10 legjobb Active Directory dokumentációs eszköz

10 legjobb Active Directory dokumentációs eszköz

A Microsoft Active Directory egy nagyon széles körben használt hozzáférés-kezelő rendszer. A felhasználói fiókokat kezeli Exchange Server, SharePoint Server, és szinte minden olyan Microsoft terméknél, amely felhasználói hitelesítő adatokat igényel. A szolgáltatás kiterjeszti kompetenciáját a Microsoft termékkatalógusán túl, mert sok más szoftverrendszer használja, és megóvja a hálózathoz csatlakoztatott eszközökhöz való hozzáférést.

Ha csak ideje van megismerni az eszközöket, itt van a tíz legjobb Active Directory-kezelő eszköz listája:

 1. SolarWinds MSP Passportal (GET DEMO) Online informatikai dokumentációs platform és jelszókezelő.
 2. IT ragasztó Felhő alapú jelszókezelő és dokumentációkezelő rendszer.
 3. ManageEngine ADManager Plus A Windows Server és Windows rendszeren futó helyszíni Active Directory megfigyelő szoftver.
 4. SolarWinds hozzáférési jogok kezelője (INGYENES Kipróbálás) Active Directory felügyeleti rendszer, amely jelentési modult tartalmaz.
 5. XIA konfiguráció IT infrastruktúra dokumentációs eszköz, amely tartalmaz egy Active Directory megfigyelő modult.
 6. José Active Directory jelentéskészítés Egy egyszerű, ingyenes eszköz az AD vezérlő állapotok rögzítéséhez. Parancssori segédprogramként vagy GUI felülettel érhető el.
 7. Active Directory Excel jelentésgenerátor PowerShell-parancsfájl, amely Excel kimenetet generál az AD-vezérlő lekérdezéseiből.
 8. ADScribe Könnyű Active Directory jelentéskészítő eszköz, amely a parancssorból vagy egy varázslón keresztül fut.
 9. Active Directory Jelentéskészítő Egy AD jelentéskérdezés-készítő, amely eredményeket jelenít meg az alkalmazáson belül, és lehetővé teszi az adatok exportálását.
 10. A Microsoft Active Directory topológia diagramja Ingyenes eszköz, amely megmutatja az engedélyek hierarchiáját egy AD megvalósításban.

Az Active Directory oly sok felhasználása esetén a rendszergazdák számára nagyon fontos a rendszer irányításának elsajátítása. Az Active Directory terminológiája néha kissé zavaró lehet. Időnként az elfoglalt emberek, akiknek sok más felelőssége van, kissé összekeveredhetnek domainek, erdők, és fák. A dolgok rendetlenségei anélkül, hogy világos képet kapnának a tartományvezérlők és az engedélyezési kapcsolatok megosztásáról, hierarchiáiról, közös jellemzőiről és szétválasztásáról.

Az Active Directory kezelése

Az egyetlen módszer a felhasználók, eszközök és az Active Directory végrehajtási struktúrája közötti bonyolult kapcsolatok tetejére tartására az dokumentálja az egészet.

Az Active Directory dokumentációs projekt indítása nehéz feladat. A döntés nagy döntése a dokumentáció felépítése. Mindazonáltal valaki, akinek különösen szüksége van a rendszer dokumentálására a jobb megértés és a jobb irányítás elősegítése érdekében, valószínűleg nem fogja tudni kidolgozni a dokumentációs struktúrát.

Szerencsére rendelkezésre áll útmutatás az Active Directory dokumentációtároló helyes formátumáról.

Az Active Directory adatbiztonsága

A tartományvezérlők felépítése és az azokban szereplő engedélyek felsorolása létrehozza az Active Directory adatainak második forrását. Ezt az információt nem szabad elterjedni, és az Active Directory biztonságos környezetén kívüli másolása növeli a kockázatot.

Az Active Directory-ban szereplő adatok titokban kell tartani. Ha az adatok az irodában fekszenek, nyomtatott dokumentumokban vagy szöveges dokumentumokként hozzáférhetőek valahol a vállalati szerverre biztonsági gyengeséget okoz. Tehát az Active Directory információtárát titkosítással és felhasználói hitelesítő adatokkal kell biztosítani a hozzáféréshez. A katasztrófa utáni helyreállítás érdekében az Active Directory dokumentációját tárolni kell a társaság elsődleges helyétől távol tartva.

