10 legjobb adatbázis-kezelő eszköz és szoftver

Adatbázis-kezelő eszközök és szoftverek

Az adatbázisokat a vállalkozások széles körben használják referenciaadatok tárolására és a tranzakciók nyomon követésére. A webhelyeknek adatbázisokra van szükségük, és az Enterprise Resource Planning (ERP) rendszerekre van szükségük. Az Adatbáziskezelő Rendszer (DBMS) az a szoftver, amely formázza az adatokat az adatbázisokban tároláshoz, és hozzáférést biztosít az adatok visszakeresési módszerein keresztül. Nehéz megszerezni adatainak áttekintése az SQL parancssoron keresztül. A grafikus felhasználói felület sokkal jobb módszert kínál az adatbázis állapotának ellenőrzésére és megfelelő kezelésére.

Ebben az áttekintésben különféle adatbázis-kezelőfelületeket vizsgálunk meg, amelyek segítenek az adatok hatékony kezelésében. Az itt található lista egy sor olyan eszközt tartalmaz, amelyek alkalmasak magánszemélyekig, akár nagy szervezetekig, dedikált DBA-val.

A legjobb adatbázis-kezelő eszközök

Ha elkezdi keresni az üzleti igényeit kielégítő szoftvereket, akkor sok olyan lehetőséggel fog találkozni, amelyek alapja egy adatbázis-rendszer. Az új adatbázis-eszközök kifinomult felületei megkönnyítik az adatbázis létrehozását és futtatását a vállalkozás mindenki számára - már nincs szüksége speciális adatbázis-technikusra vagy adatbázis-adminisztrátorra.

Itt van a miénk a tíz legjobb adatbázis-kezelés és eszköz felsorolása:

  1. RazorSQL
  2. Microsoft SQL Server Management Studio
  3. MySQL Workbench
  4. TeamDesk
  5. TablePlus
  6. Sequel Pro
  7. phpMyAdmin
  8. Navicat a MySQL számára
  9. SQLyog
  10. Trükk

Az opciókról a következő szakaszokban olvashat bővebben.

1. RazorSQL

RazorSQL

A RazorSQL egy kiterjedt eszközkészlet, amely segít az SQL-hez hozzáférő relációs adatbázis futtatásában. A csomag képes kommunikálni az RDBMS hosszú listájával, ideértve a következőket Jóslat, MySQL, SQL szerver, PostgreSQL, Informix, és Ingres.

Az eszköz interoperabilitása különösen akkor hasznos, ha a webhelyén több típusú adatbázissal kell foglalkoznia. Az SQL parancskészlet nem teljesen azonos az összes RDBMS-en, ezért pazarolhatja az időt a rossz parancsformátum megadására, amikor az egyik rendszerről a másikra vált. A RazorSQL bemutat egy GUI felületet, amelyet azután az adatbázisban végrehajtott parancsokká interpretál. Ha azonban saját szkripteket szeretne írni, a segédprogram tartalmaz egy SQL szerkesztő, amely kiemeli a szintaxis hibákat.

A csomag szinte minden olyan funkciót tartalmaz, amelyre szüksége van egy adatbázis kezeléséhez, ideértve az adatok táblázatos biztonsági mentését is. Egy dolog, ami hiányzik a csomagból, egy űrlapkészítő, amely lehetővé tenné a felhasználói felületek létrehozását, hogy a felhasználói közösség biztonságos és egyszerű hozzáférést biztosítson az adatbázishoz.

Ez egy fizetett eszköz, de nagyon kedvező áron. Megvásárolhatja a szokásos csomagot, amely egyéves frissítéseket és támogatást tartalmaz, vagy választhat drágább, hosszabb támogatási időtartamú csomagokat is. A RazorSQL árképzési struktúrájának másik dimenziója az, hogy hány ember fogja használni. A szoftver telepítésre kerül ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux és 30 napos ingyenes próbaverzióra is beszerezheti.

2. Microsoft SQL Server Management Studio

Microsoft SQL Server Management Studio

Ha az SQL Server szolgáltatást használja a DBMS-hez, akkor ennek előnyei lennének ingyenes eszköz a Microsoft által. Ez a segédprogramok csoport tartalmaz egy grafikus eszközt, amely lehetővé teszi az adatbázis tervezését és a táblázatok meghatározását. Az eszköz által előállított adatbázisdiagramok hasznosak a projekt könyvtár és a rendszerdokumentáció összetevőiként, amikor új adatbázist hoz létre vagy egy meglévő példányt adaptál..

Az Object Explorer az adatbázis egy egyszerű grafikus ábrázolása, amely bemutatja a már létrehozott táblákat. Sablonkezelő egy objektum-létrehozási szkript csomag, amelyben figyelmeztetések vannak megadva, így az objektumok neveit beírhatja, amikor futtatja őket.

Megoldás kereső elavult - benne van a csomagban, de már nem támogatott. Ez az eszköz „tárolókat” hoz létre, amelyek egyesítik a nézeteket és a szkripteket, amelyek egy adott objektumra vagy a kapcsolódó objektumok csoportjára vonatkoznak.

Ez a könnyű csomag nem tartalmaz egységesítő felületet, de az eszközök hasznosak lesznek.

3. MySQL Workbench

MySQL Workbench

A MySQL Workbench az egy ingyenes eszköz fejlesztette ki az Oracle. A segédprogram támogatja az adatbázis tervezését, fejlesztését, kezelését és az áttelepítést / biztonsági mentést. A csomaghoz tartozó szoftver fut ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux.

Az összes közmű MySQL A munkapadok egységes vizuális felületen keresztül érhetők el. Ha új adatbázist hoz létre, akkor a csomagban lévő Entitás-kapcsolati diagram készítő eszközzel indul. Az ábra részletes képernyői lehetővé teszik az adatbázis összes objektumára vonatkozó összes követelmény meghatározását.

Az SQL szerkesztő támogatja az adatbázis-létrehozási projekt objektum-létrehozási feladatait. A Szerkesztő bemutatja az állítások és záradékok színkódolását, így azonnal megnézheti, hogy hibát követett-e el a szintaxisban.

Az Visual Performance irányítópult az SQL Workbench verziója segít ellenőrizni egy meglévő adatbázis kézbesítési sebességét. Láthatja, hogy az adatbázis tartalmának növekedésével hol kell optimalizálni az objektumokat és linkjeiket. Az irányítópult vonzó grafikus adatokkal rendelkezik, amelyek sokkal könnyebbé teszik a probléma felismerését.

Az Adatbázis-migráció A Workbench funkció képes a biztonsági mentések kezelésére. Szervezi az adatbázisok átvitelét a MySQL-be ​​más RDBMS-ből származó forrásokból, ideértve a Microsoft SQL Server, Microsoft Access, Sybase ASE, és PostreSQL. Ennek az eszköznek a támogatását egy felhasználói közösség fóruma nyújtja.

4. TeamDesk

TeamDesk

A TeamDesk kissé különbözik a lista többi eszközétől. Ez nem egy rendszer, amely segít egy DBMS kezelésében jelentése egy DBMS. A TeamDesk etoszusa az, hogy nem kell túl aggódnia az adatbázis felépítése miatt. Létrehoz egy alkalmazást, például egy kapcsolattartó segédprogramot vagy egy számla létrehozási és lekérdezési képernyőt és az eszközt generál egy adatbázist a színfalak mögött, hogy támogassa az új képernyőit. Az eszköz tartalmaz egy sablonkönyvtárat, amely segít az új képernyők elrendezésének kidolgozásában. Ez egy nagyszerű asszisztens, amely olyan mezőket kínál Önnek, amelyeket esetleg nem gondolt volna feltenni az új űrlapra.

Ez egy felhőalapú szolgáltatás, így használatához nem kell semmilyen szoftvert telepítenie. Bármely operációs rendszeren futó böngészőn keresztül érheti el a rendszert. A szolgáltatás konfigurálása és az interfész tervezése úgy van megszervezve, hogy felszámolhassa azt a szükségét, hogy szakértői adatbázist és hálózati rendszergazdát kell alkalmaznia. Ez ideálissá teszi az eszközt egy kisvállalkozás számára, mint például a tulajdonos-munkavállalók egyéni vagy kis társulása.

Ez az online csomag angol nyelven érhető el három szolgáltatási szint, ami alkalmassá teszi kis- és középvállalkozások számára. Készíthet új adatbázisokat ingyenes fiókkal a cég webhelyén keresztül, amely magában foglalja a sablonkönyvtárhoz való hozzáférést. Táblázat feltöltésével is létrehozhat adatbázist. Ez létrehozza az adatbázis felépítését a szükséges táblázatokkal együtt, és kitölti őket a táblázatban szereplő adatokból is. Az ingyenes számla aktív 14 nap. Akkor fizetnie kell a szolgáltatásért.

5. TablePlus

TablePlus

A TablePlus egy grafikus felület az RDBMS márkák széles skálájához. Képes csatlakozni és megjeleníteni a beírt adatbázisokat MySQL, PostgreSQL, SQL szerver, Jóslat, és SQLite, többek között. Az eszköz szoftvere telepítve van ablakok és Mac operációs rendszer.

Az interfész különböző témákhoz adaptálható. A felület és az adatbázis közötti kapcsolat titkosítva van, és többszintű hitelesítést is alkalmazhat az alkalmazás eléréséhez. Noha a grafikus felhasználói felület könnyű használata az adatbázis-feltárást olyan feladattá teszi, amelyet a nem műszaki szakemberek is használhatnak, ez nem a végfelhasználói eszköz. Ez egy támogatási eszköz fejlesztők és DBA-k számára. Az SQL asszisztens az eszközbe beépített képzett programozók asszisztense, nem pedig automatizált szkriptgenerátor képzetlen személyzet számára.

Az adatböngésző beolvassa a kiválasztott táblázat rekordjait, lehetővé téve azok megtekintését, szerkesztését vagy törlését. Az SQL szerkesztő segít a szkriptek fejlesztésében a színkódú utasítások és a záradékok felismerése révén. Ez a szerkesztő tartalmazza az utasítások formázását és az automatikus kiegészítés funkciót.

Az adatkezelési funkció lehetővé teszi egy adatbázis exportálását, beleértve annak adatait, és ezeket az adatokat újra importálhatja. Ez hasznos asszisztens a biztonsági mentési és helyreállítási eljárásokhoz.

Kaphat egy ingyenes próbaverziót a rendszerről, amelynek működési korlátai vannak. Az árazási struktúra azon terminálok számán alapul, amelyeken a szoftvert telepíti. A licenc lehetővé teszi a szoftver örök használatát, de a mellékelt támogatási csomag csak egy évig tart. Kapsz egy 7 napos pénz-visszafizetési garancia.

6. Sequel Pro

SequelPro

A Sequel Pro csak Mac számítógépeken érhető el. Telepítésre kerül Mac OS 10.6 és magasabb. Ez egy ingyenes eszköz, de adományozhat a fejlesztőknek, ha szeretné.

Ez az eszköz képes interfészbe a MySQL adatbázisok. Bármelyik adatbázishoz csatlakozhat, amennyiben a bekapcsolt számítógép a hálózaton keresztül elérhető. Ez egy nyílt forráskódú projekt, így a forráskódot lemásolhatja és adaptálhatja. Ha rendelkezik programozási ismeretekkel, akkor is hozzájárulhat a projekthez, és benyújthatja az általad elvégzett fejlesztéseket, amelyeket a mások számára letölthet az alapprogramba. A szoftvert minden este frissítik.

A Sequel Pro ablak elrendezése kissé hasonlít egy fájlkezelőhöz. A bal oldali ablaktáblában az adatbázis összes táblája látható, a fő panelen pedig az aktuálisan kiválasztott táblázat összes rekordja jelenik meg. Az SQL lekérdezéseket be is írhatja az interfészbe, és megkaphatja az eredmények megjelenítését az adatmegjelenítőben. Lehetőség van a Sequel Pro használatára adatok exportálása az adatbázisból. Az eszköz is import tárolt adatokat vissza az adatbázisba, vagy létrehozza ugyanazokat a táblázatokat egy másik adatbázis példányban, és feltölti azokat az adatokkal, amelyekről biztonsági másolatot készített.

7. phpMyAdmin

phpMyAdmin

A phpMyAdmin segédprogram egy ingyenes, nyílt forráskódú eszköz az Ön felületéhez való kapcsolódáshoz MySQL vagy MariaDB adatbázisban. Ez a szoftver tovább fog futni ablakok és Linux. Megadhatja, hogy az alkalmazás kéttényezős hitelesítést hajt végre a hozzáférés-vezérlés érdekében. Az eszköz telepítése kissé bonyolult, ezért jobb lenne, ha segítséget nyújtana azoknak, akik műszaki képzettséggel rendelkeznek. Azok a műveletek, amelyeket az eszköz lehetővé tesz az adatokra, azt is sugallják, hogy ez nem egy asztali alkalmazás egy nagyvállalat végfelhasználói számára.

Ezzel az eszközzel táblázatokat és egyéb adatbázis-objektumokat hozhat létre, módosíthat és eltávolíthat. Az adatbázis felhasználói fiókjait a phpMyAdmin segítségével is kezelheti. egy SQL szerkesztő lehetővé teszi a saját szkriptek fejlesztését és végrehajtását az adatbázisban. Egyéb funkciók közé tartozik az a képesség, hogy az egész adatbázist fájlba exportálják az eszközön keresztül - ezenkívül végigvezeti Önt abban, hogy miként importálhatja vissza a példányt a fájlokból.

8. Navicat a MySQL számára

Navicat a MySQL számára

A Navicat for MySQL egy fizetett eszköz, amely fut ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer. Csatlakozhat az ideális megoldáshoz MySQL és MariaDB adatbázisok. Egy másik eszköz, amelyet a Navicat csatlakoztathat a PostgreSQL-hez, és a Navicat Premium az RDBMS széles skáláját kezeli, beleértve a MySQL, MariaDB, PostgreSQL, Oracle és SQL Server szolgáltatásokat, valamint az adminisztrációt és fejlesztést.

A Navicat for MySQL eszköz kapcsolódhat felhőalapú adatbázisokhoz, például Google Cloud, Oracle Cloud, Amazon RDS, és Microsoft Azure. Ez az eszköz támogatja az adatbázis-objektumok létrehozását, valamint az adatok kezelését az említett táblázatokban.

A grafikus felhasználói felület ablakától balra található navigációs panel felsorolja azokat az objektumtípusokat, amelyekhez az eszköz hozzáférhet. Bármelyiket is választja, az összes objektum listája megjelenik a fő képernyőn. Kattintson egy bejegyzésre fúrja le és megkapja az objektum és (táblázatok esetén) az abban található adatok részleteit. A segédprogram tartalmaz egy adatbázis-tervező képernyőt is, amely segít létrehozni vagy újratervezni egy adatbázist.

Az interfész lehetővé teszi két példányhoz való egyidejű kapcsolódást és funkciókat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az objektumok szinkronizálását a kettő között. Ez nagyszerű segítség az adatbázisok replikálásában és helyreállításában.

14 napos ingyenes kipróbálást kaphat a Navicat számára a MySQL számára.

9. SQLyog

SQLyog

Az SQLyog egy adminisztrációs eszköz a MySQL adatbázisok és fut ablakok. Az eszköz hasznos segítséget nyújt az adminisztrációhoz, mivel adatbázisokat exportálhat és importálhat. Ütemezheti az adatbázis biztonsági másolatainak előfordulását éjszakánként. Az SQLyog is használható az azonos adatbázis két verziója közötti szinkronizáláshoz. Így te is tükrözze az adatbázisokat azonnali helyreállításhoz vagy teszt adatbázis fenntartásához.

Ennek a segédprogramnak az erőssége abban rejlik, hogy képesek elemezni a meglévő adatbázisokat és javítani azok konfigurációit. Nem ad tanácsokat a normalizálásról, de meg fogja tenni vizsgálja meg az indexeket az adatbázisában, és azonosítsa azokat, amelyek ütköznek. Ezenkívül megvizsgálja az SQL utasításokat és javasolja, hogyan lehetne azokat továbbfejleszteni az eredmények visszatérésének gyorsítása érdekében.

Ennek az eszköznek a szolgáltatásai nagyon kifinomultak, és az adatbázis-adminisztrátorokra irányulnak. Könnyű kezelhetősége azonban jó választást jelent az adatbázis-kezelő egyének számára kiterjedt képzés nélkül. Ez hasznos eszköz a készségek hiányának kiküszöbölésére. Ez az eszköz felhasználónként fizetendő. 14 napos ingyenes próbaverzióban érhető el.

10. Knack

Trükk

A Knack nem csupán adatbázis-elemző eszköz, hanem egy teljes DBMS. Ez egy felhőalapú szolgáltatás, amely tárolja az adatbázisát az Ön számára. Tehát két lehetősége van: használhatja ezt a szolgáltatást a helyszíni adatbázis biztonsági másolatának készítésére és optimalizálására, és másolatát másolhatja a továbbfejlesztett adatbázist az otthoni adatbázis-kiszolgálóra, vagy teljes mértékben megteheti a helyszíni adatbázist.

A biztonsági mentési szolgáltatás be van építve a Knack előfizetésbe. A vállalat több webhelyre készíti az adatbázis tükröit annak biztosítása érdekében, hogy a fő adatközpontban lévő katasztrófa ne veszítse el az adatait. Annak kockázata, hogy elegendő-e önnek a szolgáltatás folytonossága a megtérülhetőség biztosításához, vagy sem.

Ez egy nagyon jó megoldás kis vállalkozás. Magában foglalja az adatbázis előlapjainak sablonjait, amelyek térképeket, hitelkártya-feldolgozást, bemeneti és lekérdezési űrlapokat, valamint jelentéseket tartalmaznak. A jól ismert alkalmazásokhoz, például a MailChimphez és a Dropboxhoz is csatolhatja.

A szolgáltatást havi előfizetéssel számolják fel három tervszinttel, ami minden méretű vállalkozás számára alkalmassá teszi. A Knack 14 napos ingyenes próbaverzióban érhető el.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector