23 Legjobb IT Helpdesk szoftver és eszközök

23 Legjobb IT Helpdesk szoftver és eszközök

A felhőnek köszönhetően az informatikai osztályok adminisztrációs eszközeinek fellendülése az utóbbi években azt jelenti, hogy új szoftverek vásárlása nem igényel kis mennyiségű összehasonlító vásárlást. Ha új IT-ügyfélszolgálati szoftverre van szüksége, nagy választék van. Az IT ügyfélszolgálat csapata alkalmazhat Vevőszolgálat, együttműködési rendszerek, és szolgáltatáskezelő szoftver.

Ez az útmutató célja, hogy segítsen szűkíteni a keresést. Megvizsgáltuk a piacon található különféle támogatási rendszereket, és szűkítettük a szakterületet. Rengeteg részletet tartalmaz az alábbiakban, de ha hiányzik az ideje, itt van a 23 legjobb IT-ügyfélszolgálati eszközöket tartalmazó lista:

 1. A SolarWinds Web Help Desk ingyenes kiadása (INGYENES SZERSZÁM) A SolarWinds Web Help Desk ingyenes verziója, amely Windows, Mac OS és Linux rendszereken is telepíthető.
 2. Atera (INGYENES Kísérlet) Felhőalapú RMM az MSP-k számára, PSA-val, távoli hozzáféréssel és kizárólag fizetős technikus árazási modellel.
 3. SolarWinds internetes ügyfélszolgálat (INGYENES Kipróbálás) Ez a Help Desk megoldás egy jegykezelő megoldás, amely telepíthető Windows, Mac OS és Linux rendszerekre.
 4. SolarWinds szolgáltatási pult (ingyenes próbaverzió) Felhő alapú Service Desk és IT Asset Management platform. Tartalmazza a jegykezelést, a tudásbázist és az önkiszolgáló platformokat.
 5. SolarWinds MSP Manager (ingyenes próbaverzió) Professzionális szolgáltatási automatizálási csomag, amely felhőn alapszik és képes kezelni az MSP technikusok csapatait.
 6. Spiceworks Help Desk / Cloud Help Desk Telepíthető Linuxra, vagy használhat Cloud-alapú verziót.
 7. Zoho Desk Ez az eszköz vezető szerepet tölt be a Help Desk piacon. Csak felhőalapú előfizetési szolgáltatásként érhető el.
 8. Zendesk Suite Átfogó Help Desk megoldás, amelyet szoftverként szolgáltatásként forgalmaznak.
 9. Dameware távoli támogatás Windows-alapú ügyfél-támogatási rendszer, amelyet a kezelt szolgáltatókra irányítanak.
 10. Freshdesk Hatékony IT-ügyfélszolgálati platform önkiszolgáló tudásbázissal, GYIK-rel és szkript-szolgáltatásokkal.
 11. Agent.ai Ez az eszköz virtuális segítőt használ, amelyet a mesterséges intelligencia működtet, és telepíti a Windows és a Mac OS, vagy dönthet úgy, hogy feliratkozik egy felhőalapú verzióra.
 12. AnswerDash Felhő alapú prediktív AI-vezérelt virtuális segítő, amely magában foglal egy sablonnal ellátott tudásbázis-rendszert.
 13. ManageEngine Service Desk Plus A Windows és Linux rendszerre telepíthető, vagy online felhasználható csomag lehetővé teszi a jegyek telefonon, e-mailben vagy internetes űrlapon történő felvételét.
 14. Oracle Service Cloud A Windows helyszíni verziójával és egy felhőalapú opcióval ez a rendszer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy telefonon, e-mailben, csevegésen és internetes űrlapokon kommunikáljanak a súgócsapattal.
 15. SAP Cloud for Service Felhő alapú szolgáltatás, amelyet a világ vezető ERP és CRM megoldás-szolgáltatója nyújt.
 16. DZoneAnswerHub A szoftverfejlesztő csapatok informatikai támogatásának célja; Telepíti a Windows, Unix, Linux és Mac OS rendszereken, és van egy online verzió is.
 17. Apptivo A felhőalapú szolgáltatás támogatja az informatikai szolgáltatásokat üzemeltető vállalatok ügyfélszervezését.
 18. Agiloft Súgó, amely telepíthető a Windows rendszerre, és magában foglal egy önkiszolgáló portált tudásbázissal; felhőalapú szolgáltatásként is elérhető.
 19. Dezide Telepítse ezt a szoftvert a Windows rendszerre, vagy kapjon online szoftver-szolgáltatás formátumban; ez egy műszaki útmutató létrehozási és kézbesítési rendszer.
 20. Szerez Ez az online szolgáltatás a felhasználói kérdéseket egy AI-alapú tudásbázissal oldja meg, hogy csökkentse az ügyfélszolgálati munkatársak munkaterhelését.
 21. BOSS támogatási központ Az ITIL-kompatibilis Windows Helpdesk segédprogramja.
 22. Alloy Navigator A Windows és a Mac OS operációs rendszert telepítő Helpdesk rendszer, amelyet a mobil eszközökhöz a saját webalkalmazásán keresztül is elérhetővé lehet tenni.
 23. Bomgar Telepítse ezt a rendszert Windows, Linux vagy Mac OS rendszerre a külső felhasználók támogatása érdekében.

A legjobb IT-ügyfélszolgálati eszközök

Mélyrehatóan megnézheti az alábbi eszközöket, ahol rengeteg részletbe megyünk, és linkeket kínálunk a letöltéshez és az ingyenes próbaverziókhoz. Sok szempontot figyelembe vettünk ezen eszközök besorolásakor, ideértve, de nem kizárólagosan, az eszköz folyamatos frissítésének és támogatásának valószínűségét, a robusztusságot és a megbízhatóságot a legtöbb helyzetben történő alkalmazáshoz, a könnyű telepítést, beállítást és felhasználást és jó általános érték.

1. A SolarWinds Web Help Desk (INGYENES PRÓBAVERZIÓ)

A SolarWinds Web Help Desk képernyőképe

A SolarWinds Web Help Desk az helyszíni rendszer amelyet a saját webszerverére telepít - felhőalapú szolgáltatásként nem érhető el.

A SolarWinds nagyon átfogó rendszerfelügyeleti eszközöket állít elő, és mindegyiknek sima és profi megjelenése van. A Web Help Desk segédprogram fenntartja a vállalat magas szintű kiválóságát. Ez alapvetően jegykezelő rendszer. Lefedi a támogató személyzet számára szükséges funkciókat, valamint a vezetőség által igényelt áttekintéseket és elemzéseket.

Az ezen eszköz által generált jelentések nyomon követik a teljesítményt az SLA-k (szolgáltatási szintű megállapodások) szempontjából. Ha más vállalatoknak nyújt mérőszolgálatokat, hozzáférést biztosíthat az ügyfeleknek olyan adatmegtekintésekhez és jelentésekhez, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy nyomon kövessék vállalata teljesítményét a szolgáltatási szerződés alapján. Az irányítópult figyelmeztet, ha a teljesítménycélok úgy tűnnek, mintha azok megsérülnének, és a konzol grafikus elemei kiemelik a hibát. Beállíthatja a dátumhoz kapcsolódó riasztásokat, hogy emlékeztesse Önt a szerződésekben szereplő határidők közeledésére. A munkafolyamatok adaptálhatók, kibővíthetők és a prioritások alól eltávolíthatók hogy segítsen a csoportvezetőnek az erőforrásokat kritikus feladatokra váltani.

A vezetők rengeteg segítséget kapnak a műszerfalról. A Web Help Desk rendszer automatizálja az egyes hívások naplózásához szükséges adminisztratív funkciókat és az általuk kiváltott műveleteket. Ezek a triggerek szabályokként állíthatók be az automatizáláshoz értesítések és ütemezés a jegy létrehozásáról. A munkafolyamatok lehetővé teszik a felelős szakemberek számára, hogy nyomon kövessék a problémamegoldás terén elért előrehaladást. A jegyek összekapcsolhatók annak érdekében, hogy az összetett feladatokat meg lehessen osztani a kompetenciaosztályok között.

Az ügyfélszolgálati munkatársak további támogatása: eset szkriptek és a Tudásbázis. Ezek lehetővé teszik az első vonalbeli üzemeltetők számára, hogy kiszűrjék a gyakori hibákat, mielőtt a jegyet továbbadnák a szakembereknek.

A csomagok felhasználói központú funkciói a kezdőbetűvel kezdődnek e-mail a jegyváltáshoz. Ez felgyorsítja a naplózási problémák folyamatát az jegykiosztás folyamatának automatizálásával. Beállíthatja a felhasználói elégedettségi kérdőív a jegy kitöltésekor. Ez segít megismerni a felhasználói élmény problémáit, és képet ad arról, hogy hol található az ügyfélszolgálat erősségei és gyengeségei..

A Web Help Desk hálózati eszköz-felderítést és infrastruktúra-készletkezelési modulokat tartalmaz. Ez lehetővé teszi a Help Desk asszisztensek számára, hogy azonnal észrevegyék, hogy hálózati problémák vagy hardverhibák okozhatják-e a felhasználói panaszokat.

Az átfogóbb hálózat- és szerverfigyelés érdekében integrálhatja ezt az eszközt más SolarWinds termékekbe, beleértve a Network Performance Monitorot, a Network Configuration Monitorot és a Szervert & Alkalmazásfigyelő.

Az SolarWinds internetes ügyfélszolgálat a segédprogram telepíthető Windows, Windows Server, Linux vagy Mac OS. A cég egy 14 napos próbaverziót és a Web Help Desk ingyenes verzióját kínálja. Az ingyenes verzió nem rendelkezik a fizetett eszköz összes szolgáltatásával.

SolarWinds Web Help DeskDownload 14 napos ingyenes próbaverzió

2. Atera (INGYENES Kísérlet)

Atera

Atera platformot biztosít a támogató csoportok számára. Noha ez az eszköz kifejezetten a menedzselt szolgáltatókra irányul, ez az eszköz alkalmas lenne az IT Help Desk számára egy több helyszíni szervezetben is..

Az Atera csomag két fontos elemet tartalmaz. Ezek távfelügyelet és -kezelés (RMM) és professzionális szolgáltatások automatizálása (PSA) modulokat. Az RMM eszközöket biztosít az osztályának, amelyek nyomon követik a távoli eszközök viselkedését, és hozzáférést biztosítanak ezekhez a gépekhez a szoftverfrissítések és a hibaelhárítás érdekében. A PSA olyan csapatmenedzsment-modul, amely nélkülözhetetlen minden informatikai támogatási osztályvezető számára. A PSA még inkább elengedhetetlen a kiszervezett támogatási szolgáltatások számára, mivel nyomon követi a teljesítményt szolgáltatási szintű megállapodás (SLA) céljai és lehetővé teszi a pontos számlázást.

Az Atera PSA tulajdonságai közé tartozik ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM) képernyőkön. Ezek megadják az egyes ügyfelek és felhasználók üzemeltetőinek adatait, az ügyfélkezelő pedig az eszközzel nyomon tudja követni a szerződéseket, a kapcsolatokat, az SLA-kat és a jegyek átvitelét..

Az Atera-ba csomagolt súgójegy-rendszer a vezetők számára nyomkövetési feladatot nyújt, és áttekintéseket nyújt a csapatvezetőknek is. Az ügyvezetõket kiegészítõk is támogatják Tudásbázis modult. Ez lehetővé teszi a kutatók számára, hogy felépítsék a berendezések profilját az ügyfelek telephelyén, és naplózhassanak megoldásokat az ezeken a helyszíneken gyakran felmerülő problémákra. A tudásbázis a szkriptek és a szolgáltatás-ellenőrző listák tárolójaként is szolgál.

Mivel az egyes ügyfelek számára végzett összes munka az Atera platformon történik, a PSA modul könnyen naplózza az összes szolgáltatási időt és célt, ami lehetővé teszi a számlázás automatikusan generálódik szerző: Atera. Ezeket a számlákat a tételes események részletei alátámaszthatják, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy megerősítsék az egyes számlákban szereplő költségeket. Több ügyfél kiszolgálása a rendszeren keresztül sokkal könnyebbé válik ezeknek az időfüzet-funkcióknak köszönhetően, amelyeket a megfelelő vevőszerződés-számmal címkéztek.

Az Atera szolgáltatásait előfizetés alapján számítják fel operátoronként, havonta. Az előfizetésért fizetni lehet évente, ami csökkenti az árat. Az Atera csomagot három kiadásban kínálják, minden tervszinten, beleértve a jegyvásárlást és a tudásbázis szolgáltatásait. A terveket hívják Pro, Növekedés, és Erő. A két magasabb terv tartalmaz egy csevegési rendszert, amely megkönnyíti a kommunikációt a felhasználók és a támogató személyzet között. Az energiaterv adatbázis-replikációs lehetőségeket is tartalmaz a katasztrófa utáni helyreállításhoz. Az összes terv kipróbálható a 30 napos ingyenes próbaverzió.

Az Atera felhőalapú modellje nagyon alkalmassá teszi a kis- és közepes méretű MSP-knek és az IT Help Desk osztályoknak, mivel nem kell kiszolgálókat vagy szoftvereket karbantartania a saját csapata számára, ami összeomlik az indulási költségekkel.

Az árstruktúra azt jelenti, hogy elindíthatja a Help Desk-t csak egy operatív és adj hozzá további feliratkozásokat ahogy a csapat növekszik. A szolgáltatás lehetővé teszi a távoli alkalmazottak kiküldését az irodai költségek csökkentése érdekében.

Az Atera társ RMM funkciói csökkentik a Helpdesk szolgáltatásának költségeit, mivel az ügyféleszközök automatikus felügyelete azt jelenti, hogy a szoftver vagy a berendezés meghibásodása megelőzhető, még mielőtt megtörténik.. Konfiguráció és javításkezelés szintén szerepelnek az RMM csomagban.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

3. A SolarWinds Web Help Desk ingyenes kiadása (INGYENES SZERSZÁM)

A SolarWinds Web Help Desk ingyenes kiadása

A SolarWinds Web Help Desk a legjobb ingyenes ügyfélszolgálati szoftver opciót is nyújtja Önnek ingyenes verzió formájában. Az A SolarWinds Web Help Desk ingyenes kiadása számos alapvető tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket fizetett ellenértékkel kap.

Az eszköz telepítve van Windows, Linux és Mac rendszeren, és ehhez bejelentkezési hitelesítő adatokra van szükség, így csak az irodába belépő személyek férhetnek hozzá hozzá. Ennek az ingyenes eszköznek a fiókstruktúrája nem teszi lehetővé több hozzáférési fiók létrehozását, bár csak egyet. Ez a hozzáférési rendszer összekapcsolható az Active Directory vagy az LDAP hitelesítési rendszerrel.

Ez az eszköz intuitív szolgáltatáskezelési kezelést nyújt, és önkiszolgáló portállal rendelkezik a rendszerhasználók számára. A felhasználói önsegítő lehetőségek kiterjednek egy tudásbázis rendszerre is.

Noha ez jó lehetőség a jegyvásárlási szoftver számára, amely magában foglalja az SLA érvényesítését és a támogatási kérelmek nyomon követését, ez az ingyenes eszköz nem tartalmazza a SolarWinds teljes webes súgójában beépített előnyöket. Ezek a hiányzó funkciók magukban foglalják a Help Desk feladatok automatizálását az automatizált IT-eszközök felderítésén és az eszköz-jegy-társításon keresztül. Az ingyenes eszköz vagy megrendeléskezelés, alkatrész- és készletkezelés, illetve számlázáskezelési szolgáltatások nem tartalmaznak változáskezelési vagy jóváhagyási folyamatot.

Ha az ügyfélszolgálat funkcióit egyszerűen kezelni kell, akkor ennek az ingyenes jegyvásárlási szoftvernek a nyomkövetési funkcióinak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy megfeleljenek az üzleti vállalkozás támogatási kérelmeinek..

A SolarWinds Web Help Desk Free Edition letöltése 100% -ban ingyenes eszköz

4. SolarWinds szolgáltatási pult (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds szerviz

Ezt az ITSM megoldást egy Szoftver mint szolgáltatás formátumban, így nem kell szoftvert telepítenie vagy karbantartania a webhelyén. Különleges elrendezéssel azonban telepíthető az alkalmazás a saját szerverére. A SolarWinds szerviz teljesen skálázható, mert ügynökénként és megfigyelt eszközönként számol fel díjat, tehát ez a nagyon átfogó Service Desk megoldás elérhető mind a kisvállalkozások, mind a nagyvállalatok számára.

Az SolarWinds szerviz az összes Helpdesk támogatási funkciót lefedi, amelyekre szüksége van az informatikai szolgáltatások futtatásához. Ezek a közművek a következőket tartalmazzák: jegyrendszer a megoldás követésére, és a tudásbázis platform lehetővé teszi az útmutatók és a rendszerdokumentációk hozzáférhetővé tételét a felhasználói közösség számára, és a önkiszolgáló portál ez csökkenti a szolgáltató központ által feldolgozandó hívások számát.

A szolgáltatás menedzsment lehetőségei kiterjesztik a csomagot a Help Desk operatív támogatásán túl az informatikai szolgáltatásokra és a létesítmények kezelésére. A Service Desk szervezeti jellemzői támogatják az eseménykezelést, a problémakezelést, a változáskezelést és a kiadáskezelést.

Az SolarWinds szerviz A rendszert az alábbiak szerint tervezték: ITIL szabványok. Ez lehetővé teszi a rendszerbővítmények tervezésének, bevezetésének és felügyeletének teljes körű nyomon követését. A változásmenedzsment támogatása magában foglalja a szoftverek figyelését, valamint azok bevezetését és irányítását a vállalkozáson belül. A Configuration Management Database naplózza és nyomon követi a hálózaton működő szoftvert. Ez a szolgáltatás nem csak a szoftververziókat figyeli, hanem a szoftver elemek közötti interakciókat is rögzíti, és figyelmeztet minden olyan teljesítményhatásra, amely a rosszul integrált folyamatokból származik. A Service Desk egy nemrégiben megjelenő, egész piacra kiterjedő lista tetején jelent meg, itt töltheti le az összehasonlító jelentést.

Ez nagyon átfogó IT vagyonkezelés szolgáltatás, amely integrálja a folyamat automatizálását a gépi tanulás és az AI módszertan támogatásával. A Service Desk mind az eszköz-, mind a problémakezelési szolgáltatások tartalmaznak jelentési és elemzési funkciókat, amelyek lehetővé teszik az emberi beavatkozás aktiválását, finomítását és kibővítését a támogatási stratégiában alkalmazott automatizálás szintjén.

Az osztályvezetést a SolarWinds Service Desk támogatja SLA követés, így ez az eszköz alkalmas a kezelt szolgáltatók számára. Ezenkívül nyomon követi az osztályos vásárlásokat, értékesítéseket és a célok elérését. A szoftverfigyelő funkciók naplózják a licenchasználatot és az előfizetés lejártát, így nem szabad túltermelni a szoftvert, vagy hagyni, hogy az alapvető szolgáltatási megállapodások véletlenül megszűnjenek..

A SolarWinds Service Desk tudásbázis funkciója nem csupán a felhasználók tájékoztatása és képzése. Ez a bevált gyakorlatok és a támogató személyzet képzési anyagainak tárházává is válhat. A támogatás nyújtható vezetett tehát nem kényszerülhet arra, hogy az egyes ügynökök háttér-szakértőkké válnak, és akiknek szándéka szerint testreszabott megoldásokat kínálnak a problémákra. Ehelyett a támogatási hívásokat szkriptek vezérelhetik, amelyek az ügynököket egy ismert megoldás felé a vizsgálati rutinok útján irányíthatják. A jegykezelő rendszer kezeli a problémamegoldó feladatok irányítását a frontvonaltól a harmadik vonalbeli szakemberekig, ha az összetett problémák részletes vizsgálatot és szakértői figyelmet igényelnek. A Service Desk jelentési, benchmarking és nyomon követési funkciói segítenek megtalálni azokat a csapat területeket, ahol a szakértelem túlterhelt vagy alulteljesített.

A Service Desk elismeri a Salesforce sikerét, és ITSM rendszerének ízét adja meg, amely teljes mértékben integrálódik a szoftverbe. A Samanage jól integrálódik több mint 200 más üzleti alkalmazáshoz, ideértve a Gmail, Active Directory, és Jira.

A SolarWinds Service Desk árstruktúrája három szintű szolgáltatást kínál. Az Csapat A csomag a klasszikus Help Desk támogatási funkcióit, az eseménykezelést, a tudásbázist és az önkiszolgáló portált nyújtja. Magasabb díj ellenében léphet fel a Üzleti üzlet, amely hozzáadja a szoftver verzióját és a változáskezelést, valamint az SLA figyelését. A SolarWinds Service Desk által kínált legfontosabb csomag a Szakmai üzlet. Ez a teljes SolarWinds Service Desk szolgáltatás, amely magában foglalja a folyamatok automatizálását és az alkalmazás-integráció API-kat.

Kaphat teljes mértékben működőképes 30 napos ingyenes próbaverziót a Professional csomagból, hogy kipróbálhassa a rendszert. Amint ez az időszak véget ér, válthat a három csomag bármelyikére, vagy kötelezettségek nélkül elmehet.

SolarWinds Service DeskStart 30 napos ingyenes próbaverzió

5. SolarWinds MSP Manager (ingyenes próbaverzió)

23 Legjobb IT Helpdesk szoftver és eszközök

A SolarWinds MSP a SolarWinds részlege, amely erőfeszítései középpontjában a támogatott termékek biztosítása a kezelt szolgáltatók számára. Az MSP-k számára szükséges főbb szoftvercsomagok a következők: távfelügyeleti és -kezelő rendszerek (RMM) és professzionális szolgáltatások automatizálási szoftver (PSA). SolarWinds MSP Manager előírja, hogy a PSA csomag.

Míg az RMM szoftver biztosítja azokat a rendszereket, amelyeket az MSP technikusai használnak az ügyfél rendszeréhez való hozzáféréshez és a felhasználók támogatásához, addig a PSA szoftver kezeli a támogatási csoportot.

Az MSP Manager PSA funkciói a következőket tartalmazzák: ügyfélkezelés. Az elvárható, hogy minden MSP több társaságot szolgáltasson egyszerre. Az ügyfelek kapcsolattartójának nyomon követése, az azzal a társasággal aláírt megállapodások és az annak támogatására felállított csapat az ügyfélkezelés alapvető jellemzői.

A szolgáltatás jön márkanévvel rendelkező ügyfélportál, amely lehetővé teszi a támogatott vállalat alkalmazottainak, hogy felvegyék a támogatási igénylési jegyet, és visszajelzést kapjanak a probléma megoldásának előrehaladásáról. A portál egy mobilalkalmazáson keresztül is elérhető.

A SolarWinds MSP Manager funkciói a következők: jegyjegy-rendszer, amely hozzáférési pontokat hoz létre a felhasználók számára a támogatási csoportba e-mailben vagy az ügyfélportálon keresztül.

A menedzser sorba állítja a felhasználóktól érkező lekérdezéseket, és elosztja azokat a technikusoknak. Az MSP Manager nyomon követi azt az időt, amelyet az egyes műszaki szakemberek az egyes jegyeknél dolgoznak, és naplózza a felhasználói probléma megoldásához felhasznált erőforrásokat. A jegykezelő rendszerből származó időbeli információk automatikusan átjut a számlázási rendszerbe.

Az ezt a rendszert használó MSP-k a SolarWinds MSP Manager alkalmazásból generálhatják számláikat, vagy exportálhatják az adatokat egy speciális számlázási rendszerbe.

A SolarWinds MSP Manager biztosítja a kezelt szolgáltatások futtatásához szükséges összes funkciót. Az MSP szoftverigényeinek teljesítéséhez azonban RMM-csomagra is szükség lesz. SolarWinds MSP ajánlatok egy 14 napos ingyenes próbaverzió az MSP Manager verziója, így mielőtt elrendelné, hogy feliratkozik az előfizetési szolgáltatásra, át tudja állítani a rendszert.

SolarWinds MSP ManagerStart 14 napos ingyenes próbaverzió

6. Spiceworks Help Desk / Cloud Help Desk

Spiceworks screenshot

Ha szeretne egy ingyenes ügyfélszolgálati rendszer amelyet a felhőben érhet el, majd nézd meg a Spiceworks Cloud Help Desk oldalát. Ez a segédprogram offline verzióban is elérhető, amelyre telepíthető ablakok és Mac operációs rendszer.

A Spiceworks ingyenes hálózati megfigyelő eszközt is készít, így rengeteg rendszeradminisztrációt szerezhet ettől a társaságtól fillér fizetése nélkül.

A Help Desk felhőverziójának nagy előnye, hogy ez az internethozzáféréssel bárhonnan elérhető. tudsz eljuthat az irányítópultra táblagépen vagy okostelefonon. Az Spiceworks Help Desk Mobile App telepíthető Android és iOS eszközöket. A rendszerhez való mobil hozzáférés nagy előnye annak, ha kicsi csapatunk van, és a legjobb szakemberek gyakran útközben vannak. Ez azt is jelenti, hogy az irodán kívül is maradhat a támogatási teljesítmény felett.

A Spiceworks Help Desk helyszíni verziójának előnye, hogy több funkcionalitással rendelkezik, mint a Cloud verzió, és integrálható a Spiceworks hálózati megfigyelő eszközéhez.

Kíváncsi lehet, hogy a Spiceworks hogyan keres pénzt, ha az összes szoftvert eladja. A válasz az, hogy alkalmazásai ad-támogatott. Lehet, hogy a hirdetőpanel az irányítópulton kissé zavaró. Ha nem tud élni a hirdetésekkel, akkor nem fogja érdekelni a Spiceworks, mert a vállalat nem kínál a Help Desk fizetett, hirdetésmentes verzióját..

Az irányítópult főképernyője testreszabható és a különböző szerepekhez alkalmazkodik. A rendszer e-mailekre válaszul új jegyeket generál, és minden egyes feladatot hozzárendel egy üzemeltetőhöz. Alternatív megoldásként manuálisan is eloszthatja a munkát.

A kezelő műszerfalában található a jelölési és üzenetküldési szolgáltatás. A felhasználónak küldött és a felhasználótól kapott üzenetek itt jelennek meg csevegési formátum még akkor is, ha a kommunikáció e-mailben történik. A szolgáltató a jegyeket bezárhatja, ha a panasz már megtörtént.

Az alkalmazás néhány standard jelentésformátummal együtt szállul. Azonban nem korlátozódik csak ezekre a jelentéstípusokra, mert lehetőség van saját jelentések készítésére a rendszeren belül.

Az önkiszolgáló szolgáltatások közé tartozik a testreszabás lehetősége képernyőn megjelenő űrlapok hogy a felhasználó írásban megadhassa a problémát. A tudásbázis funkció csökkenti a támogató személyzetre utalt problémák számát. Ezek a tudásbázis-megoldások azonban nem írják magukat, ezért szakértelmet és erőforrásokat kell elkülönítenie ahhoz, hogy kitöltse a vonatkozó súgódokumentumokkal..

A Spiceworks ügyfélszolgálat integrálódik a Active Directory. Ez lehetővé teszi a rendszer hitelesítési rutinjainak alkalmazását a lekérdezéseket küldő felhasználók ellenőrzésére.

A jegyeket fel lehet osztani az engedélyezés érdekében több munkafolyamat amikor egy megoldás számos készséget igényel. Lehetséges, hogy a támogatást több helyre is központosítja, ami azt jelenti, hogy a Help Desk rendszert használhatja külső ügyfelek kiszolgálására.

A Spiceworks Help Desk kiváló megoldás kis- és közepes méretű hálózatok számára. Funkcionálisságait kibővítheti az összes Spiceworks eszköz számára elérhető bővítménnyel. Ezt a funkciókönyvtárat a Spiceworks Közösség, így az egyre növekvő számú segédprogram kiegészíti ezt az ügyfélszolgálati eszközt.

7. Zoho íróasztal

Zoho Desk screenshot

A Zoho számviteli szoftvert állít elő, és kiváló rendszer-adminisztrációs szoftver divízióval rendelkezik. A Zoho Desk ügyfélszolgálatát kínálja. Ez az eszköz elérhető a felhőn. Támogatja mind a külső ügyfeleket, mind a társaság más részlegeit.

A támogató szakemberek kapnak egy műszerfalat, amely időkeretenként rendezi a nyitott jegyeket. Ezeket a kategóriákat a vezetőségnek kell meghatároznia, de megmutatják, hogy melyik jegyek lejártak, melyek megközelítik a kritikus megoldási időt, és amelyek újak, rengeteg idővel az óra.

Egyéb operatív lehetőségek tartalmazzák a jegykezelés lépéseit. A támogató csoport tagja csak továbblép ezen lépéseken annak érdekében, hogy egy jegyet rendezzen. Ez a műszerfal elrendezés létrehozza a munkacsoportot minden csapattag számára, és helyes rutinokat hoz létre a sarokvágás csökkentése érdekében. A felhasználókkal való kommunikáció egyetlen irányítópulton keresztül történik, függetlenül attól, hogy az üzenetek milyen kézbesítési módszert használnak. Az üzenetküldő rendszer lehetővé teszi, hogy az ügyfélszolgálat válaszadója a back-office szakembereket jegybe foglalja, hogy együttműködjenek a megoldás biztosításában.

Mivel a Zoho Desk a felhőben található, a csapat tagjainak nem kell, hogy egymástól legyenek látva. Ez lehetővé teszi a támogató személyzet számára, hogy otthonról dolgozzon. Az alapvető szolgáltatásokhoz csoportosíthatja a közreműködőket a világ különböző pontjain annak biztosítása érdekében, hogy a megoldás éjjel-nappal működjön. A Zoho alkalmazásokat szállít a Android és iOS így a csapat tagjai mozgás közben hozzáférhetnek az irányítópulthoz.

A rendszer önkiszolgáló funkciói között szerepel egy tudásbázis-létesítmény amely segít a felhasználóknak a problémákra adott válaszok megtalálásában anélkül, hogy a támogatási személyzetet összeillene.

Fórum oldalak lehetővé tegyék a felhasználók számára, hogy közöljék tapasztalataikat a problémák megoldása terén, hogy mások is tanulhassanak ezekből az információkból. A felhasználók kérdéseket tehetnek fel a közösség számára, hogy megoldásokat és tippeket keressenek az irodai rendszer maximális kihasználása érdekében. A kapcsolattartási módszerek széles köre magában foglalja telefon, e-mail, csevegés és közösségi média. Ha azonban korlátozni szeretné azokat a csatornákat, amelyeken a felhasználók és az ügyfelek kommunikálhatnak a problémákkal a segítségcsoporttal, akkor hagyja ezeket a szolgáltatásokat letiltva. A jegykiadási oldalt a testreszabható űrlapmal integrálhatja a webhelyére.

A vezetők élő nézetet kapnak a nyitott jegyekről. Az irányítópulton minden kezelõ számára megjelenik egy kártya, megosztva a csoportot online és azon, akik jelenleg nem állnak műszakban. Megjelenik a nyitott jegyek száma, amelyekkel az egyes üzemeltetőknek foglalkozniuk kell, és ezeket időkeret szerint kategorizálják.

A felügyeleti konzol tartalmazza elemző eszközök amelyek tartalmazzák az igényekkel kapcsolatos időbeli jelentéseket és az egyes támogató csoporttagok forgalmát. Bizonyos feladatok automatizálhatók mint a munkaelosztás és a probléma-értesítések.

Más Zoho termékek kapcsolódhatnak a Zoho Desk modulhoz, ideértve a Zoho Books, Zoho CRM, és Zoho Bug Tracker. Zoho kínál egy 15 napos ingyenes próbaverzió a Zoho Desk-ből, hogy teszteljék a rendszert. A szoftver értékeléséhez nem kell előleget fizetnie.

8. Zendesk Suite

Zendesk screenshot

A Zendesk nagyon széles körben található előfizetési szolgáltatásokat kínáló webhelyeken. Például ezt a help desk szoftvert nagyon széles körben használják a VPN-iparban.

A Zendesk legfigyelemreméltóbb tulajdonságai a jegykezelő rendszer és az élő csevegési lehetőség. Internetes űrlap, élő chat, és email központok a konzolban vannak, tehát az operátornak csak egy ponthoz kell hozzáférnie ahhoz, hogy kommunikáljon az ügyfelekkel, ahelyett, hogy az e-mail rendszer, a csevegőalkalmazás és a webes felület között cserélnie kellene. Habár A Zendeskit széles körben használják a SaaS és a felhőtároló szolgáltatók, ez szintén házon belüli támogató osztályok számára alkalmas, beleértve az IT ügyfélszolgálatot.

A Zendesk Suite a felhőn elérhető támogatási segédprogramok csomagja. Nem számít, melyik operációs rendszer dominál a vállalatánál; bármilyen számítógépről vagy mobil eszközről elérhető, amíg van internetkapcsolat.

A lakosztály tartalmazza egy tudásbázis-platform, amely a bajba jutott felhasználók számára az első bejövő port. Az IT-ügyfélszolgálathoz sok hívás olyan felhasználóktól származik, akik csak azt akarják tudni, hogy melyik könyvtárban kell megmenteni a munkát, és melyik nyomtató van a legközelebb hozzájuk. Így, felhasználói kézikönyvek és hibaelhárítási útmutató létrehozása a vállalati intranetben megkönnyíti a támogatási csoportra nehezedő nyomást.

Bár az élő csevegést valószínűleg rendszeresebben értékesítési csatornának tekintik, ennek a funkciónak a használata a IT-ügyfélszolgálat biztosítása valóban felgyorsíthatja a problémamegoldási folyamatot. Azért nem kell állandóan az élő csevegést alkalmaznod A Zendesk az élő csevegési lekérdezéseket átirányítja az e-mail kézbesítésre, ha a csevegőalkalmazás nem vesz részt.

Az összes kommunikáció a felhasználó és a támogatási csoport tagja között a jegy jegyében kerül be a rendszerbe. Ezt a jegyet továbbíthatják a szakembereknek, vagy feloszthatják több munkafolyamat létrehozása céljából. A felhasználónak lehetősége van egy jegy lezárására, és Ha egy szakember engedély nélkül bezárja a jegyet, akkor a felhasználó újra megnyithatja a kiadást. A felhasználó részvétele annak eldöntésében, hogy egy munka befejeződik-e támogatja azokat a csapattagokat, akik hajlamosak egy jegyet bezárni, mint foglalkozni vele. A jegyek lezárása során elégedettségi felmérés is hozzáadható a személyzet teljesítményének nyomon követéséhez.

Az irányítópultok az irányítópulton lehetővé teszik nyomon követheti a költségeket és elemezheti az osztály teljesítményét. tudsz célokat tűzhet ki az egyes kérdések megoldásához szükséges idő csökkentése érdekében, meghatározhatja a leggyakoribb problémákat, amelyek az ügyfélszolgálathoz történő hívásokat provokálják, és nyomon tudja követni az SLA teljesítményét. A Zendesk által készített standard jelentések támogatják az elemzést és a megállapodás teljesítését, de saját testreszabott jelentési formátumokat is létrehozhat.

A Zendesk árazási modellje teljesen skálázható. Havonta előfizetési díjat fizet ügynökönként. Ez egy nagyon jó minőségű ügyfélszolgálati rendszert biztosít a legkisebb vállalkozások számára, és csak további ügynöki előfizetéseket szerezhet a vállalkozás növekedésével. A Zendesk ingyenes próbaverziót kínál a szolgáltatásról így pénzt vállalhat, mielőtt elkötelezné magát.

9. Dameware távoli támogatás

23 Legjobb IT Helpdesk szoftver és eszközök

A Dameware a SolarWinds egy részlege. Ez a vállalat az IT-ügyfélszolgálatok számára a legjobb eszközök e listáján a legfontosabb helyet foglalja el. azonban, A Dameware Remote Support egy olyan eszköz, amelyet figyelembe kell venni a támogatási technikusok teljesítményének javítása érdekében.

Ez egy helyszíni rendszer, és technikusonként ára van. Telepíthető ablakok és Windows Server környezetben. Azért nem fizet havi előfizetést a licenc, amelyért fizet, örök. Ugyanakkor könnyű kibővíteni szolgáltatási körét, csak további ügynöki licencek vásárlásával.

Amint az eszköz neve sugallja, ez lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy hozzáférés a felhasználói eszközökhöz, a problémák feltárása és a problémák kijavítása. Ez a képesség különösen akkor szükséges, ha nem technikai személyzetet támogat, és a központi IT-ügyfélszolgálat részlegének kapcsolatba kell lépnie az irodákkal, amelyek széles földrajzi területen helyezkednek el.. Ha a hálózat bármelyik számítógépére bárhonnan hozzáférhet, akkor nem kell technikusot küldenie, hogy üljön a felhasználóval, és rendezze a problémát..

A távoli elérési funkció átveheti a futó távoli számítógépek irányítását Windows, Mac OS és Linux. A Dameware Mobile lehetővé teszi a Windows számítógépek távoli irányítását Android-eszközéről, iPhone-ról vagy iPadjéről a DameWare Mobile alkalmazás segítségével. A DameWare Mobile ugyanazt a távirányító mechanizmust tartalmazza, amelyet a DameWare Remote Support asztali verziójában használt, így lehetővé teszi az informatikai szakembereknek és a végfelhasználóknak, hogy megosszák az asztal képernyőjét a távoli támogatási munkamenetek során..

Bár a Dameware rendszert fel lehet használni az ügyfélszolgálathoz, a távoli számítógépek feletti ellenőrzés kérdése könnyebben megvalósítható a házon belüli berendezéseknél. Így, kibővítheti ennek a szoftvernek a használatát a vállalat határain túl, de ez a stratégia valószínűleg jobban megfelel a belső támogatási funkcióknak, például egy informatikai ügyfélszolgálatnak.

A szoftver számos hálózati elemző eszközt tartalmaz, például: fütyülés és traceroute. Ezek lehetővé teszik a szakemberek számára, hogy ellenőrizzék a lehetséges hálózati problémákat, ha egy felhasználói lekérdezés úgy hangzik, mintha oka a végpont eszközén kívül esne. Az interfész hozzáférést biztosít a Active Directory hogy hagyja a technikusokat felhasználói fiókok hozzáadása vagy visszaállítása a hálózaton, további funkciók hozzáadása, nem csupán a végpont konfigurációjának feloldása a technikus eszközkészletéhez.

Az AD bejegyzések, a végpontok konfigurációi és a szoftverleltárak további elemzés céljából exportálhatók CSV vagy XML fájlokba. A Támogatási eszközt számos előre elkészített elemzéssel és készletjelentéssel együtt szállítják, de meg is adhatja saját testreszabott jelentéseit..

Az eszköz biztonsági jellemzői között szerepel a 2FA végrehajtása, és hozzáférhet az kikapcsolt vagy alvó üzemmódban lévő eszközökhöz. A SolarWinds működik egy THWACK nevû felhasználói közösség, ahol csapata vezetõi és technikusai tippeket és hibaelhárítási tanácsokat kaphatnak a Dameware Remote Support rendszer többi tulajdonosától. A cég kínál egy 14 napos ingyenes próbaverzió a Dameware Remote Support számára.

10. Freshdesk

Freshdesk screenshot

A Freshdesk versenytársai a Zoho Desk és a Zendesk Suite. Ez egy különösen hatékony IT-ügyfélszolgálati platform azok számára, akik mindenki számára lehetőségük van önkiszolgálásra. A Freshdesk rendszer tartalmaz egy tudásbázis részt, egy felhasználói közösség fórumát és egy dokumentumindexelési és hozzáférési portált. A felhasználók számára rendelkezésre bocsáthatja a szükséges információkat az előzetes írásbeli tanácsok feltárásához, mielőtt az emberi segítségnyújtáshoz fordulna.

A kommunikációs csatornák között szerepel egy közösségi fórum, amelyhez a műszaki támogatást nyújtó személyzet hozzájárulhat. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák a tippeket, és csökkenti az IT Help Desk hívásainak szükségességét. A Freshdesk jegyekkel foglalkozó naplózási rendszerrel rendelkezik telefonhívások, e-mailek, csevegés, és webes űrlapjegyek.  Az egyszerű, ismétlődő problémákkal automatikus válaszok és feladatok, például értesítések, kezelhetők, amelyeket minden egyes jegynél végre kell hajtani. A számlaellenőrzések automatizálhatók, hogy felszabadítsák az ügyfélszolgálati időt.

Egyes támogatási jegyek megoldásához számos készségre van szükség. Az ilyen forgatókönyveknek a Freshdesk megoldása a Team Huddle platform, amely beszélgetési rekordot hoz létre a csapat tagjai között. Az alfeladatok különféle technikusokra történő kiosztását az új jegyek követik, amelyeket a szülő-gyermek jegyek.  Ha a megoldásokhoz más osztályok bevitele szükséges, akkor a technikus küldhet munkára vonatkozó kérelmet arra a szekcióra, és a jegyjegyzetet elérhetővé teszi a problémával foglalkozó dolgozók számára. azonban, a kinevezett technikus fenntartja a felelősséget.

Az ugyanazon felhasználó által feltett több jegy problémáját a Ügynök ütközés észlelése rendszer. Ez egyesíti a jegyeket és felszabadítja az ügynököket. Hasonlóképpen, ha egy rendszerprobléma ugyanazt a hívást provokálja különböző felhasználók részéről, akkor mindegyiket eloszthatja egy ügynöknek, és összekapcsolhatja őket, biztosítva a következőket: egy következetes megoldást terjesztnek minden hívó fél számára.

Mindezek a csatornák és jegystruktúrák támogatják a házon belüli IT-ügyfélszolgálatot, de a rendszerhez a vállalat ügyfelei is hozzáférhetnek akik nehézségeket tapasztalnak az üzleti termékekkel kapcsolatban. Készíthet címkéket annak meghatározására, hogy mely belépőjegyek és melyek vásárlóktól származnak.

A vezetők beállíthatják SLA szabályok amelyek prioritásként kezelik a különböző forrásokból származó jegyeket. A menetrend szerinti jegyekkel határidőket és figyelmeztető pontokat is beállíthat a jegyek életciklusában. A jegyben szereplő kulcsszavak megfelelnek az egyes csapattagok képességeinek, vagy csak sorrendben rendelhetők hozzá. A jegyek automatikus kiosztása manuálisan felülbírálható.

A menedzsment irányítópult segítségével a csapatvezető valós időben láthatja, ki dolgozik azon, hogy hány jegyet dolgozzon, és hogy az egyes ügynökök milyen haladást érnek el a forgalmi célok elérése érdekében. A műszerfal azt mutatja, hogy hány jegy van túllépve az ütemezésnél, és hogy melyik ügynökökhez tartoznak. A szokásos teljesítményjelentések napi futtatására ütemezhetők, és e-mailben is megküldhetők. Készíthet saját egyéni jelentéseket is.

Mint felhőszolgáltatás, A Freshdesk előfizetéses alapon érhető el. Fizethet a szolgáltatásért havonta vagy évente, ha az éves előfizetés havonta kevesebbet dolgoz ki. Ha megadja a rendszert használó ügynökök számát, akkor előre fizetnie kell. Ne aggódjon, ha az egész hónapban fizet az ügynöki hozzáférésért, ha a kapacitást a csúcsigényre állítja.A Freshdesk napi átadást kínál, így beállíthatja a havi előfizetését a szokásos igényekhez, és hozzáadhatja az ügynöki hozzáférést azokhoz a napokhoz, amikor nagyobb a teljesítménye az ügyfélszolgálaton..

A Freshdesk szolgáltatás csomagok sorozatában elérhető, különféle szolgáltatásokkal. A Sprout nevű alapcsomag ingyenes. Magában foglalja az e-mail telefonokat, a csevegést és a közösségi csatornákat, valamint egy tudásbázis-platformot. Négy fizetett terv létezik, és a második legmagasabb csomagot nevezik Ingatlan terv. Ez havonta 49 dollárba kerül, ügynököknél ha évente fizet, vagy 59 dollár ügynökénként, ha havonta fizet. A Freshdesk 21 napos ingyenes próbaverziót kínál az ingatlantervről, így kipróbálhatja az összes szolgáltatást és eldöntheti, hogy ez a terv megfelelő-e Önnek. Ha megteheti néhány lehetőség nélkül, akkor az egyik olcsóbb tervvel megbirkózhat.

11. Agent.ai

Agent.ai beszélgetés

Az Agent.ai az egy mesterséges intelligencia megoldás az íróasztal feladataihoz. Önkiszolgáló platformként működik mind a kereshető hibaelhárítási oldalakon, mind a csevegőablak formátumában. Ez a megoldás nem biztosít teljes jegykezelő rendszert. Valójában egyáltalán nem tartalmaz jegyvásárlási funkciókat. Ez azonban egy érdekes segédprogram, amely, Jegyrendszerének kiegészítőjeként drasztikusan csökkentheti az IT Help Desk hívásait, és maximalizálhatja a képzetlen ügyfélszolgálati ügynökök képességeit.

Az Agent.ai AI-vezérelt tudásbázis-megközelítése desztillálja szakértőinek tudását, és bárki számára elérhetővé teszi. Ez azt jelenti, hogy kiszervezheti az ügyfélszolgálat funkcióit egy ügyfélszolgálathoz, miután a rendszer tudása motorját megfelelően beállította. Ez a megközelítés azonban megköveteli az informatikai támogatási osztály minden műszaki szakértelmének nagyon átfogó feltérképezését. Ez nemcsak a probléma megoldására vonatkozó információkat tartalmazza, hanem a döntéshozatali folyamatot is, amely a probléma valószínű okát határozza meg. Egyes esetekben ez nagyon bonyolult utakhoz vezethet. Mint a legtöbb támogatási technikus tudja, néhány problémát a váratlan hibák kombinációja okoz, és nagyon nehéz lehet az egyes hozzájáruló elemek elkülönítése.

Az Agent.ai rendszert kézbesítik két formátum és ezek nagyon hatékonyan kiszűrheti az összes támogatási követelményt egészen addig a pontig, amikor a problémákhoz csak ritkán van szükség az emberi műszaki ismeretek bevonására.

Az Agent.ai segítségével megvalósított hatékony támogatási forgatókönyv azzal kezdődik, hogy a felhasználó elér egy támogatási oldalt vagy egy chat-buborékot. Ez a Robotpilóta az Agent.ai létesítménye. A modul egymás után felteszi a felhasználó kérdéseit a probléma szűkítése a megoldás elérése érdekében. Amint a megoldási szakasz megkezdődik, az automatikus pilóta visszajelzést kér a felhasználótól a javaslat hatékonyságáról. Ha az első megoldás nem működik, az automatikus pilóta továbbmozdítja a következő legvalószínűbb megoldást. Ez a folyamat addig ismétlődik, amíg a probléma megoldódik. Az automatikus pilóta fel lehet öltözve, hogy valódi emberként jelenjen meg. Ez úgy érhető el, ha a segédprogramot csevegőablakon keresztül valósítja meg és emberi nevet ad meg.

Ha egyetlen Auto-Pilot megoldás sem működik, a felhasználót át kell adni egy támogatási ügynöknek és ezen a ponton a jegyrendszerének be kell lépnie. A támogatási ügynöknek egyáltalán nem kell technikai képességekkel rendelkeznie. Ezt az érintkezést is meg lehet valósítani egy csevegő képernyőn, vagy végrehajtható telefonon. A támogatási ügynök hozzáférhet az Agent.ai második formátumához, amely Co-pilóta. Ez a szolgáltatás valószínűséggel használja az ügynököt a kutatás és a megoldás lehetőségeinek átvezetéséhez. Ez valószínűleg pontosan ugyanazt az utat fogja irányítani, amelyet az Auto-pilóta választott. azonban, az emberi elem bevonása ezen a ponton javíthatja a felhasználó és az AI következtetési motor közötti interakciót.

Ha az összes védekezés meghiúsul, a jegyet tovább lehet adni egy szakértőnek, aki a kísérleti szakaszban feltárt tények naplójával már a vizsgálatok nagy részét elvégzi.. Ez a vizsgálati támogatás jelentősen csökkenti azt az időt, amelyet minden szakértőnek el kell fordítania a támogatási feladatok elvégzéséhez.

A szoftver egy felhőalapú szolgáltatás, így nem kell telepítenie a webhelyére. Ugyanakkor ki kell töltenie a tudásbázist, és ez a feladat nagyon hosszú időt vehet igénybe.

12. AnswerDash

Answerdash koncepció

Az AnswerDash a felhő alapú help desk platform. Ez egy AI-alapú prediktív Q és A szolgáltatás nagyon hasonló a Robotpilóta az Agent.ai rendszere. Az AnswerDash filozófia célja: megoldásokat mutat be a felhasználók számára anélkül, hogy hozzáférést biztosítanának az emberi támogató személyzethez.

Mivel ez egy felhőalapú rendszer, így képes az interneten keresztül vagy mobilalkalmazásokon keresztül érhető el. Beállít egy súgó portált az AnswerDash szerveren, és integrálja azt a saját webhelyére vagy intranetes portáljára. Az AI valószínűségeken működik. A szokásos programozás fő célja, hogy az utasítások listája tények adatbázisán alapuljon. Az AI-ben maga a program is adatbázisként van megvalósítva. Ezt az utasítás-adatbázist következtetési motornak nevezik, és lényegében az alternatívák felsorolása, amelyek mindegyikére valószínűség formájában kerül súlyozás. Tehát a következtetési motor tettei a valószínűségek rendezett listájának átkutatásához vezetnek.

Az AI megközelítés ideális a támogató funkciókhoz. Egy tipikus támogatási ügynöknek problémát kell kezelnie a felhasználóval, és szűkíteni kell az egyes válaszokat nyomonkövetési kérdésekkel.

Az AnswerDash elkezdi bemutatni a felhasználónak az alternatívák listáját, amely elősegíti a probléma konkrét okának megértését anélkül, hogy félreértésekkel találkoznánk, amelyeket az üres írásbeli válaszokban a kulcsszavak keresése hozhat létre.

Ez a megközelítés nem oldja meg az összes lehetséges problémát. Ha azonban az infrastruktúra menedzsment csapata hatékonyan előrejelezte és megoldotta a rendszerhibákat, még mielőtt azok bekövetkeznének, akkor a rendszerkritikus IT Help Desk hívások nagy része már elindul..

A fennmaradó IT Help Desk-problémáknak képzési kérdésekre és a felhasználói hibák eredményeire kell fordulniuk. Ezekben az esetekben elegendő lehet, ha egy felhasználót olyan megoldás kidolgozására készteti, mint például az AnswerDash, és lehet, hogy egyáltalán nem kell élő támogatást nyújtania..

A motor középpontjában a problémák és megoldások adatbázisa áll, amely sok hozzászólást igényel a műszaki szakértőktől. A meglévő megoldás-adatbázisokat importálhatja AnswerDash-fiókjába, hogy a telepítési folyamat gyorsabb legyen. Az AnswerDash widget integrálható egy élő csevegődobozba, hogy a felhasználóknak benyomást kelthessenek a problémáikra szabott megoldásokból..

13. ManageEngine Service Desk Plus

Service Desk Plus képernyőképe

ManageEngine A Zoho tulajdonosa a Zoho Corp.. Általános szabály, hogy a Zoho az összes rendszerkezelő eszközét a ManageEngine néven márkázza. A Zoho és a ManageEngine identitása azonban kissé átfedésben van, ami azt eredményezi, hogy a Zoho Desk a Zoho webhelyen és a ManageEngine webhelyen egyaránt elérhető..

A ManageEngine stabil az egyik legnépszerűbb márka a rendszerszerszám-piacon, és a szerszámkészlet, amelyet a vállalat kínál, mind integrálható. A Service Desk Plus a kulcsfontosságú ManageEngine ügyfélszolgálat. Kapható, mint egy felhőalapú szolgáltatás vagy telepítésre. A telepített verzió futtatható ablakok vagy Linux.

A Service Desk Plus három szolgáltatási szintet tartalmaz. Szerencsére a legolcsóbb lehetőség, Alapértelmezett, az informatikai ügyfélszolgálatokra irányul. Ha nagyobb mélységet szeretne hozzáadni az ügyfélszolgálat szoftveréhez, megnézheti a magasabb csomagokat. Ezek a Szakmai terv, amely kiegészíti az eszközkezelési funkciókat, és a Vállalati terv, amely magában foglalja az eszközkezelést, valamint a projektkezelési segédprogramokat és az ITIL szolgáltatásokat. A szoftver angol, francia, német, spanyol, portugál, olasz, dán, holland, lengyel, norvég, svéd, szerb, orosz, kínai és vietnami nyelven érhető el..

A ... val Alapértelmezett csomag, számos szűrő segédprogramot kap, amelyek segítenek a felhasználóknak saját problémáik megoldásában anélkül, hogy egy ügyfélszolgálathoz fordulnának. Ebben a divízióban önkiszolgáló portált telepít, amely tudásbázist tartalmaz. A jegyeket telefonon, e-mailben vagy internetes űrlapon lehet felvenni. Minden jegyet automatikusan hozzárendelhet az ügynökökhöz, és a csomagban szereplő automatizálás a szokásos feladatokat elvégzi anélkül, hogy technikusokat kötne fel.

A felhasználó utazása egy órakor kezdődik önkiszolgáló portál.  Az online súgó egyik kulcseleme kereshető tudásbázis. Reméljük, hogy a felhasználó megoldást fog találni ebben a rendszerben. Az önkiszolgáló portál ugyanakkor olyan hely is, ahol a felhasználók támogatási jegyeket emelhetnek. A portál párbeszédet jelenít meg a támogatási csoporttal a jegy élettartama alatt, és minden felhasználó több - akár nyitott, akár zárt - jegyet érhet el a portál egyik oldaláról.

A jegyeket automatikusan hozzá lehet rendelni az egyes technikusokhoz vagy csoportokhoz. A jegykezelést a üzleti szabályok. Ezek a szabályok a jegyeket kategorizálják, és lehetővé teszik az elsőbbségi osztályok, a felszerelési hibák vagy a felhasználói csoportok meghatározását. Az üzleti szabályok a munkafolyamat és a kijelölt technikus vagy csoport értesítés e-mailben vagy SMS-ben amikor a szabályt egy jegyre alkalmazzák, egy feladatot elindítanak.

A Service Desk Plus egy központi informatikai ügyfélszolgálatot szolgálhat, amely több helyért felelős. tudsz nyomon követheti a szolgáltatási szintű megállapodás céljait a rendszeren keresztül, és használjon szabványos vagy testreszabott jelentéseket az osztályok teljesítményének bemutatásához. A Service Desk Plus IT-támogatási funkciói integrálhatók más ManageEngine infrastruktúra-kezelő eszközökhöz a jegyek által kiemelt problémák megoldása érdekében.

ManageEngine ajánlatok egy 30 napos ingyenes próbaverzió verzióját, így kockázat nélkül tesztelheti annak alkalmasságát az IT Help Desk osztályra.

14. Oracle Service Cloud

Az Oracle Service Cloud képernyőképe

Az Oracle a világ egyik legnagyobb szoftverszolgáltatója, és a felhőbe lépés előtt élen jött. Az Oracle Cloud most számos üzleti funkciót szolgál fel, az Oracle Service Cloud pedig az IT Help Desk támogatásának modulja.

Ez a csomag használható támogatja a házon belüli osztályokat vagy ügyfeleket és alkalmazottaikat. A szolgáltatás irányítópultja testreszabható, így Ön is különböző képernyőket hozhat létre a különböző szerepekhez. Ez lehetővé teszi a call center munkatársainak, hogy ugyanahhoz a rendszerhez férjenek hozzá, mint a technikusok és a vezetők, anélkül, hogy felfednék az adatbiztonságot veszélyeztető funkciókat és adatnézeteket.

A rendszer megbirkózik számos kommunikációs csatorna, beleértve hívásokat, e-maileket, csevegést és internetes űrlapokat. Az ügynökök, akik kezdeti hívásokat kezdenek, kereshető hibaelhárítási rendszert kaphatnak, amely lehetővé teszi számukra a probléma azonosítását. Egy tudásbázis modul elegendő útmutatást ad az első vonalbeli ügynököknek a felhasználói problémák megoldásához. Ha jegyet kell rendelni egy irodai technikusnak, akkor a rendszer továbbítja a már végrehajtott kapcsolatok és tevékenységek nyilvántartásait. A technikusok számára mélyebb műszaki ismeretek keresési lehetősége áll rendelkezésre, amely hozzáférést biztosít a vállalati szintű alkalmazásokhoz.

Tehát az Oracle Services for Cloud támogatja a Help Desk két különböző szintjét. A hibaelhárítási opció kifejezetten a terepi ügynökökre van kialakítva. A vezetők kioszthatják az alkalmazottakat a házon belüli vagy a terepi hívások támogatására. Ez az elosztás is automatizálható. Az automatizált feladatelosztási forgatókönyvben kompetenciacsoportokat kell felállítania így a speciális problémákat az egyes csoportok tagjai kapják meg.

A vezetők élő mutatókat kapnak az irányítópulton, amelyek megmutatják az IT Help Desk részlegének aktuális tevékenységeit, valamint a nyitott, de jelenleg nem dolgozó jegyeket.. Beállíthat munkafolyamatokat a műveletek útvonalának meghatározására és a jegyekre kijelölhető együttműködőkre. A kritikus úton haladás látható a felügyeleti irányítópulton.

Általános adminisztrációs feladatok, például naplózás és archiválás automatikusan végrehajtható. A rendszer rendelkezik a szabványos jelentések könyvtárával is, amely lefedi az összes mutatót, amelyre valószínűleg szüksége van a vezetők számára történő bemutatóhoz. Lehetőség van saját testreszabott jelentések készítésére is.

Az Oracle Service Cloud előfizetés alapján kerül felszámolásra, díjat „székhelyenként” számítva. A legolcsóbb lehetőség nem egyesíti az egyes ügynökök által generált adatokat. Ezt hívják önálló csomag, és 99 dollárba kerül ügynökénként. A legdrágább csomagot hívják Vállalati kapcsolattartó központ és tartalmaz egy csevegési lehetőséget a felhasználókkal való kommunikációhoz. A csomag havonta 250 dollárba került.

