10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

Az adatbázisok tovább nem fejlõdnek PostgreSQL. Mint minden más adatbázist, a PostgreSQL-t is szorosan kell kezelni, hogy az adatbázis folyamatosan működjön. A PostgreSQL felügyeleti eszközeinek csoportja kissé szűkebb, mint sok más vezető adatbázis-szolgáltatónál.

Ez az oka annak, hogy ebben a cikkben megvizsgáljuk a kilenc legjobb PostgreSQL megfigyelő eszközt. Ha azonban csak ideje van egy gyors összefoglalásra, itt van a miénk a legjobb PostgreSQL megfigyelő eszközök listája:

  1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet) Átfogó adatbázis-figyelő a PostgreSQL, MySQL, Apache, MongoDBM, Tomcat és Cassandra adatbázisokra.
  2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Hálózati, szerver és alkalmazásmonitor, amely magában foglal egy speciális érzékelőt a PostgreSQL adatbázisokhoz.
  3. AppOptics APM (INGYENES Kísérlet) Felhő alapú alkalmazásteljesítmény-figyelő, amely egy segédprogramot tartalmaz a PostgreSQL optimalizálásához.
  4. AppDynamics Adatbázis-figyelő, amely többek között képes a PostgreSQL figyelésére, és lehetővé teszi az adatbázis-tranzakciók teljes megtekintését egészen a kód hatékonyságáig.
  5. ManageEngine Applications Manager Az infrastruktúra-kezelő eszközök csomagjának része, ez a szolgáltatás számos RDMS-t figyel, beleértve a PostgreSQL-t is.
  6. ClusterControl Adatbázis-figyelő eszköz, amely felügyeli a PostgreSQL adatbázisokat. Ingyenes és fizetős verziókban érhető el.
  7. pgAdmin Ingyenes, nyílt forráskódú PostgreSQL felügyeleti eszköz, elérhető online vagy letölthető Windows, Mac OS és Linux rendszerekhez.
  8. Pganalyze Olcsó lekérdezés-optimalizáló a PostgreSQL-hez.
  9. pgCluu Ingyenes, nyílt forráskódú PostgreSQL teljesítmény és ellenőrző eszköz.
  10. Nagios Core és Nagios XI A PostgreSQL adatbázis állapotát figyelő kiterjeszthető infrastruktúra-monitor ingyenes és fizetős verziói.

A legjobb PostgreSQL megfigyelő eszközök

1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet)

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő egy alkalmazásfigyelő eszköz, amely figyeli a PostgreSQL adatbázisokat. A szoftver képes mérni adatbázis mérete, asztal mérete, aktív adatbázis és szerver kapcsolatok, indexek, zárak, kiváltó, sikeres tranzakciós ráta, és több. A Postgres megmutatja őket az irányítópulton. A műszerfal számos vizuális kijelzőből áll, a teljesítménytárcsáktól a bonyolultabb diagramokig és grafikonokig.

Out-of-the-box, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő 200-nál többet tartalmaz sablonok figyelése mert PostGreSQL, MySQL, MongoDBm Apache, Kandúr, Cassandra és sok más szolgáltató. Ezenkívül több mint 800 megfigyelősablon van, amelyeket a felhasználók hoztak létre és megosztottak a Thwack-en (SolarWinds online felhasználói közösség)..

Az intelligens riasztások frissítik a PostgreSQL változásairól teljesítmény. Ha CPU-használat a normálnál magasabb, riasztást kap. A riasztások olyan küszöbértékek alapján vannak konfigurálva, ahol a teljesítmény alapvonala megállapításra kerül, és a riasztások akkor kerülnek elküldésre, ha eltérés van attól az alapvonaltól. A rendszer már volt a hamis pozitív elemek minimalizálása érdekében.

SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő ideális kis- és középvállalkozások számára, amelyek Postgre figyelő megoldásokat keresnek, könnyen telepíthetők és kezelhetők. SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő 2 995 dollár (2,404 font) áron kezdődik. Te is töltse le az ingyenes próbaverziót.

SolarWinds szerver & Alkalmazás MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

Paessler PRTG hálózati monitor egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amely egy PostgreSQL-hez tervezett érzékelőt tartalmaz. A PostgreSQL Sensor figyeli az adatbázisokat a PostgreSQL szerveren, és lekérdezi a mutatókat. Az érzékelő képes monitorozni a kérés végrehajtási ideje, a lekérdezés végrehajtási ideje, a lekérdezés által kezelt sorok száma, és hozzáférés az adattáblázathoz. Az információ tárcsákra van bontva, és így tekinthető meg Élő adatok, Történelmi adatok vagy a múltban 2, 30, vagy 365 napok.

Annak érdekében, hogy figyelemmel kísérje az érzékelőket, amikor még nem áll az asztalán, PRTG hálózati monitor értesítéseket használ. Az értesítéseket e-mailben küldjük el Önnek, SMS, vagy értesítések (Android és IOS eszközökre), ha a küszöbértékeket túllépik. Például, ha egy lekérdezés végrehajtási ideje szokatlanul hosszú volt, akkor a program értesítést küld Önnek arról, hogy van egy probléma.

Az egyik legnagyobb értékesítési pont PRTG hálózati monitor az, hogy ez egy ingyenes eszköz (feltéve, hogy kevesebb, mint 100 érzékelőt használ!). Ha el akarja kezdeni a PostgreSQL alkalmazást, akkor ez az eszköz nagyszerű belépési pont, amely prémium figyelési élményt nyújt.

A fizetett verziók PRTG hálózati monitor Kezdje 1600 dollárral (1 284 font) 500 érzékelőnél, és 14 500 dollárnál (11 643 font) lépjen fel korlátlan érzékelőknél egyetlen szerver telepítéssel - van egy olyan változat is, amely öt szerver telepítést támogat 60 000 dollárért (48 180 font). tudsz töltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. AppOptics APM (INGYENES Kísérlet)

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

AppOptics APM egy felhőalapú alkalmazásteljesítmény-figyelő, amely eszközöket tartalmaz teljesítmény javítása valamint a teljesítménycsökkenést kiváltó riasztások figyelése.

Az AppOptics APM szolgáltatásába tartozó szakemberek adatbázis-optimalizálási segédprogramok amelyek képesek kapcsolódni a a Postgres adatbázis-kezelő rendszer. Az adatbázis-optimalizáló az adatokat kinyerő SQL lekérdezések elemzésére összpontosít. Azok a kérdések, amelyeknek a kitöltése hosszú időt vesz igénybe, automatikus nyomon követéssel kerülnek megvizsgálásra. A nyomkövetési fájl részletezi az összes olyan adatbázis-tranzakciót, amelyeket az SQL lekérdezés végrehajtása okozott.

Az egyes nem hatékony lekérdezések elemzése javaslatokat eredményez az SQL átírásához hatékonyabb lekérdezéseket hozhat létre. Az adatbázis teljesítményét szintén javíthatjuk indexek hozzáadása vagy eltávolítása az adatbázis táblákon.

Az AppOptics APM adatbázis-optimalizálási szolgáltatásai nem korlátozódnak a PostgreSQL-vel való együttműködésre. Képes együttműködni sok más DBMS-sel, ideértve a Jóslat, MySQL, Microsoft SQL Server, és Apache DBMS-k.

Az adatbázis-letöltésekre és -beillesztésekre támaszkodó alkalmazások kódjai többlethibáik lehetnek. Az AppOptics APM optimalizáló segédprogramjai szintén elemezhetik az összes kódot, és javasolhatnak fejlesztéseket a programokhoz gyorsítsa fel a feldolgozást. Miután javultak a kód- és az adatbázis-interakciók, a kézbesítés egyéb hátrányait, például a szerver teljesítményét és a hálózati eszköz állapotát is javíthatja infrastruktúra-megfigyelés eszközök az AppOptics-ban.

