P2P Kodi добавки: какви са те? Трябва ли да ги използвате?

Обясняваме какво представляват добавките на Kodi P2P, как работят и дали трябва да ги инсталирате и използвате. Ще прегледаме някои от най-популярните добавки за P2P за Kodi и ще обясним някои от рисковете за поверителност и сигурност, свързани с тях и как можете да ги избегнете.

p2p1

Kodi е един от най-лесните начини да създадете свой собствен медиен център. Това е софтуер с отворен код, който може да бъде инсталиран на огромно разнообразие от устройства, независимо дали става въпрос за iPhone, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Windows PC, USB флаш устройство или повече. Независимо дали искате да използвате P2P Kodi добавка, музикална добавка или друг вид Kodi медия, всичко това може да се възпроизвежда лесно чрез почти всяко устройство.

Свързани: Какво е Kodi и как можете да започнете да го използвате?

Kodi позволява на своите потребители да имат достъп до съдържание по два начина. Те могат да преглеждат всички медийни файлове, които се съхраняват локално на техния компютър, но повечето хора нямат обширни медийни библиотеки, запазени по този начин. За по-широк избор потребителите могат да инсталират допълнителни софтуерни пакети, наречени добавки. Те осигуряват достъп до огромни библиотеки от съдържание, което се хоства онлайн.

В по-голямата си част добавките, които предават съдържание, работят чрез изстъргване на връзки от няколко различни уебсайтове. Има обаче някои, които функционират по различен начин, използвайки система за споделяне на файлове peer-to-peer (P2P), за да осигурят достъп до съдържание.

Вместо вашият компютър да изтегля данни от един източник, той извлича тези данни от други потребители, които имат файла, който търсите. Колкото повече хора качват файла, толкова по-бързо ще се изтегли, тъй като различните части на файла се изтеглят от по-голям брой хора. По същество тези добавки предоставят на Kodi начин за достъп до торентите без нужда от външен клиент.

Torrenting идва със смесена торба с позитиви и негативи, особено над Kodi. Ние проучваме какво означава това по-подробно по-долу.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение. Винаги притежавате изследвания, преди да получите достъп до която и да е добавка, поток или хранилище на Kodi.

Как да се предпазите, когато използвате P2P Kodi добавки

Преди да навлезем в подробностите за добавките на P2P, дума на внимание. Torrenting не е по своята същност незаконно. Въпреки това законът във вашата страна може да направи използването му за незаконно преглед на защитени с авторски права материали. Поради разпространението на споделяне на P2P файлове, дистрибуторите започнаха да обръщат повече внимание на хората, които изтеглят съдържанието им, без да плащат.

Ако установите, че правите това, има вероятност да получите заплашително писмо или дори да намалите скоростта на мрежата си от вашия доставчик на интернет услуги (ISP). По-лошото е, че това не е единственият риск, който имат тези добавки.

Когато участвате в P2P мрежа, независимо дали качвате или изтегляте, вашият IP адрес е видим за всеки, който вижда. Това прави много лесно да разберете кой е вашият интернет доставчик и дори приблизително къде живеете.

  Прилагодите опције менија Коди: Како променити опције менија у Коди-ју

С всички допълнителни рискове, които P2P добавя, е по-важно от всякога да предприемете стъпки, за да се защитите. Можете да направите това чрез инсталиране и използване на реномирана услуга за виртуална частна мрежа (VPN). Това не само ще прикрие вашия истински IP адрес, но и ще попречи на вашия интернет доставчик да наблюдава вашите дейности. VPN може дори да помогне да се предотвратят атаки на Man-in-the-Middle (MitM) от хора, които искат да откраднат вашите лични данни. MitM атаките са лесни за изпълнение чрез добавки на Kodi, тъй като дори официалните добавки могат да бъдат хакнати от трети страни или използвани за коварни действия от собствените им създатели.

Ние предпочитаме VPN, наречен IPVanish. Към днешна дата тепърва ще откриваме добавка на Kodi, с която не работи. Ако вашият интернет доставчик намалява скоростите на вашата мрежа, той може да спре това и дори да подобри качеството на потоците, до които получавате достъп. Това е и един от най-бързите VPN сървъри, достъпни със сървъри в повече от 60 държави.

Най-хубавото е, че екипът на IPVanish се грижи за вашата поверителност. Дори ако някой поиска от вашите дейности за сърфиране от тях, той няма да може да помогне, тъй като не поддържа дневници за трафик. Можете дори да инсталирате този VPN на Amazon Firestick, така че никога да не се налага да оставате незащитени.

Сделка за четене: спестете до 60% на IPVanish тук.

IPVanish е нашият топ рекоммедиран, но ако искате да разгледате някои други опции, вижте нашия списък с най-добрите VPN-и за Kodi.

Какво представляват добавките на P2P Kodi?

p2p2От Скот Мартин [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], чрез Wikimedia CommonsНакратко, добавките на P2P за Kodi предоставят начин за достъп до съдържание, което е по-устойчиво от традиционен скрепер за връзка.

С добавка за изстъргване на връзки, ако много потребители искат да гледат едно и също съдържание едновременно, има вероятност сървърът, хостващ той, да бъде претоварен. Това кара сървъра да се понижава, което означава, че никой няма достъп до съдържанието, докато няма по-малък трафик.

За разлика от това, хостовете в P2P мрежа са самите потребители. Дори ако един хост изтрие файла или изключи компютъра си, стига един друг потребител да има завършен файл, съдържанието остава достъпно. Потребителите, които продължават да споделят файла след изтеглянето му, са известни като сеялки. Колкото повече сеялки има файл, толкова по-бързо ще се изтегли.

Основният проблем с P2P добавките и торентите като цяло е, че по-голямата част от наличните файлове са нелицензирани. Kodi добавките обикновено имат достъп само до торенти от сенчести източници и често няма начин да добавите някои от по-реномираните торент хранилища, като например Интернет архив.

P2P добавките имат проблеми със сигурността в допълнение към уязвимостите, които споделят всички добавки на Kodi. За да работят те, трябва да разрешите на други устройства да имат достъп до вашата версия на Kodi директно. Това е само още един отвор за злонамерена трета страна, която да експлоатира. Дори и да използвате VPN, това няма да ви защити, ако личните ви данни и идентификационни данни за вход са компрометирани.

Популярни неофициални добавки за P2P Kodi

Има няколко добавки Kodi, които използват P2P мрежи за доставяне на съдържание. Въпреки че призоваваме нашите читатели да намерят официални източници на съдържание, е възможно други форуми или потребители да препоръчат някои добавки, които предлагат незаконно съдържание. Като такива ние открихме някои от най-популярните добавки за P2P и обсъдихме някои от недостатъците, които имат.

  5 най-добри Kodi клавиатури за 2023/2023

квазер

p2p3

Какво е? Quasar е добавка на трета страна, която локализира файлове от някои от най-големите сайтове за торенти в света, включително The Pirate Bay и RARBG. Доставчиците не се добавят ръчно, по-скоро изискват допълнителна добавка за инсталиране: или Quasar Burst или Magnetic.

Защо трябва да го избягвате? Фактът, че конкретни доставчици не могат да бъдат добавени, прави тази добавка почти безполезна за потребителите, които търсят законно съдържание. Освен това, всяка добавка, която инсталирате, увеличава риска от отвличане; наистина няма причина списъкът на доставчиците да не е бил инсталиран директно с Quasar.

Потребителите на Kodi, които търсят достъп до филми и телевизионни предавания, ще бъдат по-добре обслужвани от някои от официалните добавки, които препоръчаме в тази статия.

SportsDevil

p2p 4

Какво е? Коди SportsDevil е добавка, която събира на живо и по поръчка спортно съдържание. Въпреки че технически не е добавка за P2P, той разчита на едно име Plexus, за да предостави някои от своите функции за стрийминг.

