10 legjobb internetes megfigyelő szoftver és eszköz

a legjobb internetes megfigyelő szoftver és eszközök

A webhely üzemeltetése jelentős költségmegtakarítást eredményezhet, és a beállítási költségek minimálisak (a legfrissebb felmérés szerint a kisvállalkozások tárhelyének ára nem haladhatja meg a 15 dollárt havonta). Értékesíthet anélkül, hogy tégla- és habarcsbolt lenne, és ügynökséget vagy tanácsadást működtethet anélkül, hogy irodákat kellene bérelnie, hogy lenyűgözze a potenciális ügyfeleket. Azonban a webhely károsíthatja vállalkozását, ha lassan töltődik be vagy csökken. Nagyon bosszantó lenne, ha az Ön által fizetett internet-kapcsolat szolgáltatás elveszíti üzleti tevékenységét azáltal, hogy lemegy. Ezeket a hibafeltételeket az internetes monitor segítségével tarthatja fenn.

Rövid idő? Itt van a miénk a legjobb internetes figyelő szoftver és eszközök listája:

  1. Paessler internetes megfigyelő szoftver a PRTG-vel (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  2. SolarWinds Pingdom (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
  3. Outages.io
  4. NodePing
  5. Webhely 24 × 7
  6. Uptrends
  7. Dynatrace
  8. Uptime Robot
  9. üzemidő
  10. StatusCake

Felügyeleti szolgáltatások

Amikor ellenőrzi, hogy ellenőrizze-e webhelyét elfogadható sebességgel, több tényezőt kell figyelnie. Tehát keressen egy olyan eszközt, amely megadja a felhasználó perspektíváját, és a webhelyén több oldalt fog átnézni, nem pedig egy, amely csak a kezdőlapot pingálja.

A listában szereplő eszközök többsége egy a Szoftver-szolgáltatásként (SaaS) modell. Ez azt jelenti, hogy a telepítésre nincs idő, és hihetetlenül könnyen kezelhetők. Nem kell folyamatosan frissítenie ezt a szoftvert, és nem kell attól tartania, hogy a hálózat mely pontja lenne a legjobb hely az eszköz telepítéséhez..

A monitor méretezése

Előnye Felhő alapú szolgáltatások az, hogy előfizetési alapon számítanak fel, és többségük számos különféle tervet kínál. Ez azt jelenti, hogy kiválaszthat egy olyan tervet, amely megfelel az üzleti méretének. Ha csak egy, néhány oldallal rendelkező webhelyed van, akkor nem akarja fizetnie ugyanazt a szolgáltatást, amelyet sok weboldalú nagyvállalatok számára szabtak meg. Nagyszerű dolog ezekben a szolgáltatásokban az ezek lehetővé teszik, hogy frissítse a tervet, ahogy vállalkozása növekszik.

Ha internetes megfigyelő eszközt keres, akkor ezt meg kell tennie ellenőrizze, hogy megfelel-e az üzleti méretének ugyanakkor ügyeljen arra is, hogy az eszköz lefedi az összes olyan teljesítménytényezőt, amelyet a webhelyén figyelemmel kell kísérnie.

A legjobb internetes figyelő eszközök

Sok lehetőség van odakint, amikor az internetszolgáltatás-monitor piacán van. Időbe telik, ha megvizsgálja ezen eszközök mindegyikét, tehát megtettük a lábmunkát az Ön számára. Ebben az útmutatóban szűkíti a keresést, így időt spórolhat és összpontosíthat a legjobb lehetőségekre.

Az eszközök mindegyikéről a következő szakaszokban olvashat bővebben.

1. Paessler internetes megfigyelő szoftver a PRTG-vel (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

PRTG Internet Monitor

Paessler PRTG megfigyelő eszközök burkolatai hálózat, szerver és alkalmazás figyelése. A segédprogram számos különféle tartalmaz érzékelők. Minden érzékelő valójában külön felügyeleti program. Az elérhető monitorok menüje lehetővé teszi webhelyének elérhetőségének ellenőrzését a világ számos pontjáról. Ezek a tesztek megadják élő nézet a webhely hozzáférési sebességéről. Tehát láthatja, mennyi ideig tart igénybe a nyilvánosság tagjainak elérése az Ön webhelyére a nap folyamán.

Az internetes megfigyelő eszköz rendelkezik fütyülés működik a szívében. Tehát, ha az internetszolgáltatása hirtelen leáll, akkor rögtön megismerheti és képes lesz cselekedni. Amellett, hogy három különböző helyről érkezik a hozzáférési idő vonalas grafikonja, beállíthatja a rendszert, hogy értesítse az internetes szolgáltatás teljesítményének csökkenéséről. Ezeket az értesítéseket kézbesíthetjük email, SMS, vagy személyhívó riasztás.

A PRTG internetes monitor ellenőrzi több, mint a weboldal elérhetősége. Az eszközt arra is használhatja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a webhely összes eleme megfelelően betöltődik-e. Az eszközt arra is felhasználhatja, hogy ellenőrizze a felhasználói élményt, teljes egészében futtatva vevő útja az első látogatástól a vásárlásig. Ez lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy az adatbázishoz való hozzáférés hatékony-e, és hogy a bevásárlókosár-szoftver megfelelően működik-e.

  10 лучших инструментов и программного обеспечения для управления базами данных

A PRTG figyelési lehetőségei nem korlátozódnak a saját webhelyére. Ellenőrizheti más internetes oldalakat is. Így összehasonlítani tudja webhelye válaszidejét a konkurens oldalakkal összehasonlítva.

A PRTG csomag sok figyelő segédprogramot tartalmaz. Problémák a A webhely válaszidejét nem az internetszolgáltatás okozhatja. A szerver és az alkalmazás teljesítménye, valamint a belső hálózati válaszidők befolyásolhatják a webhely kézbesítési idejét. A teljes PRTG rendszerrel ellenőrizheti az internetes válaszidő-problémák okait és fúrja át a rendszert hogy megtalálja a hiba pontos okát.

Tudod kapni a PRTG 30 napos ingyenes próbaverziója minden elérhető érzékelővel. Paessler díjak a PRTG-ről a szolgáltatási szintű csomagokban. Az egyes töltési sávokat az aktivált érzékelők számán kell kiszámítani. Ha csak legfeljebb 100 érzékelőt aktivál, akkor ezt megteheti használja PRTG-t örökre ingyen.

Paessler internetes megfigyelés a PRTGDownload 30 napos ingyenes próbaverziójával

2. SolarWinds Pingdom (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

Pingdom képernyő

Pingdom jelentése egy felhőalapú rendszer amely külső szempontból figyeli az internetkapcsolatot és a hálózati teljesítményt, tehát nem kell szoftvert telepítenie. A szolgáltatást egy webböngészőn keresztül érheti el, így személyre szabott irányítópultot kap, amelyet a fiók hitelesítő adataival érhet el.

Külső szolgáltatásként a Pingdom jó helyzetben az internetkapcsolat teljesítményének megvizsgálásához és weblapok kézbesítése a szerverről. Ez akkor is igaz, ha nincs telepített berendezése, és vállalkozását teljes egészében felhőalapú szolgáltatásokkal működteti.

Az irányítópult nézetét beállíthatja figyeljen statisztikákat több webhelyről, mind ugyanazon az oldalon. Ez megtakarítja a számlák cseréjét, hogy ellenőrizhesse a több helyszínen működő vállalkozást.

