12 legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz

12 legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz

A kiszolgálók és az alkalmazások teljesítményének figyelésére szolgáló szoftverek az otthoni főzött megoldásoktól kezdve, néhány kód sorral együtt eldobhatók, egészen a vállalati szintű implementációkig, amelyeket a nagy szolgáltatók globális hálózatán való felhasználásra terveztek..

Nagyméretű hálózatok esetén, amelyek napi százezer vagy akár millió millió kérést is igénybe vehetnek, még a legkisebb késedelem órákig is elveszítheti az együttesen elveszített időt. Alapvető fontosságú a megfelelő eszközök kiválasztása a teljesítmény ellenőrzéséhez..

Nincs ideje elolvasni az egész posztot? Itt van a listánk a rendelkezésre álló legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelők:

 1. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLET) Prémium szerver és alkalmazásmonitor, amely közös platformon integrálódik más SolarWinds infrastruktúra-kezelő eszközökkel.
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) Integrált hálózat, szerver és alkalmazások monitor. Fut a Windows Server rendszeren.
 3. Site24x7 szerver megfigyelés (INGYENES Kísérlet) Egy felhőalapú infrastruktúra-kezelő eszköz, amely figyelemmel kíséri a hálózatokat, a szervereket és az alkalmazásokat.
 4. Atera (INGYENES Kísérlet) Rendszerfigyelő szolgáltatás, amely kiszolgálókat, alkalmazásokat és hálózatokat fed le. Célja az MSP-k
 5. LibreNMS Ingyenes, testreszabható, nyílt forrású hálózati megfigyelő rendszer.
 6. ManageEngine OpManager Hálózatkezelő eszköz, amely telepíthető a Windows Server és Linux rendszerre.
 7. Nyissa meg az NMS-t Ingyenes, nyílt forráskódú elérhető stabil és béta verziókban.
 8. WhatsUp Gold Átfogó hálózati monitor, amelyet speciális kiegészítők bővíthetnek. Fut a Windows Server rendszeren.
 9. OP5 Integrált infrastruktúra-figyelő rendszer, amely magában foglalja a szerver és az alkalmazások kezelését.
 10. Icinga Ingyenes, nyílt forrású hálózati megfigyelő eszköz elérhető közösségi írott kiegészítőkkel.
 11. Anturis Felhőalapú infrastruktúra-megfigyelő rendszer ingyenes és fizetős változatban is elérhető.
 12. LogicMonitor Online szolgáltatás, amely előfizetés alapján kerül felszámolásra. Tartalmazza a folyamat automatizálását.

Minden adminisztrátor valamivel eltérő módon vállalja majd azt, ami ideális a teljesítményfigyeléshez. Vannak, akik látni akarják az erőforrás-felhasználás minden utolsó részletét, és optimalizálhatják alkalmazásukat az igények kielégítésére. Mások tisztán érdekli a szolgáltatás igénybevételét és az üzemidőt. A legtöbb szeretne keverni mindkettőt. Ezen megközelítések egyike sem helytelen, és az Ön igényeinek megfelelő kiszolgálómonitor megtalálása a hálózati optimalizálás hatalmas része.

Mit kell keresni egy szervermegfigyelő eszközben?

Maga az alkalmazás teljesítménye és erőforrás-felhasználása

A jó felügyeleti alkalmazások fognak használjon minimális erőforrásokat hogy elvégezzék a munkájukat. Még az átfogó hálózati lakosztályok is nagy hangsúlyt helyeznek a munkájukhoz használt rendszer- és hálózati erőforrások minimalizálására. A legjobb teljesítményfigyelők fogják éppen annyi forrást használjon fel, hogy hatékonyan felügyelje a csomópontokat nekik vannak rendelve.

Sokoldalúság

Mielőtt bármilyen alkalmazásba belépne, jó tudni, hogy pontosan mit kell tennie egy adott hálózatban. Néhány teljesítménymonitor nagyon alapvető, csak a rendszer erőforrás-felhasználásának nyomon követése a szerveren. Mások erősebbek, és mindent követnek a sávszélességtől a rendszerhasználatig, és mélyreható elemzést végeznek csomópontonként. Ezek a rendszerek gyakran nagyobb csomagokban érkeznek, amelyeket más alkalmazásokhoz terveztek vagy szándékoztak használni egy teljes hálózatkezelő rendszer létrehozására. Annak eldöntése, hogy mely szolgáltatások szükségesek a hálózatán segít kiszűkíteni, hogy mely szoftverek működhetnek potenciálisan az Ön számára.

