10 legjobb SQL szoftver és lekérdezés-optimalizáló eszköz

10 legjobb SQL szoftver és lekérdezés-optimalizáló eszköz

A Microsoft átfogó felügyeletéhez elengedhetetlen a megfelelő lekérdezés-optimalizáló. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legjobb SQL szoftvereket és a lekérdezés-optimalizáló eszközöket.

Az alábbiakban minden eszköznél nagyon sok részlet található, de ha csak ideje van áttekinteni egy listát, itt van a miénk a legjobb SQL szoftver és lekérdezés-optimalizáló eszközök listája:

 1. SolarWinds Database Performance Analyzer (INGYENES Kísérlet) Az Azure SQL, MySQL, Aurora, ASE, Oracle, MariaDB és az IBM Db2 adatbázisok teljesítményfigyelése. Fut a Windows Server rendszeren.
 2. SentryOne SQL Sentry (ingyenes próbaverzió) Az SQL Server adatbázis-figyelője, amely riasztási küszöbértékeket tartalmaz.
 3. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Hálózat-, szerver- és alkalmazásmonitor, amely monitorokat tartalmaz az SQL Server, Oracle SQL, MySQL és PostgreSQL adatbázisokhoz.
 4. AppOptics APM (INGYENES Kísérlet) Felhőalapú alkalmazásteljesítmény-monitor speciális adatbázis-hangoló segédprogramokkal.
 5. ManageEngine Free SQL Health Monitor Ingyenes eszköz, amely figyeli az adatbázisnak az azt üzemeltető kiszolgáló erőforrásaira gyakorolt ​​hatását.
 6. Redgate SQL Monitor Az SQL Server lekérdezés-optimalizáló figyelője, amely több mint 40 feltételt lefed.
 7. EverSQL SQL tuner, amely automatikusan újraírja a lekérdezéseket az adatbázis teljesítményének javítása érdekében.
 8. Idera DB Optimizer Lekérdezés-optimalizáló az SQL Server, az Oracle és a Sybase számára. Megfigyeli a lekérdezések hatékonyságát és javasolt javításokat készít.
 9. dbForge Studio SQL szerkesztő, amely számos segédprogramot magában foglal, beleértve a lekérdezés-készítőt, egy automatikus kiegészítõ rendszert a lekérdezésekbe gépelõ fejlesztõk számára és a kódböngészõt.
 10. Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS) Ingyenes eszköz a Microsoft számára az SQL Server rendszeréhez. Ez a lekérdezés-szerkesztő hangoló elemzést tartalmaz.

Miért van szükségem SQL Server hangoló eszközre??

Az SQL szerver lekérdezéseinek hangolása fontos a lekérdezés teljesítményének optimalizálása érdekében. Ha a lekérdezések lassan futnak vagy meghiúsulnak, akkor a teljesítményfigyelés és az SQL hangolás hozzájárulhat a kód hatékonyabbá tételéhez. Ezt azonban kézzel, lekérdezés-optimalizáló eszköz nélkül kell elvégezni, mert mindent manuálisan kell elvégeznie, korlátozott funkcionalitással.

Nehezen lekérdezhető kérdések keresése nehéz feladat. A szerver-optimalizáló eszközök felbecsülhetetlen értékűek, mivel lehetővé teszik a gyenge teljesítményű lekérdezések megtekintését és az erőforrás szűk keresztmetszeteinek könnyebb megtalálását. Ezenkívül lehetővé teszik teljesítmény-statisztikák gyűjtését, amelyek elősegíthetik az SQL lekérdezések jövőbeni javítását.

Számos eszköz ezt automatikusan megteheti riasztásokkal és automatizált válaszokkal, hogy a lekérdezések felhasználói beavatkozás nélkül javuljanak. Az SQL szerver hangoló eszköz használata javítja a szerver teljesítményét és növeli a kiszolgálói problémák kezelésére való reagálási képességét. Például egy SQL megfigyelő eszköz segítségével hangolhatja az SQL szerver lekérdezéseit, mielőtt megkezdené a teljesítményproblémák felmerülését.

