12 legjobb Ping Sweep eszköz és szoftver

12 legjobb Ping Sweep eszköz és szoftver

A ping-sweep egy egyszerű módszer a hálózaton élő IP-címek listájának megszerzésére. Csak a bekapcsolt és aktív gazdagépek eredményeit adja vissza. Tehát ez egy nagyszerű ellenőrző eszköz, amely lehetővé teszi az elhagyott címek helyreállítását egy DHCP környezetben.

Összegyűjtöttünk néhány nagyszerű ping-sweep-eszközt és szoftvert a piacon. Íme a ma elérhető 12 legjobb ping sweep-eszköz listája:

 1. SolarWinds Ping Sweep a mérnöki eszközkészlettel (INGYENES KERESÉS) - A Ping sweep, amely fut a Windows Server rendszeren és része a SolarWinds Engineer eszközkészletének.
 2. Paessler PRTG (INGYENES Kísérlet) - Ez az eszköz a ping-sörtetést rekurzív módon hajtja végre a hálózati felfedezési rutinjai részeként
 3. SolarWinds IP-cím-szkenner (INGYENES Kipróbálás) - A SolarWinds IP Address Manager része.
 4. Nmap - Az Nmap grafikus felülete, amely Linuxon, Mac OS, Unix és Windows rendszeren fut.
 5. fping - Parancssori Ping eszköz Linuxhoz, amely IP címek tartományán képes működni.
 6. Hálózati pinger - Ingyenes Ping eszköz Windows rendszerhez, amely tartalmazza a Ping sweep képességeket.
 7. Hping - Ingyenes parancssori Ping eszköz Linux, Unix, Mac OS és Windows rendszerekhez.
 8. Angry IP Scanner - Ingyenes hálózati elemző eszköz Windows, Linux és Unix számára.
 9. Speciális IP szkenner - Ingyenes hálózati címszkenner Windows rendszerhez, több mint 30 millió felhasználóval.
 10. NetScan Tools Basic Edition - Ingyenes, hirdetéssel támogatott eszközcsomag a Windows számára, amely tartalmaz egy Ping-söpörést.
 11. Apróság - Ingyenes hálózati elemzőkészlet Windows rendszerhez, amely Ping-sávot tartalmaz.
 12. Mitec hálózati szkenner - Ingyenes hálózati elemző eszközkészlet a Windows és a Windows Server számára, amely Ping sweep funkciót tartalmaz.

A következő szakaszban további részleteket olvashat az egyes eszközökről.

1. A SolarWinds Ping Sweep mérnök eszközkészletével (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds Ping Sweep

A SolarWinds vezető hálózati szoftvergyártó, a Ping Sweep eszköz pedig a vállalat egyik hálózati menedzsment csomagjának része. A Mérnök eszközkészlete több mint 60 eszközt tartalmaz a hálózat felügyeletére és kezelésére, és ez a csomag tartalmazza a Ping Sweep-t is.

A felület nagyon egyszerű; éppen írja be a szkennelni kívánt IP-címek tartományát. Megadhat egy széles tartományt, ha nem biztos benne a használt címek teljes körében. Ha szöveges fájlba ad egy listát az IP-címekről, akkor ezt megteheti kivonja a DHCP-kiszolgálóról kiosztott összes IP-cím listáját.

A keresés elindítása után az eszköz felsorolja az összes aktív IP-címet, amelyet a hálózaton talál. A söpörés eredménye exportálható a szöveges fájl, egy CSV fájl, XML fájl, vagy egy HTML oldalt. Ezzel importálhatja a listát egy táblázatba, és összehasonlíthatja a listával a DHCP-kiszolgálón. A Ping Sweep eredményeinek kivonása a DHCP eredményeiből lesz megadja az elhagyott IP-címek listáját hogy vissza tudja állítani a DHCP-kiszolgálón elérhető címekhez.

A Ping Sweep eredményei megmutatják, hogy az egyes gazdagépnek miként kell válaszolniuk. A válaszidő kiemeli a hálózat forgalmi szűk keresztmetszeteit vagy ahol az egyes készülékek teljesítményproblémákat tapasztalnak. Ön is megkapja a hostname minden észlelt eszközről. Az IP-címek és a hostnevek exportálása lehetővé teszi hasonlítsa össze a gazdagépnevek jelenlegi listáját a DNS-kiszolgálón lévő rekordokkal és győződjön meg arról, hogy a kiszolgáló jelentése tükrözi a hálózat tényleges címét.

