10 legjobb IT-automatizálási eszköz

10 legjobb IT-automatizálási eszköz

A munkaterhelés automatizálása és a munka ütemezése segíti az informatikai osztályokat a nagy munkamennyiség elérésében. IT automatizálás elosztja a hatékonyságot minden osztályon egy szervezet számára, és vigyáz az unalmas feladatokra, amelyeket senki sem akar megtenni.

Az IT-automatizálás széles terület és a kis tételű fájloktól kezdve kezdődik, amelyeket minden hozzáértő IT-dolgozó összeállít a rendszervizsgálási rutinok és a rendszeres adminisztrátori feladatok felgyorsítása érdekében. A mező néhány nagyon átfogó rendszerkezelő eszközt és irodai adatfeldolgozó szoftvert is tartalmaz.

Az alábbiakban bemutatott megoldások mindegyikében mélyrehatóan megyünk, de ha csak összefoglalót szeretne, akkor itt van a mi a tíz legjobb IT automatizálási szoftver listája:

 1. ActiveBatch Rugalmas munkaterhelés-automatizálás és feladatütemező eszköz.
 2. Ellenőrző-M Általános feladatütemező és kötegelt fájlkezelő az IT-osztályok számára.
 3. Redwood RunMyJobs Feladat-automatizálás ERP-k, jelentéskészítő motorok és migrációs projektek számára.
 4. JAMS Enterprise Job Scheduler Platformközi batch job manager.
 5. Turbonomikus erőforrás-menedzsment Automatizált rendszer-optimalizáló eszköz, amely javítja a szoftver hálózaton vagy a felhőből történő kiszállítását.
 6. A ConnectWise automatizálja Az MSP-k felé irányuló hálózati menedzsment automatizálási rendszer.
 7. Atera Felhő alapú szoftver, amely támogatja az MSP-t, és magában foglalja a munkafolyamat automatizálását.
 8. BMC TrueSight automatizálás kiszolgálókhoz Ez az eszköz számos szerver biztonsági megfigyelési és karbantartási feladatot automatizál a helyszíni, távoli és felhő kiszolgálók számára.
 9. Ansible Automatizálja az infrastruktúra-kezelési feladatokat.
 10. Automatizálás Feladatok ütemezési rendszere végpontok és kiszolgálók számára.

Automatizált IT folyamatok

Sok eszköz beállítható futni egy ütemezett ütemterv szerint. A szokásos jelentések éjszakai futtatása megkímélheti a kimenetre való várakozást, és csökkenti a rendszer terhelését munkaidőben. A munkatervek általában nagyon egyszerűen beállíthatók, és csak egy kötegelt feladatnak adják meg a végrehajtás kezdési idejét.

Sok adatfeldolgozási feladatot, például az importálást, az indexelést és a válogatást csak a számítógépek hatékonyan hajthatják végre. azonban, ezekhez az adatfeldolgozási feladatokhoz rendszerint egy ember szükséges az indításhoz. Fontolja meg az adatok szövegfájlból adatbázisba töltésének folyamatát. A munka megköveteli, hogy több különböző folyamat induljon sorozatban, az emberi kezelőnek meg kell várnia az egyes szakaszok befejezését, mielőtt a következőt futtatja.

Az, hogy egy informatikus-technikus üljön egy számítógép előtt, és várja meg az egyes szakaszok befejezését erőforrások pazarlás. Sokkal jobb, ha ezeket a parancsokat kötegelt fájlba helyezi, majd hagyja, hogy a fájl megvárja az egyes folyamatok befejezését, mielőtt továbblép a fájl következő parancsának végrehajtására..

Automatizált üzleti folyamatok

Az üzleti folyamatok összekapcsolódnak. A követelések részlegének számla kiállítása előtt tudnia kell, hogy egy munkát aláírtak-e; A Kötelező résznek látnia kell a beérkezett árujegyeket és megrendeléseket a bejövő számlák kifizetése előtt. Az osztályok közötti adatáramlás automatizálása kiküszöböli az időigényes adatbeviteli feladatokat ami az emberi hibák bevezetését eredményezheti az adatátvitelben.

Az ismétlődő, unalmas feladatok átállítása az automatizált feldolgozásra felszabadítja a drága emberi erőforrásokat a jövedelmezőbb munkához.

IT automatizálási stratégiák

Az IT-automatizálás fogalma változik az egyszerű kötegelt munkáktól és technikus eszközöktől az időzített feladatok ütemezéséig és tovább teljes üzleti ERP rendszerek. Mivel bizonyos mértékig az összes szoftver automatizálási csomagot képvisel, ez a jelentés az IT automatizálás területén csak egy résre összpontosít: rendszer adminisztrációs eszközök.

