ЛастПасс преглед 2020

ЛастПасс смо први пут погледали 2016. године, недуго након што га је купила много већа компанија СааС, ЛогМеИн. Од тада, ЛастПасс је помало оживио, радећи кроз запажене безбедносне проблеме који, срећом, никада нису утицали на његове кориснике.

Тада смо ЛастПасс-у дали солидних 9 од 10, што је углавном умањило његов кориснички интерфејс. Три године касније, међутим, тржиште менаџера лозинки је још гужније него икада раније, а ЛастПасс је имао неколико надоградњи да се слаже.

Бесплатан или плаћен рачун? ЛастПасс 'има бесплатну опцију која је савршено употребљива, међутим за ниска 3 УСД месечно Премиум опција је новац који се добро потроши.

Ако сте на тржишту за менаџера лозинки или се питате да ли услуга попут ЛастПасс-а може да вам дода више сигурности на интернету прилагођеном хакеру, у наставку имамо неколико увида..

ластпасс преглед

Преглед резимеа ЛастПасс

ЛастПасс комбинује мноштво сјајних функција са прегршт додатних сигурносних алата. Најновија верзија превазилази неке од њених прошлих проблема како би постао менаџер лозинки лако вредан ионако ниске цене. За 3 долара месечно тешко бисте пронашли бољу опцију.

ЛастПасс преглед и функције

ЛастПасс је један од менаџера лозинки с најнижим трошковима на тржишту. Док има врло функционална бесплатна опција, она такође нуди своје услуге за вртоглавих 3 долара месечно (наплаћује се 36 долара годишње). За поређење, конкурентски Дасхлане кошта 40 долара годишње, док 1Пассворд кошта 36 долара годишње.

ласт пасс

Услуга се лако може користити на већини уређаја, али ћете је најбоље искористити ако је користите у облику мобилне апликације или као додатак за свој веб прегледач. Међутим, имајте на уму да, будући да већина веб прегледача већ има уграђене управљаче лозинкама, можда ћете морати да искључите онај који ваш прегледач користи подразумевано. Вјеројатно неће доћи до сукоба, али сувишни захтјеви за чување лозинке и аутоматско попуњавање могу постати досадни. Показаћемо вам како то касније урадити.

ЛастПасс поседује велики број функција, а све дизајниране са сигурносним углом. Све у свему, ЛастПасс има следеће карактеристике и опције:

 • Локално похрањена главна лозинка
 • Верификација у два корака (2ФА)
 • АЕС 256-битна енкрипција
 • ПБКДФ2 СХА-256 и слани резници
 • Аутоматско попуњавање лозинком
 • Уређивање лозинке
 • Генератор лозинки
 • Ревизија јачине лозинке
 • Складиштење и аутоматско попуњавање веб образаца (финансијске информације, адресе и друге врсте уобичајених веб образаца)
 • Доступно путем било којег прегледача, додатка за прегледач или мобилних апликација
 • Сигурно узимање белешки
 • Сигурна лозинка и дељење белешки
 • Опоравак СМС налога
 • Слаба или дупликата упозорења за лозинку
 • Аутоматско уклањање дупликата лозинком
 • Спајање лозинки сачуваних у прегледачу
 • Ограничите пријаву на одређене земље
 • Дељење дигиталног наслеђа
 • Претраживање лозинке или веб локације

То је пуно марки за било који сервис. Али када је реч о менаџерима лозинки, неопходне мере безбедности и функционалности су апсолутно кључне за то да програм делује за потрошаче или предузећа. ЛастПасс вероватно има више функција и напредних подешавања него што ће већина потрошача заправо користити, али то није лоше.

Доступно је још више функција, од којих су неке закључане ако користите бесплатну услугу. Поред тога, постоје неке јединствене опције за оне који се пријављују за породичне или пословне опције компаније. Овде можете добити упоредну упоредбу.

Пријављивање на ЛастПасс

ЛастПасс осваја велике палце у процесу пријаве. Готово да нема гњаваже, а ЛастПасс је врло јасан о томе шта добијате. ти не ипак се морате пријавити кредитном картицом или било којим другим подацима о плаћању да бисте их испробали. ЛастПасс нуди веома значајну бесплатну верзију коју можете преузети директно у свој претраживач са почетне странице. Заиста, за Виндовс и Мац једина опција је додатак за прегледач, јер ЛастПасс не нуди апликацију за оперативне системе засноване на радној површини или лаптоп рачунару.

