Най-добрите Kodi Boxes: 2020 ръководство за най-добрите кутии и хардуер на Kodi

kodi logo 2Ако сте търсили начин да гледате поточно видео по телевизията си, може би сте чували за кутии Kodi. Но какво са кутии Kodi? И кои кутии Kodi са най-добрите? Тази статия ще обясни какво правят кутиите на Kodi и ще прегледа най-популярните кутии Kodi за 2020 г..

Какво е Коди?

Kodi е медиен плейър с отворен код. Тя позволява на потребителите да възпроизвеждат музика, видео и друго мултимедийно съдържание от файлове, съхранявани на устройство или стриймирани от Интернет. Поради способността си да осъществява лесен достъп до стрийминг съдържание на множество устройства, Kodi стана популярна с движението за "режещи кабели".

Kodi също стана популярен благодарение на добавки на трети страни, които позволяват на потребителите да предават нелицензирано съдържание. Това му даде лоша репутация в медиите. Фондацията Kodi обаче зае категорична позиция срещу нелицензираното поточно предаване. Приложението е предназначено да блокира инсталирането на добавки на трети страни без промяна на настройките на приложението. Потребителите могат лесно да намерят законни поточни добавки, налични в официалното хранилище на Kodi addon.

Kodi може да се инсталира на поточните кутии, изброени в тази статия, или на PC, Mac, Android телефон или таблет, iPhone или iPad.

Прочетете още: Ръководство за начинаещи за Kodi

Предупреждение: Kodi трябва да се използва само за съдържание, до което имате законно право на достъп. Нито Фондация Коди, нито Компаритех не се застъпват за използването на Коди за пиратство.

Предупреждение: винаги използвайте VPN с Kodi

Винаги, когато използвате Kodi или какъвто и да е софтуер за поточно видео от интернет, винаги се отваряте пред рисковете за поверителност. Вашият интернет доставчик може да регистрира информация за това, което показва, от което гледате и откъде ги предавате. След това той може да продава тази информация на рекламодатели, ако предварително ви уведоми за това. Много доставчици на интернет доставчици дроселират поточно видео, за да помогнат за изчистване на задръстванията и в мрежата.

Най-добрият начин за справяне с тези проблеми е да използвате VPN по всяко време, когато предавате видео или сте свързани с Интернет. VPN ще кодира комуникациите между вас и уебсайтовете, които посещавате, като помага да запазите дейностите си скрити от вашия интернет доставчик, хакери и други неоторизирани хора.

Не всички VPN обаче са полезни за потребителите на Kodi. Някои са твърде бавни, за да поточно видео с висока разделителна способност. Други водят регистрации на дейностите на потребителите, заменяйки старите проблеми с поверителността с нови. Повечето VPN също са трудни за инсталиране на кутии Kodi.

Препоръчваме IPVanish за потребителите на Kodi. В нашето тестване открихме, че IPVanish е един от най-бързите VPN. Той има строга политика срещу водене на дневници. IPVanish се предлага и като изтегляне за Android или Amazon Fire TV магазини, което го прави лесен за инсталиране на повечето кутии Kodi, включително Amazon Fire TV и Nvidia Shield.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Спестете 60% IPVanish планове

Какво е кутия Kodi?

Кутия Kodi е малко устройство за стрийминг, което се свързва с телевизор и е в състояние да работи с Kodi. Повечето кутии Kodi работят с операционна система Android, въпреки че някои от тях използват Linux. Някои устройства с iOS, като Apple TV, също могат да се считат за кутии Kodi. Целта на кутията Kodi е да позволи на човек да гледа телевизионни предавания и филми, да слуша музика и да се наслаждава на друго съдържание на своята телевизия. Без полето Kodi потребителите на Kodi биха могли да гледат телевизия само на своите компютри или мобилни устройства, вместо на големия екран.

Може да намерите някои продавачи, които предлагат това, което е известно като „напълно заредени кутии Kodi“. Не ви препоръчваме да ги купувате или използвате. Кутиите Kodi, предварително заредени с приложението Kodi и добавките, често са остарели и често включват голям брой счупени и потенциално злонамерени добавки на Kodi. (Повече за това в края.)

Най-добрите кутии Kodi за 2020 година

Ето списък на най-популярните и високо оценени кутии Kodi за 2020 г..

Amazon Fire TV с 4K UHD

Amazon Fire TV 4K

Amazon Fire TV е една от най-популярните кутии Kodi наоколо. Той има 4K възможност, бърз процесор, 8 GB памет и 2 GB RAM. Той се свързва с интернет чрез WiFi, но също така има и ethernet адаптер, ако искате вместо това да извървите кабелния маршрут.

