LastPass Review 2020

Mai întâi am aruncat o privire spre LastPass în 2016, nu după mult timp după ce a fost achiziționată de compania SaaS mult mai mare, LogMeIn. De atunci, LastPass a avut un pic de reînviere, de felul acesta, lucrând prin probleme de securitate notabile care, din fericire, nu au afectat niciodată utilizatorii săi.

La vremea respectivă, am oferit LastPass un solid 9 din 10, downgradându-l în cea mai mare parte pentru interfața sa de utilizator. Totuși, la trei ani, piața managerilor de parole este și mai aglomerată decât a fost vreodată, iar LastPass a avut câteva upgrade-uri pentru a se potrivi.

Cont gratuit sau plătit? LastPass ”are o opțiune gratuită care este perfect utilizabilă, cu toate acestea, pentru un preț redus de 3 dolari pe lună, opțiunea Premium este bani bine cheltuiți.

Dacă sunteți pe piață pentru un manager de parole sau vă întrebați dacă un serviciu precum LastPass poate adăuga mai multă securitate vieții dvs. pe un internet prietenos împotriva hackerilor, avem câteva informații pe care să le oferim mai jos.

recenzie pasaj

Rezumatul recenziei LastPass

LastPass combină o serie de caracteristici excelente cu o mână de instrumente suplimentare de securitate. Cea mai recentă versiune depășește unele dintre problemele sale anterioare pentru a deveni un manager de parole care merită cu ușurință prețul deja scăzut. Pentru 3 dolari pe lună, v-ar fi greu să găsiți o opțiune mai bună.

Prezentare generală și caracteristici LastPass

LastPass este unul dintre administratorii de parole cu cele mai mici costuri de pe piață. În timp ce are o foarte opțiune gratuită funcțională, acesta oferă, de asemenea, serviciile sale pentru un dolar de 3 dolari pe lună (facturat la 36 USD pe an). Prin comparație, managerul concurent Dashlane costă 40 USD pe an, în timp ce 1Password costă 36 dolari pe an.

ultima trecere

Serviciul poate fi utilizat cu ușurință cu majoritatea dispozitivelor, dar veți găsi cel mai bun folos pentru al utiliza fie în formă de aplicație mobilă, fie ca un plugin pentru browserul dvs. web. Rețineți, totuși, că, deoarece majoritatea browserelor web au deja manageri de parole încorporate, este posibil să fie nevoie să dezactivați în mod implicit cel pe care îl folosește browserul dvs. Probabil că nu va exista niciun fel de conflict, dar economisirea redundantă a parolei și solicitările de completare automată pot deveni enervante. Îți vom arăta cum să faci asta mai târziu.

LastPass are un număr mare de funcții în loc, toate proiectate având în vedere un anumit tip de unghi de securitate. În total, LastPass are următoarele caracteristici și opțiuni:

 • Parola principală stocată local
 • Verificare în doi pași (2FA)
 • Criptare AES pe 256 biți
 • PBKDF2 SHA-256 și hașe sărate
 • Completare automată cu parolă
 • Editarea parolelor
 • Generator de parolă
 • Auditul de putere al parolei
 • Stocați și completați formularele web (informații financiare, adrese și alte tipuri de formulare web comune)
 • Accesibil prin orice browser, plugin de browser sau aplicații mobile
 • Luarea de note sigure
 • Parcare sigură și partajare de note
 • Recuperare cont SMS
 • Debilități sau duplicate alerte de parole
 • Eliminarea automată a parolei duplicate
 • Fuziunea cu parolele salvate de browser
 • Limitați conectarea la țările specificate
 • Partajarea digitală a moștenirii
 • Căutare prin parolă sau pe site

Este o mulțime de mărci pentru orice serviciu. Dar când vine vorba de managerii de parole, măsurile de securitate și funcționalitate necesare sunt absolut esențiale pentru ca programul să funcționeze pentru consumatori sau companii. LastPass are, probabil, mai multe caracteristici și setări avansate decât cei care vor utiliza majoritatea consumatorilor, dar nu este un lucru rău.

Sunt disponibile și mai multe funcții, dintre care unele sunt blocate dacă utilizați serviciul gratuit. În plus, există câteva opțiuni unice pentru cei care se înscriu în opțiunile de familie sau de afaceri ale companiei. Obțineți aici o comparație completă.

Înscrierea la LastPass

LastPass câștigă un număr mare în procesul de înscriere. Aproape nicio problemă nu este implicată și LastPass este foarte clar despre ceea ce obțineți. Tu nu Cu toate acestea, trebuie să vă înscrieți cu un card de credit sau orice alte informații de plată pentru a încerca. LastPass oferă o versiune gratuită foarte bogată în caracteristici, pe care o puteți descărca direct pe browserul dvs. din pagina de pornire. Într-adevăr, pentru Windows și Mac, singura dvs. opțiune este un plugin pentru browser, întrucât LastPass nu oferă o aplicație pentru sisteme de operare bazate pe desktop sau laptop.

recenzia ultimei treceri

De acolo, veți adăuga pluginul în browserul dvs. web și veți parcurge procesul de creare a contului. Aceasta include configurarea noii parole principale:

recenzia ultimei treceri

Și ați terminat! Următorul pas pentru a începe cu LastPass este de fapt utilizarea programului, care este în cazul în care veți ajunge să-l iubiți sau să îl urâți, în funcție de ceea ce căutați pentru a ieși dintr-un manager de parolă.

OFERTA CITITORULUI: Înscrieți-vă la pachetul premium doar 3 USD pe lună.

Pentru a vă face o idee despre ce vor experimenta majoritatea utilizatorilor, am examinat câteva dintre funcțiile mai proeminente, chiar mai jos.

Opțiunea caracteristicilor LastPass

După cum s-a arătat anterior, LastPass are un număr mare de funcții. Cu toate acestea, cei mai mulți utilizatori sunt susceptibili să își restrângă activitățile la cele mai de bază funcții legate de gestionarea parolelor. Aceasta include de obicei salvarea parolelor, completarea automată a parolelor pe site-uri și modificarea parolelor atunci când este necesar. LastPass are multe de oferit în acest unghi, deși unele probleme vă pot oferi o pauză sau un motiv pentru a lua în considerare alte instrumente de gestionare a parolelor.

Adăugarea parolelor

După ce ați configurat cu un cont LastPass, puteți începe să adăugați parole. Puteți face acest lucru manual sau în vrac. Pentru procesul manual, o metodă simplă este să accesați doar site-urile web pe care le utilizați în mod normal și să vă autentificați cu datele de acreditare. În timpul acestui proces, LastPass vă va solicita să salvați parola în seif după o încercare de conectare reușită.

După cum era de așteptat, adăugarea de parole este destul de ușoară. Doar făcând clic Adăuga va adăuga parola, numele de utilizator și site-ul web în secțiunea de parolă. Data viitoare când încercați să vă conectați la site-ul respectiv, LastPass va completa automat acele acreditări pentru dvs. Dacă, din anumite motive, LastPass nu se completează automat, este posibil să vedeți o notificare pe pictograma pluginului sub forma unui număr. Dacă faceți clic pe pictogramă și deschideți meniul pluginului, veți afișa câteva notificări Afișați site-uri de potrivire:

recenzia ultimei treceri

De acolo, puteți alege site-ul pe care încercați să îl accesați. Acest lucru se întâmplă probabil deoarece LastPass va salva o parolă pentru o pagină de autentificare foarte specifică. Între timp, unele site-uri web au diverse pagini de conectare, în funcție de locul sau de modul în care încercați să vă autentificați. LastPass nu va încerca să completeze automat o adresă pe care o găsește pentru site. În schimb, completează automat pagina specifică web vizitată atunci când v-ați salvat prima dată parola.

În afara acestui lucru, puteți adăuga parole manual din LastPass Vault. Puteți accesa seiful fie prin intermediul pluginului (Deschide-mi Vault) sau prin logare de pe site-ul web. De acolo, veți adăuga noi site-uri cu numele de utilizator și parolele asociate, făcând clic pe butonul simbol plus în partea dreaptă jos a ecranului.

recenzia ultimei treceri

Cu excepția cazului în care dați o adresă URL exactă pentru pagina de conectare, probabil că nu veți primi o completare automată folosind această metodă, dar veți putea adăuga numele de utilizator și parola din meniul derulant LastPass oferă numele de utilizator / parola cutii.

Adăugarea de parole în vrac

Dacă aveți deja o mulțime de parole salvate din browserul dvs., le puteți adăuga în vrac. Totuși, procesul este destul de obositor și departe de a fi evident. De fapt, a trebuit să fac o căutare pe web doar pentru a descoperi cum să adăugați în mod masiv parole de pe Google Chrome.

Pentru a adăuga în masă, urmați acești pași:

 1. Mai întâi, instalați fișierul binar LastPass. Pentru a găsi acest lucru, faceți clic pe simbolul pluginului browserului și apoi Mai multe opțiuni > Despre LastPass. Veți găsi linkul fișierului binar acolo. După ce descărcați fișierul binar, resetați browserul web.
 2. După ce ați instalat fișierul binar, rulați fișierul executabil. Fișierul executabil nu este cel mai bun loc pentru a face importul în vrac. În timp ce puteți importa mai mult decât doar parole ale browserului (cum ar fi parolele SSID wifi și parolele), este o interfață slabă.
 3. Va trebui să analizați parolele pe care doriți să le adăugați, apoi să utilizați tastele Shift sau CTRL pentru a selecta mai multe articole. În caz contrar, va trebui să faceți clic pe unul câte unul.

Totuși, LastPass spune că o va face șterge acele fișiere cu parolă de pe computer după importarea lor folosind fișierul binar executabil. Nu este cu adevărat de preferat pentru mine, dar dacă sunteți hotărât să acoperiți totul cu LastPass, este cu siguranță o opțiune mai sigură.

Cealaltă metodă de import este să accesați pluginul browserului dvs. LastPass, apoi să mergeți la Mai multe opțiuni > Avansat > Import, apoi alegeți browserul web. Această opțiune selectează automat întregul set de parole pentru cont, astfel încât să puteți deselecta mai ușor parolele pe care nu doriți să le importați. De asemenea, nu va șterge parolele din sistemul dvs. (phew!).

Acestea fiind spuse, LastPass are o caracteristică de export în cazul în care doriți să mutați parolele salvate de la LastPass la un alt serviciu.

recenzia ultimei treceri

În afară de procesul de importare oarecum anevoioasă, LastPass pare să aibă unul dintre elementele cheie - adăugarea de parole - în jos.

Încărcarea parolelor

În cele mai multe cazuri, atât timp cât ai o parolă salvată la bolta dvs. LastPass, va încerca să completeze automat această parolă pentru dvs. După cum sa menționat, există ocazii în care nu va fi completat automat, dar rareori veți confrunta cu această problemă.

Știți că LastPass funcționează pe un site web când vedeți trei puncte într-o casetă gri din partea dreaptă a numelui de utilizator sau a casetei de parolă:

recenzie pasaj

LastPass va insera automat ceea ce consideră că este parola corectă pentru site. Dacă vedeți un număr în abonament lângă elipsele („…”), acest lucru va indica faptul că aveți mai multe nume de utilizator sau parolă pentru site-ul respectiv. Dacă aveți mai multe conturi pentru un site, puteți face clic pe elipsuri și alege ce nume de utilizator / parolă să folosească.

Iată că lucrurile devin interesante. Să spunem că vă înscrieți pe un nou site web. LastPass nu va avea simbolul elipselor lângă secțiunea de utilizator, dar acesta voi aveți-l lângă caseta de parolă. De ce? Pentru că puteți utiliza LastPass pentru creați parole de site pentru dvs.. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe simbolul elipselor, apoi Conectați-vă ca și Generați parola. Apoi, faceți clic pe roșu Generați și completați buton.

recenzie pasaj

LastPass va introduce automat parola generată automat în secțiunea parolă. in orice caz, puteți modifica nivelul de securitate al parolei pe care LastPass îl generează și, sincer, probabil ar trebui. În mod implicit, LastPass este setat să genereze o parolă care are 12 caractere lung și care nu include simboluri. Acest tip de parolă este OK, dar nu prea puternic.

Pentru a schimba setările, înainte de a apăsa Generați și completați, Selectați Mai multe opțiuni.

recenzie pasaj

LastPass oferă aici un număr bun de opțiuni, cum ar fi ajustarea lungimii parolei, ușurarea lecturii sau a spusului și, mai important, includerea simbolurilor în parola. Folosind generatorul de parole, puteți crea parole de până la 100 de caractere cu un amestec de litere mici, majuscule, simboluri și numere. Și, având în vedere că nu va trebui să vă amintiți singur parola (utilizați un manager de parole în acest scop, până la urmă), nu există aproape niciun motiv să nu faceți parola ridicol dificil de fisurat.

LastPass ar trebui să creeze o parolă puternică cu generatorul, dar este bine că poți alege să schimbi puterea. Nu toate generatoarele de parole au această opțiune. Dincolo de asta, încărcarea parolelor din seif este o problemă destul de ușoară și trecerea de la parole atunci când există mai multe conturi este simplă.

Și deși să permiteți LastPass să vă creeze parolele pentru dvs. în timpul înregistrării contului este bun și totul, nu va funcționa pe toate site-urile web. În timpul testării, am constatat că StackExchange nu se integrează cu generatorul LastPass. Totuși, va funcționa pe majoritatea site-urilor.

provocare de securitate

LastPass este un loc bun pentru a testa puterea parolelor actuale. Funcția Challenge de securitate (disponibilă doar din Vault) este o modalitate excelentă de a face acest lucru. De asemenea, este un instrument bun pentru cei care își adaugă în mod masiv parolele de la un manager de parole bazat pe browser, deoarece managerii încorporați nu fac în mod obișnuit nimic altceva decât pentru stocarea și completarea automată a parolelor și a ID-urilor de utilizator..

Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe provocare de securitate din partea stângă a meniului Vault. Apoi, faceți clic pe Afișează scorul meu:

recenzie pasaj

Fiți prevestiți: LastPass va fi extrem de sincer cu privire la nivelurile de putere ale parolei. Acea include puterea parolei principale:

recenzie pasaj

recenzie pasaj

Se pare că am ceva de lucru! Din fericire, LastPass este mai mult despre a vă ajuta să vă îmbunătățiți securitatea parolei decât să vă rușineze pentru că sunteți rău. Instrumentele pentru îmbunătățirea parolelor sunt chiar aici în program:

recenzie pasaj

Dacă doriți să vă actualizați parolele, LastPass vă poate ajuta. Faceți clic pe oricare Schimba parolele slabe sau Schimbați parolele folosite, apoi selectați site-urile (site-urile) pe care doriți să le actualizați. LastPass vă va conduce apoi prin procesul de actualizare a parolei pentru site-ul respectiv, care va include logarea din interfața LastPass și parcurgerea procedurilor de modificare a parolei pentru site-ul respectiv.

recenzie pasaj

recenzie pasaj

Serviciul rulează un script care îndeplinește această sarcină pentru dvs., deci nu trebuie să faceți nimic. După ce va fi finalizată, vă va anunța parola modificată. Și, bineînțeles, în cazul în care sunteți curios cu privire la noua parolă, puteți verifica în Vault.

Acesta poate fi un proces oarecum îndelungat, dar puteți modifica parolele în masă bifând caseta de lângă mai multe intrări de parolă și ID de utilizator pentru diferitele site-uri pe care le transferați la LastPass. Cu toate acestea, dacă veți face multe site-uri simultan, la fel de bine vă puteți îndepărta de computer. Scenariul va mânca toată puterea de procesare și probabil că va dura ceva timp. Mai ales dacă sunteți ca mine și aveți peste 200 de conturi diferite de site-uri (nu mă judecați).

Formular completează

Parolele sunt un lucru, dar LastPass este, de asemenea, conceput pentru a umple cele mai comune forme pe care le veți întâlni pe web. În total, LastPass poate completa formulare automate pentru informații personale, informații financiare (numere de card de credit, informații despre cont bancar etc.) și informații de contact. Puteți adăuga, de asemenea, formulare unice care nu sunt încorporate în program, deși acestea sunt mai multe caracteristici de nivel superior, pe care majoritatea consumatorilor nu le vor utiliza.

recenzie pasaj

Adevărata întrebare este dacă sunteți dispus să înmânați acest tip de informații către LastPass. Dacă aveți deja informațiile salvate în browserul dvs. web, transmiterea lui LastPass nu va crește riscul de securitate cu mult mai mult. Singurul risc este ca cineva să intre în LastPass, ceea ce până acum nu s-a întâmplat la sfârșitul lor, deoarece compania nu a avut niciodată o încălcare a datelor. Potrivit LastPass, au „implementat criptarea AES-256 biți cu PBKDF2 SHA-256 și hașe sărate pentru a asigura securitatea completă în cloud”.