последња провера

Одатле ћете додати додатак свом веб претраживачу и проћи кроз поступак креирања налога. То укључује постављање нове главне лозинке:

последња провера

И готови сте! Следећи корак за почетак рада са ЛастПасс-ом је заправо коришћење програма, где ћете га или волети или мрзети, у зависности од тога шта желите да изађете из менаџера лозинки.

ПРОЧИТАЊЕ ПРОЧИТА: Пријавите се за премиум пакет за само 3 долара месечно.

Да бисмо вам дали представу о томе шта ће доживети већина корисника, прегледали смо неке од најистакнутијих функција одмах у наставку.

ЛастПасс могућности прегледа

Као што је показано раније, ЛастПасс има велики број функција. Међутим, већина корисника ће вероватно ограничити своје активности на најосновније функције повезане са управљањем лозинком. То обично укључује чување лозинки, аутоматско попуњавање лозинки на веб локацијама и промену лозинки по потреби. ЛастПасс може много тога понудити под овим углом, мада ће вам неки проблеми можда дати паузу или разлог да размислите о другим алаткама за управљање лозинкама.

Додавање лозинки

Након што поставите ЛастПасс налог, можете почети са додавањем лозинки. То можете учинити ручно или скупно. За ручни поступак, један једноставан начин је само да одете на веб локације које обично користите и пријавите се са својим поверљивим подацима. Током тог процеса, ЛастПасс ће вас затражити да сачувате лозинку у њен трезор након успешног покушаја пријаве.

Као што се очекивало, додавање лозинки је прилично једноставно. Само кликом Додати додаће лозинку, корисничко име и веб локацију у ваш трезор. Следећи пут кад се покушате пријавити на ту страницу, ЛастПасс ће аутоматски испунити те поверљиве податке. Ако се из неког разлога ЛастПасс не попуни аутоматски, можда ћете видети икону додатка у облику броја. Кликом на икону и отварању менија додатака приказаће се нека обавештења испод Прикажи одговарајуће веб локације:

последња провера

Одатле можете да изаберете локацију којој покушавате да приступите. То се вероватно дешава зато што ће ЛастПасс сачувати лозинку за врло специфичну страницу за пријаву. У међувремену, неке веб странице имају различите странице за пријављивање, у зависности од тога где или како покушавате да се пријавите. ЛастПасс неће покушати генерички аутоматски попунити на било којој адреси коју нађе на веб локацији. Уместо тога, само испуњава одређену веб страницу коју сте посетили када сте први пут сачували лозинку.

Поред тога, лозинке можете да ручно додате из свог ЛастПасс трезора. Трезу можете приступити путем додатка (Отвори мој трезор) или пријављивањем са веб локације. Одатле ћете додати нове веб локације са припадајућим корисничким именима и лозинкама кликом на дугме симбола плус у доњем десном углу екрана.

последња провера

Ако не наведете тачан УРЛ за страницу за пријаву, вероватно нећете добити аутоматско попуњавање овом методом, али ћете моћи да додате корисничко име и лозинку из падајућег менија ЛастПасс даје корисничко име / лозинку кутије.

Скупно додавање лозинки

Ако већ имате пуно сачуваних лозинки из прегледача, можете их додати скупно. Процес да се то постигне помало је мучан и далеко од очигледног. У ствари, морао сам да претражим веб само да бих смислио како да скупим додавање лозинки са Гоогле Цхроме-а.

Да бисте скупно додали, следите ове кораке:

 1. Прво инсталирајте ЛастПасс бинарну датотеку. Да бисте то пронашли, кликните на симбол додатка за прегледач, а затим Више опција > Абоут ЛастПасс. Тамо ћете пронаћи везу бинарне датотеке. Након што преузмете бинарну датотеку, ресетујте веб прегледач.
 2. Након што инсталирате бинарну датотеку, покрените извршну датотеку. Изврсна датотека није најбоље место за скупни увоз. Иако тамо можете да увезете више од лозинке прегледача (као што су ВиФи ССИД и лозинке), то је лош интерфејс.
 3. Морат ћете просијати кроз које лозинке желите додати, а затим помоћу типки схифт или ЦТРЛ одаберите више ставки. У супротном, мораћете да их кликнете један по један.

Међутим, ЛастПасс каже да хоће избриши датотеке са лозинком са вашег рачунара након што их увезете помоћу извршне бинарне датотеке. То ми није баш пожељно, али ако сте одлучили да уђете у ЛастПасс, то је сигурно сигурнија опција.

Други начин увоза је да одете на додатак прегледача ЛастПасс, а затим идите на Више опција > Напредно > Увоз, затим одаберите свој веб прегледач. Ова опција аутоматски бира цео скуп лозинки налога за вас, тако да лакше можете поништити лозинке које не желите да се увозе. Такође неће избрисати лозинке из вашег система (фев!).

