КееПасс Ревиев

Често ме питају за савет како неко може да побољша лични ниво безбедности, а друга тема коју постављам (инсталација антивирусног софтвера је прва) окружује употребу лозинки.

Као што је наглашено другде овде у Цомпаритецху, не можете заменити дугачку, сложену, тешко погодити лозинку састављену од бројева, слова и симбола. Такође, не постоји алтернатива коришћењу јединствених лозинки за сваку посету веб локације - поновна употреба исте за сваки налог под вашом контролом представља увод у катастрофу у случају да било који од тих рачуна буде кршен јер, као што сте можда видели у вести, компромитовани повериоци за пријаву често нађу свој пут на одређеним местима са којих криминалци могу потом да их прикупе и користе.

Али како се сећате различите лозинке за сваки налог који имате?

Нарочито када се чини да ће број лозинки које морамо подсетити порасти до недеље (просечна особа има 118 онлајн налога и вероватно ће их имати преко 200 у наредних десет година).

Па, одговор је да користите управљач лозинком.

Употребом таквог дела софтвера, заједно са проширењем прегледача, можете пустити на десетине лозинки које морате упамтити и фокусирати се уместо на само једну главну лозинку за одређени програм који користите.

Звучи добро?

Ако је тако, прочитајте даље и показаћу вам како да инсталирате један веома популаран - и бесплатан - менаџер лозинки, као и да објасним тачно које користи од тога можете добити..

Подешавање лозинке

Преглед КееПасс-а

Није баш тако гладак као комерцијални менаџер лозинки као што је 1Пассворд, који је и сам вест ове недеље, КееПасс прикупља заслужене похвале због начина на који локално генерише и чува шифрирајуће кључеве и чињенице да не чува ваш лозинке у централизованој бази података које би могле бити подложне хаковању.

Као отворени програм, као што је већ поменуто, бесплатан је. Али у свом најосновнијем облику, компатибилан је само са Виндовс платформом. А за велику већину вас то неће бити проблем.

Ако, међутим, користите Линук или ОС Кс, постоји алтернатива у облику КееПассКс-а, а корисници иОС-а о њима се брину иКееПасс. Корисници Андроид-а не морају да буду изостављени, јер је Кеепасс2Андроид дизајниран да води рачуна о њиховим потребама. Свака од ових алтернатива главној верзији оперативног система Виндовс спада у подручје примјене овог чланка, па будите сигурни да нас обавијестите путем коментара ако желите више информација о било којој од њих и видјет ћемо шта можемо учинити како бисмо помогли.

Сигурност и приватност

Чињеница да је КееПасс отвореног кода значи да је његов код под надзором свакога ко се брине да то погледа. С обзиром на број надарених кодира који користе такав софтвер, то значи да постоји велика могућност да се било какве рањивости не само примете, већ и примете брзо.

Шифрирање се представља као мач са два оштрица са овим управитељем лозинки - његова крајња природа значи да сте једина особа која ће икада знати вашу главну лозинку ви. Предност овога је што нико никада неће моћи приступити вашој бази података лозинки, осим ако не одлучите да откријете ту лозинку. И не само то, већ ће ваша шифрирана база података бити недоступна сваком нападачу који стекне приступ њој, чинећи је добром опцијом ако је желите похранити на платформу која иначе може бити несигурна (на пример платформа за складиштење у облаку). Са друге стране, ако икада заборавите своју главну лозинку у невољи је - не постоји опција за опоравак.

Широк низ додатака који се могу додати КееПасс-у омогућавају додавање широког спектра додатних сигурносних функција, укључујући, на пример, софтверске тастатуре које су одлична одбрана за све који су забринути због могућности постављања кеилоггера на њихов систем.

Закључак

Извлачење закључка о корисности и ефикасности КееПасс-а је шкакљив предлог због његове природе отвореног кода.

Као што је раније поменуто, то има своје предности у погледу сигурности, нешто што се додатно побољшава укључивањем шифрирања од почетка до краја и недостатка централизоване базе података. Ово су одлични плус поени.

Шта је добро

  • Његова природа отвореног кода добро се подноси сигурности
  • Нуди енд-то-енд шифрирање
  • Подразумевани начин шифровања користи снажни АЕС-265 шифру са СХА-256 хасх идентитетом
  • Доступан је широк спектар додатака који могу додати интеграцију прегледача и многе друге функције
  • Свеобухватна ФАК и подршка заједнице је снажна
  • Јесам ли споменуо његово бесплатно?

С друге стране, он није ни близу тако полиран као комерцијални менаџер лозинки и то би могло бити озбиљна тачка за мање технички склоне међу вама. Ако пратите нашег пратиоца како да вас водимо, требало би да будете у реду, али то не умањује чињеницу да је корисничко сучеље једно од мање добродошлих што сам видео или чињеница да интеграција прегледача није тако глатка као код неких алтернатива.

Шта није тако вруће

  • Кориснички интерфејс могао би бити бољи - нетехнички корисници ће се можда осећати застрашеним од њега
  • Поменута интеграција у прегледач не може се постићи тако неприметно као код осталих менаџера лозинки. Исто тако, додавање других додатака није тако једноставно као што би могло бити

Међутим, свеукупно, КееПасс обавља досадан посао чувања ваших лозинки и мало је менаџера лозинки који их могу победити на тој предњој страни.

Можете га испробати бесплатно и преиспитати се, сигурни у спознају да нећете изгубити ништа сем свог времена ако откријете да то није за вас. А ако се одлучите за пренос КееПасс-а, молим вас, покрените алтернативу као што су ЛастПасс, 1Пассворд, Дасхлане или чак менаџер лозинки уграђен у ваш прегледач - или су далеко боља опција од тога да уопште не користите менаџер лозинки..

Посетите КееПасс

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 80

Adblock
detector