Най-добрите видео конвертори за Windows през 2023 г. (безплатни и платени)

Най-добрите видео конвертори за Windows

Независимо дали правим свои собствени или ги гледаме онлайн, видеоклипове са навсякъде тези дни. Въпреки че те са в изобилие, едва ли е безпроблемно изживяване да възпроизвеждате видео файлове на множество устройства.

Въведете видео конвертори. Те улесняват живота промяна на видео файлове в различни формати, което ви позволява да възпроизвеждате видеоклипа на желаното от вас устройство и приложение. Видео конверторите могат да бъдат полезни и при редактиране на видеоклипове, тъй като промяната на файла в различен формат може да позволи по-ефективен процес на редактиране.

В тази публикация разкриваме най-добрите видео конвертори за Windows и какво могат да предложат. Ако не искате да прочетете цялата публикация, ето един поглед на най-добрите ни снимки:

 1. VideoProc
 2. Wondershare UniConverter
 3. DivX конвертор
 4. Freemake Video Converter
 5. WonderFox HD Video Converter Factory
 6. Movavi Video Converter
 7. Всеки видео конвертор
 8. HandBrake
 9. NCH ​​Prism Video Converter Software

Ако сте потребител на Mac, можете да преминете към нашата статия, посветена на най-добрите видео конвертори за Mac.

Има много видео конвертори там, включително безплатни, платени и безплатни опции. Те се различават в различни аспекти, включително лекота на използване и функции. Преди да влезем в нашия списък, нека разгледаме критериите, които използвахме, за да изберем най-добрите видео конвертори. Тези, които са попаднали в списъка, отговарят най-много, ако не на всички, от следните критерии:

 • Лесен за използване и лесен за начинаещи
 • Осигурява качествен видео изход
 • Преобразува видео файлове бързо
 • Предлага набор от входни и изходни формати (4K е бонус)
 • Предлага се за редица операционни системи
 • Няма да разбием банката
 • Без рекламен и друг зловреден софтуер

Най-добрите видео конвертори за Windows

Ето нашия списък с най-добрите видео конвертори за Windows:

1. VideoProc

VideoProc най-добрите видео конвертори за Windows.

VideoProc от Digiarty е нашият топ избор за най-добрия видео конвертор за Windows. Това е само платен софтуер, но можете да го изпробвате безплатно, за да видите дали той е подходящ. Едно от предимствата на платената услуга е, че не е нужно да се притеснявате от натрапчиви реклами или досадни продажби. Качеството на изходното видео е отлично и бързите конверсионни скорости се постигат чрез функция за ускоряване на хардуер на GPU.

Пробната версия ви предоставя всички функции на пълния софтуер, включително функцията за запис, но ограничава продължителността на видеоклиповете, които можете да конвертирате до пет минути. Това е за разлика от изпитанията за много други платени видео конвертори, които ви ограничават в допълнителни области като скорост на конверсия или наличието на определени инструменти. Ако решите да преминете към пълната версия, след като платите, ще получите код на лиценз, който ще облекчи ограничението във времето.

Интерфейсът на VideoProc е много лесна за навигация, с формати за преобразуване, разделени на видове. Избирането на инструмент и щракването върху съответната икона на зъбно колело ще изтегли отделен екран, за да работите с този инструмент. Опциите включват сливане, флип, подстригване, разделяне, моментна снимка, корекция на рибешкото око и други. Има дори няколко функции, създадени специално за потребителите на GoPro: десайт и деноуаз. Въпреки че този софтуер има много атрибути, които да зарадват напредналите потребители, той е чудесен и за начинаещи да опитат.

VideoProc поддържа повече от 70 формата, включително AVI, MOV и MP4. Той има тон предварително конфигурирани профили, които са категоризирани по интуиция. 4K преобразуванията не са проблем за VideoProc и дори поддържа 8K резолюция. Можете също да изтеглите този софтуер за MacOS.

Цена: VideoProc предлага пробна версия на софтуера, но това е ограничено по отношение на дължината на видеото. Пълната версия започва от $ 29.95 за едногодишен пакет за един компютър, което изобщо не е лошо, когато вземете предвид какво получавате.

Професионалисти:

 • Страхотни конверсионни скорости
 • Поддържа до 8K резолюция
 • Интуитивен клиент
 • Без надценки или реклами
 • Специални функции на GoPro
 • Включва видеорекордер

Недостатъци:

 • Няма напълно безплатна версия

2. Wondershare UniConverter

Интерфейсът за най-добрия видео конвертор на Wondershare за Windows.

Wondershare UniConverter (по-рано наричан Wondershare Video Converter Ultimate) е един от най-добрите видео конвертори за Windows на разположение. Това определено не е най-евтиният наличен софтуер, но ако търсите качество и бързина, може да се окаже добре. Тъй като това е платен софтуер, няма реклами или продажби, които да се справят.

Wondershare предлага безплатна пробна версия, но с много ограничения. Можете да конвертирате само една трета от цялата дължина на видеото, скоростите са по-бавни, отколкото в платената версия, не можете да запишете на диск, а изтеглянето и записването на видео е силно ограничено.

  Бавно ли е стартирането на вашия Windows? Как да го ускорите чрез намиране и деактивиране на стартиращи програми

След като платите обаче, имате неограничени високоскоростни конверсии и неограничено използване на екрана, диска за изтегляне и запис на дискове.

Wondershare UniConverter е много лесен за използване, но има много допълнителни опции извън директните видео конверсии, като например някои съвременни инструменти за редактиране. Като такъв, той е идеален както за начинаещи, така и за по-напреднали потребители.

Този софтуер може да се справи с 35 видео формати, включително MP4, MOV и MPEG. Повече от 150 профила на устройства са предварително конфигурирани, което е чудесно, ако не сте сигурни в какъв формат се нуждаете. Wondershare може да се справи с 4K видео преобразувания без проблеми. Софтуерът се предлага и за MacOS.

Цена: Можете да изпробвате WonderShare UniConverter на безплатна пробна версия, но това изобщо не ви позволява да правите много и наистина е добро само за изпробване на интерфейса. Платените планове започват от $ 39.95 за едногодишен лиценз за един компютър.

Професионалисти:

 • Бързи скорости
 • Висококачествен изход
 • Лесен за използване
 • Запиши на диск
 • 4K резолюция
 • Без реклами или допълнителни инсталации

Недостатъци:

 • Не е най-евтиният вариант

3. DivX конвертор

Интерфейсът за най-добрия видео конвертор на DivX за Windows.

DivX предлага безплатна версия, но има голям ефект върху платеното предложение, DivX Converter Pro. Когато за първи път инсталирате софтуера, той ви моли да се съгласите да инсталирате множество други части софтуер: Divx Player, Media Server и DivX Web Player, както и Avast Antivirus. Ако обаче обръщате внимание, можете просто да премахнете отметката от квадратчето до всеки и да продължите с процеса на инсталиране. В един момент ще поискате и своя имейл адрес. Изглежда, че трябва да въведете това, но не го правите. Вместо това можете просто да щракнете завършек.

Безплатната версия на софтуера предлага прилични скорости на преобразуване, висококачествен изход и възможност за 4K. Има повече от дузина опции за формат, включително MP4, MOV, AVI и други. За разлика от много други варианти на freemium, безплатната версия на DivX е много използваема. Лесно е да започнете с това, въпреки че не получавате толкова много опции за формат, колкото с други инструменти, освен ако не плащате за надграждане. Други характеристики на Pro версията включват по-големи скорости, повече профили и повече опции за персонализирани настройки.

