MetalliQ Kodi Addon – Kako ga instalirati i koristiti

metalliq 1

Kodi je programski paket otvorenog koda koji vam omogućuje jednostavno postavljanje vlastitog sustava kućnog kina. Može se instalirati na velikom izboru različitih platformi, uključujući Amazon Fire TV ili Fire Stick, iPhone, Mac, Windows PC, Raspberry Pi ili Nvidia Shield.

Kodi vam omogućuje gledanje bilo kojeg medija koji se sprema izravno na vašem sustavu, ali također omogućuje instalaciju dodatnog softvera, koji se naziva dodaci. Ovi dodaci mogu pružiti sve, od veće funkcionalnosti do širokog raspona sadržaja s internetskim mrežama.

Protivintutivno može biti teško pronaći određene naslove kada imate instalirano nekoliko medijskih dodataka. Svaki od tih dodataka ima svoje biblioteke sadržaja, a mediji koji su dostupni u jednom možda nisu prisutni u drugoj. MetalliQ dodatak za Kodi uzima dio posla na pronalaženju određenog sadržaja omogućujući vam istovremeno pretraživanje nekoliko instaliranih dodataka.

MetalliQ je dodatak treće strane i XBMC Foundation službeno ga ne podržava. Međutim, dodatak MetalliQ Kodi također je u potpunosti zakonit za preuzimanje i upotrebu jer dodatak služi samo za pomoć u pretraživanju dostupnih dodataka za lakšu upotrebu Kodi-ja.

U ovom ćemo članku donijeti detaljni vodič za instaliranje dodataka MetalliQ Kodi. Također ćemo opisati kako koristiti ovaj dodatak i riješiti se nekih pitanja vezanih uz privatnost koje imaju svi Kodi dodaci..

MetalliQ ne pruža pristup bilo kojem sadržaju sam. Jednostavno provjerava je li određeni naslov dostupan koristeći neki od ostalih dodataka koje ste instalirali. Ti dodaci mogu biti službeni ili treće strane, što znači da pristupaju medijima legitimno ili nezakonito. Korisnici Kodi trebali bi biti svjesni zakona svoje zemlje u pogledu strujanja sadržaja kako bi umanjili rizik koji dolaze s streamingom medija putem Kodi-ja.

Comparitech ne odobrava niti potiče bilo kakvo kršenje ograničenja autorskih prava, uključujući ilegalnu struju putem Kodi-ja. Kodi se može koristiti u brojne izvrsne, legalne svrhe strujanja putem Interneta. Prije preuzimanja ili strujanja materijala zaštićenog autorskim pravima bez dopuštenja, razmotrite zakon, žrtve i rizike piratstva. Uvijek posjedujte istraživanje prije nego što pristupite bilo kojem Kodi dodatku, streamu ili spremištu.

Kako sigurno koristiti Kodi

Svaki dodatak za Kodi, i doista, svaki dio softvera, ranjiv je na napad. Službeni dodaci imaju tendenciju da imaju temeljitiju obranu zbog rigoroznih procesa provjere u razvoju, međutim, oni nisu neprobojni. Kompromitirani dodatak može omogućiti napadaču koji koristi napadač Čovjek u sredini (MitM) vašem računalu, povijest pregledavanja, pa čak i lozinke računa.

Hakeri nisu jedini koji su zainteresirani za vaš internetski promet. Ako vaš pružatelj internetskih usluga (ISP) vjeruje da prenosite sadržaj, postoji vjerojatnost da će oni namjerno ograničiti brzinu vašeg interneta. To se naziva prigušivanjem i postoje značajni dokazi koji ukazuju na to da je to raširena praksa.

Neophodno je da Kodi korisnici poduzmu korake kako bi se zaštitili. Jedan od najjednostavnijih načina je instalirati uglednu virtualnu privatnu mrežu (VPN) i koristiti je za povezivanje s Internetom umjesto svoje uobičajene mrežne veze. VPN osigurava da je sav promet koji vaš uređaj prima šifriran, čineći ga beskorisnim svima koji žele presresti vaše podatke.

Dostupno je nekoliko desetaka VPN usluga, ali preporučujemo korištenje IPVanish-a. Potpuno je bez zlonamjernog softvera, jednostavan je za upotrebu i ne vodi nikakve zapise vaših aktivnosti. Budući da vam omogućuje povezivanje s poslužiteljima u drugim zemljama, sadržaju sa zemljopisnim zaključavanjem možete lako pristupiti s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Uz to, IPVanish, za razliku od nekih konkurenata, koristi vlastite poslužitelje i infrastrukturu. To mu omogućuje da održava internetske brzine za koje plaćate, što čak može pomoći u zaustavljanju punjenja kodi-ja. Može se instalirati na Fire TV ili Fire Stick i niz drugih uređaja, tako da nikad ne morate ugroziti sigurnost radi praktičnosti.

Deo čitatelja: uštedite do 60% na IPVanish planovima ovdje.

Instaliranje Kodija

Prije nego što možete instalirati bilo koji dodatak, morate instalirati Kodi. Ovo je jednostavan postupak: samo otvorite internetski preglednik i idite na https://kodi.tv/download. Vidjet ćete popis svih različitih operativnih sustava koje Kodi podržava, pa odaberite onaj koji vam je potreban, a zatim verziju koju želite koristiti..

Instalacijski program trebao bi se automatski preuzeti. Nakon dovršetka preuzimanja otvorite ga i slijedite upute za instaliranje Kodija.

Dopuštanje nepoznatih izvora

Kodi po zadanom omogućuje samo instaliranje dodataka iz službenog skladišta dodataka Kodi. Međutim, moguće je instalirati dodatke s drugih mjesta sa samo jednom promijenjenom postavkom. Na početnom zaslonu kliknite na ikonu koja izgleda poput zupčanika. To bi trebalo biti ispod logotipa Kodi na lijevoj strani.

metalliq 2

Na sljedećoj stranici kliknite ikonu postavki sustava.

metalliq 3

Zadržite pokazivač iznad opcije Dodaci na izborniku s lijeve strane. Ako je gumb za prebacivanje pored Nepoznatih izvora bijeli, ne morate raditi ništa drugo. Ako je siva, kliknite je i odaberite Da u dijaloškom okviru koji će se prikazati.

metalliq 4

Instaliranje Q-ovog spremišta za Kodi

Prije nego što počnemo, Kodi mora znati gdje može pronaći dodatak MetalliQ. Sadržava se u Q-ovom spremištu, a možete je preuzeti ili sa adrese http://archive.org/download/OpenELEQ/ ili Kodiu izravno dostaviti web adresu. Možete ga instalirati i iz spremišta SuperRepo ako ga već imate.

Počevši od Kodijevog početnog zaslona, ​​kliknite ikonu zupčanika kao i prije, ali ovaj put kliknite Upravitelj datoteka na stranici postavki.

metalliq 5

Pomaknite se dolje na dnu popisa s lijeve strane i dvaput kliknite na opciju Dodaj izvor. Ako ste spremili Q-ovo spremište na svoje računalo, pomoću gumba Pregledaj s desne strane pronađite njegovu lokaciju. U suprotnom, kliknite okvir koji kaže i unesite "http://archive.org/download/OpenELEQ/", sjećajući se da uklonite navodnike.

Zatim unesite ime za ovaj izvor. Možete ovo nazvati bilo čime, ali mi smo izabrali "OpenELEQ" radi jednostavnosti. Kliknite gumb U redu na dnu zaslona.

metalliq 6

Instaliranje dodatka Metalliq Kodi

metalliq 7

Pomaknite se prema izborniku na početnom zaslonu i kliknite na opciju Dodaci. Zatim kliknite ikonu okvira u gornjem lijevom kutu zaslona.

metalliq 8

Na sljedećoj stranici kliknite Instaliraj iz zip datoteke. Vidjet ćete popis svih dodanih izvora, pa se pomaknite prema dolje dok ne pronađete onaj koji se zove OpenELEQ. Ako ste ga ranije imenovali nečim drugačijim, potražite to ime.

metalliq 9

Postoji nekoliko datoteka unutar spremišta, ali jedna koju tražimo zove se repozitorij.q.zip. Kliknite na nju nakon što je pronađete. Kodi može zaostajati ili zamrznuti nekoliko sekundi, ali trebali biste vidjeti skočni prozor u gornjem desnom kutu koji vam daje do znanja da je repo instaliran.

