10 legjobb eszköz az Oracle Database számára

10 legjobb eszköz az Oracle Database számára

Az Oracle adatbázisok sok fejlesztő megy az adatbázisokba elismert nagy teljesítményük és az igényes feladatok kezelésének képessége miatt. Az Oracle hírnevét fejlesztette ki annak érdekében, hogy megbízható teljesítményt nyújtson a nehéz felhasználási igényekkel rendelkező felhasználók számára.

Ha még nincs ideje elolvasni az egész posztot, Íme az Oracle adatbázis 10 legjobb eszközének listája:

 1. SolarWinds adatbázis-elemző az Oracle-hez (INGYENES KÉPESSÉG) Adatbázis és lekérdezés teljesítményfigyelő.
 2. RedGate telepítési csomag az Oracle számára Adatbázis-kezelő eszköz változáskezeléssel és sémák összehasonlításával / szinkronizálásával.
 3. Quest varangy az Oracle-hez Adatbázis-kezelő eszköz az adminisztrátorok számára az Oracle, SQL Server, DB2, SAP és MySQL támogatásával.
 4. Aqua Data Studio IDE az adatbázisok megjelenítéséhez és integrálásához, az Oracle, a Microsoft SQL Server, az IBM Db2, a MySQL, a PostgreSQL és a MongoDB használatával.
 5. dbForge Studio for Oracle IDE eszköz azoknak az Oracle fejlesztőknek, akik növelik a PL / SQL kódolási sebességet.
 6. Navicat az Oracle számára Oracle fejlesztő eszköz SQL szerkesztéssel és adatáttelepítéssel. Kompatibilis az Amazon RDS és az Oracle Cloud szolgáltatással.
 7. RazorSQL SQL lekérdező eszköz és adatbázis-böngésző Windows, Mac OS, Linux és Solaris számára.
 8. MyOra Ingyenes adatbázis-figyelő eszköz SQL lekérdezési funkcióval, amelyhez nincs szükség telepítésre vagy internetkapcsolatra.
 9. rendelkezésre álló nekifutási úthossz Nyílt forráskódú IDE az Oracle, MySQL és PostgreSQL adatbázisokhoz. Elérhető Windows, Mac OS, Linux és Unix rendszereken.
 10. Altova DatabaseSpy Az SQL szerkesztéséhez használt adatbázis-lekérdezés és tervező eszköz grafikus szerkesztővel.

A 10 legjobb eszköz az Oracle adatbázishoz

Kiválasztási kritériumainkat a teljesítmény, a könnyű használat, a költség és az általános megbízhatóság alapján alapozzuk.

1. SolarWinds adatbázis-elemző az Oracle-hez (INGYENES KÍSÉRLÉS)

SolarWInds Database Performance Analyzer

SolarWinds adatbázis-elemző az Oracle számára egy teljesítményfigyelő, amely biztosítja 24 órás felügyelet mert Oracle adatbázisok. Az eszköz egy fentről lefelé mutató perspektívát kínál, amellyel a felhasználó felfedezheti a rossz adatbázis-teljesítmény kiváltó okait. A mérhető tényezők között lehet várjon eseményeket, ügyfélgépek, felhasználók, blokkolás, és több.

A mellékelt riasztási rendszer SolarWinds adatbázis-elemző hajtja a anomália észlelése. Az anomália észlelése a gépi tanulást használja a normál teljesítményfeltételektől való eltérések azonosításához. Például, ha a várakozási viselkedés lelassul, akkor a platform riasztást küld. Választhat az előre konfigurált között riasztások elérhetők a dobozból vagy ehelyett saját egyéni is létrehozhat.

Az adatbázis-környezet kezeléséhez rendelkezésre áll egy Kezelési API. A felügyeleti API-n keresztül olyan feladatokat hajthat végre, mint például a monitor elindítása, feliratozás, regisztráció és engedélyezés. További felügyeleti tevékenységekhez a webes felületet használhatja a kódhatások (beleértve a változások hatásait) figyelésére.

SolarWinds adatbázis-elemző megbízható eszköz az adatbázis teljesítményének figyelésére. SolarWinds adatbázis-elemző 2045 USD-tól (1579 £) kezdődik. Letöltheti a 14 napos ingyenes próbaverziót.

SolarWinds adatbázis-elemző az OracleDownload 14 napos INGYENES próbaverziójához

  Végleges WiFi elemző útmutató, amely magában foglalja a 20 legjobb WiFi elemző eszközt

2. RedGate telepítési csomag az Oracle számára

Telepítési csomag az Oracle számára

RedGate telepítési csomag az Oracle számára egy olyan eszköz, amelyet a adatbázis adminisztráció, fejlesztés, és bevetés. A szoftver percek alatt telepíthető, majd összehasonlíthatja az adatbázis-sémákat és táblázatokat. A felhasználói felület sorban jeleníti meg az adatokat, így könnyen megtalálhatja a szinkronizált adatokat.

A parancssori funkción keresztül megteheti automatizálja a telepítéseket. A szkriptek frissítéséhez azonban nem szükséges a kód ismerete. Van egy integrált fejlesztői környezet (IDE), ahol módosíthatja és kezelheti a telepítési szkripteket.

értesítések azt mondja meg, amikor a séma megváltozik, vagy miután felfedezte a problémákat, például a függőségeket. A riasztás kézhezvétele után további vizsgálatokat végezhet, és részletesebb információkat, például az adatbázis hozzáférési előzményeit tekintheti meg.

Az ára RedGate telepítési csomag az Oracle számára a támogatni kívánt felhasználók számától függ. 1-4 felhasználó között az ár egy felhasználónként 1 755 USD (1 355 £), de ez 5-9 felhasználó esetén 1,509 USD-ra, és 10 plusz felhasználó esetén 1420 USD-re (1 096 £) egy felhasználónként. Letölthet egy 28 napos ingyenes próbaverziót.

3. Quest varangy az Oracle-hez

Quest varangy

Quest varangy egy adatbázis-kezelő eszköz és kódoptimalizáló eszköz az Oracle számára. A platform automatizálással távolítja el az adminisztratív feladatokat, például tesztelés, szkript végrehajtása, séma-összehasonlítások, és jelentés.

Az SQL optimalizálási szolgáltatás például egy algoritmust használ, amely automatikusan írja az SQL utasításokat hogy gyorsabban futhassanak. Hasonlóképpen, a PL / SQL kód profilozása a teljesítmény szűk keresztmetszeteit mutatja, hogy a fejlesztők kiküszöbölhessék azokat.

A csapatkódolás lehetővé teszi, hogy több alkalmazott egyszerre férjen hozzá a sémaobjektumokhoz. A kódváltozásokkal való együttműködés megkönnyíti a nagy teljesítményű adatbázis fejlesztését. Vannak vége 200 kód-áttekintési szabály annak biztosítása érdekében, hogy az alkalmazottak magas színvonalú kódot írjanak be a fejlesztési folyamat során.

Ennek öt változata van Quest varangy megvásárolható: Base Edition, Pro Edition, Xpert Edition, Dev Edition és DBA Edition. Az árak 1 023,75 USD (790,74 £) és 5 925 USD (4576 £) között mozognak, és függnek a szükséges kiegészítő funkcióktól, beleértve a kódminőség ellenőrzését, az automatikus SQL optimalizálást és az adatbázis teljesítményének diagnosztikáját. Letölthet egy 30 napos ingyenes próbaverziót.

4. Aqua Data Studio

Aqua Data Studio

Aqua Data Studio egy adatbázis-kezelő eszköz és IDE az Oracle számára egy fedélzeti lekérdező eszközzel. Van egy drag and drop felület amelyet a lekérdezés eredményeinek a munkalapokba való áthelyezéséhez használhat, hogy megjelenítse azokat. Ezeket azután húzhatja a műszerfalba, hogy egyéni adatbázis-figyelési élményt hozzon létre. A megjelenítések megoszthatók más felhasználókkal az együttműködés fokozása érdekében.

Az Visual Query Builder ban ben Aqua Data Studio lehetővé teszi SQL utasítások előállítását az adatbázis táblákból. Nyilatkozatok generálhatók egy ablakban. Ha javítani szeretné az általános teljesítményt, akkor használhatja Vizuális magyarázat tervek, amelyek megmutatják a lekérdezések végrehajtási tervét, így hangolhatja azt. Tervek vannak a következőkre: Jóslat, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, vöröseltolódás, MariaDB, és több.

A szkriptálási szolgáltatások, amelyeket a Aqua Data Studio hatalmasak. Van egy szkriptfejlesztési környezet nyílt API-kkal, amelyekhez használható automatizálja az adminisztrációs feladatokat és hibakeresési szkriptek. A szkriptkörnyezet lehetővé teszi a csapat számára, hogy hatékonyabban dolgozzon, és csökkenti a telepítéshez szükséges időt. Vannak még SQL hibakeresők mert Jóslat, SQL szerver, ASE, és DB2 LUW a termelési problémák gyors kiküszöbölése.

  16 legjobb ingyenes Syslog szerver Linuxhoz és Windowshoz

Aqua Data Studio egy olyan megoldás, amely jól integrálódik azokhoz a vállalatokhoz, amelyek hatékonyan kezelik az Oracle adatbázisokat. A program egyéves előfizetését 499,00 USD (385,30 £) áron lehet megvásárolni. Letöltheti a 14 napos ingyenes próbaverziót.

5. dbForge Studio az Oracle számára

dbForge Studio for Oracle

devart dbForge Studio for Oracle egy IDE amely segít a kódolóknak a PL / SQL kódolás hatékonyabb előállításában. A felhasználó automatikusan kitöltve írhatja és formázhatja a kódot. Az „intelligens formázó” lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy formázza a PL / SQL szintaxis és nyelv. Van egy fedélzeti hibakereső, amely kiküszöböli a kódolási problémákat.

A szerkesztés során időt takaríthat meg egy másik szolgáltatás kód refaktorálás. Az adatbázis-objektumok átnevezésekor a kijavítás automatikusan felváltja az összes objektumra való hivatkozást.

Az adatbázis-kezelés támogatására van adatok összehasonlítása és összehangolás. A ... val Séma-összehasonlító varázsló, összehasonlíthatja az adatbázisokat és a pillanatképeket szinkronizálás előtt. Akkor használhatja a Adat-összehasonlító varázsló a különféle adatkészletek összehasonlításához.

A Három változatnak van dbForge Studio for Oracle megvásárolható: Standard, Professional és Enterprise. A standard verzió 199,95 dollárba (154,39 fontba) kerül PL / SQL hibakeresővel és lekérdezési profilozóval. A professzionális verzió 449,95 dollárt (347,42 font) fizet, a parancssori felület és a séma / adatok összehasonlítása és szinkronizálása.

Az Enterprise verzió 649,95 dollárt (501,85 font) fizet, a többi verzió összes szolgáltatásával, valamint egy adatgenerátorral és a DB dokumentációval. Itt található a letöltési link.

6. Navicat az Oracle számára

Navicat az Oracle számára

Navicat az Oracle számára egy adatbázis-kezelő és -fejlesztő eszköz. Az intelligens adatbázis-tervező segítségével a felhasználó létrehozhat és szerkeszthet adatbázis-objektumokat. Az Visual SQL Builder lehetővé teszi teremt és futtassa az SQL utasításokat könnyen. A Kód kitöltése és a kódrészlet funkciók segítenek a felhasználónál a hatékonyabb kódolásban és a hibák kijavításában.

A platform kompatibilis a Amazon RDS és Oracle Cloud a helyi / távoli szerverek támogatásával. Az adatbázis-szinkronizálás lehetővé teszi a felhasználó számára az adatbázisok frissítését. Ezután megteheti jelentéseket generál automatizált alapon.

Navicat az Oracle számára elérhető a (z) oldalon ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux. Állandó licenc a Navicat az Oracle számára 699 USD-t (539,63 £) fizet. 15% kedvezmény 5-9 licencre és 20% kedvezmény 10 plusz licencre. Letöltheti a 14 napos ingyenes próbaverziót.

7. RazorSQL

RazorSQL

RazorSQL egy adatbázis lekérdező eszköz az Oracle számára szintaxis kiemelés és adminisztrációs képességek. Az SQL szerkesztő lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy lekérdezéseket futtasson, SQL és PL / SQL szkripteket szerkesszen. Támogatás több mint 20 különböző nyelvre, ideértve SQL, PHP, Jáva, XML, és több.

Oracle Create Index felhasználható indexek létrehozására vizuális formátumban. A felhasználó kiválasztja a Index név, Táblázat neve, és Oszlopok akarnak az indexben, majd megnyomják a Generáljon SQL-t gomb.

Az adatbázisok kezeléséhez a platform rendelkezik egy böngésző ahol megtekintheti az adatbázis elemeit, például asztalok, sémák, és funkciók. Hasonlóképpen létezik egy táblakészítő eszköz, amelyet SQL táblák létrehozására használhat. Ez a szolgáltatás akkor hasznos, mert felgyorsítja az SQL kód létrehozását. A szoftver SQL-t generál az Oracle szekvenciákhoz, eljárásokhoz, funkciókhoz és triggerekhez is.

  A Wireshark segítségével ismeretlen gazdagép IP-címét szerezheti be

RazorSQL elérhető a csatlakozáshoz ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux. Licenst vásárolhat felhasználónként 99,95 USD (79,95 GBP), 2-9 felhasználók számára 96,95 USD (76,95 GBP), 10-19 felhasználó esetén 94,95 USD (74,95 GBP), felhasználónként pedig 20,9 vagy ennél többet (92,95 USD). Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót.

8. MyOra

MyOra

MyOra egy ingyenes adatbázis-figyelő eszköz az Oracle számára, amely valós időben méri a teljesítményt. Val vel MyOra figyelheti a mutatókat, például Várjon elemzést, A rendszer vár, DB tevékenység, Az 5 legfontosabb SQL, és Az első 5 erőforrás a munkamenetek használatával. A rendszer a teljesítményadatokat vizuális formátumban jeleníti meg, beleértve oszlopdiagramokat, grafikonokat és kördiagramokat.

A szoftver számos adatbázis-kezelési funkcióval rendelkezik. Például létezik egy Schema Explorer ahol az adatbázis-objektumokat kezelheti, beleértve indexek, asztalok, Funkciók, Eseményindítók, csomagok, és több.

Van még egy SQL szerkesztő ahol tudsz ír és végrehajtani az SQL utasításokat. A szegmens futtatása után megtekintheti a végrehajtási statisztikákat a teljesítményproblémák elhárításához. A szintaxis kiemelése szintén segít a kód navigálásában.

MyOra működéséhez nincs szükség telepítésre vagy Oracle Client-re. Az ingyenes olcsó költség ideálisvá teszi azokat a vállalkozásokat, amelyek költségvetésükön szeretnék nyomon követni az Oracle adatbázist. Ingyenesen letöltheti a szoftvert.

9. TOra

rendelkezésre álló nekifutási úthossz

rendelkezésre álló nekifutási úthossz egy nyílt forrású adatbázis-kezelési megoldás amely támogatja Jóslat, MySQL, és PostgreSQL adatbázisok. rendelkezésre álló nekifutási úthossz jön egy SQL szerkesztővel és hibakeresővel, amely segít az adatbázisok kezelésében. Ezen felül van egy kód kitöltése és az SQL szintaxis kiemelése az SQL generálás hatékonyabbá tétele érdekében. Még a menü használatával választhat ki az általánosan használt SQL kódot.

A TOra elérhető ablakok, Mac operációs rendszer, Linux, és UNIX. A TOra költséghatékony adatbázis-kezelési megoldás az Oracle fejlesztők számára, akik nyílt forrású eszközt akarnak használni. Ingyenesen letöltheti a szoftvert.

10. Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy

Altova DatabaseSpy egy adatbázis lekérdezés és tervező eszköz az adatbázisokhoz, például Jóslat, PostgreSQL, MySQL, SQLite, MariaDB, és SQL szerver. Van egy SQL Editor, amely lehetővé teszi az SQL kód végrehajtását és a kimenet figyelését. Az SQL utasítások színkóddal vannak ellátva, így a parancsok elolvashatók anélkül, hogy eltévednének.

A Tervező szerkesztő lehetővé teszi az adatbázis struktúrák szerkesztését. A legördülő listák automatikusan igazodnak munka közben. Készíthet táblákat és meghatározhat kapcsolatokat más táblákkal. Az adatbázis tervezésekor automatikusan generálhat SQL utasításokat.

Az adatbázis-változások és a lekérdezés eredményeinek jobb kilátása érdekében az Altova DatabaseSpy olyan megjelenítési funkciókkal rendelkezik, mint például diagramok, grafikonok és kördiagramok. A vizuális elemek valós időben frissülnek, így nyomon követhetik a lekérdezéseket. A táblázatokat mentheti a .jpg, png, .gif és egyéb fájlokba.

Az Altova Database Design két kiadása megvásárolható: Altova DatabaseSpy 2023 Professional Edition és Altova DatabaseSpy 2023 Enterprise Edition. A Professional Edition 139,00 USD-tól kezdődik. Az Enterprise kiadás 189 dollárba kerül további szolgáltatásokkal, például grafikus kijelzőkkel. Töltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót.

Kiválasztása aoltár az Oracle Database számára 

A monitorozáshoz ajánljuk SolarWinds adatbázis-elemző az Oracle számára. Ha olyan eszközt szeretne, amely hatékonyabbá teszi a fejlesztési folyamatot RedGate telepítési csomag az Oracle számára megbízható lehetőség. Olyan környezetben, ahol a költségvetés kiemelt figyelmet fordít, vannak olcsó és ingyenes alternatívák, például rendelkezésre álló nekifutási úthossz.

About the author

Comments

 1. s fejlesztők használnak az Oracle adatbázisok telepítéséhez és frissítéséhez. Az eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén telepítsék és frissítsék az Oracle adatbázisokat, valamint biztosítja a szükséges eszközöket a telepítési folyamat során felmerülő problémák megoldásához. A RedGate telepítési csomag az Oracle számára támogatja a legújabb Oracle verziókat, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testreszabják a telepítési folyamatot az egyedi igényeiknek megfelelően. Az eszköz ára 695 USD-tól (539 £) kezdődik, és ingyenes próbaverzió is elérhető. A RedGate telepítési csomag az Oracle számára megbízható eszköz a telepítési folyamat egyszerűsítéséhez és optimalizálásához.

  (Hungarian) Az Oracle adatbázisok nagyon népszerűek a fejlesztők körében, mert nagyon hatékonyak és képesek kezelni a bonyolult feladatokat. Az Oracle hírnevét azért fejlesztették ki, hogy megbízható teljesítményt nyújtson a nehéz felhasználási igényekkel rendelkező felhasználók számára. Az Oracle adatbázisokhoz számos eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek a fejlesztőknek a hatékonyabb munkában. Az Oracle adatbázis 10 legjobb eszközének listája között szerepel a SolarWinds adatbázis-elemző az Oracle-hez, a RedGate telepítési csomag az Oracle számára, a Quest varangy az Oracle-hez, az Aqua Data Studio, a dbForge Studio az Oracle számára, a Navicat az Oracle számára, a RazorSQL, a MyOra, a TOra és az Altova DatabaseSpy. Ezek az eszközök nagyon hatékonyak és megbízhatóak, és segítenek a fejlesztőknek a hatékonyabb munkában. Az Oracle adatbázisok nagyon fontosak a modern üzleti világban, és az Oracle adatbázisokhoz számos eszköz áll rendelkezésre, amelyek segítenek a fejlesztőknek a hatékonyabb munkában.

Comments are closed.