Najbolja internetska sigurnosna kopija 2019

Pronalaženje odgovarajućeg sigurnosnog rješenja za oblake, bilo za osobnu upotrebu ili za vaše poslovanje, nije izbor koji bi trebao biti olako. Ako se dogodi ono najgore - krađa, gubitak ili nenadoknadljivo oštećenje vašeg uređaja - mir koji dolazi s sigurno pohranjenom sigurnosnom kopijom u oblaku može biti neprocjenjiv.

Ali s toliko mnogo mogućnosti sigurnosne kopije na mreži, kako suziti pretraživanje? Prvo utvrdite svoje potrebe. Postavite sebi sljedeća pitanja:

  • Trebate li napraviti sigurnosnu kopiju računala?
  • Jeste li spremni platiti? Ako je tako, koliko?
  • Koliko prostora za pohranu trebate?
  • Je li vaša internetska veza dovoljno dobra?
  • Spremite li privatne ili osjetljive podatke koje treba zaštititi?
  • Da li se često oslanjate na korisničku podršku za pomoć?
  • Koliko je važno dobro dizajnirano sučelje?
  • Koje dodatne značajke želite osim osnovne sigurnosne kopije?

Trebate li napraviti sigurnosnu kopiju računala?

Toplo vam preporučamo. U današnjem povezanom svijetu velik dio našeg života pohranjen je na našim računalima i drugim uređajima. Izgubiti ih bilo zbog oštećenja, krađe ili na neki drugi način može biti razorno. Pouzdana sigurnosna kopija pruža sigurnost da bez obzira na to što se događa, vaši podaci se mogu povratiti.

Sigurnosne kopije računala obično se dijele u dvije kategorije: lokalna sigurnosna kopija, poput vanjskog tvrdog diska i sigurnosna kopija u oblaku, koja se odvija putem interneta. Problem s lokalnim sigurnosnim kopijama je taj što morate zapamtiti da redovno priključujete sigurnosni pogon na računalo i ručno pokrećete sigurnosnu kopiju. Nadalje, lokalne sigurnosne kopije jednako su osjetljive na oštećenja i krađe kao i vaše računalo ili Mac.

Sigurnosna kopija u oblaku, s druge strane, odvija se kontinuirano u pozadini kad god je vaše računalo povezano s internetom. Većina usluga sigurnosne kopije u oblaku ovih je dana automatizirana, što znači da ne morate raditi mnogo više od početnog postavljanja. Kopije vaših podataka obično se pohranjuju na više lokacija što minimizira rizik od gubitka na vrlo tanku granicu.

Jeste li spremni platiti?

Većina sigurnosnih kopija usluga nudi besplatan nivo ili probno razdoblje, ali imaju ograničenje u prostoru za pohranu i / ili dodijeljenom vremenu. Popularne usluge poput Google diska, Dropboxa i Microsoft OneDrive imaju besplatne razine, ali su ograničene na nekoliko gigabajta i dizajnirane su više za pohranu u oblaku, a ne za sigurnosno kopiranje u oblaku (više o razlikama između sigurnosnih kopija, pohrane i sinkronizacije ovdje).

Ako želite stvarnu sigurnosnu kopiju u oblaku s dovoljno prostora da stane u sve vaše datoteke, vjerojatno ćete morati platiti pretplatu. Cijene se uvelike razlikuju, ali dobra prosječna referentna cijena obično iznosi 10 USD mjesečno. Neki su puno jeftiniji, a neki prilično skuplji. Svaki pružatelj ima svoje prednosti i mane.

Koliko prostora za pohranu trebate?

Nakon što ste odlučili da trebate pokrenuti sigurnosnu kopiju podataka, prvo pitanje: koliko prostora mi je potrebno? Da biste dobili grubi izračun, razmislite o tome što želite izraditi sigurnosnu kopiju. Vjerojatno ćete trebati pohraniti sve svoje korisničke datoteke, odnosno dokumente, fotografije, videozapise, glazbu, datoteke za preuzimanje i druge medije. Dodajte sve te stvari da biste vidjeli koliko prostora zauzima na tvrdom disku i zapamtite da će vam trebati malo prostora za rast. U pravilu, dokumenti zauzimaju najmanje prostora, zatim glazbu i fotografije, a zatim i videozapise. Ako snimite puno videozapisa, trebat će vam veći oblak.

Ako želite napraviti potpuno sigurnosno kopiranje sustava, za to će trebati još više prostora. Sigurnosne kopije sustava mogu vratiti cijela računala, a ne samo datoteke. To uključuje sve vaše aplikacije, postavke i sve ostalo što imate na tvrdom disku.

Posjedujete li više uređaja koji treba napraviti sigurnosnu kopiju? Mnoge usluge pohrane u oblaku danas omogućuju dodavanje što više uređaja - računala, pametnih telefona, tableta, vanjskih tvrdih diskova - jer se možete uklopiti u svoj dodijeljeni prostor. Provjerite nudi li tvrtka aplikacije za bilo koju platformu koju koristite. Korisnici Windows Phonea, primjerice, teže će naći uslugu s kompatibilnom aplikacijom od korisnika iOS-a i Android-a.

Neke marke oglašavaju "neograničeno" pohranu, ali obično je ograničeno na samo jedan uređaj.

Ako ste vlasnik tvrtke i trebate sigurnosno kopirati nekoliko radnih stanica, potražite usluge koje nude administracijske nadzorne ploče kako biste mogli nadzirati i upravljati sigurnosnim kopijama svojih zaposlenika..

Je li vaša internetska veza dovoljno dobra?

Programi za izradu sigurnosnih kopija mogu tvrditi da mogu ubrzati vaše prijenose pomoću nekih fantastičnih tehnologija, ali to se na kraju svodi na internetsku vezu. Svatko s modernim širokopojasnim pristupom može koristiti internetsku pohranu, ali onima s sporijim vezama može biti potrebno više od tjedan dana da završe početnu sigurnosnu kopiju. To bi moglo spriječiti i druge aktivnosti, kao što su strujanje glazbe i videa ili čak samo pregledavanje web stranica.

Ako imate slabu vezu, pazite na usluge koje nude inkrementalne sigurnosne kopije, koje izrađuju sigurnosne kopije samo dijelova datoteke koji su izmijenjeni, a ne cijele stvari. Neke aplikacije omogućuju vam i ručno zaustavljanje količine propusnosti koja se koristi za izradu sigurnosnih kopija.

Spremite li privatne ili osjetljive podatke?

Sigurnosni standardi uvelike se razlikuju u oblačnim sigurnosnim kopijama. Ovisno o vašim potrebama, morate uzeti u obzir brojne čimbenike.

Prvi je zaštita od prijenosa. Gotovo sve tvrtke koristit će SSL za šifriranje vaših podataka nakon što su prenesene u oblak. Vjerojatno je najbolje izbjegavati one koje to nemaju.

Zatim slijedi šifriranje vaših podataka kad su zapravo u oblaku. Ako nije šifrirano, tvrtka, hakeri i vladine vlasti mogli bi pristupiti vašim podacima. Većina će ljudi htjeti enkripcijom zaštititi se od napadača, ali drugima se možda neće brinuti privatnost.

Tvrtke koje nude šifriranje obično koriste ili 128-bitni AES ili 256-bitni AES, a posljednji je jača razina zaštite. Podaci se moraju dešifrirati ključem koji može biti ili vi ili tvrtka u vašem vlasništvu. Za većinu osobnih korisnika poželjno je koristiti ključ tvrtke. Nećete morati ništa pohraniti ili zapamtiti Međutim, tvrtka još uvijek tehnički ima pristup vašim podacima i vlasti bi joj mogle naterati pristup.

Ako je privatnost doista briga, izradite svoj privatni ključ. To znači da nitko - pa ni kompanija koja stvara sigurnosne kopije u oblaku - ne može dešifrirati vaše podatke. Loša strana je da ako izgubite ključ, više nikada nećete moći pristupiti svojim podacima. Ako je izgubljen ili ukraden, pružatelj sigurnosne kopije u oblaku nije odgovoran.

Na kraju, razmislite o tome gdje se vaši podaci pohranjuju. Ako su vaši podaci pohranjeni na poslužiteljima koji su locirani u zemlji s lošim zakonima o privatnosti, onda bi vaši podaci mogli biti u opasnosti. Ako tvrtka nema vlastite fizičke poslužitelje, vaši se podaci vjerojatno pohranjuju kod davatelja virtualnih poslužitelja kao što su Amazon, Google ili Rackspace, dodajući treću osobu i dodatno otežavajući pristup korisnicima. Potražite standarde i potvrde o usklađenosti s pouzdanim agencijama.

Koliko se oslanjate na korisničku uslugu?

Ako niste tehnički pametni, služba za korisnike može biti važno sredstvo za odgovore na pitanja i rješavanje problema. Većina usluga sigurnosne kopije u oblaku imat će sustave za podnošenje karata, chat uživo, telefonske brojeve ili neku kombinaciju od tri. Prilikom pregledavanja usluga sigurnosne kopije u oblaku na Comparitech-u, uvijek pokrećemo korisničku službu kroz tempo kako bismo provjerili je li osoblje brzo, pouzdano i stručno.

Koliko je važno dobro dizajnirano sučelje?

Ne postoji način za to: neke aplikacije sigurnosnih kopija oblaka imaju ružna i sučelja s datumima. Neke može biti teško shvatiti. Ako se to tiče vas, provjerite ih besplatnim probnim vremenom. Čisto, dobro dizajnirano sučelje ide dug put prema poboljšanju korisničkog iskustva i izbjegavanju frustracija.

Koje značajke želite osim osnovne sigurnosne kopije?

Tvrtke za izradu sigurnosnih kopija nude mnogo više od kopiranja datoteka s jednog mjesta na drugo. Neki vam omogućuju dijeljenje određenih datoteka s prijateljima i kolegama. Drugi pružaju sredstva za pronalaženje izgubljenih ili ukradenih uređaja. Sinkronizacija datoteka, ispadanje e-pošte, hibridno sigurnosno kopiranje - popis se nastavlja. Upoznajte se sa dostupnim i odaberite usluge koje najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Pročitajte naše recenzije!

Nijedno rješenje sigurnosne kopije ne može odgovarati svima u veličini. Potrebno je puno kopanja, testiranja i istraživanja da bi se utvrdilo koja poduzeća nude najbolju vrijednost. Srećom po vas, većinu teškog rada već smo obavili i svoja otkrića sastavili smo u našem temeljnom odjeljku s recenzijama.

Uzmemo u obzir sve gore navedene kriterije i više kako bismo vam dali sveobuhvatnu analizu najboljih proizvoda na tržištu. Sve vrijeme dodajemo više, pa budite sigurni da ćete uskoro provjeriti ako ne možete pronaći ono što tražite.

Bez obzira što odabrali, zapamtite da je nešto bolje nego ništa. Posjedovanje računala bez ikakvog sigurnosnog kopiranja na mjestu je poput vožnje automobilom bez osiguranja. U kratkom roku možete uštedjeti novac, ali s vremenom će se vratiti da vas ugrize.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 66

Adblock
detector