Bemutatás és könnyű használat

Számos teljesítményfigyelő alkalmazás részletes grafikonokkal, táblázatokkal és statisztikai információkkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a hálózat működésének jobb megértését. Az Az információk megjelenítésének módja nagy szerepet játszik abban, hogy mennyiben lesz hasznos. Az információk bemutatásának és szervezésének módja szintén óriási tényező abban, hogy a szoftver mennyire egyszerűen használható. Az, hogy gyorsan azonosíthatja a használati jelentés mely részeit, amelyek értékes a hálózat számára, növeli a hatékonyságot és elősegíti a szoftver kihasználását.

bevetés

A szoftvert telepíteni kell egy központosított vezérlőhelyre, vagy minden csomópontra, amelyet megfigyel? Felhő alapú szolgáltatás? Könnyen telepíthetők-e az ügynökök, ha a hálózaton több csomópontra kell őket helyezni? Még a kis hálózatoknak is ezt figyelembe kell venniük az adott eszközre történő telepítés egyszerűsége hálózatonként nagyon eltérő lehet.

A legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszközök

A kiszolgáló teljesítményének figyelésére nincs „mindenki számára megfelelő” megoldás, ezért összeállítottunk egy listát, amely platformokat és alkalmazásokat tartalmaz. Ez a lista mindent tartalmaz a nyílt forráskódú, ingyenes megoldásoktól a vállalkozás szintű fizetett megvalósításokig, amelyeket a bolygó egyik legnagyobb hálózati óriása használ. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, és a cél az, hogy segítsen megtalálni a hálózatához megfelelőt.

1. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLÉS)

12 legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz

A lista első bejegyzése, SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő, egy önálló termék az átfogó Orion platformcsaládban, amelyet a SolarWinds fejlesztett ki. Rendkívül sokoldalú alkalmazásmonitor amelyet a hálózattal való méretezésre terveztek, a Kiszolgáló és az Alkalmazásfigyelő beállítható egyablakos rendszer a különféle hálózati igények kielégítésére.

  SolarWinds против ManageEngine

Köszönhetően gyors és egyszerű beállítás, A kiszolgáló és az alkalmazásfigyelő gyorsan telepíthető a nagy és összetett hálózati környezet figyelésére. A SolarWinds egy az alkalmazásfigyelő sablonok teljes listája úgy, hogy testreszabható szinte bármilyen környezethez.

Ez lehetővé teszi infrastruktúra-figyelés mind AWS, mind az Azure felhőalapú IaaS konfigurációkon, a rendszergazdák számára a szükséges vezérlés biztosítása a teljes hálózaton keresztül, a fizikai helytől vagy a beállítástól függetlenül. A virtualizáció figyelése szintén elérhető, így a Szerver és az Alkalmazásfigyelő számára biztosítja a sokoldalúságot, amire szüksége van, hogy illeszkedjen a hálózati és szolgáltatási tervek túlnyomó többségéhez.

Az eszköz automatikus felfedezése és egy aktív leltár segítenek még a bonyolult hálózatok megkönnyítésében is a szoftver belsejében kialakulni, és a SolarWinds termék lehetővé teszi a tárolóteljesítmény figyelését, így biztosítva a zökkenőmentes adathozzáférést a nagy tárolóplatformok között. A szoftver képes segíteni diagnosztizálni és azonosítani az alkalmazási problémák kiváltó okait a lehetséges problémák gyors megoldására.

A nagyobb Orion platform részeként, SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő kombinálható más termékekkel, hogy átfogó kezelési lefedettséget nyújtson a webes teljesítmény, a hálózat, az adatbázis és a virtualizált erőforrás-konfiguráció és -figyelés területén. SolarWinds ajánlat ingyenes, 30 napos letöltés az értékeléshez a saját webhelyükön.

A SolarWinds szerver és az alkalmazásfigyelő letöltése 30 napos ingyenes próbaverzió

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

12 legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz

Paessler PRTG hálózati monitor egy rendkívül testreszabható teljesítményfigyelő megoldás, amely rugalmasságát egészen az árrendszeréig terjeszti. Egy ingyenes verzió, amely akár 100 ingyenes „érzékelőt” kínál, ez lehet jó lehetőség azoknak a hálózatoknak, amelyek mérete az idő múlásával növekszik anélkül, hogy betörne a bankba.

Az adott eszköz minden megfigyelt erőforrása „érzékelőnek” minősül. Például a kiszolgálón a CPU használatának figyelése egyetlen érzékelő lenne. A PRTG becslése szerint a legtöbb készülékhez négy-hét érzékelőre lenne szükség, tehát még a freeware verziója képes működni kis-és közepes méretű hálózatokban.

Az automatikus eszközkeresés lehetővé teszi a gyors telepítést, és PRTG megfigyelheti a helyszínen vagy felhőalapú erőforrások. Testreszabott riasztások és sávszélesség-figyelés biztosítson kritikus részleteket a hálózati és az alkalmazási lelassulásokról. Széles az adatmegjelenítési lehetőségek köre elősegíti a kulcsfontosságú teljesítményinformációk elemzését oly módon, hogy a felhasználók számára értelme legyen.

A szoftver árazása azon alapszik, hogy hány ilyen érzékelőt telepítenek egy hálózaton keresztül, a teljes érzékelőkön alapuló eltérő árszinttel. Letöltheti és kiértékelheti PRTG hálózati monitor egy 30 napos próbaverzión keresztül a Paessler webhelyén.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet)

12 legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz

Site24x7 egy felhőalapú infrastruktúra-figyelő, amely testreszabott csomagokban érhető el a webhelyek megfigyelésére, az infrastruktúra megfigyelésére és az alkalmazások teljesítményének megfigyelésére.

Mivel ez a megfigyelő szoftver a felhőben található, Önnek nem kell telepítenie a helyszínen, és ennek a rendszernek a segítségével nem növeli a szerver helyigényét. A 24 × 7 használatához nem kell ugyanabban az épületben lennie, mint a szervereid, tehát ez a távoli helyek és a felhőkiszolgálók figyelési tevékenységének kábele. A rendszer figyeli a futó kiszolgálókat ablakok, Windows Server, Linux, FreeBSD, és Mac operációs rendszer. Ez a Microsoft Hyper-V és a VMware által létrehozott virtualizációkkal is működhet, és felügyelheti a Docker tárolókat. Felhő-kiszolgáló fut Microsoft Azure és Amazon Web Services (AWS) a Site24x7 segítségével is megfigyelhető.

A Site24x7 által ellenőrzött kiszolgálói állapotok a következőket tartalmazzák: CPU teljesítmény, memória kapacitás, lemezterület-felhasználás, és hálózati interfész aktivitási aránya. Integrálódhat a Active Directory és kezelni syslog és Windows eseménynapló feljegyzések.

A Site24x7 alkalmazásfigyelője képes nyomon követni az adatbázisok, webszerverek és e-mail szerverek teljesítményét. Ezenkívül képes kiszolgálón futó összes szoftver teljesítményét elemezni, a kód szintre jutva. A kód analizátor kevés hatékonyságú folyamatot keres be Jáva, node.js, Ruby on Rails, és PHP. Az alkalmazás teljesítményének figyelmeztetési küszöbértékeit a Site24x7 folyamatosan felülvizsgálja egy AI-alapú gépi tanulási folyamat révén.

A Site24x7 előfizetés alapján kerül felszámolásra, havonta vagy évente. A Pro csomag szerver és alkalmazás figyelést is tartalmaz, és kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

Site24x7 Server MonitoringStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. Atera (INGYENES Kísérlet)

12 legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz

Atera egy rendszermonitor, azaz A felügyelt szolgáltatók (MSP) általi használatra tervezték. Ez egy felhő alapú platform, amely mindkettőt egyesíti távfelügyelet és -kezelés (RMM) szolgáltatások és a professzionális szolgáltatások automatizálása (PSA) funkciók, amelyeket az MSP-k használnak vállalkozásuk működtetésére.

Atera ellenőrzi a szervereket amint új kliens számára üzembe helyezik. Figyelemmel kíséri a CPU-t, a memóriát és a szerver portjait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem teljes kapacitása van-e és nem befolyásolja a teljesítményt. Az eszköz leltárt készít a szerverekre telepített összes szoftverről, és összeveti azokat az ügyfelek birtokában lévő licencekkel. A szoftverleltár is támogatja szoftverfrissítések és a rendszer javításkezelése.

Az Atera monitorok felügyelik az olyan tevékenységeket és az alkalmazások végrehajtását, mint például adatbázis-kezelő rendszerek, valamint web- és e-mail szerverek. A hálózati, szerver- és alkalmazásfigyelők kombinációja ezt az eszközt ideális rendszerré teszi a virtualizációk teljesítményének nyomon követésére. Az Atera különösen ügyes és figyelő Hyper-V megvalósítások.

  Руководство по серверу приложений WebSphere и инструменты управления

Az Atera platform szállított a felhőből – az MSP-nek nem kell szoftvert telepítenie. Az MSP műszaki szakemberei egy standard webböngészőn keresztül érik el az Atera műszerfalat egy speciális mobilalkalmazás. Mivel a távoli rendszerek figyelésére irányul, az Atera szolgáltatás képes több helyszíni hálózatok kiszolgálására, valamint felhőkiszolgálók figyelésére is.

Az Atera előfizetési szolgáltatás, mely technikusonként havonta kerül felszámolásra. Van egy éves előfizetési arány, amely olcsóbban működik. Tudod kapni egy 30 napos ingyenes próbaverzió tesztelni az Aterat feliratkozás előtt.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

5. LibreNMS

12 legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz

Népszerű nyílt forráskódú NMS szoftver, LibreNMS az első teljesen ingyenes tétel a listán. Van egy részletes és széles körű tudásbázis hogy segítsen az új felhasználóknak megszokni a szoftvert. A kombinált közösségi együttműködés és az átalakítás évek óta számos bővítményt, variációt és a LibreNMS megvalósítását eredményezi.

Az automatikus hálózati felfedezést pluginek hatalmas köre támogatja valamire tervezve eszközkonfiguráció, teljesítmény figyelés, és következetes teljesítmény. Az oxidált, AVAS, és Nisen csak néhány népszerű bővítmények amelyek könnyen párosíthatók a LibreNMS-kel egy átfogó hálózatkezelő rendszerhez.

A LibreNMS támogatja a platformon való hozzáférést egy elérhető eszközön keresztül elérhető mobil eszközről is, amely Android és iOS alkalmazással rendelkezik. Ez lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy ellenőrizzék a hálózatukat, még az irodától is távol is. Elosztott szavazás a LibreNMS számára lehetővé teszi a méretezést és megoldást kínál még nagy hálózatok számára is.

Nyílt forráskódú szoftverként, LibreNMS hatalmas mélységgel és rugalmassággal rendelkezik, de előnyeinek nagy részét a tapasztalt felhasználók fogják kapni, mivel idő van belemerülni a LibreNMS gonosz apróságaiba. Míg a LibreNMS kódbázisába történő merítés semmilyen módon nem követelmény, az erősségeinek legnagyobb része ragyog, amikor olyan személyek üzemeltetik, akik nem félnek a kezüket piszkosítani. Az induláshoz olvassa el a telepítési dokumentumokat.

6. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager kép

A ManageEngine OpManager egy dedikált teljesítmény- és infrastruktúra-figyelő eszköz. Ez biztosítja a teljesítményfigyelés méretezése az eszközök széles skáláján és tartalmazza az összes szokásos teljesítményfigyelő statisztikát, ideértve a CPU használatát, a memóriát, a tárolást és egyebeket.

A ManageEngine legfontosabb értékesítési pontja az OpManager számára, hogy bekerül a nagyobb ManageEngine termékcsaládba, így egyetlen fogaskerék egy nagyobb hálózati termékkerékben. Kiválóan működhet önálló termékként, de azzal a szándékkal készült, hogy más ManageEngine szoftverrel együtt lehessen használni a nagyobb hálózatok átfogó kezelésére..

Az OpManager is rendelkezik PGSQL adatbázis statisztikák, ad DBA-kat részletes információk a teljesítményről és a lekérdezési időkről a nagy hálózatokban. Ez az eszköz segít az adatintenzív hálózatoknak, amelyek nagymértékben támaszkodnak az adatbázisokra, értékes eszközt nyújtani csökkentve a lekérdezési időket és a hatékonyság javítása.

Az OpManager tisztességes összeget tartalmaz testreszabás szempontjából a konfigurációk figyelése és egyedi figyelmeztetések, segít abban, hogy a rendszergazdák csak azokat a információkat és figyelmeztetéseket adjanak, amelyekre szükségük van a hálózatuk hatékony működtetéséhez. A ManageEngine a 30 napos ingyenes próbaverzió letöltés értékelésre.

