Legjobb Kodi dobozok: 2020 útmutató a legjobb Kodi dobozokhoz és hardverhez

kodi logó 2Ha keresett egy módszert streaming video-nézéshez a televízión, akkor hallottál már a Kodi dobozokról. De mi a Kodi doboz? És melyik Kodi dobozok a legjobbak? Ez a cikk elmagyarázza, hogy mit tesznek a Kodi dobozok, és áttekinti a 2020-ra vonatkozó legnépszerűbb Kodi dobozokat.

Mi az a Kodi??

A Kodi egy nyílt forrású médialejátszó. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zenét, videót és más multimédiás tartalmat lejátsszanak az eszközön tárolt fájlokból vagy az internetről. Mivel képes könnyedén hozzáférni a streaming tartalomhoz számos eszközön keresztül, a Kodi népszerűvé vált a „zsinórvágó” mozgalom körében.

A Kodi azért is népszerűvé vált, ha harmadik féltől származó kiegészítőket készít, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az engedély nélküli tartalom közvetítését. Ez rossz hírnevet adott neki a médiában. A Kodi Alapítvány azonban határozott álláspontot képviselt az engedély nélküli streaming ellen. Az alkalmazást úgy tervezték, hogy blokkolja a harmadik féltől származó kiegészítők telepítését az alkalmazás beállításainak megváltoztatása nélkül. A felhasználók könnyen megtalálhatják a hivatalos Kodi addon-tárházban elérhető legális streaming-kiegészítőket.

A Kodi telepíthető a cikkben felsorolt ​​streaming mezőkbe, vagy PC-re, Mac-re, Android telefonra vagy táblagépre, iPhone-ra vagy iPad-re.

Olvass tovább: A kezdő útmutató Kodi-ba

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Figyelem: mindig használjon VPN-t a Kodi-val

Amikor a Kodi-t vagy bármilyen szoftvert használ a videó streamingjéhez az internetről, mindig nyitva kell állnia a magánélet kockázataival szemben. Az internetszolgáltató naplózhat információkat arról, hogy milyen műsorokat néz és mikor közvetíti őket. Ezután ezeket az információkat eladhatja a hirdetőknek, ha előzetesen értesíti. Számos internetszolgáltató fojtja a video streaming adatokat, hogy megkönnyítse a torlódást a hálózaton is.

A problémák megoldásának legjobb módja a VPN használata bármikor, amikor videókat közvetít vagy csatlakozik az internethez. A VPN titkosítja a közted és a meglátogatott webhelyek közötti kommunikációt, segítve ezzel a tevékenységek rejtettségét az internetszolgáltatójától, a hackerektől és más illetéktelen személyektől..

Ugyanakkor nem minden VPN jó a Kodi felhasználók számára. Néhányan túl lassú a nagy felbontású videó streamingjéhez. Mások naplókat vezetnek a felhasználók tevékenységeiről, a régi adatvédelmi kérdéseket helyettesítve újakkal. A legtöbb VPN-t szintén nehéz telepíteni a Kodi dobozokra.

Javasoljuk az IPVanish alkalmazást a Kodi felhasználók számára. Tesztelésünk során azt találtuk, hogy az IPVanish az egyik leggyorsabb VPN. Szigorú politikája van a naplók vezetése ellen. Az IPVanish letölthető Android vagy Amazon Fire TV áruházakba is, így könnyen telepíthető a legtöbb Kodi dobozba, beleértve az Amazon Fire TV-t és az Nvidia Shield-et..

OLVASÓ OLDAL: Takarítson meg 60% IPVanish tervet

Mi a Kodi doboz??

A Kodi doboz egy kicsi streaming eszköz, amely televízióhoz kapcsolódik és képes a Kodi futtatására. A legtöbb Kodi doboz Android operációs rendszert futtat, bár egyesek Linuxot futtatnak. Néhány iOS-eszköz, például az Apple TV, szintén Kodi doboznak tekinthető. A Kodi doboz célja, hogy egy személy tévénézéseket és filmeket nézhessen, zenét hallgathasson, és televíziójában más tartalmat élvezhessen. Kodi doboz nélkül a Kodi felhasználók csak a PC-jükön vagy a mobileszközükön nézhetik meg a tévét, nem pedig a nagy képernyőn..

Találhat néhány eladót, amely úgynevezett „teljesen feltöltött Kodi dobozokat” kínál. Nem javasoljuk ezek vásárlását vagy használatát. A Kodi alkalmazásba előre telepített Kodi dobozok és kiegészítők gyakran elavultak, és gyakran nagyszámú törött és potenciálisan rosszindulatú Kodi kiegészítőt tartalmaznak. (Erről bővebben a végén.)

A legjobb Kodi dobozok 2020-ra

Itt található a legnépszerűbb és legmagasabb besorolású Kodi dobozok listája 2020-ra.

Amazon Fire TV 4K UHD-vel

Amazon Fire TV 4K

Az Amazon Fire TV az egyik legnépszerűbb Kodi doboz. 4K képességgel, gyors processzorral, 8 GB tárolóhellyel és 2 GB RAM-mal rendelkezik. Csatlakozik az internethez WiFi-n keresztül, de rendelkezik egy ethernet adapterrel is, ha inkább a vezetékes útvonalat kívánja megtenni.

Az Amazon Fire TV az Amazon Fire TV alkalmazásboltjával előre telepítve van, amely nagyon sok TV- és film-alkalmazást tartalmaz. Ezek az alkalmazások néha szép biztonsági másolatot nyújtanak arra az esetre, ha nincs működőképes Kodi kiegészítő az adott használni kívánt streaming szolgáltatáshoz. Az App Store sok játékot tartalmaz, amelyek távirányítóval működnek.

Ezen előnyök ellenére az Amazon Fire TV két fő hátránya van. Először is, a Kodi nem érhető el az Amazon App Store-ban. Ehelyett a felhasználóknak „oldalra kell tölteniük” a Kodi-t letöltő vagy fájlkezelő alkalmazás segítségével. Ez a folyamat frusztráló lehet az új felhasználók számára.

Másodszor, míg az Amazon Fire TV 4K UHD-vel nem a legdrágább Kodi doboz, néhány Kodi-felhasználó továbbra is hajlandó fizetni a 38 - 57 USD-t..

Kapcsolódó cikk: Hogyan telepítsük a Kodi-t az Amazon Fire TV / Stick-re

Amazon Firestick (Fire TV Stick)

Amazon Fire Stick

Míg a szokásos Amazon Fire TV nagyszerű azoknak a felhasználóknak, akik hajlandóak megfizetni az árát, az Amazon Fire TV Stick sok ugyanazon funkcióval rendelkezik alacsonyabb költséggel - csupán 29,99 USD. Ezt az alacsony árat lassabb processzor, kevesebb RAM és 4K képesség hiánya biztosítja. (Megjegyzés: Az Amazon 2018. október 31-én kiadta Fire TV Stick 4K verzióját). Ennek ellenére az Amazon Firestick általában képes kezelni az 1080p videókat minimális pufferolással vagy szünetekkel. És ugyanolyan hozzáférést biztosít az Amazon alkalmazásboltjához, mint a szokásos Amazon Fire TV.

A Fire TV Stick másik nagy előnye, hogy kevésbé terjedelmes, mint magasabb árú társa, mivel csak egy téglalap alakú „pálca”, amely közvetlenül a televízióhoz csatlakozik.

Ha van 4K-os televíziója, akkor a Firestick régebbi verziója valószínűleg nem jó megoldás. De ha a tévékészüléke csak 1080p-es vagy annál alacsonyabb videofilmet nyújt, akkor elég jó lehet a Kodi doboz ahhoz, amire szüksége van.

A fenti Fire TV-hez hasonlóan a Kodi-felhasználóknak is be kell tölteniük Kodi-t a Firestick-be. Nem telepíthető az Amazon App Store-ból.

Nvidia pajzs

Nvidia pajzs

Az Nvidia Shield 4K támogatással rendelkezik, és Android OS rendszeren fut. A Google Play alkalmazás-áruház elérhető rajta, megkönnyítve a Kodi telepítését az Nvidia pajzsra. Ez az egyik legerősebb Kodi doboz körül, 1,9 GHz-es négymagos Tegra X1 processzorral. Sok Kodi-felhasználó szerint az Nvidia Shield menüfunkciói rendkívül simaak, és mind HD, mind 4K videó lejátszás megszakítás nélkül.

Az Nvidia Shield felhasználható a PC-játékok streamingjére is egy Nvidia grafikus kártyáról a közeli PC-n vagy a Steam platformon. Ha azt szeretnénk, hogy a legújabb 3D-s játékokat is lejátsszuk, és videókat közvetítsünk, akkor az Nvidia pajzs lehet a megfelelő Kodi doboz az Ön számára.

Az Nvidia Shield körülbelül 180 - 200 dollárba kerül, tehát ez a Kodi doboz a legjobb a felhasználók számára, akik hajlandóak többet fizetni a nagy teljesítmény elérése érdekében..

Lásd még: Hogyan telepítsük a Kodi-t az Nvidia Shield-re

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3

A Raspberry Pi egy kicsi, egy táblás számítógép, amelyet a Raspberry Pi Alapítvány fejlesztett ki. Eredetileg azért hozták létre, hogy megtanítsák a diákoknak a számítógépek működését, de ma többek között egy go-to-DI-streaming eszköz. A Raspberry Pi 3 a készülék legújabb verziója. A legtöbb ember, aki Raspberry Pi-t használ a video streaminghez, futtatja a Linux olyan verzióját, amelyet kifejezetten a Kodi számára készítettek. Ezek közül a két legnépszerűbb az OSMC és a LibreELEC.

A készülék képes kezelni az 1080p videót, de nem játszik le 4K-t. Van egy 802.11n WiFi antennája, amely kissé kevésbé teljesítményű, mint az Amazon Fire TV vagy az Nvidia Shield. Ha a WiFi nem elég erős, akkor van egy Ethernet portja, amely segítségével csatlakoztathatja azt az útválasztóhoz.

A Raspberry Pi 3 körülbelül 57 dollárba kerül, bár a készülékhez nem tartozik távirányító vagy tok. Ezen összetevők hozzáadása az árat körülbelül 100 dollárra növeli.

Kapcsolódó cikk: Hogyan és miért kell használni a LibreELEC Kodi villát

Seguru Trongle X4

Seguru Trongle X4Terméklista az Amazon-tól

A Seguru Trongle X4 egy Android alapú streaming box. Csatlakozhat a Google Play Áruházhoz, hogy letölthető legyen a Kodi vagy más TV és film alkalmazások. Képesek 4K-os videóra, és 5 GHz-es WiFi adapterrel van felszerelve. Ethernet porttal is rendelkezik.

A Seguro Trongle egyik nagy hátránya, hogy nem formázza újra a Google Play Áruház alkalmazásokat távirányítóval történő használatra. Ennek eredményeként az olyan alkalmazások navigálása, mint például a Netflix és a Hulu, nehéz lehet. Mivel azonban a Kodi Android verziója már távirányítóra van formázva, ez nem jelent problémát, ha a Kodi-t a Trongle-on használja.

A Seguru Trongle X4 körülbelül 50- 63 dollárba kerül. Ha olyan olcsó Android dobozt szeretne, amely hozzáférést biztosít a Google Playhez, akkor a Seguru Trongle lehet az, amire szüksége van.

WeTek Hub

WeTek HubTerméklista az Amazon-tól

A WeTek Hub egy Android doboz, amely beállítható a LibreELEC rendszerbe való indításra is. Számos előre telepített Android TV és film alkalmazáshoz tartozik, és hozzáférést biztosít a Google Play áruházhoz. Van egy AMLogic S905-H Revision C processzorral, amely lehetővé teszi a 4K-videók zökkenőmentes lejátszását.

A WeTek Hub körülbelül 80 - 100 dollárba kerül. A WeTek Hub a LibreELEC és az Android OS támogatásának jó keverékét kínálja.  

