MetalliQ Kodi Addon – Hogyan kell telepíteni és használni

metalliq 1

A Kodi egy nyílt forráskódú szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a saját házimozi rendszer egyszerű beállítását. Telepíthető különféle platformok széles választékára, beleértve az Amazon Fire TV vagy Fire Stick, iPhone, Mac, Windows PC, Raspberry Pi vagy Nvidia Shield szoftvert..

A Kodi lehetővé teszi a közvetlenül a rendszerére mentett média nézését, de lehetővé teszi további szoftverek, úgynevezett kiegészítők telepítését is. Ezek a kiegészítők mindent biztosíthatnak, a nagyobb funkcionalitástól az interneten tárolt tartalom széles skálájáig.

Ellentétesen nehéz lehet bizonyos címeket megtalálni, ha több média-kiegészítő telepítve van. Ezeknek a kiegészítőknek mindegyike rendelkezik saját tartalomkönyvtárakkal, és az egyikben elérhető média nem létezik a másikban. A Kodi MetalliQ kiegészítője a meghatározott tartalom megtalálásának néhány feladatát teszi lehetővé, mivel lehetővé teszi, hogy több telepített kiegészítőről egyszerre keressen..

A MetalliQ egy harmadik féltől származó kiegészítő, amelyet az XBMC Alapítvány nem hivatalosan támogat. A MetalliQ Kodi kiegészítő ugyanakkor szintén teljesen legális letölthető és használható, mivel a kiegészítő csak arra szolgál, hogy segítsen a rendelkezésre álló kiegészítőkön keresztül keresni, hogy megkönnyítse a Kodi használatát..

Ebben a cikkben lépésről lépésre nyújtunk útmutatást a MetalliQ Kodi kiegészítő telepítéséhez. Arra is kiterjedünk, hogy hogyan kell ezt a kiegészítőt használni, és foglalkozunk néhány olyan adatvédelmi problémával, amelyek minden Kodi-kiegészítővel kapcsolatban vannak..

A MetalliQ önmagában nem biztosít hozzáférést egyetlen tartalomhoz sem. Csak ellenőrzi, hogy elérhető-e egy adott cím egy másik telepített kiegészítő használatával. Ezek a kiegészítők lehetnek hivatalos vagy harmadik felek, vagyis jogszerűen vagy illegálisan férnek hozzá a médiához. A Kodi-felhasználóknak tisztában kell lenniük országuknak a tartalom streamingjével kapcsolatos törvényeivel annak érdekében, hogy minimalizáljuk a Kodi-on keresztül történő streaming média kockázatait..

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy adatfolyamát továbbítja. Mindig végezzen kutatást saját magával, mielőtt bármilyen Kodi kiegészítőhez, adatfolyamhoz vagy tárolóhoz hozzáférne.

Hogyan kell biztonságosan használni a Kodi-t?

A Kodi minden kiegészítő és valójában minden szoftver sérülékeny a támadásokra. A hivatalos kiegészítőknek szigorú fejlesztési ellenőrzési folyamataik következtében alaposabbak a védekezésük, azonban ezek nem áthatolhatatlanok. Egy kompromittált kiegészítő a Man in the Middle (MitM) támadást használó támadó számára hozzáférést biztosíthat a számítógépéhez, a böngészési előzményekhez és még a fiókja jelszavainak is..

A hackerek nem csak azok az emberek, akiket érdekel az internetes forgalom. Ha az internetszolgáltatója (ISP) úgy véli, hogy streaming tartalmat közvetít, akkor esély van arra, hogy szándékosan korlátozza az Ön internetes sebességét. Ezt nevezik fojtószelepnek, és jelentős bizonyítékok támasztják alá, hogy ez széles körben elterjedt gyakorlat.

Fontos, hogy a Kodi-felhasználók lépéseket tegyenek maguk védelmére. Az egyik legegyszerűbb módszer a jó hírű virtuális magánhálózat (VPN) telepítése, és a szokásos hálózati kapcsolat helyett az internethez való csatlakozáshoz. A VPN gondoskodik arról, hogy az eszköz által fogadott összes forgalom titkosítva legyen, így haszontalanná válhat mindenki számára, aki az adatok meghallgatására vágyik.