Amazon Fire TV се доставя предварително с магазина за приложения Amazon Fire TV, който съдържа доста приложения за телевизия и филми. Тези приложения понякога осигуряват приятно архивиране, в случай че няма работещ Kodi addon за конкретна стрийминг услуга, която искате да използвате. Магазинът за приложения съдържа и много игри, които са направени да работят с дистанционно управление.

Въпреки тези предимства, има два основни недостатъка на Amazon Fire TV. Първо, Kodi не е наличен в магазина за приложения на Amazon. Вместо това потребителите трябва да „зареждат странично“ Kodi, като използват приложение за изтегляне или файлов мениджър. Този процес може да бъде разочароващ за новите потребители.

Второ, докато Amazon Fire TV с 4K UHD не е най-скъпата кутия Kodi наоколо, някои потребители на Kodi може би все още не желаят да плащат цената му от $ 38 до $ 57.

Свързана статия: Как да инсталирате Kodi на Amazon Fire TV / Stick

Amazon Firestick (Fire TV Stick)

Amazon Fire Stick

Докато стандартният Amazon Fire TV е чудесен за потребителите, желаещи да платят цената му, Amazon Fire TV Stick има много от същите функции на по-ниска цена - само $ 29,99. Тази ниска цена се постига чрез осигуряване на по-бавен процесор, по-малко оперативна памет и без възможност за 4K. (Забележка: Amazon пусна 4K версия на своя Fire TV Stick на 31 октомври 2018 г.) И все пак, Amazon Firestick обикновено може да обработва 1080p видео с минимално буфериране или паузи. И осигурява същия достъп до магазина за приложения на Amazon като стандартния Amazon Fire TV.

Друго голямо предимство на Fire TV Stick е, че е по-обемно от неговия колега с по-високи цени, тъй като се състои само от правоъгълна „пръчка“, която се включва директно в телевизора.

Ако имате 4K телевизор, по-старата версия на Firestick вероятно не е добър вариант. Но ако телевизорът ви предлага само 1080p видео или по-ниски, това може да е достатъчно добра кутия Kodi за това, от което се нуждаете.

Както и с Fire TV горе, потребителите на Kodi трябва да заредят Kodi към Firestick. Не може да бъде инсталиран от магазина за приложения на Amazon.

Nvidia Shield

Nvidia Shield

Nvidia Shield има 4K поддръжка и работи на Android OS. Магазинът за приложения на Google Play е достъпен в него, което улеснява инсталирането на Kodi на Nvidia Shield. Това е една от най-мощните Kodi кутии наоколо, с 1.9 Ghz четириядрен Tegra X1 процесор. Много потребители на Kodi казват, че функциите на менюто на Nvidia Shield са изключително гладки и HD и 4K видео възпроизвеждат без прекъсване.

Nvidia Shield може да се използва и за поточно предаване на компютърни игри от графична карта Nvidia на компютър наблизо или от платформата Steam. Ако искате да можете да играете най-новите 3D игри, както и поточно видео, Nvidia Shield може да е подходящото поле за Kodi за вас.

Nvidia Shield струва около $ 180 - $ 200, така че тази кутия Kodi е най-подходяща за потребители, които са готови да платят повече, за да получат висока производителност.

Вижте също: Как да инсталирате Kodi на Nvidia Shield

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3

Raspberry Pi е малък, еднопластов компютър, разработен от Raspberry Pi Foundation. Първоначално той е създаден, за да научи учениците как работят компютрите, но сега, освен всичко друго, е устройство за поточно предаване „Направи си сам“. Raspberry Pi 3 е най-новата версия на това устройство. Повечето хора, които използват Raspberry Pi за поточно видео, изпълняват версия на Linux, създадена специално за Kodi. Двете най-популярни от тях са OSMC и LibreELEC.

Устройството може да обработва видео с 1080p, но няма да възпроизвежда 4K. Той има 802.11n WiFi антена, която е малко по-малко мощна от тази на Amazon Fire TV или Nvidia Shield. Ако WiFi не е достатъчно силен, той има ethernet порт, който можете да използвате, за да го свържете към вашия рутер.

Raspberry Pi 3 струва около 57 долара, въпреки че не идва с дистанционно или калъф. Добавянето на тези компоненти натиска цената до около 100 долара.

Свързана статия: Как и защо да използвате вилицата LibreELEC Kodi

Seguru Trongle X4

Seguru Trongle X4Списък на продукти от Amazon

Seguru Trongle X4 е поточна кутия, базирана на Android. Той може да се свърже с Google Play Store, за да изтегли Kodi или други приложения за телевизия и филми. Той е способен на 4K видео и е оборудван с 5Ghz WiFi адаптер. Той също има ethernet порт.

