Nedostaje Resolver URL-a Kodi URL ili ga nećete preuzeti? Evo zašto

Resolver URL-a nedostaje ili ne radi

Ovisnost o Kodi URL Resolveru nedavno je pretrpjela neke promjene. Ovaj članak će objasniti što učiniti ako nedostaje Resolver URL-a, neće se preuzeti ili ne radi.

15. studenog, nekoliko programera Kodi addon primilo je pisma od udruge Motion Picture Association (MPA) i Saveza za kreativnost i zabavu (ACE). To je dovelo do toga da se spremište Colossusa napravi izvan mreže, a sa sobom je uzelo nekoliko popularnih dodataka drugih proizvođača poput Covenant, Bennu i Ares Wizard. Međutim, kako je Resolver URL razvio jedan od tih ljudi, on je takođe uklonjen. Ovaj članak će objasniti što radi Resolver URL-a i gdje ga možete pronaći u naprijed.

Jedini programeri na koje se te zakonske prijetnje nalaze bili su oni koji su stvorili nelicencirani dodatak za strujanje. Molimo naše čitatelje da koriste samo službene izvore; daleko su sigurniji, često nude pristup knjižnici sadržaja slične veličine i potpuno su legalni za upotrebu.

Ovdje imamo pune detalje zašto se Kodi Colossus ne instalira i ovdje detalje zašto nedostaje Kodi Bennu. Pročitajte više o Kodi URL Resolveru.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Važno: Uz Kodi uvijek koristite VPN

Neki koriste virtualnu privatnu mrežu (VPN) kako bi sakrili nelicencirano strujanje od svog davatelja internetskih usluga (ISP). Međutim, VPN-ovi imaju i nekoliko potpuno zakonitih načina upotrebe i mogu vam pomoći u održavanju privatnih podataka.

VPN-ovi rade šifriranjem cjelokupnog dolaznog i odlaznog mrežnog prometa. To znači da nijedan vanjski promatrač ne može reći što radite na mreži. Sprječava vaš davatelja internetskih usluga da proda vaše navike pregledavanja ili da ih koristi kao opravdanje za urušavanje vaše internetske veze. VPN tako moster čini većinu napada Man-in-Middle beskorisnim, a na taj način čuva osjetljive podatke poput vjerodajnica za prijavu ili e-pošte.

Odabir prave VPN od vitalnog je značaja. Neki će usporiti vezu do gotovo neupotrebljive brzine, dok drugi vode detaljne zapise vaše povijesti pregledavanja. Na taj se način smanjuje točka korištenja VPN-a i olakšava se praćenje vaših mrežnih aktivnosti.

Preporučujemo IPVanish. Ima minimalan utjecaj na vašu brzinu mreže i pruža stalno stabilne veze u više od 50 zemalja. Ujedno je i najlakši VPN za instaliranje na mobilnim platformama poput Android-a, iPhone-a i Amazon Firestick-a.

PROČITANJE ČITALA: Ovdje uštedite 60% na godišnjem IPVanish planu.

Što se dogodilo s URL Resolver-om?

Jsergio123, Kodijev programer koji je radio na nekoliko dodataka treće strane, prvi je objavio da će prekinuti razvoj njihovih dodataka. To uključuje URL Resolver i Meta Handler, dvije ovisnosti na koje su se oslanjali mnogi neslužbeni dodaci.

Jsergio123 tweet ceasign razvoj URL Resolver

Katalizator ove odluke bilo je pravno pismo koje je dobio od MPA-e i ACE-a, suradnje između titana medijske industrije poput Disneyja, Netflixa, Paramount Pictures, Amazona i SKY-a UK.

Ovdje je problem što se Resolver URL-a ne upotrebljava samo za nelicencirane adamove za strujanje. Jednostavno pruža način za preuzimanje sadržaja iz URL-a, računovodstvo za CAPTCHA provjeru i razne strukture datoteka web stranica. Zbog toga ga koriste i neki službeni dodaci. Da stvar bude još gora, neki neslužbeni dodaci, poput mjehurića, čak ni ne trebaju URL Resolver jer mogu riješiti vlastite veze ili koristiti druge skripte, poput NaN Scraper-a, koji rade drugačije, ali daju sličan rezultat.

Tim za TVAddons nakratko je vratio svoje skladište izvan mreže u kolovozu u čekajućim pravnim postupcima, ali ubrzo se vratio nakon što su uklonjeni svi nelicencirani dodaci. URL Resolver bio je jedan dodatak koji nije uklonjen, a TVAddons su rekli kako će ubuduće preuzimati razvoj na njemu. Međutim, primijetili su kako bi ažuriranja mogla doći sporijim tempom kao rezultat umirovljenja kompanije Jsergio123.

Što je slijedeće?

Uklanjanje Resolver URL-a ostavilo je prazninu za iskorištavanje napadača. Zapravo su neka spremišta poput Cerebro već započela s uklanjanjem uklonjenih dodataka i objavljivanjem ažuriranja. Bez potpunog pregleda koda, nema naznake što će raditi ova ažuriranja, ako ništa drugo. Kao takva, ova ažuriranja trebalo bi se smatrati nesigurnim sve dok ih zajednica Kodi uopće ne potvrdi.

Iako je postojao kombinirani odgovor na uklanjanje dodataka trećih strana poput Pakta, opći konsenzus među programerima Kodi addon-a je da je Resolver URL-a presudan. Ipak, preuzimanje razvoja ove ovisnosti moglo bi privući neželjenu pažnju MPA-e.

Više nego vjerojatno, URL Resolver nastavit će funkcionirati kao i obično, mada će ažurirane verzije vjerojatno morati biti ručno instalirane, barem u kratkom roku. Iako je URL Resolver potpuno nestao, većina službenih dodataka nastavila bi raditi.

Kako čuvati svoj sustav

Pravne prijetnje MPA-e poslale su udarne valove putem zajednice Kodi. Dobili su nekoliko repo i addon takedowns, uključujući sve iz Ares Wizard tima, The_Alpha, jsergio123, Echo Coder, DandyMedia, Lucifer, Pulse i MuckyDuck.

Budući da je izbrisan najmanje jedan GitHub račun razvojnog programera, to je korisničko ime sada besplatno za svakoga. To se događalo prije i koristilo se za puštanje nesigurnog ažuriranja Exodusa, pa nema razloga misliti da se neće ponoviti.

Iz tog razloga pozivamo naše čitatelje da onemoguće automatsko ažuriranje dodataka. To se može učiniti klikom na ikonu ikona zupčanika na Kodijevom početnom zaslonu. Zatim kliknite Postavke sustava i odaberite Add-ons na lijevoj strani zaslona. U okviru s desne strane kliknite ikonu nadopune postavka. Na kraju odaberite Obavijestite, ali nemojte instalirati ažuriranja. Tako ćete obavijestiti o svim novim ažuriranjima kako biste ih mogli istražiti i saznati jesu li zajednica provjerena ili ne.

Isključite automatski ažuriranja korak 4

Dobro je pravilo pričekati nekoliko tjedana nakon što ažuriranje postane dostupno jer prije tog vremena ljudi obično samo nagađaju o svrhu ažuriranja.

TVAddons je poznati razvojni tim i budući da su rekli da će objavljivati ​​ažuriranja Resolver URL-ova, nema razloga da ih preuzmete s bilo kojeg drugog izvora.

Službene preporuke za dodatke

Resolver URL-a uglavnom se (ali ne u potpunosti) koristi za dodatke treće strane. Kao takve, ove promjene neće utjecati na većinu službenih dodataka. Sljedeći dodaci nastavit će raditi, potpuno su legalni i nude biblioteke sadržaja sličnih veličina kao one najpopularnijeg dodatka treće strane.

Filmovi Bigstar & televizor

Filmovi BigStar i dodatak za TV Kodi

Filmovi Bigstar & TV je internetska platforma za streaming koja nudi tisuće naslova koje možete odabrati. Njegova je medijska biblioteka odvojena u prilično specifične kategorije i nijedan njezin sadržaj nije u regiji. To znači da ga možete gledati bez obzira gdje se nalazite na svijetu.

Postoji funkcija pretraživanja koja vam pomaže pronaći nešto specifično, a iako je većina ponuđenih filmova prilično nepoznata, postoji nekoliko nagrađivanih filmova i TV emisija, uključujući čitave sezone britanskog kultnog klasika, Peep Show.

Filmovi Bigstar & TV addon možete pronaći u MetalChris repozitoriju.

YouTube

YouTubeov dodatak Kodi

YouTube je najveća platforma za strujanje video sadržaja na svijetu i ima medijsku biblioteku koja bi bila potrebna tisućama godina. Glavna prednost koju YouTube ima nad svojim konkurentima je širok raspon sadržaja; postoje videozapisi koji pokrivaju sve, od književne kritike do „uradi sam“. To znači da će uvijek nešto biti zanimljivo.

YouTubeov dodatak Kodi održava većinu funkcionalnosti web stranice. Korisnici mogu dodati videozapise u popise za reprodukciju, pregledati svoje pretplate i stvoriti red čekanja. Iako ne možete komentirati ili koristiti značajke YouTubea za razmjenu poruka, one nisu posebno korisne u Kodi-u, pa je lako razumjeti zašto su ove funkcije uklonjene.

YouTube Addon može se naći u službenom spremištu Kodi addon-a.

PlayOn Browser

Playon Kodi addon

Preglednik PlayOn omogućava Kodi korisnicima da integriraju svoje račune s različitih mrežnih streaming platformi i gledaju njihov sadržaj na jednoj lokaciji. Budući da nema službenih dodataka Netflix ili Amazon Prime Video, preglednik PlayOn najjednostavniji je i najsigurniji način pristupa medijskim bibliotekama u programu Kodi.

Premium članstvo košta 2,50 dolara mjesečno i ne samo da proširuje spektar izvora koji se mogu povezati, već otključava i mogućnost preskakanja oglasa i snimanja videozapisa u lokalnu pohranu. Budući da besplatna verzija nudi samo mali izbor besplatnog za gledanje sadržaja, plaćeno članstvo je definitivno poželjnije.

Dodatak PlayOn preglednika može se naći u službenom spremištu Kodi adona.

Film jednostavno

FilmOn Simple Kodi addon

Jedna stvar koju Savez i slični dodaci rijetko nude je mogućnost gledanja televizijskih prijenosa uživo. FilmOn Simple nudi stotine TV kanala iz cijelog svijeta i dok su na raspolaganju plaćena članarina, većinu njih možete gledati besplatno.

Postoji mala zamjena za to što su besplatni protoci dostupni samo u standardnoj definiciji, ali s obzirom na to da ne postoji zaključavanje regije i da postoje tokovi iz brojnih zemalja, na nekoliko različitih jezika, to nije veliki problem.

Film Addon FilmOn Simple može se naći u spremištu TVAddons.

Resolucija URL-a važna je Kodijeva ovisnost, ali nije ključna ako koristite samo službene dodatke. Puno je visokokvalitetnih dodataka koji neće utjecati na to bez obzira tražite li sportsku emisiju, filmove, TV emisije ili prijenos uživo. Također je vrijedno napomenuti da se problemi s kojima se susrećete možda ne odnose na Resolver URL-a, pa pogledajte naš vodič za uklanjanje pogrešaka nekih od najčešćih Kodi problema.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4

Adblock
detector