Vodič za Kodi 18.3: Izrada, dodavanja i nadogradnje

di 18.3 Vodič Sastavljanja, dodavanja i nadogradnje

Kodi 18 je svoje prvo stabilno izdanje pokrenuo početkom 2019. godine, a trenutno smo na verziji 18.3. Svako ažuriranje donosi promjene, a najnovija inačica Kodi-ja ima nekoliko novih značajki dizajniranih za poboljšanje njegove funkcionalnosti kao medijskog centra. Ispod ćemo vas provesti kroz sve što možete očekivati ​​od Kodi 18.3 u našem Vodiču za Kodi i riješit ćemo sva pitanja ili nedoumice oko ažuriranja s Jarvisa ili Kryptona.

Upozorenje: Kodi treba upotrebljavati samo za sadržaj na koji imate zakonsko pravo pristupa. Ni Kodi fondacija, ni Comparitech ne zagovaraju upotrebu Kodija za piratstvo.

Važno: uz Kodi uvijek koristite VPN

Vaše mrežne aktivnosti nisu nužno toliko privatne koliko možda mislite. U stvari, ovisno o tome koju mrežu koristite, nadzire ih vaš poslodavac, davatelj internetskih usluga (ISP) ili vlada. Ako se povežete s virtualnom privatnom mrežom (VPN), kriptirate svoj promet i osiguravate da snooperi vide samo zbrkane, besmislene podatke. Neki davatelji internetskih usluga čak umanjuju brzinu korisnika koji često struji, ali budući da im VPN sprečava da vide što namjeravate, takva je ograničenja teže opravdati.

Preporučujemo upotrebu IPVanish. Ovo je brz, lagan VPN s jakom podrškom za više platformi, snažnim sigurnosnim značajkama, politikom bez evidentiranja i više od 1300 poslužitelja u 60+ zemalja.

Što je novo u Kodi Leia?

Zajednica Kodi imala je otprilike nekoliko godina: širenje dodataka za piratstvo dovelo je do pada negativne medijske pažnje, pravne prijetnje iz MPAA-e uzrokovale su odustajanje nekoliko naprednih programera dodataka, a broj korisnika počeo je opadati.

No, izdanje Kodi 18 označilo je prekretnicu softvera. Sadrži nekoliko novih značajki koje proširuju svestranost usluge. Uz to, programeri su ponovno postavili izvorni kôd (riješili se starog, hakiranog koda i ponovo izgradili određene odjeljke kako bi ih lakše razumjeli i ažurirali u budućnosti). Teoretski to znači da bi problemi koji se često prijavljuju u starijim verzijama (na primjer nasumični pad sustava i crni ekrani) trebali biti rjeđi.

U nastavku smo naveli neke od najvećih promjena uvedenih u Kodi Leia:

 • Dodana je kartica Igre i podrška za igrače i emulatore
 • 64-bitna verzija sada je dostupna za Windows
 • TV sučelje uživo nalikuje standardnom TV vodiču
 • Podrška za prijenos glasa u verziji za Android
 • Povećani broj podržanih formata datoteka plus podrška za 3D video
 • Mogućnost reprodukcije datoteka zaštićenih DRM
 • Brojna ažuriranja i stabilnost

Koje nove značajke ima Kodi 18.3?

Razvoj Kodi 18.3 bio je uglavnom usmjeren na popravljanje grešaka, pa kao takva ova verzija ne uključuje mnoge uočljive značajke. No, programeri su se, između ostalog, uspjeli pobrinuti za problem curenja memorije i probleme koji proizlaze iz reprodukcije DVD datoteka putem HTTPS-a..

Ali to ne znači da nema ničeg novog. Sada možete reproducirati DTS-HD audio zapise (format koji se često koristi za surround zvučne zapise na Bluraysu), a postoji mogućnost pretraživanja izravno s skočne bočne trake prilikom streaminga.

Hoće li moj stari dodatak još raditi s Kodi 18.3?

Velika većina Kodi dodataka i dalje će raditi s Kodi 18, iako postoji mali broj (posebno prilagođenih koža) koji neće. Nadalje, neki su korisnici izvijestili o problemima s integracijom Trakta u određenim neslužbenim dodacima. Nažalost, ništa se ne može učiniti kao korisnik; morate samo pričekati da programer ažurira dodatak.

Preporučujemo ponovnu instalaciju Kodi 18.3 umjesto da je nadograđujete izravno. Kodi Leia u potpunosti je prepravljena od Jarvisa i Kryptona, a izvedbom čiste instalacije smanjujete vjerojatnost da će preostale datoteke ili dodaci uzrokovati probleme. Na primjer, ako vaša Kodi koža nije podržana u Leiji, možda ćete otkriti da Kodi odbija pokrenuti.

Mogu li zadržati svoj postojeći program Kodi ako nadogradim?

U svom najjednostavnijem obliku, Kodi gradi samo su prilagođena koža u paketu s određenom grupom dodataka. Kao što je gore navedeno, neće sve kože i dodaci raditi s Kodi 18.3. To znači da bi vaš Kodi sastav mogao funkcionirati savršeno, ili bi uopće mogao zaustaviti Kodi da se digne.

Toplo ne savjetujemo uporabu programa Kodi build. Za početak, oni često dolaze u paketu s dodatcima koji sadržaj uklanjaju iz nelicenciranih izvora. Uz to, često imaju više problema nego što vrijede. Na primjer, Kodi izrađuje ponekad obnavljanje izbrisanih dodataka svaki put kada se Kodi pokrene. To znači da ako se jedan od uključenih dodataka uzima izvan mreže, Kodi bi mogao neprekidno pokušati doći do njega, postajući neupotrebljiv nekoliko minuta nakon pokretanja.

Zašto bih nadograđivao Leiju ako Jarvis i Krypton još rade?

Iako Kodi 16 i 17 i dalje rade, više se ne održavaju ili ažuriraju. Dalje, većina novih dodataka gotovo sigurno će se razviti s obzirom na Kodi 18. Jednostavno rečeno, prije ili kasnije morat ćete nadograditi na Kodi 18, pa zašto ne pokrenuti sada?

Ažuriranje na Kodi 18.3 ne mora biti teško. Prethodno smo pokrili najbolje dodatke i najbolja pohranjivanja Kodi-ja za 2019. godinu, a čak imamo i opsežni vodič za ispravljanje uobičajenih Kodi problema u slučaju da naiđete na poteškoće. Kao takav, moći ćete lako zamijeniti bilo koji pokvareni dodatak i vratiti se na streaming što je brže moguće.

Hoću li doći u probleme zbog korištenja Kodija?

Unatoč onome što biste povjerovali u papire, Kodi sam po sebi nije protuzakonit. U stvari, programeri aplikacije više puta su javno govorili o svom stavu protiv piraterije. Problem je što su neki programeri trećih proizvođača stvorili dodatke koji omogućuju neograničeni pristup licenciranom sadržaju. Ako izbjegavate neslužbene dodatke i pristupite samo sadržaju koji imate pravo gledati, niste učinili ništa loše i nećete upasti u probleme.

Postoji nekoliko načina za utvrđivanje je li dodatak službeni ili ne. Ako ima emisije samo jednog određenog emitera, ako ne možete gledati ništa bez prijave ili ako je dodatak jednostavno nazvan po postojećoj usluzi za streaming, vjerovatno je službeni. Međutim, ako addon tvrdi da ima najnovija filmska izdanja ili desetine besplatnih TV prijenosa uživo, to je vjerojatno neslužbeno. Neslužbeni protoci često su uspavani i niske razlučivosti, a snimljeni su izvan mreže vrlo brzo pa ih ne preporučujemo.

Mnogo manje pametnih foruma i web mjesta preporučuju nelicencirane dodatke bez spominjanja jesu li službeni ili ne. Da bismo uklonili bilo kakvu sumnju koju ste imali, u nastavku smo naveli kratki popis često preporučenih, a nelicenciranih dodataka:

 • Izlazak (ili vilice poput Exodusa Reduxa, Yode i Tempesta)
 • Gaia
 • 13Clowns
 • Čarobni Zmaj
 • Otrov
 • MTBS Mazanje munje

Vidi također: Kako instalirati Kodi Leia 18.3 na Firestick

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 75 = 85

Adblock
detector