Единственият голям недостатък на Seguro Trongle е, че той не преформатира приложенията на Google Play Store за използване с дистанционно. В резултат на това навигацията в приложения като Netflix и Hulu може да бъде трудна. Но тъй като версията на Kodi за Android е форматирана за дистанционни, това не е проблем, когато използвате Kodi на Trongle.

Seguru Trongle X4 струва около $ 50 - $ 63. Ако искате евтина кутия за Android, която ви дава достъп до Google Play, Seguru Trongle може да е това, от което се нуждаете.

WeTek Hub

WeTek HubСписък на продукти от Amazon

WeTek Hub е кутия за Android, която също може да бъде настроена за зареждане в LibreELEC. Предлага се с няколко предварително инсталирани Android TV и филмови приложения и осигурява достъп до магазина на Google Play. Той има процесор AMLogic S905-H Revision C, който му позволява безпроблемно да възпроизвежда 4K видеоклипове.

Хъбът на WeTek струва около 80 - 100 долара. Хъбът WeTek предлага добра комбинация от поддръжка на LibreELEC и Android OS.  

EmTech GEM кутия

Emtech GEM кутияСписък на продукти от Amazon

EmTech GEM Box е поточен медиен плейър, който също е двойник като Android игрална система. Той се предлага с контролер за игри, който има четири цветни бутона, подложка за насочване, два аналогови пръчки и бутон за старт и избор. Това е подобно на контролите на Xbox 360. Полето GEM предлага достъп до Google Play, което го прави лесно за изтегляне и инсталиране на Kodi. GEM Box е съвместим и с GameFly, популярна услуга за наемане на видеоигри.

Цената за кутия GEM е около 50 долара, което я прави евтин и полезен вариант за всеки потребител на Kodi, който също иска да играе игри.

GooBang Doo ABOX

GooBangDoo ABOXСписък на продукти от Amazon

GooBang Doo ABOX е захранван с Android плейър за Android. Той има S905W Quad Core A53 процесор и 2 GB RAM. Той може да произведе до 4K видео резолюция. Повечето потребители на това поле са съобщили, че възпроизвежда 1080p или 4K видео с малко проблеми с буферирането.

GooBang Doo ABOX струва около 70 долара. Подобно на Seguru Trongle и WeTek Hub, GooBang Doo предоставя отличен избор за потребителите на Kodi, които не искат да се забъркват с необходимостта да заредят Kodi или да се занимават с магазина за приложения на Amazon.

Опасността от "напълно заредени" кутии Kodi

Въпреки че всички горепосочени кутии са чудесен избор за потребителите на Kodi, препоръчваме да ги купувате само ако не са били подправени от търговеца. Вместо това много търговци предлагат нещо, наречено „напълно заредена“ кутия Kodi. Това обикновено е базирано на Android устройство за стрийминг медии с Kodi и куп предварително добавени добавки на трети страни.

Проблемът с „напълно заредените“ кутии Kodi е, че те често се пълнят с неофициални добавки за нарушаване на авторски права, пълни с мъртви връзки и потоци с лошо качество. Тези добавки често забавят Kodi или го причиняват да се срине. Те също могат да са пълни със злонамерен софтуер, в зависимост от това от къде търговецът е получил добавките.

Не препоръчваме да използвате напълно заредена кутия Kodi. Винаги е по-добре сами да настроите устройството, да инсталирате Kodi и да инсталирате добавки за услуги, от които лично искате да поточно. Това ще ви помогне да предотвратите заразата ви със злонамерен софтуер и потенциално да бъде повредена.

Инсталирането на Kodi addons е доста просто. Ето ръководство за настройката на Kodi. За списък на някои от най-добрите добавки на Kodi, прочетете тази статия за най-добрите Kodi добавки.

Надяваме се, че ви е харесало това ръководство за най-добрите кутии Kodi. Ако искате повече информация за това как да намерите най-добрите предавания и филми на Kodi, разгледайте другите ни ръководства за Kodi, включително The Best Kodi Addons за филми, The Best Kodi Addons за телевизия на живо, The Best Kodi Addons за Anime и много други.

Снимки:

„Kodi“ от XBMC Foundation, публично достояние

„IMG_1354“ от 기태 김, лицензиран под CC0 1.0

„Amazon Fire TV Stick“ от ubahnverleigh, лицензиран под CC0 1.0

„Nvidia Shield TV 2017“ от 之 乎, лицензиран съгласно CC BY-SA 4.0

„Raspberry Pi 3“ от Свен Питърсън, лицензиран съгласно CC BY-SA 4.0

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector