10 legjobb Microsoft Hyper-V megfigyelő eszköz

10 legjobb Microsoft Hyper-V megfigyelő eszköz

A virtualizált infrastruktúra és a virtuális gépek megjelenése jelentős következményekkel járt a hálózati rendszergazdák számára. A jól bevált hálózati megfigyelési gyakorlatok megrándultak, amikor a vállalkozások teljesítmény-figyelő platformokat és Hyper-V megfigyelő eszközöket építenek be a virtuális infrastruktúra figyelésére.

Most, hogy oly sok vállalat használja Microsoft Hyper-V virtuális szolgáltatások biztosítása érdekében egy sor Hyper-V megfigyelő eszköz válogatott fel ezen erőforrások figyelésére. Noha ez sok választási lehetőséget adott a piacnak, megnehezítette annak megmondását, melyik megfigyelő platform a leghatékonyabb. Ebben a cikkben a legjobb Hyper-V megfigyelő eszközöket vizsgáljuk meg a virtuális infrastruktúra megfigyelésére.

Ha van csak ideje egy gyors pillantásra, itt van a miénk a legjobb Microsoft Hyper-V megfigyelő eszközök listája:

  1. SolarWinds virtualizációs menedzser (INGYENES Kísérlet) Az iparág vezetőjétől származó kifinomult virtuális gép-figyelő eszköz. Lefedi az Azure és AWS, valamint a helyszíni Hyper-V és VMWare virtualizációkat.
  2. SolarWinds virtuális gépmonitor (INGYENES SZERSZÁM) Ingyenes lehetőség a SolarWinds-től a költségvetés-tudatosság érdekében. Egy szerverre korlátozva.
  3. PRTG hálózati monitor Integrált hálózat-, szerver- és alkalmazásfigyelő csomag, amely ideálisan van konfigurálva a virtuális gép figyelésére. A Windows Server rendszeren fut, és a Hyper-V virtualizációkra szakosodott.
  4. ManageEngine OpManager Hyper-V, VMWare és Xen monitorozás. Ez az eszköz telepíthető a Windows Server és Linux rendszerekre.
  5. ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor Egy ingyenes eszköz a ManageEngine-től, amely a Hyper-V-vel megvalósított virtualizációkhoz készült.
  6. eG Enterprise Web alapú Hyper-V figyelő megoldás, hatalmas kedvezménnyel előfizetési üzlettel.
  7. LogicMonitor Felhő alapú Hyper-V monitor három előfizetési szinttel.
  8. Veeam One A Microsoft Hyper-V és a VMware vSphere monitorja, amely Windows rendszeren fut.
  9. Dynatrace Hyper-V teljesítménymonitor nagyszerű élő visszacsatoló képernyőkkel és fejlett diagnosztikával.
  10. Turbonomic Kezelje a Hyper-V, a vSphere, a KVM és a PowerVM megvalósítását ezzel az élő megfigyelő és kapacitástervező eszközzel.

Miért fontosak a Hyper-V megfigyelő eszközök??

Mielőtt megvizsgálnánk a legjobb Hyper-V megfigyelő eszközöket, megvizsgáljuk, miért fontosak. A fő ok az ellenőrző eszközökre az, hogy a Hyper-V szolgáltatások virtualizáltak és elérhetetlenek az adminisztrátorok számára (különösen a fizikai infrastruktúrához képest)..

Az egyik eszközbe zárva tucatnyi különféle virtuális gép lehet. Tekintettel arra, hogy ezek kézzelfogható hardverdarabok, könnyű elveszíteni azok nyomon követését és a teljesítménygel kapcsolatos aggodalmak hiányát. A Hyper-V figyelésére képes hálózati megfigyelő eszköz használata növeli a virtuális szolgáltatások láthatóságát.

Kiváló minőségű virtualizációs eszköz nélkül a rendszergazdák kockáztatják a virtuális erőforrások nyomon követésének elvesztését. A virtuális erőforrások fenntartásának elmulasztása teljesítményproblémákat okoz, és kiszolgáltatottá teheti a hálózatot az internetes támadásokkal szemben. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legjobb Microsoft Hyper-V megfigyelő eszközöket a hálózat megfigyelésére.