15. SAP Cloud for Service

Az SAP Cloud for Services képernyőképe

Az SAP nagyon sikeres ERP szolgáltató és van kapcsolódó CRM-termékük. Szoftverük elérhetősége most az ügyfélszolgálatra és támogatásra is kiterjed. Ez a SAP Cloud for Services elnevezésű modul integrálható más SAP termékekkel, vagy önálló alkalmazásként is telepíthető. Ahogy a neve is sugallja, ez a támogatási rendszer a felhőn keresztül.

Bár ennek a platformnak a célja a külső ügyfelek kiszolgálása, a szoftver informatikai információs szolgálathoz is használható, vagy egyéb házon belüli támogató szolgáltatások.

A felhasználói kapcsolat az informatikai ügyfélszolgálattal a következővel kezdődik: önkiszolgáló portál. Ezt fel lehet használni a hibaelhárítási útmutató, GYIK oldal és kereshető tudásbázis arra ösztönözni a felhasználókat, hogy javítsák meg saját problémáikat.

Ha a probléma nagyobb, mint amellyel a felhasználó képes megbirkózni, akkor számos csatornát használhat az IT-ügyfélszolgálat eléréséhez. Ezek közül az első az önkiszolgáló portálon található, ahol van jegyek benyújtására szolgáló űrlap. Ez a portál felsorolja a nyitott jegyeket, az előrehaladást és a jegyen végrehajtott kommunikációkat is. További kapcsolattartási csatornák a telefon, az e-mail, a csevegés és a közösségi média platformjai.

Az informatikai ügyfélszolgálat háttérfunkciói a következőket tartalmazzák: jegy létrehozása, kiosztása és nyomon követése. A jegyeket közös erőfeszítésekkel részjegyekre lehet felosztani, és a másodpéldányok összevonhatók. A menedzsment műszerfal újabb nézetet nyújt a jegy-adatbázisban, felajánlva elemzési funkciók a történeti adatokra is élő jegyek a jegyek állapotáról és a csapattagok terhelése.

Az SAP Cloud for Services díjai a előfizetési alap és ez nagyon drága. Valójában ez a lista legdrágább rendszere, áraival (euróban) havi 1500 eurótól kezdve. Kérheti a rendszer ingyenes próbaverzióját.

16. DZone AnswerHub

Az AnswerHub képernyőképe

Az AnswerHub kifejezetten a szoftverfejlesztő csoportok informatikai támogatására irányul. Mint ilyen, olyan informatikai szakértők csoportjával foglalkozik, akik valószínűleg képesek segíteni egymásnak a problémáikban, ahelyett, hogy egy kiegészítő informatikai szakértői csoportot vezetnének be a támogató szerep betöltésére.

A DZone réspiacának célja a szokatlan helyzet, ahol a felhasználói közösség gyakran többet tud a technológiáról, mint az informatikai támogató személyzet. Szintén számos olyan probléma merül fel a szoftverfejlesztés során, amely nem kapcsolódik a meglévő alkalmazásokhoz, és így az IT Help Desk nem mindig képes megoldást nyújtani a még nem létező alkalmazások hibáira..

Az eszköz kulcseleme egy közösségi fórum. Ezt a környezetet kezelni kell, és így az IT Help Desk csapata nem kerül teljes mértékben megkerülésre. A támogatási technikusoknak figyelemmel kell kísérniük a fórumban felmerült kérdéseket, mivel bemeneteikre szükségük van az informatikai infrastruktúrával vagy a telepített támogató szoftver szolgáltatásokkal kapcsolatos esetekben.

Nem minden IT-ügyfélszolgálat-hívás kapcsolódik szoftverhibákhoz, ezért lesznek olyan csatornák, amelyek kizárólag a támogatási személyzet számára állnak rendelkezésre. Ilyen forgatókönyvek lehetnek például a lassú hálózati válaszidők vagy a felhasználói hozzáférési problémák. Az AnswerHub platform magában foglalhatja a közvetlen kapcsolatot a rendszergazdákkal ezekben az esetekben, amelyek nem kapcsolódnak a fejlesztési kérdésekhez.

Az AnswerHub implementáció nyilvános területei folyamatosan látják a kérdéseket és a válaszokat. Ezeket a válaszokat kereséssel lehet kinyerni, hogy a régebbi megoldásokat új problémákra újra felhasználhassuk. E megoldás másodlagos előnye, hogy a kérdéseket elérhetővé teszi a jövőbeli kutatások számára. Az AnswerHub adatbázisban felhalmozódott információk kutatási anyagot szolgáltathatnak. Ezen információk segítségével levezetheti a probléma típusainak gyakoriságát. Ez lehetővé teszi a rendszergazdáknak és a fejlesztési vezetőknek, hogy azonosítsa a támogató rendszerek hiányosságait hogy lehet a problémák előfordulásának csökkentése.

Az AnswerHub szálak áttekintése forrásanyagot nyújthat a vállalati blogbejegyzésekhez és tanácsadási oszlopokhoz is emelje ki az ismétlődő kérdéseket és tudatosítsa az egyes fejlesztési csoporttagokat a problémák okainak és megoldásainak ismeretében.

Az AnswerHub nem tartalmaz jegyvásárlási rendszert, de a támogatási személyzettel való közvetlen kapcsolat naplói értelmezhetők töltési információk szolgáltatása céljából ahol az IT ügyfélszolgálat költségközpont. Ez online szolgáltatás amely előfizetés alapján kerül felszámolásra, és megkaphatja egy ingyenes próbaverzió.

17. Apptivo

Apptivo screenshot

Az Apptivo számos üzleti támogatási rendszert állít elő, amelyek tartalmazzák az értékesítéskezelést, a projektmenedzsmentet és az ügyfélszolgálat segédprogramjait. Ez a szolgáltatás elérhető: a felhő, így a használatához nem kell semmilyen szoftvert futtatnia a helyszínen.

Az Apptivo Help Desk alkalmazás támogatja ügyfélszervezet az informatikai szolgáltatásokat nyújtó cégek számára. A műszerfal belső használatra alkalmas IT-ügyfélszolgálat funkciói. Az ügyfelek az ügyfélszolgálaton keresztül lépnek kapcsolatba webes űrlapon vagy e-mailben. A webes űrlapot a következővel hozza létre egy sablon, amelyhez hozzáférhet az Apptivo portálon. Az Apptivo-ban a jegy neve a ügy. Beállíthatja SLA események, amelyek kiváltják a jegykiosztás és -feldolgozás automatizálását. Azt is értesítik a vezetõket, ha a dolgok rosszul fordulnak elõ. Az esetek több technikushoz rendelhetők.

Az ügynök irányítópultja tartalmazza különböző szintű hozzáférés az ügyfélszolgálat, a technikus és a kezelő képernyők külön-külön tartása és különféle felhasználói csoportokhoz történő hozzárendelése. Egy Apptivo app Android és iOS számára lehetővé teszi a technikusok számára a rendszerhez való hozzáférést és a megoldásokhoz való hozzájárulást akkor is, ha helyszíni látogatáson vesz részt, hajlandó a helyszíni hardver kérdésre, vagy otthon ülni.

Az Apptivo rendszer adatcserét folytathat a Google Apps és Office 365, online dokumentációs könyvtárak használata a támogatási környezet részeként. Az is integrálható a Laza üzenetküldő rendszer, amely lehetővé teszi a csapat együttműködését a problémák vizsgálata és a megoldások felfedezése során. Az Apptivo más rendszereket is támogat CRM, értékesítés és számlázás. A Help Desk csomag integrálható ezek bármelyikével vagy mindegyikével.

Az Apptivo rendszer tartalmaz jegyek hozzárendelését és nyomon követését, a felügyeleti műszerfal pedig áttekintést nyújt a teljesítményről. A társaság a Feliratkozás árképzési struktúra, díjszabás ügynökönként havonta. Tudod kapni egy ingyenes próbaverzió az Apptivo Help Desk rendszerben.

18. Agiloft

Agiloft képernyőképe

Az Agiloft Service Desk Suite telepíthető ablakok vagy hozzáférhet ehhez mint egy felhőalapú szolgáltatás. Ez a segítségnyújtási eszköz tartalmazza önkiszolgáló portál val,-vel Tudásbázis hogy segítsék a felhasználókat maguknak a problémák megoldásában. A tudásbázis-platform tartalmaz egy standard sablont, amelybe a szöveget feltölti. A rendszer indexeli ezeket a dokumentumokat, hogy azok kereshetővé váljanak. A csevegési lehetőség lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy párbeszédpanelt nyissanak a help desk segítségével, naplózza az üzeneteket, és jegyként rögzíti a beszélgetést.

Az ügynök műszerfal tartalmazza szkriptek és munkafolyamatok a felhasználói problémák meghatározásához. A platform számos nyelven elérhető, ami azt jelenti, hogy az ügyfélszolgálatot határokon átnyúlóan is telepítheti, és a világ minden tájáról ügyfélszolgálatot is kiszolgálhat.

A jegyek automatikusan kioszthatók és szabályokat állíthat be rangsorolja a jegyeket meghatározott forrásokból, vagy a kritikus szolgáltatásokra vagy berendezésekre vonatkoznak. Beállíthat munkafolyamatokat annak biztosítása érdekében, hogy az ügyfélszolgálati ügynökök egységes utat kövessenek a problémák levezetésére és a megoldások biztosítására. A munkafolyamat integrálható automatikus e-mailek hogy értesítse a célok kezelését vagy kommunikáljon a felhasználóval. A kapcsolattartó csatornák tartalmaznak élő csevegési lehetőséget, így a felhasználók és az ügynökök valós időben dolgozhatnak együtt.

A támogatáskezelő irányítópultja tartalmazza élő adatok nézetei részletezve a mennyiséget az idő függvényében és a jelenlegi fennálló jegyösszegeket. A teljesítményadatokat ügynökenként szegmentálhatja, és megnézheti, hogy hány jegy esedékes. Dönthet úgy, hogy e-mailben értesítést kap a célok csúszásáról vagy a szűk keresztmetszetekről. Ez kiemeli a munkafolyamat egy adott szakaszában beragadt jegyeket.

Agiloft ingyenesen letölthető. Az ingyenes verzió lehetővé teszi egy adminisztrátor, öt energiafelhasználó és öt ügynök regisztrálását. Tehát, ha van egy kis vállalkozása, amelynek könnyű ügyfélszolgálati forgalma van, ez a megoldás tökéletes az Ön számára. A fizetett verziók előfizetés alapján kerülnek felszámításra a legolcsóbb opció 45 dollár / ügynök havonta érkezik.

19. Dezide

Dezide képernyőképe

A Dezide a következő formában kapható: felhő alapú platform vagy mint helyszíni szoftver amelyre telepíthető ablakok. A Dezide legfontosabb értékesítési pontja a segítségnyújtás lehetősége speciális műszaki útmutatók készítése. Ezek az útmutatók különféle helyzetekben alkalmazhatók, ideértve a végfelhasználók számára nyújtott segítséget és az offline digitális dokumentumokat a terepi ügynökök és a szolgáltató mérnökök számára..

A szolgáltatás öt elemet tartalmaz. Ezek a Kapcsolattartó központ portál, amely műszerfalként működik az ügyfélszolgálat ügynökei számára, és a Önkiszolgáló portál, amely a felhasználó felé néz. Ez magában foglal egy tudásbázist és egy hibaelhárítót, így a felhasználók meg tudják oldani a saját problémájukat. A portálhoz jegy-benyújtási webes űrlap tartozik, amennyiben a felhasználó nem talál megoldást. Offline terepi szolgáltatás hibaelhárítási útmutatásokat tartalmaz a szakemberek számára, és egy Offline ügyfélszolgálat A modul egy másik önkiszolgáló csatorna. A Dezide utolsó modulja egy API, úgynevezett Beágyazott Dezide amely lehetővé teszi, hogy saját alkalmazásokat fejlesszen ki, integrálva az ügyfélszolgálat technológiáját.

A Dezide felhívja a rendszerét Advisor. A tanácsadó tétele az, hogy a szakértők segítséget nyújtanak tapasztalatlan felhasználóknak azáltal, hogy megosztják szakértelmüket. Az útmutatók, amelyek a tanácsadói rendszer középpontjában állnak, azt a közeget képviselik, amelyen keresztül ez a szaktudás mindenki számára elérhetővé válik.

IT-információs pulthoz, a Dezide Contact Center modulja lenne a legmegfelelőbb megoldás. Azt integrálódik a digitális telefonrendszerekbe az egyes ügynökök által kezdeményezett hívások naplózására. Az ügynök műszerfal egy jegyzetelő rendszer, amely integrálódik keresési lehetőség a szakértői útmutatókon keresztül. Ezek az útmutatókhoz csatolhatók munkafolyamatok, tehát amint az ügynök megkapja a probléma meghatározását, megtervezik a probléma megoldásához szükséges munkát.

Díjazzon előfizetési alapon a díjakat. A felhőalapú szolgáltatáshoz hozzáférést biztosító szokásos csomag havonta 49 eurót fizet felhasználónként. Ehelyett dönthet úgy, hogy telepíti a szoftvert, ebben az esetben a felhőben is elérheti a rendszert. Ez az opció havonta 99 euró / felhasználó

20. Megszerezze

Szerezzen be screenshotot

Az akvizíció inkább az értékesítési osztályokra irányul. Ugyanakkor jó lenne az ügyfélszolgálat és az IT-ügyfélszolgálatok számára is. A szolgáltatást a felhőből nyújtják és lehet kapni egy ingyenes verzió. Az Alapvető, Az ingyenes csomag tartalmaz egy kampánykövetőt, amely jegykezelő rendszerként működik.

A webes űrlapsablon lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jegyeket emeljenek, és minden egyes kérdés esetén aktiválhat eseményindítókat, automatizálva néhány támogatási feladatot. Az Acquire ezt a kereshető tudásbázist an AI bot. A társaság azt állítja, hogy ez Az intelligens megoldás-kereső a felhasználói problémák 80% -át fedezi, megmentve az ügyfélszolgálatot a rutin problémák kezelésétől. Így az Acquire rendszer javíthatja a támogatási technikusok és a sok pénzt takaríthat meg.

Egyéb kommunikációs csatornák közé tartozik email és csevegés. A prémium verzió tartalmazza hangos csevegés és képernyőmegosztás, amely segít a technikusoknak a megoldás bemutatásában vagy a probléma feltárásában a felhasználói képernyőn.

Az adminisztrátor irányítópultja büszkélkedhet vonzó látvány azonnal megmutatja a támogató csoport teljesítményét és az egyes ügynökök teljesítményét. Szabványos jelentések elérhetők a teljesítménymutatók bemutatására az érdekelt felek számára. Kipróbálhatja az Acquire fizetős verzióját a következő helyen: egy 14 napos ingyenes próbaverzió.

21. BOSS támogatási központ

Boss Support Central képernyőfotó

A BOSS Solutions három ügyfélszolgálati csomagot állít elő. A BOSS Support Central egy helyszíni szoftvercsomag. A Support Central felhőalapú verzióját BOSS Desknek hívják. A társaság testreszabott jegyrendszert gyárt az evakuálást kezelő közszolgáltatások számára. Ezt BOSS811-nek hívják.

A BOSS támogatási központja Az ITIL-kompatibilis és átfogó platformot kínál mindkettő számára házon belüli támogatás és ügyfélszolgálat. A rendszer funkcionalitása kiterjed az informatikai vagyonkezelésre is, tehát az ügyfélszolgálat-megoldás a rendszerkonfigurációkhoz vihet keresztül, ahol csak szükséges a felhasználói probléma megoldása érdekében. Ebben az esetben összevonhatja a rendszer adminisztrációját és a help desk-et egy osztályba, vagy a jegykezelő rendszert elérhetővé tenni az adminisztrációs osztály technikusai számára a feladatok elvégzéséhez és a jegyek megfelelő megjelöléséhez..

A BOSS szoftver szabványos műszerfallal és portál képernyőkkel érkezik. Testreszabható szolgáltatási katalógus és oldalsablonok lehetővé teszi a szabványos rendszer testreszabását a vállalat működési igényeihez.

A felhasználói élmény a következő címen kezdődik: önkiszolgáló portál, ahol bemutathat egy sor speciális osztályt. Ez egy potenciális ügyfélszolgálat hívását irányítja egy kompetenciacsoporthoz. A szolgáltatás következő rétegét a egy tudásbázis, amelynek a felhasználónak meg kell adnia a probléma megoldásához szükséges információkat. Ha ez a szakasz nem nyújt megoldást, akkor a felhasználó képes emelje fel a támogatási jegyet a portálon keresztül. A jegyeket a felhasználó a portálon keresztül nyomon tudja követni az ügyfélszolgálat kommunikációja, amely az élő jegy rekordhoz csatolt üzenetként jelenik meg. A felhasználónak bármikor lehetősége van arra, hogy törölje a jegyet, vagy megjelölje a rendezettként.

Az IT Help Desk személyzetének bemutatott képernyők mind testreszabhatók. Ez figyelembe veszi, hogy nem minden feladathoz van szükség ugyanazon alkalmazás támogatására, és a különböző támogatási szintek eltérő funkciókat igényelnek az alkalmazásban. A csoportvezető hozzáférhet a kütyühez, és csak azokat a paneleket helyezheti el, amelyek az egyes feladat típusokhoz szükségesek az adott csoport irányítópultjára. A kezelő irányítópultja élő tevékenységeket és történeti adatokat mutat az elemzéshez.

Ez a rendszer a ablakok környezet. A BOSS támogatási központja tartalmazza iOS és Android alkalmazások, amely lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy útközben hozzáférjenek a rendszerhez. A cég három csomagot kínál a BOSS Support Central számára. A legolcsóbb lehetőség nem tartalmazza a jegyvásárlási funkciókat. A szoftver ára előfizetés alapján a jegykezelő rendszer havi 29 dolláronként ügynökönként kezdődik.

22. Alloy Navigator

Alloy Navigator felhasználói profil

Az Alloy Navigator szoftver telepítve van ablakok és Mac. Azt is elérhetővé teheti a saját webhelyén Windows webszerver hozzáférést biztosítani bármilyen platformhoz, ideértve a egy mobilalkalmazás.

A Navigator rendszer két ízben működik. Alloy Navigator Express egy tiszta ügyfélszolgálati csomag, amely magában foglal néhány eszközkezelési eszközt a beállítási problémák közvetlenül a súgóból történő kijavításához. Alloy Navigator Enterprise egy átfogóbb ITIL-megoldás, amely jobban megfelelne azoknak az IT-szolgáltatóknak, akiknek kapcsolatba kell lépniük az ügyfelekkel és munkatársaikkal.

A Navigator Express csomag tartalmazza felhasználói hitelesítés és Titkosítás a biztonság biztosítása a mezőben vagy távoli helyszíneken tartózkodó felhasználókkal történő kommunikáció során.

23. Bomgar

Bomgar screenshot

A Bomgar a felhőalapú vagy intézményi ügyfélszolgálat és ügyfélszolgálat. Olyan központosított ügyfélszolgálati csoportokra szakosodott, amelyek támogatják a külső ügyfeleket vagy a vállalati személyzetet több helyszínen. A távoli ügyfelek támogatása magában foglalja a nyilvános médiumokon, például az interneten keresztüli linkeket. A biztonság sokkal fontosabb az interneten keresztül kommunikáló ügyfélszolgálatoknál, mint azok, amelyek LAN-on keresztül kommunikálnak. A támogató személyzet vagy szakértő technikák széles körben elterjedhetnek és továbbra is biztonságban tartják a vállalati adatokat. Mindez annak köszönhető, hogy a Bomgar a kommunikáció biztonságára összpontosít.

A Bomgar rendszer integrálódik két tényezős hitelesítés, így ez az első választás az ügyfélszolgálatok számára, akiknek kommunikálniuk kell a felhasználókkal az egész világon. A támogatási hozzáférést egy biztonsági szempontból nehéz kezelni, mivel külső forrásokból kell hozzáférést biztosítani a vállalati hálózathoz, ugyanakkor meg kell akadályozni, hogy ezek a hozzáférési pontok átvezetjenek a teljes hálózathoz. Tehát a Bomgar integrálódik granulált felhasználói hitelesítés, tűzfalak létrehozása a rendszer nyilvános hozzáférési része körül. Megakadályozza, hogy egy rosszindulatú felhasználó áthúzza az egész hálózatot, és biztonsági réseket hozzon létre.

A Bomgar a biztonsági intézkedéseit egyedi értékesítési pontjának tekinti, és ezeket a tulajdonságokat hangsúlyozza értékesítési bemutatása során. Kiterjedt ellenőrzési nyomvonal segít az elemzőknek nyomon követni a hálózat tevékenységeit, és elkerülni a lehetséges biztonsági fenyegetéseket.

A biztonság rendkívül érzékeny kérdés a Bomgar számára, mivel működési módszere hozzáférést biztosít a felhasználói eszközökhöz annak érdekében, hogy a támogatási személyzet megvizsgálja és kijavítsa a problémákat..

Ez a hozzáférés kockázatos lenne, ha a szigorú adatvédelmi intézkedések nincsenek érvényben. Az összes adatátvitelt erős titkosítás védi annak megakadályozása érdekében, hogy a huzalcsatlakozók hozzáférjenek a privilegizált információkhoz tranzit során. A távoli hozzáférés nem korlátozódik egyetlen konkrét platformon sem, beleértve a mobil eszközöket is.

A távoli rendszerekhez való hozzáférésnek nem kell interaktívnak lennie. A problémát jelentő felhasználónak nem kell onlinenak lennie ahhoz, hogy a szakember megoldja a problémákat. A Bomgar rendszer nem korlátozódik a támogató funkciókra. Hatékony eszköz lehet a konfigurációkezeléshez és a szoftververzió ellenőrzéséhez is. Támogatja a megelőző intézkedéseket és megoldja a problémákat.

Mint sok IT-ügyfélszolgálati rendszernél, A Bomgar tartalmaz egy önkiszolgáló támogató központ webes rendszert, amely dokumentumokkal vagy videofájlokkal működik hogy megmagyarázza a megoldásokat a felhasználók számára. A felhasználói kommunikációs csatornák között szerepel telefon, e-mail, csevegés és internetes űrlap.

A menedzsment műszerfal lehetővé teszi a csoportvezetőnek, hogy figyelemmel kísérje az egyes szakemberek munkaterhelését, és ossza újra feladatokat, ahol egy munkavállaló túlterheltnek tűnik. A kiterjedt naplók és ellenőrzési nyomvonalak történelmi adatokként kerülnek felhasználásra grafikonok és teljesítmény-elemzési szolgáltatások biztosítása érdekében.

Dönthet úgy, hogy megvásárolja és telepíti a Bomgar szoftvert, vagy vásárolhatja meg egy fizikai eszköz, amely bekerül a hálózatába. A szoftver verziója: előfizetés alapján kerül felszámolásra. Bomgar kínál egy 7 napos ingyenes próbaverzió rendszerének.

A piac többi része

Ha egyetlen javaslatunk sem felel meg pontosan az Ön igényeinek, itt található a piacon elérhető összes többi IT Help Desk megoldás felsorolása..

ToolWindowsLinuxUnixMac OSOnline
aDefHelpdesk Igen Nem Nem Nem Nem
Kiemelkedő tudás Nem Nem Nem Nem Igen
AzureDesk Nem Nem Nem Nem Igen
BlackBeltHelp Igen Igen Nem Igen Igen
Bloomfire Nem Nem Nem Nem Igen
BlueCamroo Nem Nem Nem Nem Igen
BOSS íróasztal Nem Nem Nem Nem Igen
BOSS811 Nem Nem Nem Nem Igen
Brimir Nem Nem Nem Nem Igen
Bugzillából Igen Igen Nem Igen Nem
bxp szoftver Nem Nem Nem Nem Igen
C Desk Igen Nem Nem Nem Nem
Casengo Nem Nem Nem Nem Igen
Cayzu Nem Nem Nem Nem Igen
ChangeGear szerviz Igen Nem Nem Nem Igen
Chatwee Social Chat Widget Nem Nem Nem Nem Igen
Cherwell Szolgáltatásmenedzsment Igen Nem Nem Igen Igen
Claritysoft Nem Nem Nem Nem Igen
ComAround ismeretek Nem Nem Nem Nem Igen
A CRM indítása Nem Nem Nem Nem Igen
ConnectWise Control Igen Igen Nem Igen Igen
ConnectWise kezelése Igen Igen Nem Igen Igen
Cynergy szoftver Igen Nem Nem Nem Igen
Dameware Mini távirányító Igen Nem Nem Nem Nem
Deskun Nem nem Nem Nem Igen
devContact Nem Nem Nem Nem Igen
DiamanteDesk Nem Nem Nem Nem Igen
Dixa Nem Nem Nem Nem Igen
EasyVista Nem Nem Nem Nem Igen
EBSuite ügyfélszolgálat Igen Nem Nem Nem Igen
Elevio Nem Nem Nem Nem Igen
Eloquent WebSuite Nem Nem Nem Nem Igen
Elqano Nem Nem Nem Nem Igen
Enterprise Service Desk Igen Nem Nem Nem Igen
e-Service Suite Nem Nem Nem Nem Igen
evayadesk RokTik Jegyek Nem Nem Nem Nem Igen
Everest Nem Nem Nem Nem Igen
minden HelpDesk Nem Nem Nem Igen Igen
Faveo ügyfélszolgálat Nem Nem Nem Nem Igen
FIT HelpDesk Nem Nem Nem Nem Igen
FocalScope Igen Igen Igen Igen Igen
FootPrints ügyfélszolgálat Igen Igen Nem Nem Nem
Freshservice Nem Nem Nem Nem Igen
Elülső Nem Nem Nem Nem Igen
teheted Igen Igen Igen Igen Nem
Gold-Vision CRM Igen Igen Igen Igen Igen
Gritware web nyomkövetések Igen Nem Nem Nem Nem
Horony Nem Nem Nem Nem Igen
HappyFox Igen Nem Nem Igen Igen
Harmony PSA Nem Nem Nem Nem Igen
HEAT szoftvermegoldások Nem Nem Nem Nem Igen
Segíts felderítőnek Nem Nem Nem Nem Igen
Segíts Sumo-nak Nem Nem Nem Nem Igen
Élő csevegés Nem Nem Nem Nem Igen
HelpDeskZ Nem Nem Nem Nem Igen
Helpjuice.com Igen Igen Nem Nem Igen
HelpOnClick Nem Nem Nem Nem Igen
Helprace Nem Nem Nem Nem Igen
Helpshift Nem Nem Nem Nem Igen
HelpSpot Igen Igen Nem Nem Nem
Helpy Igen Nem Nem Igen Igen
HESK Igen Igen Igen Igen Igen
HeyBubble Nem Nem Nem Nem Igen
Téli Nem Nem Nem Nem Igen
HP szervizmenedzser Igen Nem Nem Nem Nem
IBM SmartCloud Control Desk Igen Nem Igen Nem Nem
Jégkunyhó Nem Nem Nem Nem Igen
Inbenta Igen Nem Nem Igen Igen
IncidentMonitor Igen Nem Nem Nem Igen
InvGate szerviz Igen Nem Nem Igen Igen
Issuetrak Igen Nem Nem Igen Igen
IT-esemény Nem nem Nem Nem Igen
ITRP Nem Nem Nem Nem Igen
Jira Service Desk Igen Nem Nem Nem Igen
JitBit ügyfélszolgálat Jegyek Igen Nem Nem Igen Igen
Dzsesszmuzsika Nem Nem Nem Nem Igen
KACE Systems Management Appliance Igen Igen Igen Igen Igen
Katak támogatás Nem Nem Nem Nem Igen
Kaseya VSA Nem Nem Nem Nem Igen
Kayako Igen Nem Nem Igen Igen
KnowledgeOwl Nem Nem Nem Nem Igen
KronoDesk Nem Nem Nem Nem Igen
LANDESK szerviz Igen Nem Nem Igen Igen
Liberum Igen Nem Nem Nem Nem
Live2Support Igen Igen Igen Igen Igen
LiveAgent Igen Igen Igen Igen Igen
Élő chat Nem Nem Nem Nem Igen
LiveHelpNow Nem Nem Nem Nem Igen
livepro Nem Nem Nem Nem Igen
Magentrix Nem Nem Nem Nem Igen
ManageEngine Service Desk Plus MSP Igen Igen Nem Nem Igen
ManageEngine SupportCenter Plus Igen Igen Nem Nem Igen
MangoApps Igen Nem Nem Igen Igen
MantisBT Igen Igen Igen Igen Igen
MetaCaseDesk Igen Igen Igen Igen Igen
Mojo ügyfélszolgálat Nem Nem Nem Nem Igen
MyHub Nem Nem Nem Nem Igen
NABD Nem Nem Nem Nem Igen
nanorep Nem Nem Nem Nem Igen
Nerdio Nem Nem Nem Nem Igen
NetHelpDesk Igen Nem Nem Nem Igen
Nextiva szolgáltatás Nem Nem Nem Nem Igen
ngDesk Nem Nem Nem Nem Igen
Fürge Nem Nem Nem Nem Igen
Oracle PeopleSoft Enterprise HelpDesk Igen Nem Nem Igen Igen
osTicket Igen Igen Nem Igen Nem
OTRS Nem Igen Igen Nem Nem
PagerDuty Nem Nem Nem Nem Igen
Parature Nem Nem Nem Nem Igen
PhaseWare Tracker Igen Nem Nem Igen Igen
PHD ügyfélszolgálat Igen Igen Nem Igen Nem
PlanPlus Online Nem Nem Nem Nem Igen
ProBusinessTools Nem Nem Nem Nem Igen
Promys Nem Nem Nem Nem Igen
Pulseway Igen Igen Nem Igen Nem
Quest Desk Solutions szolgáltatásmenedzsment Igen Nem Nem Nem Nem
9. orvoslás Igen Nem Nem Nem Igen
Remedyforce Igen Nem Nem Igen Igen
Távoli asztalkezelő Igen Nem Nem Nem Nem
Tracker kérése Nem Igen Igen Igen Nem
Requuest Nem Nem Nem Nem Igen
ResponseQue.com Nem Nem Nem Nem Igen
Richmond ServiceDesk Nem Nem Nem Nem Igen
RightNow CX Nem Nem Nem Nem Igen
Salesforce Service Cloud Nem Nem Nem Nem Igen
SalesNexus Nem Nem Nem Nem Igen
Samanage Nem Nem Nem Nem Igen
SapphireIMS Igen Nem Nem Nem Igen
SeamlessDesk Nem Nem Nem Nem Igen
Sellsy Nem Nem Nem Nem Igen
A Serviceaide Cloud szolgáltatásmenedzsment Nem Nem Nem Nem Igen
ServiceNow Nem Nem Nem Nem Igen
ServiceTonic - Ügyfélszolgálat Igen Nem Nem Igen Igen
ServiceWise Nem Nem Nem Nem Igen
SherpaDesk Nem Nem Nem Nem Igen
SimpleDesk Igen Igen Nem Nem Nem
Sinergia Igen Nem Nem Nem Nem
SMART szerviz Igen Nem Nem Nem Igen
SmartSupport Nem Nem Nem Nem Igen
SmartTouch Interactive Nem Nem Nem Nem Igen
Snapforce Nem Nem Nem Nem Igen
SolarWinds az MSP bárhol Nem Nem Nem Nem Igen
SolarWinds MSP Manager Nem Nem Nem Nem Igen
SpiceCSM Nem Nem Nem Nem Igen
Beszélt AI ügyfélszolgálat Nem Nem Nem Nem Igen
Supportbench Nem Nem Nem Nem Igen
Symantec ServiceDesk Igen Nem Nem Nem Igen
Synchrony Express Igen Igen Nem Igen Nem
SysAid Igen Igen Igen Igen Igen
tallium Nem Nem Nem Nem Igen
TeamHeadquarters Nem Nem Nem Nem Igen
TeamSupport Nem Nem Nem Nem Igen
Csapatmunka Nem Nem Nem Nem Igen
TechnologyEssentials Nem Nem Nem Nem Igen
Tele-Support HelpDesk Igen Nem Nem Nem Nem
ThinkOwl Nem Nem Nem Nem Igen
Tidio Chat Nem Nem Nem Nem Igen
A pálya-It! Igen Nem Nem Igen Nem
egészségügyi osztályozás Nem Nem Nem Nem Igen
Univerzális tudás Igen Nem Nem Igen Igen
UseResponse Nem Nem Nem Nem Igen
UVdesk Nem Nem Nem Nem Igen
Sebességű rakéta Nem Nem Nem Nem Igen
VeriShow Nem Nem Nem Nem Igen
VisionFlow Nem Nem Nem Nem Igen
Vision Helpdesk Igen Igen Nem Igen Igen
Vivantio Igen Nem Nem Igen Igen
Sisakrostély Nem Nem Nem Nem Igen
Web + Központ Igen Nem Nem Igen Igen
WebQA Nem Nem Nem Nem Igen
munkafüzetek Nem Nem Nem Nem Igen
WORKetc Nem Nem Nem Nem Igen
Wrike Nem Nem Nem Nem Igen
xSellco Helpdesk Nem Nem Nem Nem Igen
XWiki Igen Igen Nem Igen Igen
Zoho Assist Nem Nem Nem Nem Igen

Mint láthatja, rengeteg szoftver-szolgáltató hozott létre rendszereket, amelyek alkalmasak az informatikai információs szolgálatok számára.

Az IT-ügyfélszolgálat szoftverének kiválasztásának szempontjai

Valószínűtlen, hogy megváltoztatja az összes hardvert, csak így telepítheti a tökéletes IT Help Desk támogatási szoftvert. Tehát az első szempont, amikor új szoftvert vásárol, az az eszköz eltávolítása, amelyet a rendszerre nem lehet telepíteni.

Az elmúlt két évben erőteljes lépés történt a szoftveriparban azért, hogy az interneten keresztül szoftverként szolgáltatást nyújtsanak. Ez a fejlesztés arra késztette a szoftvergyártókat, hogy az előfizetésért, és nem az állandó licencért számolják fel. Ez az árazási modell nagyobb rugalmasságot teremt a szolgáltatásnyújtás mértékében, és segíthet eloszlatni a szoftver költségeit.

Hosszú időbe telik, hogy kiválassza és értékelje az összes IT-ügyfélszolgálati megoldást, ezért készítettük ezt az útmutatót a 20 legfontosabb IT-ügyfélszolgálati eszközhöz. A 20 tartalmaz példákat a különféle támogatási lehetőségekre. Például néhány vállalkozásnak sikerül elkerülnie az élő támogatást, mivel úgy találja, hogy az önkiszolgáló rendszerek elegendőek.

Nem valószínű, hogy a tudásbázisok és a GYIK oldalak meg tudják-e oldani minden olyan problémát, amely a vállalat IT-rendszerével kapcsolatban felmerül. Fontos, hogy fektessenek be a hálózati megfigyelésbe és a hibaelhárító rendszerekbe, valamint a hatékony ügyfélszolgálati szoftverekbe is. A problémamegelőzés és az önkiszolgáló eszközök ilyen kombinációja drasztikusan csökkenti az ügyfél-támogatási költségeket.

Használ már informatikai információs szolgálatot? Hagy egy üzenetet az alábbi megjegyzés részben, hogy a közösség többi tagja megismerje az Ön ajánlásait.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 86 =

Adblock
detector