EmTech GEM Box

Emtech GEM BoxTerméklista az Amazon-tól

Az EmTech GEM Box egy olyan streaming media player, amely Android játékrendszerként is működik. Jön egy játékvezérlő, amely négy színes gomb, egy irányító pad, két analóg botok, és egy Start és Select gombot. Ez hasonló az Xbox 360 vezérlőinek. A GEM mező hozzáférést biztosít a Google Playhez, megkönnyítve a Kodi letöltését és telepítését. A GEM Box kompatibilis a GameFly-rel is, egy népszerű videojáték-kölcsönző szolgáltatással.

A GEM doboz ára körülbelül 50 dollár, ami olcsó és hasznos lehetőséget kínál minden olyan Kodi-felhasználó számára, aki játékot is szeretne.

GooBang Doo ABOX

GooBangDoo ABOXTerméklista az Amazon-tól

A GooBang Doo ABOX egy Android alapú, streaming-media lejátszó. S905W négymagos A53 processzorral és 2 GB RAM-mal rendelkezik. Legfeljebb 4K felbontású videót képes előállítani. A doboz legtöbb felhasználója beszámolt arról, hogy 1080p vagy 4K videót játszik le kevés pufferproblémával.

A GooBang Doo ABOX körülbelül 70 dollárba kerül. Mint a Seguru húr és a WeTek Hub, a GooBang Doo kiváló választást kínál azoknak a Kodi-felhasználóknak, akik nem akarnak zavarni azzal, hogy Kodi-t kell betölteni, vagy az Amazon App Store-val foglalkozniuk..

A „teljesen feltöltött” Kodi dobozok veszélye

Noha a fenti dobozok kiváló választás a Kodi felhasználók számára, csak akkor javasoljuk, hogy vásárolja meg őket, ha a kereskedő nem támadta meg őket. Ehelyett sok kereskedő kínál valamit, amelyet „teljesen feltöltött” Kodi doboznak hívnak. Ez általában egy Android alapú streaming-media eszköz Kodi-val és egy csomó előre gyártott külső gyártó-kiegészítővel.

A „teljesen betöltött” Kodi-dobozok problémája az, hogy gyakran nem hivatalos, szerzői jogokat sértő kiegészítőkkel tele vannak halott hivatkozásokkal és rossz minőségű adatfolyamokkal. Ezek a kiegészítők gyakran lelassítják a Kodi-t, vagy összeomlik. Lehet, hogy tele vannak rosszindulatú programokkal is, attól függően, hogy a kereskedő honnan szerezte a kiegészítőket.

Nem javasoljuk a teljesen betöltött Kodi doboz használatát. Mindig jobb, ha az eszközt maga állítja be, telepíti a Kodi-t, és telepíti azokat a szolgáltatásokat, amelyekről személyesen szeretne streamálni. Ez segít megakadályozni, hogy a doboz megfertőződjön rosszindulatú programokkal és potenciálisan megsérüljenek.

A Kodi kiegészítők telepítése meglehetősen egyszerű. Itt található egy útmutató a Kodi beállításához. A legmegfelelőbb Kodi-kiegészítők listájáról olvassa el ezt a cikket a legjobb Kodi-kiegészítőkről.

Reméljük, hogy tetszett neki ez a útmutató a legjobb Kodi dobozokhoz. Ha további információra van szüksége a legjobb műsorok és filmek megtalálásáról a Kodi-n, nézd meg más Kodi útmutatóinkat, köztük a Legjobb Kodi-kiegészítőket a filmekhez, A legjobb Kodi-kiegészítőket az élő TV-hez, a legjobb Kodi-kiegészítőket az Anime-hoz és még sok másat mások.

Kép:

Az XBMC Alapítvány „Kodi” közterülete

기태 김 “IMG_1354”, a CC0 1.0 alatt engedélyezett

Az ubahnverleigh „Amazon Fire TV Stick”, CC0 1.0 alatt engedélyezett

之 乎 „Nvidia Shield TV 2017”, a CC BY-SA 4.0 alatt engedélyezett

Sven Peterson „Raspberry Pi 3”, a CC BY-SA 4.0 licenc alatt áll

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 − 81 =

Adblock
detector