10 legjobb hálózati konfigurációs eszköz és szoftver

A legjobb hálózati konfigurációs eszközök

Mi a hálózati konfiguráció??

A hálózati konfiguráció meghatározza a hálózat vezérlőelemeit, folyamatát és működését. Hálózati konfiguráció menedzsment felelős a hálózati eszközök telepítéséért és karbantartásáért, valamint az általuk telepített firmware-re és szoftverre. Az eszköz beállításainak megváltoztatása alááshatja a hálózat biztonságát és károsíthatja a felhasználók magánéletét. Így, ezen beállítások nyomon követése nagyon fontos. A hálózati eszközöket működtető firmware szintén a rendszer potenciális biztonsági gyengesége. A berendezésgyártók folyamatosan felülvizsgálják a firmware-t, és frissítéseket és javításokat adnak ki az újonnan felfedezett kihasználások blokkolására. Tehát nagyon fontos a firmware frissítése.

A hálózat méretétől függetlenül elkerülhetetlenül nehéz lesz nyomon követni az egyes eszközök firmware-jét, így a konfigurációkezelő eszköz telepítése kötelező. Más típusú hálózati menedzsment eszközökkel ellentétben nagyon nehéz megtalálni a megfelelő konfigurációs kezelőt. Nincs olyan sok lehetőség. Tehát mélyre ásottunk és tíz lehetőséget választottunk ki, amelyek teljesítik az összes hálózati konfiguráció-kezelési igényt.

Rengeteg részletbe kerülünk mindazon eszközökkel, amelyeket mi lefújunk. Itt van a listánk a legjobb hálózati konfigurációkezelő eszközök:

 1. SolarWinds Network Configuration Manager (ingyenes próbaverzió) A legjobban a Windows Server rendszeren futó konfigurációs kezelő. Kezelni fogja az összes hálózati eszközt, de extra funkcióval rendelkezik a Cisco berendezések számára.
 2. ManageEngine Network Configuration Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) A hálózati változásokra, a konfigurációra és a megfelelőségkezelésre (NCCCM) vonatkozó szabványokra írva ez az eszköz Windows Server vagy Linux rendszeren is futhat.
 3. ConfiBack A „konfigurációs biztonsági mentés” összehúzódásnak nevezett eszköz ingyenesen használható, és Windows, Linux és Mac OS rendszereken fut.
 4. WeConfig Ingyenes konfigurációs menedzser ipari hálózatokhoz.
 5. rConfig Ingyenes konfigurációkezelő eszköz, amely Linuxon fut.
 6. Net LineDancer A NetLD Windows Server és Linux rendszeren fut. Szolgáltatásainak része az automatikus eszközkeresés és -figyelés.
 7. TrueSight hálózati automatizálás Az adatbiztonsági szabványok listájának megfelelő eszköz telepíti a Windows Server és Linux rendszereket.
 8. 42. eszköz Telepítésre vagy felhőalapú szolgáltatásként elérhető eszköz ez az eszköz folyamatosan figyeli a hálózatot az eszközhibák szempontjából, valamint védi és frissíti a konfigurációkat. Futtatás Windows és Mac OS rendszereken.
 9. Lan-Secure konfigurációs központ Az automatikus felismerés és az eszköz konfigurációjának biztonsági mentése után ez a monitor megakadályozza az eszköz jogosulatlan módosítását.
 10. WhatsUp Gold hálózati konfigurációkezelő kiegészítő A WhatsUp Gold hálózati monitor mellett a Konfigurációkezelő modul megvédi a hálózati berendezés konfigurációit az illetéktelen változtatásoktól.

A Network Configuration Manager kritériumai

A konfigurációs kezelők lehetővé teszik, hogy nyomon kövesse a hálózati eszközök állapotát és működését. A konfigurációs kezelőnek tehát:

 • Hozzon létre egy konfigurációs alapvonalat
 • Biztonsági mentési konfigurációs pillanatképek
 • Figyelje a jogosulatlan konfigurációs változásokat
 • A beállítások visszavételének engedélyezése
 • Terjessze a firmware frissítéseket

Ezek az alapvető funkciók, amelyekre szüksége van egy konfigurációs kezelőtől. Néhány szép extrák a következők:

 • A megfelelőség ellenőrzése
 • Tömeges konfigurációs frissítések
 • Firmware javításkezelés
 • Testreszabható felhasználói fiókok csapatok számára

A legjobb hálózati konfigurációs eszközök

A létrehozott lista, ügyelve rá lefedik az összes alapvető követelményt egy konfigurációs menedzser megmutatta néhány csillag leletét. Ezek túlmutatnak az alapkonfiguráción, és rengeteg funkcióval bírnak. Olvassa el ezen javaslatok leírását.

