Най-добрите видео конвертори за Mac през 2023 г. (безплатни и платени)

Най-добрите видео конвертори за Mac

Видеоклиповете съставляват толкова много от съдържанието, което консумираме в наши дни. Независимо дали са за забавление, интерес или образование, видеоклиповете са част от нашето ежедневие. Но няма нищо по-лошо от това да седнеш да гледаш видео и да осъзнаеш файлът е в грешен формат за вашето устройство.

За щастие, видео конверторите отнемат неприятностите при гледане на различни видео файлове и ви дават възможност да ги конвертирате в различни формати. Това означава, че можете сами да видите практически всеки файл и да конвертирате файлове в правилния формат, преди да ги изпратите на приятели или колеги.

В тази публикация разкриваме нашите любими видео конвертори за потребители на Mac. Ще разгледаме подробности по-долу, но ако бързате и просто искате да знаете нашите най-добри снимки, ето списъкът:

 1. VideoProc
 2. Wondershare UniConverter
 3. DivX конвертор
 4. Видео конвертор на Aimersoft
 5. Movavi Video Converter
 6. Всеки видео конвертор
 7. HandBrake
 8. Видео конвертор Leawo

Ако сте потребител на Windows, можете да преминете към нашата статия, посветена на най-добрите видео конвертори за Windows.

Бързото търсене с Google ще разкрие множество опции за видео конвертиране. Има много безплатни и платени инструменти, но те се различават значително по отношение на производителност, функции и цена. Когато решавахме най-добрите видео конвертори за Mac, потърсихме инструменти, които отговарят на повечето от следните критерии.

 • Интуитивен и лесен за начинаещи
 • Висококачествен видео изход
 • Бързо преобразуване на файлове
 • Голям избор на изходни формати
 • Предлага се за множество операционни системи
 • На разумна цена
 • Не инсталира допълнителен софтуер

Най-добрите видео конвертори за Mac

Ето нашия списък с най-добрите видео конвертори за Mac:

1. VideoProc

VideoProc: най-добрите видео конвертори за Mac.

VideoProc е лек инструмент от Digiarty и оглавява списъка ни с най-добрите видео конвертори за MacOS. Можете да изтеглите безплатна пробна версия на този софтуер, но ще трябва да плащате годишна абонаментна такса, за да го използвате за всеки видео по-дълъг от пет минути.

Това обаче не е лошо да плащате за софтуер за преобразуване. Това означава, че не е нужно да се съревновавате с реклами в приложения и продажби и получавате разширени функции, които не бихте намерили в безплатните конвертори. Плюс това, цената на VideoProc е доста ниска и определено смятаме, че си заслужава.

Въпреки че VideoProc е лек, той не се въздържа от производителност. Ускорението на хардуерния процесор означава, че получавате бързи скорости на конвертиране, плюс качеството на видеото е отлично. Този конвертор е особено популярен сред потребителите на GoPro тъй като има няколко функции, които конкретно подобряват процеса на преобразуване на GoPro. Инструментите за дешак и деноис ще ви помогнат изключително много за бързото прецизиране на вашите сурови кадри. Допълнителните инструменти включват разделяне, подстригване, приплъзване, сливане, корекция на рибешкото око, субтитри и моментна снимка.

Въпреки че функцията VideoProc има много опции, е много лесно да се ориентирате, което я прави подходяща за начинаещи и напреднали потребители. Той може да се справи с над 70 входни формата и предлага огромен избор от предварително конфигурирани профили. Нуждаете се от 4K реализации? Няма проблем. Всъщност VideoProc може да се справи дори с 8K резолюция. Този софтуер се предлага и в Windows версия.

Цена: Можете да изпробвате VideoProc безплатно (включително функцията за запис), но можете да конвертирате само пет минути видео на стойност. За да използвате пълната версия на един Mac за една година, ще платите $ 29.95.

Професионалисти:

 • Отлични скорости
 • Преобразуване на 8K видео
 • Лесно за използване приложение
 • Без досадни реклами
 • Функции на Deshake и Denoise за GoPro
 • Включен видеорекордер

Недостатъци:

 • Безплатната пробна версия е ограничена до петминутни видеоклипове

2. Wondershare UniConverter

Wondershare видео конвертор за Mac.

Wondershare UniConverter е първокласен софтуер за конвертиране на видео, който осигурява високо качество и бързи скорости. Освен че ви предоставя превъзходен процес на преобразуване и краен продукт, избирането на платен инструмент означава, че няма да се налага да се занимавате с реклами или продажби.

  Най-добрите видео конвертори за Windows през 2023 г. (безплатни и платени)

Тази лесна за използване услуга предлага бързи конверсии и използване на изтеглящ, екранен рекордер и записвачка на дискове. Изпраща се с модерни инструменти за редактиране удоволствие на по-опитни потребители.

Wondershare ви позволява да избирате от 35 видео формати, включително MOV, MPEG и MP4, и може да се справи с 4K преобразувания. Ако не знаете какви настройки да използвате, не се притеснявайте, тъй като има повече от 150 предварително конфигурирани профила на устройства, от които да избирате.

Можете да опитате Wondershare UniConverter, като използвате безплатната пробна версия. Това ще ви създаде усещане как работи интерфейсът, но не можете да направите много с него. Това ще ви позволи да конвертирате само една трета от вашето видео и процесът на преобразуване ще бъде по-бавен, отколкото при използване на платения софтуер. Записването и изтеглянето на видеоклипове са ограничени и няма да имате достъп до първокласни функции, като например възможността за запис на диск.

Wondershare е добра опция, ако сте склонни да превключвате устройства, тъй като тя е достъпна и за Windows.

Цена: Безплатната пробна версия на Windershare UniConverter е ограничена, така че ще трябва да платите, преди да можете наистина да използвате платформата. Едногодишен лиценз за един компютър струва $ 39.95, а доживотен лиценз за един компютър е $ 59.95. Други планове са достъпни за семейства, предприятия, студенти и преподаватели.

Професионалисти:

 • Бързи реализации
 • Качествена продукция
 • Начални
 • Включва горелка за дискове
 • Обработва 4K преобразувания
 • Без upsells или реклами

Недостатъци:

 • По-скъпи от някои съперници
 • Безплатната версия е ограничена

3. DivX конвертор

DivX видео конвертор.

DivX Converter предлага както функционална безплатна версия, така и платена опция. Ако обаче отидете с безплатната опция, ще трябва да се справите с бомбардировка на продажби, които се опитват да ви накарат да надстроите до инструмента Pro. Освен това, когато инсталирате софтуера, ще бъдете подканени да инсталирате други елементи, включително Media Server, DivX Player, DivX Web Player и Avast Antivirus. Лесно е обаче да се откажете от тези инсталации, като премахнете отметката в съответните полета.

И така, какво получавате с всяка версия? Безплатният софтуер е лесен за използване и осигурява прилично изживяване, със солидни скорости, качествен изход и до 4K резолюция. Единственият недостатък е, че нямате много опции за формат, от които да избирате, въпреки че все още има повече от дузина, включително MOV, AVI и MP4. Допълнителните формати се предлагат с Pro версията, заедно с по-добра скорост, допълнителни профили и повече персонализирани настройки.

Ако решите да надстроите, има два начина да го направите. Или изберете Pro пакета, който ви дава достъп до всички допълнения, или купувайте отделни функции поотделно. Те включват Video Pack (който ви позволява да конвертирате VC-1 и MPEG-2 файлове) и Cloud Connect (функция, която ви позволява да синхронизирате видеоклипове от Dropbox и Google Drive). Има също така DTS-HD Plug-In, DFX Audio Enhancer и опция за премахване на реклами.

DivX Converter се предлага и за Windows.

Цена: Въпреки че безплатната версия се предлага с реклами и продажби, никога няма да ви се наложи да плащате и стотинка за това и тя работи добре. Добавките са налични на различни цени, но пълната версия на Pro ще ви върне $ 19.99, което не е лошо.

Професионалисти:

 • Много използваема безплатна версия
 • Много опции се предлагат с Pro версия
 • Достойни скорости
 • Качествена продукция
 • Цена за платена версия е разумна
 • До 4K резолюция

Недостатъци:

 • Безплатното предлагане идва с продажби и реклами
 • Инсталира допълнителен софтуер

4. Aimersoft Video Converter Ultimate

Видео конвертор на Aimersoft.

Aimersoft осигурява модерен, интуитивен интерфейс, който е идеален за начинаещи. Въпреки че е от цената, той осигурява много висококачествен изход и бърза конверсия на файлове. Както при повечето от тези преобразуватели, получаваш това, за което плащаш.

  Как да ускорите бавен лаптоп или компютър (Windows 10, 8 или 7) безплатно

Въпреки това, изборът на инструменти за редактиране не съответства на офертите на някои конкуренти. Характеристиките включват десетки видео формати (включително MP4, AVI, MOV, MPEG), до 4K резолюция и повече от 125 предварително зададени профила. Можете да запишете на диск и да изтеглите онлайн видео. Aimersoft е наличен и за Windows.

Както при повечето платени опции, няма да се налага да се справяте с реклами, продажби или подкани за инсталиране на допълнителен софтуер.

Безплатна версия на Aimersoft ви позволява да конвертирате една трета от видео и да изтеглите пет файла от интернет. Също така ви позволява да записвате видеоклипове от сайтове, но дължината е ограничена. Платената версия ви дава неограничено изтегляне и запис и 30 пъти по-бързи видео конверсии.

Цена: Aimersoft струва $ 29,95 за годишен абонамент за един компютър. Доживотен абонамент е $ 35.95. Това не е евтино, но е малко по-добра сделка от някои други.

Професионалисти:

 • Много предварително зададени профили
 • Страхотно качествено видео
 • Начални
 • Отлични скорости
 • Запис на диск (платена версия)
 • Може да конвертира 4K

Недостатъци:

 • Цената е доста висока
 • Безплатната версия не е наистина използваема

5. Movavi Video Converter

Movavi видео конвертор.

Movavi Video Converter е платено средство, което осигурява чист, интуитивен интерфейс и отлично потребителско изживяване. Преобразуванията са бързи, качеството на изхода е високо и можете да изберете до 4K резолюция. Предлагат се множество предварително конфигурирани профили, но няма много опции за форматиране – само 17 за избор. Това включва най-популярните опции, включително MP4, AVI, MPG и MOV.

Инструментите за редактиране се доставят в комплект с приложението, но ако имате нужда от усъвършенствани инструменти, можете да закупите отделния пакет за редактиране на видео на Movavi.

Можете да изпробвате тази услуга от възползвайки се от седемдневен безплатен пробен период. Няма да имате пълен достъп до софтуера, тъй като ще можете да конвертирате само първата половина на даден видео файл, но можете да получите усещане за неговата използваемост и производителност. Докато използвате безплатната пробна версия, ще трябва да примирите с много напомняния, за да закупите пълния лиценз. Платената версия, както се очаква, е без реклама. Инсталирането на Movavi не идва с искания за инсталиране на допълнителни части софтуер.

Movavi Video Converter се предлага както за MacOS, така и за Windows.

Цена: Едногодишен лиценз за един компютър струва $ 39.95, или можете да продължите през целия си план на $ 49.95. За $ 79.95 получавате доживотен достъп до по-голям набор от продукти, включително видео конвертор, екранен рекордер и видео редактор.

Професионалисти:

 • Качествена продукция
 • Преобразувания с висока скорост
 • Изчистен, модерен дизайн
 • Изобилие от предварително зададени профили
 • Без upsells или реклами

Недостатъци:

 • Цена в сравнение с конкурентите
 • Ограничен брой формати

6. Всеки видео конвертор

AVC видео конвертор.

Всеки видео конвертор (AVC) предлага два напълно отделни софтуера: един безплатен, а другият платен. Това е малко по-различно от повечето freemium софтуер, където надграждате до платената версия (AVC Ultimate) в рамките на безплатния софтуер. Има малко крива на обучение за използване на AVC в сравнение с някои други в списъка, тъй като някои опции и настройки могат да бъдат трудни за намиране в началото.

Безплатното приложение AVC осигурява прилично качество на изхода и нормални скорости. Предлагат се над 150 предварително зададени профила, заедно с някои прости функции за редактиране, запис на дискове и изтегляне на видео. 17 изходни формата включват AVI, MOV и MP4, а 4K резолюцията е опция (включително в безплатната версия).

AVC рекламира своя софтуер като без реклами, но видяхме някои реклами по време на инсталирането на безплатното приложение. Плюс това получихме подкана да позволяват инсталирането на допълнителни части софтуер. Те са лесни за отхвърляне и се препоръчва да го направите, тъй като има съобщения за похитител на браузър, който е свързан с допълнителните инсталации. Въпреки че този сравнително безвреден зловреден софтуер просто променя началната страница на браузъра ви, вероятно това не е нещо, което искате да инсталирате, ако не е нужно.

  Бавно ли е стартирането на вашия Windows? Как да го ускорите чрез намиране и деактивиране на стартиращи програми

И така, какви са предимствата, когато плащате за AVC Ultimate? Основните характеристики са по-добра производителност, екранен рекордер, шаблони на менюто на DVD и опцията за конвертиране на BD и DVD дискове.

AVC се предлага и за Windows.

Цена: Неплатената версия е използваема и безплатна завинаги. AVC Ultimate струва $ 49.95.

Професионалисти:

 • Безплатната версия е прилична
 • Висококачествен изход
 • Запис на диск (платен само)
 • До 4K резолюция

Недостатъци:

 • Допълнителен софтуер, инсталиран с безплатен инструмент
 • Скоростите не са страхотни

7. Ръчна спирачка

HandBrake видео конвертор.

HandBrake определено се различава от другите видео конвертори в този списък, тъй като е напълно безплатен и с отворен код. Въпреки че е достъпна и за Windows и Linux, по-специално версията на MacOS спечели много лоялни потребители през годините.

Тъй като той е с отворен код и няма версия за версия, която да надстроите, няма да видите никакви продажби или реклами на трети страни. Компромисът тук е, че получавате много основен интерфейс и не толкова удобно за начинаещи изживяване.

Като се има предвид, след като преодолеете датирания вид и намерите пътя си наоколо, HandBrake може да осигури повечето от това, което ви е необходимо за основно преобразуване на видео. Въпреки че времето за преобразуване е доста бавно, има достоен избор от опции за редактиране и качеството на изходното видео е много добро.

HandBrake поддържа над дузина изходни формати, включително M4V, MPEG, MOV и MP4, и има множество предварително зададени опции на профила на устройството. Както се очаква, няма платен инструмент. Освен това, ако търсите 4K видео, нямате късмет, тъй като HandbRake достига само до 2160p.

Цена: Ръчната спирачка е с отворен код и напълно безплатна.

Професионалисти:

 • Напълно безплатно
 • Висококачествено видео
 • Солидна гама от опции за редактиране
 • Без реклами или продажби

Недостатъци:

 • Може да бъде по-лесно за използване
 • Бавни скорости
 • Без опция от 4K

8. Видео конвертор Leawo

Видео конвертор Leawo.

Leawo Video Converter е безплатен софтуер. Той предлага голям избор на изходни формати, включително MPEG, MOV, AVI и MP4, до 4K резолюция, повече от 100 предварително зададени профила и селекция от инструменти за редактиране. Лесно е за използване и качеството на изхода е добро, въпреки че скоростите не са големи, дори и в платената версия.

На пръв поглед цената изглежда прилична, но след като задълбочите малко по-дълбоко, става очевидно, че това може да не е толкова голямо. Вие плащате за основен пакет, но се начисляват допълнителни такси за функции, които обикновено са включени в платените версии на друг софтуер. Те включват Blu-Ray Ripper, Blu-Ray Copy, Blu-Ray Creator, DVD Ripper, DVD Copy, DVD Creator и Video Downloader. Дори и с платената версия, нямате възможност да запишете на диск или да изтеглите онлайн видео, освен ако не разклатите повече пари.

Както се казва, безплатната версия на този софтуер е прилична. Качеството на видеото е страхотно и можете да отидете до 4K. Основните ограничения са, че можете да конвертирате само първите пет минути на всеки видео файл, а преобразуването е по-бавно, отколкото в платената версия. Но ако трябва само да конвертирате клипове, това все още може да бъде добър вариант. Може да получите продажби на безплатен софтуер, но няма подкана да инсталирате допълнителен софтуер.

Leawo е наличен и за Windows.

Цена: Leawo струва $ 29,95 за една година или $ 39,95 за цял живот план. Налични са множество персонализирани планове, но както споменахме, трябва да доплащате за определени функции, които са стандартни с други платени конвертори.

Професионалисти:

 • Изобилие от предварително зададени профили
 • Пълен избор на инструменти за редактиране
 • Качествена продукция
 • Няма инсталиран допълнителен софтуер

Недостатъци:

 • Бавни скорости
 • Безплатната версия е ограничена
 • Трябва да доплащате за някои стандартни функции

About the author

Comments

 1. Video clips make up so much of the content we consume these days. Whether for entertainment, interest, or education, video clips are part of our daily lives. But theres nothing worse than sitting down to watch a video and realizing the file is in the wrong format for your device. Fortunately, video converters take the hassle out of watching different video files and allow you to convert them into various formats. This means you can view practically any file and convert files to the correct format before sending them to friends or colleagues. In this post, we reveal our favorite video converters for Mac users. Well look at the details below, but if youre in a hurry and just want to know our top picks, heres the list: VideoProc, Wondershare UniConverter, DivX Converter, Aimersoft Video Converter Ultimate, Movavi Video Converter, Any Video Converter, HandBrake, and Leawo Video Converter. If youre a Windows user, you can check out our article on the best video converters for Windows. A quick Google search will reveal many options for video conversion. There are many free and paid tools, but they vary significantly in terms of performance, features, and price. When we were deciding on the best video converters for Mac, we looked for tools that met most of the following criteria. Intuitive and easy for beginners High-quality video output Fast file conversion Large selection of output formats Available for multiple operating systems Reasonably priced Does not install additional software.

Comments are closed.