Законно и безопасно ли е използването Exodus за Kodi? Законно ли е добавката към пакта?

Безопасно ли е Kodi Exodus

Exodus е една от най-популярните и устойчиви добавки за стрийминг на видео за Kodi. Въпреки че Exodus се използва от голям брой потребители на Kodi, това е напълно неофициално. Няма да намерите тази добавка в официалното хранилище за добавки Kodi. Това означава, че повечето, но не всички телевизионни предавания и филми, които се предават през Exodus, също са неофициални.

Когато питаме дали добавка като Exodus е законна, първо трябва да изясним коя страна иска. В повечето случаи ще приемем, че питащият иска да знае дали могат да изпаднат в правни проблеми при гледане на видеоклипове на Exodus.

Мога ли да предавам законно видео на Exodus?

Exodus предлага някакво юридическо съдържание, но не много. Може да намерите телевизионни предавания и филми, които просто са безплатни или част от публичното пространство, но в момента няма начин да филтрирате незаконни източници, освен да изключите конкретни доставчици в настройките. Трябва обаче да знаете точно кой от 100+ бракувани сайтове предлага незаконно съдържание и дори тогава част от съдържанието, което предоставят, може да бъде смес от обществено достояние и пиратски телевизия и филми. Всичко казано, по-голямата част от съдържанието в Изход е пиратско.

В повечето части на Европа, включително Великобритания, стриймирането на пиратско видео е незаконно. Решение на съда по-рано тази година заяви, че временните файлове, създадени на нечие устройство чрез поточно възпроизвеждане на видео плейъри, не са изключени от законите за авторско право.

В САЩ правилата са по-малко ясни. САЩ няма такъв съдебен прецедент за поточно видео, въпреки че изтеглянето на цели файлове определено е незаконно. Дали поточното видео от мрежата попада под същите правила като дейност като торентиране на видео файлове, не е ясно.

Някои държави (най-вече Индия) изрично позволяват на хората да предават пиратско съдържание. Потребителите на Exodus в Индия не трябва да се притесняват, когато гледат телевизионни предавания и филми на Kodi; това обаче не го приема етично правилно.

В много страни просто няма закони или съдебни прецеденти върху книгата, когато става въпрос за пиратство и / или стрийминг от пиратски източници. Съветваме ви да проверите местните закони и разпоредби, преди да използвате Exodus.

Това каза, че ние не сме юридически експерти. Мненията, изразени тук относно законността на изселването, са чисто на базата на изследвания на автора на тази статия. Ако имате нужда от повече сертифицирана информация за това дали Exodus е легален във вашата страна, моля, направете надлежното си проучване как работят законите във вашия регион.

Comparitech не оправдава и не насърчава нарушения на ограниченията на авторските права, включително незаконно стрийминг през Kodi. Kodi може да се използва за много отлични, легални онлайн поточни цели. Моля, помислете за закона, жертвите и рисковете от пиратството, преди да изтеглите или стриймирате материали, защитени с авторски права, без разрешение.

Как да използвате добавките на Kodi безопасно

Докато ние не препоръчвайте Exodus за потребителите на Kodi, както неофициалните добавки като Exodus, така и официалните добавки имат уникални рискове за поверителност и сигурност, които правят VPN почти винаги необходим.

Въпреки че използването на VPN е популярно за потребителите на Kodi, които се опитват да избегнат откриването по време на поточно съдържание на пиратско съдържание, има причини извън това, които правят необходимо VPN. Изселването и добавките като него идват с някои рискове за поверителност. Всяка добавка на трета страна може да бъде отвлечена и използвана, за да шпионира вашата уеб активност, използвайки атаки на човек в средата. Освен това самият Exodus в един момент беше използван за създаване на DDoS ботнет от неподозиращи потребители.

Изходът и източниците, от които подавате видеоклипове, ще имат най-малкото достъп до вашия IP адрес. IP адрес, макар и да не представлява идентичност, може да се използва за проследяване на активността обратно до вашето устройство и за определяне на местоположението ви. Например в ръцете на трол за авторски права, тази информация може да се използва за изнудване на пари от вас. Може да се използва и за насочване на вашето устройство с реклами, спам и зловреден софтуер.

Поради тези причини, силно препоръчваме винаги да използвате реномиран VPN, когато използвате Kodi. VPN или виртуална частна мрежа криптира интернет трафика на вашето устройство и го маршрутизира през сървър на избрано от вас място. Добрите VPN мрежи като IPVanish предотвратяват добавките и източниците да виждат истинския ви IP адрес, който вместо това е маскиран от IP адреса на VPN сървъра.

Дори ако използването на Exodus не е строго противоречащо на закона, в който живеете, вашият интернет доставчик може да се намръщи на такава дейност, дроселиране или спиране на услугата, за да порицава потребителите на Kodi. VPN ще запази личната ви активност от вашия интернет доставчик. Той има добавения ефект да попречи на вашия интернет доставчик и други страни да наблюдават вашата онлайн активност, тъй като съдържанието на вашите потоци е скрито в криптиран тунел.

Нашата препоръка е IPVanish, бърз и надежден VPN доставчик с добра репутация и стриктна политика без регистрация. IPVanish също има удобен за Kodi интерфейс, който работи добре с устройства, които използват дистанционни управления вместо клавиатури и мишки, като Amazon Fire TV Stick. IPVanish работи с всички добавки на Kodi, които сме тествали. Ако искате да разгледате по-широк спектър от опции, насочете се към нашия списък с най-добрите VPN за Kodi.

За Exodus и добавки на трети страни като него, VPN ще ви помогне да защитите вашата поверителност, като направи вашите данни затъмнени, като ще помогне за предотвратяване на шпионското хакерство в повечето случаи, по-специално MITM атаки. Антивирусният софтуер също е добра идея, за да предотврати изтеглянето на добавки, които са били отвлечени със злонамерен софтуер.

Сделка за четене: Спестете до 60% от IPVanish тук.

Официални алтернативи на Kodi на Exodus

В този раздел ще изследваме добавки от Официалното хранилище за добавки Kodi. Някои от тях имат колекции от съдържание, които съперничат или дори надвишават тази на Exodus. Още по-добре, те са напълно законни и са създадени и одобрени от официална организация.

iPlayer WWW

iplayer

Ако живеете в Обединеното кралство, има голям шанс вече да сте запознати с BBC iPlayer. За да гледате законно всяко негово съдържание, ще ви е необходим телевизионен лиценз. Има обаче голям избор от телевизионни предавания, филми, радио съдържание и дори програми на живо. Доста част от съдържанието е достъпна само от Великобритания, така че не забравяйте да зададете своя VPN на британски град, преди да заредите добавката.

iPlayer WWW може да се намери в Официалното хранилище за добавки Kodi.

YouTube

YouTube

Значителен брой хора отблъскват традиционната телевизия в полза на онлайн забавленията. Ако това ви звучи като вас, може да ви е интересно да инсталирате добавката в YouTube. Каквото и да ви интересува, от игрово съдържание с продължителна форма до спортно или дори до съставяне на уроци, YouTube ще има какво да предложи. Ще трябва да сдвоите устройството си, преди да можете наистина да използвате добавката, но това отнема само секунда.

YouTube е безплатен, легален и ще отнеме няколко хиляди години, за да гледате цялото съдържание, което е домакин. Когато вземете под внимание тези факти, бързо става ясно, че Youtube е една от най-добрите налични официални добавки.

YouTube е наличен в Официалния хранилище за добавки Kodi и повечето други хранилища за добавки, които имат добавки за поточно предаване при поискване.

ESPN Player

ESPN Player

Ако сте любител на спорта, има няколко официални добавки, по-добри от ESPN плейъра. Това изисква абонамент, но можете да изберете един от трите пакета въз основа на спортовете, които ви интересуват. Има и опция да скриете каналите, които абонаментът ви не покрива от самата добавка. Потоците са с висока разделителна способност, но въпреки това те са склонни да се зареждат доста бързо. Както при добавката в YouTube, трябва да го удостоверите, преди да може да бъде използван, но това е ясно и не трябва да отнема повече от минута.

ESPN плейърът има известна международна подкрепа, но има някои държави (като Великобритания и Франция), които не могат да получат достъп до съдържанието му. Ако случайно живеете в една от тези страни, всичко, което трябва да направите, е да настроите своя VPN на едно от поддържаните места и ще можете да гледате всичките си любими спортове без никакви проблеми.

Можете да намерите ESPN Player в официалния хранилище за добавки Kodi.

PlayOn Browser

Playon

PlayOn е абонаментна услуга, която акумулира няколко различни абонаментни услуги на едно място за лесно гледане. Тъй като няма официална добавка за Netflix или Amazon Video, PlayOn е безценна. Въпреки че има няколко източника, които можете да гледате безплатно, като VH1 и YouTube, PlayOn наистина влиза в своето, когато към него са свързани допълнителни услуги, базирани на абонамент..

Можете да намерите PlayOn в официалното хранилище за добавки Kodi.

Неофициални добавки на Kodi, подобни на Exodus

Въпреки рисковете, някои потребители на Kodi ще са склонни към неофициални добавки на Kodi, които обикновено предоставят пиратско съдържание. Не препоръчваме тези добавки за потребителите на Kodi. По-долу са добавени няколко добавки, които могат да бъдат изброени на други места, които са подобни на Exodus и предлагат достъп до пиратско съдържание. Предоставихме основна информация относно това как работят тези добавки, как пират съдържанието и защо препоръчваме повече официални алтернативи. 

завет

Добавка за завет Kodi

Какво е? Заветът е наскоро издадената вилица на скандално известната добавка Exodus. По същество той посещава различни различни поточни уебсайтове, остъргва връзките и ги предоставя на потребителя. Това означава, че потребителят има достъп до много широк спектър от медии, който не е ограничен само до една конкретна ниша.

Защо трябва да го избягвате? Най-очевидната причина за избягване на Споразумението е, че по-голямата част от съдържанието, до което предоставя достъп, е незаконно. Тъй като сайтовете, хостващи този вид съдържание, са обект на искания за премахване на DMCA, има голям шанс предоставените връзки да спрат да работят в бъдеще. Този вид съдържание често е и с ниско качество - филмите често имат субтитри на чужд език, затъмняващи видеото, и се записват с много ниска резолюция. Ако търсите висококачествена телевизия и филми, ще бъдете по-добре обслужвани чрез споменатата по-горе добавка за браузър PlayOn.

Поток всички източници

соли kodi addon

Какво е? Поток всички източници (или SALTS) е друга добавка, която се фокусира най-вече върху осигуряване на достъп до пиратско съдържание. Това е една от най-популярните добавки на трети страни и работи по подобен начин на Споразумението, тъй като това е предимно скрепер за връзка.

Защо трябва да го избягвате? Макар че е вярно, че има налично съдържание в обществено достояние, то е малко и далеч между тях. Ако това е видът на съдържанието, което търсите, ще бъдете доста по-добре обслужван чрез YouTube, тъй като има много по-голяма потребителска база и вградена система за маркиране на авторски права. Независимо дали търсите класически филми като Нощта на живите мъртви или просто искате да гледате стари документални филми, YouTube почти надминава СОЛТОВЕ по почти всеки начин.

Прочетете повече тук на добавката Kodi SALTS.

Въпреки че Exodus беше една от най-известните добавки на Kodi, там има много, които могат да се състезават. В тази статия сме идентифицирали някои от най-добрите официални добавки и добавки на трети страни, за да можете сами да решите. Има ли добра официална добавка, за която знаете? Ако е така, уведомете ни в коментарите и ще го изпробваме.

Вижте също: безопасна и легална за използване е Kodi?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − 62 =

Adblock
detector