Mi a Stremio és hogyan lehet használni: Kezdő útmutató

Hogyan kell használni a Stremio-t?

Érdekli a Stremio használata? Ez a cikk elmagyarázza, mi a Stremio, és hogyan használhatja azt otthoni médiabeállításának részeként.

Mivel egyre növekszik azok száma, akik alternatívákat keresnek a kábeltelevíziós csomagok számára, a médiaközpont-szoftverek, például a Kodi és a Plex használata sokkal gyakoribbá vált. Noha ezeknek a csomagoknak rengeteg útmutatása van, nehéz lehet megbízható információkat találni a kevésbé ismert szoftverekről, mint például a Stremio.

Ez a cikk bemutatja, mi a Stremio, hogyan kell telepíteni és hogyan kell beállítani, hogy megtalálja a megtekinteni kívánt tartalom típusát. A Kodival ellentétben a Stremio a lehető leginkább felhasználóbarát legyen. Ennek eredményeként számos jellemzője könnyen érthető. Ennek ellenére vannak olyanok, amelyekben nem könnyű navigálni. Megmagyarázzuk, hogy mi ezek és hogyan lehet ezeket felhasználni a Stremio lehetőségeinek maximalizálására.

A Stremio kiegészítőinek túlnyomó többsége megfelelő licencű tartalmat kínál, de vannak olyanok is, amelyek nem. Arra ösztönözzük olvasóinkat, hogy csak a hivatalos források felhasználására és a Stremio vagy hasonló szoftver használatának megkísérlése előtt tanulmányozzák országa szerzői jogi törvényeit..

Figyelem: A Stremio-t csak olyan tartalomhoz szabad használni, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Stremio fejlesztői, sem a Comparitech nem támogatja a Stremio kalózkodásra történő felhasználását.

Mielőtt elkezdenénk

Egyesek virtuális magánhálózatokat (VPN) használnak az engedély nélküli streaming elrejtéséhez az internetszolgáltatóktól (ISP). A VPN-eknek azonban sok más felhasználása is van. Nagyon előnyösek lehetnek a legtöbb ember számára, beleértve azokat is, akik csak a hivatalosan engedélyezett tartalmakat közvetítik.

A VPN-k titkosítják a hálózati forgalmat, így olvashatatlanná válnak minden külső megfigyelő számára. Ez megakadályozza a legtöbb ember-közép támadást, és azt is megakadályozza, hogy az internetszolgáltató eladja a böngészési szokásait, vagy felhasználja azokat az internet-sebesség csökkentésének igazolására..

Minden VPN bizonyos mértékig lelassítja a kapcsolatot, ám egyeseknek nagyobb hatása van, mint másoknak. Ezenkívül egyes VPN-kben rosszindulatú programokat találtak, másokban a felhasználók hozzájárultak a botnethez, ami lényegesvé teszi, hogy a VPN-felhasználók a megfelelő szolgáltatást választják.

Az IPVanish használatát javasoljuk. Ez a rendelkezésre álló egyik leghordozhatóbb VPN, és könnyen telepíthető a számítógépére, okostelefonjára és az Amazon Firestick-re. Az IPVanish emellett következetes, nagy sebességű kapcsolatot biztosít több mint 50 ország szervereivel.

OLVASÓ OLDAL: megtakaríthat akár 60% -ot egy IPVanish-on itt.

Mi az a Stremio??

Stremio Discover fül

A szívében a Stremio egy médiaközpont alkalmazás asztali PC-khez, okostelefonokhoz és táblagépekhez. A Stremio nem telepíthető közvetlenül a legtöbb tv-készülékre, de átadhatja Chromecast, Apple TV vagy DLNA protokoll használatával..

A Stremio néhány fontos különbséggel különbözteti meg azokat a programokat, mint például a Kodi. Először is azt tervezték, hogy a lehető leginkább intuitív és felhasználóbarát legyen. A Kodi viszont nagyobb funkcionalitást kínál a felhasználó számára, de kissé ijesztő lehet az új felhasználók számára.