Cu toate acestea, dacă aveți o parolă slabă a contului LastPass și nu configurați autentificarea cu doi factori pentru a obține acces, este posibil să aveți probleme. LastPass vă poate proteja parolele în cele din urmă, dar numai în măsura în care ați dificil accesul la parolă.

Pentru ceva la fel de obișnuit cum ar fi informațiile despre nume și adresă, nu ar trebui să existe calificări reale aici. LastPass funcționează la fel ca în cazul parolelor dvs. atunci când se completează automat.

Alte caracteristici: foldere partajate, note sigure, setări avansate

Dacă într-adevăr trebuie să vă extrageți mai mult din managerul de parole, LastPass are câteva opțiuni suplimentare bune. Un cont plătit vine cu 1 GB spațiu de stocare, ceea ce îl face o locație decentă pentru stocarea și partajarea unui număr limitat de fișiere importante.

Puteți utiliza Centrul de partajare pentru a partaja fișiere cu alte conturi, dar aceasta este o caracteristică disponibilă doar ca parte a planului Family. Oricine poate utiliza Note sigure, care pot fi folosite pentru a păstra informații sigure pe care nu le puteți aminti cu adevărat (cum ar fi parolele wifi). Mai mult, puteți împărtăși notele dvs. cu alții, deși vor avea nevoie de un cont LastPass pentru a accepta partajarea.

recenzie pasaj

Dincolo de asta, există o mulțime de moduri în care poți manipula LastPass în setările avansate, disponibile doar din Vault. De exemplu, vă puteți securiza mai bine contul folosind autentificarea cu doi factori. LastPass se integrează cu toți următorii autentificatori multifactor:

 • Autentificator LastPass
 • Autentificator Google
 • Toopher
 • Duo
 • Transakt
 • Grilă
 • YubiKey
 • Amprentă / Smart Card
 • Susan
 • Autentificator Salesforce

Puteți efectua, de asemenea, alte ajustări de securitate interesante, cum ar fi interzice conectarea din rețelele Tor, setați alte dispozitive care rulează LastPass să se deconecteze automat atunci când vă conectați la un dispozitiv nou și chiar puteți informa LastPass când unele URL-uri au aceleași informații de conectare (un bun modalitate de completare automată a site-urilor web cu mai multe pagini de conectare).

Dacă folosiți LastPass?

LastPass este un pretendent puternic dacă doriți să aveți o opțiune mai sigură de gestionare a parolelor decât managerul de browser încorporat. Acestea fiind spuse, ar putea merita să explorați unele dintre celelalte opțiuni de acolo înainte de a lua o decizie.

Cu toate acestea, LastPass are o sumă aproape ludică de oferit. Instrumentele de parolă sunt puternice și sigure. Și, în timp ce importul major pentru alte parole, poate fi un pic enervant, nu este nevoie de mai mult de câteva minute când este făcut corect și probabil că va trebui să o faci doar o dată.

Motivul principal pentru care am marcat LastPass în recenzia noastră anterioară a fost din cauza interfeței sale de utilizator. De atunci, compania a actualizat-o cu o estetică destul de atractivă, modernă, pe care poate nici nu o folosiți deseori dacă utilizați LastPass pentru funcțiile sale principale. Compania obișnuia să ofere opțiunea de a reveni la versiunea 3.0, dar aceasta nu mai este disponibilă. Dacă nu vă place noua interfață, acum sunteți aproape de ea.

În plus, LastPass este disponibil și ca aplicație mobilă, care deblochează câteva avantaje suplimentare. Cu versiunea aplicației mobile, puteți, de asemenea, să salvați și să completați parolele pentru toate aplicațiile dvs. mobile. Și din moment ce parolele sunt stocate în siguranță în cloud, veți avea acces la toate parolele site-ului dvs. web prin intermediul versiunii aplicației mobile.

LastPass este un instrument de securitate destul de puternic și din fericire modern. Având în vedere că este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine opțiuni dintre concurenții săi, chiar și opțiunea gratuită oferind funcții mai mult decât suficiente pentru utilizatorul obișnuit, LastPass este managerul de parole care merită să dea o șansă.

LastPass și manageri de parole

Managerii de parole sunt o tendință în creștere, iar LastPass este unul dintre numeroasele servicii care oferă acum protecție și stocare prin parolă. Aceste programe sunt concepute pentru a ajuta consumatorii să își organizeze mai bine numărul din ce în ce mai mare de parole, precum și pentru a ajuta la securizarea parolelor într-o manieră adecvată erei internet.

Întrebările generale privind LastPass și administratorii de parole, în general, vor fi: „Am nevoie de asta?” Și „funcționează așa cum s-a propus?” În timp ce aruncăm o privire mai detaliată în LastPass de mai sus, putem aborda mai ușor nevoia generală a administratorilor de parole dintr-o perspectivă mai largă.

Majoritatea utilizatorilor de internet utilizează deja un manager de parole; s-ar putea să nu-și dea seama. Dacă sunteți un utilizator Apple, compania utilizează propriul manager de parolă pentru dispozitivele Apple sub formă de cheie. Dacă ați salvat parolele în Keychain (probabil că aveți), vă puteți conecta rapid și ușor la conturile dvs. Keychain a fost de fapt un proiect pe care Apple l-a conceput inițial în anii 90 și a început să integreze și să folosească în sistemele de operare desktop, laptop și mobile la începutul anilor 2000.

Dacă sunteți un utilizator Microsoft sau Android, probabil că ați scufundat mâinile și în apele administratorului de parole. Majoritatea browserelor web vin acum cu sisteme de administrare a parolelor încorporate, în special Chrome și Firefox. Pentru utilizatorii de Android, gestionarea parolelor este conectată la contul dvs. Google, astfel încât probabil că veți putea deja să accesați parolele salvate pe dispozitivele mobile Android și browserul Chrome fără probleme.

Da, aveți nevoie de un manager de parole

Ai nevoie de un manager de parole? În mod neechivoc, da. Într-un sondaj din 2016, Intel Security a găsit persoane au, în medie, 27 de conturi diferite protejate prin parolă. Sondajul a constatat, de asemenea, că majoritatea oamenilor nu folosesc doar manageri de parole dedicate (probabil nu este cazul dacă numeri manageri de browser încorporate), dar că 37% dintre adulții chestionați uită cel puțin o parolă pe săptămână..

Voi recunoaște cu ușurință că sunt unul dintre cele 37 la sută, chiar și cu administratorii de parole pe loc. Dar uitarea parolelor este mai puțin îngrijorătoare decât riscul de securitate asociat cu a avea atât de multe conturi în primul rând. Din păcate, majoritatea oamenilor folosesc același lucru sau un număr mic de parole în toate conturile lor. Acest lucru este fundamental periculos, având în vedere câți dintre noi ne pierdem parolele în încălcarea datelor în aceste zile. Și dacă un hacker deține o parolă pe care ați folosit-o în ultimii 5 ani pentru toate conturile, acesta va avea acces la toate din conturile tale. Probabil că nu trebuie să explic de ce este o problemă.

Așadar, managerii de parole precum LastPass și mulți concurenți ai acesteia există nu numai pentru a reduce numărul de parole pe care trebuie să le rețineți, ci și pentru a vă ajuta să o amestecați puțin pe varietatea și puterea acestor parole. Atâta timp cât nu trebuie să vă amintiți de mai mult de 27 de parole de unul singur, puteți avea cu ușurință o altă parolă pentru toate. Și având în vedere că notarea tuturor parolelor pe note lipicioase este o idee proastă (trebuie doar să cereți lucrătorului de alertă de urgență din Hawaii care a luat o cădere pentru gafa respectivă în urma avertizării accidentale privind greva rachetelor), aveți nevoie de un manager de parole pentru securitatea dvs. și pentru a vă face viața mai ușoară.

Accesați LastPass

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 22 =

Adblock
detector