Ипак, ЛастПасс има функцију извоза у случају да желите да преместите сачуване лозинке са ЛастПасс-а на другу услугу.

последња провера

Поред помало заморног поступка увоза, чини се да ЛастПасс има и један од кључних елемената - додавање лозинки.

Учитавање лозинки

У већини случајева, све док имате лозинку сачувано у трезор вашег ЛастПасс-а, покушаће да аутоматски попуни ту лозинку. Као што је речено, постоје случајеви да се неће аутоматски попунити, али ћете ретко наићи на тај проблем.

Знат ћете да ЛастПасс ради на веб локацији када видите три тачке у сивом пољу са десне стране поља за корисничко име или лозинку:

ластпасс преглед

ЛастПасс ће аутоматски уметнути исправну лозинку за сајт за коју верује да је. Ако поред елипсе („…“) видите број у претискупу, то ће значити да имате више од једног корисничког имена или лозинке за предметну веб локацију. Ако имате више налога за веб локацију, можете кликнути на елипсу и изабрати које корисничко име / лозинку ћете користити.

Ево где ствари постају занимљиве. Рецимо да се пријављујете на нову веб локацију. ЛастПасс неће имати симбол елипсе поред одељка корисничког имена, али то ће имајте поред поља за лозинку. Зашто? Јер ЛастПасс можете користити за креирајте лозинке за веб локацију за вас. Да бисте то учинили, кликните на симбол елипсе, а затим Пријавите се као и Генерирање лозинке. Затим кликните на црвено Генеришите и испуните дугме.

ластпасс преглед

ЛастПасс ће аутоматски уметнути своју аутоматски генерисану лозинку у одељак са лозинком. Међутим, можете да промените ниво заштите лозинке коју генерише ЛастПасс и, искрено, вероватно би требало. ЛастПасс је подразумевано постављен да генерише лозинку дугу 12 знакова и не укључује симболе. Ова врста лозинке је у реду, али не претерано јака.

Да бисте променили подешавања, пре него што притиснете Генеришите и испуните, одаберите Више опција.

ластпасс преглед

ЛастПасс овде нуди добар број опција, као што су подешавање дужине лозинке, олакшавање читања или изговарања и, што је најважније, укључивање симбола у лозинку. Помоћу генератора лозинки можете да креирате лозинке дужине до 100 знакова уз мешавину малих и великих слова, симбола и бројева. А с обзиром да се нећете морати сами сјетити лозинке (у коначници користите управитељ лозинки у ту сврху), готово да нема разлога да вашу лозинку не буде смијешно тешко сломити.

ЛастПасс би требало да створи јаку лозинку са генератором, али добро је да можете да промените снагу. То опцију немају сви генератори лозинки. Поред тога, уношење лозинки из трезора је довољно лака ствар, а и пребацивање између лозинки када постоји више налога такође је једноставно..

И иако је омогућавање ЛастПасс-у да вам ствара лозинке током регистрације на рачуну добро и све, то неће радити на свим веб локацијама. Током тестирања открио сам да се СтацкЕкцханге неће интегрисати са ЛастПасс-овим генератором. Ипак ће радити на већини веб локација.

безбедносни изазов

ЛастПасс је добро место за тестирање јачине ваших тренутних лозинки. Функција Сецурити Цхалленге (доступна само из трезора) је одличан начин за то. Такође је добар алат за оне који масовно додају своје лозинке из менаџера лозинки заснованих на прегледачу, јер уграђени менаџери обично не раде ништа више него само за складиштење и аутоматско попуњавање лозинки и корисничких ИД-ова.

Све што требате учинити је кликнути на безбедносни изазов са леве стране менија трезора. Затим кликните на Прикажи мој резултат:

ластпасс преглед

Будите упозорени: ЛастПасс ће бити брутално искрен у погледу нивоа ваше лозинке. То Укључује јачина ваше главне лозинке:

ластпасс преглед

ластпасс преглед

Изгледа да имам неки посао! Срећом, ЛастПасс више помаже у побољшању сигурности лозинке, него што вас стиди због тога што нисте лоши. Алат за побољшање лозинки налази се тамо у програму:

ластпасс преглед

Ако желите да ажурирате своје лозинке, ЛастПасс вам може помоћи. Кликните на било који Промените слабе лозинке или Промените коришћене лозинке, а затим изаберите веб локацију коју желите да ажурирате. ЛастПасс ће вас тада провести кроз поступак ажурирања лозинке за ту веб локацију, који ће укључивати пријаву са ЛастПасс интерфејса и пролазак кроз процедуре промене лозинке за ту веб локацију.

ластпасс преглед

ластпасс преглед

Услуга покреће скрипту која овај задатак обавља за вас, тако да нема шта да радите. Након што је заврши, обавестићете вас да је лозинка измењена. И наравно, у случају да вас занима шта је нова лозинка, можете да проверите у вашем трезору.

Ово може бити помало дуг процес, али лозинке можете скупно мењати тако што ћете потврдити поље поред више уноса лозинке и корисничког ИД-а за различите веб локације које преносите на ЛастПасс. Међутим, ако ћете радити од већег броја сајтова одједном, можда бисте могли да се на неко време удаљите и од рачунара. Скрипта ће прилично појести сву вашу моћ обраде и вероватно ће требати неко време. Поготово ако сте попут мене и имате преко 200 различитих налога на веб локацији (не судите о мени).

Испуните обрасце

Лозинке су једна ствар, али ЛастПасс је дизајниран и за аутоматско попуњавање најчешћих образаца на које ћете наићи на вебу. Све у свему, ЛастПасс може аутоматски попуњавати обрасце за личне податке, финансијске податке (бројеви кредитних картица, подаци о банковном рачуну итд.) И контакт информације. Такође можете да додате јединствене обрасце који нису уграђени у програм, мада је то више функција на вишем нивоу коју већина потрошача неће користити.

ластпасс преглед

Право питање је да ли сте вољни да предате такве информације ЛастПасс-у. Ако већ имате те податке сачуване у вашем веб претраживачу, њихово предавање ЛастПасс-у неће повећати безбедносни ризик много више. Једини ризик је неко ко провали у ЛастПасс, што се до сада није догодило након што компанија никада није прекршила податке. Према ЛастПасс-у, они су „имплементирали АЕС-256 битну енкрипцију са ПБКДФ2 СХА-256 и сланим хешевима како би осигурали потпуну сигурност у облаку“.

Међутим, ако имате слабу лозинку за рачун ЛастПасс и ако нисте поставили двофакторну аутентификацију за приступ, можда ћете имати проблема. ЛастПасс може коначно заштитити ваше лозинке, али само уколико сте отежали приступ трезору своје лозинке.

За нешто тако уобичајено као што су подаци о имену и адреси, овде не би требало бити правих сметњи. ЛастПасс функционише исто као и код ваших лозинки када аутоматски попуњава обрасце.

Остале карактеристике: заједничке мапе, сигурне белешке, напредне поставке

Ако заиста требате више да искористите менаџера лозинки, ЛастПасс има неке добре додатне опције. Наплаћени рачун долази са 1 ГБ простора за складиштење, што га чини пристојном локацијом за чување и дељење ограниченог броја важних датотека.

Центар за дељење можете да користите за дељење датотека са другим налогима, али то је функција која је доступна само као део породичног плана. Међутим, свако може користити безбедне белешке, које се могу користити за чување сигурних информација којих се стварно не можете сетити (као што су лозинке за вифи). Штавише, можете да делите белешке са другима, иако ће им требати ЛастПасс налог да би прихватили дељење.

ластпасс преглед

Поред тога, постоји мноштво малих начина на које можете манипулирати ЛастПасс-ом у напредним подешавањима, која су доступна само из трезора. На пример, свој рачун можете боље да осигурате двофакторном аутентификацијом. ЛастПасс се интегрише са свим следећим мултифакторним потврђивачима:

 • ЛастПасс Аутхентицатор
 • Гоогле Аутентификатор
 • Тоопхер
 • Дуо
 • Трансакт
 • Решетка
 • ИубиКеи
 • Отисак прста / паметна картица
 • Сезам
 • Салесфорце Аутхентицатор

Такође можете извршити друга занимљива подешавања безбедности, попут онемогућавања пријављивања из Тор мрежа, подесити друге уређаје који покрећу ЛастПасс да се аутоматски одјављују када се пријавите на нови уређај, па чак и да ЛастПасс сазна када неки УРЛ-ови имају исте податке за пријаву (добро начин за аутоматско попуњавање веб локација са више страница за пријављивање).

Ако користите ЛастПасс?

ЛастПасс је јак кандидат ако желите да имате сигурнију могућност управљања лозинком од уграђеног менаџера прегледача. У складу с тим, можда би било вредно истражити неке друге опције пре него што донесете одлуку.

Ипак, ЛастПасс има скоро па смијешну количину у понуди. Алати за лозинку су снажни и сигурни. И док је скупни увоз за друге лозинке мало узнемирујући, неће вам требати више од неколико минута ако се обави правилно, а вероватно ћете морати да га урадите само једном.

Примарни разлог који смо у претходном прегледу обележили ЛастПасс је био због грозног корисничког интерфејса. Компанија је од тада надоградила са прилично атрактивним, модерним естетиком, који га можда нећете често користити ако за примарне функције користите ЛастПасс. Компанија је раније давала опцију за повратак на верзију 3.0, али то више није доступно. Ако вам се не свиђа новији интерфејс, сада сте прилично заглавили.

Поред тога, ЛастПасс је доступан и као мобилна апликација, што откључава неколико додатних предности. Уз верзију мобилне апликације, такође можете да сачувате и аутоматски попуните лозинке за све своје мобилне апликације. А пошто су лозинке сигурно чуване у облаку, имат ћете приступ свим лозинкама веб локације и путем верзије мобилне апликације.

ЛастПасс је прилично моћан и са захвалношћу модеран сигурносни алат. С обзиром да је такође једна од најјефтинијих опција међу својим конкурентима, чак и ако бесплатна опција пружа више него довољно функција за просечног корисника, ЛастПасс је менаџер лозинки који вреди дати прилику.

ЛастПасс и менаџери лозинки

Менаџери лозинки су све већи тренд, а ЛастПасс је један од многих сервиса који сада нуде заштиту и складиштење лозинки. Ови програми дизајнирани су тако да помогну потрошачима да боље организују свој све већи број лозинки, као и да им осигурају лозинке на начин који одговара интернетском добу.

Широка питања која се тичу и ЛастПасс-а и менаџера запорки, углавном ће бити: „да ли ми треба ово?“ И „да ли ради како је предвиђено?“ Иако смо детаљније погледали ЛастПасс изнад, лакше ћемо се позабавити свеукупна потреба за менаџерима лозинки из шире перспективе.

Већина корисника интернета већ користи управитеља лозинки; једноставно не могу да схвате. Ако сте корисник компаније Аппле, компанија користи сопствени менаџер лозинки за ваше Аппле уређаје у облику Кеицхаина. Ако сте сачували лозинке у Кеицхаин (вероватно је имате), можете се брзо и лако пријавити на своје рачуне на свим уређајима. Кеицхаин је заправо пројекат који је првобитно замишљао Аппле 90-их и који је почео да се потпуно развија и користи у свом радном окружењу, лаптоп и мобилним оперативним системима почетком 2000-их.

Ако сте корисник Мицрософта или Андроида, вероватно ћете још увек заронити руке у водама менаџера лозинки. Већина веб прегледача сада долази са уграђеним системима за управљање лозинкама, посебно Цхроме и Фирефок. За Андроид кориснике управљање лозинком је повезано са вашим Гоогле налогом, тако да сте вероватно већ могли да приступите сачуваним лозинкама на Андроид мобилним уређајима и Цхроме прегледачу..

Да, потребан вам је менаџер лозинки

Да ли вам треба менаџер лозинки? Несумњиво, да. У анкети за 2016, Интел Сецурити је утврдио да људи у просеку имају 27 различитих налога заштићених лозинком. Истраживање је такође открило да већина људи не само да користи наменске менаџере лозинки (вероватно то није случај ако рачунате уграђене менаџере прегледача) већ да 37 одсто анкетираних одраслих особа заборави бар једну лозинку недељно.

Лако ћу признати да сам један од тих 37 посто, чак и ако имам своје менаџере лозинки. Али заборављање лозинки мање је брига него сигурносни ризик повезан с тим што има толико налога. Нажалост, већина људи користи исте или мали број лозинки на свим својим рачунима. Ово је у основи опасно, с обзиром на то колико нас данас губи лозинке приликом кршења података. А ако хакер задржи ту лозинку коју сте користили последњих 5 година за све ваше налоге, имаће приступ све ваших налога. Вероватно не морам да објашњавам зашто је то проблем.

Дакле, менаџери лозинки попут ЛастПасс-а и његових многобројних конкурената постоје не само да би смањили број лозинки које морате запамтити, већ и да бисте вам помогли да је мало помешате на разноликост и снагу тих лозинки. Све док не морате сами да запамтите 27+ лозинки, за све можете једноставно да имате другу лозинку. А пошто је уписивање свих ваших лозинки на лепљиве белешке лоша идеја (само питајте радника са упозорења на Хавајима који је пао за тај гаф након упозорења о случајном ракетном нападу), потребан вам је менаџер лозинки за вашу безбедност и да би вам олакшао живот.

Посетите ЛастПасс

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 40 =

Adblock
detector