13 legjobb adatbázis-figyelő eszköz

13 legjobb adatbázis-figyelő eszköz

Kevés forrás tartalmaz annyi fontos információt, mint az adatbázis. A kis áttekintés és hibák a legfontosabb adatainak elvesztéséhez vezethetnek. A szolgáltatások kezelésére szolgáló megfelelő adatbázis-figyelő eszközök nélkül nagyon nehéz szemmel tartani mindazt, amire szüksége van, amelyet meg kell szűrnie. Ha elhúzza a labdát, az könnyen elérheti az adatbázis kapacitási korlátait.

Itt található a legjobb adatbázis-figyelő eszközök listája:

 1. SolarWinds adatbázis-elemző az SQL Server számára (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) Magában foglalja a valós idejű teljesítményfigyelést és az elemzési funkciókat. Fut a Windows Server rendszeren.
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) Az adatbázis-figyelési funkciók a sokoldalú hálózat, a szerver és az alkalmazások figyelésének részét képezik. Fut a Windows Server rendszeren.
 3. Site24x7 szerver megfigyelés (INGYENES Kísérlet) Online megfigyelő csomag, amely tartalmazza az SQL megfigyelési és elemzési funkciókat.
 4. SolarWinds AppOptics APM (ingyenes próbaverzió)  Átfogó felhőalapú alkalmazásteljesítmény-figyelő, amely speciális folyamatokat tartalmaz az adatbázisok megfigyelésére
 5. Atera (INGYENES Kísérlet) Távkezelési megoldás kezelt szolgáltatók számára, amely magában foglalja az adatbázis biztonsági mentésének automatizálását és felügyeletét.
 6. dbWatch Database Control Adatbázis-központú eszköz, amely egységesíti az SQL Server, az Oracle, a Sybase, a MariaDB, a MySQL és a Postgres által üzemeltetett vállalkozások összes adatbázisának figyelését.
 7. Idera SQL Diagnostic Manager A MySQL vagy az SQL Server speciális adatbázis-figyelője.
 8. SQL kéziszerszámok Naplózza az adatbázis teljesítménymérőit, és keresi a rendellenes viselkedést a behatolás észlelésére.
 9. Sentry One (SQL Sentry) Élő adatbázis-teljesítményfigyelés automatikus index-töredezettségmentesítéssel.
 10. Red-Gate SQL Monitor Valós idejű adatbázis-figyelő színkódolt állapotokkal és néhány nagyszerű adatmegjelenítéssel.
 11. Lepide SQL Server auditálás Adatbázis-figyelő, amely kiberbiztonsági funkcióiért díjazott.
 12. ManageEngine Free SQL Health Monitor Az egyik vezető infrastruktúra-irányító gyártótól származó, kompetens, ingyenes adatbázis-teljesítményfigyelő.
 13. Spiceworks SQL Server megfigyelés Ingyenes, hirdetés-támogatott adatbázis-teljesítményfigyelő.

A legjobb adatbázis-figyelő eszközök

Minél nagyobb a szerver, annál több processzor és memóriára van szükség az adatok feldolgozásához. Az adatbázis-figyelő eszköz használata az egyetlen megbízható módszer az adatbázis-figyeléshez. Hasonlóképpen, a SQL szerverek az SQL kiszolgálók figyelését tette kiemelkedő prioritássá a megfigyelés számára SQL szerver teljesítménye.

Nézzük meg a piacon található legjobb adatbázis-figyelő eszközöket.

1. SolarWinds adatbázis-elemző az SQL Server számára (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

SolarWinds adatbázis-elemző

SolarWinds adatbázis-elemző SQL-hez a hálózati rendszergazdák központi eszközévé vált, amely valós időben kívánja kezelni az adatbázis problémáit. A szerver teljesítményét az irányítópulton és a segítségével ellenőrizheti ellenőrizze a szerver lekérdezéseinek állapotát, processzor, memória, korong, és ülés. A problémás eszközöket sárga jelzik Figyelem és piros Kritikai. Ezenkívül megnézheti a szerver állapotának grafikonjait is, hogy megtekintse az összes kialakuló tendenciát.

Különlegessé teszi ezt a platformot kiváltó okok elemzése képesség. Ennek alapja a lehetőség, hogy megnézhessük a kód működését. Ez lehetővé teszi, hogy többszintű engedélyek és csoport alapú házirendek segítségével az alapokon túl is megnézze. Ez egy frissítő megközelítés, mert elkerül a metrikától, hogy a felület alatti kódot nézzék meg.

Ez igazságos SolarWinds adatbázis-elemző sem az egyik trükk póni áldozata. Ezzel az eszközzel a felhasználók különféle adatbázisokat figyelhetnek. SQL szerver, MySQL, DB2, Hajnal, virtualizált, és felhő adatbázisok mind ezen a programon keresztül megfigyelhető. A lehetőségek sokfélesége azt jelenti, hogy ez a program a legtöbb vállalati környezetben jól működik.

Ha olyan adatbázis-figyelőt keres, amely segít a problémák azonosításában és az ok valós időben történő meghatározásában, akkor ez egy olyan program, amelyet mindenképpen figyelembe kell vennie. SolarWinds adatbázis-elemző 1 995 USD-től (1 562 £) elérhető. Ez is letölthető a 14 napos ingyenes próbaverzió.

SolarWinds Database Performance Analyzer az SQL ServerDownload 14 napos INGYENES próbaverzióhoz

2. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

PRTG Network Monitor kép

Ezután van Paessler PRTG hálózati monitor, egy olyan hálózati megfigyelő eszköz, amely jelentős SQL figyelési képességekkel büszkélkedhet. Ez a program figyelemmel kíséri az általános adatbázisokat, például a Microsoft SQL, MySQL, Oracle SQL, és PostgreSQL. Más szavakkal, mindent lefed, amire szükség van a láthatóság szilárd alapjának biztosításához a legtöbb vállalati hálózaton.

Hálózati megfigyelő eszközhöz PRTG hálózati monitor azt is nagyon könnyű beállítani. PRTG hálózati monitor olyan érzékelőkkel van felszerelve, amelyeket a dobozból konfiguráltak. Ezek az előre konfigurált beállítások lefedik a legtöbb nagy adatbázis-szolgáltatót, például Microsoft SQL, MySQL, és Oracle SQL. Ennek az az előnye, hogy megszűnik a saját konfigurációk semmiből történő konfigurálásának szükségessége.

PRTG hálózati monitor felhasználható az SQL lekérdezés végrehajtási idejének figyelésére. Az eszköz megmérni fogja azt az időt, amely a kapcsolat létrejöttének pillanatától a transzferig a kapcsolat végéig tart. Ez lehetővé teszi, hogy nyomás alatt egyértelműen láthassa az adatbázis teljesítményét.

Átfogó PRTG hálózati monitor egy olyan termék, amely egyesíti az általános hálózati megfigyelési képességeket, miközben kényszerítő élményt nyújt az adatbázis-megfigyeléshez. Számos árképzési lehetőség áll rendelkezésre PRTG hálózati monitor. Ez egy freeware verzióval kezdődik PRTG hálózati monitor amely lehetővé teszi a akár 100 érzékelő figyelése ingyen.

A. Első fizetett változata PRTG hálózati monitor 500 érzékelőnél 1600 dollár (1253 font) kerül. A következő három termék nagyobb szervezetek számára 2850 dollárt (2232 fontot) fizet 1000 érzékelőnél, 5950 dollárt (4662 fontot) 2500 érzékelőnél és 10500 dollárt (8 227 font) 5000 érzékelőnél. Azok a szervezetek, amelyeknek még jobban meg kell figyelniük, letölthetik az XL1 Unlimited verziót, amely támogatja a korlátlan érzékelőket 14500 dollárért (11 361 font). Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió letölthető.

Paessler PRTG Network MonitorTöltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. A Site24x7 szerver megfigyelése (INGYENES Kísérlet)

13 legjobb adatbázis-figyelő eszköz

Site24x7 szerver megfigyelés ajánlatok hálózat, szerver és alkalmazások figyelése. Ez a kombináció ideális az adatbázisai teljesítményének jó állapotban tartásához. A rendszer felhőalapú szolgáltatás, ezért használatához nem kell telepítenie semmilyen szoftvert. Ez a konfiguráció nagyszerű eszközévé teszi a távoli helyek megfigyelését, és azt is jól működik az MSP-k számára.

A csomagban található alkalmazásfigyelők tartalmazzák adatbázis-teljesítmény optimalizáló. Fog automatikusan felfedezi az összes adatbázisát és telepítsen ügynököket a lapok rajta tartása érdekében. Ezek az ügynökök jelentik a központi Site24x7 rendszert, ahol böngészőn keresztül érhetik el az eredményeket.

A teljesítménymutatók élőben jelennek meg a képernyőn, és beállíthat riasztási paramétereket, amelyek lehetővé teszik a túlterhelés elkerülését. Mivel az eszköz tetszőleges számú példányt képes figyelni, ez jó asszisztens az elosztott adatbázisok, valamint a termelési és fejlesztési környezetek közötti koordinációhoz. Az jelentési segédprogram az eszköz segítségével elemzi az adatbázisok teljesítményét az idő múlásával.

Mivel ennek a támogató eszköznek a segítségével külön szervermegfigyelést végez, könnyű azonosítani a teljesítményromlás okát. Támogató erőforrások segítségével felfedezheti, hogy pontosan megtalálja a verem azon elemét, amely lerövidíti az adatbázisok teljesítményét.

A Site24x7 díja: előfizetési modell és a különféle tervek és kiegészítő lehetőségek lehetővé teszik az egyéni csomag létrehozását, amely az Ön vállalkozása igényeihez igazodik. Még van is egy ingyenes verzió, ami csak öt szerverre korlátozza a figyelést. Kipróbálhatja a rendszert egy 30 napos ingyenes próbaverzió. Ha úgy dönt, hogy az időszak végén nem vásárol, fiókja átvált az ingyenes kiadásra.

Site24x7 Server MonitoringStart 30 napos ingyenes próbaverzió

4. SolarWinds AppOptics APM (ingyenes próbaverzió)

13 legjobb adatbázis-figyelő eszköz
AppOptics APM jelentése egy felhőalapú szolgáltatás amely figyelemmel kíséri az alkalmazások teljesítményét és az őket támogató infrastruktúrát. Egy alacsonyabb kiadás, az úgynevezett AppOptics infrastruktúra csak a berendezések teljesítményére összpontosít, és nem tartalmazza az APM csomag alkalmazás teljesítményfigyelő szolgáltatásait.

Az APM speciális képernyőkkel rendelkezik a különböző alkalmazások számára, beleértve az adatbázisokat. A szolgáltatás képes együttműködni az adatbázis-kezelő rendszerek hosszú listájával, ideértve a Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, Postgres és Apache DBMS.

Az eszköz képes vizsgálja meg a kérdéseket miközben futnak az adatbázisán, megfigyelték azokat, amelyek túl hosszúnak tűnnek, vagy nem hatékony módon viselkednek. Amikor a monitor rosszul teljesítő lekérdezést észlel, nyomkövetési fájlt készít az általa végrehajtott összes adatbázis-tranzakcióról, amely lehetővé teszi a további elemzést. Az eszköz egyéb szolgáltatásai megvizsgálják az SQL lekérdezéseket, valamint a rendszeren esetlegesen előforduló kötegelt fájlokat és SQL-parancsfájlokat tartalmazó programok kódját. Ez a szolgáltatás azonosítja az SQL kódvonalait és záradékait, amelyeket meg kell változtatni a teljesítmény javítása érdekében.

Az AppOptics APM szolgáltatás nem korlátozódik a webhelyén futó adatbázisok és alkalmazások figyelésére. Ezenkívül képes felügyelni az általuk üzemeltetett bérelt virtuális szerveren futó alkalmazások teljesítményét AWS vagy Égszínkék szervereket. Ha van hibrid helyszíni / felhő rendszere, akkor ezt a szolgáltatás is felügyelheti.

Felhőszolgáltatásként az AppOptics előfizetéssel felszámítva. A szolgáltatás éves átalánydíjat számít, és nem számít, hány alkalmazott használja a szolgáltatást. Az APM és a csak az infrastruktúrára épülő tervek mellett a SolarWinds olcsóbb Metrics csomagot kínál. Ahhoz azonban, hogy adatbázis-figyelő funkciókat szerezzen, az APM kiadásra kell mennie. Kaphat 14 napos ingyenes próbaverziót az AppOptics APM-ről.

SolarWinds AppOptics APMStart 14 napos INGYENES próbaverzió

5. Atera (INGYENES Kísérlet)

Atera

Atera jelentése egy felhőalapú szolgáltatás amely támogatja a felügyelt szolgáltatókat (MSP-k). A platform magában foglalja a távoli megfigyelést és kezelést (RMM), valamint a professzionális szolgáltatások automatizálását (PSA). Tehát magában foglalja az összes szoftvert, mint amire az MSP-nek szüksége van üzleti tevékenységéhez.

Az Atera megfigyelési funkciói között szerepel a élő állapotok és még naplófájl-megfigyelés. Az esetlegesen felmerülő adatbázis-problémákat a két módszer egyikével fogja kezelni, és riasztásokká alakítja a rendszer irányítópultján.

Az Atera RMM egyik távvezérlési szolgáltatása a képesség az adatbázis biztonsági mentési és helyreállítási eljárásainak kezelése a szerszámon keresztül. Ez a szolgáltatás nem hajtja végre közvetlenül a biztonsági mentési és visszaállítási folyamatot - jobb, ha a DBMS-be beépített natív eljárásokat használja. Az Atera felület azonban képes kölcsönhatásba lépni több gyártó DBMS-ével, ami azt jelenti, hogy az MSP-csapat részeként működő rendszergazda egy biztonsági irányítópulton keresztül képes az összes biztonsági mentési és helyreállítási feladat végrehajtására..

Az Atera rendszer képes együttműködni az adatbázis-kezelő rendszerekkel MS SQL Server, MySQL, és Jóslat.

Online szolgáltatásként az Atera előfizetési alapon számlázik. Az árakat technikusonként havonta vetik ki, ami ideálisvá teszi a szolgáltatást egy kis MSP vagy független szakember számára. Az árak alacsonyabbak azok számára, akik évente fizetnek. Ennek a szolgáltatásnak azonban meg kell lennie előre fizetett a választott számlázási időszakot választja.

Az Atera három kiadásban érhető el: Pro, Növekedés, és Erő. Az összes kiadás tartalmazza a szokásos adatbázis-állapotfigyelő funkciót, és mind biztonsági mentési és helyreállítási eljárásokat tartalmaz. A legfontosabb terv, a Power azonban magában foglalja az adatbázis pillanatképeinek tárolásának képességét is. Az Atera elérhető egy 30 napos ingyenes próbaverzióra.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

6. dbWatch Database Control

13 legjobb adatbázis-figyelő eszköz

Norvégiában élő dbWatch Database Control egy speciális adatbázis-figyelő eszköz - nem képezi részét az általános infrastrukturális figyelőnek. Tehát ez az eszköz jó választás, ha már rendelkezik minden szerver- és alkalmazásfigyelő eszközzel, de nincs betekintése az adatbázisok teljesítményébe.

Az eszköz helyszíni szoftverként van megvalósítva. A licencért a megfigyelt adatbázisok száma alapján fizet. Az árképzési struktúra legalább tíz adatbázis-lefedettséggel kezdődik.

Az eszköz képes egy sor adatbázis figyelésére valós idő és ez is összegyűlik történelmi adat elemzésre és jelentésre. A nézetekhez és a jelentésekhez hozzáférhet minden egyes adatbázishoz, vagy az összes adatbázis teljes teljesítményének áttekintéséhez.

Nem számít, ha a webhelyén több szolgáltató RDMS-e van, mert az eszköz egyszerre képes különféle típusú adatbázisok figyelésére. Képes monitorozni SQL szerver, Jóslat, Sybase, MariaDB, MySQL, és postgres adatbázisok. Nem számít, hol vannak ezek az adatbázisok, mert a dbWatch ugyanolyan egyszerűen képes túl távolítani a távoli és felhőalapú adatbázisokat, mint a helyszíni példányokat. Ezenkívül felügyeli az SQL Server és az Oracle fürtöket, és felületet képezhet az Azure SQL-vel a felhőn.

A dbWatch csomag három szolgáltatási tervben érhető el. Ezek dbWatch Essentials, dbWatch Professional, és dbWatch Enterprise. Az Essentials csomag megkapja az összes adatbázis-figyelő eszközt. A Professional terv hozzáteszi a karbantartási feladatok automatizálását, és magában foglalja az SQL Server és az Oracle adatbázisok licenckezelését is. Az Enterprise csomag tartalmazza az adatbázis automatikus felismerését és a fürtkezelést.

A dbWatch szoftver a Windows, a Mac OS és a Linux operációs rendszert futtató gazdagépeken telepíti. Kaphat egy 30 napos ingyenes próbaverziót a dbWatch Essentials tervről annak érdekében, hogy a vásárlás előtt át tudjon nézni..

7. Idera SQL Diagnostic Manager

Idera SQL Diagnostic Manager

A különféle adatbázis-figyelési megoldásokról van szó, éndera SQL Diagnostic Manager nehéz legyőzni. Ez az SQL megfigyelő eszköz figyeli az adatbázisokat mind fizikai, mind virtuális környezetben. Ezt a programot kifejezetten arra tervezték, hogy segítse a felhasználót a kulcsfontosságú teljesítménymutatók megtekintésében. A mutatók, amelyekkel találkozni fog Idera SQL Diagnostic Manager tartalmaz processzor, Merevlemez használata, Hely, Hálózati használat, és memória. Ezek az adatok megadják azokat az alapokat, amelyek szükségesek az adatbázis teljesítményének felméréséhez.

Azt is megnézheti, hogy mi történik a tranzakciós elemzés. Ez lehetővé teszi az alkalmazási problémák elszigeteltségét. Például, SQL munkaterhelés-elemzés egyesíti a granulált állapot figyelését és a lekérdezési terv hangolását az ajánlásokkal együtt. Ez lehetővé teszi célzott változtatások végrehajtását a gyenge teljesítményű problémák megoldása érdekében.

Mitől Idera SQL Diagnostic Manager egy kiemelkedő termék a riasztások. A riasztások értesítést küldnek, ha bizonyos adatok előfordulnak. Beállíthatja saját riasztási küszöbértékeit, hogy értesítést kapjon, ha konkrét események történnek. Van egy prediktív riasztási lehetőség is, amely százalékban mutatja az adott esemény bekövetkezésének valószínűségét.

Idera SQL Diagnostic Manager az egyik leginkább elérhető termék a piacon. Az online és mobil alkalmazásként elérhető vonzó felhasználói felületet ötvözi a hatékony monitorozás érdekében. Megvásárolhatja a. Pro verzióját Idera SQL Diagnostic Manager 999 dollárért (782 font). Ez az eszköz letölthető a 14 napos ingyenes próbaverzió.

8. SQL kéziszerszámok

SQL kéziszerszámok

2000-ben, SQL kéziszerszámok elkezdett nevet fejleszteni, mint tűzőeszközt az SQL megfigyeléshez. Ez a termék továbbra is népszerű, mivel az egyik legkönnyebb termék, a telepítése miatt. SQL kéziszerszámok naplózza az adatokat, beleértve válaszidő, célállomás IP, forrás IP alkalmazás, bejelentkezési azonosító, küldött bájtok, és küldött csomagokat stb. Röviden: ez az eszköz biztosítja az alapokat az adatbázis teljesítményének megtekintéséhez.

SQL kéziszerszámok emellett kiváló minőségű tapasztalatot nyújt a kiberbiztonság terén. Fejlett viselkedési elemzés és a felhasználó Entitás viselkedési elemzés segítséget nyújt a felhasználónak a fenyegetések azonosításában és ennek megfelelő reagálásban. Abban az esetben, ha egy hacker hozzáfér a rendszeréhez, a rendszer azonnal meg fogja azonosítani a hibát, és a tevékenység leállította az ASAP-t.

A. Által kínált általános ellenőrzési tapasztalatok SQL kéziszerszámok nagyon alapos. Mindent megnézhet az SQL várakozási időktől a leállási időkig, a blokkolásokig és a patthelyzetekig. Ezeket akár 3D-s grafikonon is megnézheti, ami sokkal könnyebb megérteni, hogy mi folyik itt.

SQL Power Eszközök egy olyan eszköz, amely kora ellenére is kortárs monitorozási élményt nyújt. A termék megvásárlására vonatkozó árajánlat megtekintéséhez azonban kapcsolatba kell lépnie az értékesítési csapattal. Ennek ellenére letölthet egy ingyenes próbaverziót is.

9. Sentry One (SQL Sentry)

Sentry One

Sentry One egy olyan termék, amely az ókori iskola megközelítését használja az adatbázis-megfigyelés területén. A felhasználói felületnek nem ugyanaz a fényereje, mint a listán szereplő többi terméknek, ám a munka elvégzéséhez nagyon jól sikerül. Val vel Sentry One az irányítópulton keresztül valós idejű adatokat tekinthet meg adatbázisaiban. Az összes megjelenített adat lehetővé teszi, hogy kritikusan megnézze az SQL-kiszolgálók elérhetőségét.

Mint más csúcskategóriás adatbázis-figyelő termékek Sentry One saját riasztási rendszerrel is rendelkezik. Valójában vannak több mint 100 riasztási körülmény elérhető a dobozból. Ezek a riasztások értesítik Önt, ha a kiszolgálók leállnak, és amikor az adatbázisok túl sokáig vesznek igénybe az adatok feldolgozását. Tudod is testreszabhatja a figyelmeztető üzenet szövegét hogy segítsen munkatársainak hatékonyabban reagálni a problémákra.

Ez a program automatizált is index töredezettségmentesítése és vizuális holtponti elemzés. Ez segít abban, hogy pontosan tudja, mikor kell elvégeznie a töredezettségmentesítést. Ezt élő és történelmi adatok kombinációja adja, így kiegyensúlyozott képet kaphat.

Sok tekintetben, Sentry One egy olyan program, amelyre több figyelmet érdemel, mivel az adatbázis-megfigyelési élmény sokkal kifinomultabb, mint az eredeti megjelenése. A Sentry One licencként vagy előfizetésként elérhető. A licenc verziója 2495 dollárért (1 955 font) vásárolható meg, és technikai támogatást és frissítéseket nyújt. Az előfizetési verzió havonta 125 dollárért (97,95 font) vásárolható. Itt van még a 15 napos ingyenes próbaverzió letölthető.

10. Red-Gate SQL Monitor

RedGate SQL Monitor

Ezután van Red-Gate SQL Monitor. Red-Gate SQL Monitor egy olyan program, amelynek SQL figyelő képességei ugyanolyan feltűnőek, mint a vizuális kialakítása. Ezzel az eszközzel megfigyelheti az összes SQL adatbázist a web-alapú grafikus felhasználói felület egyetlen irányítópultján keresztül. Szerverei színkóddal vannak ellátva, és másodpercek alatt meg tudja állapítani, mi az állapotuk. Van egy közlekedési lámparendszer zöld fényjelzővel a Egészséges, borostyán Figyelem, és piros Kritikai.

Az egyik nagyszerű dolog Red-Gate SQL Monitor ez az A web-GUI 15 másodpercenként frissül. Ez azt jelenti, hogy nyomon követheti az élő tevékenységeket anélkül, hogy lemaradna. Ez különösen akkor előnyös, ha nagyobb hálózatokban merülnek fel a problémák.

Különféle figyelmeztetések is vannak, amelyek kihasználhatók. tudsz riasztások használata magas processzor, memória, kevés lemezterület, SQL hiba, és teljesítménybeli problémák. Összességében vannak 40 testreszabható figyelmeztetés amelyek jönnek Red-Gate SQL Monitor ki a dobozból. Ez mindent megad, amire szüksége lehet, hogy a hálózaton zajló eseményeken felül maradjon.

Különböző árazási lehetőségek állnak rendelkezésre a Red-Gate SQL Monitor annak alapján, hogy hány kiszolgálót szeretne figyelni. Ha egy-négy szervert szeretne figyelni, akkor ezt kiszolgálónként 1 495 dollár (1,171 font) áron teheti meg. Ha ez nem elég, akkor öt-kilenc szerverre vásárolhat 1 271 dollárért (995 font). Ugyanakkor közvetlenül fel kell vennie a kapcsolatot a céggel, ha meg akarja nézni a 10 vagy több szerver árát. Itt van még a 14 napos ingyenes próbaverzió elérhető.

11. Lepide SQL Server auditálás

Lepide ellenőrzés-átruházás

Lepide SQL Server auditálás egy olyan termék, amelyet sok nagy név használt az évek során. Márkákat hívtak fel a Ciscoltól és az Inteltől a Coca-Cola-ig LepideAuditor hogy megvédjék adataikat az évek során. Ez nem meglepő, mivel ez a termék az egyik legteljesebb platformot kínálja az élő és történelmi SQL megfigyeléshez.

A felhasználói élmény a Lepide SQL Server a műszerfalon keresztül halad, ahol megtekintheti az összes SQL-kiszolgálót. Az irányítópultot úgy tervezték meg, hogy azonnal láthassa a konfigurációk és engedélyek változásait. Ezenkívül lehetővé teszi az adatbázisok hierarchikus formátumban történő megtekintését. Például te megtekintheti a 10 legfontosabb aktív adatbázist és a sikertelen bejelentkezéseket.

Lepide SQL Server auditálás sok okból széles körben használják, de sok rendszergazda használja kiberbiztonsági hitelesítő adatai miatt. Ez a program lehetővé teszi figyelemmel kíséri a felhasználói engedélyekben végrehajtott változtatásokat. Ha gyanús változtatást hajtottak végre, riasztást küldünk. Ezek A riasztások valós időben működnek, és akár egyedi szkripteket is futtathatnak hogy a felhasználó konfigurálhassa az automatikus fenyegetés-kezelést.

Ami az SQL megfigyelést illeti, Lepide SQL Server auditálás egy olyan program, amelyet erősen ajánlunk azoknak az adminisztrátoroknak, akik a külső fenyegetések ellen védettek maradnak. A. Árképzési lehetőségeinek megtekintése Lepide SQL Server auditálás vegye fel a kapcsolatot az értékesítési csapattal. Van azonban egy demo verzió is, amelyet letölthet.

12. ManageEngine Free SQL Health Monitor

ManagEngine Free SQL Health Monitor

ManageEngine Free SQL Health Monitor egy olyan eszköz, amely prémium, mégis megfizethető SQL figyelési élményt nyújt. Val vel ManageEngine Free SQL Health Monitor tudsz figyelje az MS SQL összes verzióját, beleértve az MS 2012-et is és MS SQL 2014. Más szavakkal: ha SQL szervereket használ, akkor ezt az eszközt feltétlenül fontolóra kell vennie a telepítés.

A felhasználói felület biztosítja azt a magas szintű termelési értéket, amelyre elvárható az a ManageEngine termék. Van egy világos műszerfal, ahol meg lehet figyelje meg az MS SQL szerverek kulcsfontosságú mutatóit olyan információkkal, mint például processzor, memória, és lemezterület kihasználása megjelenik. Ez egy központosított helyet kínál, ahol nagyítóval veheti át az MS SQL szervereket.

Másrészről, a termék SQL szerver megfigyelési képességei lehetővé teszik az adatok megtekintését a használt naplófájlok, aktív tranzakciós adatoktranzakciók másodpercenként, és napló gyorsítótár hit rádió. Ez egy egészséges keverék, amely lehetővé teszi, hogy a felület alatt nézzen a problémák megoldásához. Ehhez hozzá kell adni a figyelmeztetési küszöbértékeket olyan mutatók alapján, mint például lemez terület, memória, és processzor.

A telepítés szempontjából, ManageEngine Free SQL Health Monitor nagyon könnyen beállítható. Tudod is autodiscover SQL szerverek az egész hálózaton. Ez hatalmas, mert azt jelenti, hogy nem kell időt pazarolnia a kiszolgálók manuális hozzáadására. Ez azt jelenti, hogy kevesebb idő van a konfigurálással és több idő figyelhető. Letöltheti ManageEngine Free SQL Health Monitor ingyen.

13. Spiceworks SQL Server megfigyelés

Spiceworks SQL Server figyelés

A SpiceWorks egy másik jól ismert név a hálózati megfigyelési térben, és SpiceWorks SQL Server megfigyelés egy olyan platform, amely bemutatja ennek a társaságnak az ügyességét az infrastruktúra-megfigyelő termékek létrehozásában. Val vel Spiceworks SQL Server megfigyelés percről percre ellenőrizheti a kiszolgálók állapotát az SQL adatbázisokban SQL Server 2005 és újabb.

A testreszabható táblázatok és grafikonok olyan terület, ahol a SpiceWorks valóban kiemelkedik. tudsz diagramok létrehozása amelyek megváltoztatják a kiszolgálók perspektíváját. Például megteheti válassza ki vagy törölje a jelölést metrikákat, például IO Bájt / sec, Lemez sor Hossz, CPU sor hossza, és Folyamatok blokkolva. Ennek eredményeként képesek a kiszolgáló teljesítményét különféle módon elemezni.

Ugyanez vonatkozik a testreszabható műszerfal ahol pontosan kiválaszthatja, hogy a megfigyelési környezet hogyan épül fel. Készíthet saját widgeteket, és szükség szerint a szerver adatokra fordíthatja őket. A legjobb az egészben az, hogy nincs szüksége komplex kijelzőre az alapok átvétele érdekében, és a látott információt csak a kritikus adatokra korlátozhatja..

SpiceWorks SQL Server megfigyelés egy olyan termék, amely nagyszerűen alkalmazható kisebb szervezetek számára, akik költségvetési célból be akarnak lépni az SQL megfigyelésbe. A legjobb dolog ebben a termékben az, hogy teljesen ingyenes.

Szerver megfigyelés: Legjobb választásunk

Az összes fent felsorolt ​​termék önmagában értékes adatbázis-felügyeleti eszköz. Ha azonban kettőre korlátozódik, azt javasoljuk SolarWinds adatbázis-elemző az SQL Server számára és Paessler PRTG hálózati monitor. A SolarWinds adatbázis-elemző elemzőjének (SQL Server) az elsődleges választásának kell lennie minden olyan szervezet számára, amely komolyan foglalkozik az adatbázis teljesítményének hosszú távú felügyeletével..

A teljesítmény-problémák kiváltó okainak észlelése képessé teszi mérhetetlenül a hibaelhárítási folyamat során. Ahelyett, hogy időt töltene a megoldások elkábításán, akkor képesek lesznek mutatni a sajátosságokra és megtenni a megfelelő lépéseket.

Ha azonban az SQL figyelési tevékenységeivel párhuzamosan szeretne kombinálni a hálózati figyelési élményt, akkor a Paessler PRTG Network Monitor a jobb választás. Képes különféle SQL adatbázisok figyelésére, és skálázható árstruktúrát biztosít, amely bármilyen méretű szervezet számára megfelelő.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − = 67

Adblock
detector