Најбоље службе заштите крађе идентитета за 2019. годину

Најбоље услуге заштите крађе идентитета


За криминалце, крађа идентитета никада није била привлачнији злочин. Крађа нечијег идентитета јефтинија је и једноставнија него икад прије, често с малим ризиком да будете ухваћени. Између кршења личних података, крађе идентитета, злонамјерног софтвера, хакера и преваре, заштита од крађе идентитета захтева опрез и будност.

Ако сте у прошлости били жртва крађе идентитета, већи сте ризик да ће се то поновити. А ако имате бригу и о деци или старијим члановима породице, спречавање крађе идентитета може бити посао са пуним радним временом.

Заштита од крађе ИД-а помаже да се олакша то оптерећење.

Услуге заштите крађе идентитета помажу вам да надгледате претње вашим приватним подацима, рачунима и кредитима. Могу вам помоћи да вратите свој идентитет и чак вам надокнаде штету и трошкове повезане са крађом идентитета. Нису све услуге заштите крађе идентитета једнаке, па који би требало да одаберете?

Ако не желите да прочитате цео чланак, ево листе услуга које треба узети у обзир:

Открили смо да су то најбоље услуге заштите крађе идентитета:

 1. Идентитет Форце: Наша главна препорука. Свеобухватно надгледање упаковано у контролну таблу коју је лако користити. Подршка за враћање ИД-а доступна је свакодневно.
 2. Идентитет Гуард: Приступачнија опција са добром полисом осигурања. Лако је поставити и користи АИ као помоћ у праћењу и упозорењима.
 3. Поуздан ИД: Нуди породични план и нуди бесплатне кредитне извештаје.
 4. ЛифеЛоцк: Највеће име у заштити од крађе ИД-а нуди добру покривеност ако се одлучите за премиум ниво планова.
 5. Интелиус идентитет штити: Буџетска алтернатива која укључује месечне кредитне извештаје.

Сваку од ових компанија оценили смо на основу следећих критеријума:

 • Надгледање, заштита и упозорења
 • Вредност за новац
 • Осигурање и одштета
 • Корисничка подршка и наплата
 • Подешавање и једноставна употреба

Погледајте детаљније детаље у наставку.

Најбоље услуге крађе идентитета

Неколико угледних компанија нуди услуге заштите крађе идентитета. Ево неколико за разматрање:

1. Сила идентитета

Сила идентитета

Наша главна препорука. Иако је на скупој страни, Идентити Форце нуди свеобухватну заштиту и надзор широког спектра информација. Све је то упаковано у веб контролну таблу која се лако користи.

Идентити Форце надгледа црна тржишта ради ваших информација. Можете да прилагодите упозорења за трошкове, повлачење и пренос. Стручњаци за рестаурацију, који су доступни 24 сата на дан, помоћи ће вам у папирологији да откажете и замените картице.

Полиса осигурања од милион долара надокнађује трошкове за џеп који се односе на крађу личне карте, али не и за стварна украдена средства. Породични и пословни планови су доступни, али не постоје нивои, што значи да имате пуну покривеност, а додани вредности перкети нису закључани у скупљим плановима.

Прос:

 • Свеобухватни надзор
 • Дизајн једноставан за употребу
 • Подршка за враћање ИД-а 24/7
 • План за једну величину

Против:

 • Мало скупље од ривала
 • Нема повраћаја украдених средстава

ЗАШТИТА НАЈБОЉЕ ИД: ПРОДАВА ИДЕНТИТЕТА нуди добро заокружену услугу која помаже у заштити од крађе личне карте и помаже жртвама у опоравку. Основни план долази са 14-дневним бесплатним пробним временом.

Прочитајте нашу целу рецензију групе Идентитет.

2. Чување идентитета

Идентитет Гуард

Идентитет Гуард долази у три нивоа заштите почевши од праћења рачуна и картица, упозорења и помоћи жртви. Прати веб и црно тржиште због злоупотребе ваших личних података и помоћи ће у отказивању и замјени изгубљених или украдених картица. ИБМ® Ватсон ™ АИ помаже Идентити Гуард-у у проналажењу и препознавању сумњивих трансакција.

Установили смо да је Идентити Гуард једноставан за подешавање и употребу. Такође долази са великом полицом осигурања која покрива украдене фондове као и трошкове повезане са враћањем вашег идентитета. Породични планови су доступни.