  Útválasztási protokolltípusok - A végső útmutató

Az automatizálási szoftver az IT osztály minden sarkában létezik. Az osztály mély műszaki ismeretekkel rendelkezik, és általában, ha a főnök nem biztosítja az automatizálási szoftvert, amelyet minden műszaki szakember igényel, akkor valószínűleg csak maga írja ki. Tehát valószínűleg sokkal több automatizálási szoftver fut a vállalkozásában, mint tud ön.

Ha professzionális informatikai automatizálási szoftvert biztosít, a műszaki szakemberek kevésbé valószínű, hogy megtévesztik és magukat írják.

A legjobb informatikai automatizálási szoftver és eszközök

Tekintettel a automatizálás az IT osztályok számára, a piac továbbra is nagyon széles. Megvizsgáltuk azonban a rendelkezésre álló lehetőségeket és azonosítottunk néhány valósidejű megtakarítókat, amelyekért érdemes fizetni. Ez a lista tartalmazza a teljes rendszer automatizálási rendszereket és a kisebb feladat-automatizálási eszközöket.

1. ActiveBatch

ActiveBatch

ActiveBatch eredetileg Batch Queue Management Systemnek nevezték, amely feladatütemező volt. Az ActiveBatch fejlesztője, az Advanced Systems Concepts tovább fejlesztette a szoftvert, kiegészítve platformok közötti képességek, a feladatok ütemezése elosztott környezetben és egy grafikus felhasználói felület.

A kezelőfelület lehetővé teszi az adminisztrátor számára a létrehozást munkafolyamat. Az ActiveBatch szoftver értelmezi ezt a munkafolyamatot parancssori utasítások a munkafolyamatban részt vevő minden alkalmazás számára. Ez a kötegelt parancsfájl ezután elérhető a munkafolyamat megvalósításához, és az adminisztrátor meghatározhatja a végrehajtás időpontját és dátumát, valamint azt, hogy a munkafolyamatot időszakosan vagy csak egyszer kell végrehajtani..

Az ActiveBatch egyik fő előnye az egyszerű használat. A szoftver felhőkiszolgálókon is működik, és dinamikusan optimalizálhatja a virtualizáció virtuális gépének kiszolgálói allokációit. Az interfész jelentési funkciója lehetővé teszi, hogy megnézze, hány erőforráshoz van szükség az egyes kötegek futtatásához, és tudatja a terhelést, amelyet az egyes automatizált folyamatok a szerverprocesszorokra és a hálózati eszközökre tesznek..

2. Control-M

Ellenőrző-M

Ellenőrző-M jelentése munkafolyamat-hangszerkesztő eszköz a BMC Software-től. Az adminisztrátor épít egy automatikus szkriptet egy folyamat munkafolyamat létrehozásával a Control-M felületén. A rendszer ezután a szükséges feladatlépések grafikus ábrázolásait szkriptbe értelmezi. Ez a szkript ezután tárolható és végrehajtható igény szerint vagy későbbi végrehajtásra tervezett. A munkafolyamat ismétlődő folyamatként beállítható, amelyet rendszeres időközönként, például minden este éjfélkor, el kell indítani.

A munkafolyamatok végrehajthatók az operációs rendszerek között. Alkalmazhatók távoli rendszerekre és felhőkiszolgálókra is. Két fontos informatikai adminisztrációs feladat, amelyre a Control-M alkalmas, a fájlok automatikus továbbítása a különféle erőforrások között és a virtualizációk kezelése.

A Control-M szoftver telepíthető Windows és Unix gazdagépeken. A BMC a Control-M ingyenes próbaverzióját kínálja.

3. Redwood RunMyJobs

Redwood RunMyJobs

A Redwood Workload Automation egy felhőalapú szolgáltatás, amely képes automatizálni a munkafolyamatokat a platformok között és egyben futtasson feladatokat felhőkiszolgálókon. Az eszköz képes kapcsolódni az ERP rendszerekhez számos manuális adatkezelési feladat automatizálására, amelyeket az adatáramlási folyamatok kihagynak.

A RunMyJobs hasznos eszköz a migrációs projektek támogatásához is. Az adatátvitel az egyik rendszerből a másikba különösen emberi erőforrás-igényes lehet, noha a folyamat nagyon kevés készséget igényel. A RunMyJobs ideális eszköz az ilyen feladatok automatizálásához.

A RunMyJobs által gyakran végrehajtott egyéb feladatok közé tartozik a rendszeres fájlátvitel olyan alkalmazásokhoz, mint a Syslog szerver és az infrastruktúra optimalizálása a támogató infrastruktúra fejlesztése érdekében, amely szoftvereket és szolgáltatásokat nyújt a végpontokhoz. Ez is képes végrehajtani Forgalomalakítás a hálózati alkalmazások rangsorolása, például a VoIP, ami extra sebességet igényel.

A havi előfizetés díja helyett a Redwood fogyasztási alapú árazási modellt működtet, hasonlóan az AWS-hez. A Redwood Software kínál egy 30 napos ingyenes próbaverzió a RunMyJobs.

4. JAMS Enterprise Job Scheduler

JAMS Enterprise Job Scheduler

JAMS Enterprise Job Scheduler képes szkripteket indítani számos platformon, és akár olyan feladatokat is végrehajthat, amelyeknél a sorok futtatását különféle gazdagépeken kell elvégezni.

  Mi a szoftver által meghatározott hálózat (SDN) és miért fontos?

A JAMS felülete: nagyon könnyen használható. A természetes nyelvi parancsokat és feltételeket alkalmazza, így még a nem műszaki szakemberek is használhatják az eszközt kötegelt szkriptek indítása. Az állásindító a PowerShell szkripteket is végrehajthatja.

A rendszer rögzíti az egyes szkriptek végrehajtásával kapcsolatos mutatókat, és figyelmezteti az operátort egy üzenet hagyásával a felületen, ha a folyamatok nem teljesek rendesen. A JAMS folyamat képes egymásba illeszteni a feladatokat, mindegyiket függve más feladatok elvégzésétől, vagy elindítva a párhuzamosan futó feladatokat. Az összes értesítés, amely a folyamat végrehajtása során jelentkezik, naplóba kerül, a műveleti adatokkal, például a kötegben lévő egyes munkák kezdési és befejezési idejével, valamint a munka minden szkriptjével együtt.

A JAMS inkább a munka ütemezésére összpontosít, és nem rendelkezik olyan átfogó felügyeleti és helyreállítási funkciókkal, amelyeket a listán szereplő többi eszköz végrehajthat..

5. Turbonomikus erőforrás-menedzsment

Turbonomikus erőforrás-menedzsment

Turbonomic nagyon jó monitor felhőalapú erőforrások és virtualizációk számára. Az eszköz nyomon követi a helyszíni infrastrukturális WAN távoli helyek és a hibrid architektúrák teljesítményét. A turbonomicumot önmagában szállítjuk Felhő alapú szoftver-szolgáltatásként.

A monitor használja egy automatikus felderítési folyamat az infrastruktúra, szolgáltatások és szoftverek listájának összeállítása. Ezenkívül rögzíti az összes erőforrást, amely támogatja a virtualizációt, és elkészíti az egyes virtuális gépek megvalósításának térképét. A Turbonomic létrehoz egy munkafolyamatot a virtuális gép erőforrásai közötti kapcsolatból, és folyamatosan figyeli ezeket, megjelenítve a színkódolt állapotot a rendszer irányítópultján.

A monitor kompatibilis a VMWare, Hyper-V, és XenServer. A virtualizációk kiértékelése után a Turbonomic elkészíti a konfigurációs ajánlások listáját, amelyek jobban telepíthetik az erőforrásokat az említett virtuális gépek biztosításához.

Turbonomic folyamatosan figyeli az erőforrás állapotát és figyelmeztetések, ha problémák merülnek fel. Az adminisztrátor beállíthat automatikus javítási műveleteket a Turbonomic számára minden lehetséges probléma elvégzéséhez.

Ez az eszköz alkalmas menedzselt szolgáltatók számára valamint az informatikai részlegek. A rendszer magasabb szintű tervei tartalmaznak önkiszolgáló sablonokat, amelyek jelentősen csökkentik a felhasználói közösségből származó Help Desk hívások számát. A Turbonomic 30 napos ingyenes próbaverzióban érhető el.

6. A ConnectWise automatizálása

A ConnectWise automatizálja

A ConnectWise automatizálja jelentése támogatási csomag a kezelt szolgáltatók számára. Az eszköz egy távfelügyeleti és -kezelő (RMM) platform, amely, ahogy a neve is sugallja, sok folyamat automatizálást tartalmaz. Az eszköz egy rendszermosással kezdődik, hogy felfedezze és naplózza az összes kliens hálózatát.

A rendszer automatizálja technikus akciókövetés és magában foglalja szkriptek könyvtára amelyek automatizálják a munkafolyamatokat a szokásos támogatási feladatokhoz. Ezek kiterjednek az adatbázis-érték frissítésére és a jelszó-visszaállításra is. A felügyeleti feladatok, például a készülékek állapotának letapogatása szintén automatizáltak.

A szoftverfrissítés és a javítás szintén ezzel az eszközzel automatizálódik, és lehetőség van az új végpontok automatikus beépítésére a szükséges szoftver könyvtárával. Ezt egy végpont profil követi, amely lehetővé teszi a szükséges szoftvercsomagok csoportjainak létrehozását felhasználói szerepkör szerint.

A ConnectWise Automate az egy felhőalapú csomag, így a használatához nem kell telepítenie semmilyen szoftvert - a konzolhoz bármilyen böngészőn keresztül lehet hozzáférni, és az irányítópultot személyre szabhatja. Az összes adatátvitel az MSP irodák, a ConnectWise szerver és az ügyfélhely között titkosítva van az adatvédelem érdekében.

7. Atera

Atera

Atera egy másik felhőalapú rendszer automatizálási szolgáltatás, azaz célja az MSP-k. Ez a teljes szoftvercsomag, amelyre bármely MSP-nek szüksége lenne, ideértve egy azon minimális RVR érték lakosztály és a professzionális szolgáltatások automatizálása (PSA) olyan szoftver, amelyre az MSP vezetésének szüksége van az alkalmazottak teljesítményének nyomon követéséhez és az üzlet vezetéséhez.

  Праймер Xinetd

Zárt hurkú rendszerként az Atera sokat tartalmaz adatáramlás automatizálása. Ugyanakkor magában foglalja a speciális rendszervizsgálatokat és a feladatok automatizálását is. A rendszer akkor indul el a felügyeleti szolgáltatással, amikor egy új ügyféllel feliratkozik az ügyfél rendszerének beolvasásával hálózati felfedezési eljárás. Ez automatikusan naplózza az összes eszközt, és hálózati térképet generál.

A hálózati leképezési folyamatok továbbra is működnek az Atera teljes élettartama alatt, egy távoli klienshely figyelésével. Ez észreveszi bármilyen berendezés hozzáadását, eltávolítását vagy áthelyezését.

Az RMM csomag tartalmazza szkriptek könyvtára. Ezek a szkriptek végrehajtják a rendszerkezelés rutinszerű és hétköznapi feladatait, felszabadítva az emberi erőforrásokat a bonyolultabb feladatok elvégzéséhez. Az Atera 30 napos ingyenes próbaverziót kínál a teljes RMM és PSA csomagból.

8. BMC TrueSight automatizálás szerverekhez

BMC TrueSight automatizálás kiszolgálókhoz

Az TrueSight a rendszer összpontosít szerver megfigyelés és karbantartás. Szerverek kezelésére képes helyben, nál nél távoli helyek, és a felhőn. A Kiszolgáló-automatizálási eszköz szkripteket telepít, amelyek rendszeresen és automatikusan futnak, hogy állapotinformációkat gyűjtsenek a kiszolgálóattribútumokról. Ez az eszköz különösen érdekli biztonsági rések.

A TrueSight rendszer ellenőrzi a szoftver és az operációs rendszer frissítéseit és javításait, és automatikusan alkalmazza azokat. Az eszköz tartalmazza a konfigurációkezelést is, amely biztonsági másolatot készít a konfigurációkról és visszaállítja azokat, ha bármilyen jogosulatlan változást észlelnek. Az eszköz úgy is működik, mint fenyegetések orvoslására szolgáló rendszer, a sérülékenységek azonosítása és szoros figyelemmel kísérése a gyanús tevékenységek szempontjából.

A TrueSight Automation for Server kiszolgálók figyelik a szervereket, kijavítják a problémákat, megakadályozzák a manipulációt és a behatolást, és szükség esetén emberi beavatkozás nélkül visszaállítják az engedélyezett állapotokat. Valójában ez a szoftver lehetővé teszi a vállalkozások számára a szervereik biztonságos biztonságát és üzemeltetését anélkül, hogy szakembereket kellene felvenniük.

9. Lehetséges

Ansible

Ansible a. terméke Red Hat, Inc.. a Red Hat Enterprises Linux mögött álló szervezet (RHEL). Lehetséges fut ezen az operációs rendszeren. Akkor is telepíteni fogja CentOS és Ubuntu Linux. Az eszköz képes automatizálni az infrastruktúra megfigyelését és kezelését, ideértve a hálózatokat, alkalmazásokat és kiszolgálókat a helyszínen és a felhőn.

Az Lehetséges automatizálási folyamatok fognak a rendszer biztonságának érvényesítése és tárolók és virtualizációk kezelése. Az eszköznek vonzó irányítópultja van, amely bemutatja az állapot és a teljesítmény megjelenítését. A rendszergazdának azonban nem kell túl sok időt töltenie a konzol nézésén, mert az Ansible automatikusan megoldja az észlelt problémákat.

Az eszköz Linuxon fut, de képes a többi operációs rendszerrel működő szerverek folyamatainak elindítására. Ez egy hasznos eszköz a hálózatok optimalizálása és internetkapcsolatok révén forgalomformáló intézkedések. Időben megtartja a szoftverek és az alkalmazások szállítását, valamint felügyeli és támogatja a tűzfalat, valamint az IDS és a SIEM biztonsági rendszereket. Az Ansible ingyenes próbaverzióban érhető el.

10. Automatizálja

A HelpSystems automatizálja

HelpSystems automatizálási rendszerének három kiadását állítja elő. Ezek Automatizálja az asztali számítógépet, Automatizálja Plusz, és Automatizálja a végső felhasználást. Mindhárom „robotfolyamat-automatizálást” foglal magában.

Az asztali automatizálás magában foglalja a szoftver beállítását, az adatok helymeghatározását, a fájlátvitelt és a böngésző automatizálását. A vállalkozásokat nagyobb valószínűséggel érdekli a Plusz és Végső az Automate verziói. Ezek a verziók tartalmazzák a biztonsági eljárásokat, a tevékenységek naplózását és a rendszer auditálását. Ide tartoznak a létrehozás lehetőségei munkafolyamatok ez a karakterlánc összekapcsolja a műveleteket, és azokat automatizálási szkriptekké értelmezik.

Az automatizálási rendszer könnyen használható és a képernyőn a természetes nyelvet használja, nem pedig a műszaki zsargon. Ez azt jelenti, hogy a rendszert műszaki ismeretekkel nem rendelkező alkalmazottak kezelhetik.

Vegyen részt az automatizálásban

A rutinfeladatok automatizálása felszabadítja az alkalmazottakat a fontosabb és intelligensebb munka elvégzéséhez. A naplófájlok átvitelének, a memória kiürítésének és a lemezek tisztításának mindennapi feladatai elvégzéséhez nem szükséges emberi elme.

Használ-e automatizálási eszközöket az informatikai támogatási feladatokhoz? Használ valamelyik eszközt a listán? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások az alábbi szakaszban megoszthatja tapasztalatait.

About the author

Comments

 1. övedelemtermelő feladatokra. Az üzleti folyamatok automatizálása lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy hatékonyabban és hatékonyabban működjenek, és javítsák a termelékenységet és a nyereséget.

  IT automatizálási stratégiák Az IT automatizálás számos stratégiát tartalmaz, amelyek segítenek az informatikai osztályoknak a nagy munkamennyiség elérésében. Az ütemezett feladatok automatizálása, a rendszeres adminisztrátori feladatok automatizálása és a rendszervizsgálási rutinok automatizálása mind hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez és az unalmas feladatok elkerüléséhez. Az IT automatizálás széles területet fed le, és tartalmaz rendszerkezelő eszközöket és irodai adatfeldolgozó szoftvereket is.

  A legjobb informatikai automatizálási szoftver és eszközök Az IT automatizálás számos szoftver és eszköz közül választhat. Az ActiveBatch, a Control-M, a Redwood RunMyJobs, a JAMS Enterprise Job Scheduler, a Turbonomic erőforrás-menedzsment, a ConnectWise automatizálása, az Atera, a BMC TrueSight automatizálás szerverekhez, a Lehetséges és az Automatizálás mind nagyszerű lehetőségek az informatikai osztályok számára.

  Vegyen részt az automatizálásban Az automatizálás lehetővé teszi az informatikai osztályok számára, hogy hatékonyabban és hatékonyabban működjenek, és javítsák a termelékenységet és a nyereséget. Az IT automatizálás számos stratégiát tartalmaz, amelyek segítenek az informatikai osztályoknak a nagy munkamennyiség elérésében. Válassza ki a legmegfelelőbb szoftvert vagy eszközt az Ön szervezete számára, és vegyen részt az automatizálásban, hogy javítsa az üzleti folyamatok hatékonyságát és hatékonyságát.

Comments are closed.

Adblock
detector