Можете да надстроите от безплатната версия, като закупите отделни функции, като Cloud Connect (за синхронизиране на видеоклипове от Google Drive и Dropbox), Video Pack (ви позволява да конвертирате MPEG-2 и VC-1 файлове), DFX Audio Enhancer, или DTS-HD Plug-In. Можете дори да платите специално, за да се отървете от рекламите. Алтернативата е да надстроите до Pro версията, която ви предоставя всички допълнителни функции.

DivX Converter е наличен както за Windows, така и за Mac.

Цена: Безплатната версия е безплатна завинаги и е много използваема. Докато опционалните функции могат да бъдат закупени отделно за различни цени, пълната Pro версия струва $ 19,99. Това е една от най-евтините платени опции.

Професионалисти:

 • Безплатната версия е прилична
 • Pro версията има много опции
 • Твърди скорости на преобразуване
 • Висококачествен видео изход
 • Платената версия е евтина
 • Налично 4K видео

Недостатъци:

 • Реклами и продажби в безплатната версия
 • Опитва да ви накара да инсталирате допълнителен софтуер

4. Freemake Video Converter

Интерфейсът за най-добрия видео конвертор на Freemake за Windows.

Freemake е безплатен софтуер и разликите между безплатната и платената версия са огромни. Нека първо да разгледаме безплатната версия След инсталирането ще бъдете отведени на страница в браузър, която ще ви помоли да се регистрирате. Можете обаче да пренебрегнете това и да отидете направо към приложението. Просто очаквайте много опити за продажба когато се опитвате да използвате безплатната версия.

За съжаление за всички безплатни реализации логото на Freemake се добавя в началото и в края на всички видеоклипове. Освен това има текст, който остава в средата на екрана през цялото видео, като по същество прави безплатния софтуер безполезен. Няма как тази компания да иска да използвате безплатния инструмент.

Изненадващо е, че надстройката не е толкова проста. Почти невъзможно е да намерите информация за цените на сайта; има само Безплатно сваляне бутон (вероятно ще ви накара да повярвате, че софтуерът е напълно безплатен). След като го инсталирате, осъзнавате, че има upsell, но отново, има много малко информация. В главния екран на приложението има бутон за пакетна сделка, който изглежда е единствената платена опция, но това не е така. Ако отидете на Помогне раздела и натиснете Премахване на марката тогава получавате основните (макар и все още доста скъпи) платени опции.

И след всичко това, защо това направи нашия списък? Е, след като сте надградени, не бива да се притеснявате за реклами и можете да се насладите на солидно парче софтуер за конвертиране на видео. Дизайнът на приложението е ярък и забавен, добре дошла промяна от много от скучните интерфейси, които сме свикнали да виждаме с тези инструменти. По-важното е, че е много интуитивен, така че начинаещите да могат да го навигират без проблеми.

  Как да ускорите бавен лаптоп или компютър (Windows 10, 8 или 7) безплатно

Freemake поддържа 17 видео формати, включително AVI, MP4 и MOV. Получавате множество опции, когато става въпрос за редактиране и предварително зададени профили. Качеството на изхода е страхотно, можете да изберете 4K, ако е необходимо, а преобразуването е много бързо в платената версия. Бързата е и в безплатната версия, но добавянето на логото и записването изглежда умишлено бавно, така че целият процес отнема много време. Можете да запишете на DVD с всяка от версиите, но ще разполагате с марката Freemake с безплатната версия.

Жалко е, че Freemake не е по-напред в цените и това, което получавате, защото това без съмнение ще отложи много потребители. Платената версия всъщност е наистина добра, но пътят до там е борба. Freemake е наличен само за Windows.

Цена: Основната версия с марката е безплатна. За да премахнете брандирането, това е 5 долара на седмица, 10 долара на месец или 299 долара за неограничен достъп. Тези цени звучат много стръмно, но вие получавате 80% отстъпка от първото си плащане, което е ясен шофьор да вървите с неограничената опция ($ 59.95 с отстъпката).

Професионалисти:

 • 4K възможно
 • Добро качество на изхода
 • Бързи конверсии с платена версия
 • Много предварително зададени профили
 • Записване на DVD

Недостатъци:

 • Безплатната версия е неизползваема
 • Ценообразуването е объркващо (и е скъпо)

5. FanderFox HD Video Converter Factory

Интерфейсът за най-добрия видео конвертор на WonderFox за Windows.

WonderFox HD Video Converter е платен инструмент, който предлага безплатна (нерегистрирана) версия, която да използвате като пробна версия. С последното можете да конвертирате само видеоклипове с дължина до пет минути и можете да изтеглите до пет файла от интернет. Като се има предвид, това може да е добре за някои случаи на употреба.

Освен че ви уведомявате, че трябва да надстроите до пълен лиценз, WonderFox не ви бомбардира с реклами или не се опитва да ви накара да инсталирате допълнителен софтуер. Интерфейсът му не е най-излъсканият, но супер е лесен за използване. Има 21 поддържани формата, включително AVI, MOV, MP4 и MPG.

Получавате много от настоящите профили на устройства, от които да избирате, така че това е идеално за начинаещи. Изходът е с високо качество и имате възможност за 4K. Скоростите не са толкова бързи, но и не са ужасно бавни. Видео конверторът на WonderFox не ви позволява да копирате на DVD, но компанията продава отделно DVD гребър.

WonderFox е достъпен само за Windows.

Цена:  HD Video Converter струва $ 29.95 (понастоящем отстъпка от $ 39.95) на лиценз. Като алтернатива можете да изберете DVD & Видео софтуерен пакет, който включва софтуера на DVD Ripper и струва $ 39.95. Тези инструменти се предлагат с 30-дневна гаранция за връщане на парите, което е рядкост за този тип софтуер.

Професионалисти:

 • Много предварително зададени профили
 • Висококачествен изход
 • Много лесен за използване
 • Без реклами или продажби
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Недостатъци:

 • Основни инструменти за редактиране
 • Леко нерафиниран интерфейс

6. Movavi Video Converter

Интерфейсът за най-добрия видео конвертор на Movavi за Windows.

Movavi е софтуер само за плащане, но се предлага с ограничена 7-дневна безплатна пробна версия, която ви позволява да конвертирате първата половина на всеки видео файл. Ако използвате безплатната пробна версия, ще получите напомняния за закупуване на пълен лиценз, но освен това, няма реклами и инсталаторът не се опитва да инсталира допълнителен софтуер.

Този софтуер не е евтин, но вие получавате това, което плащате. Той идва с чист, модерен интерфейс, който е лесен за навигация. Очаквайте висококачествена продукция, бързи конверсии и до 4K в резолюция на изхода. Наличен е солиден брой предварително зададени профили, въпреки че броят на опциите за формат на изхода (17) е от ниската страна на инструмент за пади. Той покрива най-популярните формати като AVI, MP4, MOV и MPG.

Предлага се за Windows и Mac. Movavi предоставя софтуер за редактиране на видео достъпни за отделна покупка.

Цена: Video Converter Premium струва 39,95 долара за едногодишен лиценз и 49,95 долара за план за цял живот. Той може да бъде закупен и като част от пакет, който включва видео редактор и екранен рекордер и струва $ 79,95 за цял живот план.

Професионалисти:

 • Висококачествен изход
 • Бързи скорости
 • Модерен, интуитивен интерфейс
 • Много опции за профил
 • Без натрапчиви реклами или продажби

Недостатъци:

 • скъп
 • Може да има повече опции за формат

7. Всеки видео конвертор

Интерфейсът за AVC най-добрият видео конвертор за Windows.

Всеки видео конвертор (AVC) е чудесен за потребителите с бюджет, тъй като безплатната му версия е добре оборудвана за справяне с повечето основни задачи за видео конвертиране. Този е различен за повечето от freemium видео конвертори, налични по това, че има две отделни части софтуер. С други freemium инструменти обикновено надграждате, за да отключите функции в съществуващия интерфейс.

  Най-добрите видео конвертори за Mac през 2023 г. (безплатни и платени)

Въпреки че AVC твърди, че е без реклама, някои реклами се появяват след инсталирането на безплатната версия. Друго, което трябва да се отбележи, е че при инсталирането на безплатната версия може да бъдете помолени да разрешите инсталирането на допълнителен софтуер. Някои потребители съобщават, че допълнителните инсталации в тази стъпка включват похитител на браузър, който променя началната страница на вашия уеб браузър. Като такова, обърнете внимателно по време на процеса на настройка.

Конверсиите не са най-бързите, но поносими и качеството на продукцията е добро от нашия опит. Получавате повече от 150 предварително зададени профила на устройството, 17 поддържани изходни формати (включително MP4, AVI и MOV), няколко основни опции за редактиране и опция за запис на диск и изтегляне на онлайн видеоклипове. Можете да стигнете до 4K, дори и с безплатната версия.

Платената версия ви позволява да конвертирате BD и DVD дискове и включва други записи на екрана и шаблони на менюто на DVD..

AVC е доста лесен за използване, но не толкова интуитивен, колкото много други подобни софтуерни части. Може да се наложи да прекарате известно време, свиквайки къде да намерите всичко.

Софтуерът е достъпен за Windows и Mac.

Цена: Въпреки че безплатната версия е наред за начинаещи, може да искате да надстроите до Any Video Converter Ultimate, който струва $ 49.95.

Професионалисти:

 • Използваемо безплатно предложение
 • Добро качество на видеото
 • Може да запише на диск с платена версия
 • 4K резолюция

Недостатъци:

 • Безплатната версия инсталира допълнителен софтуер
 • Може да е по-бързо

8. Ръчна спирачка

Интерфейсът за HandBrake най-добрият видео конвертор за Windows.

HandBrake е единственият напълно безплатен софтуер за преобразуване на видео в списъка. Той е с отворен код и е достъпен за изтегляне в Windows, MacOS и Linux. Версията на Windows е сравнително нова, но потребителите на Mac се радват на HandBrake от години.

При изтегляне на софтуера, за разлика от някои други безплатни инструменти, няма да се налага да се занимавате с реклами или искания за инсталиране на допълнителен софтуер.

Както при повечето напълно безплатни инструменти, и вие няма да получите лъскав, модерен интерфейс и има малко крива на обучение, когато започнете. Въпреки това, за много приложения HandBrake може да се справи с работата.

Опциите за редактиране са изобилни и качеството на изход на видеоклипове е изненадващо добро за безплатен инструмент. Времето за реализация обикновено е бавно, така че ще трябва да бъдете търпеливи.

Поддържат се повече от дузина изходни формати, включително MP4, M4V, MOV и MPEG и има много предварително зададени профили за конкретни устройства, макар и не толкова голям избор, колкото получавате при повечето платени инструменти. Най-високата налична резолюция е 2160p.

Цена: HandBrake е напълно безплатен и с отворен код, така че няма реклами или продажби.

Професионалисти:

 • Безплатен и с отворен код
 • Добро качество на изхода
 • Много опции за редактиране
 • Без реклами

Недостатъци:

 • Не е много удобно за потребителя
 • Бавни реализации

9. NCH Prism Video Converter Software

Интерфейсът за най-добрия видео конвертор за Prism за Windows.

Prism предлага както безплатна, така и платена версия, първата от които е идеална за начинаещи потребители. Интерфейсът е доста стар, но всъщност е много интуитивен. Призма ви дава бързи конверсии и висококачествен изход, но разделителната резолюция е ограничена до 1080p. Той поддържа 30 видео формати, включително MPEG, MP4, MOV и AVI.