Защо трябва да го избягвате? На първо място, съдържанието, което SportsDevil предлага, е нелицензирано. Ако никой не плаща да гледа спортисти, телевизионните станции ще имат по-малко стимули да показват спорт. Второ, тази добавка изисква Plexus да функционира. Plexus от своя страна изисква SopCast, което означава, че ще трябва да увеличите риска от отвличане три пъти, само за да гледате спорт.

Има много по-лесни начини за това. В миналото сме писали за редица спортни добавки Kodi, които осигуряват достъп до широк спектър спорт и за които не е необходимо да отваряте системата си до външни устройства.

P2P-потоци

p2p 5

Какво е? P2P-потоците са добавка на трети страни, която намира торент файлове от различни уебсайтове и позволява на потребителите на Kodi да имат достъп до тях. Той е фокусиран най-вече върху спорта, но има редица други категории, от които да избирате.

Защо трябва да го избягвате? Отново съдържанието, което предоставя тази добавка, е нелицензирано. Освен това само около половината от него е на английски. Дори поставянето на този проблем отстрани, P2P-потоците имат други проблеми. Не е удобно за потребителя: Началният екран на добавката е пълен с объркващи опции и ако не сте запознати с Acestream или Sopcast, може да не ви е ясно за какво са.

Накратко, P2P-потоците предлагат под-номинално изживяване, като същевременно увеличават риска, с който се сблъсквате като потребител на Kodi. Намирането на добър източник на спортно съдържание е просто и ние разгледахме няколко от най-добрите добавки за спорт преди.

Пулсар

p2p 6

Какво е? Pulsar е друга добавка на Kodi, която използва P2P протоколи за намиране и доставяне на съдържание. Той търси в няколко от най-големите торент сайтове и автоматично избира най-добрия торент за потребителя.

Защо трябва да го избягвате? Pulsar няма законни доставчици на съдържание и няма начин да добавите такова. Освен това тази добавка изисква инсталирането на друг, наречен Pulsar MC's Provider Manager. P2P добавките вече са с висок риск и всяка допълнителна добавка на трети страни, която инсталирате, увеличава риска от отвличане. Просто, защо да рискуваме? Има много законни източници на съдържание, от които не се изисква да правите системата си толкова уязвима.

Ако използвате P2P добавки за Kodi?

Ако търсите достъп до лицензирани медии с помощта на Kodi, няма нужда да използвате добавка за P2P. Официалните добавки имат достъп до източници на съдържание, които са утвърдени от професионални организации и които вероятно могат да се справят с огромно количество трафик.

  Uranus Kodi addon: Ce este Uranus? Este sigur și legal de utilizat?

В крайна сметка, въпреки че добавките на P2P могат да предоставят съдържание, издръжливо на стреса, предизвикан от интензивния трафик, те не предоставят достатъчно защита на потребителите си. Факт е, че всяка добавка за Kodi потенциално може да бъде отвлечена, оставяйки вашите поверителни данни и файлове на показ на натрапник.

Това е достатъчно тревожно, но се влошава. P2P добавките са създадени от трети страни и може да не са имали същите процеси за техническа проверка, през които преминават официалните добавки, което ги прави по-отворени за атака на първо място.

Освен това фактът, че добавките на P2P изискват да разрешите отдалечен достъп до вашата инсталация, означава, че сте дори по-малко сигурни, отколкото при традиционната добавка. Просто има по-добри, по-лесни и по-сигурни начини за достъп до съдържание, отколкото чрез използване на добавка P2P за Kodi.

Поради горепосочените причини НЕ препоръчваме на нашите читатели да използват P2P добавки за поточно предаване или споделяне на съдържание.

Алтернативи на P2P Kodi добавки

P2P добавките ви молят да търгувате със сигурност за удобство, но факт е, че сайтовете, които имат достъп до традиционните добавки за изтриване на връзки, са в състояние да обработват огромно количество трафик и са с много по-малък риск. Това означава, че изобщо няма нужда да използвате P2P добавки. По-долу ще намерите някои законни добавки, които предоставят подобно съдържание, без да използвате торенти.

PlayOn Browser

p2p 7

Браузърът PlayOn е официална добавка на Kodi, която ви позволява да преглеждате съдържание от множество различни абонаментни услуги на едно място за по-лесен достъп. Поддържат се някои от най-популярните услуги като Netflix и Hulu. Тъй като няма официална добавка за Netflix, браузърът PlayOn не ви позволява да инсталирате потенциално схематични решения на трети страни.

Това струва няколко долара на месец, но също така ви позволява да записвате кадри, ако използвате компютър с Windows. Освен това той предлага функция, която ви позволява да пропускате реклами автоматично.

Можете да намерите браузъра PlayOn в официалното хранилище за добавки Kodi.

Vimeo

p2p 8

Vimeo е уебсайт за видео споделяне, подобен на YouTube. Въпреки това, докато YouTube има милиони видеоклипове с ниско качество, Vimeo съдържа съдържание, създадено най-вече от художници, създатели на инди и филми.

Това прави Vimeo далеч по-добра платформа, ако се интересувате от номинираните за награди документални филми, експериментален филм или изобщо изкуствата. Той има по-малка библиотека със съдържание, но видеоклиповете, които Vimeo предлага, имат по-високи производствени стойности.

Част от съдържанието във Vimeo наистина трябва да бъде платено, но по-голямата част от него не го прави. Обикновено потребителите плащат само за съдържание от качващи, което им харесва, така че можете да помогнете на създателите, ако искате, но това е напълно по избор.

Добавката Kodi Vimeo може да бъде намерена в официалното хранилище на добавки Kodi.

Vevo

p2p 9

Ако търсите музика, Vevo е едно от най-добрите места, за да го намерите. Vevo съдържа музикални видеоклипове от някои от най-големите музиканти в света и най-доброто от всичко, това е напълно официално и извън борда.

Ще трябва да създадете Vevo акаунт, преди да можете да използвате тази добавка, но това отнема само една минута. След като направите това, можете да преглеждате видеоклипове по музикален жанр, изпълнител или просто да преглеждате новоиздадените видеоклипове директно. Vevo също така ви позволява да създавате плейлисти, което е чудесно за онези времена, когато не искате да избирате всяка песен поотделно.

Добавката Kodi Vevo е достъпна от официалното хранилище на добавки Kodi.

About the author

Comments

  1. На темата: Обясняваме какво представляват добавките на Kodi P2P, как работят и дали трябва да ги инсталирате и използвате. Ще прегледаме някои от най-популярните добавки за P2P за Kodi и ще обясним някои от рисковете за поверителност и сигурност, свързани с тях и как можете да ги избегнете.

    Kodi е един от най-популярните начини да създадете свой собствен медиен център. Това е софтуер с отворен код, който може да бъде инсталиран на много различни устройства, като iPhone, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Windows PC, USB флаш устройства и други. Независимо дали искате да използвате P2P Kodi добавка, музикална добавка или друг вид Kodi медия, всичко това може да се възпроизвежда лесно чрез почти всяко устройство.

    Добавките на P2P Kodi осигуряват достъп до огромни библиотеки от съдържание, което се хоства онлайн. В по-голямата си част добавките, които предават съдържание, работят чрез изстъргване на връзки от няколко различни уебсайтове. Има обаче някои, които функционират по различен начин, използвайки система за споделяне на файлове peer-to-peer (P2P), за да осигурят достъп до съдържание. Тези добавки предоставят на Kodi начин за достъп до торентите без нужда от външен клиент.

    Въпреки че torrenting не е по своята същност незаконно, използването му може да бъде незаконно във вашата страна, особено ако става въпрос за защитени с авторски права материали. Поради това е важно да предприемете стъпки, за да се защитите, когато използвате P2P Kodi добавки. Тези добавки имат допълнителни рискове, като например разкриване на вашата лична информация, когато участвате в P2P мрежа.

    Затова е важно да изберете надеждни добавки и да използвате VPN, за да защитите своята лична информация. Не забравяйте, че Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Comments are closed.