A legjobb SQL szoftver és lekérdezés-optimalizáló eszközök

A legjobb SQL lekérdezés-optimalizáló eszközök főbb jellemzői:

 • SQL hangolás - Az SQL lekérdezés-optimalizáló eszközök az SQL hangolással átírják az SQL utasításokat a szerver teljesítményének javítása érdekében.
 • Monitor Cloud adatbázisok - Sok SQL lekérdezés-optimalizáló figyeli az adatbázisokat a felhőben.
 • Optimalizálja az SQL lekérdezéseket online - Optimalizálja az SQL lekérdezéseket távolról az eszközén vagy a böngészőn keresztül.

1. A SolarWinds Database Performance Analyzer (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

A SolarWinds adatbázis-elemző

Először ezen a listán van SolarWinds adatbázis-elemző. SolarWinds adatbázis-elemző egy lekérdezés-optimalizáló eszköz, amelyet a lekérdezés teljesítményének figyelésére és hangolására készítettek. Ezzel az eszközzel figyelemmel kísérheti a az SQL-k teljesítménye, Ügyfélgépek, felhasználók és Alkalmazások a műszerfalon keresztül. Megnézheti az összes entitás grafikonjait, hogy megtalálja a nagyobb teljesítménytrendeket.

Val vel SolarWinds adatbázis-elemző, figyelheti az adatbázisokat a nap 24 órájában, a teljesítmény-rendellenességek szempontjából. A nézetek olyan adatokat mutatnak, mint például Legfontosabb várakozás az SQL-re (Órák), amelyek segítenek a hálózat állapotának megmutatásában. Ha a hálózati teljesítmény csökken SolarWinds adatbázis-elemző megadja a heads-up-ot, amellyel el kell kezdenie a megoldás hibaelhárítását.

Te tudod használni SolarWinds adatbázis-elemző a következő adatbázis-típusok figyelésére: Azure SQL adatbázisok, MySQL, Hajnal, ASE, Jóslat, MariaDB, és IBM Db2. Az adatbázis állapota egy áttekintő oldalon jelenik meg, amely részletezi a Várakozás, Hangolás, CPU, memória és lemez állapotát. Mindezen információk színkóddal vannak ellátva, így azonnal láthatja, ha van-e probléma, amelyet kezelni kell.

SolarWinds adatbázis-elemző kiváló választás azoknak a vásárlóknak, akik teljes értékű SQL lekérdezés-optimalizáló eszközt keresnek, amely kompatibilis más SolarWinds termékekkel. SolarWinds adatbázis-elemző 2.045 USD (1.541 £) áron érhető el. Itt van még a 14 napos ingyenes próbaverzió amelyet letölthet alább.

SolarWinds Database Performance Analyzer Töltse le a 14 napos ingyenes próbaverziót

2. SentryOne SQL Sentry (ingyenes próbaverzió)

SentryOne SQL

SentryOne SQL Sentry egy adatbázis-kezelő eszköz, amelyet kényelmesen lehet használni az SQL lekérdezés hangolásához. Ezzel az eszközzel előre konfigurált teljesítmény-alapvonalakat használhat az erőforrás szűk keresztmetszeteinek meghatározása és egyéb kérdések. Itt van még a blokk észlelési funkció amely megmutatja a folyamatok blokkolását hierarchikus nézetben. SentryOne rögzíti a holtpontokat is azáltal, hogy megtalálja a holtpontot eredményező folyamatot, és meghatározza azokat a változtatásokat, amelyeket a hangolás során végre kell hajtania.