7. OpenNMS

12 legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz

A lista második nyílt forrású bejegyzése, OpenNMS egy nagyon sok segédprogrammal és dedikált felhasználói bázissal rendelkező hálózatkezelő szoftver. Az OpenNMS két elágazó disztribúciója van, mindegyiknek megvan a saját egyedi előnye.

Az első, Délkör, a standard OpenNMS disztribúció. Ez lényegében az OpenNMS „stabil kiadása”, és magában foglalja a a legtöbb termék- és közösségi támogatás a két kiadás. Az OpenNMS-felhasználók többsége a Meridian futtatását választja.

A második eloszlás: Horizont. Ez lazán leírható új technológiák, ötletek és megvalósítások bétaplatformjának. Van lényegesen kevesebb dokumentáció és a közösségi támogatás a Horizon számára, mivel a legtöbb felhasználó a Meridian-ot kódolja és dokumentálja. Ez példája az OpenNMS nyílt forráskódú keretének vérző széle.

OpenNMS szolgáltatások konfigurálható szolgáltatásfigyelés, teljesítmény-menedzsment egy sor szabványos protokollon keresztül, és lehetővé teszi testreszabott figyelmeztetések. Automatikus hálózati felfedezés kombinálva topológia felfedezés segít gyors és egyszerű beállítás további betekintést nyújt a hozzárendelt hálózat keretébe.

Az OpenNMS könnyen integrálódik a meglévő infrastruktúrába, jelentős mennyiségű dokumentációval a közösségből, hogy megkönnyítse a telepítést és a meglévő platformon történő integrálást. Az induláshoz olvassa el a telepítési dokumentumokat.

8. WhatsUp Gold

WhatsUp arany hálózati térkép

WhatsUp Gold egy dedikált teljesítményfigyelő platform, amelynek felületén rengeteg testreszabási lehetőség van. Jellemzője egy Könnyen kezelhető, intuitív felület amelyek testreszabhatók különböző mennyiségű információ megjelenítéséhez. Ez a kijelző úgy is konfigurálható, hogy az információk rekeszre vannak osztva és csak azok számára hozzáférhetők, akiknek szükségük van rá. Könnyen konfigurálhat bizonyos típusú információkat, amelyeket meg kell adni a leginkább rászoruló csapatoknak.

A WhatsUp Gold automatikusan működik réteg 2/3 hálózati leképezés a jelenlegi munkahálózat átfogó képének elkészítéséhez. Ez a hálózati térkép egy kényelmes megjelenítés megcsinálja a lehetséges hibák vagy a teljesítmény szűk keresztmetszeteinek felfedezése egy egyszerű feladat.

A WhatsUp Gold egyik legfontosabb tulajdonsága az proaktív figyelési és riasztási képesség amikor potenciális problémás területek hátra a csúnya fejeiket. Az intelligens munkafolyamat-tervezés segít ezeknek a riasztásoknak az előtérbe helyezésében, ha szükséges, így a lehetséges problémákat gyorsan és szolgáltatás megszakítása nélkül lehet megoldani. Töltse le egy ingyenes próbaverziót a saját webhelyükről.

  Праймер Xinetd

9. OP5

OP5 Monitor

Kifejezetten a a vállalati szintű hálózati teljesítményfigyelő megoldás, OP5 rendkívül jól kezeli a kiterjedt hálózati környezeteket. A műszerfalon, a hálózati térképképernyőn és a szoftveren elérhető testreszabáson keresztül az OP5 szándékában áll szolgáltató méretű megfigyelőplatformként történő felhasználása..

Nagyszerű példa erre az OP5 a megfigyelt hálózati csomópontok makró nézete. Egy elérhető térkép-widget ad valós, átfogó kép arról, hogy az egyes rendszerek hogyan kapcsolódnak össze a földrajzi helyzet alapján.

Az OP5 rugalmassága abból adódik, hogy beépíti a widgetek, amelyeket fel lehet venni vagy eltávolítani a központi műszerfalról, ezáltal a rendszergazdáknak teljes ellenőrzést adnak a megjelenített információ mennyiségével kapcsolatban. Ezeket a kütyüket konfigurálhatjuk rekeszes információk megjelenítése különböző osztályokba, hogy segítsék a személyzetet a kritikus adatok összpontosításában.

Vizuális jelentés részletes információkat nyújt a lehetséges szűk keresztmetszetekről vagy problémás területekről. Ezek a vizuális ábrázolások tartalmaznak grafikonokat és táblázatokat hogy világos képet kapjon arról, hogy mikor és hol merülhet fel probléma.

A további redundancia-megfigyelés tovább erősíti OP5 a tervezési cél: egyablakos ügyintézés a vállalati szintű hálózatépítés megfigyeléséért igények. Tudjon meg többet az árakról a letöltési oldalon.

10. 2. kép

Icinga

Egy másik nyílt forráskódú teljesítményfigyelő eszköz, Icinga 2 célja, hogy biztosítsa robusztus teljesítményfigyelés miközben minimális mennyiségű rendszer erőforrást fogyaszt. Számos különböző változatban és disztribúcióban kapható, az Icinga óriási rugalmasságot kínál egy teljesen ingyenes csomagban.

Integrálható más népszerű nyílt forráskódú eszközökkel, Icinga 2 a teljes hálózati teljesítmény-figyelő megoldás egyik részét képezheti, azaz méretezhető szinte bármilyen méretűre. Dinamikus testreszabás magában a szoftverben, valamint a szabályokon alapuló teljesítménykonfigurációk lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy igényeik kielégítése érdekében módosítsák az Icinga telepítését.

Az Icinga 2 hatékonyan használja a rendszer erőforrásait egy csupasz csontozású erőforrás lábnyom létrehozásához, miközben továbbra is vállalati szintű teljesítményfigyelést és statisztikákat biztosít. A részletes teljesítményadatok segítenek a felhasználókat a lehetséges problémás területekre vezetni, és egy átfogó riasztási rendszer figyelmezteti az adminisztrátorokat a közelgő katasztrófáról.

Mint nyílt forráskódú eszköz, az Icinga rugalmasságának nagy része a számos változat és bővítmény amely felhasználható az alkalmazáshoz. Még kiterjedt csípés és kutatás nélkül, Icinga 2 hihetetlenül képes a teljes körű teljesítményfigyelő megoldásként, de a nyílt forráskódú rajongók örömmel fogadják a kiegészítő sokoldalúságot, amelyet a tervezési filozófia biztosít. A letöltésről és a telepítésről a Github tárolóin keresse fel.

11. Anturis

Anturis szerver monitor

Anturis egy teljesítményfigyelő platformot kínál, amely az egy SaaS felhőalapú megvalósítás. Ez ad néhány egyedülálló előnyt a hálózati rendszergazdák számára, akik egy mobilabb megfigyelő platformot szeretnének együttműködni. Az Anturis lehetőségeket kínál ügynökök és ügynökök nélküli telepítésekre egyaránt, így hihetetlenül hasznosá teszi a nagyon mobil hálózati környezetekben, vagy hídplatformként a folyékonyabb hálózati beállításokon történő munkához..

Mint egy felhőalapú szolgáltatás önmagában van értelme Anturis képesnek lenni figyelje a felhő alapú szolgáltatásokat, és képes erre minimális beállítással. Figyelemmel kísérheti több földrajzi helyet, tovább erősítve annak tervezési filozófiáját, hogy képes kezelni a rendkívül összetett, rendkívül mobil hálózati infrastruktúrákat. Ez jó értékelést is ad, mint méretezési teljesítményszoftver, amely képes kezelni a nagy hálózati megfigyelést.

Egy sor egyedi értesítések és Szállítási lehetőségek figyelmeztesse az adminisztrátorokat a legfontosabb részletekre és a kritikus rendszerekre, amelyekre a folyamatos szolgáltatás érdekében figyelmet kell fordítani. Az Anturis nyomon tudja követni a szokásos teljesítménymutatókat a szerverekön, és figyelheti a hálózatok forgalmát a sávszélesség javítása és a problémás területek azonosítása érdekében, ahol változtatásokra lehet szükség. Az Anturis számos különféle terméket kínál ingyenes és fizetett tervek hogy megfeleljen a hálózat igényeinek.

12. LogicMonitor

LogicMonitor

Egy másik SaaS felhőalapú teljesítményfigyelő megoldás, LogicMonitor ugyanazokat a rugalmas előnyöket nyújtja a dinamikus hálózati környezetekhez, amelyek egy mobilabb megfigyelő alkalmazást is igénybe vehetnek. Képes lenni gyorsan telepítették és kihasználják automatizált eszközkeresés, A LogicMonitor elemezheti az erőforrások felhasználását mind a helyszíni, mind a felhőalapú infrastruktúrán.