Több tucat VPN szolgáltatás érhető el, de javasoljuk az IPVanish használatát. Teljesen mentes a rosszindulatú programoktól, egyszerűen használható, és semmilyen naplót nem tart a tevékenységeiről. Mivel lehetővé teszi a csatlakozást más országok szervereihez, a földrajzilag zárt tartalom könnyen elérhető a világ bármely pontjáról.

Ezen felül, néhány versenytársától eltérően, az IPVanish saját szervereit és infrastruktúráját használja. Ez lehetővé teszi az internetes sebesség fenntartását, amelyért fizet, sőt, még a Kodi pufferolását is megállíthatja. Telepíthető Fire TV-re vagy Fire Stick-re és számos más eszközre, így soha nem kell veszélyeztetnie a biztonságot a kényelem érdekében.

Olvasó üzlet: akár 60% -ot spórolhat meg az IPVanish tervein itt.

A Kodi telepítése

Mielőtt bármilyen kiegészítőt telepítne, telepítenie kell a Kodi-t. Ez egy egyszerű folyamat: nyisd ki az internet böngészőt, és keresse meg a https://kodi.tv/download oldalt. Megjelenik a Kodi által támogatott összes operációs rendszer listája, tehát válassza ki a kívántt, majd azt a verziót, amelyet használni szeretne.

A telepítőnek automatikusan letöltnie kell. A letöltés befejezése után nyissa meg és kövesse a Kodi telepítésére vonatkozó utasításokat.

Ismeretlen források engedélyezése

Alapértelmezés szerint a Kodi csak kiegészítőket telepíthet a hivatalos Kodi kiegészítő tárolóból. Ugyanakkor más helyekről is telepíthetők kiegészítők, csak egy megváltozott beállítással. A kezdőképernyőn kattintson a fogaskerekekhez hasonló ikonra. Ennek a bal oldalon a Kodi logó alatt kell lennie.

metalliq 2

A következő oldalon kattintson a Rendszerbeállítások ikonra.

metalliq 3

Vigye az egérmutatót a bal oldali menü Kiegészítők elemére. Ha az Ismeretlen források melletti váltógomb fehér, akkor nem kell mást tennie. Ha szürke, kattintson rá, és a megjelenő párbeszédpanelen válassza az Igen lehetőséget.

metalliq 4

A Q tároló telepítése a Kodi számára

Mielőtt elkezdenénk, Kodi-nak tudnia kell, hol található a MetalliQ kiegészítő. A Q tárolójában található, és letöltheti a http://archive.org/download/OpenELEQ/ webhelyről, vagy közvetlenül megadhatja Kodinak a webcímet. Telepítheti a SuperRepo lerakatból is, ha ezt már telepítette.

A Kodi kezdőképernyőjén kattintson a fogaskerék ikonra, mint korábban, de ezúttal a Beállítások oldalon kattintson a Fájlkezelő elemre.

metalliq 5

Görgessen le a bal oldali lista aljára, és kattintson duplán a Forrás hozzáadása lehetőségre. Ha a számítógépre mentette a Q tárolót, használja a jobb oldalon található Tallózás gombot a helyének megkereséséhez. Ellenkező esetben kattintson a feliratra, és írja be a „http://archive.org/download/OpenELEQ/” címet, emlékezve arra, hogy eltávolítja az idézőjeleket..

Ezután írja be a forrás nevét. Bármire felhívhatja, de az egyszerűség kedvéért az OpenELEQ-t választottuk. Kattintson az OK gombra a képernyő alján.

metalliq 6

A Metalliq Kodi kiegészítő telepítése

metalliq 7

Görgessen le a kezdőképernyőn lévő menüben, és kattintson a Kiegészítők lehetőségre. Ezután kattintson a doboz ikonra a képernyő bal felső sarkában.

metalliq 8

A következő oldalon kattintson a Telepítés ZIP-fájlból elemre. Látni fogja az összes hozzáadott forrás listáját, ezért görgessen lefelé, amíg meg nem találja az OpenELEQ nevű forrást. Ha korábban másként nevezte el, keresse meg inkább ezt a nevet.

metalliq 9

A lerakatban több fájl található, de az egyiket, amelyet keresünk, a repository.q.zip névvel kapunk. Kattintson rá, ha megtalálta. Lehet, hogy a Kodi lassul vagy lefagy néhány másodpercre, de a jobb felső sarokban felugró ablakot kell látnia, amely tudatja velünk, hogy a repo telepítve van..