A teljesítmény elemző képességei SentryOne hatalmasak. Figyelemmel kísérheti az SQL szerver mutatóit, például: Felhasználói kapcsolatok, Blokkolt folyamatok, sarzsok, tranzakciók, fordít, újrafordítja, Kulcskeresések, Továbbított nyilvántartások, Biztonsági mentés MB / mp, és Küldési sor / Újrahívási sor küldése. Számos mutatóval rendelkezik az SQL Server várakozásainak figyelésére a teljes várakozási idő százalékaránya, a várakozási idő kategóriánként és a várakozási idő osztály szerint.

Vannak még több mint 100 riasztási körülmény hogy ne korlátozódjon a kézi figyelésre. Például, ha egy SQL lekérdezés lassan fut, akkor a program figyelmeztetést továbbít. Még egy lépéssel tovább léphet, és beállíthat SentryOne az adatbázis-művelet aktiválása, amikor egy küszöbérték beindul. A riasztási rendszer lehetővé teszi az SQL lekérdezés optimalizálás menedzsmentjének jelentős részének automatizálását.

Két SQL verzió van SentryOne megvásárolható: SQL Sentry Essentials és SQL Sentry. Az SQL Sentry Essentials licence 995 dollárba (750 fontba) kerül, évente 199 dollárra (150 fontba kerül). Az SQL Sentry 2495 dollárt (1 881 font) fizet, 499 dollár (376 font) karbantartási díjjal. Az előbbiekkel valós időben megnézheti a teljesítménymutatót, az utóbbi pedig olyan extra funkciókkal rendelkezik, mint a lekérdezés elemzése és az integrált lekérdezés hangolás. Itt van még a kéthetes ingyenes próbaverzió letölthető.

SentryOne SQL SentryDownload 14 napos ingyenes próbaverzió

3. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

PRTG hálózati monitor

Másodszor ezen a listán van Paessler PRTG hálózati monitor, egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amely változatos adatbázis-figyelési élményt kínál. PRTG hálózati monitor figyelni tudja Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL, és PostgreSQL. Ezen eszköz felügyeletét az egyes adatbázisokat figyelő érzékelők segítségével érik el. Ezeket az érzékelőket minden nagyobb adatbázishoz előre beállítják, így az első indításkor nem kell semmit csípnie..

PRTG hálózati monitor megkönnyíti az SQL lekérdezés optimalizálásának figyelését, és megmutatja, hogy az SQL lekérdezés kérése mennyi ideig tart az elejétől a végéig. Ezután a kérelem végrehajtási ideje megjelenik az irányítópulton, így láthatja, hogy vannak-e problémák. Ezenkívül a szélesebb hálózatát is figyelemmel kísérheti, hogy azonosítson minden olyan teljesítményproblémát, amely befolyásolhatja az adatbázisokat.

Az PRTG hálózati monitor riasztási rendszer segít annak biztosításában, hogy ne hagyjon ki egyetlen fontos információt sem. Miután felismerte a problémás tevékenységet, azonnal értesítést küld Önnek. A riasztásokat e-mailben, SMS-ben vagy push értesítésekkel küldjük el Önnek Android, iOS és Windows telefonokon. Van még egy API, amellyel saját értesítési szkripteket írhat, ha további ellenőrzést szeretne a kért értesítések felett.

PRTG hálózati monitor fizetett és ingyenes eszközként is elérhető. A fizetett verziók PRTG hálózati monitor Kezdjen 1600 dollártól (1 206 font) 500 érzékelőnél és egy kiszolgáló telepítésénél 60 000 dollárig (45 237 font) korlátlan érzékelőknél, öt kiszolgáló telepítéssel. Van egy ingyenes próbaverzió is elérhető a 30 nap.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

4. AppOptics APM (INGYENES Kísérlet)

10 legjobb SQL szoftver és lekérdezés-optimalizáló eszköz

AppOptics APM felügyeli az alkalmazások teljesítményét és az azokat támogató infrastruktúrát. Az eszköz képes azonosítsa az alkalmazások teljesítményének romlásának valódi okait, hibásan konfigurált beállítások, rossz kódolás vagy az alkalmazást futtató és a felhasználók forgalmát viselő hardver kapacitásának problémája.

