10 legjobb szerver biztonsági mentési szoftver

A legjobb szerver biztonsági mentési eszközök

A számítástechnikai hardver nagy megbízhatósága ellenére figyelembe kell vennie a kudarc kockázatát akár környezeti károk, akár rosszindulatú tevékenységek miatt. Az adatok biztonsági másolatának két formája lehet: időszakos pillanatképek sorozata, vagy fokozatos frissítése az eredeti példányhoz.

A választott stratégia kiválasztása a környezet stabilitásától függ. Például a fejlesztési környezetben gyakoribb az adatok teljes periódusos másolatainak elkészítése abban az esetben, ha a programozó hibásan módosítja a szoftvert, ami az adatok helytelen beállításához vezet..

Az inkrementális biztonsági mentések sokkal gyorsabban végrehajthatók. A kiszolgáló tartalmának első példányát követően a kiegészítéseket vagy módosításokat azonnal átmásolják a biztonsági másolatba, így a másolatot tükör szerver.

Előfordulhat, hogy nem elég az, ha egy kiszolgáló tartalmát egyszerűen lemásolja az ugyanazon a webhelyen tárolt adathordozóra vagy egy másik kiszolgálóra. Tűz vagy árvíz a telephelyén megsemmisíti a biztonsági mentési eszközt, valamint az eredeti szervert. Jobb terv az adatok másolása olyan eszközre, amely fizikailag máshol található. Az internetnek köszönhetően ezen adatok átvitele beállítható úgy, hogy automatikusan háttérfolyamatként működjenek anélkül, hogy hordozható adathordozót kellene használniuk.

Az internetes adatátvitelt mindig védeni kell hitelesítési eljárások és titkosítás. Azt is ellenőriznie kell, hogy garantált-e az adatok titkossága a biztonsági mentési oldalon, ha az olyan hely, amelyet nem a szervezet működtet.

Nagyon sok lehetőség van, amikor helyszíni biztonsági mentést keres. Az erõs versenynek köszönhetõen a Cloud kiszolgálók számára a helybérlet nagyon olcsó lett. Vannak még szinkronizálja az ajánlatokat fontolóra veszi, amelyek egyesítik a szoftvert és a kiszolgálók biztonsági mentéséhez szükséges helyet egy szolgáltatási csomagban.

A legjobb szerver biztonsági mentési szoftver

Figyelembe vettük a sok különféle körülményt, amelyek között bármilyen üzleti vállalkozás kiszolgálóról biztonsági másolat készítésére lenne szükség. Megvizsgáltuk a rendelkezésre álló szoftvercsomagokat és a Cloud mentési szolgáltatásokat is, amelyek összes kezelőszoftvert tartalmaznak a tárolási előfizetési áron.

Itt található a tíz legjobb szerver biztonsági mentési szoftver listája:

  1. SolarWinds MSP biztonsági másolat (ingyenes próbaverzió) A SolarWinds MSP szoftver részlegének szolgáltatása.
  2. Cloudberry biztonsági másolat: Biztonsági mentési megoldások széles választéka különböző méretű vállalkozások számára.
  3. Acronis biztonsági mentés: Szerver biztonsági másolatok Linux és Windows Server rendszerekhez.
  4. Veritas Backup Exec: Korábban a Symantec Backup Exec.
  5. Altaro VM biztonsági mentés: Virtuális szerverek biztonsági mentése.
  6. Veeam biztonsági mentés és replikáció: Számos biztonsági mentési megoldás Windows, Linux és virtuális szerverekhez.
  7. Bacula: Ingyenes biztonsági mentés Windows, Linux és Unix szerverekre.
  8. Amanda: Biztonsági másolatok Windows, Linux, Unix és virtuális szerverekre.
  9. Quest Rapid Recovery: Biztonsági másolatot hoz létre az Azure Cloud-kiszolgálókra.
  10. Datto Virtual SIRIS: Biztonsági másolat készítése a Windows, Linux és virtuális szerverekről.

Az egyes segédprogramokról a következő szakaszokban olvashat bővebben.

1. SolarWinds MSP biztonsági másolat (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds biztonsági mentés

SolarWinds MSP biztonsági mentés a közművek számára gyártott csomag része kezelt szolgáltatók (MSP-k). A szerszám külön megvásárolható és kezelhető; ez megfelelő tartalék segédprogram házon belüli felhasználáshoz, valamint szükséges eszköz azoknak a cégeknek, amelyek más vállalkozásokat szolgáltatnak.

A biztonsági mentési rendszer nem csupán szoftver, mert magában foglalja a tárhely távoli szerverekre. Nem kell telepítenie a szoftvert a kiszolgálóira - ez a szoftver-szolgáltatásként (SaaS), és a konzolhoz egy böngészőn keresztül fér hozzá.

Több erőforrást kezelhet ugyanazon a fiókon keresztül, és mindegyik elérhető az irányítópult kezdőlapján. A biztonsági mentési szolgáltatás kezeli a virtuális szerverek valamint fizikai szerverek.

A kiszolgálókról biztonsági másolatot lehet készíteni egészen az operációs rendszerig, beleértve az operációs rendszert. Lehetőség van a munkaállomások tartalmának biztonsági mentésére is. Készíthet egy központi dokumentumtár biztonsági másolatot az eszközzel, és biztonsági másolatot készíthet a futó levelezőkiszolgálókról is Microsoft Exchange. Sharepoint fájlok és MySQL az adatbázisok megismételhetők ezzel a rendszerrel. Ha OneDrive-t használ egy felhőalapú fájlkiszolgálóra, ezt a SolarWinds biztonsági másolatával készítheti.

Az adatátvitel ebben a környezetben telepítésre kerül összenyomás a biztonsági mentés és helyreállítási idő felgyorsítása érdekében. Egy központi adatközpont működtetése helyett a SolarWinds a világ minden tájáról stratégiailag elhelyezett szolgáltatási pontokkal rendelkezik.

Mind az átadást, mind a tárolást a AES titkosítás 256 bites kulccsal - a mai legerősebb titkosítás a kereskedelemben. Ezt a titkosítást végükről a végére alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy a kapcsolatban nincs olyan közbenső pont, ahova a snoopers vagy akár az adatközpontok személyzete hozzáférhet az Ön adataihoz.

A fájlok frissítése lehet archivált, a korábbi verziók elérésének lehetővé tétele. Az adatok helyreállítása végezhető fémből, fizikai-virtuális vagy virtuális-virtuális. A SolarWinds biztonsági mentési konzol lehetővé teszi ezeknek a forgatókönyveknek a parancsát, és a biztonsági mentési szoftver elvégzi az adatok helyreállításához szükséges összes részletes feladatot..

A SolarWinds Backup 30 napos ingyenes próbaverzióban érhető el.

SolarWinds MSP BackupBegin 30 napos ingyenes próbaverzió

2. Cloudberry biztonsági másolat

Cloudberry biztonsági másolat

A Cloudberry felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatásokat kínál MSP-k, kisvállalkozások és magánszemélyek számára. Az MSP csomag neve Managed Backup. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az MSP-k maguk elnevezzék a konzolt, és bármilyen módon értékesítik az ügyfeleknek.

Ez a szolgáltatás tartalmazza kép alapú biztonsági mentés, fájlszintű biztonsági mentés valamint a. által generált adatok közvetlen támogatása Microsoft termékek. A képalapú rendszer blokk szinten működik. Az első példány elkészítése után csak a változásokat mutató blokkok kerülnek átmásolásra. Az adatátvitel felgyorsul a összenyomás. Noha a Cloudberry nem felelős a tároló szolgáltatójának biztonságáért, a Cloudberry védi az adatátvitelt a AES titkosítás 256 bites kulcs használatával.

A biztonsági mentési szolgáltatás szoftvere a védett eszközön fut. Ez lehet szerver vagy asztali számítógép. A szoftver fut ablakok, Windows Server, Linux, és Mac operációs rendszer. Virtuális szerverek, amelyeket a VMWare és Hyper-V biztonsági másolatot készíthet a Cloudberry segítségével. Az is lehetséges, hogy az összes szerverről biztonsági másolatot készítsünk és visszaállítsunk egészen az operációs rendszerig, amelyet „nemesfémek helyreállítása”(BMR).

A Cloudberry nem tartalmazza a tárolást a biztonsági mentési szoftverével együtt. Ehelyett a vállalkozások választhatnak a kompatibilis felhőalapú tárolási szolgáltatók paneljéből, beleértve a következőket AWS és Google Cloud Platform.

Annak ellenére, hogy a Felügyelt Biztonsági Mentést a MSP, alkalmas lenne egy nagyvállalat centralizált informatikai támogatási osztálya számára is.

A kisebb vállalkozásoknak jobb lenne elérni a Cloudberry Standalone Backup szoftvert. Ez elérhető a következőhöz: ablakok rendszerek, beleértve: Windows Server. Biztonsági másolatot készít az Exchange Serverről és az SQL Serverről is. Kaphat 15 napos ingyenes próbaverziót e szoftverrel, és az asztali verzió ingyenes, személyes használatra.

A verzió a Linux A kiszolgálók és a végpontok az Ubuntu, Debian, Fedora, RHEL, CentOS és Suse Linux rendszereken futnak. A vállalat ennek a csomagnak egy ingyenes verzióját állítja elő személyes használatra. Vannak olyan verziók a Mac munkaállomások számára is, amelyek 15 napos ingyenes próbaverziót kínálnak üzleti használatra és ingyenes licencet személyes használatra.

A kisvállalkozások biztonsági mentési szoftvere lefedi VMWare és Hyper-V virtualizációk, és beállítható az Office 365 és a G Suite tevékenységeinek biztonsági másolatára is.

3. Acronis biztonsági mentés

Acronis biztonsági mentés

Az Acronis három szolgáltatást kínál: biztonsági mentést, katasztrófa utáni helyreállítást és felhőalapú tárolást. Ezek külön-külön vagy csomagként felhasználhatók. A vállalkozásokat leginkább érdekli az Acronis által kínált szerver biztonsági mentési szoftver. Ez folytatódik Windows Server és Linux.

A biztonsági mentési szolgáltatás mind virtualizációként fut VMWare vagy Hyper-V. Használhatja a hálózathoz csatlakoztatott tárolóhely, a tárolói hálózat, egy másik helyi kiszolgáló, szalag vagy egy felhőalapú tárolási szolgáltatás biztonsági mentéséhez, amely lehet az Acronis Cloud Storage szolgáltatás.

Biztonsági másolatot készíthet a virtualizációkról, ha azokat a Citrix XenServer, a VMWare vSphere, a Hyper-V, a Red Hat virtualizáció, az Oracle VM Server és a Linux KVM futtatja. Számos alkalmazáskiszolgáló közvetlenül tükrözhető. Ide tartoznak az Exchange Server, SQL Server, Sharepoint, Active Directory és Oracle adatbázisok.

A szoftver konzolja böngésző-alapú és bárhonnan elérheti, amíg a gazdaszerver csatlakozik az internethez.

Az Acronis az MSP-khez és a személyes használatra készített biztonsági mentési szoftverekhez készített verziót is készít. Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót az Acronis Backup szoftverről a vállalkozások számára.

4. Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec

A Veritas Backup Exec a tulajdonos változásain keresztül évek óta számos változáson ment keresztül. 1980 - ban hozta létre Maynard Electronics, amelyet azok a társaságok vettek át, amelyeket végül átvettek Seagate technológia, amely a szoftvert a vállalati tárolási megoldások részeként használta. Ezt a részleget a Veritas 1999 - ben, amelyet viszont a Symantec 2005-ben a Symantec fejlesztette és forgalmazta a Backup Exec-t, 2016-ig, amikor a Veritas önálló vállalattá vált, és magával vitte a Backup Exec-et. Még vannak verziói a Symantec Backup Exec ma használatban van.

A Backup Exec a tároló terület hálózati vezérlő. Telepíti a saját futó kiszolgálóra Windows Server és a tárolóeszközök csatolva vannak arra a kiszolgálóra. A Backup Exec szerver kommunikál a többi szerverrel és végponttal a hálózaton keresztül. A biztonsági mentésre kerülő adatforrásokat „ügyfelek.A Backup Exec kiszolgáló az interneten keresztül távoli helyekről képes adatokat gyűjteni, és helyettesítheti a tárolóeszközöket távoli vagy felhőkiszolgálókkal is..

A Biztonsági mentési szolgáltatás tükrözi a virtualizációkat, a Microsoft Hyper-V és a VMWare vSphere. Az adatok tárolhatók az AWS S3, a Microsoft Azure és a Google Cloud Platform tárolóban.

A Veritas Backup Exec alkalmazást 60 napos ingyenes próbaverzióval kaphatja meg.

5. Altaro virtuális gép biztonsági mentése

Altaro VM biztonsági mentés

Az Altaro a virtuális szerverek biztonsági mentésére szakosodott. Képességei a VMWare és a Hyper-V virtualizációkra összpontosítanak. Ezt a rendszert elsősorban arra tervezték, hogy segítse a vállalkozásokat a szoftver segítségével virtuális kiszolgálóik replikációjában egy vagy az összes többi webhelyen. Ez a távoli másolat ugyanolyan könnyen tárolható egy felhőkiszolgálón. Van még egy változat, amely az MSP-knek és a SaaS viszonteladóknak szól - fehéres címkével ellátható a közvetítő márka.

Az első biztonsági mentési eljárás azonos adatok másolatait azonosítja, és csak egyszer továbbítja és tárolja, megjelölve az eredeti másolat helyeit, így azok továbbra is helyreállíthatók ezen a helyen. Egy másik optimalizálási szolgáltatás a folyamatos adatvédelem (CDP), amely öt percenként ellenőrzi az adatok változásait, és csak ezeket másolja. A különálló virtuális gépek egyidejűleg biztonsági másolatot készíthetnek a további sebességnövekedés érdekében. A fájlok archiválhatók ahelyett, hogy csak biztonsági másolatot készítenek, ami azt jelenti, hogy a fájlok régebbi verzióit tárolás helyett felülírják.

A szoftverrel történő adatátvitel további jellemzői a tömörítés és a titkosítás. Ha felhőkiszolgálót szeretne használni a biztonsági mentés tárolásához, az Altaro egy ingyenes vezérlőt nyújt, Altaro Offsite Server néven, amely biztonsági és kapcsolódási szolgáltatásokat nyújt..

A cég büszke ügyfél-támogatási osztályára, azt állítva, hogy minden támogatási hívásra 30 másodpercen belül válaszolnak. Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót a VM Backup szoftverről.

6. A Veeam biztonsági mentése és replikálása

Veeam biztonsági mentés és replikáció

A Veeam biztonsági másolat és replikáció nagyon hasonló termék az Altaro VM biztonsági mentési rendszeréhez. Ez az eszköz a virtualizációk replikálására összpontosít, és képes együttműködni a VMWare vSphere és a Microsoft Hyper-V-kel. A rendszer ügynöki szoftvere Windows kiszolgálón és Linuxon is futtatható. Egyéb ügynökök állnak rendelkezésre az IBM AIX és az Oracle Solaris szerverek biztonsági mentéséhez.

A Biztonsági mentési és replikációs rendszer önálló termék, és szintén része a Veeam elérhetőségi platformjának. Ez a csomag egyesíti a biztonsági mentési rendszert a Veaam One hálózatkezelő eszközzel. Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót a Veeam biztonsági másolatáról és replikációjáról. A Biztonsági mentés és replikáció könnyű változata elérhető kisvállalkozások számára. Ezt nevezzük a Backup Essentials-nek, és ezt a szoftvert 30 napos ingyenes próbaverzióra is beszerezheti.

7. Bacula

Bacula

Bacula a ingyenes, nyílt forráskód biztonsági mentési segédprogram a Linux. A forráskód szintén elérhető a következőhöz: ablakok és Mac operációs rendszer. A szoftvercsomag öt elemből áll, amelyek tartalmaznak egy grafikus felületet, egy fájlkiszolgálót az adatátvitel kezelésére, valamint egy tárolókezelőt, amely a biztonsági mentési szerveren fut, és fájlokat fogad és küld vissza. Van egy modulja, amely képes replikálni az adatbázisokat. Telepítenie kell egy ügyfélprogramot minden olyan gépen, amelyet a biztonsági mentési rendszer szolgál.

A szoftverhez nem tartozik tárolóhely, ezért Ön dönti el, hogy a mentési fájlokat mentse-e el. Ezzel a szoftverrel mind teljes, mind növekményes biztonsági másolatot készíthet. A folyamatok automatizálhatók a következők révén: szkriptnyelv. Ennek a szoftvernek nagy hiánya az, hogy nem titkosítja az adatátvitelt. A szkriptnyelv segítségével azonban harmadik féltől származó titkosítási rendszerben is nyílhat.

8. Amanda

Amanda screenshot

Ez egy ingyenes, nyílt forráskódú biztonsági mentési szoftver, Linux számára írva, amely biztonsági másolatot készíthet a Linux, Unix, Mac OS vagy Windows rendszert futtató kiszolgálókról és végpontokról. Az eszköz neve rövidítés a „Advanced Maryland automatikus hálózati lemezes archiváló.A tárolóeszköz lehet szalag vagy helyi lemez. Alapvetően ez egy biztonsági mentésekhez hálózathoz csatlakoztatott tárolórendszer vezérlője.

9. A Quest Rapid Recovery

Quest Rapid Recovery

A Quest Software 2016-ig Dell Software néven volt ismert, amikor a Dell eladta a részleget a kockázatitőke-befektetőknek. A gyors helyreállítási eszköz a vállalat egyik fő terméke.

Ez a biztonsági mentési rendszer telepítésre kerül Windows Server, de az operációs rendszer Core verzióin nem. Az ügynökök telepítve vannak a Windows, a RHEL, a SuSE, a CentOS, a Debian és az Ubuntu Linux rendszerre. A szoftver replikálhatja és kezelheti a helyreállítást VMware ESXi és Microsoft Hyper-V virtualizations. Biztonsági másolatot készíthet a felhőkiszolgálókról is: a Microsoft Azure, az Amazon S3 és a Glacier, a Rackspace és a Google, vagy bármilyen OpenStack megvalósításról. A biztonsági mentések menthetők a helyi webhely lemezen, távoli helyre vagy felhőalapú tárolóba.

A biztonsági mentési rendszer felülete böngésző alapú, amely bárhonnan hozzáférést biztosít a helyreállítási szerverhez.

10. Datto Virtuális SIRIS

Datto SIRIS

A SIRIS megvédi Önt helyszíni szerverek, virtuális szerverek, és felhő szerverek. A szoftver NAS-vezérlőként működik, de tárolhatja a külső felhőalapú tárolást, valamint a csatolt tárolókat. A Datto rendszer képalapú biztonsági másolatot használ, és tömegesen másolhat, vagy beállíthat növekményes biztonsági másolatot. Amellett, hogy biztonsági másolatot készít a Windows Server és Linux szerverek, ez a szoftver biztonsági másolatot készíthet a futó munkaállomásokról ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer.

A Datto saját felhőtároló megoldást kínál a helyreállítási szoftvercsomaghoz. A tárolt adatokat titkosítás védi, csakúgy, mint a távoli szerverrel folytatott kommunikációt és az adatátvitelt. Mind tranzitban, mind nyugalomban, 256 bites AES titkosítás védelmet nyújt.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 7

Adblock
detector