1. SolarWinds Network Configuration Manager (INGYENES Kísérlet)

SolarWinds hálózati konfigurációkezelés

SolarWinds ajánlatok az iparág vezető hálózati konfigurációkezelő megoldása. Ez az eszköz a vállalat Orion platformjára épül, amely a rendszerfelügyeleti eszközök készletének közös platformja. Így a A Network Configuration Manager összehangolja a többi SolarWinds rendszergazdai eszközt. Ha teljes hálózati menedzsment rendszert keres, akkor a Network Automation Manager csomag megfelelne Önnek. Ide tartozik a Network Performance Monitor és a NetFlow Traffic Analyzer, amely a hálózati eszközök rendelkezésre állásáról szól. Az Network Configuration Manager gondoskodik arról, hogy a hálózati eszközeit ne hamisítsák meg, és hogy visszalépjenek a hibáikból, amikor beállításokat módosítanak. Ezeket a funkciókat kiegészítik a kapcsolóport-leképező, a végfelhasználói nyomkövető, a WAN teljesítményfigyelője és az IP-címkezelő.

Tehát a SolarWinds teljes megoldást kínál Önnek. Ez egy olyan megfigyelő programcsomag, amely egy nagy hálózathoz megfelelő. Ha már van hálózati megfigyelő szoftver a helyszínen, és csak konfigurációs kezelőt szeretne szerezni, akkor a SolarWinds ajánlat továbbra is nagyon jó rendszer. Az SolarWinds Network Configuration Manager lefedi az összes prioritást, amelyre szüksége van a hálózati eszközök irányításának fenntartásához.

A telepítési folyamat magában foglalja egy rendszerkeresés, amely felismeri az összes eszközt, és pillanatképeket tárol azok aktuális konfigurációjáróls. Innentől kezdve, amikor meg akarja változtatni az eszköz konfigurációját, vagy csak frissíteni akarja, akkor ezeket a változtatásokat a kezelő eszköz segítségével hajtja végre.. A konfigurációkezelő képes kommunikálni az eszközmárkák hosszú listájával, így nem kell aggódnia, hogy a berendezés-vásárlásokat egy gyártóra korlátozza, hogy a konfigurációkezelés egyszerű legyen. Ennek ellenére az eszköznek van még néhány olyan funkciója, amelyekkel együtt működik Cisco berendezéseket, mint amennyit más gyártók termékei számára biztosítani tud.

Az Cisco A fejlesztések között szerepel az ellenőrzések integrálása a Cisco nemzeti biztonsági rés adatbázis az ellenőrzési sorozatba. Ez nagyon hatékony riasztásokat ad a biztonsági hiányosságokhoz, amelyeket gyorsan javíthat ki egy javítással, frissítéssel vagy egy hálózati eszköz beállításaival. Ha van Cisco adaptív biztonsági készülék, az SolarWinds Network Configuration Manager betekintést nyújt az eszköz beállításaiba, és segít a hozzáférés-vezérlő listák kezelésében és ellenőrzésében. A konfigurációkezelő ellenőrzi az ASA firmware frissítéseit és javításait, és automatikusan telepíti azokat. Hasonló szolgáltatást kap, ha van Cisco Nexus. Az Network Configuration Manager segít frissíteni és ellenőrizni hozzáférés-ellenőrzési listák és kapsz virtuális védelmi kontextus a szülő / gyermek kapcsolatok támogatása.

A hálózati konfigurációs feladatok automatizálása azt jelenti, hogy a hálózati eszközök beállításainak megváltoztatásához nem kell offline üzemmódba kapcsolnia vagy egy éjszakán át dolgoznia..

Az könyvvizsgálati modul a Network Configuration Manager igazolja a biztonsági előírások betartását. Képes leszel helytelen jogosult konfigurációs változások észlelése és azonnal gördítsd vissza őket ezzel az eszközzel. Sőt automatizálhatja e változások javítását, valamint sok más rutin eszközkezelési feladatot.

  Wireshark: "интерфейсы не найдены", ошибка объяснена

Az Network Configuration Manager az egyes eszközök konfigurációinak adatbázisát kezeli. Ez jól szervezett, indexelt és kereshető archívum megkönnyíti a konfigurációs fájl manuális megkeresését, ha cserélnie kell egy berendezést, és a régi eszköz összes beállítását feltöltené az újra. Az eszköz akár képes figyelemmel kíséri az eszköz életciklusát és értesíti Önt, ha már élettartama végéhez közeledik.

A műszerfal a Network Configuration Manager hozzáférés-vezérléssel rendelkezik, és eldöntheti, hogy mely felhasználói fiókok férhetnek hozzá a konzolban szereplő információkhoz. Azt is választhatja, hogy nem engedélyezi-e az eszköz használatát a csapata bizonyos tagjai számára.

Az eszköz leírása itt tartalmazza a bevezető összes pontját, amely felsorolja az alapvető és kivételes konfigurációs menedzsment funkciókat, amelyeket meg kell keresnie. Észre fogja venni, hogy van egy olyan szolgáltatás, amelyre az eszköz nem terjed ki: javításkezelés.

Szigorúan szólva, A javításkezelés általában külön eszköz feladata. Ez a helyzet a SolarWinds felelősségmegosztása esetén. Van azonban egy teljesen kompatibilis Patch Manager modul, amely a SolarWinds-től elérhető, amely naprakészen tartja a hálózati eszközök firmware-jét.

A SolarWinds kínál Önnek egy 30 napos ingyenes próbaverzió a Network Configuration Manager és a Patch Manager, amelyek telepítve vannak a Windows Server környezet. Ugyanez az ingyenes 30 napos próba ajánlat érhető el a Network Automation Manager üzlet.

SolarWinds Network Configuration ManagerTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót a solarwinds.com webhelyen

2. ManageEngine Network Configuration Manager (INGYENES Kísérlet)

ManageEngine Network Configuration Manager

ManageEngine a versenyző a SolarWinds koronájáért, mint a hálózati adminisztrációs szoftver ipar vezetője. A cég különálló modulok sorozatát értékesíti, amelyek szintén illeszkednek egymáshoz és kölcsönhatásba léphetnek egymással egységes infrastruktúra és informatikai szolgáltatásminőség-figyelő rendszer létrehozása. A társaság Network Configuration Manager egy nagyon átfogó megoldás a hálózati eszközök integritásának biztosításához. Az eszköz kompatibilis a több gyártó környezete. Képes kezelni kapcsolók konfigurációi, útválasztók, és tűzfalak plusz bármely más hálózati eszköz típusa, amely a rendszerén található. Az eszközt a következők szerint tervezték: hálózati változás, konfiguráció és megfelelés menedzsment (NCCCM) szabványok.

Induljon el az összes hálózati eszköz konfigurációjának biztonsági mentése tárolásra a Network Configuration Manager. Ez a folyamat automatizált az Ön számára. Az ManageEngine Az eszköz egy csomó automatizált folyamatot tartalmaz, amelyek megkönnyítik a hálózati eszközök konfigurációinak karbantartását. A művelet következő fázisa: az eszközök állandó söpörése figyeljen a jogosulatlan konfigurációs változásokra. Beállíthatja azokat a műveleteket, amelyeket automatikusan hajtanak végre, ha a konfigurációs eltérést észlelik.

Tudod kapni jelentés a hasonló eszközök konfigurációja közötti különbségekről és döntsön a konfigurációs házirendek egy soráról, különféle házirendeket alkalmazva a különböző típusú eszközökre. Miután szabványosította a berendezés konfigurációit, megteheti frissítse a konfigurációs biztonsági mentéseket, megadva egy sor szabványos beállítást, amelyeket automatikusan alkalmazhat az új eszközökre. A. Frissített szolgáltatása Network Configuration Manager is lehet ömlesztve alkalmazzák.

A biztonsági mentési áruház akkor is hasznos, ha erre van szüksége visszalépés a véletlen változásoktól vagy a konfiguráció változásai, amelyek rontják a teljesítményt, és meg kell fordítani.

A konfigurációkezelő rendszer tartalmazza naplózási funkció, amely rögzíti azokat a felhasználókat, akik megváltoztatják a hálózati eszközök beállításait. Azok a fiókok automatikusan felfüggeszthetők, és a naplókból kikerült információk megmutatják, ha valamely felhasználói fiókot veszélyeztettek-e.

A műszerfal a ManageEngine Network Configuration Manager nagyon vonzó, és számos megjelenítő eszközt tartalmaz, amelyek segítenek a változások gyors észlelésében. A konzol a felhasználói szerepkörökhöz adaptálható, ami ez egy jó rendszer a hálózatot támogató csapatok számára.

A konfigurációkezelő végső előnye az, hogy képes szavazás javítások és frissítések számára a hálózati eszközök firmware-jéhez. Amikor elérhető lesz új szoftver, a kezelő kidolgozza és frissíti az összes megfelelő eszközt. Szóval, megkapod egy integrált javítókezelő ezzel az eszközzel.

