10 alternatíva az N-Able N-Central számára

10 alternatíva az N-Able N-Central számára


Ha nagyszerű dolgokat hallottál róla N-Közép- által N-Képes, valószínűleg kíváncsi vagy arra, hogy miért teszi a cég olyan nehéz webhelyét megtalálni? Ennek oka az, hogy az N-Able már nem létezik.

Tehát alternatívát szeretne az N-Central számára. Megjött a megfelelő helyre, mert tíz erős versenyzőnk van, amelyek teljesítik az összes olyan funkciót, amelyre az N-Able N-Központtól eljuthatott..

Itt van a tíz legjobb N-központi alternatívánk listája:

 1. Paessler PRTG (INGYENES Kísérlet) Átfogó rendszerkezelő eszköz, amelyet a távfelügyelethez be lehet építeni. Fut a Windows Server rendszeren.
 2. SolarWinds RMM (ingyenes próbaverzió) A SolarWinds MSP stabil része, ez az RMM felhőben vagy helyben elérhető.
 3. OpenRSM Ingyenes, nyílt forrású RMM, amely bővíthető bővítményekkel vagy testreszabható házon belül.
 4. OpenNMS A nyílt forráskódú RMM ingyenes és fizetett változatban is elérhető.
 5. Nagios Core Ingyenes és nyílt forráskódú, távolról működő hálózatfigyelő rendszer. Telepítés Windows és Linux rendszereken.
 6. Comodo One Ingyenes felhőalapú távirányító rendszer. A kommunikációs biztonság extra költségeket jelent.
 7. Microsoft SCCM A Microsoft System Center Configuration Manager Windows rendszeren fut, de figyelheti a Linux, Mac OS, Unix, iOS, Android, Windows Phone és Symbian rendszereket is..
 8. A ConnectWise automatizálja Távolról működő hálózatkezelő rendszer. Magas szintű feladat-automatizálást tartalmaz.
 9. Pulseway Felhő alapú hálózatkezelő platform előfizetésenként, üzemeltetőnként.
 10. Kaseya VSA Átfogó csomag az összes olyan funkcióról, amelyre az MSP-nek szüksége van, és vonzó konzollal.

Az N-Képes N-Központról

A cél ügyfélkör a N-Közép- volt Menedzselt szolgáltatók (MSP). A szolgáltatás lényege a Távfelügyeleti és -kezelő platform (azon minimális RVR érték). Az N-Central rendszer letölthető és telepíthető a helyszínen, vagy használható Szoftver mint szolgáltatás (SaaS) modell. Az N-Able szintén felajánlott egy Végpont biztonsági menedzser az egyes ügyfél-végpontok javításának javítása és az MSP-k támogatása az új szoftververziók könnyedén történő bevezetésében. A társaság egy évig ingyenesen elérhetővé tette ezt a kiegészítő szolgáltatást N-Central ügyfelei számára.

Az N-Központi konzol lehetővé tette több operátor számára, hogy több ügyfelet támogassanak. A csapatmenedzser újraeloszthatja az alkalmazottakat az ügyfélprojektek között anélkül, hogy új szoftvert kellene telepítenie vagy a konzol beállításait meg kellett változtatnia. Ez a képesség azt is jelentette a támogató személyzetet meg lehet osztani a projektek között. Minden projektkészlet „operatív” hozzáférést kap az ügyfél hálózatának minden felhasználói végpontjához, hálózati eszközéhez és szerveréhez.

Az N-Central csomag feladat-automatizálási és hibaelhárító varázslókat is tartalmazott, amelyek segítenek az alkalmazottaknak a problémák gyorsabb megoldásában. A csomag jelentési modulja tartalmazta az SLA céljelentést és más teljesítményfigyelő formátumokat.

Az N-Able nagy sikert ért el az N-Central segítségével, és újabb kiadásokban fejlesztette tovább, hogy évről évre javítsa a rendszert. A társaság nem hagyta el üzleti tevékenységét. Ehelyett az N-Central sikere vonzó akvizícióvá tette a társaságot, amelyet a SolarWinds vásárolt meg.

Még megvásárolhatja ezt az RMM csomagot, csak most meg kell keresnie a SolarWinds N-Central szoftvert.

SolarWinds N-Central

SolarWinds NCentral képernyő

A SolarWinds N-Central 12.2 már elérhető. A SolarWinds 2013-ban megvásárolta az N-képes-t, és átalakította a csomagot, hozzáadva kulcsfontosságú funkciókat a saját infrastruktúra-kezelő eszközéből az N-Centralhoz.

A SolarWinds magas szintű ügyfélszolgálatot hozott az N-Central-hoz, ami sok felhasználó szerint az N-Able korszakában hiányzott. Az N-Central szoftver a SolarWinds MSP divízió tulajdonosa, és a SolarWind saját RMM csomagjával versenyezve kerül forgalomba. A vállalat összeegyezteti az N-Able és a SolarWinds RMM közötti esetleges konfliktust azáltal, hogy az N-Centralot kis- és középvállalkozásokra célozza.

Az N-Central legújabb verziója az MSP és a vállalati IT-osztályok segítését szolgálja, amelyek központi helyről távolról kezelik a webhelyeket. Az eszköz lefedheti a helyszíni, a felhő és a hibrid hálózatokat. Az eszköz méretezhető és előfizetéssel fizetendő - olyan szolgáltatások, amelyek különösen vonzóak a kkv-k számára.

2013 óta a SolarWinds beépítette néhány kulcsfontosságú hálózati figyelő segédprogramját az N-Central rendszerbe. Ezek a szakembereknek képet adnak a élő állapotok az összes link és szolgáltatás, amelyek alkalmazásokat szállítanak a végfelhasználók számára. Ide tartoznak a webszolgáltatások, a Microsoft Office 365 alkalmazások, beleértve az e-maileket, és a helyszíni alkalmazások. Az ügyfelek megkaphatják házon belüli IT-infrastruktúrájuk és rendszereik teljesítményét, amelyet az MSP-k megfigyelhetnek az ügyfeleknek, az N-Central segítségével.

A SolarWinds által végrehajtott kulcsfontosságú változás Észak-Közép 12.2 az örökség pótlása Végpont biztonsági menedzser saját kiváló moduljaival. Ezek a Patch Manager, egy Automatizálási menedzser, és a Lemez-titkosítási kezelő.

Az Lemez-titkosítási kezelő védi az MSP ügyfeleinek tulajdonában lévő végpontok merevlemezét, mivel a lemez teljes mértékben védett. A kívülállók akkor sem férhetnek hozzá a vállalati adatokhoz, ha ezeket a végpontokat elveszik vagy ellopták.

Az Patch Manager egy önálló modul, és erősebb képességekkel rendelkezik, mint a Endpoint Security Manager korábbi javítási funkciói. Az Automatizálási menedzser automatikusabb folyamatokat hoz az N-Központra. Az Automation Manager képességei kiterjednek a VMWare virtualizációkat támogató erőforrások dinamikus kezelésére is.

Az N-Central korábbi verzióinak összes SolarWinds fejlesztése átkerült a 12.2 verzióba. Ezek közül a legfontosabb az úgynevezett NetPath. Ez megmutatja az összes hálózati elemet és szolgáltatást, amelyek hozzájárulnak egy alkalmazás kézbesítéséhez minden végfelhasználó számára.

SolarWinds NetPath

Az egyes elemek teljesítményét, amely hozzájárul a végfelhasználói élményhez, élőben mutatják be; így a támogató személyzet azonnal láthatja, ha a kézbesítés zavart-e, és mely hálózati szolgáltatás okozza a teljesítményproblémákat.

Az N-Able Endpoint Security Manager továbbra is elérhető a SolarWinds N-Central csomag részeként. Ez a szolgáltatás a javításkezelésre összpontosít, és lehetővé teszi a kezelt szolgáltató számára, hogy az ügyfél környezetében működő összes alkalmazás, szolgáltatás és operációs rendszer verzióin tartsa a lapjait. A központi konzol megkérdezi a szoftver szolgáltatóit a frissítésekről. Az IT központ kezelője eldöntheti, hogy az összes javítást automatikusan ki kell-e telepíteni, vagy igény szerint kell-e kezelni. Az elérhető javítások listája kereshető, amely lehetővé teszi, hogy a szolgáltatásvezetők kiemeljék és rangsorolják az alapvető szoftverek javításait.

A javítás frissítéseit úgy lehet ütemezni, hogy azok távol maradjanak a csúcsforgalomtól és a használati időktől. Az N-Central ütemezője magában foglalja a folyamatautomatizálást, amely magában foglalja a visszagörgetést és a hibajelentést, ha a frissítések rosszul járnak. A javításkezelő a rendszer többi ütemezőjével együtt rögzíti, amikor az egyes csomópontok offline állapotban vannak, vagy olyan egyéb feltételt jelenít meg, amely megakadályozta a frissítést. Ez egy nagyszerű segítség, amely lehetővé teszi, hogy a javításkezelési folyamatot felügyelet nélkül hagyja a munkaidőn kívüli végrehajtás során. Az offline eszközök problémájának egyéb megoldásai, amelyek az N-Central használatával lehetségesek, magukban foglalják a feladatok sorba állítását, amelyeket akkor kell elvégezni, amikor az alvó berendezés következő bekapcsol..

A SolarWinds N-Central csomag integrálható más SolarWinds eszközökhöz, mint például az MSP Manager és a Help Desk Manager. Ez az integráció olyan információáramlást hoz létre, amely lehetővé teszi a Help Desk jegyek emelését, a feladat kiosztását és a teljesítményfelügyelet automatizálását. Mindezek az információáramlások a statisztikákat is irányítják a számlázási modulokra.

Ha inkább más szoftverházak által nyújtott Help Desk szolgáltatásokat szeretne használni, az N-Centralon belüli API-k adatokat továbbítanak és információt kapnak egy általánosan használt eszköz, például a Autotask, Tigerpaw és ConnectWise. Ez a csatlakoztathatóság azt jelenti, hogy a dolgozók az N-Központi Irányítópulton minden feladatot elvégezhetnek. Ha más Help Desk alkalmazást alkalmaz, akkor az első vonalú támogató személyzetnek csak a kijelölt Help Desk rendszert kell használnia. A feladatok ütemezése az N-Central támogatásával működő back-office munkatársak felé továbbadódik.

Az N-Centralba épített egyéb adminisztratív szolgáltatások között szerepel az egyszeri bejelentkezés (SSO) mechanizmus, amely a Google G Suite fiókjait a OpenID Connect jegyzőkönyv.

A SolarWinds N-Central nem igényel operációs rendszert. Telepíti egy csupasz kiszolgálóra, mert egy CentOS implementáció be van ágyazva a csomagba. A szoftver gazdagépének Red Hat-tanúsítással kell rendelkeznie. Az N-Central csomag egyes elemei külön gazdagépet igényelnek, amelyen Windows vagy Windows Server fut. Ennek a követelménynek egy példája a NetPath modul. A SolarWinds 30 napos ingyenes próbaverziót kínál az N-Central számára.

SolarWindsMSP N-CentralStart 30 napos ingyenes próbaverzió

RMM lehetőségek

Annak ellenére, hogy most már tudja, hogy az N-Central továbbra is létezik, érdemes lehet más RMM szoftvereket felfedezni. Az N-Central összes alternatívája, amelyet megvizsgáltunk, ingyenesen használhatja vagy ingyenes próbaverziót kínálhat Önnek.

Az útmutató következő szakasza részletesen ismerteti ezeket az alternatívákat.

A legjobb N-Central alternatív eszközök

Az N-Central élettartamának folytatásával A SolarWinds valójában biztosította az egyik rivális hosszú élettartamát a saját RMM eszközéhez. Ez a SolarWinds N-Central vezető alternatívája, és az alábbiakban felsorolt ​​lehetőségek közül az első számú lehetőség. Azonban további kilenc RMM-eszköz leírását nyújtjuk, amelyek az N-Central alternatívájaként működnének.

1. Paessler PRTG (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

PRTG RMMA Paessler hálózati megfigyelési stratégiája egyedülálló. Míg más szoftverházak speciális modulokat állítanak elő, A Paessler egyetlen terméket forgalmaz, a PRTG-t. A csomag számos érzékelőt tartalmaz. Az érzékelő figyeli az infrastruktúra egy speciális aspektusát, vagy szolgáltatást hajt végre, például Ping. A rendszer képes a hálózatok, szerverek és alkalmazások figyelésére. A szerszámot azonban testreszabhatja úgy, hogy kiválasztja az aktiválni kívánt érzékelők számát. A rendszer teljesen ingyenesen használható, ha csak legfeljebb 100 érzékelőt aktivál.

A PRTG felhasználható RMM eszközként. A PRTG alkalmazásának előfeltétele az, hogy központi helyről megfigyelheti a WAN hálózatokat, végpontokat, hálózati eszközöket, operációs rendszereket és szoftvereket. Ezen az alapon tökéletesen működik az MSP-k számára, hogy több helyet kezeljenek az ügyfelek nevében.

Bár a PRTG stratégia az általános WAN-figyelő eszköz alkalmazását jelenti az MSP-forgatókönyvekben, a csomag tartalmaz testreszabott műszerfalakat és fiókkezelést. Ez lehetővé teszi, hogy különféle képességeket különítsen el a csoport különböző tagjai számára.

Az MSP-k számára a PRTG egyik gyengesége, hogy tisztán monitoring eszköz. Noha ezek a megfigyelési funkciók nagyon átfogóak, a PRTG rendszer nem tartalmaz olyan infrastruktúra-kezelési funkciókat, mint például a Help Desk jegyértékesítése vagy a javításkezelés. A PRTG valószínűleg jobban megfelelne egy költség-központként működő vállalati IT-központnak, nem pedig egyenesen független MSP-knek.

Az eszköz kiváló térképezési és követési képességekkel rendelkezik, amely lehetővé teszi az ügyfelek forgalmának kezelését. A PRTG képességei kiterjednek a Cloud és a vezeték nélküli hálózati elemekre is.

A Paessler PRTG-t helyszíni szoftverként, valamint a Felhő szolgáltatás. Az eszközért fizetendő díj attól függ, hogy hány érzékelőt akarja aktiválni. A társaság ingyenes próbaverziót folytat új ügyfelek számára, és mindkét formátumra kiterjed. A szoftver telepítésre kerül a Windows Server kiszolgálóra, és még akkor is, ha a Cloud-alapú szolgáltatást választja, továbbra is telepítenie kell az adatgyűjtőket a saját rendszerére, amelyhez Windows Server szükséges. Az ingyenes próbaverzió korlátlan érzékelőket biztosít. Letöltheti PRTG egy 30 napos ingyenes próbaverzió. A próbaverzió lejárati idején leáll, de ez után nem számít fel díjat.

Paessler PRTGTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

2. SolarWinds RMM (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds RMM

SolarWinds RMM a távoli támogatási asszisztensek sorozatának része, amelyet a vállalat gyárt. A többi MSP-orientált eszköz, amelyet a SolarWinds készít MSP Manager, SolarWinds biztonsági mentés, SolarWinds Mail Assure, SolarWinds Kockázat-intelligencia, és A SolarWinds átveszi az irányítást. Ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy együtt működjenek az RMM modullal, bár külön kaphatók.

A SolarWinds MSP modul, amely a legközvetlenebbül ábrázolja az N-Central funkcióit, a SolarWinds RMM. A cég két konkurens RMM-csomagot állított fel, amikor az N-Centralot átvette. Más MSP eszközei szintén képesek együttműködni az N-Central-lal, tehát ha úgy dönt, hogy az összes MSP-szoftvert a SolarWinds-től szerezi be, Két lehetőség van, amikor az RMM fedezésére szolgáló szoftvert választja.

Ennek az eszköznek a főbb jellemzői nagyon hasonlítanak a SolarWinds N-Central készülékkel elérhetőkhez. A rendszer lehetővé teszi az ügyfelek vagyonának a távoli helyszíneken történő kezelését mind közvetlen kapcsolat, mind automatizált eljárások révén. Javításkezelés és antivírus frissítés koordináció a SolarWinds RMM nagyon erős elemei. A vállalat kockázat-intelligencia moduljának bővítése jelentősen javítja az eszköz biztonsági jellemzőit, ideértve a rosszindulatú programok és a webhelyek védelmét. A rendszer azt is megakadályozza, hogy a fertőzött webhelyeket a hálózat belépési pontjaként használják.

Az eszköz képes sokféle eszköz figyelésére, valamint a virtualizációt támogató szolgáltatások felismerésére és nyomon követésére is. Az RMM-be beépített funkciók kombinációja lehetővé teszi az ügyvezetők számára, hogy nyomon követheti az ügyféloldalak rendszerkörülményeit egyetlen konzolon keresztül. Az irányítópult automatizálási funkciókat tartalmaz, például a drag and drop tevékenységek allokációit. A csomaggal együtt szállított jelentések szintén segítik a személyzet teljesítményének, valamint az ügyfél webhelyének a nyomon követését. Az RMM eszköz jelentéseinek és az irányítópult-segédprogramoknak a kombinálásával a csapata jobban képes lesz azonosítani az ügyfelek rendszereit fenyegető biztonsági és teljesítmény-fenyegetéseket, és megelőzni azokat, mielőtt azok kárt okoznának. Az RMM felületének egyszerűsége az eszköz egyik erőssége, mivel lehetővé teszi a támogató személyzet számára, hogy gyorsan megismerje a leggyakrabban használt eszközöket..

A SolarWinds 30 napos ingyenes próbaverziót kínál RMM csomagjának. Az ajánlat megszerzéséhez nem kell feltüntetnie a fizetés részleteit; tehát egyáltalán nincs kockázata annak kipróbálására.

SolarWinds RMMTöltse le az INGYENES próbaverziót a SolarwInds.com webhelyen

3. OpenRSM

OpenRSM

Habár a PRTG-nek van egy ingyenes verziója, és mindkét SolarWinds RMM-megoldás ingyenes próbaverzióban is elérhető, ezeknek a lehetőségeknek egyike sem volt a tervek szerint ingyenes szolgáltatás az alapoktól kezdve. Az OpenRMS egy nyílt forráskódú projekt, amelyet a Sourceforge üzemeltet. Csak letöltheti a programozási kódot, és ingyenesen telepítheti a csomagot.

Lény ingyenes, nem kereskedelmi projekt, Az OpenRMS nem olyan kifinomult, mint az útmutató legfontosabb opciói, és nem kap semmilyen műszaki támogatást a vállalattól - mert nincs cég. A forráskódhoz való hozzáférés azonban azt jelenti, hogy biztos lehet benne, hogy nincsenek rejtett trükkök. Ezenkívül, ha rendelkezésére állnak programozási erőforrások, lehetősége van a kód testreszabására is, hogy a szervezet számára tökéletes RMM-megoldást kapjon..

Az OpenRMS rendszer magja egy távoli hozzáférés-felügyeleti szolgáltatás. A központi modul beépülő moduljai lehetővé teszik a vezeték nélküli hálózatok és akár az IoT eszközök figyelését. A rendszer tartalmaz ügynöki szoftvert, amelyet telepít a távoli eszközre. Ez kommunikál egy kiszolgáló modullal, amely biztosítja a parancsközpontot.

A távoli felügyeleti konzol által elvégzett három fő feladatkategória:

 • Vagyonkezelés
 • Hálózatfigyelés
 • Távoli asztali vezérlés

A feladatok típusai, amelyeket ezek a létesítmények elvégezhetnek tartalmazzák az elérési út elosztását, a felhasználói hitelesítő adatok kezelését, és állapotjelentés. Az OpenRSM szoftvere telepíthető mind Windows, mind Linux operációs rendszerekre. Vannak olyan ügynökök is, amelyek beágyazott rendszereken működnek.

Ha virtualizációt hajt végre a hálózatán vagy az ügyfél webhelyein, akkor az OpenRSM szolgáltatás kezeli ezeket a szolgáltatásokat az Ön számára. Ezenkívül megkerülheti a virtuális gép környezetét, ha kérdés merül fel az alapul szolgáló hardverre és az operációs rendszerekre.

Az OpenRSM jelentési modulja lehetőséget kínál hozzon létre saját jelentéseket. A program nem szállít sok előre elkészített jelentésformátumot, és azt nem kifejezetten arra tervezték, hogy SLA-megfelelőségi riporterként szolgáljon, ezért be kell állítania a jelentések e kategóriáit.

Ha nem vonzza magát a nagy szoftverházak által kínált „cookie cutter” megoldások, akkor testreszabható nyílt forráskódú opció lehet az, amit keres. Ennek a szoftvernek munkára van szüksége. Ez azonban teljesen ingyenes.

4. OpenNMS

OpenNMS Horizon

Az OpenNMS további ingyenes, nyílt forrású RMM lehetőségeket kínál Önnek. Ennek a rendszernek a gyártási formátuma eltér az önkéntes által vezérelt OpenRMS-től. Az OpenNMS szolgáltatás nyílt forráskódú, és bárki el tudja olvasni a kódot. Ez azonban egy kereskedelmi termék és szerzői jogvédelem alatt áll. Van egy fizetett OpenNMS verzió is.

Az ingyenes OpenNMS neve Horizon és a fizetett verziót Meridiannek hívják. A Meridian verzió több funkcióval rendelkezik, és erõteljesebb szoftver tesztelésnek vetik alá, mint a Horizon. Technikai támogatással rendelkezik, ideértve az ingyenes verzióhoz elérhetőnél rendszeresebb frissítések és hibajavítások kiadását. Mindkét verzió időben koordinálja a frissítéseket.

A hibakeresést és a Horizon javításait egy felhasználói közösség generálja, míg egy dedikált személyzet figyeli a fizetett változat kódját. Tehát a hibakeresés és a felhasználók által észlelt vagy létrehozott újítások végül integrálódnak a fizetett változatba, de csak akkor, ha a kódot stabilnak ítélik meg. Alapvetően a Horizon használatával megkapja a Meridian bétaverzióját.

Az NMS a „Hálózati megfigyelő rendszer.Ez egy olyan forgalomfigyelő, amely alkalmazható a WAN támogatására, és így a felügyelt szolgáltatók számára is megfelelő lenne az ügyfélhálózatok tevékenységeinek ellenőrzésére..

A szolgáltatás mögött álló vállalkozás folyamatosan fejleszti azokat a megjelenítéseket, amelyeket a felügyeleti modul nyújt az irányítópulton. A hátsó rész azonban nem változik, és ez elsősorban egy SNMP-alapú szolgáltatás. Ez egy megoldás az MSP-k számára, amelyek figyelemmel kísérik a hálózati teljesítményt, és szerződéseikkel bírnak, amelyek a hálózati eszközök folyamatos rendelkezésre állására vonatkoznak. A csomagban nincs problémamegoldó modul; a távoli elérési lehetőségek azonban felhasználhatók a konfigurációk ellenőrzésére és a javítások kidolgozására.

Ez egy olyan felügyeleti rendszer, amely jobban megfelelne egy középvállalkozás informatikai részlegének back office rendszerének.

5. Nagios Core

NagiosNagios Core van egy ingyenes, nyílt forrású hálózati megfigyelő rendszer. Az eszközt végtelenségig bővíthetjük a bővítményekkel. Vagy saját beépülő modulokat is felírhat, vagy beszerezheti azokat a felhasználói közösségből. Az eszköz nagyon széles felhasználói bázissal rendelkezik, és vannak más hálózatkezelő rendszerek is, amelyek a Nagios Core adaptációi. A Nagios felhasználói fórumon keresztül kommunikálnak, és ingyenesen kínálják az alaprendszer kiterjesztéseit. Választhat olyan kiterjesztéseket, amelyek révén a Nagios Core kiváló RMM-eszköz lesz az N-Central riválisához.

Az alapvető Nagios Core nem tartalmaz felületet, de böngészhet a felhasználói közösségben ingyenesen elérhető felhasználói felületeken.. A Core csomag rugalmassága miatt nagyon kedvelt, de a natív figyelő üzenetküldési szabvány túlterhelheti a nagy hálózat rendszerét extra forgalommal. Ezt azonban úgy módosíthatja, hogy magába foglal egy SNMP megfigyelő bővítményt, és a Core megfigyelő rendszer helyett erre a protokollra támaszkodik.

A Nagios Core mindkettőt képes kezelni és ellenőrizni ablakok és Linux otthont ad. A rendszer figyeli a szervereket és az alkalmazásokat, valamint a hálózati berendezéseket. Az eszköz úgy is beállítható, hogy a webes alkalmazásokra összpontosítson. Egy további ingyenes Nagios projekt, a Nagios Fusion elnevezésű, összekapcsolja a különböző webhelyeket. Tehát ha a Nagios-t használta az ügyféloldalak figyelésére, akkor valószínűleg végül telepíti a Nagios Core-t minden ügyfélhelyre, majd ezeket távolról kezeli a központjától a központjától, bár ez a összekötő rendszer.

Ha kifinomultabb felületet szeretne a Nagios-hoz, és nem zavarhatja, hogy mindenki körülnézze a közösségi oldalakat útmutatások és kiegészítések céljából, akkor választhatja a Nagios XI-t, amely egy teljes infrastruktúra-figyelő rendszer, vonzó felülettel és műszaki támogatás tartalmazza. A XI. Nagios teljes többszörös bérlővel rendelkezik, amelyek gyorsabb megoldást jelentenek az MSP-k telepítéséhez, mint a Nagios Core. A Nagios XI teljes verzióját 60 napos ingyenes próbaverzióban kaphatja meg.

6. Comodo One

Comodo RMM

A Comodo One az egy ingyenes RMM platform. A felügyeleti szoftver biztonsági szempontjai fizetendők. Az alapvető RMM-rendszer azonban ingyenes. A Comodo a kiberbiztonságra szakosodott, tehát One platformja lehetővé teszi számos biztonsági funkciójának integrált, egyetlen hozzáférési pontba történő eladását. A rendszer képes a LAN-ok, a felhőalapú szolgáltatások és a hibrid rendszerek figyelésére. Különösen erős a webes alkalmazások védelmében.

A Comodo One kulcsmodulja az MSP-k számára Comodo távoli megfigyelés és kezelés (CRMM). Ennek a szolgáltatásnak a fő elemei a végpont-hozzáférés, a távoli asztali megosztás Professional Services Automation (PSA) - ami jegyvásárlást, feladatok elosztását, házirendek érvényesítését és naplózását jelenti.

A központi konzol biztosítja az Ön és az ügyfelek közötti kommunikációs alagút egyik végét. A másik elem ügynöki program, amelyet telepíteni kell minden távoli végpontra. Az ügynök szoftver távolról telepíthető, amikor eszközöket regisztrál a szolgáltatási tervbe. Miután egy helyet az átjárón keresztül csatlakoztattak, az EMM csomagba beépített hálózati monitor automatikusan megkeresi és naplózza a hálózat összes eszközét. A hálózat, a szerver és az alkalmazás teljesítményének figyelése mellett a Comodo rendszer folyamatosan figyeli a hálózatot fenyegető kockázatokat, a 18 különböző teszt a biztonsági hiányosságok felderítése.

Az RMM-kapcsolat létrehozásával lehetősége van további Comodo szolgáltatások hozzáadására, például a DDoS védelmet és a DNS-szolgáltatásokat tartalmazó webszerverek élvédelmére. A konzol hozzáférést biztosít a feladatkezelőhöz a támogatási személyzet vezetői számára és a javítókezelőhöz a rendszergazda számára is. Felhőalapú adatmentési szolgáltatásokat is felvehet a tarifába.

Az RMM szolgáltatás felhőalapú, de képes a futó helyszíni eszközök figyelésére Windows, Linux, és Mac operációs rendszer. A szolgáltatás kiterjeszthető a mobil eszközök kezelésére és a szoftver terjesztésére is. Túl jónak tűnnek annak a kilátásai, hogy ingyenes RMM-t szerezzenek egy olyan neves forrásból, mint a Comodo, mint a Comodo. Ne feledje azonban, hogy egyes modulokért fizetnie kell egy teljes MSP-támogató IT-rendszer összeállításához.

7. Microsoft SCCM

Microsoft SCCM

A Microsoft System Center Configuration Manager egy Windows alapú eszköz, amely képes megfigyelni a meglévő számítógépeket Windows, Linux, Unix, és Mac operációs rendszer operációs rendszer. Futó mobil eszközöket is képes kezelni Windows Phone, iOS, Android, és Symbian.

Ez egy nagyon átfogó alternatíva az N-Central számára. Számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek ideálisak az MSP-k számára. Ha egy N-Központi alternatívát keres egy házon belüli IT-szolgáltatási osztály működtetéséhez, akkor vegye figyelembe, hogy az SCCM sok kisvállalkozója szerint nagyon működő és bonyolult rendszer működtetése. Tehát csak akkor fontolja meg ezt az eszközt a saját helyszíni támogatásához, ha van egy meglehetősen nagy, több helyszíni rendszer, és támogató csapattal rendelkezik.

Az SCCM remek lehetőség, ha a fő feladat az ügyfél webhelyén található számítógépeken és hálózati eszközökön futó operációs rendszerek és szoftverek figyelése. Ez magában foglalja a hálózati eszközök konfigurációkezelését, a szoftver központi telepítését a végfelhasználói csomópontokhoz, valamint a szoftver kiszolgálóinak és javításának kezelését, mind az operációs rendszer, mind a felhasználói alkalmazások számára.

Az SCCM néhány érdekes tulajdonsága, amely túlmutat az egyszerű javításkezelő rendszeren, az a képessége, hogy kölcsönhatásba lép a tűzfallal és antivírus szoftverrel, valamint a licenckezelési képességek.

A laptopok és a felhasználók tulajdonában lévő eszközök fejfájást okozhatnak a rendszergazdák számára, és az SCCM nagyszerű módja annak, hogy észleljék az egyes webhelyekről megjelenő barangoló eszközöket. Ez egy tipikus forgatókönyv, amelyet gyakran tapasztalnak a vállalati központ munkatársai, akik gyakran más helyszíneket használnak találkozókhoz és projektekhez. Az SCCM képes tárolni a vállalati alkalmazásokat a felhasználó tulajdonában lévő eszközökön, és szoftveres hozzáférési felügyeleti pontokat hozhat létre az ügyfél webhelyei körül. Ezek a pontok lehetővé teszik a javításkezelés folytatását, amíg az eszköz egy másik webhelyen van, miközben a házirend-figyelést az eszköz regisztrált otthoni bázisához kötve tartják fenn.

A házirend-megfogalmazási és végrehajtási szolgáltatások, amelyeket az SCCM-rel telepíthetnek, készítik ezt a csomagot különösen jó választás az MSP-k számára. Ezek a házirendekhez kapcsolódó funkciók külön is elérhetők a Microsoft házirend-platformján. A felhasználói engedélyeket a Microsoft kedvelt Active Directory-hitelesítési rendszerén keresztül kezeljük.

Mivel az SCCM számos Microsoft összetevőt alkalmaz, a Windows operációs rendszert használó távoli végpontok kezelése sokkal jobb, mint bármely más operációs rendszernél. Ez a szoftver nem ingyenes, de az SCCM-et egy 180 napos ingyenes próbaverzió alatt értékelheti.

8. ConnectWise Automate

Connectwise Endpoint Management

A ConnectWise Automate egy olyan hálózatkezelő rendszer, amely számos távoli adminisztrációs funkciót tartalmaz. Ezek az RMM tulajdonságok teszik ezt a szoftvert nagyszerűvé, mint N-központi alternatívát az MSP-k számára. Az eszköz segítségével rendszerfigyelést és riasztást, javításkezelést, távirányítót, szkriptkezelést és eszközkezelést is végezhet.

Ennek az eszköznek a neve azt mutatja, hogy alkotói különösen szerették volna biztosítani a szkriptek által nagyon átfogóan vezérelt rendszer. Az eszközkezelő rendszer automatizáltsági szintjét beállíthatja a telepítéskor, és tovább javíthatja egy szkriptmodul segítségével, amely lehetővé teszi saját automatizált munkafolyamatok létrehozását.

A ConnectWise Automate távoli elérési modulját hívják Screen Connect és ez egy nagyszerű lehetőség a Help Desk technikusainak az egyes ügyfélszámítógépekkel kapcsolatos problémák kijavítására. Tehát a szkriptnyelv és a Screen Connect által biztosított kézi hozzáférés keveréke azt jelenti, hogy ezzel az eszközzel lefedheti az ügyfél-támogatási funkciók teljes spektrumát..

A ConnectWise Automate által nyújtott szolgáltatások köre szintén nagyon széles ügyfélbázist biztosít az eszköz számára. Alkalmas az egyéni üzemeltető által végzett távoli szolgáltatásokhoz, például képzéshez és egy-egy támogatáshoz; nagyszámú ügyféllel rendelkező MSP-k számára is képes kiszolgálni. A fedélzeten történő távolról történő e-mail meghívással meg lehet valósítani ha támogatnia kell egy széles körben elosztott otthoni csapatot, vagy alkalmazhat csoportszabályokat, ha nagyszámú hasonló gépet kezel egy webhelyen, automatikusan tömegesen.

A ConnectWise automatizáláshoz való hozzáférést a Cloud-szoftver-szolgáltatásként-modellként biztosítják, amely megkönnyíti az új műszaki személyzet felvételét és az új ügyfelek beépítését. A szolgáltatás teljesen skálázható. A 14 napos ingyenes próbaverzión keresztül kaphatja meg a ConnectWise Automate alkalmazást. Az értékesítési csapat szívesen meghosszabbítja ezt a próbaidőt egy hónapra kérésre. Végül azonban ez egy fizetett szolgáltatás.

9. Pulseway

Pulseway

A Pulseway egy felhőalapú hálózatkezelő rendszer, amelynek olyan szolgáltatásai vannak, amelyek vonzzák az MSP-ket. Az eszköz és annak méretezhetősége munkaállomásonkénti előfizetési árazási modell nagyon egyszerűvé teszi a szolgáltatás kibővítését, amikor új ügyfeleket szerez. Az RMM szoftverek középső piaca jelenleg nagyon zsúfolt, és nehéz lehet megkülönböztetni a listán szereplő számos szolgáltatást. A Pulseway nagyon hasonló kilátás mind a ConnectWise Automate, mind a Kaseya VSA számára (lent), tehát mindhárom esetben ki kell értékelnie mindegyik opciót ingyenes próbaverziójukban..

Hasonlóan a ConnectWise Automate-hez, az MSP-k számára a Pulseway megoldás sem ingyenes, de ingyenes próbaverzióval is megszerezheti. A társaság ingyenesen kínálja a Pulseway hálózati megfigyelő rendszer verzióját is a nagyon kis vállalkozások számára. Az ingyenes Pulseway csak egy felhasználói fiókot tesz lehetővé, és csak két végpont kezelését teszi lehetővé. A Team teljes verziója helyszíni szoftverként is elérhető.

A Pulseway alap-előfizetési csomagot kínál az MSP-k számára biztosítja az összes RMM funkciót hogy támogatnia kell ügyfeleit. A szokásos RMM mellett széles körű kiegészítők állnak rendelkezésre, amelyek javítják a rendszert, és lefedik az összes kliens interakciót és a házon belüli rendszereket.

Az online Pulseway műszerfal hozzáférést biztosít az asztali távoli vezérléshez, az operációs rendszer javításának kezeléséhez, a szoftver telepítéséhez, a frissítéskezeléshez és az alkalmazásfigyeléshez. Az irányítópultba ágyazott eszközök fejlett automatizálást, operatív figyelést, ügyfél-SLA jelentést és egyedi kezelési információs jelentési eszközöket biztosítanak..

A csapatok eljutnak több bejelentkezés és csoportfiók-funkciók, amelyek lehetővé teszik az irányítópult alkalmazottra jutó szerepének kiigazítását. A rendszerfigyelő riasztási beállításokat módosíthatja, és e szolgáltatás riasztásokat e-mailben továbbíthatja a különböző csapattagoknak. Kioszthat olyan automatizált munkafolyamatokat is, amelyeket az ügyfelek hálózatán észlelt konkrét események válthatnak ki.

A Pulseway kiegészítő moduljai között szerepel a webszerver-védelem, a vírusvédelem, a Cloud data-mentési szolgáltatás és a PSA-modul.

10. Kaseya VSA

Kaseya VSA

A Kaseya VSA a harmadik a középpiacon skálázható MSP-támogatási platformok választásában, amelyek kiemelkednek a feladatok automatizálásában. A Kaseya-nak van egy Live Connect nevű távirányító modulja is, így tömeges frissítéseket hajthat végre, és mindegyik végponthoz egy-egy figyelmet is fordíthat..

MSP-ként meg kell szerezned automatizált hálózati megfigyelés beépített riasztásokkal, javításkezelés és szolgáltatás-ellenőrzés a támogatási platformon. Ezeket a funkciókat nyújtja az N-Central, és a Kaseya VSA-nál alapkivitelben is megtalálhatók.

A Kaseya VSA által kínált kulcsfontosságú szolgáltatás az úgynevezett modul AssetIQ. Ez egy kontextuális dokumentációkezelő rendszer, és könnyen belátható, hogy ez miként enyhítheti az MSP terheit. A dokumentációs rendszer működhet helyettesíti a személyzettel ellátott ügyfélszolgálatokat, vagy felépíthető szkriptként a Help Desk ügynökei számára egy probléma kezelésére és a problémáknak a back office munkatársakhoz irányításához. Ha a munkafolyamathoz kapcsolódik, akkor a dokumentációs bázis útmutatóként szolgálhat a stratégiák rögzítéséhez, ha azt akarja, hogy az emberek jelentsenek egy adott problémakategóriát. Tehát a vezetett dokumentációs opció középutat kínál a teljes problémamegoldási automatizálás és a személyes kapcsolat között.

Néhány más szép funkció, beleértve AV és tartalék integráció lehetővé teszi a hozzáadottérték-funkciók integrálását a költségkeretbe.

Függetlenül attól, hogy házon belüli hálózati üzemeltetési központot állít fel, vagy harmadik féltől származó MSP-munkát kínál, a Kaseya VSA-val képes lesz kielégíteni az összes rendszerigényét. Az egyetlen nehézség, hogy megkülönböztesse ezt és a szolgáltatás fő versenytársait, amelyeket felsorolunk ebben az útmutatóban. A társaság 14 napos ingyenes próbaverziót kínál, így megismerheti a Kaseya VSA segédprogramjait.

RMM kiválasztás

Az N-Central csere megfontolásakor az RMM meghatározásának határait is meg kell vizsgálnia. Nehéz kitalálni, hogy egy adott eszköz illeszkedik-e ahhoz a szerephez, amelyet az N-Central teljesíthetne anélkül, hogy figyelembe venné az összes kapcsolódó szolgáltatást, mint amire az MSP-nek szüksége van. Ha egyszerűen szűkíti a keresést javításkezelő és távoli hozzáférési rendszerek, akkor az alternatívák medence tóvá bővül. Az eszköz átfogó rendszer-szolgáltatótól történő megvásárlásának nagy előnye, hogy olyan társtermékeket kínál, amelyek adatot cserélnek a vizsgált eszközzel.

Futtathat-e MSP-t önálló RMM-mel? Nem, nem tudta, így nincs értelme figyelembe venni a világ legjobb RMM-ét, ha: nem cserél adatot a Help Desk rendszerrel, nem rendelkezik hozzá kapcsolódó PSA-val, és nem integrálható az SLA-ba megfelelési és számlázási rendszer.

RMM lehetőségek

Ez az értékelés korlátozott tíz N-Központi Alternatívához időt takaríthat meg. Kíváncsi lehet, miért nem jelennek meg ezen a listán azok a nagyon kiváló menedzsment eszközök, amelyekről talán már másokat is hallottál. Különösen, hallhatott már a Zabbixről és az Icinga 2-ről. Ez a két eszköz nagyon, nagyon közel áll a Nagioshoz, és tisztességtelennek tűnik a Zabbix és az Icinga 2 felvétele, miközben a Nagios.

A listára felveendő eszközök meghatározásakor az egyedi lehetőségeket kellett bemutatni. A Zabbix jó lehetőség, de a Nagios a vezető a nyílt forráskódú hálózatok megfigyelési kategóriájában, és olyan pluginekkel is rendelkezik, amelyek jobban igazítják az MSP használatához, mint a Zabbix.

Icinga 2 a Nagios közvetlen klónja. Tehát a Nagios számára elérhető összes plugin a hálózatkezelési lehetőségekkel is működni fog. A rövidség érdekében azonban a Nagios összes klónját egyetlen tételbe vágják.

Mint a Nagios, a Zabbix és az Icinga 2, a Kaseya VSA, a Pulseway és a ConnectWise Automate is nagyon hasonló termékek. Mindegyiknek van egy olyan fókusza, amely alkalmasabbá teszi más közönség számára. Az intelligens dokumentációkezeléshez tartozó Kaseya VSA megközelítést automatizált önkiszolgáló megoldásnak lehet tekinteni, amelyet az MSP beállíthat, és folyamatos front-endként futtathat egy szokásos távoli hálózati megfigyelő és javítókezelő rendszer számára. A ConnectWise Automate szkriptképessége lehetővé teszi egy igazán egyedi eszköz az MSP-k számára akik annyi személyzetet akarnak cserélni, amennyit csak tudnak. A Pulseway egy növekvő csillag, amelynek nagyon hűséges követője van, és ezért bele kellett volna venni a legjobb N-központi alternatívák listájába, egyszerűen az ő izzó áttekintő profilja miatt..

N-Központi lehetőségek

Ha bosszantja, hogy az N-Able N-Central már nem érhető el, örömmel fedezze fel, hogy az N-Central most egy SolarWinds termék. A SolarWinds nagyon nagy szervezet, és sokkal jobb technikai támogatást tud nyújtani vevőinek, mint az N-Able valaha is megengedhette magának..

Az SolarWinds N-Central átírása tette kompatibilisvé a társaság által kínált többi MSP modullal, és behozta interoperabilitás a tágabb SolarWinds speciális vagyonkezelési eszközökkel.

A listánkból látható, hogy nem kell korlátoznia lehetőségeit fizetett szolgáltatásokra. Számos nyílt forráskódú, ingyenes MSP-támogatási rendszer létezik. Soha ne feledkezzen meg arról, hogy azt kapod, amiért fizetsz és ha vállalkozása az IT-szolgáltatások kiválóságán nyugszik, akkor tényleg nem engedheti meg magának, hogy a költségvetési nehézségek miatt kockáztassa a sarkokat.

Vezet egy MSP-t? Ön egyike azon világ több ezer vállalkozójának, amely az informatikai készségeket otthoni menedzsment szolgáltatássá változtatta? Melyik RMM csomagot részesíti előnyben? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások az alábbiakban megoszthatja tapasztalatait a közösséggel.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

About the author

Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 32 =