Najbolji Kodi Boxes: 2020 vodič za najbolje Kodi kutije i hardver

kodi logo 2Ako ste tražili način da gledate streaming videa na televiziji, možda ste čuli za Kodi okvire. Ali što su Kodi kutije? A koje su Kodi kutije najbolje? Ovaj će članak objasniti što rade Kodi kutije i pregledati najpopularnije Kodi kutije za 2020. godinu.

Što je Kodi?

Kodi je medijski uređaj s otvorenim kodom. Korisnicima omogućuje reprodukciju glazbe, videa i drugog multimedijskog sadržaja iz datoteka pohranjenih na uređaju ili strimiranih s Interneta. Zbog mogućnosti da lako pristupi strujnom sadržaju na brojnim uređajima, Kodi je postao popularan u pokretu "rezač kablova".

Kodi je također postao popularan zahvaljujući dodacima trećih strana koji korisnicima omogućuju strujanje nelicenciranog sadržaja. To mu je omogućilo lošu reputaciju u medijima. No Zaklada Kodi zauzela je snažno stajalište protiv nelicenciranog strujanja. Aplikacija je osmišljena tako da blokira instalaciju dodataka treće strane bez promjene postavki aplikacije. Korisnici mogu lako naći zakonite dodatke za strujanje dostupne u službenom spremištu Kodi addon-a.

Kodi se može instalirati na okvire za streaming navedene u ovom članku ili na PC, Mac, Android telefon ili tablet, iPhone ili iPad.

Čitaj više: Vodič za Kodi za početnike

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Upozorenje: uz Kodi uvijek koristite VPN

Kad god koristite Kodi ili bilo koji softver za strujanje videozapisa s Interneta, uvijek se otvarate prema rizicima privatnosti. Vaš ISP može zabilježiti podatke o emisijama koje gledate i odakle ih struji. Zatim može prodati ove podatke oglašivačima ako prethodno obavijesti o tome. Mnogi davatelji internetskih usluga umanjuju podatke za streaming videozapisa kako bi se očistila zagušenja na mreži.

Najbolji način rješavanja ovih problema je korištenje VPN-a kad god prenosite videozapise ili ste povezani na Internet. VPN će šifrirati komunikaciju između vas i web mjesta koje posjećujete, pomažući da vaše aktivnosti budu skrivene od vašeg davatelja internetskih usluga, hakera i drugih neovlaštenih ljudi.

Nisu svi VPN-ovi dobri za Kodi korisnike. Neki su prespor za strujanje videozapisa visoke razlučivosti. Drugi vode zapise o aktivnostima korisnika, zamjenjujući stare probleme s privatnošću s novim. Većina VPN-a također je teško instalirati na Kodi kutije.

Preporučujemo IPVanish za Kodi korisnike. U našem testiranju otkrili smo da je IPVanish jedan od najbržih VPN-ova u okolici. Ima strogu politiku protiv čuvanja trupaca. IPVanish je dostupan i za preuzimanje za Android ili Amazon Fire TV trgovine, što ga čini jednostavnim za instaliranje na većinu kućica Kodi, uključujući Amazon Fire TV i Nvidia Shield.

PROČITANJE ČITALA: Uštedite 60% IPVanish planove

Što je Kodi kutija?

Kodi kutija je mali uređaj za strujanje koji se povezuje na televiziju i može pokrenuti Kodi. Većina okvira Kodi pokreće Android OS, iako neki umjesto njih pokreću Linux. Neki iOS uređaji, poput Apple TV-a, također se mogu smatrati kutijama Kodi. Svrha Kodi okvira je omogućiti osobi da gleda TV emisije i filmove, sluša glazbu i uživa u drugim sadržajima na svojoj televiziji. Bez Kodi okvira, korisnici Kodija mogli bi umjesto na velikom ekranu gledati televiziju samo na osobnim računalima ili mobilnim uređajima.

Možda ćete pronaći neke prodavače koji nude tzv. „Potpuno napunjene Kodi kutije“. Ne preporučujemo vam da ih kupite ili koristite. Kodi okviri koji su unaprijed učitani s aplikacijom Kodi i dodaci često su zastarjeli i često uključuju veliki broj slomljenih i potencijalno zlonamjernih Kodi dodataka. (Više o tome na kraju.)

Najbolje Kodi kutije za 2020. godinu

Evo popisa najpopularnijih i najviše ocijenjenih Kodi kutija za 2020. godinu.

Amazon Fire TV sa 4K UHD

Amazon Fire TV 4K

Amazon Fire TV jedna je od najpopularnijih kućica Kodi okolo. Ima mogućnost 4K, brz procesor, 8 GB prostora za pohranu i 2 GB RAM-a. Na Internet se povezuje putem WiFi-a, ali ima i ethernet adapter ako želite ići ožičenom rutom.

Amazon Fire TV dolazi s unaprijed instaliranom prodavaonicom Amazon Fire TV, koja sadrži prilično malo TV i filmskih aplikacija. Te aplikacije ponekad pružaju lijepu sigurnosnu kopiju za slučaj da ne postoji Kodi dodatak za određenu uslugu streaminga koju želite koristiti. Trgovina aplikacija također sadrži puno igara koje su napravljene za rad s daljinskim upravljačem.

Unatoč tim prednostima, Amazon Fire TV ima dvije glavne nedostatke. Prvo, Kodi nije dostupan u trgovini aplikacija Amazon. Umjesto toga, korisnici moraju "bočno učitati" Kodi pomoću aplikacije za preuzimanje ili upravitelja datoteka. Ovaj postupak može biti frustrirajuće za nove korisnike.

Drugo, iako Amazon Fire TV s 4K UHD-om nije najskuplji Kodi okvir, neki Kodi korisnici još uvijek nisu željni platiti cijenu od 38 do 57 USD.

Vezani članak: Kako instalirati Kodi na Amazon Fire TV / Stick

Amazon Firestick (Fire TV Stick)

Amazon Fire Stick

Iako je standardni Amazon Fire TV odličan za korisnike koji su spremni platiti cijenu, Amazon Fire TV Stick ima brojne iste značajke uz nižu cijenu - samo 29,99 USD. Ova niska cijena postiže se sporijim procesorom, manje RAM-a i bez 4K mogućnosti. (Napomena: Amazon je 31. listopada 2018. objavio 4K verziju svog Fire TV Stick-a). Ipak, Amazon Firestick može obraditi videozapise 1080p s minimalnim punjenjem ili pauzama. I pruža isti pristup Amazonovoj trgovini aplikacija kao i standardni Amazon Fire TV.

Još jedna velika prednost Fire TV Stick je ta što je glomaznija od svoje kolege više cijene, jer se sastoji od samo pravokutnog „štapa“ koji se ulazi izravno u televizor.

Ako imate 4K televiziju, starija verzija Firestick-a vjerojatno nije dobra opcija. Ali ako vaš televizor pruža samo 1080p video ili manje, to bi mogao biti dovoljno dobar Kodi okvir za ono što vam treba.

Kao i kod Fire TV gore, Kodi korisnici moraju Kodi staviti na Firestick. Nije ga moguće instalirati iz trgovine aplikacija Amazon.

Nvidia Shield

Nvidia Shield

Nvidia Shield ima 4K podršku i radi na Android OS-u. Trgovina aplikacija Google Play dostupna je na njemu, što olakšava instalaciju Kodija na Nvidia Shield. Riječ je o jednoj od najmoćnijih Kodi kutija oko sebe, s 1.9 Ghz četverojezgrenim Tegra X1 procesorom. Mnogi Kodi korisnici kažu da su funkcije izbornika na Nvidia Shield-u izuzetno glatke, a HD i 4K video reprodukciju bez prekida..

Nvidia Shield također se može koristiti za strujanje PC igara s Nvidia grafičke kartice na obližnjem računalu ili sa Steam platforme. Ako želite biti u mogućnosti igrati najnovije 3D igre kao i streaming video, Nvidia Shield možda je pravi Kodi okvir za vas.

Nvidia Shield košta oko 180 do 200 dolara, tako da je ovaj Kodi okvir najbolji za korisnike koji su spremni platiti više za postizanje visokih performansi.

Vidi također: Kako instalirati Kodi na Nvidia Shield

Malina Pi 3

Malina Pi 3

Raspberry Pi je malo računalo s jednostrukim pločama koje je razvila Zaklada Raspberry Pi. Prvobitno je stvoren kako bi podučavao studente kako rade računala, ali sada je između ostalog i uređaj za samostalno usmjeravanje. Raspberry Pi 3 najnovija je verzija ovog uređaja. Većina ljudi koji koriste Raspberry Pi za streaming videa pokreću verziju Linuxa napravljenu posebno za Kodi. Dvije najpopularnije od njih su OSMC i LibreELEC.

Uređaj može obraditi 1080p video, ali neće reproducirati 4K. Ima 802.11n WiFi antenu koja je nešto manje moćna od Amazon Fire TV ili Nvidia Shielda. Ako WiFi nije dovoljno jak, ima ethernet port koji možete koristiti za spajanje na usmjerivač.

Raspberry Pi 3 košta oko 57 dolara, iako ne dolazi s daljinskim upravljačem ili futrolom. Dodavanje ovih komponenti povećava cijenu do približno 100 USD.

Vezani članak: Kako i zašto koristiti vilicu LibreELEC Kodi

Seguru Trongle X4

Seguru Trongle X4Popis proizvoda iz Amazona

Seguru Trongle X4 je Android streaming box. Može se povezati s Google Play trgovinom za preuzimanje Kodi ili drugih TV i filmskih aplikacija. Može da koristi 4K video i opremljen je 5Ghz WiFi adapterom. Također ima ethernet priključak.

Veliki nedostatak Seguro Trongle je ta što ne preoblikuje aplikacije Google Play Store za upotrebu s daljinskim upravljačem. Zbog toga navigacija aplikacija poput Netflixa i Hulu može biti teška. No budući da je Androidova verzija Kodija već formatirana za daljinske upravljače, to nije problem prilikom upotrebe Kodija na Trongleu.

Seguru Trongle X4 košta oko 50 do 63 dolara. Ako želite jeftin Android okvir koji vam omogućava pristup Google Playu, Seguru Trongle može biti ono što vam treba.

WeTek Hub

WeTek HubPopis proizvoda iz Amazona

WeTek Hub je Android kutija koja se također može postaviti za pokretanje u LibreELEC. Dostupan je s nekoliko unaprijed instaliranih Android TV i filmskih aplikacija te pruža pristup Google Play trgovini. Ima AMLogic S905-H Revision C procesor, koji mu omogućuje nesmetano reproduciranje 4K video zapisa.

Centar WeTek košta oko 80 do 100 dolara. WeTek Hub nudi dobru mješavinu podrške za LibreELEC i Android OS.  

EmTech GEM kutija

Emtech GEM kutijaPopis proizvoda iz Amazona

EmTech GEM Box je multimedijski uređaj za streaming koji se ujedno predstavlja kao Android sustav za igre. Dolazi s igraćim kontrolerom koji ima četiri gumba u boji, jastučić za usmjeravanje, dva analogna štapića i gumb za pokretanje i odabir. Ovo je slično kontrolama Xbox 360. GEM okvir nudi pristup Google Playu, što olakšava preuzimanje i instaliranje Kodi-ja. GEM Box kompatibilan je i s GameFly-om, popularnom uslugom iznajmljivanja video igara.

Cijena GEM kutije iznosi oko 50 dolara, što ga čini jeftinom i korisnom opcijom za sve Kodi korisnike koji također žele igrati igre.

GooBang Doo ABOX

GooBangDoo ABOXPopis proizvoda iz Amazona

GooBang Doo ABOX je uređaj za streaming prijenos sa sustavom Android. Ima S905W Quad Core A53 procesor i 2 GB RAM-a. Može proizvesti videozapise do 4K rezolucije. Većina korisnika ovog okvira objavila je da reproducira 1080p ili 4K video zapise s nekoliko problema s međuspremnicima.

GooBang Doo ABOX košta oko 70 dolara. Poput Seguru Trongle i WeTek Hub-a, GooBang Doo pruža odličan izbor za Kodi korisnike koji se ne žele zeznuti s pretovarom Kodi-a ili baviti se Amazon prodavaonicom.

Opasnost od "potpuno napunjenih" Kodi kutija

Iako su svi gore navedeni okviri odličan izbor za Kodi korisnike, preporučujemo ih da ih kupite samo ako ih trgovac nije napravio. Mnogi trgovci umjesto toga nude nešto što se naziva „potpuno napunjen“ Kodi okvir. Obično je to uređaj sa sustavom za reprodukciju medija temeljen na Androidu, s Kodi-om i hrpom trećih dodataka koji su unaprijed instalirani..

Problem s "potpuno napunjenim" Kodi kutijama je taj što su one često ispunjene neslužbenim dodacima koji krše autorska prava puni mrtvih veza i nekvalitetnih streamova. Ti dodaci često usporavaju Kodi ili uzrokuju rušenje. Također mogu biti puni zlonamjernog softvera, ovisno o mjestu odakle je trgovac dobio dodatke.

Ne preporučujemo upotrebu potpuno učitane kutije Kodi. Uvijek je bolje sami postaviti uređaj, instalirati Kodi i instalirati dodatke za usluge iz kojih osobno želite strujati. To će vam pomoći da spriječite da se kutija zarazi zlonamjernim softverom i potencijalno može biti oštećena.

Instaliranje Kodi dodataka prilično je jednostavno. Evo vodiča o tome kako postaviti Kodi. Za popis nekih od najboljih Kodi dodataka koji se koriste, pročitajte ovaj članak o najboljim Kodi dodacima.

Nadamo se da ste uživali u ovom vodiču o najboljim Kodi kutijama. Ako želite više informacija o pronalaženju najboljih emisija i filmova na Kodiju, pogledajte naše druge Kodi vodiče, uključujući najbolje Kodi Addonove za filmove, Najbolje Kodi Addonove za TV uživo, Najbolje Kodi Addonove za Anime i mnoge drugi.

slike:

"Kodi" XBMC fondacije, javno dostupan

"IMG_1354" tvrtke 기태 김, licencirano pod CC0 1.0

"Amazon Fire TV Stick" tvrtke ubahnverleigh, licenciran pod CC0 1.0

"Nvidia Shield TV 2017" tvrtke 之 乎, licencirana pod CC BY-SA 4.0

„Raspberry Pi 3“ Sven Peterson, licenciran pod CC BY-SA 4.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 79

Adblock
detector