11 legjobb Hyper-V megfigyelő eszköz és szoftver 2020-ra

legjobb hiper v megfigyelő eszközök és szoftverek

A virtualizáció széles körű használata volt a hálózat egyik legszembetűnőbb trende. A szervezetek a virtualizáció felé fordulnak annak érdekében, hogy csökkentsék a hardveres eszközök kezelésével és telepítésével kapcsolatos költségeket. A Microsoft Hyper-V környezetek a hálózatok egyik legfontosabb elemévé váltak. A virtualizáció növekvő használata szükségessé tette a Hyper-V figyelését.

Míg a virtualizált infrastruktúra hozzájárul a költségek csökkentéséhez, bonyolultabb lehet a virtuális gépek megfelelő eszközök nélküli felügyelete. A Hyper-V megfigyelő eszközök használata lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a virtuális infrastruktúra teljesítményét ugyanúgy figyeljék, mint a fizikai eszköz. Ebben a cikkben a legjobb Hyper-V megfigyelő eszközöket és szoftvereket vizsgáljuk meg a piacon.

Itt található a 2020-ig elérhető legjobb Hyper-V megfigyelő eszközök és szoftverek listája:

 1. SolarWinds Virtualization Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
 2. PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
 3. ManageEngine Applications Manager
 4. Dynatrace
 5. LogicMonitor
 6. Veeam One
 7. Quest Foglight (ködlámpa a virtualizációhoz)
 8. ControlUp
 9. eG Enterprise
 10. EventSentry
 11. WhatsUp Gold (virtualizációs figyelő kiegészítő)

1. SolarWinds Virtualization Manager (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

A SolarWinds Virtualization Manager képernyőképe

A SolarWinds Virtualization Manager egy olyan infrastruktúra-figyelő eszköz, amely robusztus Hyper-V megfigyelő rendszert kínál. Val vel SolarWinds Virtualization Manager tudsz sávtároló I / O teljesítmény. A tároló I / O teljesítményének nyomon követése lehetővé teszi a tárolási I / O állítások kezelését, amely a Hyper-V környezetek kezelésének egyik leggyakoribb kérdése..

Az fő- Az irányítópult teljesen testreszabható, és felhasználható az aktuális riasztások és figyelmeztető üzenetek megtekintésére, hogy lépést tartson az infrastruktúra teljesítményének fejleményeivel. Itt van még a VM Sprawl műszerfal amely lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a fő mutatókat, például processzor, memória, és tárolás. Láthatja, hogy mennyi teljes tárhelyet használ fel.

A riasztások az egyik fő módja SolarWinds Virtualization Manager segít nyomon követni a Hyper-V teljesítményét. Például úgy konfigurálhatja a programot, hogy figyelmeztetést küldjön, ha a CPU kihasználtsága túl magas. Ez biztosítja, hogy ne hagyjon ki valami fontosat, és kockáztassa a virtuális gép lemerülését.

Ha kevés karbantartást igénylő Hyper-V megfigyelő eszközt keres, akkor SolarWinds Virtualization Manager az egyik legjobb eszköz, amelyet a pénz megvásárolhat. A SolarWinds Virtualization Manager 2,903 USD (2275 £) áron vásárolható meg. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió is.

A SolarWinds Virtualization Manager letöltése 30 napos ingyenes próbaverzióra

2. PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

PRTG Network Monitor screenshot feltöltése

PRTG hálózati monitor egy másik termék, amely kiválóan alkalmas a Hyper-V gazdagépek és virtuális gépek figyelésére. Metrikák, amelyekkel nyomon lehet követni PRTG hálózati monitor tartalmaz forgalom, CPU terhelés, virtuális memória, és kritikus állapotértékek. Van azonban egy sor Hyper-V érzékelő, amelyeket virtuális infrastruktúrájának figyelésére használhat.

Érzékelők elérhetőek a PRTG Network Monitor tartalmazza Hyper-V host szerver érzékelő, Hyper-V virtuális gép érzékelő, és Hyper-V virtuális tároló érzékelő. A Hyper-V host érzékelővel monitorozhatja CPU-használata rendszer egészsége, és a gazdaszerver forgalma. Hasonlóan a Hyper-V virtuális gép érzékelő figyelemmel kísérheti a CPU használatát, és olvashatja / írhatja a virtuális gépek értékeit.

PRTG hálózati monitor kapható, mint a ingyenes verzió vagy több fizetett változatban. A fizetett verziók PRTG hálózati monitor Kezdje az 500 érzékelő 1600 dollár árától a végtelen szenzorok ára 10 500 dollárig.

PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos ingyenes próbaverziót

3. ManageEngine Applications Manager

ManageEngine Applications Manager

A Hyper-V megfigyelésnél kevés eszköz kínál olyan gyors élményt, mint a ManageEngine Applications Manager. Annak ellenőrzése, hogy a Hyper-V teljesítményét a Irányítópult, jelentéseket generál, vagy riasztók, ManageEngine Applications Manager mindent tartalmaz, amit kérhet. Figyelemmel kísérheti a Hyper-V szolgáltatások elérhetőségét a hálózaton belül.

A megfigyelt mutatók ManageEngine Applications Manager szerszám összesen CPU kihasználtság, Vendég CPU kihasználtságahipervizor CPU kihasználtság, és CPU kihasználtság. Még áttekintheti a legfontosabb Hyper-V szerverek áttekintését, és megnézheti, melyek a legtöbb processzort fogyasztják (ez hasznos a teljesítményproblémák jelzésére). Érdemes megjegyezni, hogy a grafikus felhasználói felülettel is engedélyezheti, letilthatja és törölheti a Hyper-V szolgáltatásokat a Hyper-V rendszerszolgáltatások ablak.

ManageEngine Applications Manager van egy küszöb alapú riasztási rendszer. Ez azt jelenti, hogy beállíthatja a riasztási küszöbértékeket, hogy értesítést kapjon, ha a CPU kihasználtsága egy Hyper-V rendszeren egy meghatározott szintet meghalad..

Sok különböző változat létezik ManageEngine Applications Manager megvásárolhat egy ingyenes verziót azoknak a szervezeteknek, amelyek kevesebb, mint öt alkalmazást vagy szervert figyelnek. Ha további figyelésre van szüksége, akkor megvásárolhatja a Professional Edition 945 USD (740 £) áron. A következő verzió az Enterprise kiadás, melynek ára 9595 dollár (7 518 font) 250 monitorért. Letöltheti a ingyenes próbaverzió itt.

4. Dynatrace

Dynatrace képernyőképe

Dynatrace vitathatatlanul a piacon az egyik legátfogóbb Hyper-V teljesítményfigyelő platform. Val vel Dynatrace tudsz tekintse meg a Hyper-V szolgáltatások teljesítményét egészen a virtualizációs és az alkalmazási rétegekig. Más szavakkal, láthatja az infrastruktúra által tapasztalt rossz teljesítmény teljesítményét.

Figyelemmel kísérheti az összes szükséges mutatót a Hyper-V környezet teljesítményének elemzéséhez. A tárolási mutatók megfigyelés alatt állnak Dynatrace tartalmaz ír olvas, IOP, és áteresztőképesség. Ezek a mutatók elengedhetetlenek ahhoz, hogy megtudja, mikor lépjen be, és hogyan kezeli a teljesítménygel kapcsolatos kérdéseket.

Az Dynatrace A platform is könnyen használható, mivel naprakészen tartja az új infrastruktúra hozzáadásakor. Az irányítópultok és a konfigurációk célja: automatikusan hozzáadja az új infrastruktúrát hogy új eszköz hozzáadásakor ne kell pazarolnia az időt a kézi konfigurációkkal.

Ár viszonylatban Dynatrace számos különféle lehetőséget kínál. Van egy SaaS Pay-as-you-go modellamely 0.035 USD (0.027 £) / host áron kezdődik. Van egy vállalati verzió és egy webes méretarányú változat is, helyszíni vagy SaaS-telepítésként elérhető. Annak érdekében, hogy megnézhesse a Dynatrace vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csapattal. Letöltheti a 15 napos ingyenes próbaverzióját Dynatrace.

5. LogicMonitor

LogicMonitor screenshot

LogicMonitor kifejlesztette a ma elérhető egyik legjobban teljesítő Hyper-V megfigyelő platform hírnevét. Val vel LogicMonitor elemezheti a hipervizor állapotát és teljesítményét, hogy megtudja, mennyire teljesít jól a hálózati infrastruktúra. Ezzel az eszközzel könnyen felismerhetők a teljesítményproblémák és a szűk keresztmetszetek.

Itt van még a trigger-alapú riasztási rendszernyomon követni a rossz teljesítményt, amikor ez bekövetkezik. Ezeket a triggereket a Microsoft mérnöke állítja be annak biztosítása érdekében, hogy a Hyper-V környezetek megfigyeléséhez a lehető legjobb felügyeleti beállítások legyenek elérhetők. Például figyelmeztetést kap, ha a memóriahasználat olyan pontot ér el, amely teljesítményproblémákat okozhat.

LogicMonitor kapható, mint a Indító, Pro, és Vállalkozás változat. A három legfontosabb különbség az, hogy az adatok megőrzése minden hónapban három hónap és egy és két év közötti. Az árcímke megtekintéséhez azonban kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Itt van még a 14 napos ingyenes próbaverzió letölthető itt.

6. Veeam One

Veeam One képernyőképe

Veeam One kifejezetten a virtualizált erőforrások kezelésére tervezett platform. Figyelemmel kísérheti a Hyper-V erőforrásokat, hogy keresse a gyenge teljesítmény jeleit, és információkat gyűjtsön a hibaelhárításhoz. Ön képes lesz megmondani, hogy a szolgáltatások elérhetőek a nap 24 órájában.

Testreszabható jelentések elősegíti a Hyper-V monitorozás mélységének felépítését, hogy kifinomultabb betekintést nyerjen. A Veeam One lehetővé teszi jelentések készítését a CPU, a memória, a hálózat és a lemezes mutatók alapján. Kiválaszthatja azonban a saját konfigurációját, hogy az összes szükséges információ megtalálható legyen a jelentésben.

Ön nem korlátozódik a legfrissebb használati adatok figyelésére; előrejelzheti a jövőbeli felhasználást is. Veeam One előrejelzi a felhasználási trendeket és segít végrehajtani a kapacitástervezést, hogy felhasználása ne haladja meg a rendelkezésre álló erőforrások helyét. Ez biztosítja, hogy szervezete működőképes maradjon.

Veeam One négy változatban kapható; az ingyenes verzió, Alapértelmezett, Vállalkozás, és Enterprise Plus. Az Enterprise kiadás 999 USD (783 £) áron érhető el. A másik kettő árának megtekintéséhez azonban árajánlatot kell kérnie. Az ingyenes verzió letölthető itt.

7. Quest Foglight (Ködlámpa a virtualizációhoz)

Quest Foglight képernyőképe

Quest Foglight egy olyan infrastruktúra-megfigyelő eszköz, amely átfogó képet nyújt a felhasználók számára a teljes infrastruktúra-veremről. A platformon van egy automatikus keresésének funkció, amely automatikusan azonosítja a kiszolgálókat és a virtuális gépeket, hogy megfigyelhetők legyenek. Ez nagyszerű, mert azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell semmilyen beállítást elvégeznie.

Ennek az eszköznek megvan a saját kapacitástervezési funkciója, amely előre jelzi, hogy hány erőforrásra lesz szüksége a jövőben. Ez biztosítja, hogy még akkor is, ha a terhelés idővel növekszik, készen állsz az alkalmazkodásra. Valójában akár kapacitást is fenntarthat a jövőbeli virtuális gép-telepítésekhez, így az erőforrások teljes mértékben felkészülnek.