Ez a rendszer jobb alkalmas közép és nagy hálózatokhoz. A szoftver telepítésre kerül ablakok és Linux. Van egy ingyenes verzió a Network Configuration Manager, amely két eszközre korlátozódik. Valószínűleg nincs sok olyan hálózat, ahol csak két eszköz van, de ez az ajánlat megfelelő lenne egy tesztkörnyezethez. Ha úgy dönt, hogy vásárol, megteheti először ingyenesen kipróbálhatja a rendszert egy 30 napos próbaverzió alatt.

ManageEngine Network Configuration ManagerTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. ConfiBack

ConfiBack

ConfiBack más néven Konfiguráció biztonsági mentése. Ez a szoftver díjmentes és elérhető a Sourceforge weboldalán. Telepítheti a következőre: ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer. Ez egy olyan konfigurációs menedzser, amely alkalmas egy kisvállalkozás számára a hálózati eszközök védelmére. Ez az eszköz közel sem olyan kifinomult, mint a lista előző három lehetősége. Ha azonban nincs pénze egy konfigurációs kezelőre, akkor megszerezheti ConfiBack sokkal jobb megoldás, mint a nélkül menni.

Meg kell adnia a rendszert az eszközök konfigurációinak biztonsági mentése. Azonban ütemezheti a biztonsági mentés folyamatát. A változások észlelése egy felület által támogatott kézi folyamat. Neked kell készítsen biztonsági másolatot egy eszköz jelenlegi verziójáról és akkor hasonlítsa össze az eredeti biztonsági mentéssel val,-vel diff parancs. Ez a folyamat szinkronizálja a vonalakat két fájlban, és különféle sorokat ad ki. A segédprogram eredményeit egy szöveges fájlba menti.

Az ConfiBack szoftver van egy nyílt forráskódú projekt, így a kívánt programozási kódot átfésülheti. Ez a nyitottság egy általános módszer annak biztosítására, hogy a felhasználók ne legyenek rejtett biztonsági hiányosságok a programokban, és hogy ne tartalmazzanak hacker kódot.

A szabad ConfiBack a szoftver nem tartalmaz felhasználói hitelesítési eljárásokat, és nincs javításkezelő modul.

4. WeConfig

WeConfig

WeConfig számlázása: ipari hálózatok konfigurációs kezelője. Az eszköz a Westermo terméke, amely tartós hálózati berendezéseket gyárt üzletpadlói környezet. A konfigurációkezelő valójában csak a Westermo eszközök számára készült. Ugyanakkor más gyártók hálózati berendezéseivel is működik, mert az univerzális SNMP rendszerre támaszkodik.

Bárki letöltheti a WeConfig szoftver ingyenesen a Westermo webhelyről. Az eszköz telepítésre kerül ablakok környezetben. A szoftver telepítése után el kell mondania átvizsgálja a hálózatot. Ez lefordítja hálózati térkép és naplózza az összes hálózati eszközt ban,-ben WeConfig adatbázisban. A hálózati térképet manuálisan is átszervezheti, ha az ikonok megjelenése kissé elmosódott. Miután elégedett vagy az elrendezéssel, lezárhatja azt, hogy bárki ne véletlenül mozgassa vagy törölje az elemeket. Minden ikon egy hivatkozás az eszköz részleteire hogy képviseli és egy Elemzés a nézet a hálózati berendezés működésének grafikonjait mutatja. Az eszköz adatbázis nem frissül automatikusan; akkor újra ki kell adnia a szkennelési parancsot, amikor a leltárt frissíteni kívánja.

  6 лучших инструментов мониторинга веб-сервера Apache

A konfigurációkezelő lehetővé teszi parancsot adhat az eszköz konfigurációjának fájlba történő tárolására és töltsön be egy konfigurációs fájlt egy eszközre. Törölheti vagy szerkesztheti az eszköz konfigurációit.

Az WeConfig A rendszer sok kézi beavatkozást igényel. Ez a szolgáltatás azonban lehetővé teszi a konfigurációk másolatainak tárolását. Az eszközkonfiguráció megváltoztatásának ellenőrzése érdekében ki kell dolgoznia az aktuális konfiguráció másolatát és hajtsa végre a fájl összehasonlítást az eredeti beállítások tárolásával. Saját automatizált eljárások bemutatása érdekében beállíthatja a konfigurációs fájl verzióinak gyűjtését és összehasonlítását kötegelt feladatban.

A Jellemzői WeConfig tartalmaz néhányat hasznos alapvető hálózati megfigyelési funkciók. Az adatgyűjtés azonban csak igény szerint történik, így nem fog értesítést kapni váratlan körülményekről. A felület nem tartalmaz felhasználói hitelesítést, és nem tudja adaptálni az irányítópultot, tehát ez nem olyan eszköz, amelyet terjeszthetnénk egy rendszergazdai csapatra.. Ez az eszköz kis hálózatokhoz is megfelelő.

5. rConfig

rConfig

Egy másik ingyenes konfigurációs menedzser amit meg lehet próbálni hívják rConfig. Ez az eszköz a következő címen érhető el: GitHub weboldal. A GitHub elérhetővé teszi az eszköz kódját, így ellenőrizheti rajta a biztonsági gyengeségeket, vagy akár még adaptálja, hogy megírja a saját verzióját. A szoftver fut CentOS és RHEL Linux.

Az eszköz képes felismerni az összes hálózati eszközt és parancsolhatod másolja le az egyes konfigurációkat fájlokba. A konfigurációk rögzítése történhet Ütemezett, rendszeres képet ad az állapotokról. Minden művelet elvégezhető bármilyen eszközön, eszközkategórián vagy egyedi eszközön.

A konfigurációk változásának ellenőrzése kézi beavatkozást igényel és alapulnak fájl összehasonlító modell. A konfigurációkat a fájltárolóból az eszközökre terjesztheti. Ezt meg lehet adni minden eszközre, csak egy eszközkategória frissítésére vagy egy-egy eszközre. A házirendeket a rConfig rendszer és használja a Configuration Compliance Manager hogy ellenőrizze, hogy a hálózat összes konfigurációja megfelel-e ezeknek a specifikációknak.

Hiánya rConfig a listán szereplő egyéb eszközökkel összehasonlítva az az, hogy nem tartalmaz felhasználói hitelesítést, ezért csak egy biztonságos számítógépre kell telepíteni. Ez azt jelenti az eszköz csak kis hálózatokhoz használható és nem azokat, amelyeket egy csapat irányít.

6. Net LineDancer

Net LineDancer

Net LineDancer, amelyet más néven is ismert NetLD, nem szabadon használható, de kipróbálhatja egy 30 napos ingyenes próbaverzió. Net LineDancer rendelkezik az összes olyan funkcióval, amelyre szüksége van egy konfigurációs kezelőtől. Azt automatikusan naplózza az összes eszközt és pillanatfelvételt készít konfigurációikról tárolt kiindulási alap. Az ezt követő konfigurációs söprék azonosíthatják az egyes eszközök változásait. Ezek az összehasonlítások igény szerint is elvégezhetők.

A tárolt konfigurációs fájlok tömegesen, eszköztípusonként vagy külön-külön tölthetők fel a készülékre. A szoftver több ezer eszközt képes kezelni, és a megfigyelési folyamatok az eszköz segítségével automatizálhatók.

Az eszköz jelentési funkciói naplózza azokat a felhasználókat, amelyek megváltoztatják az eszközök beállításait. A szoftver kiegészítése segíthet figyelje a VLAN-okat és a virtuális gépeket. Net LineDancer telepít Windows Server verziók és tovább CentOS és RHEL Linux. A LogicVein második termékét hívják Net StreetDancer. Ez a (z) legfrissebb verziója Net LineDancer, amely lefedi a Föld képességeinek 80 százalékát Net LineDancer. Net StreetDancer, amelyet szintén hívnak NBI és netSD, jelentése szabadon használható.

Net LineDancer és Net StreetDancer fedezze fel az összes alapvető funkciót, amelyre szüksége van egy konfigurációs kezelőtől. Ugyanakkor nem tartalmazza azokat a magasabb funkciókat, amelyekre szükség lenne egy csapat által fenntartott rendszerhez - nincs hozzáférési vezérlése. Ez a két rendszer nem tartalmaz semmilyen javításkezelési funkciót. Net LineDancer és Net StreetDancer lenne ideális kis hálózatokhoz.

7. TrueSight hálózati automatizálás

TrueSight Configuration Manager

A BMC Software nemrég módosította hálózati megfigyelő eszközének nevét BladeLogic hálózati automatizálás nak nek TrueSight hálózati automatizálás. Ez az újonnan átalakított csomag érdemes megnézni, ha a konfigurációs menedzser piacán van.