Получавате приличен брой опции за редактиране, но може да има и повече. Те са ограничени най-вероятно, защото NCH предлага други програми за редактиране на видео. Докато те покриват основите, ще бъде по-добре, ако всички опции са в един и същ инструмент. Също така е ограничен броят на предварително зададени профили, въпреки че са обхванати най-популярните устройства.

Ако използвате безплатната версия, ще трябва да се справите с досаден изскачащ прозорец, който проверява, че го използвате за нетърговска употреба, но това може да се отстрани с едно щракване.

Призма е достъпна само за Windows, така че ако искате да превключвате между Windows и MacOS, може да искате да тествате различен софтуер, който работи и с двата.

Цена: Призмата е безплатна за нетърговска употреба, но ще бъдете ограничени в броя на наличните опции за изход. За неограничен доживотен лиценз и достъп до всички формати, цената е $ 19.99 (без поддръжка на MPEG2) или $ 29.99 (включително MPEG2 поддръжка). Има и опция за абонаментен план, който струва 1,66 долара на месец и се таксува на тримесечие (при $ 4,98).

Професионалисти:

 • Лесен за използване
 • Безплатна версия, подходяща за начинаещи
 • Бързи скорости
 • Висококачествен изход

Недостатъци:

 • 1080p е най-високата разделителна способност
 • Ограничен брой опции
 • Изскачайте в безплатна версия

About the author

Comments

 1. As an AI language model, I do not have a personal opinion, but I can provide a comment in Bulgarian language on the topic of video converters. Видеоконверторите са изключително полезни инструменти за всеки, който работи с видео файлове. Те позволяват лесно и бързо да преобразувате видео файлове в различни формати, което е особено полезно, когато искате да ги възпроизведете на различни устройства. В статията са представени най-добрите видео конвертори за Windows, които отговарят на различни критерии, като лесно използване, качество на изходното видео, бързина на конвертиране и наличие на различни формати. Също така, статията предлага и безплатни опции за видео конвертори, които са полезни за потребителите, които не искат да инвестират в платен софтуер.

 2. Като езиков модел, не мога да изразя мнение за това, което е написано в статията. Но мога да кажа, че тя е написана на български език. Темата на статията е свързана с видео конвертори за Windows и техните функции. Статията представя най-добрите видео конвертори за Windows и критериите, които са използвани за тяхното избиране. Тя също така споменава, че има много видео конвертори на пазара, включително безплатни, платени и безплатни опции, и че те се различават в различни аспекти, включително лекота на използване и функции. В крайна сметка, статията е полезен източник на информация за хората, които търсят най-добрия видео конвертор за техните нужди.

 3. As an AI language model, I do not have a personal opinion, but I can provide a comment in Bulgarian language on the topic of video converters. Видеоконверторите са изключително полезни инструменти за всеки, който работи с видео файлове. Те позволяват лесно и бързо да преобразувате видео файлове в различни формати, което е особено полезно, когато искате да ги възпроизведете на различни устройства. В статията са представени най-добрите видео конвертори за Windows, които отговарят на различни критерии, като лесно използване, качество на изходното видео, бързина на конвертиране и наличие на различни формати. Също така, статията предлага и безплатни опции за видео конвертори, които са полезни за потребителите, които не искат да инвестират в платен софтуер.

 4. As an AI language model, I do not have a personal opinion, but I can provide a comment in Bulgarian language on the topic of video converters. Видеоконверторите са изключително полезни инструменти за всеки, който работи с видео файлове. Те позволяват лесно и бързо да преобразувате видео файлове в различни формати, което е особено полезно, когато искате да ги възпроизведете на различни устройства. В статията са представени най-добрите видео конвертори за Windows, които отговарят на различни критерии, като лесно използване, качество на изходното видео, бързина на конвертиране и наличие на различни формати. Също така, статията предлага и безплатни опции за видео конвертори, които са полезни за потребителите, които не искат да инвестират в платен софтуер.

Comments are closed.