11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

A “hálózati kérdésnek kell lennie” egy általános következtetés, amelyet páratlan PC-, alkalmazás- és rendszerproblémák elhárításakor értek el. Az a személy, aki ezt a kijelentést közli, általában átadja a dollárt a valakinek, aki hagyja kitalálni, hogy mi a rejtélyes „hálózati probléma” valójában. Ha ezt olvassa, akkor valószínűleg valaki te vagy.

Ebben a részben bemutatunk néhány eszközt, amelyek megkönnyítik a hálózati hibaelhárító feladatát, és példákat mutatunk be az induláshoz. Függetlenül attól, hogy Ön energiafelhasználó, és ki akarja találni ezt a saját maga, a rendszergazda, akinek a feladata annak bizonyítása, hogy valóban a fejlesztő hibája, vagy egy csapatvezetõ, aki arra törekszik, hogy informatikai személyzetét olyan eszközökkel látja el, amelyek segítenek a problémák hatékonyabb megoldásában, ez a cikk lesz valami neked.

Az alábbiakban kiválasztott eszközök mindegyikét részletesebben áttekintjük, de ha kevés az ideje, itt van a mi a legjobb hálózati diagnosztikai és hibaelhárítási eszközök listája:

 1. SolarWinds portolvasó (INGYENES LETÖLTÉS) – Ingyenes eszköz a hálózati eszközök portjainak ellenőrzéséhez, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincsenek felügyelet nélküli portjai nyitva.
 2. Paessler hálózat hibaelhárítás a PRTG-vel (INGYENES Kísérlet) – Infrastruktúra-irányítási rendszer, amely magában foglalja a kikötői megfigyelést.
 3. fütyülés – Egyszerű parancssori segédprogram, amely ellenőrzi a kapcsolatok sebességét.
 4. tracert – Ingyenes parancssori segédprogram, amely felsorolja a várható ugrásokat egy hálózati vagy internetes rendeltetési címre.
 5. ipconfig – Ez a parancssori eszköz jelenti a PC összes hálózati adapterének IPv4 és IPv6 címeit, alhálózatait és alapértelmezett átjáróit..
 6. netstat – Ez az eszköz megjeleníti az aktív kapcsolatokat a számítógépen.
 7. nslookup – Windows, Unix, Linux és Mac OS esetén érhető el, ez az eszköz DNS-kiszolgáló diagnosztikát biztosít.
 8. Sebesség és fel / le teszthelyek – Azon webhelyek listája, amelyek tesztelni fogják az internetkapcsolatot.
 9. Sysinternals – A Microsoft számára a Windows számára készített eszközök, amelyek segítenek az Active Directory hibaelhárításában és beállításában.
 10. Wireshark – Ingyenes csomagos szippantás, amely segít a forgalom elemzésében.
 11. Nmap – Hálózati biztonsági és megfigyelő eszköz, amelynek felhasználói felületként kiegészítő segédprogramra, a Zenmap-re van szüksége.

A hálózati hibaelhárítás gyors útmutatója

Azoknak a hálózati rendszergazdáknak, akik a PC-jükön már elérhető eszközöket akarják kiaknázni, a modern Windows operációs rendszerek számosféle hálózati hibaelhárítási eszközzel elérhetők, további alkalmazások telepítése nélkül. A listánk öt eszköze (ping, tracert, ipconfig, netstat, & nslookup) közvetlenül a Windows parancssorból (cmd.exe) hajtható végre, az esetleges további hibaelhárítási programok telepítése nélkül.

A fő probléma, amellyel a hálózattal szembesül, az tűnik túl lassúnak. Az adatok forrástól a rendeltetési helyig történő eljutásáig eltarthat olyan hosszú idő, hogy az alkalmazások, amelyekhez a végfelhasználók férnek hozzá, feladják és jelentik a hálózat meghibásodását. Más esetekben a lassú hálózatok lehetetlenné teszik az interaktív eszközök, például a VoIP vagy a video streaming használatát. A listában szereplő összes eszköz használatával összeállíthat egy munkafolyamatot, amely információkat nyújt minden lehetséges hálózati problémáról. Ha a hálózati mérnökök megfelelően megtervezték a hálózatot, akkor soha nem szabad felmerülnie a rendszer lelassulását okozó problémákkal, és a hálózatkezelésnek élvezetes feladatnak kell lennie.. A hálózati problémák fő okai, mint például a lassú sebesség, megszakadt kapcsolatok és a csomagvesztési központ a túlterhelt hálózati eszközökön, például kapcsolóknál és útválasztóknál, vagy hiányzó információk az útválasztási táblában és más rendszer-adatbázisokban, például a DNS-kiszolgálón vagy a DHCP-n. rendszer.

A listánkban szereplő egyes eszközök által biztosított szabványos teljesítménytesztekkel történő előrehaladás feltárja a hálózat szűk keresztmetszetét, vagy megmutatja a DNS-hibát vagy a kapcsolatproblémákat okozó összecsapásokat..

A legjobb hálózati hibaelhárító eszközök

A legtöbb feladathoz hasonlóan, amikor a hálózati hibaelhárításról van szó, az általuk használt eszközök világon is változtatást hozhatnak. A lista kidolgozásakor figyelembe vettük az eszköz megbízhatóságát, amelyet különféle helyzetekben használnak, a beállítás és a használat egyszerűségét, a dokumentációt és a támogatást, valamint a szoftver naprakészségét.

1. SolarWinds portolvasó (INGYENES LETÖLTÉS)

11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

A SolarWinds ingyenes portos lapolvasó hasonló előnyökkel rendelkezik, mint a népszerű nmap portolvasóké (amelyeket ebben a listában is tárgyalunk) egy intuitív és egyszerűen elindítható grafikus felhasználói felülettel. Ha közvetlenül bele akarja merülni a hálózati hibaelhárítás és a portok szkennelése világába, ez az eszköz kiváló indulási hely. A könnyű használat segít kiküszöbölni a belépés technikai akadályait, amelyek más hasonló eszközökkel is járhatnak.

  PCAP: захват пакетов, что это такое и что вам нужно знать

Ingyenes letöltés: SolarWinds portolvasó eszköz

Ez a szkenner hordozható végrehajtható fájl, amelyet Windows operációs rendszereken is futtathat. A TCP és az UDP portok szkennelése mellett annak megállapítása érdekében, hogy nyitva / zárva / szűrve vannak-e, a SolarWinds Port Scanner képes felismerni a MAC címeket és az operációs rendszereket. A szkennelési eredmények menthetők .csv, .xlsx vagy .xml formátumban. Ingyenesen letöltheti a SolarWinds Port Scanner-t itt.

SolarWinds Port ScannerTöltsd le ingyen az ESZKÖZET a SolarWinds.com webhelyről

2. A Paessler hálózat hibaelhárítása a PRTG segítségével (INGYENES Kísérlet)

11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

A Paessler PRTG egy komplett megfigyelő rendszer. Segíthet a hibaelhárításban, mivel képes nyomon követni a teljesítményproblémákat a protokollkészletben, és azonosítani a probléma gyökerét. A portfigyelés az egyik hibaelhárítási technika, amelyet ezzel az eszközzel használhat.

A PRTG rendszer két portfigyelő érzékelőt tartalmaz. Az egyik a megadott porton, az adott eszközön helyezkedik el, a másik egy sor portszámot fog ellenőrizni. Ez az eszköz csak a TCP-portokat figyeli. A porttartomány-érzékelőnek van egy extra funkciója, amely az egyetlen port-érzékelőnek nem rendelkezik. Beállíthatja, hogy ellenőrizze a portot a TLS védelemmel. Mindkét érzékelő bejelenti a port reagálási idejét és azt, hogy nyitva van-e vagy zárva van-e.

A PRTG hálózati forgalom elemző eszközöket tartalmaz, amelyek segítenek a kézbesítési sebesség hibaelhárításában. Az eszköz számos forgalomfigyelési technikát tartalmaz, beleértve az útvonal nyomon követését a rendeltetési helyre Traceroute és Ping sweep segítségével, amely megadja a hálózat minden csomópontjának válaszidejét. A csomagszippantási segédprogram megmondhatja, hogy mely alkalmazások és végpontok generálnak túlzott forgalmat, és lekérdezheti a hálózati eszközöket, hogy megnézze, merülnek fel a sorba állási pont..

A Paessler egy olyan eszközt készített, amely lefedi a kiszolgálókat és az alkalmazásokat, valamint a hálózati státusokat, a portok válaszidejét és a szolgáltatásokat, hogy figyelemmel kísérje azokat a feltételeket, amelyek a szoftver teljesítményével kapcsolatos problémákat okozhatnak. Ha a virtuális gépek vannak a hálózatán, a PRTG rendezheti a mögöttes kapcsolatok, szolgáltatások, szerverek és operációs szoftverek alapján. Ez a megfigyelés állandó, tehát az események során visszakeresheti az összes teljesítményprobléma forrását.

A Paessler a PRTG-t felhőalapú szolgáltatásként nyújtja, vagy telepítheti a szoftvert a helyszínére. Az eszköz telepíthető a Windows Server környezetbe. Legfeljebb 100 érzékelő számára ingyenesen használható a rendszer. A Paessler 30 napos ingyenes próbaverziót kínál korlátlan érzékelőkkel, így értékelheti a figyelő és hibaelhárító eszközt.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. Ping

A Ping az ideális parancs, amelyet akkor kell használni, ha megerősítenie kell a hálózati kapcsolatot IP-szinten, két gazdagép között, vagy annak igazolására, hogy a TCP / IP verem működik a helyi gépen. A sikeres ping megerősíti a két gazdagép közötti hálózati kapcsolatot, és jelentéseket készít a csomagvesztésről is. Az alábbiakban egy példát találunk a ping parancs sikeres futtatására a “google.com” távoli gazdagépen.

C: \ Users>ping google.com

Pinging google.com [172.217.9.46] 32 bájt adattal:

Válasz 172.217.9.46-tól: bájt = 32 idő = 38 ms TTL = 56

Válasz 172.217.9.46-tól: bájt = 32 idő = 12 ms TTL = 56

Válasz 172.217.9.46-tól: bájt = 32 idő = 14 ms TTL = 56

Válasz 172.217.9.46-tól: bájt = 32 idő = 12 ms TTL = 56

Ping statisztika a 172.217.9.46-hoz:

Csomagok: Elküldött = 4, Fogadott = 4, Elveszett = 0 (0% veszteség),

Hozzávetőleges oda-vissza utazási idő milliszekundumban:

Minimális = 12 ms, maximális = 38 ms, átlag = 19 ms

Amellett, hogy megerősítjük az IP-kapcsolatot a „google.com” -kal, ezek az eredmények megerősítik, hogy képesek vagyunk helyesen megoldani a domainneveket (azaz a DNS működik a helyi gépen).

Hogy Veszteség A ping kimenet utolsó sorában látható szám az elveszett csomagok száma, amelyet a zárójelben szereplő csomagvesztési arány követ.

Néhány tippeket a ping paranccsal való együttműködéshez a speciális hibaelhárítás érdekében:

 • A ping –t gombbal folyamatosan pingolhat egy gazdagépet. Például:

ping – google.com

addig folytatja a google.com ping-írását, amíg a ping megszakad. A folyamatos ping befejezéséhez nyomja meg a control-c billentyűt (a „CTRL” és a „C” billentyűket).

 • Ha nem tudja pingvinni a domainneveket, például a google.com, de az IP-címeket pingolhat az interneten, mint például a 8.8.8.8 (a Google DNS-kiszolgálói), akkor a DNS-rel kapcsolatos probléma merülhet fel.
 • Ha nem tud pingálni az IP-címeket az interneten, például a 8.8.8.8-hoz, de ping-állomásokat pingálhat a helyi hálózaton (LAN), problémát okozhat az alapértelmezett átjáró.
 • A „ping localhost”, „ping :: 1” vagy „ping 127.0.0.1” használatával tesztelheti a helyi gép TCP / IP veremét. A „localhost” egy név, amely a helyi gép egyik visszacsatolási címére oldódik meg, „:: 1” egy IPv6 visszacsatolási cím, „127.0.0.1” pedig IPv4 visszacsatolási cím..

4. Tracert

A Tracert hasonló a ping-hez, kivéve, hogy kihasználja a Time To Live (TTL) értékeket, hogy megmutatja, hogy hány „komló” létezik két gazdagép között. Ez hasznos eszközévé teszi annak meghatározását, hogy hol történik a hálózati kapcsolatok lebontása. Alapvetően a tracert segít megérteni, hogy a számítógép és a távoli gazdagép között levő útválasztót vagy hálózatot Ön irányítja-e vagy sem. Ismét a példaként a google.com felhasználásával láthatjuk, hogy 10 komló volt a számítógépünk és a google.com között.

  Как контролировать трафик маршрутизатора плюс лучшие инструменты

C: \ Users>tracert google.com

A google.com elérési útvonala [172.217.4.78]

legfeljebb 30 komló:

1 1 ms 1 ms 3 ms 192.168.1.1

2 246 ms 49 ms 56 ms 10.198.1.177

3 58 ms 48 ms 54 ms 10.167.184.102

4 63 ms 55 ms 85 ms 10.167.184.107

5 50 ms 55 ms 56 ms 10.164.72.244

6 72 ms 365 ms 69 ms 10.164.165.43

7 92 ms 61 ms 45 ms 209.85.174.154

8 67 ms 42 ms 58 ms 108.170.244.1

9 372 ms 66 ms 46 ms 216,239.51.145

10 64 ms 73 ms 44 ms lga15s47-in-f78.1e100.net 172.217.4.78]

A nyomkövetés kész.

5. Ipconfig

Az IP-beállítások meghatározása a számítógépen a hálózati hibaelhárítás fontos része. Az ipconfig parancs segíti ezt. Az ipconfig parancssorba történő beírásakor a számítógép összes hálózati adapterének IPv4 és IPv6 címeit, alhálózatait és alapértelmezett átjáróit adja vissza. Ez segíthet annak meghatározásában, hogy a számítógép rendelkezik-e a megfelelő IP-konfigurációval. Ezenkívül az ipconfig felhasználható a kiválasztott IP-beállítások megváltoztatására vagy frissítésére.

Pro-tippek az ipconfig használatához:

 • Ha az ipconfig 169.254-el kezdődő IP-címet ad vissza (például 169.254.0.5), akkor a PC valószínűleg a DHCP-hez van konfigurálva, de nem tudott IP-címet kapni a DHCP-kiszolgálótól.
 • Az ipconfig / all használatával megkaphatja a teljes TCP / IP konfigurációs információt az összes hálózati adapterről és interfészről.
 • Az ipconfig / release használatával engedje fel a DHCP-hez hozzárendelt aktuális hálózati paramétereket.
 • Az ipconfig / uuen használatával megújíthatja a DHCP-hez hozzárendelt hálózati paramétereket.
 • Az ipconfig / flushdns használatával törölje a DNS-gyorsítótárat a névfeloldási problémák elhárításakor.

6. Netstat

A Netstat lehetővé teszi az aktív kapcsolatok megjelenítését a helyi gépen. Ez hasznos lehet annak meghatározásában, hogy a felhasználók miért nem tudnak csatlakozni egy adott alkalmazáshoz a szerveren, vagy annak meghatározásakor, hogy milyen kapcsolatot létesítenek a távoli gazdagépekkel egy számítógépről. A netstat beírásával a parancssorba az összes aktív TCP kapcsolat megjelenik. Paraméterek hozzáadása a netstat parancshoz kibővíti vagy megváltoztatja a funkciót. Íme néhány hasznos netstat-parancs és azok működése:

 • netstat –a megjeleníti az összes aktív TCP kapcsolatot és a TCP és UDP portokat, amelyeket a számítógép hallgat.
 • netstat –n megjeleníti az összes aktív TCP kapcsolatot, csakúgy, mint a netstat parancs, de nem kísérel meg címeket vagy portszámokat nevekre lefordítani, és csak a numerikus értékeket jeleníti meg..
 • netstat –o megjeleníti az összes aktív TCP kapcsolatot, és tartalmazza az egyes kapcsolatokat használó folyamat azonosítóját (PID).

Különböző paramétereket kombinálhat a netstat funkcionalitásának bővítésére. Például a netstat –ano megjeleníti az összes aktív TCP kapcsolatot és a TCP és UDP portokat, amelyeket egy számítógép hallgat, numerikus értékeket használ, és jeleníti meg a kapcsolatokhoz kapcsolódó PID-t..

7. Nslookup

Az nslookup hasznos parancssori segédprogram, amely lehetővé teszi a DNS hibaelhárítását és diagnosztikáját. Az Nslookup elérhető Windows és * nix operációs rendszereken. Számos felhasználási eset létezik ennek a rugalmas segédprogramnak, és interaktív módban vagy parancsok közvetlenül a parancssorba történő beírásával futtatható..

Az indulás megkönnyítése érdekében áttekintjük néhány nslookup parancsot, amelyek a leggyakoribb használati esetekben hasznosak: IP-cím keresése domain név alapján, domain név IP-cím alapján történő keresése és e-mail szerverek keresése egy domainhez. Az alábbiakban bemutatunk példákat, hogyan kell ezeket mindegyik Windows parancssorból végrehajtani.

IP-cím keresése domain név alapján:

C: \ Users>nslookup google.com

Szerver: ns2.dns.mydns.net

Cím: 192.168.247.45

Nem hiteles válasz:

Név: google.com

Címek: 2607: f8b0: 4009: 805 :: 200e

172.217.10.46

A fenti kimenet azt mutatja, hogy a helyi gépen használt DNS-kiszolgáló az ns2.dns.mydns.net volt, és mivel az ns2.dns.mydns.net nem tekinthető tekintélyes névszervernek a Google domainjén, kapunk „Nem autoritatív választ”. . Ha egy másik DNS-kiszolgálót szeretnénk megadni a lekérdezésünkben, akkor egyszerűen hozzáadjuk a DNS-kiszolgáló domain nevét vagy IP-címét a parancs után, mint ez (a CloudFlare 1.1.1.1 DNS-kiszolgálójának használatával).

C: \ Users>nslookup google.com 1.1.1.1

Szerver: 1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com

Cím: 1.1.1.1

Nem hiteles válasz:

Név: google.com

Címek: 2607: f8b0: 4009: 812 :: 200e

216.58.192.174

Tartománynév keresése IP-cím alapján

A tartománynév IP-cím alapján történő megkeresése hasonló az előző eljáráshoz, egyszerűen IP-címet használ a tartománynév helyett az „nslookup” parancs után. Például az alábbi parancs segítségével megtudhatja, hogy mi a 8.8.8.8 IP-címhez tartozó teljesen minősített domain név (FQDN):

C: \ Users>nslookup 8.8.8.8

Szerver: ns2.dns.mydns.net

Cím: 192.168.247.45

  Mi az SNMP csapda?

Név: google-public-dns-a.google.com

Cím: 8.8.8.8

A kimenet alapján láthatjuk, hogy a 8.8.8.8-hoz társított FQDN „google-public-dns-a.google.com”, tehát van értelme, mivel a 8.8.8.8 egyike a Google egyik elérhető két népszerű nyilvános DNS szerverének..

E-mail szerverek keresése egy domain számára

Előfordulhat, hogy meg kell határoznia, hogy mely e-mail szerverek érhetők el egy domainben. Ehhez egyszerűen meg kell határoznunk, hogy az MX rekordokat a –ty kapcsolóval keressük. Az alábbi példában ellenőrizni fogjuk, hogy milyen e-mail szerverek érkeztek vissza a gmail.com számára:

C: \ Users>nslookup -ty = mx gmail.com

Szerver: ns2.dns.mydns.net

Cím: 192.168.247.45

Nem hiteles válasz:

gmail.com MX preferencia = 40, levélváltó = alt4.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX preferencia = 5, levélváltó = gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX preferencia = 30, levélváltó = alt3.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX preferencia = 10, levélváltó = alt1.gmail-smtp-in.l.google.com

gmail.com MX preferencia = 20, levélváltó = alt2.gmail-smtp-in.l.google.com

Itt öt levelezőszervert küldtek vissza, egy MX preferenciaértékkel együtt. Minél alacsonyabb az MX preferenciaérték, annál nagyobb a kiszolgáló prioritása (azaz ezeket a kiszolgálókat kell először használni).

8. Sebesség és fel / le teszthelyek

Időnként el kell kezdenie a hibaelhárítást annak meghatározásával, hogy a probléma a webhelyet elérő ügyfélszámítógépekkel vagy magával a weboldallal jelentkezik-e. Számos webhely segíthet abban, hogy ezt tegye. Például az Uptrends üzemidő-ellenőrző eszköze lehetővé teszi a weboldal állapotának és válaszidejének ellenőrzését az egész világ ellenőrző pontjain keresztül..

11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

Ez különösen akkor lehet hasznos, ha meg kell határoznia, hogy egyes felhasználók miért jutnak el az Ön webhelyére, mások nem. Egy egyszerűbb, de még nehezebb fel / le ellenőrzéshez kipróbálhatja a Mindenki számára vagy csak nekem lehetőséget.

11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

Alternatív megoldásként kérheti egy gyors és egyszerű módszert a feltöltési és letöltési sebesség kipróbálására, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van-e sávszélesség vagy késési probléma. A szélessávú sebesség-tesztünk remek módja annak, hogy csak ezt tegyük és pénzt szerezzünk jótékonysági célokra.

