Преглед на лепкава парола

Sticky Password Premium, подобно на други мениджъри на пароли, е специализирана програма, предназначена да съхранява всички ваши пароли в една централизирана и криптирана база данни.

Отново, като голяма част от конкуренцията, тя предлага възможност за автоматично влизане в уебсайтове, запаметяване на нови данни за вход при създаване на нови акаунти, интегриране на браузъра и собствен генератор на пароли.

Но има ли някаква полза?

СЪОБРАЖЕНИЕ НА ЧИТАТИ: Спестете 50% на лепкава парола

Преглед

Sticky Password Premium предлага набор от функции, включително силно криптиране (AES-256), една главна парола и - много полезно - възможността за синхронизиране на пароли на редица устройства.

Инсталирайте лепкава парола

Освен това, този мениджър на пароли предлага и полезни функции като възможност за създаване на сигурни бележки и отметки на уеб страници от множество браузъри (Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Thunderbird) на едно място.

Поддържа се в редица платформи, включително Windows, MacOS, iOS и Android. Когато е налично, устройствата могат да се използват за поддръжка на програмата с техните функции на биометрична идентификация.

Премиум изданието на Sticky Password трябва да бъде закупено - предимство, някои биха казали, тъй като може да гарантира по-добра поддръжка - въпреки че в момента е налична 50% спестяване.

Приготвяме се да започнем

Лесно, Sticky Password Premium прави първоначално задаване на ветрец чрез използване на съветник, който помага да се конфигурират някои от основните настройки.

Като част от този процес на настройка ще бъдете подканени да влезете със съществуващ Sticky акаунт - ако имате такъв - или да създадете нов акаунт, като въведете имейл адреса си и изберете подходяща предизвикателна парола.

Лепка акаунт за парола

Ще бъдете подканени да активирате синхронизиране в облак заедно с криптиране на всички данни, синхронизирани с облачните сървъри на компанията..

След като стартирате и стартирате, можете да скочите направо или да се възползвате от интегрирания урок за Sticky Password Premium, който обхваща основните функционални части на програмата.

Характеристика

Когато избирам мениджър на пароли, основната му цел е до голяма степен всичко, което ме интересува, но някои хора поставят много магазини за допълнителните функции, които някои компании са заградили.

В това отношение, Stick Password Premium е среден клас по отношение на броя допълнителни функции, които предоставя.

По-голямата част от допълнителната функционалност е голяма част - тя автоматично предлага да запишете нови идентификационни данни за вход, автоматично влизане за съществуващи акаунти или чрез приложението, или директно през браузъра и различни групи от съществуващи акаунти.

Можете също така да зададете браузър по подразбиране, който да използвате при отваряне на всеки от вашите онлайн акаунти и можете да изберете дата на изтичане на зададената парола, ако е необходимо.

Интеграция с браузър с лепкави пароли

Този мениджър на пароли ви позволява да запазвате самоличности, което всъщност означава, че действа като онлайн пълнител на формуляри, вписвайки вашето име, имейл, адрес и т.н., което може да бъде удобно спестяване на време.

Синхронизацията е удобна функция със сигурност, която ви позволява да синхронизирате пароли на всичките си устройства чрез Wi-Fi или облачните сървъри на компанията. Тази функция ви позволява да архивирате пароли, отметки, защитени бележки и т.н. За да направите тази процедура по-сигурна, имате възможност да използвате еднократен ПИН за валидиране на нови устройства, докато ги добавите в пула.

Както беше споменато по-горе, приложението ви позволява да съхранявате защитени бележки, които биха могли да включват една от предварително зададените опции, като например данни за банкова сметка или нови, според желанието на сърцето ви.

Вграденият мениджър на пароли със сигурност е полезен - посочете дължината на паролата, която искате, те въвеждат символи, които да включват или изключват, а след това седнете и гледайте как приложението предлага нещо подходящо. Крайният резултат се оценява спрямо метър за сила на паролата - просто не забравяйте да не поставяте прекалено много хранилище в тях и да ги използвате само като ориентир.

И накрая, имате обикновените опции за база данни - импортиране и експортиране. Програмата може да изтегля данни от други мениджъри на пароли, като LastPass и Dashlane, но не винаги по начин, който прави процеса безпроблемен.

интерфейс

Sticky Password Premium е представен с наистина приятен интерфейс, който е толкова интелигентен, колкото и безпрепятствен.

Той позволява бърз и лесен достъп до ключови функции, като бърз достъп до уебсайтове, акаунти, отметки, идентификации и бележки.

Интерфейс с лепкава парола

Бутонът „хамбургер“ дава лесен достъп до настройките за конфигурация и възможност за импортиране и експортиране на данни, както и бързи средства за заключване на програмата.

Сигурност и поверителност

Освен очевидното съхраняване на пароли в криптирана база данни и изискването само да запомняте идентификационните данни на главната автентификация, Sticky Password Premium предлага още няколко функции за защита на забележка.

Няколко примера включват възможност за игнориране или доверие на уебсайтове, архивиране на базата данни с пароли, автоматично премахване на копираните пароли от клипборда след определен период от време и бързи и лесни начини за отваряне, затваряне и заключване на програмата от работния плот.

Ще ви бъде предоставена възможност за автоматично заключване на програмата при стартиране на скрийнсейвъра, да използвате виртуална клавиатура, която ще осуети keylogger, ако имате достатъчно нещастие, за да имате такава в системата си, и изберете от няколко различни типа на механизми за удостоверяване, като парола, чрез устройства, свързани с Bluetooth, и т.н..

заключение

Като цяло Sticky Password Premium е много добър мениджър на пароли. Използвайки AES-256, той предлага защитена база данни с пароли, която е далеч и далеч основната цел на такава програма.

Допълнителните функции не са толкова обширни, колкото тези, предлагани от някои от конкуренцията, но въпреки това са страхотни.

Интерфейсът е ясен и много лесен за разбиране, което прави това много добър избор както за начинаещи потребители на мениджър на пароли, така и за тези, които са го използвали преди.

Какво е добро

Освен очевидното сигурно съхранение на пароли, най-добрите функции на тези програми са лесният за използване интерфейс и интеграцията в браузъра, което е нещо, което няма да намерите във всички мениджъри на пароли.

Допълнителни функции, като достъп с едно щракване до уеб акаунти и защитени бележки и др., Могат да се управляват интуитивно и с минимално количество намеса на потребителя.

Какво не е толкова горещо

Sticky Password Premium предлага възможност за импортиране на данни от други мениджъри на пароли, които може би сте използвали в миналото, което, разбира се, е удобна функция. Начинът, по който се прави това, обаче често не е достатъчен, за да се каже „свършена работа“ и следователно след събитието ще се изисква справедлива степен на подреждане и редактиране. Това не е много различно от други сравними програми, за да бъдете справедливи, но е нещо, което трябва да знаете.

Друг проблем, с който се сблъсках - рядко - беше провалът да отворя правилно уеб акаунт от връзката в Sticky Password. Незначителен проблем и този, който се прилага само за Safari, не проучих това твърде много, така че не мога да кажа дали проблемът е моят край (в момента изпълнявам бета версия на MacOS Sierra) или индикация за по-голям проблем с паролата самия мениджър.

И така, като цяло какво направих от Sticky Password Premium?

бях впечатлен.

Този мениджър на пароли е приятна, чиста и лесна за използване програма, която предлага добро и сигурно потребителско изживяване.

Фактът, че предлага 50% спестяване, ще убеди мнозина, че си струва да похарчите малко пари за това, което е отлично средство за безплатни алтернативи.

Посетете Sticky Password Premium

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 48

Adblock
detector