  IDS против IPS

Active Directory auditálás

Központi hozzáférési jogkezelőként az Active Directory nagyon fontos adatbiztonsági előírások betartása. A PCI-DSS vagy a HIPAA biztonsági védelmi szabványok tanúsításának megszerzéséhez a vállalatnak be kell mutatnia, hogy rendelkezik megfelelő hozzáférési jogokkal. E szabványok ellenőrzése és a GDPR jogi lépéseinek bizonyítása érdekében Active Directory dokumentációt igényel.

A legjobb Active Directory dokumentációs eszközök

Valószínűleg nincs ideje az Active Directory dokumentációjának és a könyvvizsgálatnak az összes lehetőségének kutatására. Ez a jelentés kemény munkát végzett az Ön számára, és létrehozott egy rövid listát azok számára, akik javítják az Active Directory kezelését.

Az eszközökről a következő szakaszokban olvashat bővebben.

1. SolarWinds MSP Passportal (GET DEMO)

Passportal műszerfal

Az SolarWinds MSP Passportal A csomag egy jelszókezelőt és a SolarWinds dokumentációs kezelője. Ez a csomag lehetőséget ad arra, hogy biztonsági másolatot készítsen az Active Directory bejegyzéseiről, és tárolja az AD megvalósításról írt dokumentációt.

A jelszókezelő rendszer képes szinkronizálás az Active Directoryval. Ez biztosítja a biztonsági mentési lehetőséget a rendszer helyreállításához katasztrófa esetén. A jelszókezelő felületén sokkal könnyebb kezelni, mint a szokásos Active Directory felületen. Olyan feladatokat tesz, mint: automatikus e-mail forgatás a rendszeres jelszó-változtatások könnyebb végrehajtása. A Passportalban végrehajtott módosítások automatikusan bekerülnek az Active Directory megvalósításába.

Ha dokumentálnia kell az Active Directory-t az adatvédelmi szabványoknak való megfelelés bizonyítása érdekében, akkor a szükséges ellenőrzési jelentéseket az Active Directory helyett a Passportalból futtathatja. Az Active Directory-ról készített dokumentáció feltölthető a SolarWinds dokumentumkezelőbe tárolás céljából.

A SolarWinds Passportal az egy felhőalapú szolgáltatás amely magában foglalja a távoli tárolóhelyet is. Ez megóvja az Active Directory beállításait és az összes tárolt rendszerdokumentációt a helyszíni katasztrófák és a manipulációk ellen. A Passportalhoz való hozzáférést hitelesítő adatok őrzik, és mind az adatok tárolása, mind továbbítása titkosítással védett.

A Passportal előfizetés útján fizetendő. Az értékesített eszköz a kezelt szolgáltatók számára (MSP), így hozzáadhatják a jelszókezelést szolgáltatásként, amelyet ügyfeleik számára kínálnak. Ugyanakkor alkalmas lenne több telephelyű vállalkozásokra is, amelyek központosított informatikai irányítást folytatnak. tudsz regisztráljon egy bemutatóra hogy láthassa.

SolarWinds MSP PassportalRegister for Demo

2. IT ragasztó

ITGlue

Az IT ragasztó a Kaseya és célja az MSP-k. Ugyanakkor azt egy több helyszínen működő vállalat informatikai osztálya is felhasználhatja. Ez az eszköz nagyon hasonlít a Passportal-hoz, mert magában foglalja a jelszó és a dokumentumkezelést.

Az Active Directory dokumentálása az IT ragasztóval nagyon egyszerű. A rendszer magában foglalja sablonok könyvtára amelyek kiegészítőkként szolgálnak az eszköz funkcionalitásához. Ezen sablonok egyike kifejezetten az Active Directory implementációira vonatkozik.

Az Active Directory sablon funkciójának egy része a képessége dokumentálja az aktuális állapotot az Ön vállalkozásának Active Directory vezérlőiből és azok tartalmából. Az IT Glue Active Directory-figyelője linkeket tartalmaz az AD-hez kapcsolódó dokumentációhoz. Ez a felület indexként szolgál az AD dokumentációjához, és útitervet ad Önnek arról is, hogy milyen dokumentumokat kell létrehozni,

Az Active Directory figyelő része az IT Glue jelszókezelő moduljának. A rendszer az egy felhőalapú szolgáltatás és tárolóhelyet foglal magában. Ez egy ideális csomagot jelent az Active Directory dokumentálásához, mivel a dokumentumkezelő modul is tartalmaz egy szerkesztőt. Ez azt jelenti, hogy a dokumentáció az IT Glue környezetben létrehozható és ott tárolható.

  A router forgalom és a legjobb eszközök figyelése

Az adatátvitel és a dokumentumok tárolása az IT Glue segítségével jelszóval védett és titkosított a biztonság érdekében.

Az IT Glue szolgáltatást havonta egy felhasználónként kell fizetni, minimum öt felhasználó előfizetésével. A rendszert három kiadásban kínálják: Alapvető, választ, és Vállalkozás. Minden verzió tartalmazza a jelszókezelőt az Active Directory megfigyeléssel, valamint a dokumentumkezelő és tároló rendszert.

3. ManageEngine ADManager Plus

10 legjobb Active Directory dokumentációs eszköz

Ha inkább az AD megfigyelő szoftvert helyszíni házigazdaként használja, mint felhőalapú szolgáltatással, akkor valószínűleg a legjobb választás az ManageEngine ADManager Plus. Ez a csomag nagyon átfogó felület az Active Directoryhoz és kulcsfontosságú, tartalmaz egy jelentéskészítő motort amely segít dokumentálni az Active Directory megvalósításait.

Az ADManager Plus által generált jelentések a felhasználókra, a terjesztési listákra, a biztonsági csoportokra, a számítógépekre és a kapcsolatokra vonatkoznak. Lefedi a felhőalapú AD implementációkat, valamint a helyszíni Active Directory állapotokat. Az eszköz képes fedezni Exchange Server, Skype, és más alkalmazások, amelyek az Active Directory-t használják a hozzáférési jogokhoz.

Az ADManager Plus három verzióban érhető el: Ingyenes, Alapértelmezett, és Szakmai. Az ingyenes kiadás egy domain kezelésére korlátozódik. A standard verzió szélesebb körű, a Professional kiadás pedig a Help Desk modulokat tartalmazza. Az ingyenes kiadás letöltési fájlja pontosan megegyezik a professzionális kiadás fájljával. A ManageEngine 30 napos ingyenes próbaverziót kínál a Professional számára. A hónap lejárta után a program átvált a korlátozott ingyenes kiadásra.

4. SolarWinds hozzáférési jogok kezelője (INGYENES Kipróbálás)

SolarWinds Access Rights Manager

Az SolarWinds Access Rights Manager kiterjed az Active Directory, a Microsoft Exchange, a Windows File Share és a Microsoft SharePoint alkalmazásokra. Az eszköz vizuális reprezentációkat mutat a jelenlegi objektumok az AD megvalósításban. Látható tényezők a felhasználói csoportok és az engedélyek öröklése.

Az engedélykezelési funkciók és a felhasználók önkiszolgáló portálja mellett az eszköz magában foglalja elemzési funkciók amelyek támogatják az adatbiztonsági előírások betartását és segítenek teljesíteni a szolgáltatási szintű szerződés feltételeit. Az eszköz tevékenységi naplózást tartalmaz.

Az AD analizátor tartalmazza adatrendezési és szűrési funkciók. Ezek lehetővé teszik a saját jelentések összeállítását. Az eszköz tartalmaz egy jelentéskészítő modult is, amelynek előre megírt formátumai megfelelnek az adatvédelmi szabványok könyvvizsgálati követelményeinek.

A szoftver telepítésre kerül Windows Server és elérhető egy 30 napos ingyenes próbaverzióra. A SolarWinds ingyenes alternatívát is gyárt, az úgynevezett SolarWinds Permissions Analyzer for Active Directory-t. Ez az ingyenes eszköz nem rendelkezik az Access Rights Manager összes adatmegjelenítésével vagy kezelési funkciójával.

SolarWinds hozzáférési jogok menedzserTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

5. XIA konfiguráció

XIA konfiguráció

XIA konfiguráció a Centrel Solutions egy informatikai infrastruktúra dokumentációs rendszer. Az eszköz rögzíti az összes eszközkonfigurációt és szoftververziót, valamint a jogosulatlan változások figyelmeztető rendszergazdáit, lehetőséget biztosítva a konfigurációk visszavonására.

A dokumentációs rendszer tartalmazza a szükséges formátumokat rendszerbiztonsági szabványok betartása. A dokumentációs eszköz Active Directory modulja ellenőrzi az összes AD-vezérlő állapotát. Ezek a jelentések szerkeszthetők és tárolhatók, valamint márkanevével is elláthatók. Az XIA konfigurációs rendszer lehet multi-bérlő, lehetővé téve, hogy az MSP-k felhasználják az ügyfelek támogatására.

Az XIA konfigurációs rendszer a következő formátumban érhető el helyszíni szoftver vagy szolgáltatásként házigazda a felhőben. A felhőverziónak nincs annyi szolgáltatása, mint a helyszíni szoftvernek - nem engedélyezi a speciális biztonsági lehetőségeket, a márkanevet és a jelentés szerkesztését.

A rendszer három kiadásban érhető el: Technikus, Vállalkozás, és Korlátlan vállalkozás. A technikus és a Unlimited Enterprise kiadás egyetlen licenccel dokumentálja a rendszer összes berendezését. Az Enterprise verzió eszközönként kerül felszámolásra, így több licencet kellene vásárolnia, hogy a teljes rendszert dokumentálja ezen verzióval.

  8 legjobb Windows Server Update Services (WSUS) eszköz és szoftver

Az XIA Configuration nagyon érdekes rendszerdokumentációs és konfigurációs védelmi eszköz. A Centrel Solutions a szoftvert egy 30 napos ingyenes próbaverzióban kínálja.

6. José Active Directory jelentéskészítés

Jose AD dokumentáció

A José Active Directory jelentése egy kis, ingyenes szoftver darab amely szép, bemutatható képernyőket készít az Active Directory vezérlőről. A jelentések HTML formátumban készülnek, de kinyomtathatók PDF-be, illetve kivághatók és beilleszthetők egy Word-dokumentumba.

Az eszköz rendelkezik egy grafikus felhasználói felület, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza, mely információkat kell kibontani az AD vezérlőből. Van még egy parancssori verzió, amely lehetővé teszi a jelentések indítását szkriptek útján.

Az eszköz eredetileg német nyelvű szöveggel készült, de most angolul is elérhető. Telepítésre kerül ablakok és Windows Server. Ez egy nagyszerű eszköz azoknak a kis cégeknek, amelyek csak rögzíteni akarják AD-vezérlőik aktuális állapotát. A programot tartalmazó ZIP-fájl egy parancssori szkriptet is tartalmaz, amely az összes szokásos AD-állapotjelentést futtatja, amelyet egy tipikus rendszergazda igényel. Az állapotfigyelés érdekében ez a kötegelt fájl rendszeresen futtatható ütemterv szerint.

7. Active Directory Excel jelentésgenerátor

Active Directory Excel jelentésgenerátor

Az Active Directory Excel Report Generator egy PowerShell szkript amely létrehoz egy AD állapotjelentést, amely megnyitható a Microsoft Excelben. A program ingyenesen elérhető és Windows környezetben fut.

A jelentésben szereplő információk tartalmazzák a fiókok állapotát és az inaktív fiókok kiemelését. Azt is megmutatja, hogy melyik fiókok vannak zárolva és melyek lejárt jelszavakkal.

8. Feliratkozás

ADScribe

Az ADScribe from Leadum Software egy egyszerű Active Directory jelentéskészítő eszköz, amely fut ablakok és Windows Server. A kimenet HTML, CHM súgó formátum vagy Microsoft Word formátumban tárolható. Ez egy könnyű eszköz, amely gyorsan fut. Indíthat egy varázslón keresztül vagy a parancssorban. Az eszköz által generált jelentések felsorolják az ellenőrzött AD objektumokat, az egyes részletekkel együtt.

9. Active Directory Jelentéskészítő

Active Directory Jelentéskészítő

A Sysmalogic Active Directory Report Builder jelentéseket készít az Active Directory megvalósításában szereplő összes domainről. Az eszköz kimenete mindkét formátumban található CSV vagy Excel-ready formátum.

Az eszköz GUI felülete egy lekérdezéskészítő, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy meghatározza, mely Active Directory-részletek jelennek meg a jelentésben. A jelentéskérdezés végrehajtásának eredményei megjelennek a Jelentéskészítő képernyőn, majd menthetők más alkalmazások számára történő hozzáférés céljából. Az adatok másolhatók és beilleszthetők más szerkesztőkbe is.

Az eszköz nyelven érhető el ingyenes és fizetett verziók. A teljes verzió egy 30 napos ingyenes próbaverzióban érhető el. Ha úgy dönt, hogy a próbaidőszak végén nem fizet, akkor a szoftver átvált az ingyenes verzióra.

10. A Microsoft Active Directory topológiai diagramja

A Microsoft Active Directory topológia diagramja

Ezzel kaphat vizuális ábrát az Active Directory engedélyek struktúrájáról ingyenes eszköz a Microsoft-tól. A felhasználó meghatározhatja, hogy az Active Directory melyik kategóriáját kell használni a térkép összeállításához. A jelentések AD-tartalmat jeleníthetnek meg egy domain, szervezeti egység, szerver vagy csoport szempontjából.

A kimenetet a rendszer generálja Microsoft Visio formátumban, tehát ahhoz, hogy használhassa a diagrammot, rendelkeznie kell ezzel az eszközzel. A szoftver a Windows Server 2000-re és újabb verziójára, vagy Windows Vista, XP vagy Windows 7 rendszerre települ.

Az eszköz ingyenesen használható, és letölthető a Microsoft webhelyéről.

Az Active Directory dokumentációs eszköz kiválasztása

Szüksége lehet egy eszközre, amely lehetővé teszi az Active Directory objektumainak és azok kapcsolatainak jobb áttekintését, vagy szüksége lehet egy teljes adatvédelmi szabványok ellenőrző eszközére. Ez a lista az Active Directory dokumentációs eszközeinek széles skáláját tartalmazza, és remélhetőleg az egyik megfelel az Ön igényeinek.

A listán szereplő eszközök egy része szabadon használható, míg a többiek ingyenes próbaidőszakot kínálnak. Próbáljon ki néhány eszközt ingyen, hogy eldöntse, melyik a legmegfelelőbb.

Van már egy preferált Active Directory dokumentációs eszköz? Használ valamelyik eszközt a listán? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások alább, és ossza meg tapasztalatait a közösséggel.

About the author

Comments

 1. , akkor azokat biztonságosan kell tárolni, és csak azoknak a személyeknek kell hozzáférniük, akiknek szükségük van rájuk. Az Active Directory auditálás Az Active Directory auditálása fontos része az adatbiztonságnak. Az auditálás lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy nyomon kövessék, hogy ki és mikor fér hozzá az Active Directory-hoz, és hogy milyen műveleteket hajtottak végre. Az auditálás segít azonosítani a biztonsági problémákat és megakadályozni a jogosulatlan hozzáférést. A legjobb Active Directory dokumentációs eszközök Az Active Directory dokumentálása és auditálása időigényes feladat lehet, de szerencsére számos eszköz áll rendelkezésre, amelyek megkönnyítik a rendszergazdák dolgát. Az alábbiakban felsoroljuk a tíz legjobb Active Directory dokumentációs eszközt: SolarWinds MSP Passportal, IT ragasztó, ManageEngine ADManager Plus, SolarWinds hozzáférési jogok kezelője, XIA konfiguráció, José Active Directory jelentéskészítés, Active Directory Excel jelentésgenerátor, Feliratkozás, Active Directory Jelentéskészítő és A Microsoft Active Directory topológiai diagramja. Az Active Directory dokumentációs eszköz kiválasztása Az Active Directory dokumentációs eszköz kiválasztása nagyon fontos, mivel ez segít a rendszergazdáknak megérteni az Active Directory működését, és megakadályozza a biztonsági problémákat. Az eszköz kiválasztásakor fontos figyelembe venni a következőket: az eszköz funkcionalitása, az ár, az integráció más rendszerekkel, az eszköz használhatósága és az eszköz támogatása. Az Active Directory dokumentációs eszköz kiválasztása előtt érdemes alaposan megvizsgálni az összes lehetőséget, és kiválasztani azokat az eszközöket, amelyek a legjobban megfelelnek az adott szervezet igényeinek.

Comments are closed.

Adblock
detector