Az AppOptics az előfizetéssel felszámítva évente előre felszámított díjakkal. Kaphat egy 14 napos ingyenes próbaverzió az AppOptics verziója, hogy megbizonyosodjon annak hasznosságáról, mielőtt feliratkozni fog egy előfizetésre.

AppOptics APMStare 14 napos ingyenes próbaverzió

4. AppDynamics

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

AppDynamics egy prémium alkalmazásteljesítmény-monitor, amely kompatibilis a PostgreSQL-lel. AppDynamics megadja a PostgreSQL teljesítményének alapos perspektíváját. Adatok, amelyeket a szoftver figyel tranzakciós tevékenység, tuple hozzáférési típusok, gyorsítótár elérési aránya, és több. Ha valami olyat lát, amiben nem biztos, akkor egy gombnyomásra megjelenítheti az egyes lekérdezések történelmi teljesítményét.

A láthatóság kérdésének kezelése AppDynamics megjeleníti a PostgresQL példányobjektumokat. Az objektumok ebből a szempontból történő megnézése segít sokkal jobban megérteni a jelenlegi konfigurációkat. A táblázat részletei és Index információk csak néhány olyan részlet, amelyet közelebbről megnézhet.

Az figyelmeztetések rendszer be van kapcsolva AppDynamics az alapvonalakon kívül működik. AppDynamics összegyűjti teljesítményadatokat és alapvonalakat határoz meg a rendellenes viselkedés észlelésére. A riasztások és az alapvonalak elég kifinomultak ahhoz, hogy a szoftver minimalizálja a hamis riasztásokat, így csak törvényes értesítéseket kapjon.

Összességében, ha egy mély láthatóságot biztosító PostgreSQL figyelő eszközre van szüksége, kevés olyan eszköz van, mint az AppDynamics. AppDynamics nyomon tudja követni a Postgres adatbázisok 8. és újabb verzióit. A termék árazási információinak megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

5. ManageEngine Applications Manager

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

ManageEngine Applications Manager a PostgreSQL-t támogató alkalmazásfigyelő megoldás egy sor csúcspontja. ManageEngine Applications Manager figyelemmel kísérheti az információkat, például puffer statisztikák, kapcsolat statisztikák, lemezhasználat részletei, lekérdezési statisztikák, asztali letapogatás részletei, és több. Az összes információ diagramokban tekinthető meg, hogy nyomon tudja követni, hogyan változik a mutató az idő múlásával. Az összes grafikon könnyen áttekinthető.

A szoftver reagáló riasztási rendszert is kínál. ManageEngine Applications Manager lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy konfigurálja a dinamikus alapvonalakat a teljesítmény anomáliák azonosításának elősegítése, amikor azok előfordulnak. A kiváltó ok elemző funkciója lehetővé teszi, hogy közelebbi pillantást vegyen a felszín alatt. Hasonlóképpen, APM Insight valójában lehetővé teszi az alkalmazáskód és az SQL lekérdezések megtekintését, hogy megtalálják, mi okozta a problémát.

jelentések lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy visszamenőleges pillantást vegyen a talált teljesítményproblémákra. tudsz Tekintse meg a történelmi teljesítményt és a teljesítménytrendeket a Postgres adatbázisokból. A teljesítménytrendek jelentése a jelentésekben rendkívül hasznos a hosszú távú kapacitástervezésnél.

ManageEngine Applications Manager hozzáférhető, de fejlett Postgres figyelési élményt nyújt. ManageEngine Applications Manager kapható, mint a Ingyenes eszköz vagy fizetett változat (Szakmai és Vállalkozás verzió). A termék árazási információinak megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót.

