10 legjobb infrastruktúra-felügyeleti eszköz és szoftver

10 legjobb infrastruktúra-felügyeleti eszköz és szoftver

A modern hálózat fejlődése sok dolgot hozott, de az egyszerűség nem tartozik ezek közé. Azoknak az eszközöknek a választéka, amelyek a kortárs hálózatokat alkották, állkapocs-csepp. A számítógépek, a szerverek, a kapcsolók, az útválasztók és a virtuális gépek csak néhány a modern hálózatot magában foglaló változatos infrastruktúrából.

Az alább bemutatott eszközök mindegyikének nagyon sok részletébe belevágunk. Időt takaríthat meg, itt van a miénk a 10 legjobb infrastruktúra-ellenőrző eszköz felsorolása:

 1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES Kísérlet) Hálózati monitor, amely az SNMP eljárásokkal ellenőrzi az eszköz állapotát. Telepítés a Windows Serverre.
 2. Site24x7 szerver megfigyelés (INGYENES Kísérlet) Felhő alapú eszköz, amely figyeli a hálózatokat, kiszolgálókat és alkalmazásokat, ideértve a helyszíni infrastruktúrát is.
 3. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLET) Átfogó megfigyelő eszköz, amely integrálható a Network Performance Monitorba.
 4. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) All-in-one infrastruktúra-figyelő, amely lefedi a hálózatokat, kiszolgálókat és alkalmazásokat. Fut a Windows Server rendszeren.
 5. Atera (INGYENES Kísérlet) IT-infrastruktúra-megfigyelő és -menedzsment platform, amelyet kiszolgált felügyelt szolgáltatók (MSP) számára terveztek.
 6. ManageEngine OpManager SNMP-alapú hálózati teljesítménykezelő, amely telepíti a Windows vagy Linux rendszert.
 7. Nagios XI Hálózati monitor böngésző alapú konzollal, amely telepíti a Linuxot. Az ingyenes verzió Nagios Core.
 8. Zabbix Ingyenes, nyílt forrású hálózati megfigyelő eszköz, amely Linuxon fut.
 9. Icinga 2 Nagyon testreszabható, nyílt forrású hálózati megfigyelő rendszer, amely Linuxon fut.
 10. WhatsUp Gold SNMP-alapú hálózati monitor. Fut a Windows Server rendszeren.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legjobb infrastruktúra-figyelő eszközöket és szoftvereket. Mielőtt ezt megtennénk, meg kell vizsgálnunk, mi az infrastruktúra figyelése és miért fontos.

Mi az infrastruktúra-megfigyelés??

Az infrastruktúra megfigyelése a hálózati infrastruktúra sebezhetőségének megfigyelése. Infrastruktúra - ellenőrző eszközök figyelik a egészségi állapot, elérhetőség, és teljesítmény eszközök az egész hálózaton.

Ha problémát észlelnek, a felhasználó értesítést küld arról, hogy problémát találtak. A felhasználó ezután az infrastruktúra-megfigyelő eszközzel jelentést készíthet, hogy mélyebben megvizsgálja a probléma okait.

Az infrastruktúra-figyelő eszköz használata fontos, mivel a hálózati események kézi megtartása meglehetõsen lehetetlen. A hálózati rendszergazda nem tudta valósághűen nyomon követni az összes fizikai és virtuális erőforrást.

Az online számítógépes fenyegetések miatt a hálózatokat infrastruktúra-megfigyelő szoftverrel kell megvédeni. A kifinomultabb fenyegetések szükségessé tették a fejlettebb hálózati megfigyelést.

A legjobb infrastruktúra-ellenőrző eszközök

A legfrissebb veszélyekkel szembeni védelme érdekében a legjobb infrastruktúra-ellenőrző eszközök felhasználhatók:

 • A csatlakoztatott eszközök automatikus felfedezése
 • Készítsen egyedi műszerfalokat
 • A hálózati teljesítmény vizuális kijelzőinek megjelenítése (diagramok, grafikonok, tárcsák stb.)
 • Figyelmeztetést küld e-mailben és SMS-ben, amint az eszközökkel problémák merülnek fel
 • Jelentések generálása

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő

SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő az infrastruktúra-megfigyelő eszköz első számú listája. Ezzel az eszközzel megteheti automatikusan felfedezi az eszközöket és ellenőrizze egészségi állapotát a műszerfalon keresztül. Itt megtekintheti az összes kezelt csatlakoztatott eszköz áttekintését.

Az összes teljesítményinformáció listákon és kördiagramokon szerepel, hogy egy pillantással megtudhassa, ha egy eszköz olyan problémákat tapasztal, amelyek befolyásolják a teljesítményt. Ha azonban összetettebb hálózaton van, akkor lehetősége van egy intelligens térkép a teljes hálózati topológia.

Itt láthatja a különböző eszközök földrajzi elhelyezkedését a hálózatán, és azt, hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Ez a nézet szintén színkódolt a vörös jelöléssel ellátott lefelé mutató eszközökkel. Ezek a térképek automatikusan frissülnek lépést tartani a hálózat topológiájának változásaival.

Mint az összes csúcskategóriás infrastruktúra-felügyeleti eszköz, SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő riasztási rendszerrel rendelkezik. A hálózat felügyeletéhez a felhasználók egyszerűen intelligens riasztásokat hoznak létre trigger-feltételekkel, hogy meghatározzák a riasztások típusát. Például úgy konfigurálhatja a programot, hogy csak kritikus riasztásokat küldjön Önnek. Van egy Minden aktív riasztás oldal, ahol megtekintheti az aktív riasztások teljes listáját olyan nevekkel, amelyek részleteket tartalmaznak, például Magas válaszidő, vagy Nagy csomagvesztés.

Összességében, SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő egy olyan választás, amelyet azoknak a vállalkozásoknak alakítottak ki, amelyek alacsony karbantartási igényű hálózati monitort szeretnének könnyen konfigurálni. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő 2 995 dollárral (2287 £) kezdődik. Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió elérhető.

SolarWinds Network Performance MonitorTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

2. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet)

10 legjobb infrastruktúra-felügyeleti eszköz és szoftver

Site24x7 szerver megfigyelés egy felhőalapú infrastruktúra-figyelő rendszer. Képes nyomon követni a hálózatok, szerverek, alkalmazások és webhelyek teljesítményét. Helymegfigyelőként a 24 × 7-nek nyomon kell követnie az összes alapul szolgáló szolgáltatást, amelyek teljesítményproblémákat okozhatnak. Ez az áttekintés kiterjed a felhőalapú szolgáltatásokra is.

Mivel ez egy online szolgáltatás, a 24 × 7 használatához nem kell szoftvert telepítenie a webhelyére. A konzolhoz egy böngészőn keresztül lehet hozzáférni, és az összes adattárolás a terv része, és a helyszínen tárolva van. Ez azt jelenti, hogy nem is kell a saját szervereit futtatnia. Ha virtuális szerverekkel köt szerződést, és fizet a webhelyeinek hostolásáért, ezeket az erőforrásokat a Site24x7 figyelheti.

  9 legjobb SIEM eszköz: Útmutató a biztonsági információkhoz és az eseménykezeléshez

A Site24 / 7 figyelheti a Windows, Windows Server, Linux, FreeBSD Unix és OS X rendszereket futtató gazdagépeket. Interakcióba léphet a Microsoft Azure és az Amazon Web Services (AWS) felhőkiszolgálókkal is..

Integrált infrastruktúra-figyelőként a Site24x7 különösen alkalmas a virtualizációk kezelésére. Figyelemmel kíséri a Microsoft Hyper-V és a VMware virtualizációját, valamint a Docker tárolókat.

A Site24 / 7 ugyanabba a vállalatcsoportba tartozik, mint a ManageEngine (lásd alább). Míg a ManageEngine jól bevált az infrastruktúra-megfigyelő eszköz piacon, a Site24x7 viszonylag új vállalkozás. Az anyavállalat azonban, Zoho Group, képes volt az összes olyan tapasztalatot felhasználni, amely a ManageEngine divíziójában volt, a Site24x7 létrehozására. Ennek az az előnye, hogy egy új és innovatív szolgáltatást hoz létre a szaktudás történetéből.

Nagyon sok hasonlóság van a ManageEngine termékek és a Site24x7 között. Az egyik nagy különbség a töltési struktúra. A Site24x7 egy szoftver-szolgáltatásként szolgáltatás. Tehát havi előfizetéssel számolják fel, miközben egyszeri számlát fizet a ManageEngine szoftver eléréséhez.

A Site24x7 öt kiadásban érhető el. Ezek közül a legalacsonyabb egy korlátozott ingyenes kiadás. Ez lehetővé teszi, hogy akár öt szervert vagy URL-t figyeljen. A négy fizetett terv neve Starter, Pro, Classic és Enterprise. Mindezen terveket kiegészítőkkel bővíthetjük, ha a standard kiadások csomagjai nem felelnek meg teljes mértékben az Ön igényeinek. Mindegyik fokozatosan drágább tervvel több szolgáltatást kap, és csökkentheti a szolgáltatás költségeit, ha évente fizet, nem pedig havonta.

Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a rendszer. A próbaidőszak végén lehetősége van kiválasztani a fizetett tervet és feliratkozni. Ha úgy dönt, hogy nem fizet, akkor fiókja átvált az ingyenes kiadásra, amelyet állandóan használhat anélkül, hogy bármit fizetne.

Site24x7 Server MonitoringStart 30 napos ingyenes próbaverzió

3. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLÉS)

SolarWinds Server és alkalmazásfigyelő

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő egy másik SolarWinds által létrehozott infrastruktúra-figyelő eszköz, amelyet kifejezetten a szerverek és alkalmazások megfigyelésére készítettek. Megfigyelheti például az Azure és AWS erőforrások teljesítményét és elérhetőségét.

A fő különbség a platform és a platform között SolarWinds hálózati teljesítmény Figyelem: az előbbi jobban reagál a virtualizált erőforrások megfigyelésére. Például annak biztosítása érdekében, hogy jól látja a hálózati alkalmazásokat, lehetősége van térkép-infrastruktúra-függőségek.

A térképen láthatja, hogy az alkalmazások és szerverek hogyan kapcsolódnak egymáshoz, és célzott hibaelhárítást végezhet. Ez azért előnyös, mert lehetővé teszi, hogy könnyebben megtalálja a teljesítmény problémáinak alapvető okait.

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő megkönnyíti a konfigurációs folyamatot. Vannak sablonok biztosított a dobozból több mint 1200 támogatott alkalmazás és szerver figyelésére. A figyelhető rendszerek közé tartozik az Active Directory, a Java, az IBM WebSphere, az Office 365 e-mail és a XenApp.

Minden olyan szervezet, amely megköveteli a virtuális erőforrások figyelését lehetővé tevő infrastruktúra-megfigyelést, támogatást kapna SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő. Az eszköz ára 2 995 USD-tól (2 308 £) kezdődik. Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió amely letölthető innen.

SolarWinds Server és Application MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

4. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

PRTG hálózati monitor

PRTG hálózati monitor egy olyan infrastruktúra-figyelő platform, amely figyelemmel kíséri az eszközök állapotát és a hálózat használatát. A PRTG Network Monitor által támogatott technológiák magukban foglalják SNMP, NetFlow, jFlow, sFlow, SSH, WMI, PING, SQL és több.

A sokféle technológiai támogatás mindent megtesz, amire szükség van, hogy egyértelműen megértse a hálózatán zajló eseményeket. A telepítési folyamat néhány percig tart, így gyorsan telepíthető.

A felügyeleti környezet naprakészen tartása, PRTG hálózati monitor felhasználások automatikus hálózati felfedezés. Ennek végrehajtásához azonban meg kell pingolnia az IP tartományokat. Ha ez megtörtént, akkor szabadon indíthat érzékelőket az eszközök figyelésére az egész hálózaton.

A hálózat felügyeletéhez számos különféle érzékelőre lesz szüksége a hálózat különböző szegmenseinek figyelésére. Vannak több mint 200 érzékelő amit tudsz használni. Például vannak Sávszélesség-figyelő érzékelők, SNMP érzékelők, Linux / Unix / OS X érzékelők, és IoT érzékelők hogy csak néhányat említsünk.

Használat során PRTG Network Monitor teljes irányítást gyakorol az irányítópult felett. Használhatja a PRTG térképtervező új irányítópultok létrehozásához valós idejű térképekkel és az élő eszközök állapotával. Ezután létrehozhat egy linket a küldéshez, hogy más kulcsfontosságú döntéshozók megtekinthessék a teljesítményadatokat.

Az egyik oka annak PRTG hálózati monitor annyira népszerű, hogy ingyenes az első 100 érzékelő számára. A 100 érzékelő korlát túllépése után fizetnie kell a frissítésért.

A fizetett verziók PRTG hálózati monitor Kezdje 1600 dollárral (1221 font) 500 érzékelőnél egy szerver telepítéssel, és egészen 60 000 dollárig (45 820 font) egészen korlátlan szenzorok és öt szerver telepítés esetén. Itt van még a ingyenes próbaverzió letölthető itt.

  Hogyan javíthatjuk a Java alkalmazások teljesítményét 9 lépésben

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

5. Atera (INGYENES Kísérlet)

10 legjobb infrastruktúra-felügyeleti eszköz és szoftver

Míg a listában szereplő többi szerszámot házon belüli használatra szánják, Atera egy olyan szoftverplatform, amelyet a kezelt szolgáltatók (MSP-k). Az informatikai menedzsment feladatok kiszervezése egyre gyakoribb, és az MSP-k sikeres működtetése csak az Atera által biztosított eszközök támogatásával valósítható meg..

Az Atera rendszer a távfelügyelet és -kezelés szolgáltatás vagy RMM. Az RMM funkciók lehetővé teszik egy technikusok számára egy ügyfél IT-infrastruktúrájának távolról történő figyelemmel kísérését. Az eszközök tartalmazzák hálózati, szerver- és alkalmazásmonitorok valamint olyan felügyeleti segédprogramok, mint a javításkezelés, a rendszer biztonsági mentése és a lemezkarbantartás.

Az Atera hálózati megfigyelő rendszere tovább működik Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP) eljárásokat. Ez lehetővé teszi az eszköz számára a hálózathoz kapcsolódó összes eszköz felfedezését, mihelyt az új kliens számára üzembe helyezésre kerül. Az automatikus felderítési szolgáltatás továbbra is vizsgálja a hálózatot és automatikusan beállítja a felszerelés leltárt, ha az eszköz hozzáadásra vagy eltávolításra kerül. Az SNMP biztosítja azt is, hogy a hálózati eszközök egészségesek legyenek és ne kerüljenek teljes kapacitásba - ez olyan helyzet, amely ronthatja a hálózat teljesítményét.

Atera ellenőrzi a telepített szoftverek kiszolgálóit és végpontjait, amely lehetővé teszi a megfigyelő csoport számára, hogy csak engedélyezett programokat telepítsen. A rendszer figyeli az ügyfél gazdagépein futó folyamatokat, hogy figyeljen a váratlan tevékenységekre, valamint annak biztosítására, hogy az összes berendezés CPU-kapacitása ne érje el.

Az Atera rendszer egy felhőalapú szolgáltatás, így az MSP-nek nem kell telepítenie semmilyen szoftvert a telephelyére, sem kiszolgálókat, sem az infrastruktúrát üzemeltetnie ahhoz, hogy a gazdagépet el tudja látni. Az Atera csomag magában foglalja a feldolgozó és tároló szervereket, valamint a szoftvert. Az ügynök szoftvert telepíteni kell a megfigyelt ügyfelek felszerelésére.

Mivel azt „szoftver mint szolgáltatás,”Az Aterta havi előfizetőnkénti előfizetési díjjal számolható fel - van egy éves fizetési terv is. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a rendszer összes funkciójának megvizsgálására.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

6. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager egy hálózati megfigyelő eszköz a ablakok és Linux. A platform képes a fizikai és virtuális infrastruktúra figyelésére. Virtuális infrastruktúra, amelyet felügyelhet a ManageEngine OpManager segítségével VMware, Hyper-V, és xen.

Ott van 2000 hálózati teljesítménymonitor amelyhez egy testreszabható irányítópulton keresztül lehet hozzáférni. A testreszabás szempontjából, ManageEngine OpManager Ezenkívül több mint 200 különféle kütyüvel rendelkezik, amelyek segítségével saját irányítópultot hozhat létre.

Az automatizálás egy másik felbecsülhetetlen értékű szolgáltatás, amelyet kínál ManageEngine OpManager. Az automatizálás segítségével megteheti konfigurálja az automatikus válaszokat hibaelhárításhoz. Ezt a munkafolyamat-automatizálás nézeten keresztül lehet kezelni, ahol automatikus válaszokat hozhat létre kódolás nélkül. Például kiválaszthatja „A Windows parancsfájl végrehajtása” válaszolni, ha egy bizonyos tevékenységet felismernek.

Továbbá, ManageEngine OpManager riasztási rendszerrel rendelkezik. Az értesítéseket a felhasználó útján küldi el email és SMS. A riasztások a Minden riasztás oldal, ahol megtekintheti az összes riasztás listáját a támogató információkkal. Megtekintheti a kördiagramokat is, amelyek az aktív riasztásokat kategorizálják Kritikai, Baj, Figyelem, vagy Szolgáltatás le.

A Három változatnak van ManageEngine OpManager elérhető: a Ingyenes, Alapvető, és Vállalkozás változatok. Az ingyenes verzió akár 10 eszközt támogat az alapvető hálózati megfigyeléssel.

Az Essential verzió kibővíti ezt azáltal, hogy akár 1000 eszközt támogat az automatikus hálózati leképezéssel. Az Enterprise verzió határozottan nagyobb szervezetekre irányul, és akár 10 000 eszközt támogat. Töltse le az ingyenes próbaverziót.

7. Nagios X

Nagios XI

Nagios XI egy hálózati megfigyelő megoldás a CentOS, RedHat Enterprise Linux, Ubuntu, és Debian. Van egy webes felhasználói felület. A telepítési folyamat felgyorsítása Nagios XI rendelkezik konfigurációs varázslókkal, amelyek megmutatják, hogyan kell figyelni a hálózat különféle szegmenseit. Az irányítópult testreszabható, és számos tárcsa, grafikon és diagram segítségével felhasználhatja a hálózat teljesítményét.

A kibővíthető architektúra Nagios XÉn vagyok az egyik oka annak, hogy ilyen széles körben használják. A platform API-k felhasználhatók harmadik féltől származó alkalmazások integrálására a program alapvető funkcionalitásának javítása érdekében. A Nagios csere webhely számos API-t tartalmaz, amelyek segítségével új funkciókat adhat hozzá. Például felveheti a Webmetrics api plugin a Nagios számára, hogy még több teljesítménymutatót tekintsen meg.

Ennek két változata létezik Nagios XI to vásárlás: a Standard Edition és a Enterprise Edition. A Standard Edition kezdődik 1 995 dollárral (1 537 font), konfigurációs varázslókkal, jelentésekkel és egyedi felhasználói irányítópultokkal érkezik.

Az Enterprise Edition 3.495 dollárral kezdődik (2 694 font), és olyan extra funkciókkal rendelkezik, mint a kapacitástervezési jelentések és az audit naplózás. Van egy 60 napos ingyenes próbaverzió is.

8. Zabbix

Zabbix screenshot

Zabbix egy nyílt forrású hálózati megfigyelő eszköz. Val vel Zabbix elvégezheti a hálózatfigyelést, a kiszolgálófigyelést, a felhőmegfigyelést, az alkalmazásfigyelést és a szolgáltatások megfigyelését.

  13 лучших инструментов управления и анализа логов

Felállítása Zabbix szintén nem vesz túl sok munkát. Telepítheti a programot percek alatt, és megkezdheti a figyelést a gombbal beépített sablonok. Ahogy magabiztosabbá válik a programmal, elkészítheti saját egyedi sablonjait.

automatikus keresésének lehetővé teszi rendszeresen fedezze fel a hálózati eszközöket. Ez inkább a kézi konfigurációnál jobb, mivel a monitor naprakész. Csak annyit kell tennie, hogy be kell írnia a hálózati felfedezési szabályokat.

A hálózati felfedezési szabályok megadásakor egyszerűen be kell írnia egy IP-tartományt és mely szolgáltatásokat kell figyelnie. Az eszköz felfedezése után konfigurálhatja az értesítéseket, a távoli szkripteket és azt is, hogy hozzáadjon vagy távolítson el egy gazdagépet.

A. Integrációja Zabbix az egyik legnagyobb erőssége. Az API segítségével automatizálhatja az események manuális válaszát, és új megfigyelési szabályokat adhat hozzá, amelyeket az előrecsomagolt programmal nem lehet megtenni. Vannak további Zabbix beépülő modulok és modulok, amelyeket a termék alapvető funkcióinak javításához telepíthet.

Zabbix egy olyan eszköz, amelyet figyelembe kell venni azoknak a szervezeteknek, amelyek nyílt forrású infrastruktúra-megfigyelő eszközt keresnek. Zabbix letölthető a következő webhelyen: CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian, SUSE Linux Enterprise Server, és Raspbian. Ingyenesen letöltheti a Zabbix-et.

9. Icinga 2

Icinga screenshot

Icinga 2 egy web-alapú hálózati megfigyelő eszköz testreszabható felhasználói felülettel. Készíthet egyedi nézeteket a különféle események megtekintéséhez az egész fizikai és virtuális infrastruktúrában. Valójában a Icinga 2 figyelheti a teljes adatközpontokat és a felhőalapú szolgáltatásokat. Ezért kiváló eszköz a hibrid hálózati környezetben működő vállalatok számára.

A konfigurációhoz, Icinga 2 megvan a saját konfigurációs nyelve. A motor bonyolult lehet, de teljes ellenőrzést ad az infrastruktúra felügyelete felett. Például létrehozhat megfigyelési objektumokat, és használja a szabály alapú motor hogy diktálja, hogy egy hálózati elem miként figyelhető. Van azonban egy webes konfigurációs felület is, ha a konfigurációkat kevésbé nehéz módon kívánja elrendezni.

Icinga 2 modulok Icinga 2 válasz a plug-inekre és kiegészítőkre. Ezek a modulok lehetővé teszik az Icinga alapvető funkcióinak fejlesztését és a hálózat új aspektusainak figyelését. Például van egy Icinga modul a vSphere számára amely integrálja a VMware környezetét az Icinga-ba.

Hasonlóképpen van egy Icinga modul a grafithoz amely metrikákat mutat közvetlenül a felhasználói felületen. Ezek az integrációk segítenek kiterjeszteni és továbbfejleszteni a már nagyon változatos termék funkcionalitását.

Átfogó Icinga 2 egy olyan eszköz, amely megfelel azoknak a hálózati rendszergazdáknak, akik kényelmesek a konfigurációs nyelv elfogadása és a saját felügyeleti környezetük a semmiből kiépítéséhez. Icinga 2 elérhető a Debian, RHEL, SLES, ablakok, Ubuntu, Fedora, és OpenSUSE. Az eszköz ingyenesen letölthető.

10. WhatsUp arany

WhatsUp Gold screenshot

WhatsUp Gold egy hálózati monitor, amely a hálózati megfigyelési ágazat egyik leginkább elérhető felhasználói felületét biztosítja. Val vel WhatsUp Gold mindent megtehetsz hálózati megfigyelés nak nek alkalmazásfigyelés, sávszélesség-figyelés, és virtualizációs megfigyelés.

Mindent meg lehet figyelni az irányítópulton keresztül, ahol megtekintheti JelenlegiEszköz állapota mint Fel, Le, Karbantartás, vagy Ismeretlen. Ezután számos listanézet található, amelyek további információkat nyújtanak az eszközök elérhetőségéről, például interfész hibák vagy interfész kihasználtsága.

Van egy hálózati felfedező szolgáltatás a WhatsUp Gold hogy használ SNMP, ARP, SSH, Virtuális infrastruktúra menedzsment, ICMP, LLDP, és IP-címek csatlakoztatott eszközök keresése.

Miután felfedezték az eszközöket, megtekintheti őket egy interaktív térkép. A térkép automatikusan frissül tehát nem kell további konfigurációkat végrehajtania. A lefelé mutató eszközöket piros színnel jelölik, hogy tisztán láthassa a problémás területeket.

Annak érdekében, hogy figyelemmel kísérjék a felmerülő biztonsági eseményeket, WhatsUp Gold riasztási rendszerrel rendelkezik. Tól Riasztási központ láthatja az összes aktív riasztást és konfigurálhatja az értesítési irányelveket. Például a kritikus riasztásokat úgy konfigurálhatják, hogy növekedjenek a jegy generálásától a riasztás küldéséig az adminisztrátorhoz.

Csak annyit kell futnod WhatsUp Gold jelentése Windows Server 2008 R2, 2012, 2012 R2, vagy 2016. Ha olyan hálózati megfigyelési élményt szeretne, amelyet egy pillanat alatt kezelhetünk, WhatsUp Gold kivételes választás.

A vállalat webhelyén nincsenek nyilvánosan elérhető árazási információk, ezért közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Van azonban egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

Infrastruktúra-megfigyelő eszköz kiválasztása

Noha ezen a listán számos nagy teljesítményű infrastruktúra-megfigyelő eszköz található, néhányuk közülük kiemelkedik hozzáférhetőségük miatt. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő, PRTG hálózati monitor és Atera szilárd választás minden méretű szervezet számára.

SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő érdemes megfontolni az alacsony karbantartási, de a hálózati megfigyelés jól látható megközelítése szempontjából. A műszerfalak egyszerűen navigálhatók, és a riasztások könnyen konfigurálhatók. Az olyan szolgáltatások, mint a beépített automatikus felismerés, segítenek ennek a karbantartási eszköznek a központi telepítés szempontjából alacsony szintjét biztosítani.

Másrészről, PRTG hálózati monitor kiváló indító eszköz az ingyenes verzió miatt. A felhasználó az érzékelő-alapú megfigyelési megközelítéssel kompetenciákat építhet fel anélkül, hogy megfizetené a teljes licenc költségeit. A fizikai és virtuális megfigyelés szempontjából kínált szolgáltatások sokfélesége elegendő ahhoz, hogy a piacon más eszközökkel versenyezzen.

Atera egy olyan eszköz, amely ideális azoknak a szervezeteknek, amelyek egyetlen üvegfelügyeleti élményt szeretnének építeni. A monitor minden szükséges információt megad a hálózatának a kezdőképernyő elhagyása nélküli megfigyeléséhez.

Igényeitől függően a listán szereplő minden eszköznek van valami felajánlható. Függetlenül attól, hogy nyílt forráskódú szerszámok kivághatóságát vagy saját tulajdonú eszközének egyszerűségét keresi - rengeteg lehetőség áll rendelkezésre.

About the author

Comments

 1. ra-figyelő eszközök egyik legjobbje, amely ingyenes próbaverzióval is rendelkezik. Az eszköz SNMP eljárásokkal ellenőrzi az eszközök állapotát, és telepíthető a Windows Serverre. A SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő segítségével könnyedén felfedezhetők a hálózati eszközök, és egyedi műszerfalakat is készíthetünk. A hálózati teljesítmény vizuális kijelzői (diagramok, grafikonok, tárcsák stb.) segítségével könnyen nyomon követhető a hálózat állapota, és az eszköz figyelmeztetést küld e-mailben és SMS-ben, amint az eszközökkel problémák merülnek fel. A SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő segítségével könnyen generálhatunk jelentéseket is.

  2. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet)

  A Site24x7 szerver megfigyelése egy felhő alapú eszköz, amely figyeli a hálózatokat, kiszolgálókat és alkalmazásokat, ideértve a helyszíni infrastruktúrát is. Az eszköz ingyenes próbaverzióval is rendelkezik, és könnyen telepíthető. A Site24x7 szerver megfigyelése segítségével könnyen nyomon követhető a hálózat állapota, és az eszköz figyelmeztetést küld e-mailben és SMS-ben, amint az eszközökkel problémák merülnek fel. A Site24x7 szerver megfigyelése segítségével könnyen generálhatunk jelentéseket is.

  3. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLÉS)

  A SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő egy átfogó megfigyelő eszköz, amely integrálható a Network Performance Monitorba. Az eszköz ingyenes próbaverzióval is rendelkezik, és könnyen telepíthető. A SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő segítségével könnyen nyomon követhető a hálózat állapota, és az eszköz figyelmeztetést küld e-mailben és SMS-ben, amint az eszközökkel problémák merülnek fel. A SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő segítségével könnyen generálhatunk jelentéseket is.

  4. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

  A Paessler PRTG hálózati monitor egy all-in-one infrastruktúra-figyelő, amely lefedi a hálózatokat, kiszolgálókat és alkalmazásokat. Az eszköz ingyenes próbaverzióval is rendelkezik, és fut a Windows Server rendszeren. A Paessler PRTG hálózati monitor segítségével könnyen nyomon követhető a hálózat állapota, és az eszköz figyelmeztetést küld e-mailben és SMS-ben, amint az eszközökkel problémák merülnek fel. A Paessler PRTG hálózati monitor segítségével könnyen generálhatunk jelentéseket is.

  5. Atera (INGYENES Kísérlet)

  Az Atera egy IT-infrastruktúra-megfigyelő és -menedzsment platform, amelyet kiszolgált felügyelt szolgáltatók (MSP) számára terveztek. Az eszköz ingyenes próbaverzió

Comments are closed.

Adblock
detector