Sajnos a Ping Sweep eszközt önmagában nem lehet megvásárolni. A SolarWinds kínál egy 14 napos ingyenes próbaverzió a szerszám. A SolarWinds Ping Sweep a mérnök eszközkészletével telepíthető a Windows Serverre.

A SZERKESZTŐ Választása

Egy egyszerű, de hatékony eszköz, amely lehetővé teszi számos IP-cím szkennelését, az eredmények exportálását és a hálózat forgalmi szűk keresztmetszeteinek kiemelését. A Mérnök eszközkészletének részeként 60 szükséges hálózati hibaelhárítási eszközt kap a hálózat felfedezéséhez, megfigyeléséhez, diagnosztikához, biztonsághoz és konfiguráláshoz. Az ingyenes próbaverzió korlátlanul teljes mértékben működőképes.

Letöltés: INGYENES, teljesen működőképes 14 napos próbaverzió a Mérnök eszközkészletéből

Hivatalos oldal: www.solarwinds.com/engineers-toolset/ping-sweep

OS: Windows Server

2. Paessler PRTG (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

12 legjobb Ping Sweep eszköz és szoftver

A Paessler PRTG egy átfogó rendszerfigyelő eszköz, amely számos technikát használ a hálózatok és a hozzájuk kapcsolódó eszközök térképzésére. A PRTG az alkalmazások és a webszolgáltatások teljesítményét is figyelemmel kíséri. Az eszköz láthatósága kiterjed az online szolgáltatásokra és a távoli webhelyekre.

A PRTG által használt sok protokoll és rendszer közül a Ping az egyik legfontosabb. A PRTG telepítése felfedezési fázissal ér véget. Ez nyomon követi a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt, és regisztrálja azokat. A leltár lehetővé teszi a PRTG szoftver számára, hogy összeállítson egy hálózati térképet, amely bemutatja az eszközök közötti kapcsolatokat. Ezt a rendszer-szondát Ping-söprítéssel hajtjuk végre.

A standard Ping egyetlen IP-címet érint. Ez egy olyan rendszerparancs, amely bármely operációs rendszer számára elérhető, amely hálózati szolgáltatásokat tartalmaz. Ha a számítógép csatlakozik a hálózathoz, léphet a parancssorba, és kiadhat egy ping-lekérdezést. A Ping-sweep technika ennek az eszköznek az adaptációja. Annak érdekében, hogy kapcsolatba kerüljön a hálózat minden csomópontjával, Paessler egy Ping parancsot tett egy hurkos rutinba. A Ping érzékelő egymás után működik minden elérhető hálózati címen, és Ping-et ad ki ehhez a rendeltetési helyhez. Ha az érzékelő választ kap, akkor ez a cím használatban van, és további megkeresések részletes információkkal szolgálhatnak az ábrázolt eszközről.

A Ping-söpörés a felfedezés kiindulópontja. Más eszközök hozzáadják az egyes eszközök jellemzőinek részleteit. Az SNMP rendszer sok részletet ad az összes eszközről és azok jelenlegi állapotáról. Tehát a The Paessler Ping sweep együttműködik más protokollokkal és segédprogramokkal a hálózat feltérképezése érdekében. Az észlelési ciklus folytatódik, amíg a figyelő szoftver aktív. Ez a művelet naprakészen tartja az eszköz regisztrációját átszervezi a hálózati térképet minden eszköz eltávolítása, hozzáadása, áthelyezése vagy megváltoztatása esetén.

  Snort Cheat Sheet

A Paessler PRTG telepíthető a Windows Serverre, vagy dönthet úgy, hogy felhőalapú szolgáltatásként szerezte be. A rendszer érzékelők csoportjaként van megvalósítva. Az egyik ilyen a Ping érzékelő. A Paessler PRTG-t ingyen kaphatja, ha legfeljebb 100 érzékelőt telepít. Fizetnie kell, ha további szenzorokra van szüksége. A Paessler 30 napos ingyenes próbaverziót kínál korlátlan érzékelőkkel, így kipróbálhatja a rendszert, mielőtt fizetne érte.

Paessler PRTGTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. SolarWinds IP-cím-szkenner (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds IP-cím-szkenner

Az IP-cím szkennelése nélkülözhetetlen elem IP címkezelő (IPAM). Tehát ez az eszköz szerepel a listánkban, így a hálózat következő címkezelő rendszerének egyszerű Ping-söpréséből a következő szintre kerülhet. Ha nagy hálózattal rendelkezik, akkor különösen a teljes IPAM telepítésére kell gondolkodnia, mivel a nagy hálózatokban a tiszta Ping-sweep nagyon lassú lehet.

Az SolarWinds IP-cím-szkenner része a társaságnak IP-címkezelő lakosztály. Az eszköz egyesíti az ICMP (Ping) és az SNMP stratégiákat a rendelkezésre álló IP-címek tiszta listájának fenntartása érdekében. Az eszköz beállítható úgy, hogy automatikusan működjön a háttérben, így nem kell várnia, amíg a folyamat befejeződik. A szkenner kézi beavatkozás nélkül frissíti az elérhető IP-címek kezelési készletét is. A teljes IPAM csomag képes együttműködni az IPv4 és IPv6 címekkel.

Az IPAM irányítópultja élő jelentéseket tartalmaz az összes jelenleg aktív IP-címről, leképezve őket a DNS-kiszolgálón regisztrált gazdanevekkel. Ez a szolgáltatás létrehoz egy teljes DDI megoldást mert megakadályozza, hogy a DHCP-kiszolgáló újra kiadja az aktív címeket, és egyeztessen a DNS-rekordokkal, biztosítva ezzel, hogy a halott címek ne maradjanak a gazdagépnév leképezésében.

Az IP-címkezelő képernyőit a SolarWinds által használt Orion nevű közös platformra írják. Ez az egyesítő platform azt jelenti, hogy te is leszel képes integrálni az IPAM modult más SolarWinds termékekkel. Az eszköz telepíthető a Windows Server környezetbe. Noha ezt az IP-szkennert nem lehet állandóan szabadon használni, akkor az a 30 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds IP-cím-szkennerTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

4. Zenmap

Zenmap

Nmap egy ingyenes hálózati rendszerkészlet amelyek a parancssorból hajtódnak végre. A Zenmap az Nmap GUI verziója, így könnyebben használható. A szoftver telepíthető Linux, Mac OS, Unix és Windows.

A szkennelési formátumot egy profil diktálja, amely részletezi a keresési paramétereket. A Zenmap GUI számos beállított profilt tartalmaz, de saját beolvasási specifikációját létrehozhatja egy meglévő profil szerkesztésével és új verzióként történő mentésével. A Zenmap szkennelést végezhet TCP-vel és Ping-rel is. A szkennelés kimenetének profiljától függően eltérő elrendezésű lesz. Megkaphatja az aktív gazdagépek IP-címét, valamint az egyes eszközök gazdagépnevét. A beolvasás megváltoztatható használt TCP-re, és megjeleníti az egyes számítógépek vagy útválasztók nyitott portjait.

Az alapul szolgáló Nmap folyamat nyers outputját a felület első lapja mutatja. Ezeket a részleteket nehéz olvasni, de a megtekintő minden későbbi lapja az adatokat könnyen olvasható rekordokká teszi. Az egyik megjelenítési formátum a Topology Mapper, amely grafikusan ábrázolja a hálózat összes hivatkozását.

A Zenmap eredményei XML fájlokként tárolhatók.

5. Fping

fping

Fping van parancssori eszköz mert Linux rendszereket. Ez ingyenes szoftver paraméterként IP-címtartományt igényel a söpörés elindításához. Ezt a haragot CIDR-jelölésben megadhatjuk egy cím- és maszkhossz-kombinációval, például 192.168.1.0/24. Alternatív megoldásként megteheti felsorolja az IP-címeket egy fájlban, és beillesztheti a parancsba. tudsz jelentést kap az IP-cím kiosztásáról szöveges formátumban a DHCP-kiszolgálótól, és adja hozzá az fping-hez. Mint minden Linux parancssori eszköz esetében, a kimenetet egy szöveges fájlba is beillesztheti.

A segédprogram kapcsolói lehetővé teszik, hogy a söpörést csak IPv4 vagy IPv6 címekre korlátozza. Megadhatja, hogy csak az aktív állomások jelenjenek meg a listában, vagy kérheti, hogy a tartomány összes IP-címét megismerje az inaktív címekkel, amelyeket elérhetetlenként jelöltek meg. Az eszköz másik jellemzője a kimenet és a DNS-rekordok összekapcsolásának képessége. Ez megjeleníti a talált IP-címek gazdanevét. Ha a DNS bejegyzés hibásnak tűnik, vagy ha egy rekordban nincs gazdagépnév, akkor észlelheti a DNS problémákat.

Ez egy igény szerinti eszköz, de a futtatást ütemezheti, ha a parancsot kötegelt fájlba helyezi, és cron feladatként futtatja azt..

6. Hálózati pinger

Hálózati pinger

Ennek az eszköznek a neve elmondja neked, hogy a ping a módszer alapja. A Network Pinger az egy ingyenes eszköz ami folyik ablakok. A szkenner bemeneti címtartományt igényel, és ez alhálózatban fejezhető ki a CIDR jelölésben. A program az egyes címeket sorba rendezi és jelentéseket készít a válaszokról.

A felület megmutatja a soros ping kimenete az IP-címtartományon keresztül haladva. Grafikus kijelzők az irányítópulton a válaszarány minden ping-végrehajtással találkoztam. A kördiagram azt mutatja meg, hogy hány százalékban lehet elérni a címeket, és azokat, amelyek nem tudták. A ping sweep szoftver grafikája nagyon szép érintés, és nagyon megkönnyíti a hálózat állapotának gyors észlelését.

A Network Pinger egyéb funkciói lehetővé teszik, hogy pingot küldjön egyetlen címre. A traceroute funkció és a kapcsoló porttérképező beépített. A tervezési funkciók között szerepel egy IP számológép és statisztikai elemzési jelentések. A Network Pinger számos hasznos diagnosztikai eszközt tartalmaz, amelyek segítenek kivizsgálni a hálózat állapotát és megoldásokat találni a kommunikációs problémákra.

7. Hping

hping

A Hping egy parancssori segédprogram, tehát nem rendelkezik olyan GUI-alapú felületek kifinomultságával, amelyek a modern hálózati felügyeleti eszközökben szokásossá váltak. Ennek az ingyenes eszköznek a formátuma vonzóbb lesz a hosszabb szolgálatú hálózati rendszergazdákhoz, akik szoktak olyan parancsokhoz használni, mint például a Ping és a Traceroute. A szoftver legújabb verziója a Hping3. Az eszköz szabadon használható. Hping3 telepít Linux, Unix és Mac OS és ablakok.

A ping a Internet Control Message Protocol protokollban meghatározott funkció. A TCP / IP verem Internet rétegén működik. Nem rendelkezik kikötő láthatósággal, egy magasabb szállítási rétegben alkalmazott címzési rendszerrel. A Hping soros ping kéréseket küld egy adott tartomány minden IP-címére. A TCP és az UDP üzenetküldési képességek tesztelhetik a számítógépek és az útválasztók portjait. Ez magában foglalja a Traceroute megvalósítását is.

  Mi a Microsoft Hyper-V?

Parancssori segédprogramként csatolhatja a kimenetet egy fájlba elemzés céljából. Számos parancs szerepel ebben az eszközben, például a hostnevek IP-címekre fordításának és a tűzfalak tesztelésének képessége.

A Hping a hackereket érdekli, mivel segíthet információ gyűjtésében a célszámítógépen, és felhasználható a szolgáltatásmegtagadási támadás indításához. Tehát a hpingnek egy kicsit rossz fiú hírneve van. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne használja fel saját hálózati és kommunikációs eszközeivel kapcsolatos információk felkutatására.

8. Angry IP Scanner

Angry IP Scanner

Az Angry IP Scanner egy nagyon népszerű ping sweep eszköz, amelyet a szakemberek gyakran ajánlnak a megjegyzés szakaszokban és az üzenőfalakban. Népszerűségének egyik oka lehet a felület formátuma. A műszerfal egyértelmű eredményeket sorol fel, hasonlóan a rendkívül tapasztalt szakemberek által előnyben részesített parancssori segédprogramok ábrázolásához, a grafikus felhasználói felület rendszerek ablakalapú betűkészleteivel kombinálva, amelyek megkönnyítik a kimenet olvashatóságát.

Ez ingyenes hálózati elemző eszköz telepíthető Windows, Linux és Unix. A szkenner egy adott IP-címsort söpör, amely lehet CIDR jelölési formátumban. Ellenőrizheti a véletlenszerű IP-címeket vagy a bemeneti fájlként megadott nem egymást követő listákat. A kimenetre lehet irányítani CSV, TXT, XML vagy IP-Port formátumú fájlok.

A standard ping sweep kimenet mindegyiket megjeleníti IP-cím a kért szkennelési tartományban, függetlenül attól, hogy elérhetõek-e vagy sem. A hiányzó címeket a ping körút idejének hiánya jelzi az a rekord.

A DNS felbontási funkció megmutatja a kért IP-cím gazdanevét, ha megtalálja. Ha egy rekord gazdaneve hiányzik, akkor riasztást kell felvetnie, ha az IP-cím elérhetõ volt mert vagy a DNS-rekordok elavultak, vagy betolakodó van a hálózaton. A ping sweep eredmények megmutatják, hogy minden gazdagép rendelkezik-e Nyissa meg a web host portot, és ha igen, akkor látni fogja a webszerver-rendszer neve. Megszerezheti a Mac cím az egyes gazdagépek IP-címének ping-rekordjához megjelenített mutatók.

A hostnév felbontása és a porttevékenység részletei azt mutatják, hogy a ping sweep funkció nemcsak az ICMP pingparancsokat használja. Az eszköz alternatív funkciói között szerepel a számítógép és az útválasztó portjának szkennelése.

9. Speciális IP szkenner

12 legjobb Ping Sweep eszköz és szoftver

Az Advanced IP Scanner telepíthető a következőre: Windows 10 és ez szabadon használható. A söpörés elindítása előtt be kell írnia a beolvasott IP-címtartományt. Megadhatja az ellenőrizni kívánt IP-címek listáját is. A listának egy XML fájlból kell származnia, amelyet először a Kedvencek listába tölt. Az eredménylista kibővíti az egyes rekordokat, hogy felfedje az összes észlelt gazdagépen elérhető megosztott mappákat. Az egyes IP-címek címsorában a hostname az a csomópont, annak Mac cím, és a gyártó ennek az eszköznek.

Miután a segédprogram azonosította a hálózat minden élő csomópontját, megteheti elérheti azt a számítógépet, és parancsokat hajthat végre rajta. Te is kapcsolja be a számítógépeket a hálózatot, készenléti módba állítja őket, vagy kapcsolja ki őket.  A szkennelés elindításához mielőtt a sávot megkezdené, a beolvasandó címtartományra van szükség. A szkennelés eredménye CSV fájlokba írható. Importálja az adatokat egy táblázatba, és hasonlítsa össze a felmerült IP-címek listáját a DHCP-kiszolgálón lévő rekordokkal, hogy észrevegye az elhagyott IP-címet.

Ez egy nagyon egyszerű eszköz, de arra összpontosít, hogy a hálózati rendszergazdák számára a ping-letapogatás során a legfontosabb információk miként alakulnak ki, az a népszerűsége. Az Advanced IP Scanner webhelyén kijelenti, hogy az eszközt 30 millió felhasználó töltötte le.

10. NetScan Tools Basic Edition

NetScan Tools

A NetScan Tools két verziója érhető el. Ezek egyike az úgynevezett fizetett változat NetScan Tools Pro, a másik pedig egy ingyenes rendszer, az úgynevezett NetScan Tools Basic. A hirdetéssel támogatott Basic kiadás kevesebb funkcióval rendelkezik, mint a Pro csomag. A Ping Sweep eszköz az alapkiadás része.

A ping sweep segédprogram, az úgynevezett Ping Scan, A keresés bemeneteként IP-címtartományt igényel. Miután elindította a söpörést, az eszköz megpróbálja elérni az adott tartomány minden címét. Az egyes IP-címek eredményei megjelennek a válaszidő a ping körútból és állapotmegjegyzés. Kizárhatja nem válaszoló címek és tartalmazzák az egyes címek hostneve az eredményekben.

A megkeresett IP-cím gazdanevének hiánya rámutat lehetséges probléma a hálózati DNS-kiszolgálóval. A NetScan Tools Basic csomag másik eszköze kifejezetten lekérdezi a rendszer DNS-ét a hibák ellenőrzése céljából. Kinyomtathatja vagy lemásolhatja a törlés eredményeit, és fájlba mentheti azokat.