Másodszor, a Stremio kiegészítőinek egyikét sem telepítik a felhasználó számítógépére. Ez azt jelenti, hogy nincs rá esély, hogy egy gazember fejlesztő rosszindulatú kódot futtasson a rendszerén. Ez azt is jelenti, hogy ezeket a kiegészítőket könnyű létrehozni, mivel alapvetően csak a források listája. Ha az ezeket a kiegészítőket tároló webhely csökken, az addon részleges funkcionalitás helyett teljesen leáll. Emiatt a felhasználók hamarosan tisztában vannak a felmerülő problémákkal, és tanácsot kérhetnek a hivatalos csatornáktól.

A Stremio felhasználók nem telepíthetnek testreszabott épületeket vagy felületeket, mint a Kodi esetében, így nincs esélye a telepítés véletlen megsemmisítésére. A Stremio - amilyen egyszerűnek tűnik - nemcsak filmek nézésére használható, hanem sokkal többre is használható. Testreszabható az érdeklődés szempontjából releváns tartalom javaslására, a Trakt-szinkronizálhatja az órák előzményeit, és akár nyomon követheti, mikor jelenik meg kedvenc műsorod következő epizódja.

A Stremio telepítése

A Stremio telepítése nagyon egyszerű. Először lépjen a Stremio honlapjára, válassza ki az operációs rendszert, majd kattintson a Letöltés most gomb. Miután a telepítő befejezte a letöltést, futtassa azt.

A Stremio telepítése

A rendszer felkéri a bejelentkezést. Hozhat létre egy dedikált Stremio-fiókot, vagy választhat, hogy bejelentkezik a Facebookon. A Stremio megjegyzi, hogy nem fog közzétenni semmit a falán, tehát igazán nem számít, hogy melyik lehetőséget választja. A kattintással vendégként is bejelentkezhet Belépés, azután Vendég Bejelentkezés de a beállításokat nem menti el, ha kijelentkezik.

Miután bejelentkezett, legalább három tartalomkategóriát kell választania. A Stremio ezen információk alapján releváns videókat javasol, és kiválaszthat annyi, amennyit csak akar. Most, hogy a Stremio telepítve van és be van jelentkezve, nézzük meg közelebbről annak alapvető funkcióit.

A Stremio használata: Alapvető funkciók

Filmnézés

A főképernyőn (úgynevezett „tábla”) a korábban kiválasztott kategóriák alapján válogathat az ajánlott videók közül. Fontos megjegyezni, hogy ezek nem mindegyike érhető el - egyszerűen címek, amelyek érdekelhetik Önt. Ha rákattint egyre, a képernyő jobb oldalán láthatja az összes elérhető forrást. Ha szeretne, egy adott címet a képernyő tetején található sáv segítségével is kereshet.

Szóval hogyan talál olyan tartalmat, amelyet valójában megnézhet? Kattints a Felfedez fül a képernyő tetején. Ha rákattint a Ingyenes bal oldali menüpont, a filmek listáját fogja látni. Ezek mind legalább egy hivatalos forrásból beszerezhetők, fizetés nélkül.

Új kiegészítők telepítése

A Kodi-hoz képest a Stremio kiegészítőinek nagyon korlátozott választéka van. Ezenkívül a közösségi kiegészítők szakasz olyan részeket tartalmaz, amelyek jelentős biztonsági kockázatokkal járnak. Ezért határozottan javasoljuk a RARBG és Juan Carlos 2 kiegészítések elkerülését. Ezek peer-to-peer (P2P) hálózatokat használnak, amelyek természetüknél fogva nem illegálisak, de ismertek a szerzői jogokat sértő anyagok tárolására is..

Hogyan telepíthetem a Stremio kiegészítőket

Ha rákattint a kirakós darab jobb felső sarokban található ikonra kattintva a kiegészítők oldalra kerül. Ez megmutatja az összes elérhető kiegészítőt. Az összes hivatalos kiegészítő telepíthető egyetlen kattintással, de a korábban említett P2P-kiegészítőkhöz megerősítés szükséges. Meg kell jegyezni, hogy míg a YouTube-videókat közvetlenül a Stremio alkalmazásban lehet megtekinteni, az összes többi forrás átirányítja Önt a megfelelő webhelyre. Ez biztosítja, hogy ne kelljen megbíznia a Stremio-t a bejelentkezési adataival, ezáltal tovább javítva a felhasználók biztonságát.

A Stremio távvezérlése

Mindaddig, amíg a mobil eszköz csatlakozik ugyanabba a hálózatba, mint a Stremio rendszert futtató számítógép, vezérelheti azt távolról. Ha rákattint a fogaskerek ikon a jobb felső sarokban, és görgessen le a megjelenő lista aljára, és megjelenik egy QR-kód. A kód beolvasása egy olyan webhelyre irányítja Önt, amely teljes mértékben irányítja az alkalmazást anélkül, hogy valamit közvetlenül az okostelefonra vagy táblagépre kellene telepítenie..

A Stremio használata: Speciális szolgáltatások

A Stremio számos fejlett funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy médiafogyasztását a következő szintre vigye. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket a funkciókat.

Az előzmények szinkronizálása a Trakttel

A Trakt egy webes szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan nyomon kövesse a megtekintett címeket. Mint a Trakt Kodi-kiegészítésénél is, ezt elsősorban a helyi könyvtár szinkronizálására használják, nem pedig a továbbított tartalmat..

Először szükség lesz egy Trakt-fiókra, tehát itt létrehozhat egyet. Ezután kattintson a fogaskerek ikon a Stremio-ban és kattintson Engedélyezés alatt Trakt Scrobbling cím. A rendszer átirányítja a Trakt webhelyre, ahol megerősítheti, hogy a Stremio hozzáférhet a fiókjához. Most próbáljon meg lejátszani valamit a médiakönyvtárból. Ha minden a kívánt módon működik, akkor látnia kell, hogy a film vagy a TV-műsor megjelenik a Trakt nézet előzményeiben. Ez a szolgáltatás azonban meglehetősen megbízhatatlan, és bizonyos források esetén nem működik.

A Stremio naptár használata

A Stremio beépített naptárral rendelkezik, amely nyomon követheti a folyamatban lévő TV-műsorokat. Mielőtt azonban használni tudja, el kell mondania, mi mutatja meg, hogy érdekli. Ennek néhány módja van. Importálhatja meglévő Trakt könyvtárát, importálhat helyileg tárolt műsorokat, kiválaszthatja a címeket a Felfedezés lapon, vagy engedélyezheti a Stremio-nak, hogy megtalálja a Facebookon kedvelt tévéműsorokat..

A Stremio naptár használata

Az egyszerűség kedvéért a Tartalom lapon választjuk ki a tartalmat. Ha hozzáadjuk A Simpson család könyvtárunkba, majd ellenőrizze a naptárat, láthatjuk az összes dátumot, amikor a sugárzott vagy lesz. Természetesen a nem kiadott címek esetében a végső dátumok változhatnak, és a Stremio csak a becsült kiadási dátumot tudja megadni.

Ha szeretné integrálni ezt a naptárt a napi rutinba, akkor kattintson a fogaskerek ikon és válassza ki Feliratkozás a naptárra. Ez lehetővé teszi, hogy szinkronizálja a közelgő TV és film megjelenési dátumait az alapértelmezett e-mail vagy naptárral.

Következtetés

A Stremio kivételes élményt nyújt, szemben a többi médiaközponti csomaggal. Például nem telepíthető olyan Amazon Firestick-re, mint a Kodi. Ennek ellenére még mindig rengeteg potenciállal rendelkezik a hatalmas hivatalos engedéllyel rendelkező médiakönyvtárának köszönhetően.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 16

Adblock
detector