A különféle speciális műveleteket igénylő alkalmazásokat nem lehet hatékonyan ellenőrizni egy egységes alkalmazásfigyelő rendszerrel. Tehát az AppOptics APM speciális szakaszokkal rendelkezik, amelyek konkrét alkalmazástípusokra koncentrálnak. Az egyik ilyen szakterület az adatbázis teljesítményére összpontosít. Az AppOptics adatbázis-hangolási képességei számos különféle típusú adatbázissal kölcsönhatásba léphetnek, ideértve a következőket MySQL, Microsoft SQL Server, Jóslat, postgres, és Apache adatbázis-kezelő rendszerek.

Az AppOptics adatbázis tuner az SQL lekérdezések hatékonyságára összpontosít. Megvizsgálja az egyes lekérdezések végrehajtásának hatásait, keresve azokat a lekérdezéseket, amelyek hosszú időbe telik az eredmények megszerzéséhez, és megvizsgálja, miért annyira nem hatékonyak. Az eszköz elindít egy nyomkövetési fájlt, amely felsorolja az összes tranzakciót, amelyek a lekérdezésből származó kérés teljesítéséhez szükségesek. Ez kiemeli nem hatékony csatlakozások és oszlopok, amelyeket indexelni kell.

Az elemzőmotor AppOptics rendszere az SQL lekérdezéseket hívó összes kódot is gyakorolja annak biztosítása érdekében, hogy hatékonyan működjenek együtt az adatbázissal.. A kódhatékonysági modul megvizsgálja az összes programot, nem csak azokat, amelyek adatbázis-interakciót foglalnak magukban.

Felhő alapú szolgáltatásként az AppOptics képes adatbázisokat elemezni, függetlenül attól, hogy hol helyezkednek el - az Ön webhelyén, távoli helyén vagy a felhőben. A szolgáltatásért felszámolásra kerül éves előfizetéssel és kaphat egy 14 napos ingyenes próbaverzió hogy ellenőrizze az AppOptics APM alkalmazást.

AppOptics APMStart 14 napos ingyenes próbaverzió

5. ManageEngine Free SQL Health Monitor 

ManageEngine Free SQL Health Monitor

Végül megvan ManageEngine SQL állapotfigyelő eszközök. ManageEngine SQL állapotfigyelő eszközök egy ingyenes SQL megfigyelő platform, amely figyelemmel kíséri az SQL szerverek CPU-ját, memóriáját és lemezterület-felhasználását. Az SQL kiszolgálók figyelése szinte nem igényel konfigurálást, mivel a csatlakoztatott kiszolgálók automatikusan felfedezésre kerülnek.

Ön is léphet egy lépéssel tovább, és belemerülhet az adatbázis részleteibe. Megtekintheti például az aktív tranzakciókat, a használt naplófájlokat, a napló gyorsítótár elérési arányát, a másodpercenkénti tranzakciókat és az adatbázis méretét. Ez biztosítja az alapvető információkat annak megtekintéséhez, hogy felmerülnek-e teljesítménybeli problémák.

Ha olyan SQL eszközt keres, amely segíti az SQL teljesítményének figyelését, akkor ez egy ingyenes eszköz, amelyet érdemes megfontolni. ManageEngine SQL állapotfigyelő eszközök ingyenesen letölthető itt.

6. Redgate SQL Monitor

Redgate SQL monitor

Redgate SQL Monitor egy másik széles körben használt lekérdezés-optimalizáló eszköz. Redgate SQL Monitor hozzáad egy korszerű irányítópultot az SQL teljesítményének figyeléséhez. Az irányítópulton keresztül megtekintheti az SQL-kiszolgálók áttekintését, amely 15 másodpercenként frissül.

Más szavakkal, könnyedén felfüggesztheti az SQL infrastruktúra állapotát, anélkül, hogy valami fontosat hiányozna. A példányidő különösen hasznos, mivel megmutatja a processzor, memória, Lemez I / O, és Waits az adatbázis.

Létezik egy figyelmeztető rendszer is, amely naprakészen tartja a teljesítmény változásait. Redgate SQL Monitor jön át 40 testreszabható sablon figyelmeztetni kell az összes általános teljesítményproblémára, függetlenül attól, hogy a lekérdezés rosszul teljesít, vagy a folyamatok blokkolódnak.

A hibaelhárítás egy másik terület Redgate SQL Monitor rendkívül jól. Miután felfedezte a teljesítményproblémát, a platform további mutatókat kínál a gyökér okának pontos meghatározásához. A mutatókat összehasonlítani lehet a kiindulási tevékenységgel annak megállapításához, hogy mi okozta a problémát.

Az árképzés szempontjából, Redgate SQL Monitor Az ár attól függ, hogy hány szervert kíván támogatni. 1-4 szerver között az egy szerverre jutó ár 1.565 USD (1.179 £). 5-9 szerver között az ára 1 330 dollár (1,002 font) kiszolgálónként. Ha több mint 10 szerverre van szüksége, akkor közvetlenül vegye fel a kapcsolatot a céggel egyéni ajánlatért. Itt van még a 14 napos ingyenes próbaverzió amelyet itt tölthet le.

7. EverSQL

EverSQL

EverSQL egy SQL optimalizáló, amely népszerű választás az SQL hangoláshoz. Az eszköz rendelkezik egy intelligens algoritmussal, amely automatikusan átírja az SQL lekérdezéseket, hogy azok gyorsabban futhassanak. A lekérdezés átírása után megtekintheti a kód-összehasonlítást a lekérdezés minden módosításával kapcsolatos megjegyzésekkel. Ezek a szolgáltatások együttesen kényelmessé teszik a lekérdezések teljesítményének növelését anélkül, hogy nyomon követnék a végrehajtott változtatásokat.

Használhatja EverSQL indexelési ajánlások készítése több lekérdezéshez egyszerre. Hasonlóképpen a lekérdezések közvetlenül a MySQL lassú naplófájlból is optimalizálhatók. A sémát hozzá is adhatja a fejlett optimalizálási lehetőségek megtekintéséhez a teljesítmény további javítása érdekében.

Ha el akarja kezdeni a keresések optimalizálását és hangolását a böngészőn keresztül, versenyképes áron, EverSQL erősen ajánlott. EverSQL kompatibilis a MySQL, MariaDB, és PerconaDB (Az EverSQL változó sikerrel működhet más típusú adatbázisokkal is).

EverSQL Ingyenesen elérhető, 50 lekérdezés-optimalizálással 14 napig. Az alap verzió 25 lekérdezés esetén havonta 29 USD (21,87 £), a 100 lekérdezés pedig a Plus verzió 135 $ (101 £). Van egy prémium verzió is, amely egyedi kreditszámot kínál, de közvetlenül kell kapcsolatba lépnie a céggel. Itt letöltheti az EverSQL ingyenes próbaverzióját.

8. Idera DB Optimizer

Idera DB Optimizer

Kevés eszköz kínál olyan egyszerű SQL hangolási élményt, mint a Idera DB Optimizer. A DB Optimizer segítségével beállíthatja az SQL-t Jóslat, SQL szerver, DB2 és Sybase. Az SQL tuning varázsló automatikusan javaslatokat tesz egy javító SQL kód beállításához. Ez biztosítja, hogy kódja a lehető legjobban teljesít.

A teljesítmény-szűk keresztmetszetek figyelése egy másik feladat, amelyet a DB Optimizer nagyon jól teljesít. Megnézheti a várakozási idő elemzésének grafikonját, hogy megnézze a rossz adatbázis-teljesítmény alapvető okait.

Lehetőség van az SQL lekérdezések alternatív végrehajtási útvonalakkal történő futtatására is, amíg meg nem találja a leghatékonyabb SQL utasítást. Miután talált egy hatékonyabb alternatívát, egyetlen kattintással megteheti a változást.

Átfogó DB optimalizáló egy SQL hangoló eszköz, amely ideális a közepes méretű szervezetek számára. DB optimalizáló kezdődik, felhasználónként 572 USD (431 £). Itt elérhető egy 14 napos ingyenes próbaverzió.

9. dbForge Studio

dbForge Studio

dbForge Studio az egyik legnépszerűbb SQL lekérdezés-optimalizáló ebben a listában. dbForge Studio a kiszolgálókezelő eszközök széles választékával érkezik, amelyek segítik a szerver teljesítményének figyelését és a kódolás hangolását. Ez az eszköz hozzáteszi kód kitöltése, SQL formázás, SQL-részletek, és kód navigáció hogy könnyebben hangolhassa az SQL kódot.

Az egyik különösen hasznos eszköz a Indexkezelő amely figyeli az SQL-indexeket és kiemeli az index-fragmentáció kérdéseit. Az Indexkezelővel olyan adatbázisokat találhat, amelyek nem teljesítenek jól.

Ha adatot kell továbbítania a szerverről a kiszolgálóra, akkor a Adatok összehasonlítása A szolgáltatás elengedhetetlen. Val vel Adatok összehasonlítása szinkronizálhatja több táblából származó adatokat, elemezheti a különbségeket és jelentéseket generálhat. dbForge Studio tehát az egyik legjobb eszköz az adatok szinkronizálásához ebben a listában.

A Három változatnak van dbForge Studio megvásárolható; a standard, professzionális és vállalati verziók. A standard verzió 249,95 USD-től (188,45 £) indul, az alapkódverseny és a vizuális lekérdezés készítője.

A professzionális verzió 499,95 dollárt (376,96 font) fizet, fejlett kód-kiegészítéssel és olyan funkciókkal, mint az adatok összehasonlítása és szinkronizálása, valamint egy T-SQL kód elemző. Az Enterprise verzió 699,95 dollárba (527,76 GBP) kerül, és a Source Control és a T-SQL egység tesztelésével jár. Itt is letölthető egy ingyenes próbaverzió.

10. Microsoft SQL Server Management Studio (SSMS)

A Microsoft SQL Server Management képernyőképe

SQL Server Management Studio egy széles körben használt lekérdezés-optimalizáló a Windows számára. Tovább SQL Server Management Studio, a lekérdezések teljesítésének ellenőrzése a Database Engine Tuning Advisor vagy a DTA segítségével történik. A DTA segítségével a lekérdezések gyorsabban futnak. Indexeket és partíciókérdezéseket adhat hozzá a teljesítmény szűk keresztmetszeteinek kiküszöböléséhez és a futási idő csökkentéséhez.

SQL Server Management Studio elérhető a ablakok10, 8, 8.1, 7, 2012, és 2008 R2. Ha olyan SQL hangoló eszközt keres, amely könnyen kezelhető, és nem kapható meg jelentős árat, SQL Server Management Studio érdemes megfontolni. SQL Server Management Studio egy olyan eszköz, amely alacsony költségei miatt ideális a kisebb vállalkozások számára. SQL Server Management teljesen ingyenes, és itt letölthető a Microsoft webhelyéről.

SQL Query Optimization Tools kiválasztása

Ha az SQL-lekérdezéseket a napi munkaterhelés részeként kell figyelnie, erősen javasoljuk, hogy fektessen be egy lekérdezés-optimalizáló eszközbe. Szerszámok, mint SolarWinds adatbázis-elemző és SentryOne SQL Sentry lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérje az SQL lekérdezés teljesítményét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szerverek hatékonyan működnek-e.

Azoknak a szervezeteknek, amelyek költségvetése alacsonyabb, a Microsoft számára SQL Server Management Studio segíthet az SQL szerver teljesítményének megjelenítésében. Noha nem olyan fejlett, mint a listán szereplő többi eszköz, biztos felhasználói élményt nyújt.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector