Uran Kodi addon: Što je Uran? Je li sigurna i zakonita za upotrebu?

uran kodi addon

Zanimate li addon Uranus Kodi? U ovom ćemo vodiču detaljnije pogledati dodatak Uranu, njegove značajke, funkcionalnost i sadržaj kako bismo vam pomogli u odlučivanju vrijedi li vaše vrijeme ili ne.

Kodi je izuzetno popularan softver otvorenog koda za medijske centre. To je vrlo prilagodljiv i nudi izvanrednu podršku na više platformi, što ga čini pogodnim za početnike i stručnjake. Kodi se može instalirati na gotovo bilo koji popularni uređaj, uključujući iPhone, Roku i Amazon Fire Stick. Većina Kodijevih funkcionalnosti sačuvana je i na mobilnim platformama, što omogućava dosljedno iskustvo s jednog uređaja na drugi.

Danas ćemo ispitivati ​​dodatak Urana Kodija. Objasnit ćemo vam što je to, kako funkcionira i kakav sadržaj nudi. Nakon toga ćemo odlučiti je li prikladan za većinu Kodi korisnika.

Ovaj članak ističe neke od potencijalnih rizika koji mogu nastati upotrebom određenih Kodi dodataka. Većina trećih proizvođača programera Kodi addon su dobronamjerni i troše svoje vrijeme i resurse za izradu visokokvalitetnih dodataka za Kodi zajednicu. To je rečeno, čak su i neki od najpopularnijih dodataka treće strane zlostavljači u prošlosti zloupotrijebili. Vrijedno je biti svjestan ovih rizika prije instaliranja bilo kojeg dodatka.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Važno: Uz Kodi uvijek koristite VPN

Neki se povezuju s virtualnim privatnim mrežama (VPN-ovima) kako bi sakrili nelicencirano strujanje od svog davatelja internetskih usluga (ISP). Međutim, VPN-ovi imaju mnogo legitimnih korištenja i mogu koristiti većini ljudi, čak i ako struju samo iz službenih izvora.

VPN-ovi rade šifriranjem mrežnog prometa i usmjeravanjem preko udaljenog poslužitelja. To znači da vaš pružatelj internetskih usluga, mrežni administratori ili bilo tko tko koristi napad napada čovjeka ne može ga pročitati.

Svaki VPN je različit, ali nisu svi prikladni za HD streaming. Neki su previše spori za upotrebu, dok drugi nemaju dovoljno mjera privatnosti. Neki pružatelji VPN-a čak vode evidencije vaših aktivnosti koje se mogu pratiti s vama. Kao takav, izbor pravog davatelja VPN-a je od vitalnog značaja.

Preporučujemo IPVanish. To je VPN s velikom mrežom poslužitelja, velikim brzinama i snažnom podrškom na više platformi. IPVanish ima namjenske aplikacije za Windows, Mac, iOS, Android i Amazon Fire TV uređaje. Postoji i sedmodnevna garancija povrata novca, tako da možete isprobati bez rizika.

NAJBOLJI VPN ZA KODI: IPVanish je naš top izbor. Ima veliku nepropusnu mrežu poslužitelja i postiže dobre brzine. Snažne značajke zaštite i privatnosti čine IPVanish favoritom za korisnike Kodi i Amazon Fire TV Stick. Isprobajte bez rizika uz 7-dnevnu garanciju povrata novca.

Što je dodatak Urana Kodija?

izbornik urana

Uran je vilica sada već propalog dodavanja Exodus Kodi. Poput Exodusa, Uran strukturira veze na sadržaje s web stranica za streaming i isporučuje ih izravno korisniku. Struktura izbornika je gotovo identična i prilično dobro organizirana. Uran također nudi Trakt integraciju, što vam omogućava da vodite evidenciju o tome koji ste naslove gledali.

Glavni problem ovog dodatka je taj što on ne koristi službene izvore. Iako se određeni davatelji usluga mogu isključiti, uopšte nema legitimnih izvora, pa je ovo loš izbor za one koji žele legalno strujati..

Međutim, dostupni su neki naslovi javnih domena. Uspjeli smo pronaći 1968-e Noć živih mrtvaca i 1938. god Alžir. Nažalost, i pored mnogih Uranovih popisa za reprodukciju, nijedan od njih nije isključivo posvećen takvoj vrsti sadržaja. To znači da će korisnici morati ručno istražiti koji su filmovi javno dostupni i pojedinačno ih pretraživati.

Uran bi mogao biti odličan resurs za pronalaženje starih filmova, ali nažalost, njegov je glavni fokus na nelicenciranom sadržaju. O tome svjedoči obilje nedavno objavljenih filmova u kategorijama "Pod lupom" i "U kinima".

Iz gore navedenih razloga, ne preporučujemo Kodi korisnicima da instaliraju Uran-ov dodatak niti ga koriste za streaming.

Najbolja alternativa Uranu: Crackle

crackle_kodi_addon

Dio Uranove žalbe je da, poput Exodusa, nudi mnoštvo visokokvalitetnih filmova. Iako je rijetko da službeni dodatak slobodno pruži poznate, voljene naslove, to upravo Crackle radi. Još bolje, neki od Crackelovih sadržaja (poput Društvena mreža i engleski dub of Umjetnost mačeva online) teško je drugdje naći besplatno.

Crackelova knjižnica odvojena je u dvije mape: "Filmovi" i "TV". Unutar svakog pronaći ćete abecedni popis svakog dostupnog naslova. Pojavljuju se na jednoj stranici, tako da možete koristiti funkciju pretraživanja Kodija ako tražite nešto određeno.

Crackle je dostupan samo u SAD-u, pa ćete se morati povezati s američkim poslužiteljem ako ga želite gledati iz inozemstva. Iako web inačica može predložiti sadržaj na temelju naslova koje gledate, ova značajka nije dostupna u dodatku Kodi. To znači da možete gledati Crackle bez potrebe za prijavom.

Crackle Kodi addon može se naći u službenom Kodi addon repo ili u skladištu eracknaphobia.

Dodatne alternative Uranu

Želite li još više proširiti svoju biblioteku? Sljedeći dodaci nude širok izbor filmova i TV emisija koje možete odabrati.

Tubi TV

TubiTV Kodi addon

Tubi TV je streaming usluga koja se može pohvaliti bibliotekom sadržaja s više od 40.000 filmova i TV emisija. Besplatna je upotreba, iako web player prikazuje oglase. Međutim, ovo nije problem kada gledate preko dodatka Kodi.

Ovaj dodatak možda nema najnovija izdanja, ali mnoga su iz posljednjih nekoliko godina. Uz to, postoje posvećeni odjeljci za starije filmove, kultne klasike i crtane filmove, što TubiTV čini jakim izborom bez obzira tko gleda. Kao bonus, noviji naslovi gotovo su uvijek dostupni u visokoj razlučivosti.

Tubi TV uglavnom nudi manje poznate naslove, ali postoji i dobar izbor prepoznatljivog sadržaja, uključujući Inbetweeneri, Bitka za Los Angeles, i Neugodna istina. Iako je većina njegova sadržaja B filmova i TV emisija, preko 600 naslova u njegovoj biblioteci sadržaja ocijenjeno je "Svježim" na Rotten Tomatoes.

Važno je napomenuti da se sadržaj Tubi TV-a mijenja ovisno o tome odakle mu pristupate. Na primjer, Bogusovo putovanje Bila i Teda je dostupna u SAD-u, ali ne i u Velikoj Britaniji. To se geo-ograničenje može zaobići povezivanjem s jednim od vaših VPN poslužitelja na drugoj lokaciji.

Dodatak Tubi TV možete pronaći u BG skladištu.