A BMC nagyon szép munkát végzett az új konfigurációs rendszerével, mivel figyelmet fordított a szabványok követelményeire, amelyekkel sokan megfelelnek az adatközpontú vállalkozásoknak be kell tartaniuk a szerződések megnyerését és a szolgáltatási szintű megállapodások (SLA) tartását. A konfigurációs szabványokat a „házirendek” diktálják. A rendszert előre megírt házirendekkel szállítják, amelyek garantálják a rendszer integritási követelményeinek teljesítését: NIST, HIPAA, PCI, CIS, DISA, SOX, és SCAP. Úgy tűnik, hogy nincs előre megfogalmazott politika GDPR még.

Ha szerződéses vagy jogilag kötelező érvényre juttatja e szabványok valamelyikét, akkor nagy segítséget nyújt Önnek a feladatai ellátásában TrueSight hálózati automatizálás. A rendszer nemcsak azokat a beállításokat sorolja fel, amelyekre a hálózati eszközöknek szükségük van egy adott szabványnak való megfeleléshez, hanem végrehajtja ezeket a követelményeket. Ez a módszer sok időt takarít meg a szabványok átolvasásakor dokumentálni, és megpróbálta kitalálni, hogyan lehet lefordítani a követelményeket az eszközbeállításokba.

A rendszer elindul a rendszer szkennelése, minden eszköz naplózása, a megfelelőség ellenőrzése és az eszközbeállítások módosítása. Ezt követően a monitor biztonsági másolatot készít minden konfigurációról. A TrueSight továbbra is ellenőrzi és megakadályozza a változásokat vagy figyelmeztet, amikor történnek. A szokásos konfigurációkat manuálisan is visszaállíthatja, de az automatikus opció a TrueSight elvégzi ezt a feladatot az Ön számára.

A konzol TrueSight hálózati automatizálás szakaszokban lehet felosztani a különböző felhasználói csoportokra. Ez lehetővé teszi, hogy különböző irányítópultokat elérhetővé tegyen a különböző csapattagok számára.

Megváltozhatnak a konfigurációk és a firmware frissítései ömlesztve. A rendszer észleli az új javításokat és frissítéseket, és figyelmezteti őket; ezeket azután automatikusan telepíti az összes releváns eszközre az Ön jóváhagyásával.

TrueSight hálózati automatizálás rendelkezik egy TrueSight biztonsági rés menedzsment nevű társmodullal. Ez az opcionális extra akarat ellenőrizze a biztonsági fenyegetéseket és blokkolja azokat. Ezenkívül tartja a kapcsolatot az eladó forrásokkal és a NIST nemzeti biztonsági rés adatbázis hogy felfedezzék a biztonsági hiányosságokat, és figyelmeztessék a rendszer javításának szükségességére, ha a megfelelő megoldást rendelkezésre bocsátják. Ez a sebezhetőség figyelése vonatkozik a szerverekre és a hálózati eszközökre.

Az eszköz telepíthető Windows Server és RHEL és Ubuntu Linux. Fizetnie kell a hálózati konfigurációs szoftverért. Noha a BMC néhány termékéhez ingyenes próbaverziót kínál, nem állnak rendelkezésre ingyenes próbaidőszakok True Sight Network Automation vagy TrueSight biztonsági rés-kezelő.

8. Device42

Device42

Device42 egy lenyűgöző kombinációja infrastruktúra-kezelési modulok. Az eszköz tartalmazza IT vagyonkezelés, IP-címkezelés, adatközponti infrastruktúra menedzsment, és konfiguráció-menedzsment. Ha adatközpontot üzemeltet, akár házon belüli szolgáltatások, akár külső szolgáltatóként, akkor figyeljen erre a konfigurációkezelési opcióra. Az eszköz kísérő funkciói rendkívül érdekesvé teszik az adatközpontok számára.

  Mi az SNMP csapda?

Az Device42 rendszer elérhető telephelyen történő telepítés vagy mint egy felhőalapú szolgáltatás. A telepítés a berendezés leltárának naplózásával és a konfigurációk biztonsági mentésével kezdődik. A monitor folyamatosan söpri a hálózatot hogy figyeljen a hálózati eszközök beállításaiban bekövetkező változásokra. A nyomkövető nem csak az eszköz összes beállítását naplózza, hanem az egyes firmware verzióit is rögzíti. Ez a szerver operációs rendszereit, valamint az összes rajtuk betöltött alkalmazást és szoftvert is lefedi.

Az Device42 a létesítményeket hitelesítési eljárások zárják le. Új fiókokat adhat hozzá az egyes csapattagokhoz, így ez az eszköz nagyszerű lenne a csapat által támogatott közép- és nagy hálózatokhoz.

Device42 előfizetéssel fizet. Az eszközhöz három tervszint tartozik, és szerencsére, a konfigurációkezelő modult a központi terv tartalmazza, amely a szoftver legolcsóbb verziója. Megtekintheti a rendszert egy ingyenes online bemutatóval. Ha tovább akarja vásárolni a rendszert, akkor kap 30 napos próbaidőszak, így visszatérhet az első hónapban, és visszatérítheti az összes pénzt. A szoftver telepíthető ablakok, Mac operációs rendszer és megkaphatja Linux számítógépek virtuális környezetben. A szolgáltatást szintén integrálhatja Égszínkék, és AWS online szolgáltatások.

9. Lan-Secure konfigurációs központ

Lan-Secure konfigurációs központ

Az Konfigurációs központ tól től Lan-Secure rendelkezik egy apró felülettel, de kompetens konfigurációs menedzsment szolgáltatást nyújt. Az eszköz rendelkezik az összes alapvető képességgel, amelyre szükség van a hálózati eszközök beállításainak ellenőrzéséhez.

Az Konfigurációs központ akarat ellenőrizze a rendszerét regisztrálja az összes hálózati eszközt, majd készítsen biztonsági másolatot azok beállításairól. Miután befejezte ezt az adminisztrációs fázist, megvizsgálhatja az eszközök és a konfigurációkat döntse el a helyes irányelveket a vállalati szektorra és az adatok integritására vonatkozó kötelezettségekre.

A hálózati menedzsment szoftver képes kezelni több eladó környezet és lehetővé teszi az összes eszköz, adott eszköztípus vagy az egyes eszközök beállításainak frissítését.

Az Konfigurációs központ szoftver fog rendszeresen ellenőrizze az egyes eszközök beállításait és hasonlítsa össze azokat a konfigurációs biztonsági mentésekkel, amelyeket a tárolóban tart. Attól függően, hogy hogyan állítja be a rendszert, a jogosulatlan konfigurációs változások észlelése is megtörténik riasztást kér vagy automatikus visszagörgetés az adott eszköz biztonsági másolatában lévő jóváhagyott beállításokhoz. A riasztásokat e-mailben lehet elküldeni egy csapattagnak, akinek felelősséget ruháztak fel.

Az eszköz képes távoli helyek kezelése valamint a központ, ahol az összes konfigurációs biztonsági másolatot tárolják. A telephelyek közötti kommunikációra a következők vonatkoznak SSH biztonság.

A szoftver telepíthető ablakok. Meg kell fizetni a Konfigurációs központ, de ez nagyon kedvező árú. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a rendszer felmérése előtt.

10. WhatsUp Gold Network Configuration Management kiegészítő

WhatsUp Gold Network Configuration Manager

WhatsUp Gold egy Ipswitch által gyártott hálózatkezelő csomag. A cég a Konfiguráció-menedzsment modul, amely kiegészítőként elérhető az alaphálózat-figyelő csomaghoz. Az WhatsUp Gold Total Plus csomag tartalmazza a Konfiguráció-menedzsment kiegészítők és kiegészítők a hálózati forgalom elemzése, alkalmazásfigyelés, és virtualizációs megfigyelés.

Az WhatsUp Gold Configuration Management a kiegészítő lehetővé teszi a hálózati eszközök integritásának fenntartása. A menedzser kezdeti tevékenysége a statisztikák gyűjtése a felfedezési szakasz. Ez összeállítja az összes eszköz és a katalogizálja a konfigurációt ből. Ez az információ elmentésre kerül egy központi áruházban.

Miután minden adatot naplózott, áttekintheti az egyes eszközök beállításainak állapotát, és ellenőrizheti, hogy azok mindegyike kódolt-e. Az üzlet lehetővé teszi másolja a konfigurációt egy visszavont eszközről egy újra és visszavonhatja a konfigurációs módosítási gyakorlat során létrehozott hibákat is. A menedzser megteszi folytassa az aktuális konfigurációk összehasonlítását az eszközöket a referenciatárába, ezzel lehetővé téve észleli az illetéktelen módosításokat. Ezeket a változásokat meg lehet fordítani a hivatalos konfigurációs profilok visszaállítása amelyeket az archívumban tárolnak.

Az ellenőrzési folyamat automatizált, ugyanúgy, mint a helyreállítási eljárások, amelyeket végre kell hajtani a jogosulatlan konfigurációs változások észlelése után. Kihúzhatsz bármilyen hivatalos változás tömegesen, eszköztípusonként vagy külön-külön. Az automatizált folyamatok nak,-nek WhatsUp Gold tartalmaz korlátozza a felhasználókat jogosulatlan változás esetén. Beállíthat korlátozott hozzáférést hoz Konfiguráció-menedzsment eszköz, amely felhasználói hitelesítést igényel, így elérhetőségét a sysadmin csapata néhány tagjára korlátozhatja.

Az ellenőrzési és biztonsági funkciók a Konfiguráció-menedzsment kiegészítő lehetővé teszi a végrehajtást, megerősítést és jelentést a hálózati integritási szabványok betartása. Ezek vonatkozhatnak szolgáltatási szerződésekre, vagy előírhatják az ajánlattételi eljárást, amikor új ügyfelek megnyerésére törekszik. Az Konfiguráció-menedzsment kiegészítő még tartalmaz egy javításkezelő funkciót amely biztosítja, hogy az összes eszköz firmware-jét a legújabb verzióra tartsák. Ez egy másik követelmény adatvédelmi szabványoknak való megfelelés.

Telepítenie kell WhatsUp Gold mielőtt megvan a Konfiguráció-menedzsment szerszám az Ipswitch-től. A WhatsUp Gold elsősorban a hálózati eszközök és szerverek állapotát figyeli. Ha meg akarod kapni hálózati forgalom elemzése és konfiguráció-menedzsment, de nem érdekli a többi kiegészítő, amely a WhatsUp Gold Total Plus csomag, akkor választhat a A hálózati rendszergazda csomagja, amely csak a két kiegészítőt tartalmazza a WhatsUp Gold Premium terv.

WhatsUp Gold és a kiegészítők telepítése a következőre: Windows Server környezetben. Ez a megoldás alkalmas közepes és nagy hálózatokra. Tudod kapni 30 napos ingyenes próbaverzió nak,-nek WhatsUp Gold és a Konfiguráció-menedzsment modul.

Konfigurációkezelő rendszer kiválasztása

Ebben a listában talál néhány nagyon átfogó rendszert és néhány érdemes pályázót, amelyek alig fizetnek, vagy nem fizetnek pénzt. Amikor kiválasztja a hálózat konfigurációs menedzsment rendszerét, akkor ezt meg kell tennie vegye figyelembe a rendszerkövetelményeket, különösen az operációs rendszerek, amelyekkel a szoftver képes futtatni a választások szűkítése érdekében.

A hálózat mérete és a források rendelkezésre állása más fontos megfontolások lesznek, amelyek felé vezetnek a vállalat számára a megfelelő konfigurációs menedzsment eszköz. Lehetőség egy rendszer kipróbálására egy ingyenes próbaverzió vagy a pénz-visszafizetési garancia segítenie kell az értékelés szűkítésében. Ha kipróbálhatja, mielőtt kötelezettség nélkül vásárol, akkor magabiztosabb lesz a szoftver telepítésében. Ellenkező esetben túl későn tapasztalhatja meg, hogy ezt nehéz használni vagy nem megfelelő a konfigurációkezelési igényekhez.

A területe kiberbiztonság nagyon meleg van most. azonban, ne korlátozza hálózati védelmét csak az internetre néző eszközökre és intézkedésekre. Időnként tűzfalak, támadásvédelmi szolgáltatások és behatolók észlelési rendszerei meghibásodnak. A második védelmi vonal a hálózati eszközök beállításainak ellenőrzésében és a firmware és az operációs rendszerek naprakészen tartásában rejlik a legfrissebb rendszerfrissítésekkel és javításokkal..

Az átfogó automatizálás a listában szereplő számos eszköz azt jelenti, hogy nem kell túl sok időt költenie az eszközkonfiguráció kezelésére. Tehát, még ha a hálózatot egy kisvállalat számára is üzemelteti, nincs mentség arra, hogy a hálózaton nem valósítja meg a konfigurációkezelést és a változásvezérlést.

Bevezette a konfigurációkezelő rendszert a hálózatához? Melyik menedzselt választotta, és miért? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások az alábbiakban megoszthatja tapasztalatait a közösség többi tagjával.

About the author

Comments

 1. hány eszköz áll rendelkezésre, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, és a cikkben felsorolt tíz eszköz közül választhatunk. A hálózati konfigurációkezelő eszközök fontos szerepet játszanak a hálózat biztonságának és hatékonyságának fenntartásában. A cikk átfogóan bemutatja a hálózati konfiguráció menedzsment fontosságát és a legjobb eszközöket, amelyek segítenek a felhasználóknak a hálózati eszközök hatékonyabb kezelésében. A cikk hasznos lehet azoknak, akik érdeklődnek a hálózati konfigurációkezelő eszközök iránt, és segíthet nekik a megfelelő eszköz kiválasztásában.

Comments are closed.

Adblock
detector