13 legjobb Active Directory-eszköz és szoftver

13 legjobb Active Directory-eszköz és szoftver

Microsoft Active Directory az egyik legszélesebb körben használt szolgáltatás, amelyet a hálózati rendszergazdák használnak. A legtöbb rendszergazda számára a Microsoft Active Directory az egyik legfontosabb szolgáltatás a rendelkezésükre áll. A Microsoft Active Directory széles körű segédprogramja ellenére azonban időnként nagyon kényelmetlen lehet használni. Az eredeti felhasználói felület nagyon lassan érzi magát, és nincs automatizálás. Szerencsére megteheted javítsa ezen eszköz képességét harmadik féltől származó szoftverekre támaszkodva.

Függetlenül attól, hogy automatizált riasztási rendszert, kényelmesebb felhasználói felületet vagy jelentést keres, akkor van egy termék elérhető az Ön számára. Ebben a listában megvizsgáljuk a piacon található legjobb aktív könyvtári eszközöket és szoftvereket, amelyek az Ön tapasztalata átmenőleg kiváló.

Az alábbiakban részletesebben megvizsgáljuk azokat az eszközöket, amelyek felvették a listánkat, de ha nem volt ideje elolvasni az egész cikket, itt található a 2023. évi legjobb aktív könyvtári eszközök listája:

 1. SolarWinds Engedélyezők az Active Directory számára (INGYENES LETÖLTÉS) – Ingyenes felület, amely jobb képet ad az engedélyekről, mint amit maga az Active Directory képes kiszámolni.
 2. ManageEngine ADManager Plus (ingyenes próbaverzió) Az Active Directory felülete, amely lehetővé teszi a hozzáférési jogok hatékonyabb megtervezését.
 3. ManageEngine ADAudit Plus (ingyenes próbaverzió) Az Active Directory ellenőrzési funkciói, amelyek segítenek bizonyítani az adatvédelmi előírások betartását.
 4. Specops parancs Interfész a PowerShell és a VBScriptek között számos Active Directory felügyeleti feladat automatizálásához.
 5. Az Active Directory helyreállítási kezelője Ez az eszköz helyrehozza az Active Directory objektumait anélkül, hogy újra kellene indítania a tartományvezérlőt.
 6. A Microsoft Active Directory topológia diagramja Nagyszerű leképező eszköz, amely lehetővé teszi az engedélyek hierarchiájának egy pillanat alatt történő megtekintését.
 7. ManageEngine Ingyenes Active Directory-eszközök Ingyenes csomag 12 eszközből, amelyek segítenek az Active Directory megvalósításának kezelésében.
 8. IT környezetvédelmi egészségügyi szkenner Ez az eszköz megvizsgálja a DNS-rekordokat, a hálózati időkiszolgálókat, valamint a hely- és alhálózati konfigurációkat az Active Directory-rekordok pontosságának megerősítéséhez.
 9. BeyondTrust Privilege Explorer Egy egyszerű felület, amely tisztázza az Active Directory-ban lévő felhasználói engedélyeket és eszközhozzáférési jogokat.
 10. Netwrix számlazároló Ez az eszköz támogatja annak vizsgálatát, hogy a felhasználó miért veszítette el a hozzáférési engedélyeket.
 11. Tömeges jelszó-ellenőrzés Jelszókezelő az Active Directory számára, amely tömeges műveleti lehetőségeket tartalmaz.
 12. Netwrix inaktív felhasználói tracker Gyakorolja ki az elhagyott fiókokat az Active Directory-ban ezzel az eszközzel.
 13. Lepide utolsó bejelentés Ez az eszköz tevékenységi jelentéseket nyújt, amelyek lehetővé teszik az elhagyott fiókok felismerését.

A legjobb Active Directory-eszközök

A „legjobbakat” tartalmazó listán szereplő eszközök értékelésekor a fő szempontok, ahol az eszközök működtetésének könnyűsége és mennyire könnyű használni, robusztussága és megbízhatósága, a kapott támogatás és a kapott eszközök frissítésének rendszeressége és rendszeressége általános relatív érték.

1. A SolarWinds engedélyek elemzője az Active Directory számára (INGYENES KÉPESSÉG)

SolarWinds Engedélyezők az Active Directory számára. A legjobb Active Directory eszközök

Először ezen a listán van SolarWinds engedélyek elemzői az Active Directoryhoz. Az eredeti Active Directory program egyik leggyakoribb panasza az, hogy gyenge engedélykezelést kínál. SolarWinds engedélyek elemzője az Active Directory számára ennek orvoslására törekszik, lehetővé téve, hogy megnézhesse, melyik hálózati felhasználó rendelkezik engedéllyel bizonyos adatokhoz.

Ez azt jelenti, hogy egy élő hálózati környezetben gyorsan azonosítani tudja, melyik csapat tagjai férhetnek hozzá privilegizált adatokhoz. Megteheti ezt azáltal, hogy engedélyek megtekintése csoportonként vagy egyéni felhasználónként. Azt is megnézheti, hogy a felhasználó miért rendelkezik kiváltságokkal bizonyos információkkal szemben.

További bónuszként, SolarWinds engedélyek elemzője az Active Directory számára jelentése ingyen elérhető. Ez nagyszerű, mert elkezdi megfigyelni a hálózati engedélyeket anélkül, hogy vagyont költenie ahhoz, hogy képes legyen. SolarWinds engedélyek elemzője az Active Directory számára ingyenesen letölthető itt.

SolarWinds engedélyek elemzője az Active Directory100% INGYENES letöltéséhez

2. ManageEngine ADManager Plus (ingyenes próbaverzió)

ADManager Plus

ManageEngine ADManager Plus egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy viselkedjenek Active Directory irányítási és jelentéseket generál. A felügyeleti képességek szempontjából az AD objektumokat, csoportokat és felhasználókat egyetlen helyről is kezelheti. Ez azért előnyös, mert lehetővé teszi, hogy megkerülje az Active Directory kezelésének nehézségeit, és használja a karcsú felhasználást ManageEngine Ehelyett a GUI.

  Запуск удаленного захвата с Wireshark и tcpdump

A jelentésekkel kapcsolatban, ManageEngine ADManager Plus felhasználható a jelentéskészítési folyamat automatizálására. Ez azt jelenti, hogy jelentéseket készíthet anélkül, hogy mindent kézzel kellene elvégeznie. Ez nem csak kényelmesebbé teszi az Active Directory-t, de csökkenti az időt, amely az Active Directory programban való navigáláshoz fordul el.

Azt is érdemes megemlíteni ManageEngine ADManager Plus egy olyan eszköz, amelyet figyelembe kell venni a jogszabályi megfelelés szempontjából is. Ha el kell végeznie a SOX vagy a HIPAA megfelelőségi ellenőrzését, akkor felbecsülhetetlen az Active Directory adatainak kezelése és jelentések készítése..

Ár viszonylatban ManageEngine ADManager Plus letölthető a 30 napos ingyenes próbaverzió. Azt ajánljuk, hogy ezt a terméket mindenki számára, aki kényelmesebbé kívánja tenni az Active Directory kezelését, valamint azoknak, akik előnyben részesítik a kiváló minőségű jelentési funkciót..

ManageEngine ADManager PlusDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

3. ManageEngine ADAudit Plus (ingyenes próbaverzió)

ADAudit Plus

AdAudit Plus a ManageEngine-től nagyobb hangsúlyt fektet a szabványok betartására, mint a vállalat ADManager Plus eszköze. Ez a rendszerellenőrző segédprogram élő felhasználói tevékenységi jelentéseket nyújt, és magában foglalja automata bennfentes fenyegetés-felderítő rendszerek. Ön képes lesz megakadályozni az erőforrásokhoz hozzáféréssel rendelkező személyek számára a nem megfelelő felhasználást.

Az egyik fő ok, ami miatt érdekli az ADAudit Plus, az, ha bizonyítania kell az adatvédelmi előírásoknak való megfelelést a szolgáltatási szerződések nyerése vagy megtartása érdekében. Ez az eszköz nagy csomó formátumú előre formázott szabványoknak való megfelelőségi jelentéseket tartalmaz, amelyek követik a SOX, HIPAA, GLBA, PCI-DSS és FISMA szabványok. Tehát nem kell a rendszert testreszabnia vagy saját jelentéseket készítenie a megfelelés bizonyítása érdekében.

A ManageEngine az ADAudit Plus három kiadását készíti. Ezek Ingyenes, Alapértelmezett, és Szakmai. Kiváló ajánlat, amelyet érdemes megvizsgálni 30 napos ingyenes próbaverzió a standard kiadás. Az ajánlat megszerzéséhez nem kell megadnia a fizetés részleteit, és a próbaidőszak vége után automatikusan nem számolunk fel díjat. Ha úgy dönt, hogy nem vásárol, akkor a telepítés automatikusan átvált az ingyenes kiadásra.

ManageEngine ADAudit PlusDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

4. Specops parancs

Specops parancs egy másik eszköz, amely félelmetes Active Directory-kezelési élményt nyújt Önnek. Ezzel a programmal parancsfájlokat használ a hálózat kezelésére. Specops parancs lehetővé teszi a Windows PowerShell és VBScripts a felhasználók és eszközök kezelése a hálózat egész területén. A parancsokat egyenesen az ügyfélrendszerekre is végrehajthatja.

A szkript-szolgáltatás érdekessé teszi azt, hogy nemcsak saját szkripteket írhat, hanem közvetlenül egy fájlból is importálhatja azokat. Ezen felül ütemezheti a szkript végrehajtásának időpontját. Ez további automatizálási mércét jelent, amely lehetővé teszi egy lépést hátra.

Nem akarom, hogy egy fogás póni legyen, SpecOps parancs azt is lehetővé teszi jelentéseket generál is. Ezek a jelentések internetes alapúak, és a szkriptek visszajelzése alapján készültek. Ennek az az előnye, hogy extra időt vehet igénybe az elvégzett visszajelzések elemzése céljából.

Átfogó Specops parancs egy olyan termék, amely az Active Directory kiegészítő funkcióinak kiegészítő keverékét kínálja. Ezt a terméket csak a szkriptálási képessége alapján ajánljuk, de a jelentések támogatása szintén hasznos a szabályozási megfelelés szempontjából. Specops parancs ingyenesen letölthető.

5. Recovery Manager az Active Directoryhoz

hasznosítás-manager-for-aktív-directory-screenshot-1

Ahogy a neve is sugallja, Helyreállítás az Active Directory számára egy harmadik fél által az Active Directory számára létrehozott eszköz, amelyet arra terveztek, hogy segítse az adatok helyreállítását. Általánosságban elmondható, hogy amikor egy objektum elveszik az Active Directory-ban, akkor újra kell indítania a tartományvezérlőt annak visszaállításához. Az Active Directory helyreállítási kezelője kiküszöböli ezt a kellemetlenséget azáltal, hogy lehetővé teszi robjektumok feltárása az Active Directory újraindítása nélkül.

Val vel Az Active Directory helyreállítási kezelője tudsz objektumok, például felhasználók visszaállítása, számítógépek, attribútumok, konfigurációk, oldalak, alhálózatok csoportházirend-objektumok, és szervezeti egységek. Más szavakkal, ha elveszít valamit, akkor helyreállíthatja.

Ennek előnye messze meghaladja a kényelmet. Azáltal, hogy lehetővé teszi a helyreállítást újraindítás nélkül, a szolgáltatás online marad, és minimalizálja a szolgáltatás bármilyen károsodását. Függetlenül attól, hogy a rendszer biztonsági esemény vagy hiba miatt meghibásodik – a helyreállítási folyamat azonnal megkezdődhet. Van egy jelentési folyamat, amely kiemeli az utolsó biztonsági másolat óta bekövetkezett változásokat. Ez segít látni, hogy nem kívánt változások történtek-e.

Ez azonban még nem minden Az Active Directory helyreállítási kezelője is kínál Önnek Hibrid és Az Azure Active Directory helyreállítása is. Ez azt jelenti, hogy széles körű lefedettséggel rendelkezik az alapvető hálózati infrastruktúra, akárcsak a helyszíni szolgáltatások.

Az egyetlen kérdés a Az Active Directory helyreállítási kezelője hogy izmos árcédulát hordoz. Az egységár egységáronként 12,97 USD (10,15 £), de a megrendelhető minimális mennyiség 100, ami a termék ára 1,297 $ (1,015 £). Bár megéri a beruházást, ha van költségvetése, ez nem alkalmas kisebb, korlátozott költségvetéssel rendelkező vállalatokra. Töltse le egy ingyenes próbaverziót.

  10 лучших инструментов для мониторинга устройств HP

6. A Microsoft Active Directory topológiai diagramja

Microsoft Active Directory Topology Mapper

A Microsoft Active Directory topológia diagramja egy olyan termék, amely bizonyos szintű megjelenítést biztosít a keverékhez, amely jól kiegészíti az Active Directory-t. Ezzel a programmal tudsz automatikusan létrehoz egy Microsoft Visio diagramot az ön Active Directory topológia. Rajzok olyan funkciókat tartalmaznak, mint a adminisztratív csoportok, domainek, oldalak, szerverek, és szervezeti egységek. Ez lehetővé teszi, hogy a hálózatot egy másik szempontból nézzék meg.

Amikor információkat vesz Active Directory dönthet úgy is, hogy a diagramot egyetlen domainre vagy webhelyre korlátozza. Ez lehetővé teszi egy konkrétabb megközelítés alkalmazását, hogy megnézze, hogy az egyes eszközök hogyan kapcsolódnak egymáshoz elkülönítve, mielőtt mindent átnéz. Elvégezheti a diagramjait és további objektumokat is felvehet hozzájuk Microsoft Office Visio a további interakció érdekében.

A Microsoft Active Directory topológia diagramja támaszok Windows 2000 Server, Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP, Microsoft .NET-keretrendszer 2.0-s verziója, és Microsoft Office Visio 2003 és magasabb. A Microsoft Active Directory topológia diagramja ingyenesen letölthető.

7. ManageEngine Ingyenes Active Directory-eszközök

ManageEngine Active Directory lekérdező eszköz

ManageEngine Ingyenes Active Directory-eszközök lényegében egy olyan segédprogramok csoportja, amelyek segítenek a kezelésben Active Directory. Néhány rendelkezésre álló segédprogram tartalmazza AD Query Tool, CSV generátor, Utolsó bejelentés riportere, Terminál Session Manager, AD replikációs kezelő, SharePoint Manager, DMZ Port Analyzer, Tartomány és DC szerepeket jelentették, Helyi felhasználói menedzser, Jelszó házirend, és Exchange Health Monitor.

Mindezek a segédprogramok arra összpontosítanak, hogy megkönnyítsék az Active Directory kezelését. Például van egy Ingyenes jelszó lejárta értesítő hasznosság melyik emlékezteti a felhasználót, hogy frissítsék jelszavaikat e-mailben vagy SMS-ben. Hasonlóképpen a Duplicates Identifier lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással megtekinthesse az összes másolatot. Az eredmény egy Active Directory adminisztrációs tapasztalat, amely sokoldalúbb, mint a Active Directory egyedül.

Egy másik érdekes segédprogram a Terminál Session Manager. A Terminal Session Manager segítségével a felhasználó felhasználhatja a PowerShell-parancsmagot, hogy a terminálszekciók sorát centralizált helyről keresse meg és kezelje.. Ez különösen akkor hasznos, mert lehetővé teszi több felhasználó kezelését és leválasztását egy helyről.

Az ManageEngine Ingyenes Active Directory-eszközök a csomagot érdemes megfontolni, ha új Active Directory funkciókat szeretne hozzáadni a trükkökhez. Az egyik legjobb dolog ebben az, hogy nem kell fizetnie a közművek kiváltságait sem, mert minden ingyenesen letölthető.

8. IT környezetvédelmi egészségügyi szkenner

Microsoft IT Environment Health Scanner

IT környezetvédelmi egészségügyi szkenner egy olyan termék, amelynek célja, hogy segítsen megőrizni a Active Directory. Active Directory minden más szolgáltatáshoz hasonlóan karban kell tartani, és IT környezetvédelmi egészségügyi szkenner úgy lett kialakítva, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára ezt. Ezzel az eszközzel átvizsgálhatja a Active Directory szolgáltatás, amellyel bármilyen problémát vagy horogot keres a páncéljában.

Te tudod használni IT környezetvédelmi egészségügyi szkenner információkat gyűjteni a webhely és alhálózati konfigurációkDNS-név felbontás, egészség és konfiguráció a tartományvezérlők hálózati időprotokollja és az összes tartományvezérlő hálózati adaptereinek konfigurálása. Ez megadja az alapokat annak megállapításához, hogy van-e valamilyen probléma az Ön készülékével Active Directory szolgáltatás.

Méret szempontjából, IT környezetvédelmi egészségügyi szkenner alkalmas kis és közepes méretű szervezetek számára. Legfeljebb 10 napig ajánlott 500 számítógép és 20 szerver. Ennek eredményeként ez a termék kiválóan kiegészíti a hálózati eszközöket, ha biztosítani szeretné, hogy a Active Directory szolgáltatás nem volt veszélyben. Itt töltheti le az IT Environment Health Scanner alkalmazást.

9. BeyondTrust Privilege Explorer

Privilege Explorer

BeyondTrust Privilege Explorer egy további engedélyezési segédprogram, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megnézze, kinek fér hozzá. Ez a segédprogram az egyik jobb engedélykezelő eszköz, mivel egyszerűnek tartja a dolgokat. A felhasználói felület egyszerű, klasszikus kialakítású, amely lehetővé teszi, hogy megnézze, kinek volt hozzáférése Active Directory amikor egy bizonyos hálózati esemény történt.

Arra is lehetősége van, hogy idővel nyomon tudja követni a felhasználói engedélyeket. Megtekintheti például egy adott eszköz engedélyét, és megtekintheti a naplókat a PowerBroker auditor megnézheti, megváltoztak-e az engedélyek. Ez lehetővé teszi, hogy vigyázzon minden szokatlan viselkedésre, és azonnal kezelje azt.

Abban az esetben, ha valami hibát észlel, létrehozhat egy jelentést az esemény részletesebb dokumentálására. Ezután használhatja fejlett szűrés az erőforrások megcélzása meghatározott csoportokra, jogosultságok, és időpontját,. Függetlenül attól, hogy ezt továbbítja egy kezelőnek, vagy dokumentál egy ellenőrzést megelőzően – az biztosítja az engedélyek megváltoztatásához szükséges papírkövet..

Ha olyan könnyű engedélykezelőt keres, amellyel nem hibázhat, akkor ne keresse tovább BeyondTrust Privilege Explorer. Ez a program nem hagy helyet a hibának, és lehetővé teszi az engedély változásainak nyomon követését az idő múlásával. Az egyetlen probléma az, hogy árajánlat megtekintéséhez közvetlenül kell kapcsolatba lépnie a céggel. Ennek ellenére letölthet egy ingyenes próbaverziót.

  10 legjobb hálózati konfigurációs eszköz és szoftver

10. Netwrix számlazároló

NetWrix számlazároló

Sok alkalom van Active Directory ahol a felhasználó ki van zárva Active Directory a legkényelmesebb időben. Netwrix számlazároló úgy alakították ki, hogy kifejezetten az aljára kerüljön Active Directory kizárást. Ez az eszköz értesíti a rendszergazdákat, ha egy fiókot kizártak Active Directory hogy közelebbről megvizsgálják miért van ez a helyzet.

Te tudod használni Netwrix számlazároló hogy megbizonyosodjon arról, hogy a felhasználót miért viszonylag könnyedén kizárták. Lehet, hogy egy leválasztott asztal miatt, vagy egy szolgáltatást eltakaró feladat miatt tudod megmondani. Ez lehetővé teszi, hogy megmondja, ha további lépéseket kell tennie, vagy átmenetileg elhúzódik-e.

Miután egy rendszergazda látta, hogy egy fiókot kizártak, a központi konzolon vagy egy mobil eszközön keresztül fel tudja oldani azt. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a felhasználói fiókokat feloldja az ASAP-ról. Következésképpen a rendes szolgáltatás sokkal gyorsabban folytatható, mintha egyedül tenné Active Directory.

Netwrix számlazároló egy olyan eszköz, amely szilárd fiók-figyelési élményt nyújt. Abban az esetben, ha a felhasználót kizárják, ez az eszköz felbecsülhetetlen értékű a számla felszabadításában, hogy gyorsan visszatérjenek az üzleti életbe. Ez a termék ingyenesen letölthető.

11. Tömeges jelszó-ellenőrzés

Tömeges jelszó-ellenőrzés

Tömeges jelszó-ellenőrzés egy olyan eszköz, amelynek célja a felhasználók számára a jelszókezelés bekapcsolása Active Directory. Jelszókezelőként, Tömeges jelszó-ellenőrzés nagyon gyors tempójú. tudsz egyszerre több fiók jelszavát is megváltoztathatja. Ezt megteheti a jelszógenerátor amely minden fiókhoz létrehoz jelszavakat. Abban az esetben, ha ezt egyszerűbbé szeretné tenni, akkor minden fiók jelszavát azonos kódra állíthatja. Más szavakkal, a jelszavakat tömegesen kezelheti.

Ugyanakkor nem korlátozódik a felhasználói fiókok jelszavainak visszaállítására sem; a felhasználói fiókokat is feloldhatja, engedélyezheti vagy letilthatja. Ez nagyfokú ellenőrzést biztosít az aktív címtárszolgáltatók felett, így ha újra kell szerkesztenie vagy eltávolítania egy nem megfelelő fiókot, akkor ezt könnyedén megteheti..

A termék tömeges jelszókezelési képessége ideálisvá teszi nagyobb vállalati környezetben, sokféle felhasználóval és fiókkal. Tömeges jelszó-ellenőrzés ingyenesen letölthető.

12. Netwrix InactXive felhasználói tracker

Netwrix inaktív felhasználói tracker

Netwrix inaktív felhasználói tracker egy eszköz, amelyet a jelöléshez használnak Active Directory nem használt fiókok, és segít pihentetni őket. Ez az eszköz inaktív felhasználói fiókokat keres, majd információkat szolgáltat arról, hogy a fiókok mennyi ideig nem működnek. Valójában az eszköz automatikusan frissíti Önt a csatlakoztatott fiókok állapotáról, hogy szükség esetén cselekedhessen.

Ha látja, hogy egy fiók hosszú ideig inaktív, akkor deaktiválhatja. Az inaktív fiókok deaktiválása csökkenti annak kockázatát, hogy egy rosszindulatú szervezet hozzáférjen az Ön adataihoz. Hasonlóképpen, akkor is segít, ha ellenőrzést végeznek, mert azt mutatja, hogy proaktív megközelítést alkalmaz a kiberbiztonság és az iratkezelés felé.

Netwrix inaktív felhasználói tracker egy olyan eszköz, amely megéri a súlyát aranyban azokban a pillanatokban, amikor meg kell takarítani Active Directory fiókok. Ha rendszeresen ezt megteszi, akkor nemcsak megszabadul a nem szükséges rekordoktól, hanem kiküszöböli a veszélyeztetett fiókokat is, amelyek rosszindulatú célokra érhetők el.. Netwrix inaktív felhasználói tracker ingyenesen letölthető.

13. A Lepide utolsó bejelentése

Lepide utolsó bejelentkezési riportere

Végül megvan Lepide utolsó bejelentés. Lepide utolsó bejelentés egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók utoljára bejelentkezési adatainak megtekintését Active Directory. A bejelentkezési időket tömegesen tekintheti meg a felhasználónevek és a köznevek mellett. Van egy keresési funkció is, amely lehetővé teszi, hogy a táblázatban felsorolt ​​rekordokon keresztül keressen mindaddig, amíg meg nem találja, amit keres.

Ha befejezte az utolsó bejelentkezési idő keresését, akkor megteheti jelentéseket generál a CSV-ben és HTML további elemzés céljából. A jelentés elkészítéséhez csak annyit kell tennie, hogy meg kell adnia a tartományvezérlő domain nevét / IP-jét, valamint a felhasználó bejelentkezési nevét és jelszavát. A dokumentum előállításának megkezdéséhez egyszerűen rákattinthat a Jelentés elemre.

Lepide utolsó bejelentés egy olyan eszköz, amelyet feltétlenül fontolóra kell vennie, ha szüksége van egy eszközre a hozzáférés megfigyeléséhez Active Directory. Lepide utolsó bejelentés szintén teljesen ingyenes, tehát nem kell költenie vagyont, hogy élvezze ezt a hasznos terméket. Ezt az eszközt ingyenesen letöltheti.

Döntés az Active Directory felügyeleti eszközről

Active Directory lehet, hogy népszerű szolgáltatás, de a menedzsment és a kényelem szempontjából nem jelent jelentős hiányosságot. Ha harmadik féltől származó eszközöket épít be az adminisztratív eszközkészletbe, jelentősen javíthatja tapasztalatait Active Directory és elkezdi az adatok hatékonyabb kezelését. Akár engedélyek kezelését, akár egészségügyi ellenőrzést hajt végre, sokkal nagyobb ellenőrzést gyakorolhat a rendszer felett.

Kiválaszthatja az ebből a listából származó eszközöket SolarWinds engedélyek elemzője az Active Directory számára, a Recovery Manager az Active Directory számára, és Tömeges jelszó-ellenőrzés. SolarWinds engedélyek elemzője az Active Directory számára lehetővé teszi, hogy kicsit tovább ellenőrizze, hogy kihez milyen adatokhoz férhet hozzá. A dolgok egészségmegőrzési oldalán, Az Active Directory helyreállítási kezelője biztonsági tervként működik abban az esetben, ha valami rosszul fordul elő.

Magától értetődik, hogy Tömeges jelszó-ellenőrzés lehetővé teszi a felhasználói jelszavak automatizált kiosztását és kezelését. Ezeknek az eszközöknek a kombinálásával, vagy hasonló eszközökkel nagy keresztmetszetű eszközöket kaphat újradefiniálásához Active Directory tapasztalat.

Lásd még: PowerShell-csaló lap 

About the author

Comments

 1. Microsoft Active Directory az egyik legfontosabb szolgáltatás a hálózati rendszergazdák számára, és széles körben használják világszerte. Azonban az eredeti felhasználói felület lassú és nem automatizált, ami kényelmetlenséget okozhat a felhasználóknak. Szerencsére számos harmadik féltől származó szoftver áll rendelkezésre, amelyek javítják az Active Directory képességeit, például az engedélyek elemzését, az ellenőrzést és a helyreállítást. Az itt felsorolt eszközök közül sok ingyenes próbaverzióval rendelkezik, így könnyen kipróbálhatók. Az Active Directory felügyeleti eszközök kiválasztása során fontos szempont a könnyű használat és a robusztusság, így érdemes alaposan megvizsgálni a különböző lehetőségeket, mielőtt döntést hozunk.

 2. Microsoft Active Directory az egyik legfontosabb szolgáltatás a hálózati rendszergazdák számára, és széles körben használják világszerte. Azonban az eredeti felhasználói felület lassú és nem automatizált, ami kényelmetlen lehet a rendszergazdák számára. Szerencsére számos harmadik féltől származó szoftver áll rendelkezésre, amelyek javítják az Active Directory képességeit, például az engedélyek elemzése, az Active Directory felügyelete és az inaktív felhasználók követése. Az Active Directory-eszközök listája segít a rendszergazdáknak kiválasztani a legmegfelelőbb eszközt az igényeiknek megfelelően.

 3. Microsoft Active Directory az egyik legfontosabb szolgáltatás a hálózati rendszergazdák számára, és széles körben használják világszerte. Azonban az eredeti felhasználói felület lassú és nem automatizált, ami kényelmetlen lehet a rendszergazdák számára. Szerencsére számos harmadik féltől származó szoftver áll rendelkezésre, amelyek javítják az Active Directory képességeit, például az engedélyek elemzése, az Active Directory felügyelete és az inaktív felhasználók követése. Az Active Directory-eszközök között a SolarWinds engedélyek elemzője, a ManageEngine ADManager Plus és az ADAudit Plus, a Specops parancs, a Recovery Manager az Active Directoryhoz, az IT környezetvédelmi egészségügyi szkenner, a BeyondTrust Privilege Explorer, a Netwrix számlazároló, a tömeges jelszó-ellenőrzés, a Netwrix InactXive felhasználói tracker és a Lepide utolsó bejelentése található. Az Active Directory-eszközök kiválasztásakor fontos szempont a könnyű használat és a robusztusság.

Comments are closed.