P2P Kodi kiegészítők: Mik ezek? Használnád őket?

Elmagyarázzuk, mi a Kodi P2P kiegészítő, hogyan működnek, és ha telepítenie és használni kellene őket. Áttekintjük a Kodi néhány legnépszerűbb P2P-kiegészítőjét, és elmagyarázjuk az ezekhez kapcsolódó adatvédelmi és biztonsági kockázatokat, és hogyan lehet elkerülni őket..


p2p1

A Kodi az egyik legegyszerűbb módszer a saját médiaközpont létrehozására. Ez egy nyílt forráskódú szoftver, amelyet nagyon sokféle eszközre telepíthetünk, legyen az iPhone, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Windows PC, USB Flash meghajtó vagy több. Függetlenül attól, hogy P2P Kodi kiegészítőt, zenei kiegészítőt vagy bármilyen más típusú Kodi adathordozót használ, mindezt szinte bármilyen eszközön egyszerűen lejátszhatja..

Összefüggő: Mi a Kodi és hogyan kezdheti el használni??

A Kodi kétféle módon teszi lehetővé a felhasználók számára a tartalom elérését. Megtekinthetik azokat a médiafájlokat, amelyeket a számítógépükön helyben tárolnak, de a legtöbb embernek nincs kiterjedt médiakönyvtára, így mentve. A szélesebb választék érdekében a felhasználók telepíthetnek további szoftvercsomagokat, úgynevezett kiegészítőket. Ezek hozzáférést biztosítanak az interneten tárolt hatalmas tartalomkönyvtárakhoz.

A legtöbb tartalom továbbvitele olyan kiegészítőkkel működik, amelyek több különböző webhelyről származó linkeket kaparnak le. Vannak azonban olyanok, amelyek más-más módon működnek, ha a peer-to-peer (P2P) fájlmegosztó rendszert használják a tartalomhoz való hozzáférés biztosítása érdekében.

Ahelyett, hogy számítógépe egyetlen forrásból töltne le az adatokat, az adatokat más felhasználóktól fogja lekérdezni, akik rendelkeznek a kívánt fájllal. Minél többen töltik fel a fájlt, annál gyorsabban tölti le a fájlt, mivel a fájl különböző részeit nagyobb számú személy töltheti le. Ezek a kiegészítők alapvetően lehetőséget kínálnak a Kodi számára, hogy külső ügyfelek nélkül hozzáférhessenek a torrentokhoz.

A torrenting vegyes pozitív és negatív zsákkal jár, különösen Kodi felett. Az alábbiakban részletesebben vizsgáljuk meg, mit jelent ez.

A Comparitech nem ismeri el, és nem ösztönzi a szerzői jogi korlátozások megsértését, ideértve a Kodi-on keresztüli illegális adatfolyamot sem. A Kodi számos kiváló, legális online streaming célra felhasználható. Kérjük, vegye figyelembe a törvényeket, az áldozatokat és a kalózkodás kockázatait, mielőtt a szerzői joggal védett anyagot engedély nélkül letölti vagy patakba helyezi. Mindig végezzen kutatást saját magával, mielőtt bármilyen Kodi kiegészítőhez, adatfolyamhoz vagy tárolóhoz hozzáférne.

Hogyan lehet megvédeni magát a P2P Kodi kiegészítők használatakor?

Mielőtt megismerkednénk a P2P-kiegészítőkkel, óvatosan szóljunk. A zaklatás önmagában nem illegális. Az Ön országában érvényes törvény azonban előírhatja, hogy a szerzői joggal védett anyagot illegálisnak tekintsék. A P2P fájlmegosztás elterjedtsége miatt a disztribútorok nagyobb figyelmet fordítottak azokra az emberekre, akik letöltik a tartalmukat anélkül, hogy fizetnének.

Ha kiderül, hogy ezt tette, van egy esély arra, hogy fenyegető levelet kap, vagy akár az internetszolgáltató (ISP) gátolja a hálózati sebességet. És ami még rosszabb, ez nem az egyetlen kockázat, amelyet ezek a kiegészítők okoznak.

Amikor hozzájárul a P2P hálózathoz, akár feltölt, akár letölt, az IP-címe bárki számára látható. Ez nagyon egyszerűvé teszi, hogy kiderítsük, ki az internetszolgáltató, sőt, hozzávetőlegesen megtudhatja, hol él.

A P2P kiegészítőkkel járó összes kiegészítő kockázattal együtt, mint valaha, fontosabb, ha megteszünk lépéseket a saját védelme érdekében. Ezt megteheti úgy, hogy megbízható virtuális magánhálózati (VPN) szolgáltatást telepít és felhasznál. Ez nemcsak elrejti a valódi IP-címét, hanem megakadályozza az internetszolgáltatót a tevékenységeinek figyelemmel kísérésében. A VPN emellett megakadályozhatja a középtávú (MitM) támadásokat azoktól az emberektől, akik el akarják lopni személyes adatait. A MitM támadásokat könnyű végrehajtani a Kodi kiegészítők segítségével, mivel még hivatalos kiegészítőket harmadik felek is feltörhetnek, vagy saját alkotóik rosszindulatú tetteihez használhatják..

Mi támogatjuk az IPVanish nevû VPN-t. A mai napig még nem találtunk egy Kodi kiegészítőt, amely nem működik együtt. Ha az internetszolgáltató fojtja a hálózati sebességet, megállíthatja ezt, és ezáltal akár javíthatja a hozzáférhető adatfolyamok minőségét. Ez egyben a leggyorsabban elérhető VPN-ek is, amelyek több mint 60 ország szerverein vannak.

A legjobb, hogy az IPVanish csapata az Ön személyes adatait törődik. Még akkor is, ha valaki tőlük kéri az Ön böngészési tevékenységeit, nem tudnak segíteni, mivel nem tartanak semmilyen forgalmi naplót. A VPN-t is telepítheti egy Amazon Firestick-re, így soha nem kell védetlenül maradnia.

Olvasó üzlet: megtakaríthat akár 60% -ot egy IPVanish-on itt.

Az IPVanish a legfontosabb ajánlásaink, de ha további lehetőségeket szeretne kipróbálni, olvassa el a Kodi legjobb VPN-jeinek listáját..

Mik azok a P2P Kodi kiegészítők??

p2p2Scott Martin [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)] útján, a Wikimedia Commons segítségével egy hagyományos linkkaparó.

Egy linket kaparó kiegészítő segítségével, ha sok felhasználó ugyanazt a tartalmat szeretné egyszerre megtekinteni, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy a kiszolgáló kiszolgálója túlterhelik. Ennek következtében a szerver leáll, ami azt jelenti, hogy senki sem férhet hozzá a tartalomhoz, amíg kevesebb a forgalom.

Ezzel szemben a P2P hálózat gazdagépei maguk a felhasználók. A tartalom hozzáférhető marad még akkor is, ha egy gazdagép törli a fájlt vagy kikapcsolja a számítógépet, mindaddig, amíg egy másik felhasználó rendelkezik a kitöltött fájllal. Azokat a felhasználókat, akik a fájl letöltését követően továbbra is megosztják a fájlt, vetőmagnak nevezzük. Minél több vetőgépet egy fájl gyorsabban tölt le.

A P2P-kiegészítők és általában a torrentek fő problémája az, hogy a rendelkezésre álló fájlok túlnyomó többsége engedély nélküli. A Kodi kiegészítők általában csak árnyékos forrásokból érkeznek a torrentekhez, és gyakran nincs lehetőség a megbízhatóbb torrent-adattárak, például az Internet Archívum hozzáadására..

A P2P-kiegészítőknek a minden olyan Kodi-kiegészítő megosztott biztonsági résein kívül biztonsági kérdéseik vannak, amelyek biztonsági kérdéseket vetnek fel. Annak érdekében, hogy működjön, engedélyeznie kell más eszközök számára a Kodi verzió közvetlen elérését. Ez csak egy újabb nyílás a rosszindulatú harmadik felek számára. Még akkor is, ha VPN-t használ, ez nem védi meg, ha személyes adatai és bejelentkezési adatai sérülnek.

Népszerű nem hivatalos P2P Kodi kiegészítők

Számos Kodi-bővítmény használja a P2P hálózatokat a tartalom továbbításához. Miközben arra buzdítjuk az olvasóinkat, hogy keressenek hivatalos tartalomforrásokat, lehetséges, hogy más fórumok vagy felhasználók bizonyos illegális tartalmat kínáló kiegészítőket ajánlhatnak. Mint ilyen, megtaláltuk a legnépszerűbb P2P-kiegészítőket, és megvitattuk néhány hátrányukat.

kvazár

p2p3

Mi az? A Quasar egy harmadik féltől származó kiegészítő, amely megkeresi a fájlokat a világ néhány legnagyobb torrentoldali webhelyéről, beleértve a The Pirate Bay és a RARBG fájlokat. A szolgáltatókat nem manuálisan adják hozzá, inkább egy kiegészítő kiegészítő telepítését igénylik: akár Quasar Burst, akár mágneses.

Miért kellene elkerülni?? Az a tény, hogy bizonyos szolgáltatók nem adhatók hozzá, ezt a kiegészítőt szinte hiábavalóvá teszik a jogszerű tartalmat kereső felhasználók számára. Ezenkívül minden telepített kiegészítő növeli az eltérítés kockázatát; valójában nincs ok arra, hogy a szolgáltatók listáját nem lehetett volna közvetlenül a Quasar segítségével telepíteni.

A filmekhez és tévéműsorokhoz való hozzáférést kereső Kodi-felhasználók jobban szolgálnának néhány hivatalos kiegészítő, amelyet ebben a cikkben ajánlunk..

SportsDevil

p2p 4

Mi az? Kodi A SportsDevil egy kiegészítő, amely élő és igény szerinti sporttartalmakat gyűjt. Noha technikailag nem P2P-kiegészítő, Plexus nevű egyre támaszkodik, hogy biztosítsa streaming-funkcióinak egy részét..

Miért kellene elkerülni?? Mindenekelőtt a SportsDevil által nyújtott tartalom engedély nélküli. Ha senki sem fizet a sportolók nézéséért, a TV-állomások kevésbé lesznek motiváltak sportolni. Másodszor, ennek a kiegészítőnek a működéséhez Plexus szükséges. A Plexus viszont megköveteli a SopCastot, vagyis a sport nézéséhez háromszorosára kell tennie az eltérés kockázatát..

Sokkal könnyebb módon lehet ezt megtenni. A múltban számos olyan Kodi sport-kiegészítőről írtunk, amelyek hozzáférést biztosítanak a sportok széles skálájához, és amelyek nem megkövetelik, hogy a rendszert külső eszközökhöz nyissa meg..

P2P-adatfolyamok

p2p 5

Mi az? A P2P-stream egy harmadik fél kiegészítője, amely különböző webhelyek torrent fájljait megtalálja, és lehetővé teszi a Kodi felhasználók számára, hogy hozzájussanak hozzájuk. Leginkább a sportra összpontosít, azonban számos más kategória közül is választhat.

Miért kellene elkerülni?? Ismét a tartalom, amelyet ez a kiegészítő nyújt, engedély nélküli. Ezenkívül csak körülbelül a fele angol nyelven jelentkezik. Még ha ezt a kérdést is oldalra helyezzük, a P2P-patakok más problémákkal is járnak. Ez nem felhasználóbarát: a kiegészítő kezdőképernyője zavaró lehetőségekkel teli, és ha nem ismeri az Acestream vagy a Sopcast, akkor nem biztos, hogy világos, hogy mi az.

Röviden: a P2P-patak alacsonyabb szintű élményt nyújt, miközben növeli a Kodi-felhasználóként vállalt kockázat mértékét. Egy jó sporttartalom-forrás megtalálása egyszerű, és korábban már ismertettük a sport legjobb kiegészítőit.

Pulzár

p2p 6

Mi az? A Pulsar egy másik Kodi kiegészítő, amely P2P protokollokat használ a tartalom keresésére és továbbítására. Keresi a legtöbb torrent webhelyet, és automatikusan kiválasztja a felhasználó számára a legjobb torrentet.

Miért kellene elkerülni?? A Pulsarnak nincs törvényes tartalomszolgáltatója, és nincs mód a hozzáadásra. Ezenkívül ehhez a kiegészítőhez egy másik, a Pulsar MC Szolgáltatókezelőjének telepítése szükséges. A P2P-kiegészítők már nagyon magas kockázatot jelentenek, és minden további telepített külső bővítmény növeli a eltérítés kockázatát. Egyszerűen, miért vesz egy esélyt? Rengeteg legitim tartalomforrás van, amely nem követeli meg, hogy a rendszert sebezhetővé tegyék.

P2P kiegészítőket kell használnia a Kodi számára?

Ha a Kodi használatával szeretne hozzáférni az engedélyezett médiához, akkor nem kell P2P-kiegészítőt használni. A hivatalos kiegészítők olyan tartalomforrásokhoz férnek hozzá, amelyeket szakmai szervezetek hitelesítettek és amelyek valószínűleg hatalmas forgalmat tudnak kezelni.

Végül, bár a P2P-kiegészítők olyan tartalmat nyújthatnak, amely ellenáll a nehéz forgalom által okozott stressznek, nem biztosítanak kellő védelmet a felhasználók számára. A helyzet az, hogy a Kodi bármely kiegészítőjét eltéríteni lehet, így a bizalmas adatait és fájljait a behatolók számára hagyhatja a kijelzőn..

Ez elég aggasztó, de még rosszabbá válik. A P2P kiegészítőket harmadik felek készítik, és előfordulhat, hogy nem voltak ugyanazok a műszaki ellenőrzési folyamatok, mint a hivatalos kiegészítők, így azok nyitottabbá válnak a támadásokhoz..

Ezenkívül az a tény, hogy a P2P-kiegészítőknek lehetővé kell tenniük a távoli hozzáférést a telepítéshez, azt jelenti, hogy még kevésbé biztonságos, mint a hagyományos kiegészítők esetén. Egyszerűen, vannak jobb, könnyebb és biztonságosabb módok a tartalomhoz való hozzáféréshez, mint a Kodi P2P kiegészítő használatával.

A fenti okokból nem javasoljuk, hogy olvasóink a P2P kiegészítőket használja a tartalom streamingjéhez vagy megosztásához.

Alternatívák a P2P Kodi-kiegészítőkre

A P2P kiegészítők kéri a biztonság kereskedelmét a kényelem érdekében, de az a tény, hogy azok a webhelyek, amelyekhez a tradicionális linkeket tartalmazó kiegészítők hozzáférése képes, hatalmas forgalmat képes kezelni, és sokkal kevesebb kockázatot jelentenek. Ez azt jelenti, hogy valóban nincs szükség P2P-kiegészítők használatára. Az alábbiakban talál néhány legitim kiegészítőt, amelyek hasonló tartalmat biztosítanak torrentok nélkül.

PlayOn böngésző

p2p 7

A PlayOn böngésző egy hivatalos Kodi kiegészítő, amely lehetővé teszi több különböző előfizetési szolgáltatás tartalmának megtekintését egy helyen a könnyebb hozzáférés érdekében. Néhány legnépszerűbb szolgáltatás, például a Netflix és a Hulu, támogatott. Mivel nincs hivatalos Netflix-kiegészítő, a PlayOn böngésző megakadályozza, hogy potenciálisan vázlatos külső gyártói megoldásokat telepítsen..

Havonta néhány dollárba kerül, de lehetővé teszi a felvételek rögzítését, ha Windows PC-t használ. Ezenkívül egy olyan funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a hirdetések automatikus kihagyását.

A PlayOn böngészőt a hivatalos Kodi kiegészítő lerakatban találja meg.

Vimeo

p2p 8

A Vimeo a YouTube-hoz hasonló videómegosztó webhely. Noha a YouTube-on millió millió alacsony minőségű videó található, a Vimeo olyan tartalmakat tartalmaz, amelyeket leginkább művészek, indie filmkészítők és zenészek készítettek.

Ez a Vimeo-t sokkal jobb platformmá teszi, ha a díjjal jelölt dokumentumfilmek, kísérleti film vagy általában a művészet érdekli. Van kisebb tartalomkönyvtára, de a Vimeo által kínált videók általában magasabb termelési értékekkel rendelkeznek.

A Vimeo tartalmának egy részét fizetni kell, ám a legtöbbjük nem. Általában a felhasználók csak a feltöltőktől fizetnek olyan tartalomért, amelyet igazán szeretnek, így segítséget nyújthatsz a készítőknek, ha akarod, de ez teljesen opcionális.

A Kodi Vimeo kiegészítő megtalálható a hivatalos Kodi kiegészítő lerakatban.

Vevo

p2p 9

Ha zenét keres, a Vevo az egyik legjobb hely a zene megtalálásához. A Vevo a világ egyik legnagyobb zenészének zenei videóit tartalmazza, és ami a legjobb, az teljesen hivatalos és felette található.

A kiegészítő használata előtt létre kell hoznia egy Vevo-fiókot, de ez csak egy percet vesz igénybe. Miután ezt megtette, böngészhet videókat zenei műfaj, előadó szerint, vagy pedig közvetlenül megtekintheti az újonnan kiadott videókat. A Vevo lehetővé teszi lejátszási listák létrehozását is, ami nagyszerű akkor, amikor nem akarja kiválasztani az egyes dalokat külön.

A Kodi Vevo kiegészítő elérhető a hivatalos Kodi kiegészítő lerakatból.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

63 − 62 =

map