A legjobb Microsoft Hyper-V megfigyelő eszközök

1. SolarWinds Virtualization Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds Virtualization Manager

Először ezen a listán van SolarWinds Virtualization Manager, egy virtuális erőforrások kezelésére tervezett hálózati megfigyelő eszköz. SolarWinds Virtualization Manager a virtualizált erőforrások, például a Hyper-V egészségi állapotát mutatja egy színkóddal ellátott műszerfalon keresztül. A virtuális erőforrásokat a következő kategóriába kell sorolni Fel, Le, Kritikai, Figyelem, Leállitás, Elérhetetlen és Külső hogy elmondja neked mindent, ami a kapcsolódó szolgáltatásokkal történik.

Annak érdekében, hogy a monitorozás reagáljon, SolarWinds Virtualization Manager riasztási rendszerrel rendelkezik. A riasztási rendszer figyelemmel kíséri a Hyper-V problémákat, például a magas CPU kihasználtságot és a késleltetést, hogy figyelmeztesse Önt a rossz teljesítményről. A riasztások előre konfigurálva vannak a dobozból, és egy irányítópult nézetben tekinthetők meg.

Az egyik különösen hasznos szolgáltatás, amelyet a SolarWinds Virtualization Manager a kapacitástervezés. SolarWinds Virtualization Manager meg tudja jósolni a processzor, memória és hálózati erőforrások szüksége lesz a jövőbeli Hyper-V használathoz. A kapacitástervezési előrejelzéseket grafikonok formájában mutatjuk be Önnek, hogy teljesen tisztában legyen az erőforrásokkal, amelyeket a jövőben támogatnia kell..

Átfogó SolarWinds Virtualization Manager átfogó felügyeleti élményt nyújt a virtuális erőforrásokhoz. Ha figyelni szeretné virtuális gépek egészségügyi állapotát és tárolási használatát, ezt az eszközt érdemes megfontolni. SolarWinds Virtualization Manager 2 995 dollárral (2 275 £) kezdődik. Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió elérhető.

A SolarWinds Virtualization Manager letöltése 30 napos ingyenes próbaverzióra

2. SolarWinds virtuális gépmonitor (INGYENES ESZKÖZ)

SolarWinds virtuális gépmonitor

SolarWinds virtuális gépmonitor egy ingyenes virtuális gép figyelő eszköz, amely felhasználható a Hyper-V és a VMware figyelésére. Tovább SolarWinds virtuális gépmonitor megtekintheti a processzor, memóriahasználat, hálózati használat, és a futó virtuális gépek száma. A felhasználói felület nem olyan kortárs, mint a listán szereplő többi eszköz, de láthatóságot nyújt az alapvető virtuális gép teljesítménymutatók felett.

Ezt az eszközt használhatja részletesebb virtuális gép információk, például a Virtuálisgép neve, vendég operációs rendszer, és Virtuálisgép állapota. Ezek a részletek megkönnyítik a virtuális infrastruktúra navigálását. Figyelemmel kísérheti a virtuális gép problémáit is, például a teljesítmény romlását küszöbérték-mutatók használatával. Például beállíthatja Figyelem és Kritikai mutatók, ha CPU hasznosítása vagy memória átlép egy előre meghatározott százalékot.

SolarWinds virtuális gépmonitor egy olyan eszköz, amely ideális kisebb szervezetek számára, akik virtuális gépek figyelési tapasztalatait keresik. Fontos megjegyezni, hogy a SolarWinds VM Monitor egyszerre csak egy kiszolgálót figyelhet. Ha több szervert szeretne figyelni, akkor meg kell vásárolnia SolarWinds Virtualization Manager. SolarWinds virtuális gépmonitor ingyenesen letölthető itt.

SolarWinds VM MonitorDownload 100% INGYENES eszköz

3. Paessler PRTG hálózati monitor

PRTG hálózati monitor

Következő lépésünk van PRTG hálózati monitor, egy eszköz, amely korszerűsített virtuális gép-figyelési élményt nyújt. PRTG hálózati monitor nyomon tudja követni a állapot, CPU-használat, memória, és forgalom Hyper-V szervereket. Még érzékelők vannak a Hyper-V szerverek figyelésére. Például a Hyper-V host szerver érzékelő figyeli a CPU használatát, a gazdagépek kritikus értékeinek számát, a betáplált oldalak számát és a hálózati forgalmat.

PRTG hálózati monitor rendelkezik egy értesítési rendszerrel, amely küszöbértékek felhasználásával képes nyomon követni a Hyper-V kulcsfontosságú mutatóit. A felhasználó beállít egy paramétert egy olyan metrikahoz, mint a CPU-használat, és ha egy előre meghatározott értéket túllép, riasztás jön létre. A riasztások keresztül érkeznek email, SMS, és értesítések. A teljesítményküszöbök beállítása révén ellenőrzést gyakorolhat az értesítések kézhezvételekor.