Прос:

 • Надгледање и упозорења уз помоћ АИ
 • Једноставно подешавање и коришћење
 • Добра полиса осигурања са повраћајем украдених средстава

Против:

 • Нема потврде у два корака при пријави
 • Најјефтинијем плану недостаје неко битно праћење

АИ-ПОМОЋЕНИ ПРАЋЕЊЕ ПРОВЕДБЕ ИД-а: Идентитет Гуард је свеобухватан и моћан сервис заштите крађе личне карте. Читаоци Цомпаритецх-а могу да уштеде 33% на свом следећем плану.

Прочитајте нашу целу рецензију Идентити Гуард.

3. ИдентитетИК

ИдентитиИК је новији играч у заштити од крађе ИД-а који нуди до милион долара надокнаде за украдена средства и трошкове из свог џепа. Услуга нуди три нивоа цена, а главна разлика је колико често добијате кредитне извештаје.

ИдентитиИК активно прати интернет и мрачни веб због ваших информација и упозорава вас на било шта сумњиво. Стручњаци за рестаурацију су увек доступни како би вам помогли да вратите свој идентитет на прави пут. Надгледање кредита скенира измене ваших личних података, нове упите о кредитима и зајмове и извештаје о делинквентним рачунима.

План горњег слоја такође вам омогућава да заштитите децу до 24 године.

Прос:

 • Добра свеобухватна заштита
 • Укључени су редовни кредитни извештаји и резултати
 • Надокнада украдених средстава

Против:

 • "Породична" заштита не укључује родитеље или супружника, већ само децу
 • Виши слојеви не додају велику вредност

4. ЛифеЛоцк

ЛифеЛоцк

Основни ниво ЛифеЛоцка укључује упозорења о превари, изгубљену заштиту новчаника, подршку 24 часа у сату, смањену нежељену пошту и 25.000 УСД надокнаде за украдена средства. Виши слојеви укључују скенирање судских евиденција, обавештења о кршењу података, годишњи кредитни извештај, упозорења о активностима рачуна и надокнаду до милион долара. Фиктивно скенирање идентитета тражи људе који граде лажни идентитет на основу ваших информација. Највиши слој укључује скенирање мреже дељења датотека, упозорења о преузимању рачуна, надгледање инвестиционог рачуна и обавештења о кредитним упитима.

Открили смо да је ЛифеЛоцк једноставан за употребу и подешавање. Ако се одлучите за планове горњег нивоа, добићете један од најопсежнијих пакета заштите на тржишту.

Прос:

 • 24/7 подршка уживо
 • Свеобухватно надгледање и упозорења на највишем нивоу
 • Надокнада украдених средстава

Против:

 • Неке основне заштите резервисане за најскупљи слој
 • Проблематична историја предузећа

САДА СА НОРТОНОМ: Већина ЛифеЛоцк планова сада укључује Нортон 360 како би заштитио ваше уређаје од пријетњи на мрежи. Једногодишња претплата долази са 60-дневним гаранцијама поврата новца.

Прочитајте наш комплетан преглед ЛифеЛоцк-а.

5. Интелиус идентитет штити

Интелиус

Стручњаци за обнову Интелиуса доступни су 24 сата на дан како би помогли у отказивању картица, контактирали полицију и решили спорове са преваром. Сваки план укључује један бесплатни годишњи кредитни извештај из Трансуниона, веб праћење, заштиту банковних рачуна, надгледање јавних евиденција и праћење адреса и телефонских бројева. Полиса осигурања од милион долара покрива штету насталу крађом личне карте.

Интелиусов једногодишњи план једна је од најјефтинијих доступних опција, мада му недостаје неколико заштитних мјера које се налазе у цијенама ривала.

Прос:

 • Повољан
 • Садржи месечни кредитни извештај

Против:

 • Недостаје неколико основних основа за праћење
 • Лоша служба за кориснике

ЗАШТИТА ПРОРАЧУНА: Интелиус нуди јефтине једногодишње планове и нуди бесплатно 7-дневно пробно раздобље.

Прочитајте наш комплетан преглед Интелиус Идентити Протецт.

Шта је крађа идентитета?

Крађа идентитета и превара идентитета два су термина која се често наизменично користе како би се описала употреба нечијих личних података без њиховог пристанка у криминалне сврхе, попут добијања кредита или финансијске добити. Крађа идентитета обично подразумева крађу нечијих приватних података у сврху лажног представљања или превара идентитета.