A Kiegészítő böngésző képernyőjén korábban találja meg magát. Ezúttal kattintson a Telepítés a lerakatból elemre. Nézze át a listát, és kattintson a Q tárolójára. A MetalliQ egy video kiegészítő, ezért válassza a következő listából a Video kiegészítőket. Végül kattintson a MetalliQ elemre, és válassza a jobb oldalon a Telepítés lehetőséget.

Hogyan kell használni a MetalliQ Kodi kiegészítőt

Mielőtt elkezdené használni a MetalliQ-t, azt megfelelően konfigurálni kell. Keresse meg a kezdőképernyőn, és kattintson a jobb gombbal. Ezután válassza a Beállítások lehetőséget.

metalliq 10

Az első lépés az Általános lapon az összes játékos engedélyezése elemre kattintás. Ezzel kikerül a beállítások menüből, tehát térjen vissza a fenti lépésekkel. Ezután kattintson az Rerun TotalSetup elemre, amely az Általános fül listáján található lejjebb. Ha azt kérdezik, hogy szeretne eltávolítani a meglévő játékosokat, válassza az Igen lehetőséget.

A MetalliQ lehetővé teszi a Trakt-fiók összekapcsolását. Ez lehetővé teszi a látott tartalom könnyebb nyomon követését, és a még megtekintett műsorok listájának létrehozását. Ha a Trakt-et a MetalliQ-val szeretné használni, nyissa meg a kiegészítőt, és válassza a Lejátszási listák elemet, majd nézze meg a lejátszási listákat (Trakt). Megkérdezi, hogy szeretne-e hitelesíteni, tehát kattintson az Igen gombra. Keresse meg a megjelenő webcímet, és írja be a hitelesítési kódot. Miután megerősítette, hogy a MetalliQ hozzáférhet a fiókjához, kész.

Ha a Last.fm használatával szeretne böngészni a zenét, akkor szüksége lesz valamire, az úgynevezett API-kulcsra. Ennek megszerzéséhez regisztrálnia kell egy fiókot a https://www.last.fm/join címen, majd létre kell hoznia egy API-fiókot a https://www.last.fm/api/account/create webhelyen. Miután elküldte adatait, kap egy kulcsot és egy megosztott titkot. A Last.fm és a MetalliQ összekapcsolása olyan egyszerű, mint a részletek beillesztése a beállítások alatt az Egyéni lapon.

Tartalom böngészése a Kodi MetalliQ kiegészítő segítségével

Most a MetalliQ teljesen konfigurálva van és készen áll a használatra. Egyszerre több telepített kiegészítőről kereshet filmekre, TV-műsorokra és zenei videókra. Ha a tartalom több különféle könyvtárban van, akkor azt is megadhatja, hogy melyikkel fér hozzá.

Például, ha a Soundcloud telepítve van, a zene megtalálása egyszerű.

A MetalliQ kezdőképernyőjén kattintson a Zene elemre.

metalliq 11

Vagy közvetlenül kereshet egy dalt, vagy böngészhet a legnépszerűbb előadók között. Megpróbáljuk Lana Del Rey-t keresni. Ehhez csak kattintson a lista tetején található Search (Keresés): Music elemre, és írja be a kívánt művészt. Miután ezt megtette, kattintson az OK gombra.

metalliq 12 

Ezután azt kérdezzük, hogy szeretnénk-e előadókat, albumokat, zeneszámokat vagy lejátszási listákat találni. Kiválasztjuk a számokat.

metalliq 13

A következő oldalon megjelenik az összes kiválasztott előadó műsorszámának listája. Választhat egyet közülük, ha hasonló eredményeket szeretne látni a zenei kiegészítőkről (ebben az esetben a Soundcloud-ról). Most kattintson csak annak a dalnak a nevére, amelyet szeretne hallani, és ennek automatikusan el kell kezdeni a lejátszást.

metalliq 14

A Metalliq segítségével tartalmakat kereshet az összes zenei és video streaming-bővítményről. A Metalliq a leghasznosabb és legálisabb Kodi kiegészítők között, amelyek mindenképpen szabadon elérhetők.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 7 =

Adblock
detector