Viewster

Informacije o Kodi Viewsteru

Ako tražite dobro zaokruženu biblioteku sadržaja, ne tražite dalje od Viewtera. Ovaj dodatak odvaja naslove prvo po žanru, a potom prema vrsti (Filmovi ili TV emisije). Možete tražiti nešto određeno, ali kako većina naslova Viewtera nije dobro poznata, bolje je prilagođena osobama koje žele otkriti novi sadržaj.

Ono što razdvaja Viewster je njegova kolekcija anime za gledanje. Postoji nekoliko desetaka serija iz posljednjih nekoliko godina, uključujući obje sezone od Prijavite horizont i kritički cijenjeni Iz Novog svijeta. Međutim, oni su podnaslovljeni, pa ako želite gledati sintetizirane anime, možda će vam više odgovarati dodatak Funimation Kodi.

Viewster ne zaključava svoj sadržaj i nije potrebna prijava. To znači da možete gledati koliko želite, bez obzira gdje se nalazite u svijetu.

Addter Addter može se naći u službenom spremištu Kodi addon-a.

PlayOn Browser

PlayOn preglednik Kodi addon

Preglednik PlayOn malo se razlikuje od ostalih dodataka koje smo spomenuli. To zapravo ne uključuje vlastiti sadržaj. Umjesto toga, omogućuje vam prijavu na razne druge streaming usluge i pregled cijelog njihovog sadržaja na jednom mjestu.

Besplatni plan PlayOna omogućava vam gledanje sadržaja iz sedam izvora, ali za dodavanje popularnih platformi poput Netflixa ili Hulu-a morat ćete plaćati 2,50 USD mjesečno. Kao i Uran, preglednik PlayOn uklanja potrebu za instaliranjem i prijavom u nekoliko različitih usluga za streaming. Razlika je u tome što je PlayOn potpuno legalan.

To također omogućuje automatsko preskakanje oglasa i DVR funkcionalnost. Za snimanje sadržaja potreban je Windows PC, ali većina funkcionalnosti preglednika PlayOn sačuvana je u dodatku Kodi.

Preglednik PlayOn može se naći u službenom spremištu Kodi addon-a.

iPlayer WWW

iplayer www

IPlayer nudi ogroman raspon britanskih TV emisija na zahtjev i uživo. Korisnici Kodi-ja mogu pristupiti ovom sadržaju putem dodatka iPlayer WWW. Sav je sadržaj dostupan u HD-u, iako postoji nekoliko video opcija koje vam omogućavaju da smanjite kvalitetu za sporije internetske veze.

Ovaj dodatak je izvrstan za obitelji. Iako su neke od BBC-jevih emisija namijenjene starijim gledateljima, možete uključiti prilagođen djeci način rada unutar postavki Addon-a. iPlayer WWW izuzetno je dobro organiziran, s nekoliko različitih načina da pronađete nešto za gledanje.

Sadržaj iPlayera dostupan je samo u Velikoj Britaniji. Također, za gledanje vam je potrebna valjana UK TV licenca. Unatoč ovom zahtjevu, ni addon niti web player ne traže da unesete nikakve detalje.

IPlayer WWW dodatak dostupan je iz službenog skladišta dodataka Kodi.

Poboljšanje vašeg iskustva

Uran možda ne koristi službene izvore, ali ima dosta izvrsnih dodataka koji to čine. Naravno, pronalaženje pravih dodataka tek je početak; Kodi je široko prilagodljiv i može raditi svakakve stvari. Možemo vam pokazati kako automatski pronaći titlove, pratiti povijest gledanja i prenositi Kodi gradnje s jednog uređaja na drugi.

Imate problema sa Kodiem na posao? Možda biste htjeli provjeriti naše vodiče za ispravljanje Kodijevih najčešće viđenih problema, rješavanje skenirane reprodukcije i optimiziranje Amazon Fire Stick-a za Kodi.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =

Adblock
detector