11 legjobb APM eszköz az alkalmazás teljesítményének kezeléséhez és megfigyeléséhez

11 legjobb APM eszköz az alkalmazás teljesítményének kezeléséhez és megfigyeléséhez

Mi az alkalmazás teljesítmény menedzsment?

Az alkalmazásteljesítmény-menedzsment vagy APM egy átfogó kifejezés, amely lefedi a teljesítményszoftver-alkalmazások figyelését és kezelését. Ez magában foglalhat mindent, a kódszintű diagnosztikától és a lassú tranzakciók észlelésétől a végfelhasználók elégedettségi szintjének méréséig. 

Itt található a legjobb alkalmazásteljesítmény-menedzsment vagy APM eszközök listája:

 1. SolarWinds szerver & Alkalmazásmonitor (INGYENES Kísérlet) - Ez a Windows Server rendszeren futó eszköz egyesíti az alkalmazás és a szerver figyelését.
 2. SolarWinds AppOptics alkalmazásfigyelés (ingyenes próbaverzió) - Felhő alapú szolgáltatás, amely az alkalmazás teljesítményével kapcsolatos kérdésekre összpontosít.
 3. Webhely 24 × 7 alkalmazásteljesítményfigyelés (INGYENES Kísérlet) - Infrastruktúra-kezelő eszközök online csomagja, amely a hálózatokat, a kiszolgálókat és az alkalmazásokat figyeli.
 4. ManageEngine Applications Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) - Figyelemmel kíséri a fizikai, a virtuális és a felhőkiszolgálókat Windows és Linux operációs rendszereken.
 5. AppDynamics - Ez a monitor tartalmazza az alkalmazásköteg-térképet, így azonnal láthatja, hogy melyik mögöttes erőforrás okozza az alkalmazás teljesítményének problémáit.
 6. New Relic APM - Ez az alkalmazás figyeli az eseményeket azáltal, hogy megvizsgálja az online szolgáltatások hét leggyakrabban használt nyelvén írt kód teljesítményét: Java, Node.js, PHP, .NET, Python, Ruby és Go.
 7. Dynatrace alkalmazásteljesítmény-menedzsment - Online szolgáltatás, amely a felhőalapú vállalkozások alkalmazásának figyelésére szakosodott.
 8. Splunk IT-szolgáltatás intelligencia - Ez az eszköz tartalmaz egy AI modult, amely prediktív jelentéseket készít, amelyek megmutatják, hol valószínűleg jelentkeznek kapacitási problémák.
 9. WhatsUp Gold alkalmazásfigyelő kiegészítővel - A központi WhatsUp Gold figyeli a hálózatokat, és kibővítheti egy kiegészítővel az alkalmazás teljesítményének nyomon követése érdekében.
 10. CA alkalmazás teljesítmény menedzsment - Ez az eszközcsomag tartalmazza az alkalmazásteljesítmény-figyelést, az App Experience Analytics-t és a szintetikus figyelést.
 11. AppEnsure - Ez az eszköz az online szerver szolgáltatóinak szól; figyelemmel kíséri a felhasználói élményt egy weboldalon és az alkalmazás-leadási statisztikákat.
 12. Datadog APM - Felhő alapú megfigyelés az infrastruktúra, alkalmazások és eseménynaplók számára.

Túl sok olyan tényező befolyásolhatja a szoftver teljesítményét, hogy mindenki nélkül teheted őket. Az alkalmazás teljesítménykezelő eszközei lehetővé teszik a rendszer futtatását és a katasztrófák elhárítását. A megfelelő alkalmazáskezeléssel megelőzheti azokat a problémákat, amelyek miatt a felhasználók Help Desk hívásokat kezdenek. Tehát ez a szoftver fizeti magát, mert ezzel megtakarítja az IT részleg időt és pénzt az ügyfélszolgálati funkciókkal.

Az Ön számára elérhető lehetőségek magukban foglalják a helyszíni szoftvereket, a felhőalapú alkalmazásteljesítmény-figyelő szoftvereket, az előfizetéssel fizetett szolgáltatásokat, valamint az egyenesen vásárolt szoftvercsomagokat..

A legjobb APM eszközök

Az alkalmazásteljesítmény-kezelő eszköz kiválasztása az informatikai támogatási stratégiától függ - függetlenül attól, hogy az összes szolgáltatást házon belül végzi, vagy inkább a helyszínen kívüli megoldásokat részesíti előnyben. A szervezet mérete és az informatikai költségvetés szintén fontos tényezők. Tehát, ha elolvassa ezt a listát, akkor szem előtt kell tartania a saját körülményeit, hogy azonosítsa az Ön számára megfelelő alkalmazás-teljesítmény-kezelő szoftvert..

1. SolarWinds szerver & Alkalmazásfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds alkalmazásteljesítmény-figyelő

Ha az informatikai részlege támogat egy nagy szervezetet, akkor szüksége van egy alkalmazáskezelőre integrálódik más infrastruktúra-felügyeleti modulokkal. A SolarWinds infrastruktúra-támogatási eszközkészlettel rendelkezik, amelyek mindegyike ugyanazon a platformon van írva. Ezek az eszközök mind megosztják az adatokat, tehát minél többet hajt végre, annál jobb betekintést kap az alkalmazások és az őket támogató szolgáltatások teljesítéséhez.

Az alkalmazások teljesítménye szorosan kapcsolódik azoknak a gazdagépeknek a teljesítményéhez, amelyeken a szoftver fut, tehát nagyon jó ötlet egy olyan felügyeleti eszköz beszerzése, amely egyesíti az alkalmazás és a szerver figyelését és ezt nyújtja ez a szoftver. A felügyeleti környezetbe bevitt kiszolgálók több helyre eloszthatók, és az eszköz figyelemmel kíséri az által üzemeltetett Cloud kiszolgálókat is Égszínkék vagy AWS.

Az irányítópult monitorjai és kijelzői nem támaszkodnak az „egy méretre alkalmas” stratégiára. A szoftver alkalmazkodni képes az egyes alkalmazásokkal kapcsolatos kritikus információk megjelenítéséhez, így az adatbázis-kezelő alkalmazás különböző mutatóit látja, mint amit egy webszervernél használ. Ezt az alkalmazkodóképességet egy sor sablon vezette. A Szerver és az Alkalmazásfigyelő tartalmazza több mint 1200 sablon amelyek a piacon jelenleg elérhető összes fő alkalmazást lefedik.

Ennek a szoftvernek a szervermegfigyelő eleme a tárolókiszolgáló státusára terjed ki, amelyek lehetnek helyiségekben vagy a felhőben. A modul összegyűjtésével az információk mélységét kibővítheti a SolarWinds Storage Resource Monitor.

Az eszköz nagyszerű tulajdonsága a AppStack modult. Ez vizuális ábrázolást ad a rendszeren futó alkalmazásokról, a szolgáltatások és a hardverek összes támogatási rétegét az egyes csomagok alatt mutatva. Tehát láthatja az alkalmazás állapotát, a futó kiszolgáló mutatóit, és ha virtuális környezetet működtet, az összes virtuális gépet alapuló kiszolgálót és hálózatot. Ez különösen akkor hasznos, ha működik felhő vagy távoli szerverek alkalmazásai mert segít egy pillanat alatt meglátni, hogy az alapul szolgáló szolgáltatások miként húzzák le az alkalmazás teljesítményét.

A SolarWinds örökös licencet ad el ennek a szoftvernek, tehát ha egyszer fizetni fogsz érte, örökké a tiéd. Az ár azonban csak a támogatás első évét és az eszköz frissítéseit tartalmazza, így a támogatást a következő években kell fizetnie. Ez a szoftver csak a Windows Server környezet.

A monitor néhány perc alatt települ, és így is lesz automatikusan fedezze fel az összes alkalmazást és szerverállapotot. Ha megvásárolja a SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő és a SolarWinds NetFlow forgalmi elemző, azonnal ellenőrizni fogja az összes olyan tényezőt, amely a vállalkozás alkalmazásai megbukhat vagy rossz teljesítményt okozhat.

Az Szerver és alkalmazásfigyelő megvásárolható külön-külön vagy a Rendszerkezelő csomag. Ez a csomag a cég csomagját is tartalmazza Virtualizációs menedzser, az Tároló erőforrás figyelő, és a Web teljesítményfigyelő. Egy másik csomag, amelyet a SolarWinds kínál, egyesíti a Szerver és alkalmazásfigyelő a ... val Adatbázis-teljesítmény-elemző. Ezt a csoportosítást nevezik Alkalmazások Performance Optimization Pack és különösen jó vétel, ha vállalkozása nagymértékben függ egy ERP rendszer. Függetlenül attól, hogy a Szerver és alkalmazásfigyelő önmagában, más SolarWinds eszközök kombinációjával, vagy egy csomag részeként megszerezheti a szoftvert egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

A SolarWinds Server és az Application MonitorDownload 30 napos ingyenes próbaverzió a Solarwinds.com webhelyen

2. SolarWinds AppOptics alkalmazásfigyelés (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds AppOptics

AppOptics a SolarWinds új kínálata. Ez egy felhő alapú megoldás és, ellentétben a Alkalmazásteljesítmény-figyelő, előfizetés alapján van beállítva. A cég két szintű szolgáltatást kínál az AppOptics számára. Az olcsóbb terv magában foglalja az infrastruktúra figyelését, az alkalmazáskezelést azonban nem. Ez a terv a következőkre terjed ki: szerver és hálózati megfigyelés, AWS Cloudwatch integráció, és a történeti adatok tárolása. A magasabb árú terv növeli az alkalmazás teljesítményének figyelését és az alkalmazás kézbesítésének nyomon követését.

A magasabb árú csomag alkalmazáskezelési aspektusa kiterjed mind a hagyományosan üzemeltetett alkalmazások, mind az elosztott rendszerek, amely alkalmazásokat szállíthat webhelyeken vagy a felhőből. A rendszer nyomkövetési képességei megmutatják azokat az erőforrásokat, amelyeket az alkalmazás kommunikáció halad át a szerverről a végpont felé vezető úton. Ez lehetővé teszi a szűk keresztmetszetek felismerését a hálózati útvonalon, és lehetőséget ad arra mozgathatja vagy adjon hozzá erőforrásokat a szállítási idő optimalizálásához. Az irányítópult ugyanazon a képernyőn képes megjeleníteni az alkalmazás-, szerver- és infrastruktúra-mutatókat. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, hogy az alapul szolgáló szolgáltatások okozzák-e az alkalmazás teljesítményének problémáit.

A műszerfal lehetőségei között szerepel analitikai eszközök amelyek lehetővé teszik a mutatók összeállítását, az arányok és a küszöbök beállítását a saját testreszabott eseményindítókhoz és értékelésekhez. Az adatelemző tartalmaz egy lekérdezési nyelvet, amely lehetővé teszi ad-hoc lekérdezések hogy gyorsan felfedezze a monitorból származó adatokat. Grafikus szolgáltatások az irányítópulton lehetőséget ad arra, hogy az időeltolásos adatok sorozatát átfedje az alkalmazások teljesítményének időbeli összehasonlítása érdekében.

Noha az AppOptics egy felhőalapú szolgáltatás, a rendszeréből adatokat gyűjtő API-kat nem lehet egyetlen operációs rendszerre telepíteni. A szolgáltatás kölcsönhatásba léphet Windows Server és Linux környezetben. Tudod kapni egy 14 napos ingyenes próbaverzió SolarWinds AppOptics.

Az AppOptics Application Monitor a SolarWindsSignup alkalmazásból egy 14 napos ingyenes próbaverzióra

3. A webhely 24 × 7 alkalmazásának teljesítményfigyelése (INGYENES Kísérlet)

11 legjobb APM eszköz az alkalmazás teljesítményének kezeléséhez és megfigyeléséhez

Az Site24x7 alkalmazás teljesítményének figyelése platform van egy felhőalapú megfigyelő eszköz amely lehetővé teszi az olyan alkalmazások teljesítményének elemzését, amelyek különböző platformon futnak, mint például a Java, Node.js, Ruby, PHP és .NET. Az eszközt távolról adminisztrálják, így képes bárhol futó alkalmazások elemzésére, beleértve a felhőkiszolgálón és a mobil eszközökön futó alkalmazásokat is.

A Site24x7 online hozzáférési modellje nagyon felszabadító, mivel nem korlátozódik az ugyanabban az épületben lévő rendszerek megfigyelésére. Az eszköz elérhető az interneten, egy böngészőn keresztül, így otthonról ugyanolyan könnyen elérheti, mint az irodában.

A Site24x7 APM Insight segítségével fúrhat le a pontos kódsorig, és megtalálhatja a tűt a szénakazalban. Ez az alacsony szintű elemzés lehetővé teszi, hogy megtudja, miért lassú egy adott program módszer vagy függvényhívás, és segít azonosítani a lehetséges szűk keresztmetszeteket..

A teljesítmény elemzése a következőkre is kiterjed: adatbázisok. Az eszköz segít azonosítani a lassú lekérdezéseket és meghatározni, hogy mely támogató szolgáltatás okozza a lelassulást. Megtekintheti a tranzakciós adatok élő mutatóit, valamint a változatos időszakokra vonatkozó jelentéseket is.

Beállíthat teljesítményfigyelmeztetéseket, vagy hagyhatja, hogy a Site24x7 kidolgozza a küszöbértékek számára megfelelő szinteket gépi tanulás és AI. Azt is elemezheti, hogy a felhasználók hogyan érzékelik az online szolgáltatásait számos különböző végpontból. Ez az úgynevezett „valódi felhasználói megfigyelés”(RUM). Bemutatja a rendszer végfelhasználói tapasztalatait különböző földrajzi helyeken és különböző eszközökön keresztül. A Site24x7 nyomkövető képességei lehetővé teszik az alkalmazások közötti függőséget és mindegyik támogató infrastruktúra halmazát..

Az alkalmazás teljesítményének figyelése elérhető a Site24x7 webhelyen Pro csomag. Ez az üzlet magában foglalja a három alkalmazás figyelésének képességét. Ez 50 000 RUM oldalmegtekintést tartalmaz, és akár öt oldalt is lefed.

A Site24x7 előfizetés alapján kerül felszámolásra, havonta. Alacsonyabb árat kap, ha egy éves előfizetést előre fizet. A Pro csomagot tovább bővítheti olyan kiegészítő ajánlatok, amelyek lehetővé teszik számukra több alkalmazás, vagy több szerver vagy webhely figyelését. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a Site24x7 Pro tervét.

Site24x7 alkalmazásteljesítmény-figyelésStart 30 napos INGYENES kipróbálás

4. ManageEngine Applications Manager (ingyenes próbaverzió)

ManageEngine Applications Manager

Az ManageEngine Applications Manager kiterjed az alkalmazásokra, amelyek közvetlenül a kiszolgálókon, a virtualizációkon és a felhőkiszolgálón futnak. A segédprogram lefedi az összes alapvető szolgáltatást, amelyre a vállalata támaszkodik, beleértve a webes alkalmazásokat, az ERP-csomagokat és az adatbázisokat. Összességében az manager több mint 50 000 széles körben használt alkalmazást fedez.

Az eszköz teljesítményfigyelő szolgáltatásai között szerepel a az SQL végrehajtásának elemzése a nem megfelelően strukturált adatbázis-lekérdezések észlelése. A segédprogramban szereplő további kulcsfontosságú teljesítménymérő tényező a kiszolgálón, a hálózaton keresztül és a végfelhasználóknak történő teljesítés, bárhol legyenek is.. Folyamatos monitorozás figyelmeztet a teljesítmény romlására, és jelzi, hogy mely támogató szolgáltatások okozzák a kézbesítési problémákat.

Az eszköz műszerfal sokféle funkciógazdag grafikus adatmegjelenítések a teljesítmény megértésének felgyorsítása. Ez az irányítópult testreszabható, tehát feladatokat ruházhat át és engedélyezheti a segédprogramhoz való hozzáférést szerepkörönként anélkül, hogy minden vezérlőt kellene adnia az adminisztrációs csapat minden tagjának. A műszerfal mobil eszközökről is elérhető, hogy a terepi szakemberek hozzáférjenek a szolgáltatási információkhoz, miközben hívás közben kimennek.

Amíg a csapata a rendszergazdai feladatokon dolgozik, az Alkalmazáskezelő folyamatosan figyeli a háttérben, és rögzíti a rendszeres teljesítményminták rekordját, hogy észrevegye anomáliák gyorsabban és pontosabban. A hibaelhárító segédprogramok tartalmaznak egy kiváltó okot elemző eszközt és egy böngésző szimulátort, amely lehetővé teszi a kézbesítési sebességet, amellyel a rendszer felhasználói találkoznak. A jelentéskészítő modul lehetővé teszi a teljesítmény nyomon követését az ütemezett és az igény szerinti végrehajtás során, segítve ezzel a SLA bizonyíték könyvtár és kommunikálja az érdekelt felekkel a támogatási osztály tevékenységeit.

Az Alkalmazások kezelője Windows, Windows Server és Debian, Ubuntu, CentOS, Fedora, RHEL, SuSE, Mandriva és Oracle Enterprise Linux rendszereken fut.. A ManageEngine ezt az eszközt egy 30 napos ingyenes próbaverzió. Ha úgy dönt, hogy nem vásárolja meg a Professional vagy a kibővített Enterprise kiadást a próbaidőszak végén, akkor továbbra is ingyenesen használhatja a szoftvert, korlátozva a képességeket.

ManageEngine Applications Manager 30 napos ingyenes próbaverzió letöltése

5. AppDynamics

AppDynamics

AppDynamics önálló vállalkozásként kezdett, de most van a Cisco Systems tulajdonában van. Ennek a hálózatépítő óriásnak a bevonásával látnia kell, hogy ez a megfigyelő rendszer iparági vezetővé váljon, tehát ezt figyelni kell.

A szolgáltatás irányítópultja nagyon elfoglalt, és az alkalmazásokra és az őket támogató szolgáltatásokra összpontosít. A teljesítményadatok egy másik nézete követi a felhasználói eseteket, hogy megmutassa a kézbesítés sebességét és a vállalkozás különböző szolgáltatásainak és alkalmazásának igényét. Mivel ebben az eszközben szinte nincs infrastruktúra-mutató, valószínűleg választaná AppDynamics online vállalkozások számára, amelyeket teljes mértékben a Cloud szolgáltatások nyújtanak.

Az alkalmazás verem térkép, A fenti ábrán látható a rendszerben aktív összes alkalmazás teljesítményét magyarázza meg valósidejű kijelzőn. Ide tartoznak az ezeket az alkalmazásokat támogató szolgáltatások is, és az ezekben a támogató rendszerekben kiemelt problémák kiemelhetik az állapot kérdéseit. Ezeket a kérdéseket, az alapul szolgáló infrastruktúrával kapcsolatban, külön megfigyelési csomag segítségével kell megvizsgálni.

A szoftver valós időben figyeli az alkalmazás szoftverét, és előzetes adatokat gyűjt, amelyek lehetővé teszik hozzon létre egy alapteljesítményt a normál teljesítményhez. Ez önmagában arra késztetheti Önt, hogy változtasson a kapacitáskészletben, ha rossz teljesítményt mutat. Ha az alapjelben minden jól néz ki, akkor léphet a diagnosztikai eszköz hogy megtudja, az alkalmazások éjjel-nappal jól teljesítenek. Ön képes lesz azonosítani, mely alkalmazásokba kerülhet valószínűleg baj a magas kereslet idején. Az felhasználói élmény modul az eszköz segítségével láthatja, hogy honnan származik szolgáltatások iránti kereslet, és mely termékek és szolgáltatások vannak a legnépszerűbbek. Ez egy nagyszerű eszköz az üzleti elemzéshez és az alkalmazás teljesítményének figyeléséhez.

AppDynamics elérhető a egy ingyenes verzió, hívott AppDynamics Lite és van egy fizetett változat is, amely elérhető a következő oldalon egy 15 napos ingyenes próbaverzió. A szokásos fizetett csomagot hívják APM Pro, de két magasabb csomag létezik: APM Advanced, amely hozzáadja a szerver és a hálózati mutatókat, és APM Peak, amely magában foglalja a marketing elemzési funkciókat is. A szolgáltatást alapértelmezés szerint a felhőn nyújtják, de a szoftvert helyszíni telepítésre kérheti. Ha a Cloud verziót használja, akkor még telepítenie kell néhány szoftvert. Ez a App Server Agent és csak a következőre telepíthető: 64 bites Linux és 64 bites Windows környezetek.

6. Új Relic APM

New Relic APM

Az új Relic számos figyelőeszközt állít elő, ezek közül az APM is. A többi elérhető modul: Új műemlék-infrastruktúra, amely betartja az alapul szolgáló hardver és szolgáltatások állapotát, Új Relic böngésző, amely segíti az online vállalkozásokat a felhasználói élmény nyomon követésében, és Új relikviák, amely egy elemző modul. Az New Relic APM a többi modul nélkül működik. azonban, az APM más modulokkal történő kombinálása mélyebb ismereteket fog nyújtani felismerheti a problémák okait, és segít az online szolgáltatás fejlesztésében.

Az Új műemlék A rendszer online szolgáltatás, és ha az infrastruktúrát Cloud szolgáltatások is biztosítják, akkor a megfigyelő szoftver közvetlenül integrálódik hozzájuk. A monitor integrálható a AWS, Google, Microsoft Azure, és Rackspace tárolt szerverek. Integrálódhat a saját helyszíni szervereivel is.

A szolgáltatás elemzi az eseményeket azáltal, hogy megvizsgálja az online szolgáltatások hét leggyakrabban használt nyelvén írt kód teljesítményét: Jáva, node.js, PHP, .HÁLÓ, Piton, Rubin, és Megy. Ez azt jelenti, hogy képes lesz nyomon követni az egyéni szoftver tevékenységeit is, nem csak a jól ismert előre írt alkalmazásokat.

Az APM figyeli az összes internetes forgalmat, beleértve a mobilalkalmazásokból származókat is. Ez a szolgáltatás testreszabva az online vállalkozások számára, például információs webhelyek és internetes áruházak. Az eszköz képes támogatni a az alkalmazások migrálása a helyszíni szerverekről a Cloud szolgáltatásokra és akkor is hasznos, ha új termékek kiadásának irányítása vagy a meglévő webszolgáltatások felújítása. Mindkét adatátvitel a Új műemlék és az adattárolást titkosítás és felhasználói hitelesítés fedezi.

A szolgáltatás irányítópultja sok grafikát tartalmaz, amelyek segítenek Önnek gyorsan azonosíthatja a problémákat és a sikereket. A fő információ, amire szükséged van, az alkalmazásfigyelő képernyőn található. Meglátod válaszidők, átviteli mutatók és hibaarány mind számok, mind mint időmintán ábrázolt grafikonok. Ezenkívül nyomon követheti az egyes látogatók utazásait a webhelyén, valamint áttekintést kaphat az alkalmazás teljesítményéről. Az interfész tartalmazza az adatbázis-megfigyelést, és kereshet az összegyűjtött adatokban a teljesítményproblémák elemzése céljából.

A műszerfal tartalmazza csapat együttműködési funkciók, mint például az információk megosztása és a jegyzetek készítése. tudsz testreszabhatja az irányítópultot és felhasználói csoportokat hozhat létre, különböző csoporttagok számára hozzáférést biztosítva a különböző adatnézetekhez és kezelőszervekhez. Az New Relic APM tud integrálva van az ügyfélszolgálat irányítási rendszerével.

Három terv áll rendelkezésre New Relic APM. Az Pro APM verzió a sor tetején, és elérhető a következő oldalon egy 14 napos ingyenes trial. Egy csökkentett változat, az úgynevezett APM Essentials hiányzik a szolgálat elemző funkciói. A Cloud szolgáltatás fontos eleme az adatmegőrzési periódus, amely lehetővé teszi a teljesítmény lekérdezését az idő múlásával és analitikus betekintést nyerhet az alkalmazás kézbesítésében. Ha nem érdekli ez az adatmegőrzés, akkor beszerezheti APM Lite, ami egy ingyenes verzió APM alapvető fontosságú elemeit, de csak 24 órán keresztül tárolt adatokkal.

7. Dynatrace alkalmazásteljesítmény-menedzsment

Dynatrace Application Performance Manager

A Dynatrace a következőkre terjed ki: Felhő alapú rendszerek és internetes vállalkozások. A szoftver házon belül telepíthető, vagy a felhőn is elérhető. Az árazási struktúra opciókat is kínál; megvásárolhat egy éves licencet, vagy akár a szoftvert is.

Még akkor is, ha úgy dönt, hogy a rendszert online használja, telepítenie kell egy elemet. Ezt úgy hívják OneAgent. Ez az adatgyűjtő monitor jelentést küld az elemző motornak, amely lehet a szerveren vagy a Dynatrace által távolról működtethető. Az OneAgent A monitor telepítése be van kapcsolva Windows Server, ablakok, Linux, és Unix. Ha úgy dönt, hogy a teljes rendszert házon belül telepíti, akkor az egyik operációs rendszerre szüksége lesz a házigazda számára.

A Dynatrace struktúrája egy felhőalapú infrastruktúrát fed le egy vagy alkalmazások, házigazdák és szolgáltatások házon belüli rendszerekhez egy másik csomaggal. A szolgáltatás megosztásán kívül a szoftvert nem értékesítik speciális modulként, így kapsz infrastruktúra-megfigyelés és felhasználói élmény követése az alkalmazás teljesítmény menedzsment rendszerével.

A Dynatrace módszer két szempontból figyeli az alkalmazás teljesítményét. Az egyik szempont összpontosít a kézbesítés mechanikája és ez elérheti az infrastruktúra teljesítményét, valamint mutatók készítését az alkalmazás végrehajtásának teljesítménye szempontjából. A másik szempont az felhasználói tapasztalat. A szoftver naplózza az egyes látogatókat, és méri az alkalmazás használatát és a válaszidőket munkamenetenként.

A Dynatrace csomag a következőket tartalmazza:szintetikus monitorozás.”Ez egy olyan tervezési eszköz, amely a felhasználók cselekedeteit emulálja, és várható látogatói mennyiségeket generálhat. Ez akkor hasznos, ha új oldalakat és szolgáltatásokat szeretne hozzáadni a webhelyéhez. Az ezekből az alkalmazási tesztekből összegyűjtött információk figyelmeztethetnek az infrastrukturális kapacitás növelésének szükségességére, és segíthetnek az új oldalak helyének optimalizálásában is..

8. Splunk IT-szolgáltatás intelligencia

Splunk

A Splunk vonatkozik mesterséges intelligencia (AI) a megfigyelő szoftveréhez. A társaság különféle figyelőeszközöket gyárt, beleértve az infrastruktúra menedzsmentet is. Azonban a termék, amelyre alkalmazások figyelésére van szükség, megnevezésre kerül Splunk IT-szolgáltatás intelligencia. Noha ez az infrastruktúra-figyelő csomag különálló terméke, tartalmaz olyan funkciókat, amelyek figyelemmel kísérik az eseményeket és a hardver állapotát, hogy betekintést nyerjen az alkalmazás rossz teljesítményének okaiba..

Az eszköz AI elemét hozza létre prediktív jelentések ezek megmutatják, hogy hol lehetnek kapacitási problémák. Az eszköz jelzi a kereslet csúcsát és mélységét is, és megjósolja, hogy mikor következik be a kereslet következő növekedése. Ez lehetővé teszi a kötegelt munkák ütemezését csendes időben, enyhíti az infrastruktúrára nehezedő nyomást, vagy extra kapacitást vásárolhat. Ha már rendelkezik alkalmazásfigyelő eszközzel, akkor az alkalmazás teljesítményéhez csak választhatja a kiegészítő ITSI modult. Ez elemezni fogja a meglévő APM naplófájljait, hogy a prediktív képességekre összpontosítson. Az eszköz információkat gyűjt az eseménynaplókból is a szolgáltatásnyújtás problémáinak feltárására.

Splunk ajánlatok egy 15 ingyenes próbaverzió a Sandbox verziójának verziója IT-szolgáltatás intelligencia. A csomag a Splunk egyik fő informatikai figyelő csomagjának kiegészítője, amely kezeli az infrastruktúrát. A cég által kínált fő csomag neve Splunk Enterprise. Ha vállalkozásának nincs helyszíni infrastruktúrája, de teljes mértékben támogatja a Cloud szolgáltatások, akkor ezt kell választania Splunk Cloud. Van egy speciális csomag is, amely figyelni fogja AWS szolgáltatások.

Splunk Enterprise elérhető a 60 napos ingyenes próbaverzió és lehet kapni egy 15 napos ingyenes próbaverzió felhő képe. A Splunk olcsóbb változata, az úgynevezett Splunk fény napi 200 GB-os adatkorlátja van, és megkaphatja egy 30 napos ingyenes próbaverzió. Van még egy ingyenes verzió, amelynek adatkorlátja napi 500 MB. Az informatikai szolgáltatási intelligencia azonban nem adható hozzá az ingyenes Splunk szolgáltatáshoz.

Splunk Enterprise, Splunk fény, és Splunk Free mind végrehajtva, mint helyszíni szoftver és Splunk Cloud online böngészőn keresztül érhető el. A Splunk szoftver telepíthető a következőre: ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer.

9. WhatsUp Gold az Application Performance Monitor kiegészítővel

WhatsUp Gold Applications teljesítményfigyelő

WhatsUp Gold alternatíva a SolarWinds alkalmazásfigyelő megoldás, ha több infrastrukturális megfigyelő eszköz integrálásának útjára kíván lépni. Ezzel a lehetőséggel a Alkalmazásteljesítmény-figyelő egy kiegészítő modul a maghoz WhatsUp Gold csomag. Az alap WhatsUp Gold A terv lehetővé teszi a szerver megfigyelését és a kiszolgálást is hálózati eszközkezelés. A ... val Alkalmazásteljesítmény-figyelő Ha hozzáadjuk ezeket a modulokat, akkor egy rendszerszintű áttekintést kap, amely segít azonosítsa a mögöttes problémákat ami problémákat okozhat az alkalmazások teljesítményében.

A szabvány WhatsUp Gold a szoftver magában foglalja tárolófigyelés és A wifi és a felhő alapú szolgáltatások figyelése. Az eszköz hálózati tulajdonságai elkészítik a rendszer térképét, hogy azonosíthassa, mely hálózati eszközök átengedik a forgalmat másoknak. Ez segít látni hol a szűk keresztmetszetek akadályozzák az alkalmazások kézbesítését a vállalkozás egyes területein. A magasabb csomagcsomagok tartalmazzák a Hálózati forgalom elemzése modul, és ez mély betekintést nyújt a hálózati teljesítménybe. A csúcs WhatsUp Gold a csomag tartalmaz Konfiguráció-menedzsment a hálózati eszközökhöz.

Az Alkalmazásteljesítmény-figyelő a kiegészítő automatikusan naplózza az összes alkalmazást a beállítási fázisban, amely automatikus. Amint a monitor a helyén van, így lesz nyomon követheti az alkalmazás teljesítményét valós időben, mutatók megjelenítése az irányítópulton és riasztások generálása kritikus teljesítményproblémák esetén. Mind a riasztási körülmények, mind az irányítópult kijelzője testreszabható. Az Összetevők összefoglaló irányítópultja az eszközben egy kiválasztott alkalmazás és az összes támogató szolgáltatás nézetét jeleníti meg. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy azonnal megnézze, hogy az alkalmazás teljesítményének problémáit valójában a rendszer más területein felmerülő problémák okozzák.

Az alkalmazáskezelő felismeri a jól ismert alkalmazásokat, például a Apache, Hyper-V, és SQL szerver és az alkalmazástípushoz igazítja felügyeleti tevékenységeit. Azt is beállíthatja a monitorra, hogy nyomon követheti a kevésbé ismert alkalmazásokat és a saját, egyedi használatra készített szoftvereit. Több olyan feltétel van, amelyet az eszköz képes megfigyelni, mint amennyire az egyik képernyőn elférhet, így böngészhet az eszköz opcióival annak megválasztásához, hogy mely állapotokat szeretné megfigyelni. Az egyenes forgatókönyv-rendszer lehetővé teszi az érzékelők kombinálását saját riasztási körülmények létrehozásához, amelyek a rendszer bármely szintjén szerepelhetnek tényezőkön, kombinálva például az alkalmazás kézbesítési sebességét a hálózati eszköz teljesítményével..

Megveheted WhatsUp Gold és annak kiegészítői egyenesen, vagy előfizetjen a szoftverre évente. A cég a Összesen plusz csomag, amely csak eladó, és nem előfizethető. Ez a csomag tartalmazza a tetej összes modulját WhatsUp Gold csomag plusz a Alkalmazásteljesítmény-figyelő és a Hálózati forgalom elemzése, Virtualizációs monitor, és Configuration Manager modulokat. A WhatsUp Goldról többet olvashat áttekintésünkben.

WhatsUp Gold és annak Alkalmazásteljesítmény-figyelő modul fut Windows Server és a demo verzió is futni fog Windows Pro környezetben. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a szoftver futtatására a tempójában kockázatmentes.

10. CA alkalmazás teljesítmény menedzsment

CA alkalmazás teljesítmény menedzsment

CA Technologies három külön csomagot állít elő az alkalmazás teljesítményének figyelésére. Ezek: Alkalmazás teljesítményének figyelése, App Experience Analytics, és Szintetikus monitorozás. E modulok mindegyikét kézbesítjük egy SaaS modell és előfizetéssel felszámítva. A társaság nem kínál mindhárom csomagot. Az App Experience Analytics A rendszer lefedi a felhasználói élményt, és hasznos kiegészítő lenne, ha meg szeretne figyelni egy weboldalt. Az Szintetikus monitorozás A modul a felhasználói elkötelezettségre is összpontosít, és modellezi a látogatói tranzakciókat, így elemezheti egy weboldal teljesítményét. A CA fő APM-terméke azonban az Alkalmazásteljesítmény-menedzsment eszköz.

Ez az APM nagy szervezetekre irányul, és fő jellemzője a csapatmunka előmozdításának képessége. Kulcsfontosságú szempontja a tranzakciós nyomkövető amely összeállítja az alkalmazás- és szolgáltatási függőségek térképét. Az alkalmazásfüggőségek láthatósága: adatbázis teljesítménye. Láthatja az alkalmazás kézbesítésének grafikonjait az idő múlásával, amelyek segíthetnek észreveheti a rendellenes viselkedést, valamint a csúcsigényt és az időszakokat szabad kapacitással.

A monitor által épített alapvonalat folyamatosan frissítik, így jobb betekintést nyújtanak az alkalmazások normál viselkedéséhez az idő előrehaladtával. Ha foglalkoztat konténerek biztonságos alkalmazás szállítás alatt BYOD házirendeket, az APM láthatja az alkalmazások kézbesítését is. A rendszer által gyűjtött adatok a következőkre terjednek ki: host teljesítmény és alkalmazáskód elemzés. A felhőalapú és távoli házigazdák szolgáltatásai szintén szerepelnek az APM látókörében.

Egy magasabb Vállalkozás A terv a rendszer korlátlan használatát kínálja. Ez a szolgáltatás elérhető a felhőn, vagy telepíthető helyiségekre. Az Vállalkozás A terv magában foglalja az adatok 90 napig történő megőrzését az elemzés elősegítése érdekében. Az Essentials A csomag csak 7 napos adatot szolgáltat. Bekapcsolhatja a rendszert egy 30 napos ingyenes próbaverzió, amely alatt az összes megfigyelési adat megőrzésre kerül.

11. AppEnsure

AppEnsure

AppEnsure mindkettőt figyeli felhasználói tapasztalat egy weboldalon és alkalmazás kézbesítés statisztikák az online szolgáltatások hatékony nyújtása érdekében. A riasztási körülmények a felhasználó által tapasztalt rossz teljesítményből származnak. Nem kell megvárnia, hogy panasza érkezzen bármelyik webhely látogatójától, mert a AppEnsure A monitor felismeri a problémát. Valójában képesnek kell lennie fej nélkül szállítás károsodás mert a monitor felismeri a szolgáltatás romlását, még mielőtt eljutna arra a pontra, ahol a webhely felhasználói problémákat észlelnek. Az infrastruktúra-megfigyelés a szerelési problémák okához vezet és lehetővé teszi az erőforrások kiigazítását.

Az AppEnsure A szolgáltatás online módon történik. Amikor elkezdi a szolgáltatást, Az AppEnsure szoftver az összes végfelhasználói alkalmazást megkeresi a rendszeren majd visszakeresheti a támogató alkalmazásokat és szolgáltatásokat. Ez a felfedezési folyamat egy térképet eredményez, amely egy alkalmazás verem.

Miután üzembe helyezte, AppEnsure rögzíti az alkalmazás kézbesítésének teljesítményét minden felhasználó számára. Kezdetben ez az adatgyűjtés lehetővé teszi a rendszer számára hozza létre a normál viselkedés alapmintáját. Miután megállapították a szállítási teljesítmény elfogadható szintjét, a későbbi teljesítményt ellenőrizni lehet bármilyen olyan rendellenességgel vagy a reakcióidő romlásával kapcsolatban, amely a rendszer problémáját jelzi.

Mint AppStack figyelemmel kíséri az alkalmazáscsomagot, képes felhívni a figyelmet arra a szolgáltatásra, amely az alkalmazások kézbesítési problémáinak valószínű oka; ahelyett, hogy csak azt mondanám, hogy egy felhasználó-szemléletű alkalmazás valószínűleg problémákat tapasztal.

A láthatóság AppEnsure magába foglalja helyszíni és távoli erőforrások, valamint felhőalapú szolgáltatások. Az alkalmazáscsomag-figyelés kiterjed a virtualizált környezetekre. Segíti a virtuális gépeket támogató szerverek nyomon követését, és azonosítja az ottani állapotproblémákat. Az AppEnsure különösen jól integrálódik a Citrix XenApp környezetbe.   A kimutatási módszerek: AppEnsure érzékeli és nyomon követi az előre írt alkalmazásokat, például a Microsoft Exchange, a Sharepoint és az ERP rendszereket. Ezenkívül figyelemmel kíséri a saját egyéni alkalmazásokat is.

Az AppEnsure A szolgáltatás előfizetés alapján kerül felszámolásra. Tudod kapni egy 14 napos ingyenes próbaverzió a rendszer.

12. Datadog APM

Datadog APM

Datadog ajánlatok Felhő alapú megfigyelés az infrastruktúra, alkalmazások és eseménynaplók számára. Regisztrálhat csak az alkalmazás teljesítményfigyelőjéhez, vagy mindhárom rendszert kombinálva használhatja a szolgáltatás láthatóságának javítása érdekében. Ezen szolgáltatások mindegyike előfizetéses, és az ár a működtetett házigazdák számától függ. A rendszer képes figyelni helyszíni, felhőalapú és hibrid rendszerek.

Van az infrastruktúra-figyelő ingyenes verziója amely akár öt gazdagép adatait fogja kezelni. Nem kaphat állandóan APM-et, de megszerezheti egy 14 napos ingyenes próbaverzió.

Datadog figyeli az összes alkalmazás iránti kérelmet és nyomon követi annak kézbesítését, amely magában foglalja az események vizsgálatát az alkalmazáskötegekben. Az alkalmazás kézbesítése során megjelenő bármilyen rendellenesség riasztást vált ki. Ezek a riasztások felhalmozódnak, így az irányítópulton azonnal láthatja, hogy melyik alkalmazás bajban van, és úgy tűnik, hogy melyik szolgáltatás okozza a problémát.

A műszerfal nagyon vonzó, és integrálja a grafikus adatok ábrázolását az állapotfelismerés megkönnyítése érdekében. Ön képes lesz nézetet váltani úgy, hogy azokra a végfelhasználókra összpontosítson, akiknek a legrosszabb a teljesítménye, és nagyítás az egyes felhasználókra hogy megvizsgálja azokat a problémákat, amelyekkel az alkalmazás kézbesítése az adott munkamenet során találkozik.

Testreszabhatja az irányítópultot, és akár különféle nézeteket is létrehozhat, amelyeket az egyes csapattagokhoz hozzárendelhet. A rendszer API-kat tartalmaz, így akár integrálhatja a Datadog a műszerfal a saját vállalati rendszerfigyelő oldalaihoz. Interfész a Help Desk szoftver és a Datadog csökkenti a támogató személyzet igényét az alkalmazások közötti váltásra annak érdekében, hogy az emberi hibákról szóló értesítést összekapcsolják az automatikus riasztásokkal.

További segítséget fog kapni a Datadog APM, ha integrálja azt a vállalat Infrastruktúra csomagjával. A két csomagot az adatok megosztására fejlesztették ki, így az alkalmazás teljesítménye révén az infrastruktúra állapotáig tartó nyomkövetés zökkenőmentes.

Alkalmazásteljesítmény-menedzsment

Nem számít, milyen üzleti vállalkozással rendelkezik, az alkalmazás teljesítményének kezelése az informatikai osztály fontos feladata. Az online vállalkozásokban a látogatóknak kínált alkalmazások az egyetlen kapcsolat, amelyet az ügyfelek kapnak a szervezettel, így az alkalmazás garantált teljesítménye elengedhetetlen. Minden más típusú vállalkozás esetében az alkalmazásteljesítmény továbbra is nagyon fontos elem az informatikai rendszerben, és a problémák kiküszöbölése révén az üzleti vállalkozás működik és csökkentse a Help Desk hívásainak számát.

Nem akarod, hogy a rendszer felhasználói kiszámítsák, amikor a vállalkozásod alkalmazásai problémákat tapasztalnak. Ha a szolgáltatás olyan rosszul fordul elő, hogy a felhasználók észreveszik, akkor már sikertelen volt az informatikai menedzser feladata. Tartsa folyamatosan az alkalmazás teljesítményét a listánk egyik eszközével.

Használ egy alkalmazás teljesítményfigyelőt? Használja a listánkban javasolt rendszereket, vagy telepített egy másik APM-et? Hagy egy üzenetet az alábbi megjegyzés részben, és ossza meg tapasztalatait.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 11 =

Adblock
detector