11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

9. Sysinternals

A fejlett hálózati diagnosztikai és hibaelhárítási eszközöket igénylő Windows rendszergazdákat a Microsoft Sysinternals hálózati segédprogramjai jól kiszolgálják. A Sysinternals segédprogramok olyan eszközöket tartalmaznak, amelyek segítenek az Active Directory (AD) hibaelhárításában és beállításában, például az AD Explorer és az AD Insight. Más eszközök segítenek a hálózati teljesítmény mérésében (PsPing), a fájlmegosztások beolvasásában (ShareEnum), a folyamatok listázásában vagy futtatásában (PsTools) és így tovább. Ha csak egyre vagy néhányra van szüksége a Sysinternals segédprogramokból, akkor külön telepítheti őket, szemben a teljes Sysinternals Suite letöltésével.

10. Wireshark

A Wireshark egy protokoll analizátor és az egyik legfontosabb hálózati eszköz minden méretű szervezet számára, amikor a hálózati problémákat nagy részletességgel kell megoldani. A Wireshark segítségével a hálózati forgalom elemzéséhez az előnye, hogy meg fogja tekinteni a nyers hálózati csomagokat, és ez gyakran lehetővé teszi a probléma kiváltó okainak azonosítását. Ez különösen akkor lehet hasznos, amikor nem egyértelmű, hogy melyik alkalmazás nem teszi azt, amit állít, vagy amikor megpróbálja megfordítani a rosszul dokumentált program funkcionalitását. A kompromisszum itt az, hogy nagyon sok adatot kell elemeznie, ezért szükség lehet némi műszaki ismeretekre a fontos információk kimerítéséhez és azonosításához. Ingyenesen letöltheti a Wireshark-t itt.

11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

A Windows operációs rendszereken a LinkShark csomagkapcsolat-rögzítés gyakran a Winpcap segítségével lehetséges (Winpcap vagy Npcap szükséges). A Windowson keresztül a WireShark engedélyezése mellett a Winpcap engedélyezheti a nagy teljesítményű Windump parancssori segédprogramot is, amely a Windows válasz a sok * nix operációs rendszerben található népszerű tcpdump programra. A Winpcap, a Windump és a tcpdump mélyebb merüléséhez olvassa el a csomagszippantókról és a hálózati elemzőkről szóló legújabb cikkünket..

Noha a WireShark kiváló eszköz, a generált adatok nem mindig a legkönnyebbek a megkérdezettek számára. Ha módot keres a WireShark segítségével generált adatok jobb megjelenítésére és elemzésére, a SolarWinds Response Time Viewer segíthet. Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy betöltsék és elemezzék a .pcap fájlokat, és könnyen olvasható összefoglalót adnak a válaszidőkről és az adatmennyiségekről.

11 legjobb hálózati hibaelhárítási eszköz a hálózati rendszergazdák számára

SolarWinds válaszidő-megjelenítő a WireSharkDownload INGYENES eszközhöz

11. Nmap

Az Nmap egy népszerű biztonsági ellenőrzési és hálózati felderítési eszköz, amelyet egy egyedi nyílt forráskódú licenc alapján adtak ki a GPLv2 alapján. Noha az nmap legnépszerűbb felhasználási területei a biztonsági szkennelések és a penetrációs tesztelés, ez hálózati hibaelhárítási eszközként is nagyon hasznosnak bizonyulhat. Például, ha egy ismeretlen alkalmazással foglalkozik, és meg akarja tudni, hogy mely szolgáltatások futnak és mely portok vannak nyitva, az nmap segíthet. Maga az Nmap parancssori felületet (CLI) használ, de ez nem azt jelenti, hogy szerencsétlensége van, ha inkább egy grafikus felhasználói felületet (GUI) szeretne. A Zenmap a hivatalos nmap grafikus felhasználói felület, és jó módszer a kezdők számára az nmap használatához. Ha többet szeretne megtudni a Zenmap-ről és mélyebben merülne fel az nmap-ről, olvassa el a 10 legjobb ingyenes port-ellenőrző 2023 cikket.

Zenmap

összefoglalás

Az itt tárgyalt eszközök nagyszerűek, hogy a hálózati eszközkészletben vannak, és javasoljuk, hogy próbálja ki néhányat közülük, ha legközelebb találja magát a fejkarcolásos hálózati hibaelhárítási forgatókönyvvel foglalkozni. Elhagytuk a kedvenc hálózati hibaelhárítási eszközöket, vagy kérdései vannak az itt említett eszközökkel? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban.

About the author