Az egyik legnagyobb értékesítési pont PRTG hálózati monitor az, hogy akár 100 érzékelő számára ingyenesen elérhető. A PRTG Network Monitor fizetett változata 500 érzékelőnél 1600 dollárral (1213 font) kezdődik, a PRTG XL5-nél korlátlan érzékelőknél 60 000 dollárral (45 524 font). Van egy próbaverzió is.

4. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager

Következő lépés a listánkban ManageEngine OpManager. ManageEngine OpManager egy hálózati monitor, amely virtuálisgép-megfigyelő képességekkel rendelkezik. Val vel ManageEngine OpManager tudsz automatikusan felfedezi a Hyper-V infrastruktúrát. Miután felfedezték egy eszközt, vége van 40 különféle monitor felhasználhatja a processzor, korong, és memória egy Hyper-V szerverről. Ez biztosítja az összes láthatóságot, amelyre szükség van annak meghatározásához, hogy mi folyik.

A platform szintén kínál több mint 70 Hyper-V jelentés. Minden jelentést PDF, CSV és XLS formátumban lehet létrehozni. Az összes jelentés testreszabható, így kiválaszthatja azt az információt, amelyet tovább szeretne küldeni a csapata számára. Például létrehozhat egy jelentést a megosztáshoz leginkább felhasznált gazdákról.

Riasztások is vannak, így értesítést kapunk egy Hyper-V erőforrás lemerüléséről. Az értesítéseket e-mailben küldjük el email és SMS. Az élő riasztások a hibakezelő modulban jelennek meg. Itt megtekintheti a riasztás súlyosságát, az utolsó frissítés idejét és a programot részletező támogató üzenetet. A riasztási információk rendelkezésre állása megkönnyíti a hibaelhárítás futtatását, ha valami rosszul fordul elő.

ManageEngine OpManager elérhető a ablakok és Linux. A ManageEngine OpManager két verziója vásárolható meg: az Essential és az Enterprise verzió. Az Essential verzió 715 dollárba (542 fontba) kerül, és akár 1000 készüléket is támogathat Hyper-V, VMware és Xen megfigyeléssel. Az Enterprise verzió 19 795 dollárba (15 024 fontba) kerül, és 10 000 eszközt támogat. Van egy ingyenes próbaverzió, amelyet itt tölthet le.

5. ManageEngine Free Hyper-V teljesítménymonitor

ManageEngine Free Hyper-V Performance monitor

ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor a ManageEngine ingyenes alternatíva a ManageEngine OpManager számára. Ezzel az eszközzel megfigyelheti a Hyper-V összes verzióját a Hyper-V Server 2012 R2 verzióig. Ezzel az eszközzel mérheti a mutatókat, például CPU kihasználtság, memóriahasználat, lemez olvasási / írási sebessége, és Rx / Tx hálózat. Ezenkívül nyomon követheti az aktív virtuális gépek számát és az állapotát.

A küszöbértékek testreszabhatók, így konfigurálhatók a paraméterek CPU kihasználtság és figyelmeztetéseket tekinthet meg, amikor cselekednie kell. Bár a riasztási rendszer nem olyan komplett, mint a ManageEngine OpManager, elegendő láthatóságot nyújt Önnek ahhoz, hogy észrevegye a Hyper-V szerverek problémáit.

A teljesítményjelentések valós időben is létrehozhatók a gazdagépek és a virtuális gépek elemzéséhez. Ezek a jelentések részleteket tartalmaznak a következőkről: processzor, lemezfelhasználás, memória, uptime, és OS. A jelentések kinyomtathatók vagy e-mailben küldhetők el a csapat többi tagjának.

ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor egy olyan eszköz, amely alkalmas kisebb szervezetek számára, amelyek meg akarják követni a Hyper-V infrastruktúrát anélkül, hogy fizetnének a teljes hálózati megfigyelő platformon. Az eszköz ezen a linken keresztül ingyenesen letölthető a Windows rendszeren.

6. eG Enterprise

Pl. Az Enterprise képernyőképe

eG Enterprise egy másik nagyra becsült webes Hyper-V megfigyelő megoldás. eG Enterprise teljes átláthatóságot biztosít a Hyper-V infrastruktúra felett ügynök-alapú vagy ügynök nélküli megfigyeléssel. Az eszköz meg tudja mérni a erőforrás-egészségügy, állapot, CPU-használat, memóriahasználat, lemez használat, hálózati használat, és I / O tevékenység szerverek. Az összes információ valós időben megnézhető a teljesítmény irányítópultján.

De mi teszi eG Enterprise egy kiemelkedő ajánlat a kiváltó okainak diagnosztikai képessége. Az eG Enterprise használja előre beállított küszöbértékek és auto-alapvonalak a mutatók számára, hogy a teljesítmény-eseményeket a lehető legkorábban észleljék. Miután észleltek egy eseményt, az automatikus diagnosztikai technológia meghatározza a kiváltó okot.

Számos árképzési lehetőség áll rendelkezésre az eG-vállalkozás számára, a telepítés helyszíni vagy a felhőben történő bevezetési lehetőségeivel. Van egy ingyenes, egyszerű értékelési csomag, amelyet felhő telepít és legfeljebb öt kiszolgálót támogat. Más helyszíni csomagok tartalmazzák

az Állandó Licenc, amely 10 000 USD-tól (7 592 GBP) kezdődik, míg az előfizetések havonta 300 USD-tól (227 GBP) kezdődnek.

A felhőben telepített SaaS csomag árának megtekintéséhez közvetlenül kell kapcsolatba lépnie a céggel. Ingyenes próbaverzió is letölthető itt.

7. LogicMonitor

Logikai monitor Hyper-V

LogicMonitor egy újabb, elismert Hyper-V megfigyelő megoldás, amelyet nagyon könnyű konfigurálni. A LogicMonitor automatikusan felfedezi a Hyper-V virtuális gépeket hogy megfigyelhesse a teljesítménymutatókat, például CPU kihasználtság, memóriahasználat, és hálózati átvitel. Ezt az információt grafikonként tekintheti meg a teljesítmény irányítópultján, hogy egy pillanat alatt felismerje a kialakuló tendenciákat.

azonban, LogicMonitor a A megfigyelési képességek jóval meghaladják a virtuális képességeket, és kiszolgálói és alváz-megfigyeléseket is kezelhetnek. Az eszköz automatikusan felfedezi a Hyper-V infrastruktúra futtatásához használt hardvert. A hardver megtalálása után a hardvert megfigyelik az áramellátás, a hőmérséklet és a ventilátor sebessége alapján. A fizikai hardver nyomon követése biztosítja a virtuális infrastruktúra megfelelő támogatását.

Három árképzési lehetőség áll rendelkezésre LogicMonitor: az Rajt, Pro és Vállalkozás változatok. Mindegyik dátummal kezdődik 50, 100, és 200készülékek illetőleg. Az árajánlathoz azonban közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Itt van még a 14 napos ingyenes próbaverzió letölthető verzió itt.

8. Veeam One

Veaam One

Veeam One egy olyan teljesítményfigyelő platform a Windows számára, amely megbízható Hyper-V megfigyelési élményt nyújt. Veeam One figyelemmel kíséri a hálózatot valós időben, hogy nyomon tudja követni a Microsoft Hyper-V és a VMware vSphere infrastruktúra teljesítményét. Ez az eszköz figyeli a állapot, teljesítmény, és elérhetőség a virtuális infrastruktúra számára, hogy megállapítsák, vannak-e valamilyen teljesítményprobléma.

Az Veeam One platform jön több mint 200 előre beállított riasztás hogy naprakészen tartsák a virtuális infrastruktúra változásait. Van egy intelligens diagnosztikai funkció, amely a riasztások mellett működik azonosítja a teljesítmény problémáinak okait. A felhasználó akár automatizált helyreállítási műveleteket is végrehajthat, amelyek konfigurálják az automatikus válaszokat, miután bizonyos riasztások felmerültek. A Veeam One intelligens diagnosztikája ideálisvá teszi azokat a nagyobb vállalkozásokat, amelyek automatizálják a Hyper-V megfigyelési folyamatokat.

Ennek két változata létezik Veeam One elérhető: a Teljes kiadás és a Közösségi kiadás. A teljes kiadás a teljes funkcionalitású termék, a közösségi kiadás pedig egy korlátozott verzió, amely ingyenesen elérhető. Itt letöltheti a Veeam One ingyenes próbaverzióját.

9. Dynatrace

Dynatrace

Dynatrace egy fejlett APM eszköz Hyper-V megfigyelési képességekkel. Ezzel az eszközzel láthat egy interaktív térkép a Hyper-V erőforrásokból. A térkép megmutatja, hogy a virtuális és fizikai erőforrások hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Alkalmazások, Szolgáltatások, Eljárások, Otthont ad, és Adatközpontok mind a térképen vannak rajzolva, hogy navigálhasson, így az egész adatközpont felülről lefelé mutató perspektíváját nyújtja.

A Hyper-V mutatók figyelésekor, Dynatrace olyan mutatókat kínál, mint a ír olvas, áteresztőképesség, és IOP. Ha felmerül egy teljesítményprobléma, akkor Dynatrace automatikusan elkezdi elemezni és megtalálni a kiváltó okot. Az eszköz képes lesz azonosítani, hogy az ok a virtuális vagy az alkalmazási rétegnél van-e.

A diagnosztikai képességek és a fejlett Hyper-V megfigyelési képességek szempontjából, Dynatrace egy kiemelkedő eszköz ebben a listában. Azonban, hogy megtekinthesse az ár Dynatrace közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Ennek ellenére van egy a 15 napos ingyenes próbaverzió amelyet itt tölthet le.

10. Turbonomi

Turbonom hiper-v

Végül megvan Turbonomic. Turbonomic egy virtualizációs menedzsment eszköz, amely figyelemmel kíséri Hyper-V, vSphere, KVM, és PowerVM. Az eszköz a Microsoft Hyper-V, a VMware, a KVM, a Redhat Enterprise Linux, az IBM Power VM és a Citrix integrációival érkezik. A Hyper-V erőforrások tárolását és hálózati használatát figyelemmel lehet kísérni a rossz teljesítmény elkerülése érdekében. Az összes műszerfal, amelyen ezen információk megjelennek, könnyen lemásolható és megosztható más kulcsfontosságú döntéshozókkal.

Egy érdekes szolgáltatás, amelyet a Turbonomic ez a kapacitástervezés. A platform szimulálja az új munkaterhelések környezeti változásait, hogy megtudja, az erőforrás-elosztás fenntarthatja-e a tervezett felhasználást. A platform ezután dönthet úgy, hogy korlátozza-e vagy biztosítja-e több kapacitást. A nagy dolog az, hogy csökkenti a virtuális erőforrások biztosításához és a virtuális gépek használatának optimalizálásához szükséges időt.

Turbonomic Lehet, hogy nem olyan intuitív, mint a listán szereplő többi eszköz, de biztosítja az alapvető figyelési funkciókat a Hyper-V erőforrások sokaságának nyomon követésére és kezelésére. Ajánlat megtekintése Turbonomic akkor közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió elérhető itt.

A legjobb Microsoft Hyper-V megfigyelő eszközök: SolarWinds Virtualization Manager és PRTG Network Monitor

A Microsoft Hyper-V rendszert használó környezetben a Hyper-V megfigyelő eszközök nélkülözhetetlenek az erőforrás teljesítményének megfigyeléséhez. A Hyper-V figyelő eszköz használata segíti a virtuális erőforrások karbantartását és védelmét a teljesítmény romlása ellen. Szerszámok, mint SolarWinds Virtualization Manager és PRTG hálózati monitor kínálják a legjobb Hyper-V figyelési élményt a vállalati felhasználók számára.

A két eszköz közül, SolarWinds Virtualization Manager jobban illeszkedik azokhoz a felhasználókhoz, akik meg akarják figyelni a Hyper-V erőforrások állapotát. Másrészt, a PRTG Network Monitor jobban illeszkedik azokhoz a felhasználókhoz, akik konfigurálni akarják az érzékelőket, és összekapcsolják őket egy konfigurálható riasztási rendszerrel..

Az ingyenes verziója PRTG hálózati monitor jó alternatíva azoknak a kisebb szervezeteknek is, amelyek nem engedhetik meg maguknak egy drágább eszközt. Ha ragaszkodsz a PRTG Network Monitor-hoz, akkor egyszerűen frissítheted virtuális infrastruktúrájának előtérbe, hogy a Hyper-V szerverek felett maradj.

Ha egyértelmű a Hyper-V erőforrásokkal kapcsolatban, akkor a virtuális infrastruktúrát ugyanúgy kell kezelni, mint a fizikai infrastruktúrát. A virtuális erőforrások olyan szoros megfigyelése, mint ahogy a fizikai gépeket is, kulcsfontosságú az erőforrások, például a Microsoft Hyper-V karbantartása szempontjából.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 54

Adblock
detector