6. ClusterControl

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

ClusterControl egy fejlett adatbázis-figyelő platform, amely támogatja a PostgreSQL-t. ClusterControl egyesíti a teljesítményfigyelést az adatbázis-automatizálással, hogy segítse a felhasználókat az adatbázisuk figyelésében. A szoftver adatbázis-automatizálási képességei automatikusan telepíti és konfigurálja a PostgreSQL példányokat így kezelheti őket. A PostgreSQL streaming replikáció lehetővé teszi új vagy meglévő replikációs slave-ek konfigurálását.

A PostgreSQL kezelésekor a láthatóság az egyik legnehezebb kihívás. ClusterControl ezzel a kérdéssel szembeszáll azzal, hogy beilleszti a topológia néző. A topológia megjelenítő lehetővé teszi, hogy az üveglapon megjelenítse az adatbázis működését.

Az automatikus feladatátvételi és helyreállítási szolgáltatás segít megőrizni az adatbázis biztonságát. A termék így fog automatikusan elősegíti az új főcsomópontot ha hiba történik. Az adatbázis esemény következményeként Ön is képes arra, hogy visszaállítsa az adatbázisokat egy korábbi időpontra. Ezek a szolgáltatások elősegítik, hogy szolgáltatása elérhető legyen, függetlenül attól, hogy mi történik.

ClusterControl kapható, mint a közösségi verzió vagy mint két fizetett változat. A közösségi verzió ingyenesen elérhető valós idejű megfigyeléssel és közösségi támogatással. Az Fejlett A verzió tartalmazza a hiba észlelését és helyreállítását. Az Vállalkozás A verzió hozzáadja a szerepkör-alapú hozzáférés-vezérlést és a jelentéseket is a mixhez. A termék árazási információinak megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie a céggel. Letöltheti az ingyenes verziót.

7. pgAdmin

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

pgAdmin széles körben használják nyílt forráskód PostgreSQL felügyeleti eszköz. Az eszköz egy GUI-t kínál a Postgre adatbázisok kezelésére, an SQL lekérdező eszköz, és a kód hibakereső. Van még egy megfigyelő műszerfal és élő SQL lekérdező eszköz, amellyel szerkesztheti a lekérdezéseket. A menedzsment és a megfigyelési funkciók kombinációja pgAdmin nagyon sokoldalúvá teszi a terméket.

További funkciók érhetők el a adminpack hozzájárulás (könyvtár) modul a PostgreSQL számára. A bővítés részeként megteheti a kiszolgáló naplófájljainak megtekintése a Kiszolgáló állapota párbeszéd nézetben. Információ, amelyet a Szerver állapot párbeszéd magában foglalja a ügyfél címe, kezdési idő, aktuális lekérdezés, és lekérdezés kezdési ideje.

A platformok közötti potenciál és az pgAdmin vonzóvá teszi ezt a választást, függetlenül a helyi környezet felépítésétől. A platform elérhető a következő oldalon: ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux. Maga az eszköz webes vagy asztali alkalmazásként is elérhető. Ingyenesen letöltheti a programot.

8. Pganalyze

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

Pganalyze a PostgreSQL teljesítményfigyelő szoftver, amelyet arra készítettek, hogy javítsa a lekérdezések láthatóságát. Az eszköz segítségével felfedezheti, hogy a lekérdezés miért fut lassan. Ehhez megtekintheti a statisztikákat, például a I / O cvs CPU idő és puffer gyorsítótár elérési aránya hogy segítsen megtalálni a kiváltó okot. Hogy segítsen a teljesítmény javításában, pganalyze megmondja, vajon a lekérdezéshez szükség van-e indexre a teljesítmény növelése érdekében.

Teljes átláthatósággal rendelkezik az adatbázis teljesítménye. Kereshet lekérdezések között és megnézheti a Lekérdezés, Szerep, AVG IDŐ (MS), Hívások / MIN, I / O%, TÖLTÖTT%, Az összes futási idő% -a problémás kérdéseket keresni. A múltban ezt megteheti az alkalmazott verziótól (lásd alább).

A pganalízis három verziója vásárolható meg: Termelés, Skála, és Enterprise Edition. A termelési verzió 99 dollárba (79,50 fontba) kerül havonta, legfeljebb három adatbázis-kiszolgáló és 14 napos korábbi adatok esetén. A méretarányú változat havi 250 adatbázisba kerül (200 font) hat adatbázis-kiszolgálóra és 30 napos korábbi adatokra.

Az Enterprise Edition lehetőséget kínál a helyszíni telepítésre korlátlan adatbázis-kiszolgálókkal (de az ár megismeréséhez kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal.) Töltse le a 14 napos ingyenes próbaverziót..

9. pgCluu

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

pgCluu egy PostgreSQL teljesítményfigyelő és -ellenőrző eszköz, amely adatokat gyűjt az adatbázis-fürtből. A terméket két részre bontják: a PostgreSQL fürt statisztikai adatgyűjtő amely egy a parancs sor és a Perl gróf amely teljesítményadatokat jelenít meg.

A megfigyelt mutatók pgCluu tartalmaz megosztott pufferek felhasználása adatbázisonként, az összes adatbázis mérete, megosztott pufferek felhasználási számának eloszlása, és CPU kihasználtság. Ez az információ egyszerű, színkóddal ellátott táblázatokon tekinthető meg, így nincs félreérthetőség. Készíthet felhasználási jelentéseket is.

Mint egy nyílt forráskódú alternatív, pgCluu akkor érdemes megfontolni, ha PostgreSQL felügyeleti élményt szeretne a költségvetéssel kapcsolatban. A forráskódot erről a linkről érheti el.

10. Nagios Core és Nagios XI

10 legjobb PostgreSQL megfigyelő eszköz

Nagios Core és Nagios XI infrastruktúra-megfigyelő platformok, amelyek a Postgres teljesítménymérőit mérik. A szoftver figyeli a PostgreSQL adatbázist elérhetőség, adatbázis mérete, asztal mérete, gyorsítótár adagok, és több. Számos Nagios plugin található a Postgres figyelésére. Például a check_pgactivity csatlakoztat lehetővé teszi a kapcsolat, streaming replikációs késés, adatbázis találati aránya, index felfújt, és több.

Nagios Core egy ingyenes, de korlátozottabb verziója Nagios XI. Nagios XI előnye a kettőhöz képest, mert van webes GUI és egyéb kényelmes funkciók, például a varázslók figyelése a konfiguráció megkönnyítése érdekében. Ha a költségvetés prioritás, akkor Nagios Core a nyilvánvaló választás, de ha kényelmesebb felügyeleti élményt szeretne, akkor választania kell Nagios XI.

Nagios XI A kezdőár 1,995 USD (1,601 £) áron kezdődik a Standard Edition számára, amely tartalmazza a konfigurációs varázslókat és az speciális jelentéstételt. Az Enterprise Edition 3.495 $ (2.806 £) költségeket jelent a kapacitástervezési jelentésekkel és az audit naplózással. Letöltheti az ingyenes próbaverziót.

PostgreSQL eszköz kiválasztása az Ön számára

A listán szereplő összes eszköz közül, AppDynamics, SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő, és Paessler PRTG hálózati monitor a legjobb válogatásaink. Minden eszköznek van valami egyedi kínálata. AppDynamics a legjobb választás annak mély láthatósága alapján, ahol SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő részletes, de elérhetőbb felhasználói élményt kínál.

Másrészről, PRTG hálózati monitor megteremti az egyensúlyt az alacsony árat és a magas értékű ellenőrzési tapasztalatot között. Ha a nyílt forrású utat szeretné megtenni, akkor PGadmin nagyszerű, ha a teljesítményfigyelést az adminisztrációval is összekeverjük.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector