15 legjobb hálózati topológia és leképezési eszközök

A legjobb hálózati topológia és leképezési eszközök útmutatója

Az egyik alapvető feladat, amelyet a hálózat megfigyelése és kezelése során el kell végeznie, a térkép feltérképezése. A legtöbb hálózati teljesítményfigyelő eszköz tartalmazza hálózati leképezés alkalmassága; automatikus felderítési eljárások, amelyek felsorolják a felszerelés leltárt. A monitorba integrált topológia leképezők nagyszerű tulajdonsága, hogy automatikusan frissülnek, amikor az állandó megfigyelés feltárja a készlet változásait.

>>>Ugrás egyenesen a hálózati topológia és a leképezési eszközökre<<<

Az automatizált térképező nem mindig a legjobb megoldás. Néha jobb lenne, ha képes lenne Készítsen saját topológiai térképet egy grafikus eszköz segítségével. Ez különösen akkor érvényes, ha új hálózatot tervez, vagy meglévő kiterjesztését tervezi. Ezekben az esetekben az automatikus felismerés nem fog segíteni.

Nagyon mélységbe kerülünk az alább javasolt eszközök mindegyikével, de ha kevés az ideje, itt van a miénk a 15 legjobb hálózati topológia és leképező eszközök listája:

 1. SolarWinds hálózati topológia leképező (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)
 2. Microsoft Visio
 3. InterMapper
 4. Lucidchart
 5. ConceptDraw Pro
 6. EDraw
 7. LANFlow
 8. NetProbe
 9. Hálózati Jegyzettömb
 10. netTerrain Logical
 11. D3M
 12. Spiceworks Network Mapping Tool
 13. LANTopoLog
 14. Creately
 15. 10-Strike Network Diagram

A hálózati topológiák típusai

Kapcsolódó hálózati topológiákkal kapcsolatos bejegyzésünkben sok részletbe kerülünk a közös hálózati topológiákról és azoknak az egyes helyzetekre való alkalmasságáról. Megvitatjuk az egyes típusok előnyeit és hátrányait. Ezek a leggyakoribb hálózati topológiák:

 • Bustopológia - minden hálózati eszköz egyetlen kábellel van összekötve, amely két végponttal a teljes hálózat hosszát futtatja.
 • Ring topológia - az összes hálózati eszköz sorba van kötve, mindegyiknek két szomszéda van, és folyamatos hurkot képeznek végpontok nélkül. Az adatáramlás általában egyirányú.
 • Kettős gyűrűs topológia - egy gyűrűs topológia, ahol minden eszköznek két összeköttetése van minden szomszédos eszközzel, amely lehetővé teszi a kétirányú adatáramlást.
 • Csillag topológia - az összes hálózati csomópont központi csomóponton keresztül kapcsolódik egymáshoz
 • Fa topológia - jellemzően egy hierarchikus fa szerkezet gyökér csomóponttal és ág kapcsolatokkal, amelyek szülő-gyermek hierarchiákat alkotnak
 • Mesh topológia - pont-ponthoz csatlakoztatott eszközök, amelyek lehetővé teszik a különféle adatátviteli technikák alkalmazását
 • Hibrid topológia - jellemzően két vagy több fent említett hálózati topológiából állnak

Lásd még: Hálózati topológiák: Mindegyikük előnyei és hátrányai

A legjobb hálózati topológia és leképezési eszközök

15 legjobb hálózati topológia és leképezési eszközökMinta hálózati térkép

Bármely grafikus csomagban elkészítheti saját rajzát, beleértve a Windowsba integrált ingyenes Paint-ot is. Ahhoz azonban, hogy egy speciális hálózati tervezési támogató eszköznek lehessen tekinteni, a grafikus csomagnak a következő attribútumokkal kell rendelkeznie:

 • Ikonkönyvtár, amely világosan ábrázolja a különféle eszköz típusokat
 • A rajzolt eszközök szerkeszthető attribútumai
 • Megkülönböztethető linketípusok
 • Ikoncímke-beállítások

A következő eszközök javítják a dokumentációt és a bemutatót. A továbbfejlesztett prezentáció növeli a nem-technikai érdekeltekkel való kommunikáció képességét a szervezetében, és elősegíti a megfelelő költségvetés nyerését a hálózat létrehozásának projektjére.

1. SolarWinds Network Topology Mapper (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds hálózati topológia leképező

Az SolarWinds hálózati topológia leképező magában foglalja az igény szerinti eszköz felfedezést és az automatikus leképezést. Ez nagyszerű kiindulási pontot jelent, ha egy meglévő hálózathoz csatlakozik. Kiválaszthatja, hogy a felderítési eljárás használható-e SNMP vagy ICMP (Ping és Traceroute) az eszközök megkereséséhez. Ezenkívül az infrastruktúrát is felismerheti WMI és CDP (Cisco Discovery Protocol) módszerek.

A feltérképezési felfedezési eljárás ábrázolhatja azt az infrastruktúrát is, amely virtualizációkat állít össze, és az ügyfeleket a gazdagépekhez térképezi fel VMWare és Hyper-V megvalósítások. A térképeket exportálhatjuk bemutató formátumba terjesztés céljából, és további munkák céljából exportálhatjuk azokat a Visioba is.

A térképfejlesztési környezet támogatja a különféle hálózati terveket, és több szempontot is összeállíthat egy szkennelésből. Az ikonkönyvtárnak megfelelően változatos eszközmegjelenítései vannak, amelyek lehetővé teszik különbséget tenni a hálózati eszközök típusai között vizuálisan a térképen. A meglévő ikonterveket adaptálhatja saját létrehozásához.

  CCNA: полное руководство

Ha nem akarja használni automatikusan létrehozott térképet, beállíthatja a felfedező eszközt, hogy csak készítsen eszközleltár, amelyből felrajzolhatja saját topológiai térképét. Az automatikus frissítés funkció nem lenne hasznos a kiterjesztéshez használt hálózati tervhez. Különböző térképeket azonban tárolhat, és beállíthatja, hogy a jelenlegi rendszer topológiája automatikusan frissüljön, ha a meglévő hálózaton változások történnek.

A hálózati térképkészítő megfelel a PCI és a FIPS-2 szabványoknak. Ez a szoftver fut ablakok környezetben, és 14 napos ingyenes próbaverzióval érheti el.

SolarWinds Network Topology Mapper Töltse le a 14 napos INGYENES próbaverziót

2. Microsoft Visio

Visio

A Visio egy csúcskategóriás térkép- és térképkészítő eszköz, amelyet széles körben használnak az üzleti életben számos feladat elvégzésére. Lehetséges, hogy a vállalata sok vezetője már használja a Visio-t. Számos más alkalmazás lehetővé teszi a hálózati térképek exportálását a Visio-ba, tehát ezt az eszközt felhasználhatja az információk különböző forrásokból történő összevonására.

Mint vezető tervező eszköz, a Visio egy kicsit drága. Ugyanakkor tartalmaz informatikai ikonokat és hálózati tervezősablonokat a topológia leképezési feladatainak felgyorsításához. Visio fut ablakok környezetben, és online is elérhető. Megvásárolható külön-külön, vagy hozzáadható Microsoft Office 365 felár ellenében.

3. Intermapper

InterMapper

A súgó rendszerek InterMapper ingyenes és fizetős változatban is elérhető. Az eszköz tartalmaz egy felfedezést és automatikus leképezési funkciót az induláshoz, vagy pedig saját tervét létrehozhatja a semmiből. Az automatikus felderítési rendszer képes a virtualizáció, valamint a fizikai hálózati topológia ábrázolására.

A grafikus szerkesztő tartalmazza ikonok könyvtára és saját is létrehozhat. Az eszköz egyéb funkciói kiterjednek a hálózati megfigyelési funkciókra is. Képesek hálózati teljesítményadatok tárolására is, hogy segítsék a kapacitástervezést és a Az SLA megfelelési jelentése.

Az eszköz ingyenes verziója 10 eszköz figyelésére korlátozódik. A fizetett változat előfizetési szolgáltatásként érhető el, vagy egyszeri díj ellenében megvásárolható. A díjakat megfigyelt készülékenként kell fizetni. A szoftver fut ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux. Az eszköz fizetett verzióját egy 30 napos ingyenes próbaverzióban kaphatja meg.

4. Lucidchart

Lucidchart

Lucidchart egy általános folyamatábra-készítő eszköz, amely speciális ikonkönyvtárakkal rendelkezik számos iparág számára, beleértve a hálózati topológiát. Ezzel az eszközzel nem kap semmilyen automatikus felismerési funkciót, de nagyszerű lehetőség lenne, ha a hálózatot a semmiből hozza létre. A térképeket számos formátumban importálhatja és exportálhatja, beleértve a Visio-t is. Ez azt jelenti importálhatja a meglévő hálózatok térképeit bármilyen eszközről, amely Visio formátumban exportál.

Ez egy tiszta diagramszerkesztő, tehát nem fizet eszközönként, felhasználói fiókonként. Van még egy ingyenes verzió, amely nem tartalmaz import / export szolgáltatást. Az a modell, amely az előfizetésen alapszik, és havonta vagy évente fizet, felhasználónként. Létezik egy csapatterv is, amely csökkenti a rendszer költségeit, ha nagy számú ember használja az eszközt. A szolgáltatás szoftvere telepítve van ablakok, Linux, Mac operációs rendszer, Chrome OS, iOS, és Android. Hét napig ingyenesen kipróbálhatja a fizetett verziót. A rendszer a Google Apps segítségével is elérhető.

5. ConceptDraw diagram

ConceptDraw Diagram

A ConceptDraw Diagram egy térképkészítő eszköz, amelynek speciális sablonjai és ikonjai vannak a hálózati leképezéshez. Különböző formátumú térképeket importálhat és exportálhat, ideértve a Visio-t is. Az eszköz számos termelékenységi szoftverrel integrálódik, beleértve a Microsoft Office és a Google G Suite szoftvert.

Ez az eszköz megvásárolható külön-külön vagy egy úgynevezett szerszámcsomag részeként ConceptDraw Iroda. Ez a csomag tartalmazza a projekt menedzsment és a tervezési segédprogramokat. A szoftver telepíthető ablakok vagy Mac operációs rendszer.

6. Edraw Max

Edraw

Az Edraw egy általános térkép-, terv- és diagramkészítő eszköz, amely néhány nagyszerű formátumot tartalmaz a hálózati topológia leképezéséhez. A szerkesztő különböző stílusú hálózati és informatikai eszközök könyvtárakat tartalmaz, ideértve a Alapvető, Részletes, és 3D. Vannak olyan ikonkönyvtárak is, amelyek származnak Cisco, AWS, Égszínkék, és Google Cloud Platform, így létrehozhat olyan hálózati térképeket, amelyek úgy néznek ki, mintha egy professzionális grafikus művészétől származnának. Az eszközben elérhető különböző perspektívák között szerepel Rack View, LDAP, és Active Directory leképezés és egy fizikai világkép, amely magában foglalja a városok és irodák ikonjait, ha WAN-t kell felhívnia.

  Полное руководство по Nmap: основы сканирования

Az Edraw stabil, különböző szakterületű termékekkel rendelkezik. A hálózati leképezéshez meg kell néznie az Edraw Max alkalmazást, amely ingyenes próbaverzióban is elérhető. A szoftver telepítésre kerül ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux.

7. LanFlow

LanFlow

LanFlow Net Diagrammer a Pacestar Software gyártója. A csomag 2D és 3D ikonok könyvtárakat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik saját hálózati topológiai térképek létrehozását. Készíthet saját ikonokat is, vagy importálhatja azokat más grafikai eszközökből. A szerkesztő a húzza és vidd módszertan, amely lehetővé teszi az ikonok kiválasztását az oldalsó panelen, és elhelyezését a tervezőtáblán.

Ez egy fizetett termék, de 30 napos ingyenes próbaverzió alatt kaphatja meg értékelésére. Ne próbálja meg használni az ingyenes próbaverziót vállalkozása számára, mert az üzenet kinyomtatja, hogy ez a próbapéldány az összes hálózati ábrán. A szoftver telepítésre kerül ablakok.

8. Net-Probe

Net Probe

A Net-Probe egy kicsit több, mint egy hálózati leképező eszköz - valójában egy hálózati megfigyelő rendszer, amely fel fogja fedezni a hálózatát az Ön számára. A rendszer hálózati térképei átfedhetők a valós világ térképein, ha WAN-t futtat. Van egy klasszikus hálózati diagram formátum is, amely szerepel az eszközben. Az automatikus felismerés funkció össze fog állítani egy hardverleltárt az Ön számára, tehát ha a hálózatot rendezi, akkor figyelmen kívül hagyhatja a generált topológia tervet, és a hardverlistán dolgozhat.. Az élő térkép megjeleníti az eszköz állapotát a berendezés ikonjain és a riasztásokat külön képernyőn sorolja fel.

Ez egy nagyon szép kis eszköz, de nem rendelkezik egy nagyvállalat támogatásával, tehát a támogatás nem olyan nagy. A szoftver fut ablakok és a standard verzió ingyenesen elérhető. Ez akár nyolc eszközt is megfigyelhet. Ez nem tartalmazza az eszköz legtöbb funkcióját, például a Ping, a Traceroute és a hálózati szkennelést. A fizetett verziók a Pro, akár 20 eszköz figyelésére, Deluxe, akár 45 eszköz figyelésére, valamint az Enterprise, amely akár 400 eszközt is képes figyelni.

9. Hálózati Jegyzettömb

Hálózati Jegyzettömb

A Network Notepad ingyenes és fizetett verzióként is elérhető. A szoftver fut ablakok és kicsi a lábnyoma. Kibonthatja a fizetett térképezőt, amely az úgynevezett Network Notepad Professional Kiadás és tegye egy hálózati monitorba a hozzáadásával NNMonitor, amely egy ping eszköz.

Az alapvető Hálózati Jegyzettömb tartalmaz egy alapuló felfedező rendszert, amely a következőkre épül: Cisco felfedező protokoll. Ezt az eszközt azonban valószínűleg inkább hálózati térkép-tervezőként fogja használni. A szerkesztési képernyő megadja az összes ikonot, amelyre a hálózat egyértelmű ábrázolásához szüksége van, és a térkép a drag-and-drop módszerrel készül. Ha a CDP segítségével megtalálja az összes eszközt, akkor az ennek a folyamatnak a felfedezett attribútumai beilleszthetők a térképen lévő csomópontok leírásába..

10. netTerrain Logical

netTerrain Logical

A Graphical Networks egy sor hálózati menedzsment szoftvert állít elő, beleértve a netTerrain Logical. Ez egy automatikus hálózati dokumentációs rendszer, amely képes összeállít egy hardver leltárt és hálózati topológiai térképeket generál a hálózat tesztelésével. Nem kell ragaszkodnia ezekhez a generált térképekhez, mert beállíthatja a topológiát, hogy megfeleljen a projekt konkrét céljainak.

A netTerrain eszköz támogatja a kapacitástervezést és a hálózat átszervezését. Az extra funkciók segítik a hálózat biztonsági hiányosságainak felismerését és leállítását. Ez az eszköz Visio-kompatibilis, amely lehetőséget ad arra, hogy adatot cseréljen a netTerrain Logical-ról más Visio-igazított eszközökre.

Az eszköz telepítésre kerül Windows Server 2008 vagy újabb. Ingyenes rendszeres demonstrációt kaphat, hogy kipróbálhassa vásárlás előtt.

11. D3M

D3M

A D3M egyedülálló rést kínál piacra - informatikai értékesítési szakemberek. Ez a hálózati leképező eszköz felhasználható az ügyfél igényeinek megtervezésére, és összeállítja a szükséges hálózati eszközök leltárát a topológiai térkép felépítésekor. Ha egy termékkönyvtárat állít fel az árakkal, akkor a készlet automatikusan kiszámítja azt a licitálásra is, amelynek teljes eszközköltsége kiszámításra kerül. A térképen használt ikonokat a berendezés gyártói biztosítják, így az ügyfelek pontosan láthatják, hogy az eszköz melyik típusa és típusa megy oda.

Ennek az eszköznek a használatához nem kell értékesítési szakembernek lennie, így ugyanolyan jól működik egy informatikai részlegnél, amelynek a szervezet forgalmas hálózatát meg kell terveznie, adaptálnia és kibővítenie. A helyszíni dolgozók számára szolgáltatás nyújtásának fogalma azt jelenti, hogy az eszközt együttműködés és bemutatás céljára tervezték. A terveket a felhőn lehet tárolni és a mobil alkalmazások bárhonnan lehetővé teszik a tervezést és a letöltést.

  10 legjobb infrastruktúra-felügyeleti eszköz és szoftver

Az eszköz drága, de megszerezheti az első ingyenesen elkészült projektje. Nincs korlátozás azon projektek számára, amelyekben az eszközt az első ingyenes próbálkozás után felhasználhatja. Három töltési sáv van a rendszer számára, amelyek azon felhasználószám alapján működnek, akiknek hozzá akarnak férni az eszközhöz. A szolgáltatást előfizetés alapján, havi díjjal számolják fel.

12. Spiceworks Network Mapping Tool

Spiceworks Network Mapping

A Spiceworks az egy ingyenes hálózati megfigyelő eszköz. Használhatja a Spiceworks által létrehozott hálózati leképező eszközt is állítsa össze a hálózatához csatlakoztatott összes eszköz leltárát, és készítsen hálózati térképet. A Spiceworks Network Mapping eszköz tervező szerkesztője lehetővé teszi a generált térkép beállítását. Legyen óvatos, de kapcsolja ki az automatikus frissítési funkciót, különben a módosítások törlődnek.

Az egyedi térképet elmentheti a szokásos térképtől, lehetővé téve a rendszer élő térképének és a működő példányának a karbantartását. A frissítő térkép megjeleníti a hálózati sávszélesség-használat minden eszköznél, amely lehetővé teszi a meglévő rendszer szűk keresztmetszeteinek azonosítását. Az automatikus felderítési folyamat az egyes felfedezett eszközökkel összegyűjti az attribútum információkat; hozzáférést kap az egyes eszközökkel kapcsolatos információkhoz, ideértve a gyártmányt és a modellt, az operációs rendszert és a kapacitást.

Ez egy ingyenes eszköz, amely hirdetés-támogatott. Telepítheti a Network Mapping eszközt Debian és Ubuntu Linux és tovább ablakok és Mac operációs rendszer. Az eszköz teljesítményét javíthatja a Spiceworks Inventory hozzáadásával, amely szintén ingyenes.

13. LANTopoLog

LANTopoLog

LANTopoLog egy ingyenes rajongó által létrehozott hálózati térképező. Ebből az eszközből nem kap fogalmat a hálózatának fizikai elrendezéséről. A térképen megjelenített információk ugyanakkor nagyon egyszerűen ábrázolják az összes gyorsan szükséges hálózati adatot.

Az eszköz tartalmazza az SNMP-en alapuló hálózati felderítő eszköz. A kapott térkép, amely automatikusan rajzolódik, megmutatja a hálózat minden eszközét és az ahhoz csatlakoztatott eszközöket. Ennek a vázlatnak az eredménye egy faszerkezet, amely megadja az egyes eszközök és kapcsolatainak IP-címeit, portszámait és gazdaneveit. Ez egy kezdetleges hálózati megfigyelő rendszer. Hálózati leképező eszközként való felhasználása a felfedezett eszközök listáján rejlik, amelyet leltárként használhat. Ez biztosítja az eszközök közötti aktuális kapcsolatokat, amelyeket útmutatóként használhat, amikor átalakítja a hálózatát egy grafikus eszközön, például a Visio. Ez a szoftver fut ablakok környezetek.

14. Kreatívan

Creately

Creately egy ügyes diagramkészítő eszköz, amely speciális sablonokkal és ikonokkal rendelkezik a hálózati leképezéshez. Ez egy tisztán tervező eszköz, és nem tartalmaz semmilyen automatikus felismerési lehetőséget. Ezt a tervezőt azonban használhatja egy alapvető hálózati felfedezővel, például a LANTopoLog hogy mind a két világ legjobbat megszerezze.

A csomag tartalmazza sablonok széles választéka, amelyek mindegyikéhez tartozik egy sor ikon. A rendelkezésre álló elrendezések tartalmaznak WAN-nézeteket, amelyek város- és felhő ikonokat tartalmaznak. Ön is megkapja a szabványos LAN elrendezési lehetőséget, és akár rack nézeteket is létrehozhat.

A Creately rendszer lehetővé teszi fiókok létrehozását a csapat tagjai számára, és ott is van együttműködési funkció beépítve az eszközbe, amely lehetővé teszi, hogy szerkesztési vagy megtekintési hozzáférést biztosítson más felhasználók számára. A szoftver telepíthető ablakok, Linux, és Mac operációs rendszer és hozzáférést biztosíthatnak a futó mobil eszközök felhasználói számára iOS vagy Android. Azt is választhatja, hogy a Creately-t felhőalapú szolgáltatásként kapja-e.

15. 10-Strike Network Diagram

10Strike

A 10-Strike Network Diagram eszköz egy dedikált hálózati térkép készítő automatikus felismerési képességek. Nem kell automatikusan felfedeznie a lehetőséget olyan esetekben, mint például egy teljesen új hálózat tervezésének megkezdése. A csomag grafikus szerkesztõt tartalmaz, amely a szoftver fõ segédprogramja. A szerkesztő tartalmaz egy informatikai ikon könyvtárat, amelyet a tervezési padra húzhat.

A csomagban elérhető nézetek tartalmazzák egy valós térkép, amely a Google maps-on alapul. Az automatikus felismerés funkció akár az interneten keresztül is nyomon tudja követni a kapcsolatokat, ábrázolva minden útválasztó helyét, amikor az áthalad a valós térképen..

Ez a szoftver fut ablakok környezetben, és megkaphatja 30 napos próbaverzióra.

Hálózati leképezési lehetőségek

Mint láthatja a listánkból, a térképészeti eszközök széles választéka áll rendelkezésre. Ezek a kezdő térképektől kezdődnek, amelyeket automatikusan gyűjtött készletek támogatnak, és a kifinomult grafikus eszközökig, amelyeknek nincs automatikus felismerési képessége. A projekt legjobb eszköze attól függ, hogy új hálózatot hoz létre, vagy egy meglévőt adaptál-e.

Van kedvenc hálózati térképkészítő eszköze? Használ-e a listánk bármelyik eszközét? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások szakaszban, és ossza meg tapasztalatait a közösséggel.

About the author

Adblock
detector