Postoji li Kodi aplikacija za pametni televizor? Možete li Kodi instalirati na pametni televizor?

Ako ste čuli za Kodi media player, možda se pitate postoji li za njega pametna TV aplikacija ili možete li Kodi instalirati na pametni televizor. Kratki je odgovor da ovisi o tome kakav operativni sustav radi vaš pametni televizor. Ostatak ovog članka detaljno će odgovoriti na ova pitanja.

Pametni TV

VIDI TAKOĐER: Što je Kodi? Kako mogu započeti s korištenjem?

Što je Kodi?

Kodi je softverski medijski uređaj s otvorenim kodom. Ako je instaliran na vaš uređaj, često može smanjiti potrebu za web preglednikom ili zasebnim aplikacijama za svaki medijski izvor koji želite reproducirati. To vam može omogućiti integriranje svih medija u jedan dio softvera, što olakšava pronalaženje i reprodukciju filmova i TV emisija koje želite vidjeti. Kodi također blokira reklame s mnogih online TV-a & web stranice filmova. Kodi se može instalirati na PC, Mac, Amazon Fire Stick, Android ili iOS pametni telefon, Apple TV i neke pametne televizore.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Uz Kodi uvijek koristite VPN

Kad god koristite Kodi putem pametnog televizora ili nekog drugog uređaja, uvijek biste trebali koristiti VPN kako biste zaštitili svoju privatnost i sigurnost. Ako ne upotrebljavate VPN, davatelj internetskih usluga znat će da gledate videozapise i može usporiti vašu internetsku brzinu ako misli da koristite preveliku propusnost. Internetska TV & filmski davatelji mogu vas također blokirati da gledate određeni sadržaj na temelju mjesta na kojem se nalazite. Pored toga, hakeri mogu upotrijebiti napade čovjeka u sredini da bi ukrali vaše podatke ako ih ne šifrira VPN ili nekim drugim načinom.

Nisu svi VPN korisni za internetsku TV i filmove. Većina njih nema aplikacije za TV uređaje poput Amazon Fire Stick-a. Ostali nisu dovoljno brzi za obradu videozapisa visoke razlučivosti. I drugi vode evidencije o ponašanju kupaca ili nemaju poslužitelje u dovoljno zemalja da bi se izborili oko geobloka.

Zbog tih razloga preporučujemo IPVanish za Kodi korisnike. U našim smo testovima ustanovili da emitira visokofrekventni videozapis bez punjenja. Ima poslužitelje u više od 60 zemalja, ne vodi zapisnike i ima matičnu aplikaciju za Amazon Fire TV Stick i Nvidia Shield.

NAJBOLJI VPN ZA KODI: IPVanish je naš top izbor. Ima veliku nepropusnu mrežu poslužitelja i postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti čine IPVanish favoritom za korisnike Kodi i Amazon Fire TV Stick. Isprobajte bez rizika uz 7-dnevnu garanciju povrata novca.

Postoji li pametna TV Kodi aplikacija? Možete li koristiti Kodi na pametnom televizoru?

Pa kako znati je li vaš televizor kompatibilan sa Kodi? Kodi radi samo na četiri sustava: Windows, Linux, Android i iOS. Ako vaš pametni televizor radi na jednom od ovih operativnih sustava, za njega vjerojatno postoji Kodi aplikacija. Čak i ako za to ne postoji Kodi aplikacija, Kodi možete i dalje učitati na njega dok god radi na jednom od ovih sustava. Ako vaš pametni televizor ne koristi jedan od ovih sustava, on nije kompatibilan s Kodi-jem.

Ako vaš pametni televizor nije kompatibilan, na njega još uvijek možete priključiti TV uređaj, poput Amazon Fire Stick-a ili Apple TV-a i reproducirati Kodi putem ovog uređaja. U nekim slučajevima Kodi videozapise također možete "izbaciti" na pametni televizor pomoću mobilnog uređaja ili Rokua.

Vezani članak: Najbolji 109 Kodi dodataka

Kako instalirati Kodi 17 Krypton na Android OS ili neki drugi kompatibilni pametni televizor

Budući da postoji malo pametnih televizora sa sustavom Windows, iOS ili Linux, velika većina onih Kodi kompatibilnih je na Androidu. Ako imate pametni televizor koji pokreće Android OS, evo koraka za instaliranje trenutne verzije Kodija (Kodi 17 Krypton). U malo vjerojatnom slučaju da vi čini imati pametni televizor s operativnim sustavom Windows, iOS ili Linux, koraci za ove sustave bit će slični.

 • Povežite se s Trgovinom Google Play (ili drugom trgovinom aplikacija)
 • Potražite "Kodi"
 • Klik kodi
 • Klik instalirati

Kako bočno učitati Kodi 17 Krypton ako vaš Android TV ne može pristupiti Google Playu

Neki Android TV-ovi mogu zabraniti korisnicima pristup Google Play trgovini. Ako je to slučaj, Kodi i dalje možete instalirati "bočnim umetanjem". Evo koraka za to.