Quest Foglight elérhető a (z) oldalon Windows Server 2003, 2008 R2, 2012, 2012R2, és 2016. Linux rendszeren a Quest Foglight elérhető a CentOS, a RedHat Enterprise, az Oracle, a SUSE és az Ubuntu oldalon. A termék árának megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Letöltheti a 30 napos ingyenes próbaverziót Quest Foglight.

8. ControlUp

A ControlUp képernyőképe

ControlUp egy hálózati megfigyelő és hibaelhárító eszköz, amelyet arra terveztek, hogy segítsen megtalálni a hálózat teljesítményének problémáit. ControlUp figyelemmel tudja kísérni a Hyper-V rendszereket, és teljes láthatóságot biztosít a felhasználók számára. Csak a felhasználónak kell tennie telepítse a ControlUp ügynököt és adjon hozzá Hyper-V gazdagépet kezelt számítógépként.

Ez bonyolultnak hangzik, de a konfiguráció valójában nagyon egyszerű. Miután felvették a gazdagépeket ControlUp a platform fog automatikusan konfigurálja a beállításokat ez megváltozik attól függően, hogy a gazda egy klaszter vagy egyéni része. Ha ez megtörtént, akkor a Hyper-V környezetet a Hosts View melyik megjeleníti a Hyper-V gazdagépek valós idejű teljesítményét.

A házigazdák szakasz mutatói tartalmazzák vCPU, pCPU arány, CPU-használat %, Fogyasztott memória, Min Free Space Datastore, NIC használat, Adatbolt R / W IOPS, Adatbolt R / W IOPS, Az Adattár olvasási késésAdattároló írási késleltetés, Adatbolt olvasási sebessége, és Írási arány. Számos mérőszám is használható a Hyper-V számítógépek elemzésére, például a Lemezolvasás / másodperc és a Virtuális Lemezolvasás IOPS.

A Három változatnak van ControlUp megvásárolható: Pro, Vállalkozás, és Platina. Ezen termékek mindegyikének árajánlat megtekintéséhez közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Vannak azonban volumenkedvezmények is. Ingyenes próbaverzió is letölthető itt.

9. eG Enterprise

eG Enterprise képernyőképe

Következő lépés a listánkban eG Enterprise. eG Enterprise egy teljesítményfigyelő platform, amely kompatibilis a Hyper-V rendszerekkel. Az ezzel az eszközzel nyomon követhető Hyper-V mutatók tartalmazzák a hálózati interfészek állapota, processzor, memória lemez, virtuális lemez I / O tevékenység, és helyhasználat. eG Enterprise web alapú és ügynök vagy ügynök nélküli megfigyeléssel elérhető.

eG Enterprise messze van a Hyper-V megfigyelő szoftver eszköztől, mivel megvan a saját kiváltó okainak diagnosztikai megoldása. eG Enterpriseautomatikus metrikus mutatókkal rendelkezik, amelyek célja a felhasználó azonnali értesítése, miután megsértették őket. Abban a pillanatban, amikor szokatlan tevékenységet észlelnek, eG Enterprise A diagnosztika a kiváltó ok megtalálására szolgál.

A diagnosztikai szolgáltatás a virtuális gépektől a fizikai gépellátásokig, az alkalmazás-függőségektől és a virtuális géptérképeken keresztül vizsgálja meg, hogy pontosan mi megy rosszul. Ez sok felhasználó számára takarít meg a lábmunkát, amelyet egyébként arra törekszenek, hogy megpróbálják megtudni, mi a probléma.

Az egyik előnye eG Enterprise az, hogy telepíthető mint intézményi vagy felhő alkalmazás. Öt fő csomag közül lehet választani: egyszerű értékelés, állandó licenc, Feliratkozás, SaaS, és Könyvvizsgálói szolgálat. Az ár megtekintéséhez árajánlatot kell kérnie. Letöltheti a ingyenes próbaverzió erről a linkről itt.

10. EventSentry

EventSentry képernyőképe

Végül megvan EventSentry. EventSentry egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amely figyelemmel kíséri a Hyper-V gazdagépeket és a bennük futó virtuális gépeket. Val vel EventSentry a felhasználó ellenőrizheti a csatlakoztatott Hyper-V rendszerek állapotát. Megfigyelheti például lemez terület, eseménynaplók, szolgáltatások, és teljesítmény.

A teljesítmény és a lemezterület megfigyelési potenciálja EventSentry a termék legnagyobb vagyona. A Hyper-V környezetek teljesítményét valós idejű és történelmi elemzéssel követheti nyomon. A lemezterület-megfigyeléssel kapcsolatban megfigyelheti a gazdagép lemezterületét vagy az egyes könyvtárakat.

EventSentry versenyképes áron, bármilyen méretű szervezet számára. Egy Windows Server vagy Workstation teljes licencének költsége az első évre 85 USD (66 font), az ezt követő évre pedig 15,30 USD (11,99 USD). Itt van még a ingyenes próbaverzió amelyet itt tölthet le.

11. WhatsUp Gold (virtualizációs figyelő kiegészítő)

WhatsUp Gold

A WhatsUp Gold a világ egyik legjobb hálózati megfigyelőplatformja, de képes támogatni a Hyper-V megfigyelést is a Virtualizációs figyelő plugin. Az egyik tulajdonsága, amely ezt a terméket különlegessé teszi, annak képessége automatikusan generálja a Hyper-V térképét és VMware infrastruktúra.

A térkép megjeleníti a házigazdák és a vendégek közötti kapcsolatokat, valamint az állapotot és a klasztereket. Ez nagyszerű a hibaelhárításhoz, mivel lehetővé teszi, hogy megnézze a környezet felépítését. A teljesítménymutatók szempontjából, WhatsUp Gold figyelni tudja processzor, memória, korong, interfész kihasználtsága, és elérhetőség. Pontosan láthatja, hogy a Hyper-V infrastruktúrája miként működik, anélkül, hogy be kellene építenie egy harmadik féltől származó eszközt.

Ennek a programnak is van egy küszöb alapú riasztási rendszer. A riasztásokat a következő cím küldheti email, SMS, vagy Laza hogy a felhasználót folyamatosan frissítse a különféle mutatók változásaival, például a CPU kihasználásával. A küszöbértékek beállításával megbizonyosodhat arról, hogy naprakészen tartja-e mindazt, amelyet figyelemmel kell kísérnie.

A virtualizációs figyelő plugin használatához meg kell vásárolnia a Prémium, MSP vagy Disztribúció nak,-nek WhatsUp Gold. Az ár megtekintéséhez azonban közvetlenül a társaságtól kell ajánlatot kérnie. WhatsUp Gold elérhető a (z) oldalon Windows Server 2008, R2, 2012, 2012R12 (64 bites), vagy 2016.

A legjobb Hyper-V megfigyelő eszköz: SolarWinds Virtualization Manager

Számos Hyper-V megfigyelő eszköz segít naprakészen tartani a rendszer teljesítményéről, de a listán a legjobb eszköz SolarWinds Virtualization Manager. Ez az eszköz egy egyszerű grafikus felhasználói felülettel és figyelmeztető rendszerrel rendelkezik, amely a teljesítmény változásainak tetején tartja Önt. Nagyon kicsi annak esélye, hogy ennek az eszköznek a vezérlőpultján kívül hagyjon valami fontosat.

Ha a költségvetés az elsődleges gond, akkor az EventSentry kiváló választás. EventSentry sokkal alacsonyabb áron kapható, mint a legtöbb versenytárs, és továbbra is első osztályú Hyper-V megfigyelési élményt kínál. Javasoljuk, hogy vásárlás előtt kipróbáljon egy vagy több ingyenes próbaverziót, így láthatja, melyik program felel meg a környezetének.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =

Adblock
detector