11 legjobb hálózati felderítési eszköz és szoftver

11 legjobb hálózati felderítési eszköz és szoftver

A hálózatok nagyon bonyolulttá válhatnak. Előfordulhat, hogy csak néhány modemhez és nyomtatóhoz csatlakoztatott eszközt indít el, és ebben a pillanatban a hálózat könnyen leképezhető. Ugyanakkor, ha maximalizálja a hardver használatát a végrehajtással virtualizáció és elkezdi hozzáadni a speciális kiszolgálókat tároláshoz és alkalmazásokhoz, könnyen megtalálja az üzleti hálózatához létrehozott összes út nyomon követését. Nagyon gyakori a használata Napjainkban felhőalapú szolgáltatásokat és a wifi-kapcsolatokat rendszeresen telepítik az irodákban a vezetékes hálózatok mellett. Szóval, meg kell szereznie mindezeket hibrid hálózatok dokumentált.

Szerencsére nem kell tollat ​​papírra helyeznie ahhoz, hogy megkapja a hálózatát, és nem is kell beállítania egy táblázatot az összes hálózati berendezés rögzítéséhez..

Az alábbiakban részletesebben bemutatjuk a legfelső szerszámválasztékunkat, de ha csak idő áll összefoglalásra, itt van a legjobb hálózati felderítő eszközök listája:

 1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES Kísérlet) Ez az eszköz az SNMP eljárásokat használja a hálózathoz csatlakoztatott összes eszköz felfedezésére és a topológia változásainak nyomon követésére.
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) A PRTG figyeli a szervereket és alkalmazásokat, valamint a hálózatokat; az SNMP-t használja a hálózatok feltérképezésére és a változások nyomon követésére.
 3. Atera hálózati felfedezés (ingyenes próbaverzió) Teljes, távoli megfigyelő és felügyeleti rendszer, amelyet irányított szolgáltatók (MSP) felé irányítanak.
 4. ManageEngine OpManager (ingyenes próbaverzió) Ez az eszköz telepíthető Linux vagy Windows rendszerre, és remek leképezési lehetőségeket kínál, amelyek táplálják az automatikus felismerési adatokat.
 5. Nagios XI Saját hálózati megfigyelési protokollal rendelkezik, amely elősegíti a hálózat felfedezését.
 6. kaktusz SNMP-vezérelt hálózati megfigyelő rendszer, amely magában foglalja az automatikus felfedezési fázist; Telepíti az Unix, Linux és Windows rendszereket, és ingyenesen használható.
 7. Zenmap Alapvető előlap az NMap hálózat felfedező és megfigyelő eszközéhez.
 8. Spiceworks Hirdetés-támogatott SNMP-alapú hálózati megfigyelő eszköz, amely magában foglal egy automatikus felfedező funkciót.
 9. NetBrain Felhő alapú fizetett szolgáltatás 14 napos ingyenes próbaverzióval, ez a hálózati monitor tartalmazza az automatikus felfedezést és néhány nagyszerű leképezési lehetőséget.
 10. TopMaze Ingyenes, felhőalapú hálózati monitor és térképező, amely folyamatosan futtatja felfedezési folyamatát.
 11. InterMapper A Windows, Linux és Mac OS speciális hálózati leképező eszköz létrehozza az aktuális hálózat elrendezését, miután az SNMP-n keresztül keresett.

A legjobb hálózati felderítési eszközök

Ez a lista számos különféle eszközt tartalmaz, így Önnek képesnek kell lennie megtalálni a hálózati felfedező szoftver ez az Ön számára megfelelő, ha elolvassa a választásunkat.

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds NPM térkép

Nagyobb szervezetekre, amelyeknek nemcsak a hálózati leképezőkre van szükségük a hálózatkezelési funkciókra, behívjuk a SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő. Ez az eszköz a hálózathoz csatlakoztatott összes berendezés nyomon követésével kezdődik. A telepítési folyamatok tartalmaznak egy automatizált hálózati felfedezés fázis.

Az Hálózati teljesítményfigyelő termel a hálózat térképét, amely világossá teszi, hogy az összes felszerelés hogyan kapcsolódik egymáshoz. A térkép linkeket tartalmaz az interneten keresztül távoli helyek és Felhő alapú szolgáltatások, és magában foglalja wifi rendszerek. A hálózat grafikus kijelzői, amelyeket a Network Monitor automatikus felfedezési folyamata készít, tartalmazzák egy vezeték nélküli hálózat hőtérképe. Ez egy fantasztikus hálózati leképezési bónusz, mert megmutatja, hogy a wifi jelek hol fedik egymást, és hol vannak a szolgáltatás holt zónái. A hőtérkép adatai egyértelművé teszik, hogy hol helyezze el a wifi útválasztóit annak érdekében, hogy teljes jelátvitelt biztosítson az egész épületben.

Maga a hálózati térkép lesz automatikusan frissül ha hozzáad, mozgat vagy eltávolít egy darab hálózati eszközt. A térkép összekapcsolja a hálózat útválasztóinak, kapcsolóinak és végpontjait. A térkép színkódolt a túlterhelt kapcsolatok piros színnel jelennek meg. Ezenkívül kiolvassa az egyes kapcsolatok által hordozott adatmennyiségeket.

Az Hálózati teljesítményfigyelő magában foglal két másik leképezési lehetőséget is, amelyek szintén automatikusan generálnak hálózati megjelenítést. Ezek NetPath és PerfStack. NetPath megtekintheti az összes hivatkozást, részletezve azokat az eszközöket, amelyeket az adatoknak át kell haladniuk az adott adott berendezés közötti utazás során. Ezek a linkek még az interneten is kiterjednek, hogy tartalmazzák Felhő alapú szolgáltatások. PerfStack egy igazán hasznos eszköz, amely magyarázatot nyújt Önnek az alkalmazások és szolgáltatások miért teljesítenek rosszul. Ez a képernyő egy adott alkalmazás folyamatban lévő teljesítménydiagramjait mutatja, az egyes alatt álló szolgáltatásokkal együtt - az alapul szolgáló rétegeket támogató szolgáltatások és hardver verem formájában is megjelennek. Ez segít a teljesítmény problémák azonnali azonosításában.

Az Hálózati teljesítményfigyelő egy átfogó felügyeleti rendszer, amely képes folytassa a hálózati térképek és a teljesítménymutatók valós időben történő beállítását. Ezenkívül figyelmeztet, ha a működési mutatók figyelmeztető körülményekbe kerülnek. Teljes, élő kezelési rendszerként ez a csomag nem olcsó. Telepíti a Windows Server környezetbe, és megkaphatja egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

Ha valójában nem a teljes hálózati megfigyelő rendszer piacán van, és csak olyan eszközt szeretne, amely képes feltérképezni a hálózatot, akkor tekintse meg a SolarWinds hálózati topológia leképező. Ez az eszköz olcsóbb, mint a Hálózati teljesítményfigyelő. A Windows 10 és a Windows Server rendszeren is fut, és kaphat is egy 14 napos ingyenes próbaverzió. Ez az eszköz elkészíti a hálózat egy szép, egyértelmű térképét, amelyet készíthet export Visioba.

Az Hálózati topológia leképező választási lehetőséget kínál a felismerési módszerekre, és így is lesz kiterjed a virtuális környezetekre és a webhelyen kívüli erőforrásokra is. A térképen minden csomópont egy ikon, amelyhez vezet részletek képernyő , amely megmutatja az eszköz típusát és annak aktuális állapotát. Megváltoztathatja a hálózati térkép ábrázolásának stílusát és frissítheti a csomópontok adatait, hogy az eszközök sorozatszáma helyett az ön által használt nevekkel egészítse ki. Ön elhagyhatja a Hálózati topológia leképező futni, hogy elérje frissítse a hálózati térképet automatikusan amikor megváltoztatja a rendszer hardverét.

SolarWinds Network Performance MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES Kísérletet a SolarWinds.com webhelyre

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

PRTG hálózati térkép

Paessler PRTG egy kombinált hálózati eszközfigyelő, forgalom elemző és szerver állapotkezelő. Ez nyomon fogja követni az összes hálózati hardver és támogató eszköz állapotát és teljesítményét. A szerver állapotának figyelése kiterjed a Cloud tárolására és az online alkalmazási szolgáltatásokra is. Az alkalmazási tranzakciókat és az erőforrás-felhasználást szintén lefedik, és a monitor kiterjed az adatbázis-tranzakciók nyomon követésére is, amelyeket a szerver alkalmazás fut. A PRTG a virtuális környezetre és a wifi elemeire is kiterjed. Az összes ilyen típusú szolgáltatás sok nyomon követést igényel, és nagyon nehéz lehet a különböző típusú rendszerek közötti összes interfész fogalommeghatározása..

hálásan, ezt a bonyolult hálózatkövető rendszert nem kell saját maga beállítania. A szoftver telepíti magát, és a telepítési lépés az egyik egy hálózati felfedezési szakasz amely dokumentálja és felsorolja ezeket a különféle eszközöket és hogyan működnek együtt. Választhat a rendszer online verziójáról, de ehhez még szükség van egy ügynökre a rendszerre történő telepítéshez. A PRTG műszerfal képes a térképeket összeállítani, amelyek a hálózat összes különféle elemét képviselik. Hozzáférhet a megjelenő térképekhez virtualizáció, wifi teljesítmény, VoIP forgalom, általános hálózati teljesítmény link alapján és végtől végig, és kapcsolat az interneten keresztül egészen más társaságok tulajdonában lévő és kezelt hálózati kapcsolatok működéséig és a szerver teljesítményéhez.

Paessler PRTG-k A figyelő rendszer folyamatosan gyűjti az adatokat a rendszeren, és jelentést készít élő állapotok minden eszközén, beleértve a szerver feltételeit. A rendszer bármely részén felmerülő problémákról azonnal értesíteni kell a konzolt. Azok a riasztások testreszabhatók, így meghatározhatja a hibák és figyelmeztetések saját kombinációját, amelyek arra késztetnének, hogy üljön fel és figyelmeztessen, ahelyett, hogy értesítést kapna az alacsony festékfesték-szintről vagy más, nem kritikus karbantartási körülményekről. Ezeket a kisebb problémákat nem kell elvetni, mert különféle típusú riasztásokat irányíthat a különböző csapattagokhoz.

Amíg ez a monitorozás folyamatban van, a hálózati felfedezési folyamat tartja a hurkot. Tehát az esetleges áramkimaradások vagy teljesítményproblémák tükröződnek a különböző hálózati térképeken. Nem kell frissítenie a hálózati leltárt, ha felszerelést hozzáad, eltávolít vagy áthelyez, mert a monitor észleli ezeket a változásokat, és frissíti a hálózati térképeket.

Az PRTG A rendszer hozzáférhető, mint a Felhő szolgáltatás, vagy telepíthető telephelyre - a szoftver Windows 10 és Server környezetben fog futni. A rendszer ingyenesen elérhető a kis hálózatok figyelésére. Egy kicsi rendszernek azonban nem lesz szüksége az összes megfigyelő eszközre, amelyek a rendszerbe vannak csomagolva PRTG eszköz; ez az opció hasznosabb lenne részleges telepítésként az értékeléshez, mielőtt a rendszert lefednék egy nagy hálózatra. Ön is kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverzió nak,-nek PRTG.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES Kísérletet a Paessler.com webhelyre

3. Atera hálózati felfedezés (ingyenes próbaverzió)

11 legjobb hálózati felderítési eszköz és szoftver

Atera jelentése egy felhőalapú támogatási platform menedzselt szolgáltatók számára. A csomag tartalmazza távfelügyelet és -kezelés (RMM) funkciók és professzionális szolgáltatás automatizálás (PSA) rendszereket. Az Atera RMM funkciói között szerepel egy hálózati felderítő eszköz.

Hálózati felfedezés különösen fontos az MSP-k számára. A szolgáltató cég szerződést köt az ügyfelek hálózatainak kezelésére. Számos, az MSP-szerződést megkötő ügyfél azonban ezt teszi, mert nem volt sok sikere a saját hálózatának kezelésében. Induló vállalkozások és növekvő kisvállalkozások esetén lehetséges, hogy az ügyfél-üzletben soha nem voltak képzett hálózati szakemberek a helyszínen. Nagyon általános, hogy ezek a vállalatok nem tudják pontosan, milyen felszerelésük van a helyszínen.

A felszerelés leltárának hiánya miatt az MSP nagyon megkönnyíti a kliens követelményeinek megfelelő meghatározását. E szolgáltatási körről szóló nyilatkozat nélkül gyakorlatilag lehetetlen szerződést írni és a megfelelő számú alkalmazottat elosztani a támogatási megállapodással.

Az Atera hálózati felfedező eszköz nagyon hasznos az MSP és az ügyfél közötti megállapodás-létrehozási folyamat részeként. Ez szintén hasznos eszköz úgy, hogy az MSP észrevegye, amikor egy távoli ügyfél olyan kiegészítő eszközöket ad hozzá, amelyek nem voltak az eredeti megállapodás része.

A hálózati felderítési folyamat az Atera alatt fut az ügyfél fedélzeti beépítési folyamata teljes rendszerleltár létrehozásához. Ezután folyamatosan fut, hogy észrevegye, amikor a berendezést hozzáadják vagy eltávolítják. Ez a folyamatos készletfrissítés nagyon fontos követelmény a számlázáshoz. Az MSP-k naplózhatják a felszerelés pontos dátumát, így nem hagyják ki a rejtett módon hozzáadott eszközök díját..

A motorháztető alatt az Atera automatikus felismerési funkciója támaszkodik SNMP eljárások, tehát a hálózati teljesítményfigyelővel együtt fut, amelyet az RMM tartalmaz.

Felhő alapú szolgáltatásként az Atera előfizetéssel felszámítva. Az ügyfelek választhatják, fizetnek-e havonta vagy évente. Az éves díj olcsóbban működik, de az összes díjat előre be kell fizetni. A díjakat technikusonként vetik ki, és az üzlet bővülésekor könnyű további számlákat felvenni. Ez a skálázhatóság teszi az Aterat jó választás kezdőknek, független szakembereknek és gyorsan bővülő MSP-knek.

Az Atera a műszerfalon elérhetővé teszi szolgáltatásait. Ez a konzol tartalmazza a felszerelés leltárt, valamint az élő hálózat megfigyelési állapotát, amelyeket grafikonok és diagramokként mutatnak be. A technikus megkapja hozzáférés a konzolhoz egy böngészőn keresztül és az MSP-nek nincs további szoftvere a telepítéséhez a webhelyen. A megfigyelt rendszerhez azonban ügynököket kell telepíteni rá.

Az Atera csomag három kiadásban érhető el: Pro, Növekedés, és Erő. Ezek a kiadások tartalmazzák a hálózati felfedező funkciót. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió Az Atera munkatársa, hogy a szolgaltakat a tempójával tegye meg.

Atera Network DiscoveryStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. ManageEngine OpManager (ingyenes próbaverzió)

OpManager hálózati térkép

ManageEngine OpManager egy kiterjedt hálózatkezelő rendszer, amely tartalmaz egy automatikus felderítési funkciót. A rendszer a telepítés során megvizsgálja a hálózatát az eszközökön, majd folyamatosan ellenőrzi az összes berendezést. Az egyes készülékek közötti kapcsolatok lehetővé teszik az OpManager felépítését hálózati térképek.

A térképek különféle formátumokban jeleníthetők meg. Ezek közé tartozik egy egyszerű 2. réteg térkép amely az összes berendezést egyenes vonallal ábrázolja, amely a köztük lévő kapcsolatokat ábrázolja. Ön is kaphat OPManager megjeleníteni a helyiségek 3D-s nézete, megmutatja az egyes berendezések helyét. Ha házon belüli szerverek állványokban vannak tartva, akkor azokat meg is szerezheti OPManager felület, amely megmutatja a szerverek helyzete a szekrényben. Végül válthat világnézet amely egy valós földrajzi térképet mutat, amelyben vállalkozásának összes weboldala össze van kapcsolva. Annak ellenére, hogy a térképen rajzolt linkek nem tükrözik pontosan az összes internet bonyolultságát topológia a webhelyei között olyan teljesítménymutatókat jelenít meg, amelyek a webhelyek közötti linkek átlagos sebességét mutatják.

OPManager folyamatosan figyeli a hálózati berendezéseket, a Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP) módszertan. Ez a rendszer lehetővé teszi az eszközügynökök számára, hogy a riasztási körülményeket visszakerüljék a vezérlőhöz, hogy lépést tartson az összes hálózati eszköz állapotával.. Ez az állandó megfigyelés észleli a hálózat készletében bekövetkező változásokat, és automatikusan frissíti a hálózati térképeket.

OPManager tartalmaz egy hálózati leképező eszközt, amely lehetővé teszi Készítse el saját hálózatának saját térképeit. A hálózati monitor megkeresi az eszközöket az Ön számára, majd módosíthatja az elrendezés ábrázolását, hogy jobban megfeleljen a vállalat grafikai tervezési szabványainak..

A hálózati monitor képes kezelni virtuális környezetek és feltérképezi azokat az Ön számára. Ez is képes nyomon követni VoIP forgalom fut az adat hálózaton, és képes integrálja a wifi útválasztókat és Felhő alapú szerverek a hálózati térképen. OPManager magában foglalja a hálózati forgalom elemzését, és kaphat forgalomáramlási információkat linkekenként és végponttól a hálózati térképeken.

OPManager elérhető a Linux és ablakok környezetben. Van egy ingyenes verzió , amely lehetővé teszi legfeljebb három eszköz kezelését. Az ingyenes verzió segítségével megismerheti a rendszert, és így is használhatja egy ingyenes próbaverzió, mielőtt elkötelezi magát a teljes rendszer megvásárlásához. Ezután a hálózat méretétől függően frissíthet a Standard, a Professional vagy az Enterprise kiadásokra - kezdve 245 dollárról 10 eszközre, 345 dollárra 10 eszközre, illetve 11 555 dollárra 250 eszközre..

ManageEngine OpManagerDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

5. Nagios XI

NagiosXI

Kétféle lesz Nagios megfigyelő szoftver. Ezek Nagios Core és Nagios XI. Amit meg kell fontolnod Nagios XI. Nagios Core jelentése egy ingyenes, nyílt forrású hálózati menedzsment eszköz. Ennek azonban nincs megfelelő előnye. Van egy Nagios közösség következőkből készült Nagios felhasználók és kaphat felületeket Nagios Core a közösségi fórumon, ezen felhasználók némelyikétől ingyen. azonban, Nagios XI jelentése Nagios Core val vel egy professzionális felülettel, tehát jobb, ha megy erre a verzióra.

Az Nagios XI lakosztály tartalmazza egy automatikus felderítési modul amely leképezi az összes hálózatot az Ön számára, és összeállítja a készletlistát. A Nagios XI van egy igazán hasznos segédprogramja, azaz hogy lesz ismételje meg a hálózat összes tevékenységét, a forgalmi szintek megjelenítése egy hálózati térképen. Ez azt jelenti, hogy áttekintheti a hálózati torlódások periódusait, és figyeli, hogy a szűk keresztmetszetek megjelennek. Ez egy nagyszerű eszköz a rendszer gyengeségeinek elemzésére, mivel újra és újra megvizsgálhatja az eseményeket, ügyelve arra, hogy pontosan megértse, mi történt.

A monitor megfigyeli és rögzíti a hálózati berendezés állapotát, és látni fogja riasztások, ha hiba és figyelmeztető körülmények lépnek fel. A riasztások megjelenítésén túl az irányítópulton, megkaphatja Nagios-t, hogy e-mailben vagy SMS-ben értesítse a csapattagokat. Ezeket a figyelmeztetéseket a csoport különféle tagjaihoz lehet irányítani, a forrás és a súlyosság függvényében. Az irányítópult testreszabható, ami azt jelenti, hogy hozzáférést biztosíthat a különböző nézetekhez és kezelőszervekhez a különböző csapattagok számára. Az irányítópult kütyüi tárcsákat, grafikonokat, hisztogramokat és diagramokat tartalmaznak, amelyek megkönnyítik az adatok megtekintését.

Nagios XI fut tovább CentOS vagy Redhat Enterprise Linux 6. vagy 7. verzió. Van egy ingyenes verzió nak,-nek Nagios XI. Ez képes a kis hálózatok megfigyelésére. Ingyenes Nagios XI mindössze hét berendezés megfigyelésére korlátozódik. A rendszer fizetett verziója standard verzióban és drágább Enterprise Edition változatban kapható, a hálózat méretétől függően.

6. Kaktusz

Kaktuszkészlet

Mint a listában szereplő legtöbb eszköz, a Cacti a SNMP protokoll a hálózati eszközök figyelésére. Nagy előnye a SNMP módszertana az, hogy beépített hálózati felfedezéssel rendelkezik. Ennek oka az, hogy minden hálózati eszköz rendelkezik SNMP ügynökök telepítve van rájuk, tehát minden figyelő programnak csak jelentési kérelmet kell továbbítania a hálózaton, hogy értesítéseket kapjon az összes hálózati eszközről. Ez lehetővé teszi egy kezdeti hálózati eszközleltár össze kell állítani. A SNMP rendszeresen újra kiadják. Ez azt jelenti a felszereléslistát folyamatosan frissítjük. Tehát, ha eszköz hozzáadása vagy eltávolítása történik, ezek a változások automatikusan regisztrálódnak a készletben.

kaktusz jelentése egy ingyenes, nyílt forrású rendszer amelyet az adatgyűjtés előtérbe helyezése céljából hoztunk létre RDDTools. Tehát mindkét rendszert telepítenie kell a hálózat felfedezéséhez és megfigyeléséhez. Az RDDTool rendszer is nyílt forráskódú és ingyenesen használható.

Az kaktusz a csomag tartalmaz egy sor grafikonsablonok. A felhasználói felületet testreszabhatja a grafikonsablon-csomag egy részének kiválasztásával. Több felhasználói fiókot is létrehozhat, és mindegyikhez különféle grafikonkészleteket rendelhet hozzá. Az ingyenes eszköz akkor hasznos, ha lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtapasztalják saját szolgáltatásaikat a bérelt szolgáltatások forgatókönyveiben, a SaaS szolgáltatásban, a tárolási szolgáltatásokban és akár az internetszolgáltatásokban is. A költségmentes modell azt jelenti, hogy a szoftver nagyon sok példánya nem növeli a költségeket.

kaktusz és RDDTools telepíthető Linux, Unix, és ablakok.

7. Zenmap

Zenmap képernyőképe

Zenmap egy grafikus felület a Nmap. Mindkét Zenmap és Nmap vannak szabadon használható. Nmap jelentése biztonsági ellenőrzési eszköz, de használható hálózati szkennelésre. Az egyes csomópontok részletei tartalmazzák az operációs rendszert, a gyártót, az eszköz típusát, az IP-címet, a hostnevet és az eszköz portjainak állapotát.

A felhasználói felület Zenmap nagyon alapvető fontosságú, és az eszköz nem rendelkezik a listán szereplő többi eszköz folyamatos hálózatfigyelő képességével. azonban, Az Nmapnek hatalmas követése van és a kombináció Zenmap és Nmap széles körben elterjedt. Ezek az eszközök hasznosak lesznek az Ön számára ad-hoc rendszer szkennel és biztonsági ellenőrzések. Mint Zenmap ingyenes, akkor nem kell aggódnia a költségvetés miatt, ha a szokásos hálózatfigyelő eszköz mellett telepíti azt.

Zenmap és Nmap telepítésre kerül ablakok, Linux, BSD Unix, és Mac operációs rendszer.

8. Fűszernövények

Spiceworks Network Mapping

Spiceworks hálózati megfigyelő eszközkészletet állít elő, amely telepíthető telephelyre vagy elérhető online. Minden Spiceworks az eszközök ingyenesek, de hirdetésekkel támogatottak. Annak érdekében, hogy az összes eszköz naplózott legyen, a Spiceworks Inventory modult kell használnia. Ha inkább a szoftvert telepíti, akkor tudnia kell, hogy fut Debian és Ubuntu Linux és tovább ablakok és Mac operációs rendszer.

A Leltár eszköz fog keressen a rendszeren, és naplózza a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt. Nem csak az összes berendezést regisztrálja, de a létesítmény az egyes eszközök működési részleteit is megadja. A vizsgálat során naplózza az összes rendelkezésre álló szoftvert. A Készlet eszköz folyamatosan frissíti az összes szoftvert a legújabb verziókkal és telepítse a javításokat, amikor elérhetővé válnak. Azt is láthatja, hogy mely alkalmazások terhelik túl a hálózatot, és megfigyelheti az adatáramlásokat, amelyek szűk keresztmetszeteket eredményeznek.

A Spiceworks Network Mapper telepítésével javíthatja az adatok láthatóságát, és a listanézetekről a hálózat grafikus ábrázolására válthat. Ez az eszköz a. Által regisztrált információkat használja Spiceworks Leltár, ezért a telepítőnek telepítenie kell a térképkészítő működését. Meglátod forgalom az eszközök közötti összeköttetéseken, amelyeket a linket ábrázoló vonal vastagsága képvisel. A térkép borítja 2. réteg (kapcsolók) és 3. réteg (útválasztók) eszközök. A térképen található eszközikonok hivatkozásként szolgálnak a részleges oldalakhoz, ahol láthatják az egyes berendezések állapotát és működési módszereit.

tudsz jelentéseket generál a leltárrendszerből amely felsorolja az eszközöket típus szerint, vagy kinyomtathatja a felhasználási grafikonokat. A szerver adatainak borítója lemezmennyiségek és felhasználás, memória rendelkezésre állása, és CPU használata. A Leltár csomag link a Spiceworks Help Desk modulhoz. Ezek magukban foglalják az egyes végpontok felhasználói adatait és az Ön linkjeit Active Directory a felhasználói engedélyek kezelésének elősegítésére szolgáló megvalósítás. Az Leltár A rendszer a rendszer más ágainak elérésével segíti az összes érdekelt fél tájékoztatását és figyelemmel kísérését.

9. NetBrain

NetBrain térkép

NetBrain nagyszerű hálózati felderítési eljárás. A szoftver online elérhető de képes beépülni a hálózatába az eszközök leltára. Írja be a hálózat egyik kulcsválasztójának IP-címét és a NetBrain a rendszer bejárja az összes hálózati eszközt. A telepítés következő fázisa a hálózati térkép automatikus létrehozása. A térkép interfészt biztosít a NetBrain csomag.

A. Hálózati felfedezési funkciója A NetBrain automatikusan figyelemmel kíséri a rendszert és a frissítéseket amikor eszközöket ad hozzá vagy távolít el. A rendszer naplózni fog 2. réteg és 3. réteg eszközöket és segítenek a konfigurációk kezelésében. Az Konfiguráció-menedzsment szerszám be NetBrain figyelmeztetések jogosulatlan változásokról és naprakészen tartja a hálózati berendezés firmware-jét.

A hálózati térképek képesek azonosítani virtuális környezetek így láthatja, hogy hány virtuális gép (virtuális gép) függ az egyes kiszolgálóktól. Módosíthatja a térképeket menet közben, linkek nézetének kérésére vagy megszerzésére jelentések a végpontok közötti tevékenységekről egy adott úton. Ez a betekintés segít azonosítani a szűk keresztmetszeteket, és megkeresheti a forgalom átirányításának lehetőségeit a bajba jutott hardverektől is.

A folyamat automatizálása lehetővé teszi, hogy a parancsfájlokat bizonyos trigger körülmények között működtesse. Az automatizálás egy „úgynevezett” rendszeren keresztül működikrunbooks.”Ezek olyan munkafolyamatok, amelyek szoftverfrissítési feladatokat, valamint adatgyűjtési és elemzési rutinokat tartalmaznak. Az elemzési funkciók segítenek spot behatolás és segíthet benne is az alhálózatok jobb méretezése. Az NetBrain a rendszerből mintát lehet venni 14 napos ingyenes próbaverzió.

10. TopMaze

TopMaze

TopMaze egy új hálózati leképező eszköz, amelyet a Correlsense, amelynek fő terméke egy alkalmazás teljesítményfigyelő. Az TopMaze termék ingyen elérhető és a következőképpen érhető el: egy felhőalapú szolgáltatás. Ez a hálózati leképező eszköz megfelelő kis- és középvállalkozások.

Ez az eszköz indul a hálózati eszközök feltérképezése. Az ebben a felfedezési szakaszban összegyűjtött információk belekerülnek leltár. Az automatikus keresésének funkciója TopMaze nem egy egyszeri folyamat. Ismét fut a készlet változásainak észlelésével és a rendszerregiszter ennek megfelelő frissítésével.

Az TopMaze eszköz tartalmazza egy hálózati térképező. Ez a hálózat ábrázolásait eredményezi, így egy pillanat alatt láthatja, amelyhez minden eszköz csatlakozik. Ez a térkép is automatikus frissítés az erőforrás-készlet változása esetén.

A tevékenység ellenőrzése TopMaze segít azonosítani a behatolást. Jogosulatlan eszközök megpróbál csatlakozni a hálózathoz, egy felhasználó szokatlan tevékenysége vagy egy kiszolgálón figyelmeztet a lehetséges eseményekre adatlopás kísérletek vagy hacker tevékenység.

A térképek TopMaze ne csak a hardverre összpontosítson. A rendszer is megvizsgálja és felsorolja az összes szoftvert, amelyet a készüléken használ. Kaphat olyan térképeket, amelyek megmutatják, hogy honnan érkeznek ezek az alkalmazások, és mekkora szerver-teljesítmény igényel végrehajtást. Kiválaszthatja az alkalmazásonkénti hálózati forgalmi folyamatok megtekintését is. A szoftverfigyelés kiterjed a licenchasználat feltérképezésére is, így elpusztíthatja az elhagyott folyamatokat, amelyek felfüggesztik és megakadályozzák a valódi felhasználókat a licencprogramhoz való hozzáféréstől.

Ez egy nagyszerű eszköz a hálózat, a szerver és az alkalmazás teljesítményének integrálása egy térképvezérelt vizuális felületen keresztül. A grafikus ábrázolások időmegtakarító képességének javítania kell a hálózati adminisztráció hatékonyságát, és elősegítheti a problémák elhárítását, mielőtt a figyelmeztető állapotok kritikus hibákhoz fordulnának.

11. Intermapper

InterMapper

InterMapper a. terméke HelpSystems. Az eszköz telepítésre kerül Linux, ablakok, és Mac operációs rendszer. Ez az eszköz számos technológiát használ a hálózathoz csatlakoztatott eszközök észlelésére. Ezek a módszerek magukban foglalják SNMP és fütyülés. Az eszköz tartalmazza egy automatikus felderítési modul, amely összeállítja a hardverlistákat és létrehoz egy térképet a rendszerről. A felfedezés folyamata folyamatos így a hálózati erőforrások bármilyen változása automatikusan tükröződik a leltárban és a segédprogramban szereplő hálózati térképeken.

Ha WAN-t futtat, megteheti exportálja az Intermapper adatait a Google Maps átfedésére hogy megmutassa hálózatát egy valódi világtérképen. Ezek az exportok lehetnek szkriptek és időszakosak, így világszerte elérhetővé válik a hálózat állapotának térképe.

Mint a InterMapper A rendszer támaszkodik SNMP, a folyamatos állapotfigyelés folyamatainak szerves része. Ez a megfigyelés kiterjed az eszközügynökök által küldött riasztási üzenetek gyűjtésére is, így azonnal értesítést kap, ha a rendszerrel kapcsolatban problémák merülnek fel. Ezeket a riasztásokat megjelenik a rendszerkonzolban, és beállíthatja a riasztási mechanizmust is az Önnek vagy a csapat másik tagjának e-mailben vagy SMS-ben elküldött értesítések.

Készíthet műveleti szkriptek amelyeket riasztási körülmények váltanak ki, és megkapják automatikus hibamegoldás. Az adatok, amelyek InterMapper A gyűjtemény az eszköz állapotát és a hálózati forgalmi folyamatokat tartalmazza. A riasztási feltételek között szerepelnek a forgalmi torlódások, valamint az eszközök állapota.

Az InterMapper A rendszer előfizetés alatt elérhető és van egy ingyenes verzió 10 eszközre korlátozott figyelési és leképezési funkciókkal. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió a teljes fizetett változat.

Hálózati felderítési eszköz kiválasztása

Mint látható a listánkról, A hálózati felderítő eszközök minden formában és méretben kaphatók. Az automatikus felismerés funkció nagyon sok hasznos beállítási szolgáltatás hálózati megfigyelő rendszerek. Ez szintén nélkülözhetetlen elem biztonsági megfigyelő szoftver, így sok választási lehetőséget kap, amikor a hálózat automatikus feltérképezésének módját keresi.

Az összeállított lista tartalmazza kis és közepes hálózatokhoz megfelelő eszközök és mások, amelyek csak valóban érdekli a nagy szervezeteket bonyolult hálózatokkal. A hálózat mérete, a költségvetés és a kiszolgálók operációs rendszere valószínűleg a három legfontosabb kiválasztási kritérium, amelyek befolyásolják a hálózati felderítő rendszer kiválasztását.

Hálózati felderítő eszközt alkalmaz a vállalatában? Használ-e az útmutatóban felsorolt ​​eszközök egyikét, vagy van más eszköz, amelyet javasolhat? Hagy egy üzenetet az alábbi megjegyzés részben, tudassa velünk tapasztalatait.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 61

Adblock
detector