A NetScan Tools Pro kiadása több segédprogramot tartalmaz. Megvásárolhatja egy licencért 249 dollárért, öt licencért pedig 2,255 dollárért. A NetScan Tools Basic és a NetScan Tools Pro egyaránt úgy van kialakítva, hogy futtassák Windows 7, 8 és 10.

11. Pinkie

Apróság

A Pinkie praktikus ingyenes eszköz sok más segédprogrammal a Ping Sweep mellett. Ez az eszközkészlet csak azokra érhető el ablakok. Itt töltheti le a Pinkie-t.

Először adja meg a kezdőcímet és a beolvasandó gazdagépek számát. Választhat, hogy csak az élő gazdagépeket vonja be az eredményekbe. Ebben az esetben, a söpörés addig folytatódik, amíg az aktív IP-címek száma nem történt meg, vagy amíg az egész hálózatot nem vizsgálják be. Ha nem határozza meg az élő gazdagép követelményét, akkor az eszköz elhagyott címeket fog tartalmazni a söpörő gazdaszámláláshoz.

Az eszköz gyorsan működik felsorolja az összes felmerült élő IP-címet vagy minden címet egymás után, amíg el nem éri a gazdagépek maximális számát. Minden rekord tartalmazza a hostnevet és a válaszidőt, amely a ping körút ideje.

tudsz mentse az eredményeket egy fájlba a vágólapra másolva. Ezután beillesztheti a rekordokat a vágólapra egy fájlba. Ez lehetővé teszi az eredmények összehangolását a DHCP-kiszolgáló rekordkivonatával. A Pinkie csomag tartalmaz egy egyszerű anyagot fütyülés, egy traceroute, egy portszkenner, és a alhálózati számológép. A segédprogram a következőket is tartalmazza: TFTP szerver.

12. Mitec hálózati szkenner

Mitec hálózati szkenner

A Mitec Network Scanner egy rendszergazdai eszköz, amely ping sweep segédprogramot tartalmaz. Az ingyenes eszköz telepíthető Windows 7, 8 és 10, valamint Windows Server 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2 és 2016.

  10 legjobb adatbázis-kezelő eszköz és szoftver

A ping sweep funkció képezi a hálózati szkenner szívét. Összegyűlik az élő IP-címek listája egy adott tartományon belül. Minden találkozott címhez látja az eszközét Mac cím, hostnév és válaszidő, amely a ping körút idejét jelöli.

Az eszköz egyéb funkciói lehetővé teszik, hogy mindegyik felfedezett eszközt feltárja a részletesebb részletekbe. Ez magában foglal egy az eszköz portjainak leltára és a berendezés gyártója.

A hálózati szkenner hasznos eszköz, amely a következőket tartalmazza: Kicsoda funkció és DNS-felbontás.

A Pingről

A ping a Internet vezérlő üzenet protokoll. Parancssori segédprogramként elérhető minden hálózathoz csatlakoztatott számítógépen, függetlenül az operációs rendszertől. A Ping annyira univerzális, hogy alapvető alkotóeleme minden hálózati rendszergazda eszközkészletének.

Visszhang kérés és válasz

A klasszikus ping parancs az ICMP meghatározásában meghatározott csomagtípusra támaszkodik. Ez a „visszhang kérés”, amelyre „visszhang visszatérítéssel” válaszolnak, A Pingnek olyan címre van szüksége, amelyre a visszhang kérést el kell küldeni. Ez a bemeneti érték kifejezhető IP-címként vagy gazdagépként vagy tartománynévként.

Az IP-cím megadásával a rendeltetési helyre közvetlen RTT-eredményt kap. Ha beír egy gazdagépnevet egy számítógéphez a helyi hálózaton, akkor a Ping rutinnak először a helyi DNS-kiszolgálóra kell mennie, hogy megkapja az adott névhez kapcsolódó IP-címet. Ha interneten keresztül tesztel egy kapcsolatot, akkor a rendeltetési helyhez tartozó domain név beírása kényszeríti a Ping programot, hogy visszatérjen a domain webszerverének IP-címébe, mielőtt elküldheti a visszhang kérést.. Ping kiadása az IP-címmel, majd a gazdagépnévvel vagy a domain névvel megmutatja a DNS referencia folyamat által okozott késéseket..

A parancssori segédprogramok manapság nem olyan népszerűek. A ping számos GUI adaptációja mind magánszemélyek, mind szoftver házak készítették. A Pingnek van egy listája a kapcsolókról, amelyek megváltoztatják a viselkedését. A ping minden futtatása csak egy címmel érintkezhet. A ping-sweep koncepció megvalósítható egy egyszerű szkripttel, amely a címek listáján működik, és minden egyes ping-parancsot kiad.

A listában szereplő szoftver mögöttes funkciói a szkriptek minden variációja egy rekurzív hurokkal, újra és újra felhívja a pingot mivel átfésül egy adott listán szereplő címeken.

Annak ellenére, hogy nagyon régi és nagyon egyszerű eszköz, A Ping nagyon erős. Például, ha egyszerűen jelentést tesz egy címre adott válaszról, ez azt jelenti A ping manipulálható a hálózatban ténylegesen használt IP-címek észlelésére. Ez minden IP-címkezelő rendszer alapvető követelménye.

A ping reakcióidő-kimeneti mezője nagyon hasznos. Egy ping-sweep-ben, egy problémás eszköz nagyon hosszú reakcióidőt mutat. Ha a hálózat összes eszközét ping-sweep segítségével teszteli, a legtöbb eszköz nagyon szorosan reagál. Egy vagy két magas szám ebben Válaszidő oszlop azonnal megmutatja, ha egy eszköz túlterhelt vagy megsérült.

Noha a ping egy egyszerű és ingyenes segédprogram, a fejlesztők, akik olyan variánsokat hoznak létre, mint például a ping sweep, tiszteletet érdemelnek. A grafikus outputok, például a válaszidő-grafikonok hozzáadása szintén jó látni.

A Traceroute-ról

A Traceroute nagyon hasonló hálózati eszköz, mint a ping, de A Traceroute UDP csomagokat használ. A Traceroute csomagcsomagot küld a „itt az ideje élniA mező folyamatosan növekszik.

A megélhetési időt általában TTL-nek rövidítik. Nem tartalmaz időértéket. Ehelyett a router maximális számát tartalmazza, amelyeken a csomag áthaladhat. Amikor a csomag eléri az útválasztót, az eszköz egyrészt csökkenti a TTL-t, mielőtt továbbadja a szomszédos útválasztónak. Ha egy útválasztó olyan csomagot kap, amelynek TTL-je nulla, akkor nem továbbítja azt, ami azt jelenti, hogy eldobja.

A ping által használt ICMP protokoll tartalmaz egy hibaüzenetet, amely jelentést tesz a hibáról, megadva a hibát jelentő eszköz címét. A Traceroute ezt a lehetőséget használja annak a routernek a címének naplózására, amely eldobta a csomagot. Az egyre magasabb TTL-értékű csomagok küldésével a segédprogram végül rögzíti az összes útválasztó címét a parancsot futtató számítógép és az adott rendeltetési hely között.

Ha a hálózaton használják, a Traceroute felépíthet egy térképet a LAN összes útválasztójáról, valamint arról, hogy miként kapcsolódnak egymáshoz és a hálózat összes többi eszközéhez. Lehetséges egy rekurzív rutin megírása, amely magában foglalja a hurokban belüli Traceroute végrehajtást, megadva paraméterként IP címet. A hurok a szabványos hálózati IP-címek körén átkerül, és jelentést tesz a LAN-on keresztül az elérési útvonalról.

Unix-szerű rendszereken, beleértve a Linux ízeket és a Mac OS-t, a Traceroute parancsa traceroute. Windows rendszeren a parancs: tracert.

A Ping és a Traceroute kombinációja lehetővé teszi a hálózat térképének elkészítését. Az útmutatóban felsorolt ​​ping-sweep segédprogramok egy része ezt a pontos kombinációt használja a vizsgált hálózat grafikus ábrázolására.

Kikötő térképezők

A port-feltérképező eszközök szintén nagyon hasznosak. Ezek mindkettőt használják TCP és UDP annak ellenőrzésére, hogy az eszköz egyes portjai nyitva vannak-e.

A Ping a Internet réteg a TCP / IP protokollcsomagból, tehát nem rendelkezik a portszám fogalmával. Ha kap egy ping sweep eszközt, amely jelentést készít az eszköz portjairól, valamint az eszköz állapotáról, akkor a ping sweep a protokollok kombinációja amelyek hozzáadják a rendelkezésre álló kevés információt a ping számára.