A szolgáltatás folyamatosan teszteli webhelyének elérhetőségét több mint 60 helyről a világ körül. Ezeket a teszteket úgy lehet beállítani, hogy ellenőrizzék a webhely bizonyos funkcióit, például a regisztrációt vagy a bejelentkezési eljárásokat. Ez a megfigyelés kiterjed a webhelyén tett látogatások nyomon követésére is. Ezeket a látogatókat véletlenszerűen lehet kiválasztani, de megadhatja a szörfösöket is, hogy nyomon tudja követni, ha webhelyén gyakran ismétlődő látogatók vannak.

Problémák válnak kétszer átnézett egy másik forrásból annak biztosítása érdekében, hogy van nincs hamis jelentés. Riasztással értesítést kap, ha egy megerősített teljesítményprobléma merül fel. Azok A riasztások más alkalmazásokba is továbbíthatók amelyet gyakran használ a rendszer adminisztrációjában. A hibákat besorolhatja, és a csoport különböző tagjaihoz is irányíthatja. Megkapod a beállításod jogát több különböző felhasználói fiók a Cloud szolgáltatásban, hogy minden csapat tagja személyre szabott képet kapjon az irányítópultról, különböző szintű vezérlésekkel.

Az árazás előfizetésen alapszik, különböző szolgáltatási szinteken. Tudod kapni egy 14 napos ingyenes próbaverzió a Pingdom rendszer.

SolarWinds PingdomDownload 14 napos ingyenes próbaverzió

3. Kimaradások.io

Outages.io

Outages.io Két lehetőséget kínál: egy hardver és egy szoftver megoldást az internetszolgáltatás megfigyelésére. A hardver eszköz egy doboz, amely hozzákapcsolódik az útválasztóhoz, és az otthoni vagy irodai hálózat részévé válik. A doboz firmware-jét az Outages.io figyeli, és automatikusan frissül.

Az eszköz szoftververziója telepíthető Windows 7, 8 és 10, CentOS és Debian Linux. Az eszköz képes megfigyelni a távoli webhelyeket, valamint az otthoni webkapcsolatot, és hozzáférhet a kezelőpanel a felhőben.

Ennek az eszköznek a célja: azonosítsa az internet-kapcsolat rossz teljesítményét és kimaradásait. Azt is meg tudja mondani, ha a webszerver szolgáltatásai lassan futnak-e, vagy vannak-e hibák. A figyelő szolgáltatás kiterjed a távoli helyekre és a Cloud szolgáltatásokra, valamint a helyszíni szerverekre. A műszerfal bemutatja a teljesítményminták oszlopdiagramja. Az egyes mintákról részleteket lehet megkérdezni, ha az egérmutatót rávisszük rá. A jelentés meghatározza a probléma helyét - helyi, internetes szolgáltatás vagy távoli szolgáltatás. Még azt is láthatja, hogy a kapcsolat melyik ugrása okoz problémákat. Beállíthatja az irányítópultot, hogy értesítést küldjön e-mailben e-mailben, amikor teljesítményproblémák merülnek fel.

Az Outages.io szoftververzióját letöltheti a szolgáltatás webhelyéről. Így a teljes funkcióval rendelkező eszköz 14 napig elérhető. Ezen időszak után tovább folytathatja az internetmonitor szokásos verziójának használatát, vagy választhat, hogy frissít-e fizetős verzióra az extra funkciókat. A demó verzióhoz a webhelyen is hozzáférhet.

A hozzáadott bónuszok egy ingyenes DNS szolgáltatás és egy biztonsági vizsgálat. A hardver opció beépített DNS-kiszolgálóval és webkamera-kapcsolattal érkezik.

  10 лучших программных средств SQL и инструментов оптимизации запросов

4. NodePing

NodePing screenshot

A NodePing előfizetés alapján kerül felszámolásra, de ez nem minősíti a szolgáltatási szintet. Megvan egy csomag mindenkinek nagyon magas képességekkel. A szolgáltatás figyelni fogja webhelyeit egyperces időközönként és te tudod akár 250 webhelyet fed le egy előfizetéssel. A szolgáltatás korlátlan felhasználói fiókot biztosít Önnek, így nem kell minden rendszergazdai csapatot bejelentkeznie azonos hitelesítő adatokkal. Ez is lehetséges testreszabhatja az egyes fiókok irányítópultját így biztonságosan hozzáférést biztosíthat a junior tagoknak anélkül, hogy fennállna annak veszélye, hogy erőteljes és potenciálisan károsítják a rendszer irányítását.

Ellenőrzi az SSL kapcsolatokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön A HTTPS szolgáltatás megfelelően működik. Amellett, hogy biztosítja a kapcsolatok biztonságának megfelelő működését, a NodePing ellenőrzi a webszervert és annak szolgáltatásait is, így pontos okokat adhat a rossz teljesítményre, ha a kapcsolat hibákat észlel. A tesztek kiterjednek az e-mail szolgáltatásra és a DNS rendszerre. A szolgáltatás használatához nem kell szoftvert telepítenie a rendszerére, mivel az teljesen felhő alapú.

A NodePing program ezt fogja végezni értesítjük e-mailben vagy SMS-ben ha problémákat észlelnek. A nemzetközi SMS-ek nem számítanak fel külön díjat, hanem beleszámítanak az előfizetési díjba. A díj magában foglalja a diagnosztikai eszközökhöz való hozzáférést, és van egy olyan web hosting szolgáltató terv, amely lehetővé teszi számukra a NodePing segédprogramok elérését..

A NodePing az eladóknak jutalékot ad, és ellenőrizheti a rendszert egy 15 napos ingyenes próbaverzió elérésével..

5. Telephely 24 × 7

Site24x7 Internet Monitor

A w24x7 webhelyet üzemelteti Zoho - ugyanaz a cég, amely gyárt ManageEngine erőforrás figyelő szoftver. Ennek a felhőalapú internetes megfigyelő szolgáltatásnak nincs szüksége szoftver telepítésére a szerverekre. Ellenőrzi a webhelyek elérhetőségét és kézbesítési sebességét egy külső helyről.

Ha azt tervezi, hogy eltávolít néhány oldalt, vagy áthelyezi őket a webhelyén, akkor a 24 × 7 irányítópult jön létre állapot oldalak , amely az alapértelmezett hibaüzenetek helyett jelenik meg. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi átirányítja az ügyfeleket a csereoldalakra.

A rendszer ellenőrzése kiterjed a követésre látogatói utazások webhelyén az egyes meglátogatott oldalak ütemezésével, amely elősegítheti a fontos oldalakhoz való gyorsabb hozzáférés elősegítését, valamint az egyes oldalak kézbesítésének ütemezését..

A webhely műszerfal nagyon jól bemutatott, és magában foglalja adatmegjelenítések. A bemutató mobil szempontból érzékeny, így a mobil eszközről elérhető, amikor az irodában nincs. A szolgáltatás kiterjed a riasztásokra is, amelyeket a felhasználó kézbesíthet e-mailben vagy SMS-ben.

Ezt a szolgáltatást előfizetési alapon számítják fel, különféle tervek szerint, különféle méretű vállalkozások számára. Kipróbálhatja ezt az internetes megfigyelő rendszert egy 30 napos ingyenes próbaverzió alatt.

6. Felfutások

Uptrends screenshot

Az Uptrends szolgáltatás számos tényezőt figyeli a webhelyek számára, ideértve az internetszolgáltatások elérhetőségét. Az eszköz távoli szolgáltatás, tehát Önnek nem kell szoftvert telepítenie a szervereire. A monitor bármilyen helyen ellenőrizheti a webszervereket, ideértve a Cloudon tárolt szolgáltatásokat is. Segíthet a nem birtokló webhelyek teljesítményének ellenőrzésében is, így összehasonlíthatja webhelyének kézbesítési idejét a riválisok teljesítményével..

A szolgáltatás számos tényezőt ellenőriz a webhelyén, beleértve az SSL tanúsítványokat, a DNS rekordokat és az FTP szerver teljesítményét. Mintavételi mintákat vesznek percenként, és az ezeket az adatokat ábrázoló grafikonok exportálhatók PDF vagy Excel formátumban és jelentéseket is küldhet e-mailben. Az Uptrends szolgáltatás két évig tárolja a történeti adatokat elemzés céljából.

A monitor rendelkezik testreszabható műszerfal amely sok vizualizációt tartalmaz. Felveheti a felhasználói fiókokat az összes csapata számára, és testreszabhatja az irányítópultot minden egyes csoporthoz vagy felhasználói csoporthoz.

A szolgáltatás riasztásokat küld Önnek e-mail, SMS, vagy más kommunikációs alkalmazáson keresztül, például a Slackon. Az irányítópulthoz bárhonnan hozzáférhet, beleértve a mobil eszközöket is.

A rendszer követni fogja felhasználói utazások a webhelyén, és rögzítse az összes meglátogatott oldal betöltési idejét. Ezenkívül fel fogja mérni a webhely mobilbarát jellegét.

Az Uptrendsnek két csomagja van: Alapvető webes megfigyelés és Speciális webfigyelés. Ezeket a lehetőségeket szolgáltatási szinteken kínálják, hogy megfeleljenek a különböző méretű vállalkozásoknak. A díjakat előfizetési alapon kell fizetni, és kap egy 30 napos ingyenes próbaverziót.

7. Dynatrace

Dynatrace műszerfal

A Dynatrace teljes webalkalmazás-kezelési szolgáltatást kínál, amely magában foglalja teljesítménykövetés. A rendszer nyomon követi a weboldal és a szolgáltatás kézbesítési idejét, és összehasonlítja az oldalátvitelben részt vevő összes elemet a kivitelezés érdekében, ami rossz teljesítményt eredményez. Ez a monitor különösen erős a a JavaScript teljesítményének ellenőrzése és kiemeli az esetleges programhibákat és futási hibákat.

  10 альтернатив N-Able N-Центральный

A szállítási határidők figyelése mellett a Dynatrace bemutatja a látogatók tipikus utazását az Ön webhelyén, tehát praktikus marketing adatok forrása, valamint egy műveleti teljesítményfigyelő eszköz..

Ez egy felhőalapú szolgáltatás, de telepítenie kell néhány szoftvert a rendszerére. Ez a OneAgent, ami fut Windows Server vagy Linux. Statisztikát fog adni a tárolt webhelyek teljesítményéről, valamint a saját szervereiről futtatott webhelyek teljesítményéről.

A szolgáltatást előfizetési modell alapján számítják fel, és ingyenesen kipróbálhatja 15 napig.

8. Uptime Robot

Uptime Robot screenshot

Az Uptime Robot úgy indult, mint egy ingyenes internetes megfigyelő szolgáltatás de most már elérhető egy fizetett változat. Az ingyenes verzió ellenőrzi webhelye teljesítményét öt percenként, míg a fizetett változat, az úgynevezett Pro, akarat percenként ellenőrizze webhelye szállítási sebességét. Más különbségek a korábbi adatok tárolási időszakában rejlenek. Az ingyenes verzióval két hónapig tárolhatja az adatokat, míg a fizetett változat egy évig tárolja az adatokat.

A teljesítményadatok beállíthatók riasztás kiváltására, ha az átviteli idő meghaladja a beállított időt. Ezeket a riasztásokat a SMS.

Kapsz 50 monitor az ingyenes verzióval. A fizetett változat ára az attól függ, hogy hány monitort választott ki. Ezek a monitorok a világ különböző pontjain helyezkednek el. Különböző típusú monitorok vannak a csomagban. Ezek HTTPS, HTTP, Ping és Port monitorok. A webhelyén kulcsszóellenőrzést is futtathat, hogy jelentést kapjon a kívánt kulcsszavak tartalmáról.

Ez egy nagyszerű szolgáltatás, amelyet könnyű kezelni.

9. Uptime

Uptime képernyőképe

Az Uptime egy másik felhőalapú webellenőrző szolgáltatás. Ez a segédprogram figyeli a helyszíneken, távoli helyszíneken vagy egy online tárhelyszolgáltató kezében lévő webhelyeket. Ez az eszköz fog ellenőrizze az internetszolgáltatások, szerverek és alkalmazások elérhetőségét. Ellenőrzi az oldal betöltési sebességét a webhelyén, és ellenőrzi a webes szolgáltatások általános állapotát, beleértve a DNS-rekordokat.

Az Uptime csomag tartalmazza állapotlap szolgáltatás amely kecsesen értesíti a felhasználókat a hiányzó oldalakról vagy helytelen címekről. Az eszköz azt is lehetővé teszi, hogy a valódi felhasználói megfigyelés révén nyomon tudja követni a látogatók webhelyén történő utazásait.

A szolgáltatás elérhető: előfizetési alap négy különböző szolgáltatási tervvel. Az Uptime az egész világon kiszolgálókkal rendelkezik, ahonnan futtathatja a rendszerellenőrzéseit. A magasabb tervekkel több földrajzi helyet is elérhet. Ha kockázat nélkül szeretné kipróbálni a szolgáltatást, vegye igénybe a 21 napos ingyenes próbaverziót.

10. Status Cake

StatusCake képernyőképe

A StatusCake egy másik online szolgáltatás az internetszolgáltatás figyelésére. Ez az eszköz ellenőrzi a weboldal teljesítményét, és meghatározza, hogy a problémát az internetszolgáltatás, az út mentén zavart probléma, a webszerver vagy a webhelyet támogató szolgáltatások és alkalmazások okozzák-e..

A szolgáltatásnak van 28 szerver a világ minden tájáról, amely lehetővé teszi, hogy láthassa webhelye teljesítményét, amikor különböző helyekről érkezik. A szervermegfigyelő szolgáltatás csak azokra érhető el Linux szervereket. A StatusCake szolgáltatás tartalmazza az ellenőrzéseket Ping, HTTP, SSH, SMTP és TCP. Ezenkívül figyelemmel kíséri a domain DNS-bejegyzéseit. A teljesítményről szóló élő visszajelzéseket láthat az irányítópulton, valamint a menetrend szerint futtatott jelentéseket és e-mailt is kaphat Önnek.

Ennek a szolgáltatásnak egy ingyenes verziója van, amely 15 percenként teszteket végez. A fizetett terveket percenként ellenőrzik. Tudod kapni egy 7 napos ingyenes próbaverzió mind a felsőbb, mind az üzleti terv.

Az internetes teljesítmény monitorozása

Lehet, hogy van egy nagyszerű termék és fantasztikus weboldal, de ha lassan tölt be, a látogatók feladják és nézd meg a keresőmotor találati oldalának következő oldalát. Nem ülhet és tesztelheti saját webhelyét alaposan. Először is, valószínűleg jobb dolgok vannak, mint ülni és folyamatosan újratölteni webhelyének oldalait, a másik pedig soha nem fogja kipróbálni annak teljesítményét, ha segítség nélkül érkezik a világ másik oldaláról..

Ha megkap egy internetes monitort, akkor az meg fog történni sok időt takarít meg Önnek és segít észlelni az internetes kézbesítési problémákat, amint azok felmerülnek. Hozza ki a legtöbbet az ebben az útmutatóban található eszközök ingyenes verzióiból vagy ingyenes próbaverzióiból, hogy több lehetőséget kipróbáljon pénz kockáztatása nélkül..

Használ egy internetes monitort? Kipróbálta az útmutatóban felsorolt ​​eszközöket? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások alább, és ossza meg tapasztalatait a közösséggel.

Kép: Honlapok a Pixabay-től. Közösségi terület.

About the author

Adblock
detector