Najbolji video pretvarači za Windows u 2020. godini (besplatni i plaćeni)

Najbolji video pretvarači za Windows


Bez obzira dajemo li svoje ili ih gledamo na mreži, danas su videozapisi svuda. Iako ih ima u izobilju, teško je igrati video datoteke na više uređaja.

Unesite video pretvarače. To im olakšava život mijenjanje video datoteka u različite formate, omogućujući vam reprodukciju videozapisa na željenom uređaju i aplikaciji. Video pretvarači mogu biti korisni i pri uređivanju videozapisa, jer promjena datoteke u drugi format može omogućiti učinkovitiji postupak uređivanja.

U ovom postu otkrivamo najbolje video pretvarače za Windows i što one mogu ponuditi. Ako ne želite čitati čitav post, evo kratkog pregleda naših najboljih odabira:

 1. VideoProc
 2. Wondershare UniConverter
 3. DivX Converter
 4. Freemake Video Converter
 5. WonderFox HD Video Converter Factory
 6. Movavi Video Converter
 7. Bilo koji video pretvarač
 8. Ručna kočnica
 9. Softver za video pretvarač NCH Prism

Ako ste korisnik Maca, možete se obratiti našem članku posvećenom najboljim video pretvaračima za Mac.

Postoji mnogo video pretvarača vani, uključujući besplatne, plaćene i freemium opcije. One se razlikuju u različitim aspektima, uključujući jednostavnost uporabe i mogućnosti. Prije nego što skočimo na naš popis, pogledajmo kriterije koje smo koristili za odabir najboljih video pretvarača. Oni koji su se plasirali na popis ispunjavaju većinu, ako ne i sve, sljedeće kriterije:

 • Jednostavan za upotrebu i prilagođen početnicima
 • Omogućuje kvalitetan video izlaz
 • Brzo pretvara video datoteke
 • Nudi niz ulaznih i izlaznih formata (4K je bonus)
 • Dostupno za niz operativnih sustava
 • Neću slomiti banku
 • Bez adwarea i drugog zlonamjernog softvera

Najbolji video pretvarači za Windows

Evo našeg popisa najboljih video pretvarača za Windows:

1. VideoProc

VideoProc najbolji video pretvarači za Windows.

VideoProc by Digiarty naš je najbolji izbor za najbolji video pretvarač za Windows. Ovo je softver koji se plaća, ali možete ga isprobati besplatno da biste vidjeli je li u dobrom stanju. Jedna od prednosti plaćene usluge je ta što se ne morate brinuti zbog nametljivih oglasa ili dosadnih prodaje. Kvaliteta izlaznog videa je izvrsna, a velike brzine pretvorbe postižu se značajkom ubrzanja GPU Hardware-a.

Probna verzija nudi vam sve značajke cijelog softvera, uključujući značajku snimanja, ali ograničava duljinu videozapisa koje možete pretvoriti na pet minuta. Ovo je za razliku od pokusa za mnoge druge plaćene video konvertere, koji vas ograničavaju u dodatnim područjima kao što su brzina pretvorbe ili dostupnost određenih alata. Ako se odlučite za potpunu verziju, nakon što platite, dobit ćete kôd licence koji će ublažiti vremensko ograničenje.

VideoProc sučelje je vrlo lako za navigaciju, s formatima pretvorbe podijeljenim na vrste. Odabirom alata i klikom na odgovarajuću ikonu zupčanika prikazat će se zaseban zaslon za rad s tim alatom. Opcije uključuju spajanje, okretanje, podešavanje, podjelu, snimku, korekciju ribljeg oka i još mnogo toga. Postoji čak nekoliko značajki koje su posebno dizajnirane za korisnike GoPro-a: deshake i denoise. Iako ovaj softver ima obilje atributa koji oduševljavaju napredne korisnike, odličan je za početnike.

VideoProc podržava više od 70 formata, uključujući AVI, MOV i MP4. Ima tonu unaprijed konfiguriranih profila koji su intuitivno kategorizirani. 4K pretvorbe nisu problem za VideoProc, a podržava čak i 8K razlučivost. Ovaj softver možete preuzeti i za MacOS.

Cijena: VideoProc nudi probnu verziju softvera, ali to je ograničeno u pogledu duljine videozapisa. Puna verzija kreće od 29,95 USD za jednogodišnji paket za jedno računalo, što uopće nije loše kad uzmete u obzir što steknite.

Pros:

 • Velike brzine pretvorbe
 • Podržava do 8K rezolucije
 • Intuitivni klijent
 • Nema upsells ili reklama
 • Posebne GoPro značajke
 • Sadrži video snimač

Cons:

 • Nema potpuno besplatne verzije

2. Wondershare UniConverter

Sučelje za Wondershare najbolji video pretvarač za Windows.

Wondershare UniConverter (prethodno zvani Wondershare Video Converter Ultimate) jedan je od najboljih video pretvarača za Windows dostupan. To definitivno nije najjeftiniji softver koji je dostupan, ali ako tražite kvalitetu i brzinu, to bi moglo biti jako dobro. Kako je to softver koji se plaća, nema oglasa ili prodajnih oglasa kojima se treba baviti.

Wondershare nudi besplatno probno razdoblje, ali s mnogim ograničenjima. Možete pretvoriti samo jednu trećinu cijele duljine videozapisa, brzine su sporije nego u plaćenoj verziji, ne možete snimiti na disk, a preuzimanje i snimanje videa vrlo je ograničeno.

Nakon što platite, imate neograničene brze pretvorbe i neograničenu upotrebu snimača zaslona, ​​alata za preuzimanje i snimanja diska..

Wondershare UniConverter vrlo je jednostavan za korištenje, ali ima puno dodatnih mogućnosti izvan izravnih pretvorbi videozapisa, poput nekih naprednih alata za uređivanje. Kao takav, idealan je za početnike i naprednije korisnike.

Ovaj softver može upravljati s 35 video formata, uključujući MP4, MOV i MPEG. Više od 150 profila uređaja unaprijed je konfigurirano, što je izvrsno ako niste sigurni koji vam format treba. Wondershare može podnijeti 4K video pretvorbe bez ikakvih problema. Softver je dostupan i za MacOS.

Cijena: Možete isprobati WonderShare UniConverter na besplatnoj probnoj verziji, ali to vam ne omogućuje mnogo toga uopće i stvarno je dobro samo za isprobavanje sučelja. Plaćeni planovi počinju od 39,95 USD za jednogodišnju licencu za jedno računalo.

Pros:

 • Velike brzine
 • Visokokvalitetni izlaz
 • Jednostavan za korištenje
 • Snimiti na disk
 • 4K rezolucija
 • Nema oglasa ili dodatnih instalacija

Cons:

 • Nije najjeftinija opcija

3. DivX Converter

Sučelje za DivX najbolji video pretvarač za Windows.

DivX nudi besplatnu verziju, ali postoji velika prodaja plaćene ponude, DivX Converter Pro. Kada prvi put instalirate softver, od vas se traži da pristanete na instalaciju više drugih dijelova softvera: Divx Player, Media Server i DivX Web Player kao i Avast Antivirus. Međutim, ako obratite pažnju, možete jednostavno poništiti okvir pored svakog i nastaviti s postupkom instalacije. U jednom trenutku ćete također zatražiti svoju adresu e-pošte. Izgleda da trebate to unijeti, ali ne morate. Umjesto toga, možete jednostavno kliknuti Završi.

Besplatna verzija softvera nudi pristojne brzine pretvorbe, kvalitetan izlaz i mogućnost 4K. Postoji više desetaka opcija formata, uključujući MP4, MOV, AVI i još mnogo toga. Za razliku od mnogih drugih opcija freemium-a, besplatna verzija DivX-a vrlo je upotrebljiva. Lako je započeti s tim, iako nemate toliko opcija formata kao s drugim alatima osim ako ne platite za nadogradnju. Ostale značajke Pro verzije uključuju veće brzine, više profila i više opcija za prilagođene postavke.

Možete nadograditi s besplatne verzije kupnjom pojedinačnih značajki, poput Cloud Connect (za sinkronizaciju videa s Google diska i Dropboxa), video paketa (omogućuje vam pretvaranje MPEG-2 i VC-1 datoteka), DFX Audio Enhancer, ili DTS-HD dodatka. Možete čak i posebno platiti da biste se riješili reklama. Alternativa je nadogradnja na Pro verziju koja vam pruža sve dodatne značajke.

DivX Converter dostupan je za Windows i Mac.

Cijena: Besplatna verzija je besplatna zauvijek i vrlo je upotrebljiva. Iako se dodatne mogućnosti mogu kupiti zasebno za različite cijene, puna Pro verzija košta 19,99 USD. Ovo je jedna od najjeftinijih dostupnih opcija.

Pros:

 • Besplatna verzija je pristojna
 • Pro verzija ima puno opcija
 • Krute brzine pretvorbe
 • Visokokvalitetni video izlaz
 • Plaćena verzija je jeftina
 • Dostupan je 4K videozapis

Cons:

 • Oglasi i upsells u besplatnoj verziji
 • Pokušava vam instalirati dodatni softver

4. Freemake Video Converter

Sučelje za najbolji video pretvarač Freemake za Windows.

Freemake je besplatni softver i razlike između besplatne i plaćene verzije su ogromne. Pogledajmo prvo besplatnu verziju. Nakon instalacije, bit ćete preusmjereni na stranicu preglednika koja traži da se registrirate. Međutim, to možete zanemariti i ići ravno u aplikaciju. Samo očekujte puno pokušaja nadogradnje kada pokušavate koristiti besplatnu verziju.

Nažalost, za sve besplatne pretvorbe, logotip Freemake dodaje se na početku i na kraju svih videozapisa. Uz to, tijekom cijelog videozapisa na sredini ekrana ostaje tekst koji u osnovi čini beskorisni softver beskorisnim. Ova tvrtka ne želi da koristite besplatan alat.

Iznenađujuće, nadogradnja nije tako jednostavna. Gotovo je nemoguće pronaći informacije o cijenama na web lokaciji; postoji samo a Besplatno preuzimanje gumb (vjerovatno će vas dovesti do vjerovanja da je softver potpuno besplatan). Jednom kada ga instalirate, shvatite da postoji nadogradnja, ali opet vrlo malo informacija je dostupno. Na glavnom se zaslonu aplikacije nalazi gumb za paket aranžman za koji se čini da je jedina plaćena opcija, ali to nije slučaj. Ako idete na Pomozite karticu i hit Uklonite marke tada ćete dobiti osnovne (iako još uvijek prilično skupe) plaćene opcije.

Pa nakon svega toga, zašto je to napravilo naš popis? Pa, nakon što je nadogradite, ne biste se trebali brinuti zbog oglasa i možete uživati ​​u čvrstom softveru za pretvaranje videozapisa. Dizajn aplikacije je svijetao i zabavan, dobrodošla je promjena na mnogim dosadnim sučeljima koja smo navikli vidjeti s ovim alatima. Što je još važnije, vrlo je intuitivan tako da početnici mogu bez problema kretati njime.

Freemake podržava 17 video formata, uključujući AVI, MP4 i MOV. Dobivate obilje mogućnosti kada je u pitanju uređivanje i unaprijed postavljeni profil. Kvaliteta izlaza je odlična, po potrebi se možete odlučiti za 4K, a konverzija se u brzoplaćenoj verziji odvija vrlo brzo. I u besplatnoj se verziji radi brzo, no dodavanje logotipa i spremanje izgleda namjerno sporo, tako da cijeli postupak traje dugo. Na DVD možete snimiti bilo koju inačicu, ali na njemu ćete imati besplatnu verziju marke Freemake.

Šteta što Freemake nije više napredan u pogledu cijene i onoga što ćete dobiti jer će to bez sumnje oduzeti mnoge korisnike. Plaćena verzija je zaista dobra, ali put do tamo je borba. Freemake je dostupan samo za Windows.

Cijena: Osnovna verzija sa markiranjem je besplatna. Za uklanjanje robne marke potrebno je 5 USD tjedno, 10 USD mjesečno ili 299 USD neograničenog pristupa. Ove cijene zvuče vrlo strmo, ali s prvim plaćanjem dobijate 80% popusta, što je očito pokretač s neograničenom opcijom (59,95 USD uz popust).

Pros:

 • 4K moguće
 • Dobra kvaliteta izlaza
 • Brze konverzije s plaćenom verzijom
 • Mnogo unaprijed postavljenih profila
 • Snimanje na DVD

Cons:

 • Besplatna verzija je neupotrebljiva
 • Cijene su zbunjujuće (a skupe su)

5. Tvornica WonderFox HD Video Converter

Sučelje za WonderFox najbolji video pretvarač za Windows.

WonderFox HD Video Converter je plaćeni alat koji nudi besplatnu (neregistriranu) verziju za upotrebu kao probnu verziju. S ovim posljednjim možete pretvoriti videozapise duljine do pet minuta i s interneta moći preuzeti do pet datoteka. Kako je rečeno, za neke slučajeve upotrebe to još uvijek nije u redu.

Osim što vam daje do znanja da treba nadograditi na punu licencu, WonderFox vas ne bombarduje oglasima niti vas pokušava natjerati da instalirate dodatni softver. Njegovo sučelje nije najbolje polirano, ali Super je jednostavan za upotrebu. Postoji 21 podržana formata, uključujući AVI, MOV, MP4 i MPG.

Dobivate tonu sadašnjih profila uređaja koje možete odabrati, tako da je ovo idealno za početnike. Izlaz je kvalitetan i imate mogućnost 4K. Brzine nisu sve tako brzo, ali nisu ni strašno sporo. WonderFoxov video pretvarač ne omogućuje kopiranje na DVD-u, ali tvrtka zasebno prodaje DVD ripper.

WonderFox je dostupan samo za sustav Windows.

Cijena:  HD Video Converter košta 29,95 USD (trenutno diskontirano od 39,95 USD) po licenci. Možete se odlučiti i za DVD & Video softverski paket koji uključuje DVD Ripper softver i košta 39,95 dolara. Ovi alati imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca, što je rijetkost za ovu vrstu softvera.

Pros:

 • Mnogo unaprijed postavljenih profila
 • Visokokvalitetni izlaz
 • Vrlo jednostavan za upotrebu
 • Bez oglasa ili u prodaji
 • 30-dnevna garancija povrata novca

Cons:

 • Osnovni alati za uređivanje
 • Malo nerafinirano sučelje

6. Movavi Video Converter

Sučelje za najbolji video pretvarač Movavi za Windows.

Movavi je softver koji se plaća, ali ima ograničenu besplatnu probnu verziju od 7 dana koja vam omogućuje pretvorbu prve polovine svake video datoteke. Ako koristite besplatnu probnu inačicu, dobit ćete podsjetnike za kupnju potpune licence, ali osim toga, nema oglasa, a instalacijski program ne pokušava instalirati dodatni softver.

Ovaj softver nije jeftin, ali možete dobiti ono što platite. Dolazi s čistim, modernim sučeljem koje je jednostavno za navigaciju. Očekujte kvalitetne rezultate, brze pretvorbe i do 4K u rezoluciji izlaza. Dostupan je solidan broj unaprijed postavljenih profila, iako je broj opcija izlaznog formata (17) na niskoj strani za Padi alat. To pokriva najpopularnije formate kao što su AVI, MP4, MOV i MPG.

Dostupno je za Windows i Mac. Movavi softver za uređivanje videa čini dostupnim za zasebnu kupnju.

Cijena: Video Converter Premium košta 39,95 dolara za jednogodišnju licencu i 49,95 dolara za životni plan. Može se kupiti i kao dio apartmana koji uključuje uređivač video zapisa i snimač zaslona, ​​a košta 79,95 dolara za cijeli životni plan.

Pros:

 • Visokokvalitetni izlaz
 • Velike brzine
 • Moderno, intuitivno sučelje
 • Mnogo opcija profila
 • Nema nametljivih oglasa ili upsells

Cons:

 • Skup
 • Moguće je više opcija formata

7. Bilo koji video pretvarač

Sučelje za AVC najbolji video pretvarač za Windows.

Bilo koji Video Converter (AVC) je izvrstan za korisnike s obzirom na proračun, jer je njegova besplatna verzija dobro opremljena za obradu većine osnovnih zadataka video pretvorbe. Ovaj se razlikuje od većine Freemium video pretvarača dostupnih po tome što postoje dva odvojena dijela softvera. S drugim freemium alatima obično nadogradite kako biste otključali značajke unutar postojećeg sučelja.

Iako AVC tvrdi da nema oglasa, neki se oglasi pojavljuju nakon instaliranja besplatne verzije. Još jedna stvar koja se mora napomenuti jest da ćete pri instaliranju besplatne verzije možda zatražiti da omogućite instaliranje dodatnog softvera. Neki su korisnici izvijestili da dodatne instalacije u ovom koraku uključuju otmicu preglednika koji mijenja početnu stranicu web preglednika. Stoga obratite pažljivu pozornost tijekom postupka postavljanja.

Konverzije nisu najbrže, ali podnošljive, a kakvoća izlaza je dobra po našem iskustvu. Dobivate više od 150 unaprijed postavljenih profila uređaja, 17 podržanih izlaznih formata (uključujući MP4, AVI i MOV), nekoliko osnovnih opcija uređivanja i mogućnost snimanja na disk i preuzimanje mrežnih videozapisa. Možete povećati i do 4K, čak i uz besplatnu verziju.

Plaćena verzija omogućuje vam pretvaranje BD i DVD diskova, a između ostalog uključuje i snimač zaslona i predloške izbornika DVD-a..

AVC je prilično jednostavan za korištenje, ali ne toliko intuitivan kao i mnogi drugi slični dijelovi softvera. Možda ćete morati provesti neko vrijeme naviknuvši se gdje možete pronaći sve.

Softver je dostupan za Windows i Mac.

Cijena: Iako je za početnike besplatna verzija u redu, možda ćete htjeti nadograditi na Bilo koji Video Converter Ultimate, koji košta 49,95 USD.

Pros:

 • Korisna besplatna ponuda
 • Kvalitetan video
 • Može se snimiti na disk s plaćenom verzijom
 • 4K rezolucija

Cons:

 • Besplatna verzija instalira dodatni softver
 • Može i brže

8. Ručna kočnica

Sučelje za HandBrake najbolji video pretvarač za Windows.

HandBrake je jedini potpuno besplatni komad softvera za pretvorbu videozapisa na popisu. To je open source i dostupan za preuzimanje na Windows, MacOS i Linuxu. Verzija sustava Windows relativno je nova, ali Mac korisnici godinama uživaju u HandBrakeu.

Kod preuzimanja softvera, za razliku od nekih drugih besplatnih alata, nećete se morati baviti oglasima ili zahtjeva za instaliranje dodatnog softvera.

Kao i kod većine potpuno besplatnih alata, nećete dobiti sjajno suvremeno sučelje i tu je malo krivulje učenja kad počnete. Međutim, za mnoge namjene HandBrake može donijeti posao.

Opcija za uređivanje su bogate, a kvaliteta videozapisa iznenađujuće je dobra za besplatan alat. Vrijeme konverzije obično je sporo, pa ćete morati biti strpljivi.

Podržano je više desetaka izlaznih formata, uključujući MP4, M4V, MOV i MPEG, a postoje i mnogi unaprijed postavljeni profili za određene uređaje, mada ne toliko izbor kao kod većine plaćenih alata. Najviša raspoloživa razlučivost je 2160p.

Cijena: Ručna kočnica je potpuno besplatna i s otvorenim kodom, tako da nema oglasa ili dodatnih oglasa.

Pros:

 • Besplatan i otvoren izvor
 • Dobra kvaliteta proizvodnje
 • Mnogo opcija za uređivanje
 • Iskustvo bez oglasa

Cons:

 • Nije baš prilagođen korisnicima
 • Spore pretvorbe

9. NCH Prism softver za video pretvarač

Sučelje za Prism najbolji video pretvarač za Windows.

Prism nudi i besplatnu i plaćenu verziju, čija je bivša idealna za početnike. Sučelje je prilično datirano, ali je zapravo vrlo intuitivno. Prizma vam omogućuje brze pretvorbe i kvalitetan učinak, ali izlazna razlučivost je ograničena na 1080p. Podržava 30 video formata, uključujući MPEG, MP4, MOV i AVI.

Dobivate pristojan broj opcija za uređivanje, ali moglo bi biti i više. Najvjerojatnije su ograničene jer NCH nudi i druge programe za uređivanje video zapisa. Dok oni pokrivaju baze, bilo bi bolje da su sve mogućnosti unutar istog alata. Također je ograničen broj unaprijed postavljenih profila, iako su pokriveni najpopularniji uređaji.

Ako koristite besplatnu verziju, morat ćete se nositi s dosadnim skočnim prozorom koji provjerava da li ga koristite u nekomercijalnu upotrebu, ali to se može izbrisati jednim klikom.

Prizma je dostupna samo za Windows, pa ako želite prebacivati ​​između Windows-a i MacOS-a, možda želite testirati drugi softver koji radi s oba.

Cijena: Prizma je besplatna za nekomercijalnu upotrebu, ali bit ćete ograničeni na broj izlaznih opcija koje su na raspolaganju. Za neograničenu doživotnu licencu i pristup svim formatima trošak je 19,99 USD (bez podrške za MPEG2) ili 29,99 USD (uključujući MPEG2 podršku). Postoji i mogućnost pretplate koji košta 1,66 USD mjesečno i naplaćuje se tromjesečno (4,98 USD).

Pros:

 • Jednostavan za korištenje
 • Besplatna verzija dobra za početnike
 • Velike brzine
 • Visokokvalitetni izlaz

Cons:

 • 1080p je najveća razlučivost
 • Ograničeni broj opcija
 • Popup u besplatnoj verziji
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 6