Sajnos a meglévő portok ismerete biztonsági gyengeség, ezért egyes rendszergazdák megakadályozzák, hogy átjáró eszközeik minden ICMP választ küldjenek, hogy kiküszöböljék a portleolvasásokkal járó kockázatokat..

Számos operációs rendszer megakadályozza az ICMP funkciók elérését azon felhasználók számára, akik nem rendelkeznek rendszergazdai jogosultságokkal. Ezekben az esetekben gyakori az ICMP visszhang kérés magasabb szintű verziójának használata, UDP datagram elküldésével. Ezt gyakran hívják „UDP packet ping” -nek, amely a szállítási rétegen működik.

Ping sweep alternatívák

A ping sweep segédprogram IP-címkövetőnek is hívható. Mindkét típusú szoftver ugyanazt a feladatot látja el: azonosítsa az összes hálózatban használt IP-címet. Ha részletesebb információra van szüksége az IP-cím használatáról a hálózatán, lépjen át egy összetettebb eszközhöz. Ebben az esetben a keresett eszköz egy IP-címkezelő. Az egyik példa a SolarWinds IP-címkezelő.

Ping sweep műveletek

Nézze meg a listában szereplő ping sweep eszközöket. A ping-sweep megfelelőbb egy kis hálózathoz. A hálózat növekedésével előfordulhat, hogy a ping-sweep-adatok elemzéséhez szükséges kézi lépések túl sok időt vesznek igénybe. Ebben az esetben a hálózat valószínűleg túl nagy ahhoz, hogy a ping-sweep időtakarékos segédprogram legyen, és inkább az IP-címkezelőket kell megvizsgálnia.

Végzel a ping-sweepeket a hálózatán? Melyik eszközt használja? Összevette a ping sweep-t egy teljes IP-címkezelővel? Melyik tetszik jobban? Hagy egy üzenetet az alábbi megjegyzés részben, és tudassa velünk tapasztalatait.

About the author

Comments

 1. ing-sweep eszközök listája nem tartalmaz olyan eszközt, amelyet az én anyanyelvemen, a magyar nyelven lehetne használni. Azonban, ha valaki érti az angol nyelvet, akkor ez a lista nagyon hasznos lehet számára. A Ping-sweep egy nagyon fontos eszköz a hálózati adminisztrátorok számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy megtalálják az aktív IP-címeket a hálózaton. Az elhagyott IP-címek helyreállítása nagyon fontos, mivel lehetővé teszi a DHCP-kiszolgáló számára, hogy újra használja ezeket a címeket. Az egyes eszközök használata nagyon egyszerű, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják az aktív IP-címeket a hálózaton. Összességében, ez a lista nagyon hasznos lehet azok számára, akik hálózati adminisztrátorok vagy érdeklődnek a hálózati biztonság iránt.

 2. ing-sweep eszközök használata nem mindig etikus, mivel a hálózat tulajdonosának engedélye nélkül is felhasználhatóak. Ezért fontos, hogy csak saját hálózatunkon használjuk ezeket az eszközöket, és mindig tartsuk tiszteletben mások személyes adatait és jogait. Azonban ha helyesen használjuk, a Ping-sweep nagyszerű eszköz lehet a hálózatunk hatékonyabb kezeléséhez és biztonságosabbá tételéhez. A fent említett eszközök közül bármelyik hasznos lehet a hálózatunk IP-címeinek listájának megszerzéséhez és az elhagyott címek helyreállításához. Azonban mindig fontos, hogy először ismerkedjünk meg az eszközök használatával, és csak akkor használjuk őket, ha biztosak vagyunk abban, hogy nem sértjük meg mások jogait és biztonságát.

 3. ing-sweep eszközök használata nem mindig etikus, mivel a hálózat tulajdonosának engedélye nélkül is fel lehet használni. Ezért fontos, hogy csak saját hálózatunkon használjuk ezeket az eszközöket, és mindig tartsuk tiszteletben mások magánéletét és biztonságát. Azonban ha helyesen használjuk, a Ping-sweep nagyszerű eszköz lehet a hálózatunk felügyeletére és karbantartására. A fent említett eszközök közül a SolarWinds Ping Sweep és a Paessler PRTG különösen ajánlottak, mivel számos további funkcióval rendelkeznek a hálózat felügyeletéhez és kezeléséhez.

Comments are closed.