A testreszabott műszerfal az információk rekeszre oszthatók, hogy információkat nyújtsanak azoknak a csoportoknak vagy személyzetnek, akiknek leginkább szükségük van rá. Széles választéka adat prezentációs lehetőségek, ezeket az információkat testreszabhatja, hogy gyorsan megadhassanak fontos részleteket használati statisztikák, rendszerbetöltések, és alkalmazás teljesítménye.

A rugalmas riasztás és a hálózati konfigurációk valós időben történő figyelésének és elemzésének képessége további hasznosságot jelent LogicMonitor. Aktív módon figyeli a konfiguráció változásait és kereshet teljesítményhatásokat, hogy segítséget nyújtson az állandóan változó hálózatok számára a háló általános állapotáról. LogicMonitor kínál egy 14 napos ingyenes próbaverziót a saját webhelyén.

Szerver és alkalmazások figyelő eszközének kiválasztása

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő és PRTG hálózati monitor ezen a listán a két legjobban teljesítő eszköz. A megfigyelhető infrastruktúra sokfélesége tette őket a két legjobb teljesítményfigyelő eszköz a világban.

SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő megfigyelheti a hardvert is AWS és Azure IaaS infrastruktúra.

PRTG hálózati monitor megvan a maga egyedi érzékelők amelyet letölthet az egyes eszközök figyelésére. Kisebb szervezetek számára, PRTG hálózati monitor különösen nagy választás. Ennek oka, hogy van egy ingyenes verzió, amely akár 100 érzékelőt támogat. 100 érzékelő sok kisebb hálózatot lefedi, anélkül, hogy a hálózati megfigyelő termékekhez kapcsolódó izmos árcédulát felveszi.

Érdemes megemlíteni, hogy mindkét eszköz kényelmet nyújt az asztalhoz. PRTG hálózati monitor és SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő mindegyik rendelkezik automatikus felismerés funkcióval a hálózatban lévő eszközök automatikus azonosításához. Az automatikus felfedezés biztosítja, hogy mindig a hálózati környezet legfrissebb verziójával dolgozzon.

About the author

Comments

 1. rásainak figyelésére szolgál, míg mások sokkal átfogóbbak, és képesek figyelni a szervereket, alkalmazásokat és hálózatokat is. A sokoldalúság lehetővé teszi, hogy az adminisztrátorok széles körű információkat kapjanak a hálózatukról, és hatékonyan kezeljék azokat. Bemutatás és könnyű használat A legjobb teljesítményfigyelők könnyen használhatóak és könnyen érthetőek. Az adminisztrátoroknak nem kell sok időt tölteniük azzal, hogy megtanulják, hogyan kell használni az alkalmazást, és azonnal elkezdhetik a munkát. A jó bemutatás lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy gyorsan és hatékonyan megértsék a hálózatuk állapotát. Bevetés A legjobb teljesítményfigyelők könnyen telepíthetők és beállíthatók. Az adminisztrátoroknak nem kell sok időt tölteniük azzal, hogy telepítsék és beállítsák az alkalmazást, és azonnal elkezdhetik a munkát. A jó bevetés lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy gyorsan és hatékonyan megkezdjék a hálózatuk felügyeletét. A legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszközök 1. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLÉS) 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) 3. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet) 4. Atera (INGYENES Kísérlet) 5. LibreNMS 6. ManageEngine OpManager 7. OpenNMS 8. WhatsUp Gold 9. OP5 10. 2. kép 11. Anturis 12. LogicMonitor Szerver és alkalmazások figyelő eszközének kiválasztása Az adminisztrátoroknak számos szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz közül kell választaniuk. A legjobb eszköz kiválasztása érdekében az adminisztrátoroknak figyelembe kell venniük az alkalmazás teljesítményét és erőforrás-felhasználását, a sokoldalúságot, a bemutatást és a könnyű használatot, valamint a bevetést. A SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő, a Paessler PRTG hálózati monitor, a Site24x7 szerver megfigyelése, az Atera, a LibreNMS, a ManageEngine OpManager, az OpenNMS, a WhatsUp Gold, az OP5, az Anturis és a LogicMonitor mind nagyszerű eszközök, amelyek segítenek az adminisztrátoroknak hatékonyan felügyelni a hálózatukat.

 2. rásainak figyelésére szolgál, míg mások sokkal átfogóbbak, és képesek figyelni a szervereket, alkalmazásokat és hálózatokat is. A sokoldalúság lehetővé teszi, hogy az adminisztrátorok széles körű információkat kapjanak a hálózatukról, és hatékonyan kezeljék azokat. Bemutatás és könnyű használat A legjobb teljesítményfigyelők könnyen használhatóak és könnyen érthetőek. Az adminisztrátoroknak nem kell sok időt tölteniük azzal, hogy megtanulják, hogyan kell használni az alkalmazást, és azonnal elkezdhetik a munkát. A jó bemutatás lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy gyorsan és hatékonyan megértsék a hálózatuk állapotát. Bevetés A legjobb teljesítményfigyelők könnyen telepíthetők és beállíthatók. Az adminisztrátoroknak nem kell sok időt tölteniük azzal, hogy telepítsék és beállítsák az alkalmazást, és azonnal elkezdhetik a munkát. A jó bevetés lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy gyorsan és hatékonyan megkezdjék a hálózatuk felügyeletét. A legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszközök 1. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLÉS) 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) 3. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet) 4. Atera (INGYENES Kísérlet) 5. LibreNMS 6. ManageEngine OpManager 7. OpenNMS 8. WhatsUp Gold 9. OP5 10. 2. kép 11. Anturis 12. LogicMonitor Szerver és alkalmazások figyelő eszközének kiválasztása Az adminisztrátoroknak számos szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz közül kell választaniuk. A legjobb eszköz kiválasztása érdekében az adminisztrátoroknak figyelembe kell venniük az alkalmazás teljesítményét és erőforrás-felhasználását, a sokoldalúságot, a bemutatást és a könnyű használatot, valamint a bevetést. A SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő, a Paessler PRTG hálózati monitor és a Site24x7 szerver megfigyelése mind olyan eszközök, amelyek megfelelnek ezeknek a kritériumoknak, és hatékonyan felügyelik a hálózatokat, szervereket és alkalmazásokat. Az adminisztrátoroknak azonban figyelembe kell venniük a saját igényeiket és a hálózatuk jellemzőit, mielőtt kiválasztanák a legmegfelelőbb eszközt.

 3. rásainak figyelésére szolgál, míg mások sokkal átfogóbbak, és képesek figyelni a szervereket, alkalmazásokat és hálózatokat is. A sokoldalúság lehetővé teszi, hogy az adminisztrátorok széles körű információkat kapjanak a hálózatukról, és hatékonyan kezeljék azokat. Bemutatás és könnyű használat A legjobb teljesítményfigyelők könnyen használhatóak és könnyen érthetőek. Az adminisztrátoroknak nem kell sok időt tölteniük azzal, hogy megtanulják, hogyan kell használni az alkalmazást, és azonnal elkezdhetik a munkát. A jó bemutatás lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy gyorsan és hatékonyan megértsék a hálózatuk állapotát. Bevetés A legjobb teljesítményfigyelők könnyen telepíthetők és beállíthatók. Az adminisztrátoroknak nem kell sok időt tölteniük azzal, hogy telepítsék és beállítsák az alkalmazást, és azonnal elkezdhetik a munkát. A jó bevetés lehetővé teszi az adminisztrátorok számára, hogy gyorsan és hatékonyan megkezdjék a hálózatuk felügyeletét. A legjobb szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszközök 1. SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő (INGYENES KÍSÉRLÉS) 2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió) 3. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet) 4. Atera (INGYENES Kísérlet) 5. LibreNMS 6. ManageEngine OpManager 7. OpenNMS 8. WhatsUp Gold 9. OP5 10. 2. kép 11. Anturis 12. LogicMonitor Szerver és alkalmazások figyelő eszközének kiválasztása Az adminisztrátoroknak számos szerver- és alkalmazásteljesítmény-figyelő eszköz közül kell választaniuk. A legjobb eszköz kiválasztása érdekében az adminisztrátoroknak figyelembe kell venniük az alkalmazás teljesítményét és erőforrás-felhasználását, a sokoldalúságot, a bemutatást és a könnyű használatot, valamint a bevetést. A SolarWinds szerver és alkalmazásfigyelő, a Paessler PRTG hálózati monitor, a Site24x7 szerver megfigyelése, az Atera, a LibreNMS, a ManageEngine OpManager, az OpenNMS, a WhatsUp Gold, az OP5, az Anturis és a LogicMonitor mind nagyszerű eszközök, amelyek segítenek az adminisztrátoroknak hatékonyan felügyelni a hálózatukat.

Comments are closed.