MetalliQ Kodi Addon – Как да го инсталирате и използвате

metalliq 1

Kodi е софтуерен пакет с отворен код, който ви позволява лесно да настроите вашата собствена система за домашно кино. Може да бъде инсталиран на богат избор от различни платформи, включително Amazon Fire TV или Fire Stick, iPhone, Mac, Windows PC, Raspberry Pi или Nvidia Shield.

Kodi ви позволява да гледате всяка медия, която се записва директно във вашата система, но също така позволява инсталиране на допълнителен софтуер, наречен добавки. Тези добавки могат да осигурят всичко - от по-голяма функционалност до широк спектър от интернет хоствано съдържание.

Противопоказно може да ви бъде трудно да намерите конкретни заглавия, когато имате инсталирани няколко медийни добавки. Всяка от тези добавки има свои собствени библиотеки със съдържание и медиите, които са достъпни в една, може да не присъстват в друга. Добавката MetalliQ за Kodi отнема част от работата по намирането на конкретно съдържание, като ви позволява да търсите едновременно няколко инсталирани добавки.

MetalliQ е добавка на трети страни и не се поддържа официално от XBMC Foundation. Въпреки това, добавката MetalliQ Kodi също е напълно законна за изтегляне и използване, тъй като добавката служи само да ви помогне да търсите чрез наличните си добавки, за да улесните използването на Kodi.

В тази статия ще предоставим стъпка по стъпка ръководство за инсталиране на добавката MetalliQ Kodi. Ще разгледаме също как да използваме тази добавка и ще се справим с някои проблеми, свързани с поверителността, които имат всички добавки на Kodi.

MetalliQ не предоставя достъп до всяко съдържание самостоятелно. Той просто проверява дали дадено заглавие е достъпно с помощта на някоя от другите добавки, които сте инсталирали. Тези добавки могат да бъдат официални или трети страни, което означава, че имат достъп до медиите законно или нелегитимно, съответно. Потребителите на Kodi трябва да са запознати със законите на своята страна по отношение на поточно съдържание, за да намалят до минимум рисковете, които произтичат от поточните медии чрез Kodi.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно предаване чрез Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение. Винаги притежавате изследвания, преди да получите достъп до която и да е добавка, поток или хранилище на Kodi.

Как да използвате Kodi безопасно

Всяка добавка за Kodi и наистина всеки софтуер е уязвима за атака. Официалните добавки са склонни да имат по-задълбочена защита поради строгите си процеси за проверка на развитието, но те не са непроницаеми. Компрометирана добавка може да предостави на атакуващ, използващ атака на човек в средата (MitM), достъп до вашия компютър, история на сърфиране и дори пароли за вашия акаунт..

Хакерите не са единствените хора, които се интересуват от вашия интернет трафик. Ако вашият доставчик на интернет услуги (ISP) вярва, че разпространявате съдържание, има шанс те умишлено да ограничат скоростта ви в интернет. Това се нарича дроселиране и има значителни доказателства, които предполагат, че това е широко разпространена практика.

Задължително е потребителите на Kodi да предприемат стъпки, за да се защитят. Един от най-простите начини е да инсталирате реномирана виртуална частна мрежа (VPN) и да я използвате, за да се свържете с интернет вместо обикновената си мрежова връзка. VPN гарантира, че целият трафик, който вашето устройство получава, е криптиран, което го прави безполезен за всеки, който иска да прихване вашите данни.

Налични са десетки VPN услуги, но препоръчваме да използвате IPVanish. Той е напълно без злонамерен софтуер, лесен за използване и не поддържа никакви дневници на вашите дейности. Тъй като ви позволява да се свързвате със сървъри в други страни, до геозаключеното съдържание може да се влиза лесно от всяка точка на света.

Освен това, за разлика от някои от своите конкуренти, IPVanish използва собствени сървъри и инфраструктура. Това му позволява да поддържа интернет скоростта, за която плащате, наистина може дори да помогне да спрете буферирането на Kodi. Той може да бъде инсталиран на Fire TV или Fire Stick и множество други устройства, така че никога не трябва да правите компромиси със сигурността за удобство.

Сделка за четене: спестете до 60% от IPVanish планове тук.

Инсталиране на Kodi

Преди да можете да инсталирате всякакви добавки, трябва да инсталирате Kodi. Това е прост процес: просто отворете интернет браузъра си и отидете на https://kodi.tv/download. Ще видите списък на всички различни операционни системи, които Kodi поддържа, така че изберете тази, от която се нуждаете, и версията, която искате да използвате.

Инсталаторът трябва да изтегли автоматично. След като приключите с изтеглянето, отворете го и следвайте подканите, за да инсталирате Kodi.

Разрешаване на неизвестни източници

По подразбиране Kodi ви позволява да инсталирате само добавки от официалното хранилище на добавки Kodi. Възможно е обаче да инсталирате добавки от други места само с една променена настройка. От началния екран кликнете върху иконата, която прилича на зъбно колело. Това трябва да бъде под логото на Kodi от лявата страна.

metalliq 2

На следващата страница щракнете върху иконата на системни настройки.

metalliq 3

Задръжте курсора на мишката върху опцията Добавки в менюто отляво. Ако бутонът за превключване до Неизвестни източници е бял, не е нужно да правите нищо друго. Ако е сив, щракнете върху него и изберете Да в диалоговия прозорец, който се показва.

metalliq 4

Инсталиране на Q-хранилище за Kodi

Преди да започнем, Kodi трябва да знае къде може да намери добавката MetalliQ. Съдържа се в Q-хранилището и можете да го изтеглите от http://archive.org/download/OpenELEQ/ или да предоставите на Kodi директно уеб адреса. Можете също да го инсталирате от хранилището SuperRepo, ако вече имате инсталиран такъв.

Започнете от началния екран на Kodi, щракнете върху иконата на зъбно колело, както преди, но този път щракнете върху File Manager на страницата с настройки.

metalliq 5

Превъртете надолу до дъното на списъка отляво и щракнете двукратно върху опцията Добавяне на източник. Ако сте запазили Q-хранилището на компютъра си, използвайте бутона Преглед отдясно, за да намерите неговото местоположение. В противен случай щракнете върху полето, което казва и въведете „http://archive.org/download/OpenELEQ/“, като не забравяте да премахнете кавичките.

След това въведете име за този източник. Можете да наречете това каквото и да било, но ние избрахме „OpenELEQ“ заради простотата. Щракнете върху бутона OK в долната част на екрана.

metalliq 6

Инсталиране на добавката Metalliq Kodi

metalliq 7

Превъртете менюто надолу на началния екран и кликнете върху опцията Добавки. След това щракнете върху иконата на полето в горния ляв ъгъл на екрана.

metalliq 8

На следващата страница щракнете върху Инсталиране от zip файл. Ще видите списък с всеки добавен източник, така че превъртете надолу, докато не намерите този с име OpenELEQ. Ако сте го наименували по-рано, потърсете вместо това име.

metalliq 9

Има няколко файла вътре в хранилището, но този, който търсим, е наречен repository.q.zip. Щракнете върху него, след като го намерите. Kodi може да изостава или замръзва за няколко секунди, но трябва да видите изскачащ прозорец в горния десен ъгъл, който ви уведомява, че репото е инсталирано.

Ще се окажете на екрана на браузъра за добавки от по-рано. Този път щракнете върху Инсталиране от хранилището. Прегледайте списъка и кликнете върху Q's Repository. MetalliQ е видео добавка, така че изберете Добавки за видео от следващия списък. Накрая щракнете върху MetalliQ и изберете опцията Install отдясно.

Как да използвате добавката MetalliQ Kodi

Преди да започнете да използвате MetalliQ, той трябва да бъде конфигуриран правилно. Намерете го на началния екран и щракнете с десния бутон върху него. След това изберете опцията Настройки.

metalliq 10

Първата стъпка е да щракнете върху Активиране на всички играчи в раздела Общи. Това ще ви изведе от менюто с настройки, така че върнете се към него, като изпълните стъпките по-горе. След това щракнете върху Rerun TotalSetup, което е допълнително надолу в списъка в раздела Общи. Ако попитате дали искате да премахнете съществуващите плейъри, изберете Да.

MetalliQ ви позволява да свържете сметката си в Trakt. Това ви позволява по-лесно да следите съдържанието, което сте гледали, и да създавате списъци с предавания, които все още не трябва да гледате. Ако искате да използвате Trakt с MetalliQ, отворете добавката и изберете Плейлисти, след това Гледайте вашите плейлисти (Trakt). Ще бъдете попитани дали искате да се удостоверите, затова щракнете върху Да. Отидете на уеб адреса, който се появява, и въведете своя код за удостоверяване. След като потвърдите, че на MetalliQ е разрешен достъп до вашия акаунт, сте готови.

Ако искате да разглеждате музика с Last.fm, ще ви трябва нещо, наречено API ключ. За да го получите, ще трябва да се регистрирате за акаунт на https://www.last.fm/join, след което да създадете акаунт в API на https://www.last.fm/api/account/create. След като изпратите данните си, ще ви бъде предоставен ключ и споделена тайна. Свързването на Last.fm и MetalliQ е толкова просто, колкото да поставите детайли в настройките в раздела Персонализиране.

Разглеждане на съдържание с добавката Kodi MetalliQ

Сега MetalliQ е напълно конфигуриран и готов за работа. Можете да търсите в няколко инсталирани добавки за филми, телевизионни предавания и музикални видеоклипове едновременно. Ако съдържанието присъства в няколко различни библиотеки, можете дори да изберете с кого да получите достъп.

Например, ако имаме инсталиран Soundcloud, намирането на музика е просто.

От началния екран на MetalliQ кликнете върху Music.

metalliq 11

Можете да търсите директно песен или да преглеждате най-популярните изпълнители. Ще опитаме да търсим Лана Дел Рей. За да направите това, просто щракнете върху опцията в горната част на списъка, Търсене: Музика и въведете изпълнителя, който искате да чуете. След като направите това, щракнете върху OK.

metalliq 12 

След това ни питат дали искаме да намерим изпълнители, албуми, песни или плейлисти. Ще изберем песни.

metalliq 13

На следващата страница ще видите списък с всички песни на избрания от вас изпълнител. Можете да изберете един от тях, за да видите подобни резултати от вашите музикални добавки (в случая Soundcloud). Сега просто кликнете върху името на песента, която искате да чуете и тя трябва да започне да се възпроизвежда автоматично.

metalliq 14

Можете да използвате Metalliq за търсене на съдържание във всички ваши добавки за стрийминг на музика и видео. Metalliq е сред най-полезните и законни добавки на Kodi, свободно достъпни за всеки случай.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 2 =

Adblock
detector