Mi a teendő, ha Kodi folytatja az újraindítást

Mi a teendő, ha Kodi továbbra is összeomlik?

Folytatja-e a Kodi újraindítását vagy újraindítását? Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan lehet néhány perc alatt orvosolni ezt a bosszantó problémát, annak eredeti okától függetlenül.

A Kodi számos eszközre telepíthető, beleértve az Androidot, az iPhone és az Amazon Firestick készüléket. Az újraindítási hurkok olyan probléma, amely minden platformon egyformán érinti. A Kodi állandó újraindítása zavaró és bosszantó, de a jó hír az, hogy bár vannak potenciális okok, ezek mindegyike meglehetősen gyorsan megoldható.

Ez az útmutató megmutatja, hogyan lehet elhárítani az újraindítási problémát, és hogyan lehet megoldani a problémát. Hacsak nem jelentkeznek további Kodi problémák, ha az újraindítási hurok megszakad, akkor semmi sem maradhat meg, hogy megakadályozzuk a kedvenc TV-műsorok, filmek és sportesemények megtekintését.

Mielőtt elkezdenénk, fontos megjegyezni, hogy a harmadik féltől származó kiegészítők és az egyedi Kodi gyártmányok sokkal összeomlást okoznak, mint a hivatalos kiegészítők. Ezért azt javasoljuk olvasóinknak, hogy csak a hivatalos tartalomforrásokat használják, és tartózkodjanak az építmények telepítésétől anélkül, hogy megfelelően megértsék, hogyan működnek.

Figyelem: A Kodi csak olyan tartalomhoz használható, amelyhez Ön törvényesen hozzáfér. Sem a Kodi Alapítvány, sem a Comparitech nem támogatja a Kodi kalózkodásra történő felhasználását.

Mielőtt elkezdenénk: Egy szó a VPN-ekről és a Kodi-ról

A Kodi-felhasználók gyakran virtuális magánhálózatokat (VPN) alkalmaznak, hogy elrejtsék az engedély nélküli adatfolyamot az internetszolgáltatóktól (ISP). Ennek ellenére a VPN-k számos további előnyt kínálnak a törvényes Kodi-felhasználók számára is.

Az összes VPN-hálózati forgalom titkosítva van, és az internetszolgáltató vagy egy harmadik fél nem láthatja a Közép-ember támadás segítségével. A VPN-k azt is megakadályozzák, hogy az internetszolgáltató automatikusan korlátozza a hálózati sebességet a böngészési szokások alapján.

Minden VPN befolyásolja a hálózati sebességet, de egyes szolgáltatások lassítják a kapcsolatot a feltérképezéssel. Ezenkívül néhány VPN-szolgáltató részletes naplót vezet az internetes forgalomról, és állítólag több névtelenséget kínál, mint valójában. Ezért fontos, hogy nagyon óvatosan válassza ki a VPN-szolgáltatót.

Az IPVanish használatát javasoljuk. Ez egy gyors, stabil VPN, több mint 50 ország szervereivel. Az IPVanish nem tart naplót tevékenységeiről, és a legkönnyebb VPN-t telepíteni több eszközre, beleértve az iPhone-t és az Amazon Firestick-et..

OLVASÓ OLDAL: megtakaríthat 60% -ot egy IPVanish éves tervvel itt. Az IPVanish hét napos pénzvisszafizetési periódussal rendelkezik, és kockázat vagy hosszú távú elkötelezettség nélkül kipróbálható.

Miért folytatja Kodi újraindítását??

Számos dolog okozhatja Kodi végtelen újraindítását, de a jó hír az, hogy ez a probléma nagyon ritkán jelentkezik önmagában. Általában a tettes egy nemrég telepített bővítmény vagy épít, és nyilvánvaló, hogy melyik okozza a problémát. Mindemellett lépésről lépésre készítettünk útmutatót a Kodi újraindítási ciklusok megoldására, ha fogalmam sincs, mi okozta őket.

A Kodi gyorsítótár megtelt

A legtöbb szoftverhez hasonlóan a Kodi kis mennyiségű adatot tárol a gyorsítótárban a gyorsabb hozzáférés érdekében. Ez a gyorsítótár általában üríti ki az embereket, de esetenként akadályozhatja meg ezt. Ez a probléma általában lassú, dadogó videó révén jelentkezik, de szélsőséges esetekben összeomlást / újraindítási ciklust okozhat..

hogyan lehet kitisztítani Kodi gyorsítótárát

A Kodi gyorsítótárának manuális törléséhez szüksége lesz az Indigo kiegészítőre. A telepítés után nyissa meg és kattintson a Karbantartó eszközök opció, amelyet követ Törölje a gyorsítótárat. Az opciótól jobbra láthatja a gyorsítótár aktuális méretét. Ha nagy, akkor ez azt jelzi, hogy valami rosszul ment, de még a kis gyorsítótárak is tartalmazhatnak sérült fájlokat.

Rossz kiegészítők vagy építmények

Telepített új új kiegészítőket vagy verziókat a közelmúltban? Ha igen, akkor először próbálja meg eltávolítani őket. Az egyes kiegészítőket eltávolíthatja, ha jobb egérgombbal kattintanak annak ikonjára (vagy megnyithatják a beállítások menüt maga a kiegészítő mellett), és kiválaszthatják a Információ, majd kattintson a Eltávolítás gombot a jobb szélén.

Állítsa vissza a Kodi gyári beállításait

Az építkezés eltávolítása egy kicsit összetettebb. A Kodi nem rendelkezik beépített módszerrel erre, ezért kezdje az Indigo kiegészítő telepítésével. Nyissa meg az Indigót, majd kattintson a gombra Gyári visszaállítás menü tétel. Ez eltávolítja a telepített összetevőket és kiegészítőket, és a Kodi visszaáll az eredeti állapotába. Ez a folyamat néhány percet vehet igénybe, ezért legyen türelmes. Miután a Kodi helyreállt, ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma, és ha nem, próbálja meg eltávolítani a Kodi-t, mielőtt újra letölti..

Az URLResolver függősége elavult

Az URLResolver egy kiegészítő, amely a háttérben fut és dekódolja a fájlgazdagépeket. Egyszerűen fogalmazva, az a dolog, amely megtalálja a hozzáférni kívánt fájlokat. Ha ez a kiegészítő elavult, különféle problémákat okozhat, beleértve a sikertelen kiegészítő telepítéseket és természetesen az állandó Kodi újraindítást.

Mivel az URLResolverért felelős fejlesztő már nem működik a Kodi kiegészítőkkel, ezért a TVAddons csapata fenntartja azt. A legújabb verzió letöltéséhez kattintson a fogaskerek ikon a Kodi főoldalán, majd válassza a lehetőséget Fájl kezelő. Kattintson a lista alján Forrás hozzáadása és írja be a következő mezőt (idézőjelek nélkül) a felső mezőbe: “http://fusion.tvaddons.co”.

A TVAddons hozzáadása forrásként

Ezután térjen vissza a kezdőképernyőhöz és kattintson a Kiegészítői fül, majd a doboz ikonra a bal felső sarokban. kettyenés Telepítés zip fájlból, majd válassza ki a nemrégiben hozzáadott TVAddons forrást. Benne Kodi szkriptek mappában talál egy „script.module.urlresolver-X.X.X.zip” nevű fájlt, ahol X az aktuális verziószámra utal. Csak kattintson erre a legújabb verzió telepítéséhez.

Problémák a Kodi Database vagy UserData mappáival.

A Kodi lehetővé teszi a haladó felhasználók számára a saját adatbázisuk létrehozását és böngészését. A Kodi felhasználók túlnyomó többsége nem fogja ezt megtenni, de mindenki időnként felmerül szkriptek problémáival, és mindig hasznos tudni, hogyan javíthatsz meg minden esetleges hibát, amely ennek eredményeként előfordulhat..

A probléma megoldása nagyon egyszerű. Ha törli az Adatbázis mappát, a Kodi újat hoz létre, és a rendszer összeomlását okozó kódot eltávolítják. Most, ennek a mappának a helyét az Ön által használt platform alapján változtatja meg. Keresse meg az operációs rendszert az alábbi listában, keresse meg a megadott helyet, és törölje az Adatbázis mappát.

Ha a probléma továbbra is fennáll, érdemes lehet törölni a UserData mappát is, mivel az itt helytelenül szerkesztett fájlok gyakran összeomlásokat is okozhatnak..

ablakok

Adatbázis-mappa: Kattintson a Windows ikonra, és írja be a „% APPDATA% \ kodi \ userdata” szöveget beszédjelek nélkül.

UserData mappa:  Kattintson a Windows ikonra, és írja be a „% APPDATA% \ kodi \ userdata \ Database” szöveget beszédjelek nélkül.

Linux

Adatbázis-mappa:  ~ / .Kodi / userdata / Adatbázis

UserData mappa: ~ / .Kodi / userdata

Mac

Adatbázis-mappa:  / Felhasználók / FELHASZNÁLÓNAK-IDE / Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Kodi / felhasználói adatok / Adatbázis

UserData mappa: / Felhasználók / Felhasználónév-ITT / Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Kodi / felhasználói adatok /

Android

Adatbázis-mappa: Android / data / org.xbmc.kodifiles / .kodi / userdata / Adatbázis

UserData mappa: Android / data / org.xbmc.kodifiles / .kodi / userdata

FIRESTICK

(Engedélyeznie kell a rejtett fájlok és mappák megjelenítését, mielőtt azok megjelennének. Ez az opció az ES File Explorer Beállítások menüjének „Megjelenítés” szakaszában található.)

Adatbázis-mappa: Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi / userdata / Adatbázis

UserData mappa: Android / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi / userdata

iOS

Adatbázis-mappa: / Private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata / Adatbázis

UserData mappa: / Private / var / mobile / Library / Preferences / Kodi / userdata

LibreELEC / OpenELEC

Adatbázis-mappa: tárolás / .kodi / userdata / Adatbázis

UserData mappa: /storage/.kodi/userdata/

Tápellátási kérdések

Ez egy olyan kérdés, amely általában csak a hordozható eszközöket érinti, mint például a Raspberry Pi, és gyakran figyelmen kívül hagyható, mivel csak bizonyos körülmények között képes nyilvánvalóvá válni. A nem megfelelő tápegység technikailag nem Kodi probléma, de gyakran tévesen osztályozható, mert csak akkor fordulhat elő, ha Kodi fut.

Ha az áramellátása nem elég erős, akkor előfordulhat, hogy a Kodi képes elindulni, és talán még egy ideig működni is, mielőtt az egész készülék kikapcsol és újraindul. Ennek oka az, hogy bár elég energiája van az eszköz fenntartásához, túl gyenge ahhoz, hogy táplálja a szükséges energiát, ha az eszköz nagy terhelés alatt van.

Szerencsére a megoldás egyszerű. Jobb tápegységre van szüksége. A Raspberry Pi 3 készülékhez szüksége van egy olyan tápegységre, amely képes 5A-nál 2,5A-t szolgáltatni. A mobiltelefon-töltők általában ennél kevesebbet vesznek igénybe, tehát ha ezek egyikét használja a készülékével, akkor valószínű, hogy ezért indítja újra.

Remélhetőleg mostanáig megoldódott a Kodi újraindítás kérdése, és békésen élvezheti kedvenc TV-műsorait, filmjeit és sporteseményeit. Ha más Kodi-problémákkal küzd, nyugodtan olvassa el a leggyakoribb Kodi-problémák kiküszöbölésére vonatkozó útmutatót és a szaggatott videó lejátszás csökkentéséről szóló cikkünket.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 59

Adblock
detector