Što je Stremio i kako ga koristiti: Vodič za početnike

Kako koristiti Stremio

Želite li koristiti Stremio? Ovaj članak će objasniti što je Stremio i kako to možete koristiti kao dio svog postavljanja kućnih medija.

Kako je u porastu broj ljudi koji traže alternative paketima kabelske televizije, upotreba softvera za medijske centre poput Kodi i Plex postala je sve uobičajenija. Međutim, iako postoji mnoštvo udžbenika za ove pakete, može biti teško pronaći pouzdane informacije o manje poznatom softveru kao što je Stremio.

Ovaj će vam članak pokazati što je Stremio, kako ga instalirati i kako ga konfigurirati za pronalazak vrste sadržaja koju želite gledati. Za razliku od Kodija, Stremio pokušava biti što je moguće više korisnik. Kao rezultat toga, mnoge su njegove značajke lako razumljive. Unatoč tome, ima nekoliko kojih se nije tako lako kretati. Objasnit ćemo im što su i kako ih možete iskoristiti da biste iskoristili Stremiov potencijal.

Velika većina dodataka Stremio nudi ispravno licencirani sadržaj, ali ima ih nekoliko koji ne. Potičemo naše čitatelje da koriste samo službene izvore i da istražuju zakone o autorskim pravima u svojoj zemlji prije nego što pokušaju koristiti Stremio ili sličan softver.

Upozorenje: Stremio treba koristiti samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Stremio programeri, ni Comparitech ne zagovaraju korištenje Stremia za piratstvo.

Prije nego što počnemo

Neki koriste virtualne privatne mreže (VPN-ove) kako bi sakrili nelicencirano strujanje od svog davatelja internetskih usluga (ISP). Međutim, VPN-i imaju mnogo drugih primjena. Oni mogu biti od velike koristi većini ljudi, uključujući i one koji samo prenose službeno licencirani sadržaj.

VPN-ovi kriptiraju vaš mrežni promet, čineći ga nečitljivim vanjskim promatračima. To sprječava većinu napada napada Man-in-Middle-a, a također i sprečava da vaš davatelj internetskih usluga proda vaše navike pregledavanja ili ih koristi kako bi opravdao smanjivanje brzine interneta..

Svaki VPN usporit će vezu do određene mjere, međutim, neki imaju veći utjecaj od drugih. Uz to, za neke VPN-ove nađeno je da sadrže zlonamjerni softver, a drugi su njihovi korisnici doprinijeli botnetu, što je čini integralnim da VPN korisnici odaberu pravu uslugu.

Preporučujemo IPVanish. To je jedan od najvažnijih prijenosnih VPN-a koji se lako može instalirati na vaš PC, pametni telefon i Amazon Firestick. Također, IPVanish nudi stalne, brze veze s poslužiteljima u više od 50 zemalja.

PROČITANJE ČITALA: uštedite do 60% na IPVanish-u ovdje.

Što je Stremio?

Kartica Stremio Otkrivanje

U njegovom srcu, Stremio je aplikacija za medijski centar za stolna računala, pametne telefone i tablete. Ne možete izravno instalirati Stremio na većinu televizora, ali možete ga emitirati pomoću Chromecast-a, Apple TV-a ili DLNA protokola.

Stremio ima nekoliko ključnih razlika koje ga izdvajaju od programa kao što je Kodi. Za početak, dizajniran je kao što je moguće intuitivnije i jednostavnije za upotrebu. Kodi, s druge strane, korisniku nudi veću funkcionalnost, ali novim korisnicima može biti pomalo zastrašujući.

Drugo, nijedan dodatak Stremio nije instaliran na korisnikovo računalo. To znači da nema šanse da loš programer pokrene zlonamjerni kod na vašem sustavu. To također znači da je te dodatke lako stvoriti jer su oni u osnovi samo popisi izvora. Ako web mjesto s tim dodacima propadne, addon će prestati raditi u potpunosti, umjesto da pruža djelomičnu funkcionalnost. Zbog toga će korisnici brzo biti svjesni svih poteškoća i mogu se obratiti službenim kanalima za savjet.

Korisnici Stremio ne mogu instalirati prilagođene izvedbe ili skinove kao kod Kodi tako da ne postoji mogućnost da slučajno pokvari vašu instalaciju. Rečeno je, Stremio će, koliko god se jednostavno činilo, koristiti za više od gledanja filmova. Može se prilagoditi tako da sugerira sadržaj relevantan za vaše interese, sinkronizirajte povijest gledanja s Traktom, pa čak i pratite kada će biti objavljena sljedeća epizoda vaše omiljene emisije.

Kako instalirati Stremio

Instalacija Stremio je vrlo jednostavna. Započnite odlaskom na početnu stranicu Stremio, odabirom vašeg operativnog sustava i klikom na Preuzeti sada dugme. Nakon što instalacijski program dovrši preuzimanje, pokrenite ga.

Kako instalirati Stremio

Od vas će se tražiti da se prijavite. Možete ili stvoriti namjenski Stremio račun ili se odlučiti prijaviti putem Facebooka. Stremio napominje da neće objaviti ništa na vašem zidu, tako da stvarno nije važno koju opciju odaberete. Kao gost možete se prijaviti i klikom Prijaviti se, zatim Prijava gosta ali vaše postavke neće biti spremljene ako se odjavite.

Nakon što se prijavite, od vas će se tražiti da odaberete najmanje tri kategorije sadržaja. Stremio koristi ove informacije kako bi predložio relevantne videozapise i možete odabrati onoliko koliko želite. Sada kada je Stremio instaliran i vi ste prijavljeni, pogledajmo njegove osnovne značajke.

Korištenje Stremio: Osnovna funkcionalnost

Gledanje filmova

Na glavnom zaslonu (koji se naziva "ploča") vidjet ćete izbor preporučenih videozapisa na temelju kategorija koje ste odabrali ranije. Važno je napomenuti da nisu sve ove opcije dostupne - to su jednostavno naslovi koji bi vas mogli zanimati. Ako kliknete na jedan, na desnoj strani zaslona možete vidjeti sve dostupne izvore. Možete potražiti i određeni naslov pomoću trake na vrhu zaslona, ​​ako želite.

Pa kako pronaći sadržaj koji zapravo možete gledati? Kliknite gumb Otkriti karticu pri vrhu zaslona. Ako kliknete na Besplatno na meniju s lijeve strane, vidjet ćete popis filmova. Sve su dostupne iz najmanje jednog službenog izvora bez ikakvog plaćanja.

Instaliranje novih dodataka

U usporedbi s Kodijem, Stremio ima vrlo ograničen izbor dodataka. Također, odjeljak dodataka u zajednici sadrži neke koji dolaze sa značajnim sigurnosnim rizicima. Iz tog razloga, toplo ne preporučujemo izbjegavanje dodataka RARBG i Juan Carlos 2. One koriste mreže peer-to-peer (P2P), koje, iako inherentno nisu ilegalne, poznate su po hostingu materijala koji krše autorska prava.

Kako instalirati dodatke Stremio

Ako kliknete na komad slagalice ikonu u gornjem desnom kutu, preusmjerit ćete se na stranicu s dodacima. Ovo pokazuje sve dostupne dodatke. Svi službeni dodaci mogu se instalirati jednim klikom, ali potvrda je potrebna za spomenute P2P prije. Treba napomenuti da iako se YouTubeovi videozapisi mogu gledati izravno u aplikaciji Stremio, svi ostali izvori preusmjeravaju vas na relevantno web mjesto. To osigurava da ne morate vjerovati Stremio svojim detaljima za prijavu, te dodatno povećava sigurnost svojih korisnika.

Daljinsko upravljanje Stremiom

Sve dok je vaš mobilni uređaj povezan s istom mrežom kao i računalo na kojem radi Stremio, možete ga kontrolirati na daljinu. Ako kliknete na ikona zupčanika u gornjem desnom kutu i pomaknite se do dna popisa koji će se prikazati, vidjet ćete QR kôd. Skeniranje koda usmjerava vas na web mjesto koje vam daje potpunu kontrolu nad aplikacijom bez potrebe za instaliranjem bilo čega izravno na vaš pametni telefon ili tablet.

Korištenje Stremio: Napredne značajke

Stremio ima dobar niz naprednih funkcija koje omogućuju da potrošnju medija prebacite na novu razinu. U nastavku ćemo vas provesti kroz te značajke.

Sinkronizirajte povijest gledanja s Traktom

Trakt je internetska usluga koja vam omogućuje da automatski pratite naslove koje ste gledali. Kao i kod Kodi dodatak za Trakt, i ovaj se prije svega koristi za sinkronizaciju vaše lokalne biblioteke umjesto sadržaja koji ste strujili..

Prvo će vam trebati Trakt račun, pa ga ovdje napravite. Zatim kliknite gumb ikona zupčanika u Stremio i kliknite Ovlastiti ispod Trakt Scrobbling naslov. Bit ćete preusmjereni na web mjesto Trakt gdje možete potvrditi da je Stremiou omogućen pristup vašem računu. Sada pokušajte igrati iz svoje medijske biblioteke. Ako sve funkcionira kako je predviđeno, trebali biste vidjeti da se film ili TV emisija pojavljuju u vašoj povijesti gledanja Trakt. Međutim, ova je značajka prilično nepouzdana i možda neće raditi s određenim izvorima.

Korištenjem kalendara Stremio

Stremio ima ugrađeni kalendar koji se može koristiti za praćenje TV emisija u tijeku. Prije no što ćete ga moći upotrijebiti, morat ćete mu reći što pokazuje da vas zanima. Postoji nekoliko načina kako to učiniti. Možete uvesti postojeću knjižnicu Trakt, uvoziti lokalno pohranjene emisije, odabrati naslove na kartici Otkrivanje ili dopustiti Stremiou da pronalazi TV emisije koje su vam se svidjele na Facebooku.

Korištenjem kalendara Stremio

Radi jednostavnosti, odabirat ćemo sadržaj na kartici Otkrivanje. Ako dodamo The Simpsons u našu knjižnicu, a zatim provjerite kalendar, možemo vidjeti sve datume kada se emitirala ili će se emitirati. Naravno, za neobjavljene naslove, konačni datumi podliježu promjenama i Stremio može pružiti samo procijenjeni datum izlaska.

Ako želite integrirati ovaj kalendar u svoju svakodnevnu rutinu, možete kliknuti na ikona zupčanika i odaberite Pretplatite se na kalendar. To će vam omogućiti da sinkronizirate nadolazeće datume izdavanja televizora i filma sa zadanom aplikacijom za e-poštu ili kalendar.

Zaključak

Stremio nudi oduzeti doživljaj za razliku od ostalih paketa medijskog centra. Na primjer, on se ne može instalirati na Amazon Firestick kao što je Kodi. Unatoč tome, i dalje ima veliki potencijal zahvaljujući ogromnoj biblioteci službeno licenciranih medija.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =

Adblock
detector