 • Od svog PC-a ili mobilnog uređaja idite na stranicu za preuzimanje Kodi ovdje.
 • Klik Android
 • Pomoću gumba na dnu dijaloškog okvira odaberite verziju Androida. Na primjer, ARMV7A (32BIT), ili ARMV8A (64BIT). Tako ćete na uređaj preuzeti instalacijsku datoteku Kodi .apk
 • Spojite svoj PC ili mobilni uređaj na pametni televizor.
 • Unutar izbornika pametnog televizora odaberite postavke → sigurnosna ograničenja. Budi siguran Nepoznati izvori je omogućeno
 • Pomoću izbornika upravitelja datoteka Smart TVs pomaknite se do mjesta na kojem je pohranjena .apk datoteka. Kliknite za instalaciju.
 • Možda će vas pitati koji program želite koristiti za pokretanje datoteke. Ako je odgovor tako, odaberite instalacijski paket ili Google Play. Instalacija Kodi može potrajati minutu ili dvije.

Kako instalirati Kodi 18 beta verzije na Android TV

Možda ne želite koristiti trenutnu, stabilnu verziju Kodija ako novija, beta verzija ima potrebne funkcije. Beta verzije Kodija nisu dostupne u trgovini Google Play. Ako želite pokrenuti jedan od njih, potrebno je bočno učitati Kodi. To zahtijeva korištenje drugačije .apk datoteke od one gore raspravljene. Evo kako dobiti ispravnu .apk datoteku za instaliranje Kodi 18 Leia.

 • Od svog PC-a ili mobilnog uređaja idite na stranicu za preuzimanje Kodi ovdje.
 • Klik Android
 • Pomoću kartica na vrhu dijaloškog okvira kliknite razvoj gradi
 • Pomoću gumba na dnu dijaloškog okvira odaberite verziju Androida. Na primjer, ARMV7A (32BIT), X86, ili ARMV8A (64BIT)
 • Pojavit će se popis .i datoteke za instalaciju Kodi .apk. Glavna datoteka je najnovija verzija. Kliknite ovu datoteku ili bilo koju drugu verziju koju želite instalirati
 • Sada kada ste spremili ovu datoteku, ostali koraci identični su onima iz prethodnog odjeljka. Slijedite posljednja četiri koraka od „kako ukrcati Kodi 17 Krypton“ gore da biste dovršili instalaciju Kodi 18 Leia.

Kako igrati Kodi sadržaj na pametnom televizoru Roku

Dok Kodi ne možete instalirati na pametni televizor s ugrađenim Rokuom, postoji rješenje koje će vam omogućiti da "Kodi" video snimke "bacate" s mobilnog uređaja. Evo koraka za postizanje toga.

 • Idite na izbornik Roku TV-a postavke → sustav
 • Klik zrcaljenje zaslona
 • Uvjerite se da omogućiti zrcaljenje zaslona je provjereno
 • Pomoću izbornika postavki mobilnih uređaja omogućite zrcaljenje zaslona.

Za više informacija pročitajte naš vodič za emitiranje Kodi videozapisa u Roku.

Što učiniti ako vaš pametni televizor nije kompatibilan s Kodi-jem

Ako vaš pametni televizor koristi svojstveni OS koji nije Roku, ne očajavajte. I dalje možete koristiti Kodi na televizoru kupnjom TV uređaja, poput Amazon Fire Stick-a ili Apple TV-a. Ovi uređaji obično koštaju manje od 100 USD. Alternativno, možete kupiti malo računalo kao što je Raspberry Pi ili Odroid koji radi na LibreELEC-u (inačica Linuxa) za otprilike istu cijenu..

VIDI TAKOĐER: Kako instalirati i koristiti LibreELEC

Zaključak

Ako imate pametni televizor i želite instalirati Kodi, možda ste se pitali postoji li aplikacija za pametni televizor ili se Kodi može instalirati na pametni televizor. Odgovor je da se Kodi može instalirati na pametne televizore Android ili bilo koji drugi pametni televizor koji koristi kompatibilni OS, kao što su Windows, Linux ili iOS. Ako vaš pametni televizor nije kompatibilan, na njega možete i dalje prenositi Kodi videozapise s mobilnog uređaja ili jednostavno instalirati novi TV uređaj za reprodukciju Kodi videozapisa na televizoru.

Ako su vam informacije u ovom članku bile korisne, pogledajte naše druge vodiče, poput gledanja filmova, animea i sporta na Kodi.

Gornja slika: "Smart TV" od deavmija, licenciran pod CC 4.0 international

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 60 = 61

Adblock
detector