Naći ćete se na zaslonu preglednika Add-on od ranije. Ovoga puta kliknite Instaliraj iz spremišta. Pogledajte popis i kliknite Q-ovo spremište. MetalliQ je dodatak videozapisu pa na sljedećem popisu odaberite Video dodatke. Na kraju kliknite MetalliQ i odaberite opciju Install s desne strane.

Kako se koristi dodatak MetalliQ Kodi

Prije nego što počnete koristiti MetalliQ, on se mora pravilno konfigurirati. Pronađite ga na početnom zaslonu i desnom tipkom miša kliknite. Zatim odaberite opciju Postavke.

metalliq 10

Prvi je korak kliknuti Omogući sve igrače na kartici Općenito. Ovo će vas izbaciti iz izbornika postavki, pa se vratite na njega koristeći gore navedene korake. Zatim kliknite Rerun TotalSetup, što je dalje na popisu na kartici Općenito. Ako vas pita želite li ukloniti postojeće uređaje, odaberite Da.

MetalliQ omogućava povezivanje vašeg Trakt računa. To vam omogućuje da lakše pratite sadržaj koji ste vidjeli i stvorite popise emisija koje još morate gledati. Ako želite koristiti Trakt s MetalliQ-om, otvorite dodatak i odaberite Popise, a zatim pogledajte svoje popise za reprodukciju (Trakt). Pitaćete se želite li provjeriti autentičnost, pa kliknite Da. Idite na web adresu koja se pojavi i unesite svoj kôd za provjeru autentičnosti. Nakon što potvrdite da je MetalliQu omogućen pristup vašem računu, gotovi ste.

Ako želite pregledavati glazbu pomoću Last.fm, trebat će vam nešto što se zove API ključ. Da biste ga nabavili, morat ćete se prijaviti na račun na https://www.last.fm/join, a zatim stvoriti API račun na https://www.last.fm/api/account/create. Nakon što pošaljete svoje podatke, imat ćete ključ i zajedničku tajnu. Povezivanje Last.fm-a i MetalliQ-a je jednostavno kao i lijepljenje detalja u postavke na kartici Prilagođeno.

Pregledavanje sadržaja s dodatkom Kodi MetalliQ

Sada je MetalliQ potpuno konfiguriran i spreman za rad. Možete pretraživati ​​nekoliko instaliranih dodataka za filmove, TV emisije i glazbene videozapise u jednom potezu. Ako je sadržaj prisutan u nekoliko različitih knjižnica, možete čak i odabrati s kim ćete mu pristupiti.

Na primjer, ako imamo instaliran Soundcloud, pronalaženje glazbe je jednostavno.

Na početnom zaslonu MetalliQ-a kliknite Music.

metalliq 11

Možete izravno pretražiti pjesmu ili pregledati najpopularnije izvođače. Pokušat ćemo tražiti Lana Del Rey. Da biste to učinili, jednostavno kliknite opciju na vrhu popisa, Pretraži: Glazba i upišite izvođača kojeg želite čuti. Nakon što to učinite, kliknite U redu.

metalliq 12 

Zatim nas pitaju želimo li pronaći izvođače, albume, pjesme ili popise za reprodukciju. Mi ćemo odabrati pjesme.

metalliq 13

Na sljedećoj stranici vidjet ćete popis pjesama vašeg odabranog izvođača. Možete odabrati jedan od njih da biste vidjeli slične rezultate svojih glazbenih dodataka (u ovom slučaju Soundcloud). Sada samo kliknite naziv pjesme koju želite čuti i ona bi trebala početi automatski reproducirati.

metalliq 14

Pomoću Metalliqa možete pretraživati ​​sadržaj na svim dodacima za streaming glazbe i video sadržaja. Metalliq je jedan od najkorisnijih i zakonitih dodataka Kodi ionako besplatno dostupan.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 16

Adblock
detector