Будући да многи од нас похрањују личне податке и приступају рачунима на мрежи, пуно се крађа идентитета догађа путем интернета. За преваранта, вршење злочина на мрежи има додатну корист што никада не морају лично да потврде свој идентитет.

Међутим, пуно крађа идентитета дешава се и ван мреже. Чланови породице и старатељи често су кривци за крађу идентитета деце и старијих особа. Рониоци смећа копају по одбаченим документима како би открили детаље о онима које су преварили.

Распон кривичних дела класификован је према крађи идентитета, укључујући преваре са кредитним картицама. Али када већина људи помисли на крађу личне карте, то повезујемо са криминалцима који отварају нове кредитне линије на име жртве, користећи њихов број социјалног осигурања (америчког) или социјалног осигурања (УК). Преваранти могу да узимају кредите на дан исплате плаћања, аплицирају за кредитне картице и отварају нове рачуне користећи идентитет жртве.

Последице су бројне и оптерећујуће за жртве. Њихов кредитни резултат ће се готово сигурно оштетити без њихове властите кривње. Дужници који траже плаћање лове их путем поште, телефона, па чак и лично. Поправка штете може трајати месецима.

Да ствар буде још гора, крађа идентитета може дуго да остане незапажена, чак и годинама. То знатно отежава проналажење кривца и процену злочина, због чега се многи људи окрећу услугама надзора и заштите крађе идентитета.

Да ли сам у ризику крађе идентитета?

Једноставно речено, да. Прилично свако може бити жртва крађе идентитета.

Чак и ако сте пажљиви у заштити својих података, нисте једини који их чувају. Вероватно је да влада и компаније чувају податке о вама похрањене у базама података, заједно са милионима других људи. Ваш послодавац, осигураватељ, порески приправник, кредитни бирои, даваоци телефонских и интернет услуга, порески службеници и многи други имају приступ вашим највреднијим личним подацима.

А ниједан од њих није савршен. Кршења великих база података које су хакери повукли данас су већа него икад и алармантно честа. Злочин не мора да хакује рачунар, провали у вашу кућу или вас превари лажним е-порукама да бисте пронашли информације које се могу користити за крађу идентитета.

Како да спречим крађу идентитета?

Будност је кључна за спречавање крађе идентитета. Пажљиво пратите банковни рачун и изводе са кредитне картице и проверите свој кредитни резултат најмање једном годишње. Подузмите кораке за сакривање приватних података, и ван мреже и ван мреже.

Кредитни извештаји

Према закону у САД-у, имате право да добијате један бесплатан кредитни извештај сваке године. Званична веб страница је аннуалцредитрепорт.цом. Требате детаљно скенирати и пратити све активности или кредитне линије које изгледају сумњиво или непознато.

Извештај о кредиту није исто што и кредитни резултат. Кредитни резултат је број између 300 и 850 који представља ваш кредитни ризик - колико вероватно да плаћате рачуне на време. Он се израчунава помоћу података у вашем кредитном извештају.

Изводи о банковном рачуну и кредитној картици

Подразумева се да је било која непозната активност на вашој кредитној картици и изводима из банке лош знак. То одмах пријавите својој банци.

Немојте ни четкати мале износе. Злочинци ће често ударати по кредитним и дебитним картицама уз мало наплате од неколико центи како би провјерили да ли су још увијек активни.

Чувајте своје податке

Држите картицу социјалног осигурања (или социјално осигурање), извод из матичне књиге рођених, папирологију банковног рачуна, документе осигурања, пореске обрасце, пасоше и друге критичне документе на закључаним, скривеним местима. То је местос, са с, јер је такође лоша идеја да све те ствари сместите на једну локацију где би провалник могао да се спотакне на њу и преузме све.

Темељно исецкајте све папире са личним подацима на њима пре него што их избаците.

Затражите од поузданог комшије да преузме вашу пошту док путујете.

Што се тиче информација на мрежи, увек стварајте јаке, јединствене лозинке за сваки од налога. Пре него што унесете било какве информације на веб локацију, проверите да ли је локација ХТТПС шифрирана и да ли се домен (нпр. „Цомпаритецх.цом“) подудара са називом компаније. Користите ВПН ако планирате да се пријавите на било који налог или унесете личне податке на јавни вифи.

Ако на рачунару или паметном телефону имате важне документе, обавезно их шифрирајте. Погледајте ове корисне алате за шифрирање датотека и мапа или шифрирајте цео диск помоћу алата као што је Верацрипт. Немојте чувати шифрирани кључ на истом уређају као и шифроване датотеке.

Омогућите антивирус у стварном времену, као што је Виндовс Дефендер или алат треће стране, и увек ажурирајте своје програме и оперативни систем.

Уложите у заштиту од крађе идентитета

Неколико компанија нуди заштиту од крађе идентитета као услугу засновану на претплати. Ова предузећа прате ваше кредитне, банковне рачуне, кредитне картице и друге финансије због необичних активности. Многи од њих такође прате интернет и мрачни веб због ваших информација тако да можете предузети проактивне кораке за спречавање крађе ИД-а пре времена. Већина нуди неку врсту осигурања или одштете како би им помогла правна накнада.

Иако ове услуге могу бити корисне, нису за свакога. Можете много да постигнете оно што услуге заштите крађе ИД-а нуде сами, све док сте дисциплиновани у редовном проверивању кредитног извештаја и рачуна. Услуге заштите крађе идентитета највише препоручујемо особама које су раније биле жртве крађе идентитета, јер је под већим ризиком да се поново преваре..

Шта да радим ако сам жртва крађе идентитета?

Ако сте жртва крађе идентитета или мислите да можда јесте, слиједите ове кораке да бисте се поново поставили на ноге.

Упозорења о превари и замрзавање кредита

Ако сте приметили лажне активности на свом кредитном извештају, одмах поднесите извештај о превари на извештај. То омогућава главним кредитним бироима - Екуифак, Екпериан и Трансунион у САД - да знају да неко злоупотребљава ваше податке, а лоповима отежава отварање нових кредитних линија у ваше име. Предузећа вас морају контактирати да бисте потврдили свој идентитет пре отварања рачуна. Потребно је да се обратите само једном од главних кредитних бироа да бисте поставили упозорење о превари, а они морају да упозоре остале две по закону.

Упозорења о превари трају 90 дана.

Друга екстремнија опција је замрзавање кредита. На тај начин се свим повериоцима спречава приступ вашој кредитној датотеци. Међутим, имајте на уму да ће то спречити легитимне повериоце да приступе вашој датотеци, тако да то не чините ако легитимно покушавате да отворите било које нове кредитне линије.

Поднесите извештај о крађи личне карте

Када закључате кредит како бисте спречили даљу штету, идите на ФТЦ и поднесите жалбу. Можете попунити детаље о ономе што се догодило и исписати изјаву са изјаве. Запишите број извештаја или набавите копију.

Затим поднесите полицијски извештај. Са собом понесите број извештаја са изјавом о непоштености и ФТЦ. Једном када добијете извештај о потврди и полицији, можете да ступите у контакт са дужницима.

Контактирајте дужнике

Прегледајте кредитни извештај и контактирајте било којег дужника који је отворио нове кредитне линије које не препознајете. Имајте на уму да дуг компаније често продају трећим лицима који наплаћују рачуне, тако да неки дужници на списку неће изгледати познато да ли су легитимне кредитне линије или не.

Објасните шта се догодило и затворите рачуне. Свака фирма је другачија, па питајте шта треба да урадите да бисте добили повраћај новца ако је потребно. Можете да употребите изјаву изјаве против полиције и претходног корака да докажете свој случај.

Увек запамтите да тражите повратницу и снимите било какву комуникацију коју имате са дужницима, и наставите писмено.

Можда ћете морати да се обратите и кредитним бироу како бисте решили било какве грешке у вашем кредитном извештају.

Статистика крађе идентитета

Хакер Екуифак за 2017. годину изложио је 143 милиона Американаца високом ризику крађе идентитета када је процурила огромна количина приватних информација, укључујући бројеве социјалног осигурања. Пре тога крађа идентитета била је озбиљан проблем у САД-у и широм света.

16,7 милиона људи било је жртва крађе идентитета у 2017. години, а више од милион деце су била деца. Људи који су активни на друштвеним медијима суочавају се са већим ризиком крађе идентитета од оних који то нису. Већина жалби због крађе идентитета стижу од људи у доби од 30 до 59 година.

Позитивно, изгледа да су потрошачи све бољи у брзом препознавању покушаја преваре. 78 одсто жртава открило је превару у року од недељу дана. Учењем више о крађи идентитета и подизањем свести о томе како је спречити, можете заштитити себе и породицу од ове све веће претње.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =