27 2023 legjobb hálózati megfigyelő eszköz és szoftver

27 2023 legjobb hálózati megfigyelő eszköz és szoftver

A hálózati figyelőeszközök megválasztása kissé meggondolkodtató, több száz különböző szoftvergyártóval.

IT-szakértői csapatunk úgy döntött, hogy egyesíti éves tapasztalatait és hatalmas iparági ismereteit, hogy hatalmas listát készítsen a hálózati megfigyelő eszközökről, hogy lépéseket tehessenek egymással..

Ezután alaposan megvizsgáltuk, összehasonlítottuk és áttekintettük mindegyiket, hogy elkészítsük a 2023-ra rendelkezésre álló legjobb hálózati megfigyelő eszközök végleges listáját. Ingyenes, fizetős és nyílt forráskódú szoftvert telepítettünk Windows, Mac és Linux rendszerre..

Részletesen lefedi mind a 27 eszközt, de azoknak, akik csak szeretnék megismerni a legjobb válogatásainkat, itt találjuk a legjobb hálózati megfigyelő eszközöket, és kicsit mindegyikről:

7 legjobb INGYENES hálózati megfigyelő eszköz (gyors összefoglaló)

 1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) Ez a SolarWinds kiemelt hálózatkezelő termék figyeli a LAN-okat, wifi-t, virtualizációkat, WAN-ok és felhőalapú erőforrások.
 2. Paessler PRTG hálózati monitor (INGYENES PRÓBAVERZIÓ) Egységes felügyeleti rendszer, amely lefedi a hálózatokat, szervereket és alkalmazásokat, virtualizációkat és az erőforrásokon kívüli erőforrásokat.
 3. NetCrunch Monitoring Suite (ingyenes próbaverzió) Teljes hálózati megfigyelő platform, amely forgalom elemzést, naplókezelést, szerver megfigyelést és alkalmazásfigyelést tartalmaz.
 4. Site24x7 hálózati megfigyelés a felhőből (INGYENES Kísérlet) A felhőben elérhető kombinált IT infrastruktúra, alkalmazások és felhasználói viselkedésfigyelő szolgáltatás.
 5. Atera (INGYENES Kísérlet) A felhőalapú RMM rendszer monitorok széles választékát tartalmazza – szerver, eszköz és alkalmazás – minden méretű vállalkozás számára.
 6. ManageEngine OpManager (ingyenes próbaverzió) SNMP-alapú megfigyelő rendszer, amely lefedi a LAN-okat, virtualizációkat, WAN-kat és felhőalapú kiszolgálókat.
 7. SolarWinds Flow eszközcsomag (INGYENES SZERSZÁMKAPCSOLÓ) Három ingyenes eszközcsomag, amelyek segítenek a hálózati kapacitás tesztelésében a Cisco útválasztóin keresztül.

A 26 kedvenc hálózati megfigyelő eszközünk

Az elmúlt években a hálózati megfigyelő eszközök folyamatos fejlődésben voltak. A szolgáltatók magas színvonalú Windows és Linux hálózati megfigyelő eszközökkel telítik a piacot. A rendszergazdák számára ez jó hír, mivel az eszközökkel folyamatosan igény van hálózati szkennelés, SNMP integráció, és hálózati megfigyelés kombinált. Jelenleg több tucat magas szintű eszköz létezik, amelyek valós idejű bontást biztosítanak az élő hálózaton.

A hálózati megfigyelő eszközök számos okból fontosak. A megfigyelő eszköz valós idejű képet nyújthat szolgáltatási állapotáról és az infrastruktúra állapotáról. Ezeket a rendszereket rendszerint arra használják, hogy azonosítsák a rossz teljesítmény jeleit egy vállalati szintű hálózaton.

1. SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő (ingyenes próbaverzió)

SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő

Először felkerült a listánkra SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő. A SolarWinds Network Performance Monitor egy olyan csúcstechnológiájú hálózati megfigyelő eszköz, amely lehetővé teszi a hálózati elemek nyomon követését az SNMP és egy központi műszerfal használatával. Függetlenül attól, hogy vezeték nélküli vagy vezetékes hálózatot működtet, a Network Performance Monitor segítségével figyelmeztetheti a rossz teljesítmény jeleit.

Jellemzők egy pillanat alatt

 • Eszközök automatikus felismerése a hálózaton keresztül
 • Testreszabható riasztások eseményindítókkal
 • Megjelenítési funkciók, például kördiagramok, grafikonok és térképek
 • A hálózati infrastruktúra intelligens térképei
 • A NetPath Kritikus Út megjelenítése
 • Készítsen hálózati környezetek hőtérképeit

A SolarWinds termék a kezdetektől fogva rendkívül egyszerűen használható. Hálózati teljesítményfigyelő automatikus felfedezési funkciót futtat amely manuálisan megkeresi a hálózaton lévő eszközöket és leképezi azokat a rendszerrel. Ez kiküszöböli annak szükségességét, hogy időt kell költenie a hálózati eszközöknek a központi konzolhoz történő összekapcsolásához.

Amint az a fenti képen látható, a SolarWinds sokféle szolgáltatást nyújt Önnek vizuális elemek, például kördiagramok, térképek, és figyelmeztetések hogy bepillantást nyújtson a hálózati teljesítménybe. Például a Csomópontok problémákkal ablak kiemeli az összes hálózati elemet, amelyek teljesítményproblémákat tapasztalnak. Hasonlóképpen, a Alkalmazás Az Egészségügyi áttekintés szakasz lehetővé teszi az alkalmazás általános állapotának megtekintését a teljes hálózaton keresztül.

A SolarWinds minimalista, mégis átfogó kialakítása a platform egyik legnagyobb értékesítési pontja. Ez azonban nem minden, amit ez a program kínálhat. Készíthet is testreszabott figyelmeztetések értesíti Önt, ha hálózati hiba jelentkezik. Szükség esetén riasztásokat kioszthat az alkalmazottak meghatározott tagjai számára. Ez hasznos azokban a helyzetekben, amikor a válaszadási feladatokat egy csoportra kell osztania.

Előnyök:

 • Rendkívül egyszerűen használható az intuitív felület kialakításával
 • Fájdalommentes konfiguráció rengeteg automatizált opcióval
 • Magas szintű testreszabás, beleértve a testreszabott figyelmeztetéseket
 • Az intelligens térképek és hőtérképek különféle hálózati perspektívákat kínálnak
 • Képesség szkriptek használatára az automatizált problémamegoldáshoz

Hátrányok:

 • Korlátozott lehetőségek a felhőszolgáltatások figyelésére

Összességében a SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő a listánk tetején, mert tökéletes kombinációt kínál a könnyű használat és a minden-egyben hálózati megfigyelés számára. Az automatikus felismerés és a magas szintű megjelenítés két kiemelkedő szolgáltatás. A Network Performance Monitor 2895 USD-tól elérhető. Itt van még a 30 napos ingyenes próbaverzió, amely letölthető innen.

A SZERKESZTŐ Választása

A SolarWinds NPM sokkal több, mint egy egyszerű szkenner, ami fontos, mivel a legtöbb biztonsági kérdés a konfigurációk módosításakor merül fel. Szilárd sebezhetőségi szkennelést, valamint speciális lehetőségeket kínál a konfigurációs házirendek és az azokból felmerülő problémák létrehozására és figyelésére. A probléma szkriptekkel történő automatikus megoldásának lehetősége azt jelenti, hogy rendkívül hatékonyan képes felismerni a problémákat, és segíteni is segít azok megoldásában.

Letöltés: 30 napos ingyenes próbaverzió a SolarWinds.com-tól

Hivatalos oldal: https://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

OS: Windows Server

2. Paessler PRTG hálózati monitor (ingyenes próbaverzió)

Paessler PRTGA Paessler PRTG hálózati monitorja egy másik termék, amely kiváló hálózati megfigyelési funkciókkal rendelkezik. A PRTG SNMP-t, csomagszippantást és WMI-t használ a hálózati eszközök figyelésére. Az egyik első dolog, amit észlel a PRTG-vel kapcsolatban, hogy nehéz lehet nyomon követni a hálózatán zajló eseményeket. Noha nem olyan világos, mint egy olyan termék, mint az OpManager, elegendő mélységgel ad világos képet, ha fennmarad a kezdeti nehézségnél, és megismerkedik vele.

A PRTG egy olyan lehetőség, amelyet egyszerűen telepíteni. Más hálózati teljesítményfigyelő termékekhez hasonlóan a PRTG-nek is megvan a maga sajátja automatikus felfedezés funkció. Ez hálózati leképezőként működik, és felismeri a hálózati elemeket anélkül, hogy manuálisan kellene konfigurálnia azokat. Az automatikus felfedezés lehetővé teszi, hogy futás közben elérje a talajt, és csökkenti a kézi munka hatalmas darabját. Hamarosan megkezdheti a hálózat felügyeletét, miután telepítette az asztali számítógépről vagy a mobil eszközről a PRTG alkalmazáson keresztül.

PRTG Maps a platformok egyedi megjelenítésének kínálata. Most már sokféle módon használható a térkép. A legegyszerűbb hálózati térkép létrehozása, amely jelöli a hálózat minden eszközét. Testreszabhatja azonban, hogy csak a helyi infrastruktúra legkritikusabb érzékelői jelenjenek meg. A tulajdonság igazán kiváló az, hogy létrehozhat, és beállíthatja az automatikus térképforgatást. Ez lehetővé teszi a megtekintett térképek automatikus módosítását 10, 30, 60 másodpercről 10 percre.

Bár a felhasználói felület hozzászokik ahhoz, hogy megszokja, ez egy olyan termék, amely tökéletes azok számára, akik újak a hálózati megfigyelés világában. Jön egy tanulási görbével, de a auto-felfedezés, figyelmeztetések, és vizuális kijelzők tedd ezt a piac egyik jobb platformjává. Számos árképzési lehetőség áll rendelkezésre a PRTG számára egy olyan verziótól kezdve, amely akár 100 monitoron is működik, az XL5-ig 1400 dollárért (1 052 font). A legjobb ár-érték arány valószínűleg az XL1 csomag, amely korlátlan érzékelőket kínál Önnek 13 436 dollárért (10 101 font). Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió is, amelyet megtehetsz töltse le itt. A PRTG akár 100 érzékelő számára ingyenes is. Internetes alapú felületen keresztül elérheti a PRTG szoftver-szerviz szolgáltatás verzióját is a felhőn.

PRTG Network Monitor a Paessler-től. Töltse le a 30 napos INGYENES próbaverziót

3. NetCrunch (INGYENES Kísérlet)

27 2023 legjobb hálózati megfigyelő eszköz és szoftver

Az Adrem Software előállítja a NetCrunch Platformot, és az alapján négy szintű rendszerfigyelő csomagot kínál – ezek közül a NetCrunch Monitoring Suite a legmagasabb. A szokásos NetCrunch csomagot NetCrunchnak hívják az SNMP eszközökhöz. Ez a Egyszerű hálózatkezelési protokoll az útválasztók, kapcsolók és tűzfalak tevékenységeinek figyelésére. Az eszköz magában foglalja a riasztáskezelést, a kapcsolóport leképezését és az alkalmazás figyelését.

Fizethet az extra modulokért, hogy hozzáadja az alapcsomagot, vagy választhat magasabb csomagokért, amelyek extra funkciókat tartalmaznak. Az SNMP-eszközökhöz képest egy lépéssel a NetCrunch teljesítményfigyelője. Ez rendelkezik az alapvető NetCrunch SNMP szolgáltatás plusz összes képességével szerver és alkalmazás figyelése és naplókezelés. Ez a szolgáltatás képes távoli erőforrások, például felhőalapú szerverek figyelésére, és jó választás az is, ha virtualizációt hajt végre a hálózatán.

A következő szint a NetCrunch a hálózati infrastruktúrához. Ez a csomag az alapcsomag SNMP megfigyelési funkcióit tartalmazza hálózati topológia leképezése és forgalom elemzése. Nem tartalmazza a NetCrunch Performance Monitor szerver- és alkalmazásfigyelő vagy naplókezelő szolgáltatásait, de megvásárolhatja ezt a modult kiegészítőként.

Másik lehetőségként a NetCrunch Monitoring Suite alkalmazást választhatja, amely tartalmazza az összes NetCrunch modult. Megkapja a kiszolgáló- és alkalmazásfigyelőt, a topológia leképezőt, a naplókezelőt és a forgalom elemzési funkciókat, amelyek a többi NetCrunch csomagban elérhetők. Ez a csomag tartalmazza hardver és szoftver leltár funkciók a Windows számára amely javításkezelő funkciókat és a Windows szolgáltatások figyelő segédprogramjait tartalmazza. A megfigyelőcsomag is tartalmazza konfiguráció-menedzsment és politikavezérelt intézkedések amelyek számos rendszerkezelési feladatot automatizálhatnak.

A legújabb 10.6 verzióval egy új és továbbfejlesztett Remote Probe található. 70++ hálózati szolgáltatást képes figyelni, beleértve az SNMP-t és a HTTP-t. Az új távoli szonda az összes NetCrunch-érzékelőt, például a WMI, SQL és még sok más is figyeli..

A szonda támogatja az automatikus hálózati szolgáltatás felfedezését. Minden egyes új csomópont hozzáadásakor a szonda automatikusan felfedezi a szolgáltatásokat és megkezdi azok figyelését. Ezenkívül riasztásokat állíthat be a távoli szondacsomópontra, és értesítést kaphat, ha a szondakapcsolat nem működik.

Nagyon értékeljük ezt a lakosztályt, mert villámgyors és 30 napos ingyenes próbaverzió van az összes rendszerfigyelő moduljára.

NetCrunchDownload 30 napos ingyenes próbaverzió

4. A Site24x7 hálózat megfigyelése a felhőből (INGYENES Kísérlet)

Site24x7

Az A Site24x7 felhőalapú hálózati megfigyelő eszköz amely lefedi az IT infrastruktúrát, az alkalmazásokat és a felhasználói viselkedést. Az eszköz hálózati figyelési szakasza képes automatikusan felfedezni a hálózathoz csatlakoztatott összes eszközt. A Site24x7 összeáll felszerelés leltár a keresés eredményeiből, majd összeállítja hálózati topológia térképek automatikusan. A leltár és a térképek automatikusan frissülnek, amikor a felszerelést hozzáadják, áthelyezik vagy eltávolítják.

A Site24x7 automatikus felismerési funkcióját a Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP). Ez a rendszer be van építve az összes hálózati eszközbe. Szüksége van egy SNMP kezelőre, hogy állapotinformációkat kérjen az ügynök szoftvertől, amelyet a gyártók minden kapcsolóra és útválasztóra betöltöttek. A Site24x7 teljesíti az SNMP kezelőt.

Az SNMP tartalmaz egy eljárást, amely lehetővé teszi az eszközügynökök számára, hogy értesítést küldjenek a kezelőnek, amikor észleli a megfigyelt eszköz kritikus állapotát. Ez az üzenet konvertálódik a Figyelem vagy egy éber a Site24x7 irányítópultján, az ügynök üzenetében megjelölt súlyossági osztálytól függően.

A Site24x7 figyeli a kapcsolókat, útválasztókat, tűzfalakat, tápegységeket, terheléselosztókat, vezeték nélküli hálózatokat, felhőszolgáltatásokat és WAN-kapcsolatokat. Ez nem egy sávszélességű forgalommonitor. A monitor a csatlakoztatott hardverre összpontosít. A Site24x7 csomag szélesebb nézete azt mutatja, hogy a rendszer más hardvereket, például a végpontok és szerverek. Ezenkívül nyomon követi az alkalmazások teljesítményét. Felhasználói viselkedési modul a csomagban kifejezetten hasznos azoknak a vállalkozásoknak, amelyek webhelyeket üzemeltetnek. Magába foglalja valódi felhasználói megfigyelés elemezni a tipikus vásárlói utakat és azt is szintetikus webes tranzakciók figyelése, amely egy weboldalhoz való hozzáférést szimulálja.

A Site24x7 ingyenesen elérhető. A szolgáltatás ingyenes verziója öt webhely vagy szerver figyelésére korlátozódik. A szolgáltatás négy fizetett kiadása van. Mindegyiket a különböző vállalati igényekhez igazítottuk. A Site24x7 minden fizetett változata elérhető a következő oldalon egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

Site24x7 Network MonitoringStart 30 napos ingyenes próbaverzió

5. Atera (INGYENES Kísérlet)

27 2023 legjobb hálózati megfigyelő eszköz és szoftver

Atera egy hálózati monitor A felügyelt szolgáltatók (MSP) általi használatra tervezték. Valójában ez a rendszer monitorok széles választékát kínálja, ideértve a szerver és az alkalmazás monitorokat is. Ez a platform biztosítja az összes szoftvert, amelyre az MSP műszaki szakembereinek szüksége van egy hálózat sikeres működtetéséhez. Ez magában foglalja a karbantartási feladatokat, valamint a passzív megfigyelést is.

  PCAP: Packet Capture, mi ez és mit kell tudni

A hálózati monitor a segédprogramok csomagjának a része, amelyet a-nak hívnak távfelügyelet és -kezelés (RMM) rendszer. A szolgáltatás kulcsfontosságú része az, hogy a technikusok megfigyelő csoportja nem ugyanazon a helyen található, mint a megfigyelt hálózat. A rendszer távfelügyeletének képessége nagyon felszabadító, mivel ez azt is jelenti, hogy a megfigyelő szoftvert futtató szervernek nem kell ugyanabban az épületben lennie, mint az azt használó technikusnak..

Az Atera szoftver egy szolgáltatás, amelyet a felhőből szállítanak. A platform futtatásához nem kell karbantartania a saját szervereit. Az ügyfél webhelyére azonban telepíteni kell az ügynököket. Az MSP technikusai a rendszerkonzolon keresztül férnek hozzá egy standard webböngésző. Van még egy mobilalkalmazás amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy bárhonnan bejelentkezzenek a megfigyelt hálózat állapotára.

Az a képesség, hogy bármilyen eszközről csak bejelentkezzen a rendszerbe, nagyon fontos, mivel az Atera magas fokú automatizálást tartalmaz. A szolgáltatás figyeli az ügyfél hálózatát, és csak akkor igényel emberi figyelmet, ha probléma merül fel. Ezekben az esetekben, Az Atera riasztást generál és ezeket a mobilalkalmazáson keresztül elküldheti a technikusnak.

Az Atera hálózati megfigyelő szolgáltatása a következőkre épül: Egyszerű hálózatkezelési protokoll (SNMP). Ez a módszer magában foglalja az eszközügynök által generált riasztások lehetőségét. Ezenkívül biztosít egy mechanizmust a hálózat felfedezéséhez, és lehetővé teszi a berendezés leltárának automatikus összeállítását.

Az Atera szolgáltatás három csomagban érhető el: Pro, Növekedés, és Erő. A rendszert havonta technikusonként előfizetéssel számolják fel. Választhat úgy is, hogy évente fizet, ami olcsóbb. Az Atera elérhető a következő oldalon: egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

AteraStart 30 napos ingyenes próbaverzió

6. ManageEngine OpManager (ingyenes próbaverzió)

ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager a listán az egyik legismertebb hálózati megfigyelő eszköz. Ezt a sima módon megtervezett hálózati megfigyelési megoldást úgy fejlesztették ki, hogy elősegítse a hálózati rendszergazdáknak a rossz teljesítmény elérését egy nagy hálózaton keresztül. Az irányítópult valós időben frissül, és grafikonokkal látja el a felhasználót, amelyek megmutatják az eszközök rendelkezésre állását, kihasználását és összekapcsolhatóságát a hálózaton keresztül.

Az OpManager megjelenítése az egyik legnagyobb előnye. A műszerfalon keresztül megtekintheti, tárcsázhatja, grafikonokat, táblázatokat és a színkódolt elérhetőségeket tekintheti meg. Kevés eszköz kínál felülről lefelé mutató perspektívát ugyanolyan mértékben, mint a ManageEngine OpManager. Ha ezek a szolgáltatások nem elegendőek a hálózat teljes perspektívájának kialakításához, akkor egyedi jelentéseket is készíthet. Ez különösen akkor hasznos, ha az eredményeket át kell adnia egy másik alkalmazottnak.

testreszabás került az OpManager funkcionalitásának középpontjába. A felhasználó által konfigurálható értesítések ezen átfogó terv részét képezik. Beállíthat például egy CPU kihasználtsági küszöböt, és utasíthatja az OpManager-et, hogy értesítse Önt, ha az eléri egy bizonyos szintet. Lehetőség van továbbá olyan kulcsfontosságú üzenetek továbbítására is, mint például a Syslog adatok.

Az skálázhatóság a ManageEngine OpManager verziója olyan, hogy ez az eszköz alkalmas bármely szervezetben történő telepítésre, a kkv-któl a nagyobb vállalkozásokig. Az OpManagernek 3 különféle kiadása van, nevezetesen a Standard, a Professional és az Enterprise. A standard kiadás 10 eszköznél 245 dollártól indul, a professzionális kiadás 10 eszköznél 345 dollártól indul, az Enterprise kiadás pedig 11545 dollártól kezdődik 250 eszköz esetében. Van egy ingyenes verzió is, amely akár 3 eszközt is képes figyelni, a VMware, a Hyper-V és a Xen szerverek támogatásával. Az ingyenes verzió letölthető itt.

OpManager a ManageEngineDownload INGYENES próbaverzióból

7. SolarWinds Flow eszközcsomag (INGYENES SZERSZÁMKAPCSOLÓ)

SolarWinds NetFlow eszközcsomag

Az Flow eszközcsomag a SolarWinds másik terméke. A csomag egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy teljesen ingyenesen használható. Ez nem próba ajánlat, mert a csomag véglegesen ingyenes. A Bundle szolgáltatásai nem tartalmaznak olyan grafikus adat-ábrázolást, amelyet általában elvárnának egy SolarWinds terméktől. Ehelyett három nagyon egyszerű felületet kap, amelyek mindegyike speciális folyamatot indít. A csomagban a következő eszközöket kapja:

 • NetFlow Configurator
 • NetFlow replikátor
 • NetFlow generátor

Az eszközcsomag célja az összes beépített NetFlow rendszer kihasználása Cisco útválasztók. A Cisco kapcsolóktól nem kap NetFlow üzeneteket, mert az elemző rendszer összegyűjti és megvizsgálja az IP fejléceket – amelyek az útválasztó funkcióival kapcsolatosak.

A NetFlow egy adatforgalmi elemző rendszer, amelyet a Cisco Systems hozott létre. Ennek a parancsnyelvnek számos verziója létezik, és a Flow Tool Bundle segédprogramjai működnek együtt NetFlow v5.

Az NetFlow Configurator egy egyszerű felület a Cisco útválasztókhoz, amely lehetővé teszi a NetFlow üzenetküldés beállítását és az adat megszerzését a gyűjtőhöz. Ez a segédprogram megkímélheti Önt attól, hogy minden egyes útválasztóba be kell jelentkeznie, és navigálnia kell a kezelőfelület menüben.

Az NetFlow replikátor egy hálózati tesztelő modul. Körözteti a NetFlow csomagokat a hálózatán egy adott rendeltetési helyre. Ezzel ellenőrizheti a hálózati infrastruktúra azon képességeit, hogy kezelni tudja a meghatározott forgalommennyiségeket.

Az NetFlow generátor egy másik tesztelő eszköz, amely lehetővé teszi a megnövekedett forgalmi forgatókönyvek tesztelését a meglévőn. Az eszköz hamis csomagokat generál a szolgáltatások képességeinek, például a terheléselosztók, a tűzfalak és a hálózati teljesítményfigyelő riasztások vizsgálatához.

A Flow Tool Bundle hasznos elemző segédprogram, amely kihasználja az útválasztók korábban meglévő NetFlow képességeit – és elérhető ingyenes letöltés.

SolarWinds Flow Tool BundleDownload 100% INGYENES Tool Bundle

8. Zabbix

Zabbix

A nyílt forráskódú szoftverek gyakran el vannak téve a hálózatfigyelés szempontjából, de Zabbix egy olyan termék, amely közvetlenül a telepítés után megkapja azt. A grafikus felhasználói felület elindítása óta feltűnő, hogy a program tiszta. A grafikus felhasználói felület analitikai képességeinek mélysége szintén elegendő anyagot tartalmaz ahhoz, hogy megfeleljen a stílusának. A legtöbb nagy böngészőben – például a Microsoft Internet Explorer, a Mozilla Firefox és a Google Chrome – elérhető a böngésző. Az eszköz harmadik féltől származó alkalmazásokhoz, például a Slackhoz, a WordPresshez és az OpenVPN-hez is integrálódik.

Zabbix az SNMP és az IMPI kombinációját használja a hálózat figyelésére. A gyakorlatban a Zabbix felhasználható figyelje meg a hálózati sávszélességet, eszközhasználat CPU / memória szerint, hálózati egészség, és konfigurációs változások. A testreszabás olyan terület, amelyen a Zabbix különösen jól teljesít. Vannak felhasználó által konfigurált értesítések, amelyeket e-mailben vagy SMS-ben lehet elküldeni. Szkripteket távolról is futtathat az egész hálózaton található eszközön. Ez hasznos, ha gyorsan cselekszünk olyan esetekben, amikor egy szolgáltatás teljesítményproblémákat tapasztal.

Abban az esetben, ha a Zabbix felismeri egy problémát a hálózatán, egy üzenet jelenik meg az üzenet ablakban. Ez részletezi mindazt, amivel foglalkozni kell. A Zabbixnek van egy széles sablonválaszték amelyet a népszerű eszközök figyelésére használhat. A sablonok olyan vállalatoktól kezdve változnak, mint az Intel, a Netgear, a Dell és a Cisco, a Huawei és a Nokia Networks eszközökig. Az egyes sablonok alapértelmezett alkalmazásokat, triggereket, grafikonokat és forgatókönyveket tartalmaznak a szóban forgó eladó eszközhöz.

Összességében a Zabbix egy szilárd hálózati teljesítményfigyelő közepes és nagy szervezetek számára. A Zabbix ingyenesen elérhető, és hozzáférhető webes felületként, vagy letölthető a CentOS, a Debian, az Oracle Linux, az Ubuntu és a Red Hat Enterprise Linux számára. Ha érdekli a Zabbix letöltése, itt érheti el a szoftver letöltése linket.

9. Observium

Observium

Observium egy olyan hálózati megfigyelési megoldás, amely bármilyen méretű szervezet számára szól a hálózat teljesítményének figyelésére. A Observium webhely lenyűgöző társaságok széles skálájával büszkélkedhet, akik felvállalták ezt a projektet, például a Yahoo, a Twitch és a Spotify néven, csak néhányat használnak a terméket. Hálózati figyelő szoftver szolgáltatóként a Observium az SNMP-t választotta fő protokollként a hálózati kapcsolati információk gyűjtésére, bár LLDP, CDP, FDP és EDP-t is használ..

Az SNMP protokollt használó bármilyen platform azonosítható az automatikus felismerés funkcióval. Ez automatikusan megkeresi az eszközöket az egész hálózaton és az információkat róluk egyenesen a konzolra húzza. Ezt az információt grafikonba lehet alakítani a közelebbi vizsgálat céljából. A megfigyelés nagy részét az áttekintő oldalon végezzük. Itt megnézheti a hálózat összes eszközét állapotukkal együtt.

A Observium küszöbérték-riasztások formájában találkozik az egyik legfontosabb megkülönböztetőnkkel is. A küszöbértékkel kapcsolatos riasztások lehetővé teszik a felhasználó számára az eszközök figyelését és a riasztások fogadását, ha bizonyos feltételek, például a rossz válaszidő teljesülnek. Például, ha a memória 70% alá csökken, értesítést kap. Riasztásokat is kaphat, ha egy adott szolgáltatás leáll. Ez minimalizálja a nagy hálózat figyelésének kézi terhelését.

A Observium olyan operációs rendszereket támogat, mint a Windows, Linux, Dell, HP és Cisco. A Observium két verzióban kapható; Közösségi és profi. A közösségi verzió ingyenesen letölthető és magában foglalja az automatikus felfedezést, hálózati leképezés, és automatikus eszközfelismerés. Ha azonban olyan funkciókra van szüksége, mint a küszöbértékjelzések és a RESTful API, akkor évente 266 USD-t (200 £) kell fizetnie. Az árképzési lehetőségek teljes listája itt érhető el.

10. Icinga

Icinga

Icinga 2 egy másik, viszonylag jól ismert hálózati megfigyelő szoftver. Az Icinga az SNMP-t és a közvetlen megfigyelést használja a hálózatban aktív minden eszköz használati adatainak összegyűjtésére. A folyamatok nagy részét a RESTful API. A REST API felhatalmazást ad a felhasználónak a konfigurációk frissítésére és a meglévő problémákra vonatkozó információk megtekintésére. A teljes felhasználói felület SSL-sel van biztonságos. Ezt a terméket számos nagy szervezet használja. Az Audi, az Adobe és a Vodafone olyan neveket használtak a múltban, amelyek az Icinga-t használják.

Nyílt forráskódú platformon az Icinga felhasználói felülete viszonylag tiszta. Azonban az egyik dolog, amely megkülönbözteti az Icinga-t más termékektől, az pluginek használata. Az Icinga több ezer bővítményt kínál különféle felügyeleti feladatok elvégzéséhez. Vannak egyedülálló beépülő modulok, amelyek mind a Windows, mind a Linux esetén működnek. Ha nem találja meg azt, amit keres, akkor a saját plugint is létrehozhatja a semmiből. A bővítmények nagyszerű kiegészítés, amely elősegíti a termék alapvető funkcióinak kibővítését.

Ennek a programnak is van sajátja riasztó rendszer, amely teszt vagy SMS útján értesíti a felhasználót egy hálózati eseményről. Ennek eredményeként akkor is elérheti a hálózati környezetet, ha nem közvetlenül figyeli az asztaláról. Arra is lehetőség van, hogy a riasztásokat szegmentálja, és egyenesen elküldje az egyes felhasználóknak. A „szegmentált figyelmeztetések” olyan szolgáltatás, amely hasznosnak bizonyul a nagyobb szervezetek számára.

Az Icinga megtestesíti az összes kulcsfontosságú megkülönböztetőt, amellyel elvárható a termékcsalád felső kategóriája. Mindenekelőtt az Icinga legnagyobb eladási pontja az, hogy ingyenes. Ne tévesszen meg az ár, mert ennek a platformnak a hitelesítő adatai versenyeznek a listán szereplő összes többi platformon. Ha megtalálja a REST API komplexumot, van egy nagy online felhasználói kézikönyv, amely segít az Icinga használatában. Az Icinga 2 letölthető itt.

11. Spiceworks Network Monitor

Spiceworks Network Monitor

Spiceworks Network Monitor kifejlesztette nevét magának, mint az elérhető egyik legjobb ingyenes hálózati megfigyelő eszköz. Ez a hálózati megfigyelő szoftver valós idejű adatokat generál az SNMP használatával. A telepítés hihetetlenül egyszerű az új felhasználók számára. Van egy telepítő, amely végigvezeti a platform beállítása kezdeti folyamatán. A telepítés befejezése után egy parancsikont kapunk, amely a webes felület GUI-jára mutat. Ezen a ponton a felhasználónak be kell jelentkeznie az élő megfigyelés elindításához.

A Network Monitor fenntartja a nagyon egyértelmű kialakítást. Itt van a fő műszerfal, ahol megtekintheti használati adatait. A műszerfal testreszabható az Ön igényei szerint. A Network Monitor támogatja a variációi színkódolt grafikonok így az adatokat könnyen érthető formátumban jelenítheti meg. Elegendő sávszélesség van ahhoz, hogy az összes kulcsfontosságú eszközt a kezdőképernyőn figyelhesse.

Felhasználó által konfigurált riasztások egy másik jellemző, amelyet a Spiceworks csapat beágyazott ebbe a termékbe. A felhasználó beállíthatja a riasztási paramétereket úgy, hogy e-mailben vagy SMS-ben értesítsék őket, ha bizonyos feltételek teljesülnek. Lehetőség van egyéni riasztási küszöbök beállítására az egyes eszközök számára. Ennek ellenére nem hozhat létre egyedi figyelmeztetéseket, hogy kiemelje az egyes hibakörülményeket, például a rossz válaszidőket.

A Network Monitor fő korlátozása az van hirdetése. Ezen túlmenően ez szilárd választás minden méretű szervezet számára. A SpiceWorks Network Monitor kompatibilis a Windows bármely verziójával. A szoftver használatának megkezdéséhez csupán azt kell letöltenie a készülékre. Ha bármi is ragaszkodik valamihez, akkor aktív felhasználói közösség várja a segítséget. A SpiceWorks Network Monitor ingyenesen letölthető ezen a linken.

  6 лучших инструментов мониторинга активности файлов - как контролировать файлы, к которым обращаются

12. Speciális IP szkenner

Speciális IP szkenner

Több mint 30 millió felhasználóval rendelkezik világszerte, Speciális IP szkenner a listán az egyik legszélesebb körben használt hálózati megfigyelő eszköz, amely az IP-cím használatára összpontosít. Haladó IP szkenner volt célja a LAN-környezetek elemzése és lehetővé teszi a hálózati eszközök egy üvegtáblán történő figyelését. Számos dolog teszi ezt az eszközt népszerűvé, ide tartozik a MAC-címek érzékelése és a számítógépek távoli be- és kikapcsolásának képessége.

A fejlett IP-szkenner fő vonzereje az, hogy rendkívül gyors és könnyű. Be tudja szkennelni a hálózat összes IP-címét a felhasználó által meghatározott hatótávolság. A hálózati eszközöket automatikusan azonosítja, és láthatja, hogy aktívak-e vagy sem. Mentheti kedvenc eszközeit is, így elszigetelve szkennelheti azokat. Az IP-szkenner tehát alkalmas a hálózati szkennert kereső szervezetek számára.

Az Advanced Advanced IP Scanner használata nem nehéz. Ha nem akarja, nem kell meghatároznia egy IP-címtartományt. A szkennelés megkezdéséhez csak kattintson a kattintásra Letapogatás. A program ezután megkezdi a hálózati eszközök elemzését és jelentést készít neked. Ha több információt szeretne megtekinteni az egyes eszközökről, kattintson rá jobb egérgombbal. A platform karcsú megközelítése az egyik oka annak, hogy a hálózati rendszergazdák számára átfogó eszközévé vált.

Kétségkívül a felhasználói felület az Advanced IP Scanners egyik fő korlátozása. Könnyen kezelhető, de nincs modern felhasználói felülete. Ugyancsak nem teszi lehetővé grafikonok vagy más vizuális összetevők létrehozását. szerencsére, exportálhatja a szkennelési eredményeket CSV formátumba további elemzésre, de ez nem pótolja a megjelenítés hiányát.

Korlátozásainak ellenére az Advanced IP Scanner elegendő ahhoz, hogy vonzóvá váljon a magas szintű vállalati környezetben dolgozó rendszergazdák számára. Ez az eszköz ideális hálózati szkennelési megoldás. A tortán a jegesedés az, hogy teljesen ingyenes. Az Advanced IP Scanner erről a linkről tölthető le itt.

13. Logikai monitor

Logikai monitor

Logikai monitor kiváló SaaS termék, attól a pillanattól kezdve, amikor elkezdi használni. Ez A SaaS eszköz automatikusan felfedezi a hálózati eszközöket, és azonnal a dobozból kezdi el az információk gyűjtését. A könnyű használat a Logic Monitor mögött álló csapat beágyazása az egész platformon. Több mint 1000 logikai modul van, amelyek segítenek a felhasználónak, és automatizálják a hálózati kapcsolatok figyelését és riasztásait. Ez a termék sokféle technológiával kompatibilis a felhő és a hibrid infrastruktúrán keresztül. Azure, AWS, kiszolgálók, alkalmazások és webhelyek például egy központi felhasználói felületen keresztül figyelhetők meg.

A megjelenítés szempontjából a Logic Monitor sok mindent kínál. tudsz vigye át a hálózati adatokat és jelenítse meg színkódos grafikonokban. Egy grafikonon keresztül több eszközt is megtekinthet, ha a Logic-t összehasonlító nézetben nézi. A fő műszerfal az általános infrastruktúra állapotát és teljesítményét is megjeleníti.

A Logic egyik különösen érdekes tulajdonsága az beépített előrejelzés, amely megmutatja a jövőbeli felhasználási igényeit. Például a fenti kép bal alsó sarkában található egy grafikon, amely a lemezfelhasználás előrejelzését mutatja, megmutatva a felhasználó számára, hogy mekkora lemezfelhasználást várhat el a jövőben. Ez nagyszerű a hosszú távú kapacitástervezés megvalósításához.

Számos árképzési lehetőség áll rendelkezésre a Logic Monitor, a Starter, a Pro és az Enterprise verzióhoz. A kezdő verzió műszerfalakat, riasztásokat és jelentéseket tartalmaz 3 hónapos adatmegőrzéssel, 3 hónapos riasztási előzmények tárolásával és 10 szolgáltatás webszolgáltatás-ellenőrzésével. Az Enterprise verzió mindezen funkciókkal rendelkezik, 2 éves adatmegőrzéssel, 300 szolgáltatás webszolgáltatás-ellenőrzésével, 2 éves riasztási előzmények tárolásával és 24 × 7 támogatással. A licencek árainak megtekintéséhez árajánlatot kell kérnie. Van egy 14 napos ingyenes próbaverzió.

14. EventSentry

EventSentry

EventSentry egy olyan termék, amely jó indokok miatt vonzza az utóbbi években. Ez a termék egy komplett csomagot kínál, amelyen keresztül megfigyelheti a teljes hálózati környezetet, a csomópontoktól az eszközökig és szerverekig. Az A felhasználói felület teljesen testreszabható és te is megteheted hozzon létre több irányítópultot hogy diktálja a megfigyelési környezetet.

A telepítés szempontjából az EventSentry a Windows eszközökre korlátozódik. Körülbelül fél óra alatt fel tudsz készülni és futni tudsz. Miközben be kell fejeznie a konfigurációt, ez nem elég ahhoz, hogy az EventSentry kényelmetlen legyen. Az EventSentry új verziója most már lehetővé teszi a NetFlow adatok megtekintése és mérje meg a sávszélesség kihasználtságát. Ez hasznos annak meghatározására, hogy a kapcsolata mennyire felel meg a műszaki infrastruktúra igényeinek.

Az összes hálózati adat konvertálható vizuális megjelenítésre, például diagramokra és grafikonokra, és akár a hálózati forgalmat földrajzi helyre is leképezheti. Más vezető piaci versenytársakhoz hasonlóan ezek is vizuális kijelzők és a grafikonok lehetővé teszik az élő hálózati tevékenység egy pillanatképről történő azonosítását, ahelyett, hogy átváltana a navigációs fán.

A nagyobb vállalkozásokat az ütemezett jelentéstétel támogatja. Ez lehetővé teszi, hogy a jelentés elkészítése után automatikusan e-maileket küldjön a kulcsfontosságú felhasználóknak. Ez azt jelenti, hogy ha egy hibát megjelöltek, azonnal jelentést küldhet a csapat tagjának, hogy segítséget nyújtsanak a megoldás megtalálásában..

Az EventSentry számos árazási lehetőséggel rendelkezik, a teljes licencektől a hálózati eszköz licencekig és a NetFlow licencekig. A teljes licenc verzió azonban megvásárolható évente 85 dollártól (63 font), Windows-eszközönként 4698 dollárig (3525 font) 100 licencnél és 28998 dollárnál (21 763 font) 1000 eszközön. Van egy 30 napos ingyenes próbaverzió.

15. XI. Nagios

Nagios XI

Nagios XI egy olyan hálózati megfigyelő szoftver, amelyet széles demográfia felé forgalmaznak, akik alacsony karbantartási szintű hálózati megfigyelési megoldást keresnek. A XI. Nagios web alapú felhasználói felületet használ, amely e lista egyik elérhetőbb platformjává teszi. A konfigurációs varázslók végigvezetik a figyelő környezet beállításának és a szolgáltatás gyors kezelésének folyamatát.

A Nagios XI látványterve széles körű, beleértve a kördiagramokat és a hálózati teljesítményt mutató grafikonokat. Különösen érdekes kiegészítés az kapacitástervezési grafikonok. Ezek a grafikonok lehetővé teszik, hogy megtervezze, mikor kell a IT-infrastruktúrát a jövőben kibővítenie. A kapacitástervezés nélkülözhetetlen része a hosszú távú üzemidő biztosításának, és az Ön igényeinek megfelelően történő fejlődésnek.

A XI. Nagios egyedülálló tulajdonságot is kínál több bérlő hozzáférése. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a több felhasználó számára történő hozzáférést, amely szegmentálja a hálózati infrastruktúrát, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csak azokat az eszközöket láthassák, amelyek megtekintésére jogosultak. Ez a szolgáltatás különösen akkor hasznos nagyobb szervezetekben, ahol a személyzet köre hozzáféréssel és felelősséggel tartozik bizonyos rendszerek kezelésére. A könnyen használható hálózati megfigyelő eszközt kereső szervezeteknek tanácsos letölteni a Nagios XI-t. A Nagios Core és a Nagios XI egyaránt kibővíthető a felhasználói közösségből elérhető kiegészítőkkel, és az eszközbe integrálható egy harmadik féltől származó alkalmazások hosszú listája..

A Nagios XI csak a CentOS vagy a Redhat Enterprise Linux rendszeren működik. Az árazást illetően a szokásos kiadás 995 dollárért (1 497 font) vásárolható meg. Ha azonban kapacitástervezést, értesítési telepítést és naplózási naplót szeretne használni, akkor a vállalati kiadást 3495 dollárért (2 632 font) kell fizetnie. Van egy ingyenes verzió is, amely letölthető, és amely 7 csomópont figyelésére korlátozódik. Az ingyenes verzió letölthető erről a linkről itt.

16. Kaseya Traverse

Kaseya Traverse

Kaseya Traverse egy felhőalapú hálózatmegfigyelő megoldás, amely képes hibrid felhők, magánfelhők, virtualizált infrastruktúra és elosztott hálózati infrastruktúra figyelésére. A Traverse CDP-t, LLDP-t, GVRP-t, EDP-t, ARP-t és LAG-ot használ az aktív eszközök felfedezésére a hálózaton. A keresztirányú platform hálózati áramlás elemzést is végez.

A felhasználói felületet úgy tervezték, hogy lehetővé tegye a felhasználó számára a rendszernézetből az eszközszintű nézetre váltást. Az eszközszintű nézet sokkal könnyebbé teszi a hibaelhárítás folyamatát, amikor a rossz teljesítményre reagálnak. A Kaseya Traverse támogatja a Netflow, sFlow, J-Flow és cFlow hálózati kapcsolatok figyelő protokolljait.

A Traverse-nek megvan a saját prediktív elemző funkciója is. A prediktív elemzés a fizikai és a felhőalapú infrastruktúra korábbi adatait használja a jövőbeli erőforrás-karbantartás biztosításához. Ez elősegíti a kisebbségbeli teljesítménygel kapcsolatos kérdések kezelését, még mielőtt azok problémává válnának. Ez hosszú távon csökkenti a felhasználást.

A Traverse valós idejű és történelmi jelentést is kínál. Készíthet testreszabott jelentéseket a teljesítmény és a hibák alapján. Ezek a jelentések lehetnek olyan egyszerűek és összetettek, amire szüksége van, az alaptábláktól egészen az összetett grafikonokig, amelyek több eszköz adatait mutatják.

A Kaseya Traverse-t érdemes megfontolni, ha olyan sokoldalú hálózati környezettel dolgozik, amely felhőszolgáltatásokat és virtualizált infrastruktúrát használ. A Kaseya Traverse árának megtekintéséhez ki kell töltenie egy űrlapot, és árajánlatot kérnie az értékesítési csapattól. Itt azonban ingyenes próbaverzió érhető el.

17. Zenoss

Zenoss Core

Zenoss a listán kevésbé ismert hálózati megfigyelési megoldások. Mindazonáltal, amit a Zenoss hiányzik a hírhedtség miatt, kiegyenlíti az erőteljes hálózati megfigyelési potenciállal. A Zenoss átfogó rendszerfigyelést kínál az ICMP ping-ekkel és az SNMP-vel. Képes mindent megfigyelni, a forgalom áramlásától egészen a HTTP-ig és FTP-ig. Ez egy sokoldalú kiindulópont, amelyen keresztül egy nagyobb hálózatot lehet megtekinteni.

Ingyenes, nyílt forráskódú Zenoss kiadás érhető el. Ezt Zenoss Core-nek hívják. Sajnos a telepítési folyamat szükségtelenül bonyolult – a parancssort kell használni a telepítéséhez. Ha tapasztalt a parancssorokkal, ez nem jelent problémát, de a felhasználók számára, akik jobban szeretik a grafikus felhasználói felületeket, ez egy üzletkötő.

A Zenossnak két fizetős változata van, amelyek sokkal könnyebben használhatók. Ezek Zenoss felhő, amely egy online üzemeltetett szolgáltatás, és Zenoss a helyiségekben, amely letölthető.

Az összes Zenoss Core kiadás tartalmaz egy kiváló lehetőséget, amely lehetővé teszi felhasználói figyelmeztetések létrehozását. Figyelmeztetéseket kaphat, ha konkrét események történnek a hálózatán, de ez még nem minden. Azt is beállíthatja, hogy a Zenoss Core üzenetet küldjön egy második felhasználónak, ha az első kapcsolattartó pont nem válaszol. Ez ideális nagy szervezetek számára, ahol nehéz lehet elérni az alkalmazottakat, mivel ez biztosítja, hogy a teljesítménygel kapcsolatos kérdések időben megoldódjanak.

Összességében a Zenoss könnyen használható, de a komplex telepítési eljárás miatt nem engedi. Ezt kissé enyhíti a kiterjedt használati dokumentáció, ám ez még mindig bonyolultabb, mint a verseny.

Itt letöltheti a Zenoss Core-t. A letöltési link eléréséhez csatlakoznia kell a Zenoss közösséghez.

18. Datadog

Datadog

Kisebb vállalkozások számára kevésbé intenzív követelményekkel, Datadog egy olyan program, amely rengeteg kínálatot kínál. A Datadog valós idejű teljesítményfigyelést végez a hálózaton keresztül és naplózási adatokat. A Datadog képes felügyelni a felhőszolgáltatásokat is, például az Amazon Web Services, a Google Cloud és a Microsoft Azure.

Vizuálisan a Datadog nagyon jó. Annak ellenére, hogy kissé durvabb a szélein, mint a listán szereplő legjobbak között, mégis erős felhasználói felülettel rendelkezik. Elemeket, például táblázatokat és grafikonokat húzhat és dobhat az irányítópultra a nézet testreszabása érdekében. Megnézheti olyan mutatókat is, mint a késés és a felhasználás a hálózati teljesítmény ellenőrzéséhez.

Az egyik kedvenc funkciónk az volt együttműködési megjegyzések. Az alkalmazottak több tagja kommentálhat egyes grafikonokat a hibaelhárítás futtatására és a problémák valós időben történő megoldására. Ez lehetővé teszi, hogy megoldást találjon a teljesítményproblémákra anélkül, hogy le kellene lépnie a platformról. A Datadog-nak saját riasztási rendszere is van. Beállíthat küszöbértékeket és rendelkezésre álló értesítéseket, hogy tudd, mikor nyújtja a szolgáltatás a legjobban. Ezeket a figyelmeztetéseket a Slackon keresztül az egyes csapattagoknak is elküldheti.

Összességében a Datadog kényszerítő felhasználói élményt kínál, még akkor is, ha nem rendelkezik olyan eszköz származási törzsével, mint a SolarWinds Network Performance Monitor. A Datadog ingyenes verziója elérhető, amely lehetővé teszi akár öt házigazda figyelését. A Pro verzió havonta 15 dollárért (11 fontért) érhető el tetszőleges számú házigazda számára. Az Enterprise verzió minden gazdagépen 23 USD-ért (17 £) elérhető, összesen több mint 100 gazdagépen. Ingyenes próbaverzió is rendelkezésre áll.

19. OP5 Monitor

OP5 Monitor

OP5 Monitor egy nyílt forrású hálózati kapcsolatok figyelő megoldása, amely képes lépést tartani a listán szereplő legtöbb termékkel. A hálózati környezetet az egyedi grafikonokkal, térképekkel és értesítésekkel rendelkező testreszabott műszerfalak perspektíva segítségével kezelheti a hálózati teljesítmény javítása érdekében.

Az egyik terület, ahol az OP5 Monitor különösen erős, az automatizálás. Van egy automatikus eseménykezelő, amely konfigurálható úgy, hogy automatikusan gyógyuljon, ha hálózati hibával sújtja. Ez azt jelenti, hogy nem kell az asztalhoz ragaszkodnia, hogy reagáljon egy releváns fenyegetésre. Öngyógyulás esetén az OP5 Monitor újraindíthatja vagy megváltoztathatja az eszköz konfigurációját, attól függően, hogy mi szükséges.

Az OP5 Monitornak saját jelentési funkciója is van. Minden jelentés teljesen testreszabható, és az irányítópulton keresztül érhető el. A jelentések a rendelkezésre állási jelentésektől az SLA jelentésekig terjednek. Ez mind gyakorlati, mind jogszabályi megfelelési szempontból hasznos. Abban az esetben, ha segítségre van szüksége ehhez a szolgáltatáshoz, a segítségnyújtás telefonon és e-mailben 24 órán keresztül elérhető. A támogatás értékes azokban az esetekben, amikor nem biztos abban, hogy mi a legjobb cselekedet.

  5 лучших инструментов Wake-on-LAN

Sajnos az árajánlathoz közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az OP5-rel. A vállalat azonban megjegyzi, hogy árajánlatának ára a megfigyelt eszközök számától függ. Ha érdekli az OP5 Monitor tesztvezetésre való letöltése, akkor töltse le a 30 napos ingyenes próbaverzió. A próbaidőszak letelte után akár 20 eszközt is megfigyelhet támogatás nélkül.

NVision tengely

NVision Axence

Kevés hálózati rendszergazda hallott róla nVision, de ez a platform olyan módon biztosítja az infrastruktúra felügyeletét, hogy ezt nehéz figyelmen kívül hagyni. Ez az eszköz nagyon jól működik a hálózati megfigyelés során. A hálózati elemek felhasználását és állapotát a kiszolgálói környezet páratartalmától kezdve figyelemmel kísérheti. A termék infrastruktúra-figyelésének mélysége azt jelenti, hogy a legtöbb tényezőt figyelembe lehet venni a platform karbantartásakor.

Az nVision az SNMP használatával figyeli a kapcsolat felszínén zajló eseményeket. támogatást nyújt a syslog üzenetek elemzéséhez is. Ez minden felhasználót megad a felhasználónak a hálózati infrastruktúra hatékony megfigyelésének megkezdéséhez. Akár Android-alkalmazásán keresztül figyelheti adatait.

Az nVision legszembetűnőbb korlátozása a felhasználói felület. A listán szereplő legtöbb termékkel összehasonlítva az nVision kissé elavultnak tűnik. Ez csalódást okoz, mivel az alaptermék erős. Az egyik szempont, amelyben az nVision ezt pótolja, az a saját formájában kiterjedt műszaki támogatási szolgáltatások. Készíthet és hozzárendelhet szolgáltatási jegyeket a csapata számára, amelyekhez a tudásbázisban történő keresés segítségével lehet hozzáférni.

Hálózati monitorként a Nvision nagyon jó. Nincs azonban a szükséges vizuális összetevők ahhoz, hogy a listán szereplő termékek felső zárójelébe tegyék. Ennek ellenére ez továbbra is nagyon jól alkalmazható bármely vállalati környezetben. Sajnos árajánlatot kell kérnie az nVision árcédulájának megszerzéséhez. Van azonban egy ingyenes verzió, amely akár 10 nVision ügynököt is tartalmaz ingyenesen. Itt töltheti le.

21. Pulseway

Pulseway

Pulseway egy olyan név, amely gyakran a radar alatt csúszik a hálózati megfigyelés világában, de ez a platform szinte teljes átláthatóságot kínál a hálózatán. A Pulseway segítségével valós időben figyelheti a hálózati használati adatokat. Nem kell ragaszkodnia a rendszergazda eszközéhez sem, mivel letölthet egy mobilalkalmazást, ahol útközben megfigyelheti hálózati használatát.

Az egyik leghasznosabb dolog a Pulseway-nél, hogy a vírusvédelmi és a végpont-védelem integrálva van. Ez hatalmas, mert lehetővé teszi a hálózat biztonságát a külső veszélyekkel szemben, és valós idejű megfigyelést is végezhet. Ez üdvözlendő szolgáltatás, mivel a legtöbb hálózati megfigyelő eszköz mutathat a közeledő támadásokra, de nem tud nekik kezdeni őket.

Ugyanakkor ez nem minden, amit a Pulseway kínálhat a biztonság szempontjából, egyben katasztrófa utáni helyreállítási megoldást is beépített. A központi konzolon keresztül figyelhet több biztonsági mentési megoldást. A katasztrófa utáni helyreállítási megoldás kevesebb, mint egy órán belül helyreállíthatja a kritikus rendszereket. Ez azt jelenti, hogy akkor is, ha valami rosszul fordul elő, azonnal készíthet biztonsági másolatot és futhat, anélkül hogy elvesztené a kulcsfontosságú adatokat.

Ha szüksége van egy kiegészítő biztonsági intézkedésekkel rendelkező platformra, akkor a Pulseway-nek kell lennie, ha a Wireshark-t szeretné letölteni, az első számú választását. A víruskereső és a katasztrófa utáni helyreállítás kombinációja üdvözlendő kiegészítője ennek a hálózati megfigyelő eszköznek. A Pulseway ingyenes verziója innen letölthető erről a linkről, és akár 2 rendszert is felügyelhet. Ha azonban a Pulseway-t egy vállalkozáson belül szeretné használni, meg kell vásárolnia a Team verziót havonta kiszolgálónként 1,38 USD (1,04 £) és havonta szervernél 3,45 $ (2,59 £)..

22. RG rendszer

RG rendszer

Azok számára, akik kiváló webes GUI-t keresnek, RG rendszer határozottan egy olyan platform, amelyet figyelembe kell vennie. Függetlenül attól, hogy hálózatát automatikusan vagy mobil eszközön keresztül kívánja monitorozni, az RG rendszer magában foglalja. A kezdeti beállítás mindössze 5 percig tart, majd készen áll a teljes hálózat figyelésének megkezdésére. A műszerfal és a navigációs fa megkönnyíti mindaznak a megtalálását, amire szüksége van.

Az RG rendszer olyan automatizálási szinttel is büszkélkedhet, amely a legtöbb versenytárs számára páratlan. Beállíthatja a platformot, hogy automatikusan reagáljon, ha hálózati eseményt észlel. A készülék ezután automatikusan reagál a károsodás ellenőrzésének végrehajtására. Ez azt jelenti, hogy nem kell kéznél lennie ahhoz, hogy azonnal megbirkózzon a hálózati kérdésekkel, mivel az RG rendszer gondoskodik erről az Ön számára.

Érdekes módon az RG Systemnek is van saját biztonsági mentési és visszaállítási rendszere. A biztonsági mentési modul lehetővé teszi a múltbeli adatok biztonsági mentését, hogy ne veszítsék el őket hálózati katasztrófa esetén. A biztonsági mentési folyamat gyors és segít csökkenteni az állásidő kockázatát. Egy olyan környezetben, ahol az idő pénz, az RG rendszer további biztonsági réteget kínál.

Az RG System egy olyan modern termék, amely a felhasználói felület egyszerűségét magában foglalja. Van egy online bemutató, amely megmutatja, hogy pontosan hogyan működik ez a szoftver, és mit lehet elérni a különféle funkcióival. Noha ez nem olyan komplett hálózati megfigyelő termék, mint a SolarWinds Network Performance Monitor, ez több mint elegendő egyedi funkcióval rendelkezik a saját megtartásához. Itt letöltheti az RG System 30 napos ingyenes próbaverzióját.

23. ThousandEyes

ThousandEyes

Következőként a listánkban van ThousandEyes. Ez egy felhőalapú hálózati megfigyelő platform, amely lehetővé teszi az általános hálózati teljesítmény nyomon követését. Ebbe beletartozik általános felügyelet egészen a DDoS támadások azonosításáig és jogosulatlan felhasználók. A ThousandEyes valós időben figyeli a hálózatot, biztosítva, hogy mindig naprakész legyen mindennel, ami történik.

A korszerű grafika az eszköz egyik legfontosabb jellemzője. A műszerfal kialakításától az egyes grafikonokig és kijelzőkig nagyon finoman néz ki. Ez nagyon kielégítő felügyeleti környezetet teremt az élő hálózat felügyelete során. Van egy térképnézet is, amely lehetővé teszi a hálózati elemek fizikai helyzetének megtekintését.

A többi legkiválóbb termékkel összhangban a ThousandEyes rendelkezik saját riasztó rendszer. Ezek teljesen testreszabható és a felhasználó az igényeinek megfelelően választhat paramétereket. Amint az előre meghatározott kritériumok teljesülnek, üzenetet küldhetnek, hogy értesítsék őket egy hálózati esemény bekövetkezéséről. Ezen felül a felhasználó élő hálózati adatait is felhasználhatja jelentések készítésére. Ezeket igény szerint lehet létrehozni vagy a jövőre tervezni.

Ezt a platformot érdemes megfontolni, ha olyan terméket keres, amelynek modern és könnyen használható web-alapú felhasználói felülete van. A ThousandEyes a felhasználói felület és a képességei miatt készítette el ezt a listát. Ár-bölcs módon a ThousandEyes éves előfizetési alapon érhető el, de további információkért lépjen kapcsolatba az értékesítési csapattal. Ha szeretné kipróbálni a ThousandEyes alkalmazást, akkor van egy a 15 napos ingyenes próbaverzió.

24. GFI LanGuard

GFI LanGuard

A GFI LanGuard egy szépen csomagolt hálózati figyelő eszköz a Windows számára, amely tartalmazza a hálózati infrastruktúra felügyeletéhez szükséges összes alapvető komponenst. Függetlenül attól, hogy eszközöket, szervereket vagy mobil eszközöket figyel, ez a platform mindent megtehet. A GFI LanGuard elérhető Windows, Mac OS és Linux rendszerekhez. Bár a grafikus felhasználói felület nem különösebben lenyűgöző, annyira világos, hogy egy nagy hálózatot megfigyelhet, miután telepítette azt..

Megtekintheti hálózati tevékenységeit különféle vizuális képernyőkön keresztül, a kördiagramoktól a tárcsákon és grafikonokig. Például tárcsázó képernyőn teheti meg Tekintse meg a hálózat sebezhetőségi szintjét zöld színű (alacsony) és piros (magas) színű spektrumon megjelölve. Hasonlóképpen előállíthat kördiagramokat az eszköz állapotáról és sebezhetőségéről. Ez megadja a teljes átláthatósághoz szükséges alapokat a hálózaton keresztül.

A GFI LanGuard egyik legjelentősebb tulajdonsága a javításkezelési képesség. A javításkezeléssel a LanGuard lehetővé teszi a felhasználó számára a hálózati eszközökhöz kiadott javítások azonosítását és letöltését. Az olyan alkalmazásokat, mint az Adobe Acrobat és a Mozilla Firefox, a javításkezelés támogatja. A javítások ilyen módon történő kezelése megszünteti annak szükségességét, hogy manuálisan lépést tartsanak az egyes eszközök javításaival.

A GFI LanGuard számos árazási lehetőséggel elérhető. 25-49 csomópontok esetén évente 22 dollárt (£ 17) fizet csomópontonként. Ha további szüksége van, az 50-249 csomópontcsomag csomópontonként 12 dollárért (9,33 font) érhető el. Végül megszerezted a 250-2999 előfizetését 8 dollárért (6,67 fontért) évente, csomópontonként. Letöltheti a GFI LanGuard ingyenes próbaverzióját is.

25. Colasoft Capsa

Colasoft Capsa

Ha kevés karbantartású hálózati elemzőt használunk a Windows-ra, a Capsa az egyik legjobb termék a piacon. Colasoft visszatér az alapvető megközelítéshez a Capsa segítségével, amely lehetővé teszi a felhasználó számára az élő hálózati csomagok rögzítését és a veszélyekre reagálást egy vállalati környezetben. Ez a szoftver több mint 300 protokollt támogat, amelyek célja a hálózati protokoll elemzése. Ezenkívül képes futtatni a TCP folyamatelemzést és hibaelhárítást, például a webhely lassú válaszát.

A rosszindulatú biztonsági fenyegetésekre való reagálás szempontjából a Capsa jól teljesít. Felismeri a TCP portok letapogatását és más gyanús tevékenységeket végző felismerhetetlen felhasználókat, amelyek azt jelzik, hogy valami nincs rendben. Ez is a képesség a DDOS támadások észlelésére és egyéb rosszindulatú támadások az Ön IP-címe ellen. Ez egy vállalati környezetben hasznos, mivel segít biztonsági akadályt nyújtani a rosszindulatú támadókkal szemben.

A Capsa felhasználói felülete egyszerűen a legnagyobb előnye. Könnyen átnézheti a navigációs fát, és megnézheti hálózati használatának vizuális kijelzőit. Készíthet oszlopdiagramokat és grafikonokat a hálózati használati adatok megjelenítéséhez. A nagy dolog az, hogy nem kell mindent beleolvasnia, mivel az egész közvetlenül az ön előtt áll.

Összességében ez egy olyan platform, amely alkalmas az alapvető hálózati elemzési platformot kereső vállalkozások számára. Noha nem rendelkezik egy SolarWinds vagy a ManageEngine termék sima kivitelével, rendelkezik a hálózati forgalom figyeléséhez szükséges összes alapvető elemmel. Az egyetlen hátrány, hogy az ár kissé meredek a többi versenytársához képest. A Colasoft Capsa Enterprise 995 USD (747 GBP) áron elérhető egyszemélyes állandó licencért. Ha további férőhelyekre van szüksége, akkor van egy 5 üléses örökös licenc is, amely 4 475 dollárért (3 359 font) érhető el. Ingyenes próbaverzió is rendelkezésre áll.

26. Splunk

Splunk

Egy másik kiváló kiegészítés a listánknak egy úgynevezett hálózati figyelő eszköz Splunk. Ez az ügyesen elnevezett termék a piacon az egyik legjobb hálózati és infrastruktúra-megfigyelő termékként vált ismertté. A Splunk a kezdetektől kiváló felhasználói élményt nyújt. Ennek egyik fő módja az anyanyelven keresztül történik keresés feldolgozási nyelve (SPL). Az SPL lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy valós időben információt keressen minden hálózati eszközről.

Az SPL lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy lépést tartson az aktív hálózati környezet térével. Az összes vizuális elem, grafikon, diagram és kijelző rendkívül könnyen olvasható. Még ha bonyolultabb grafikonokkal is foglalkozik, a grafikai minőségnek köszönhetően egyetlen részlet sem kerül homályossá.

A Splunknek saját gépi tanulási elemző rendszere is van a fedélzeten. Ez a szolgáltatás beépített algoritmusokat használ a hálózat jövőbeli irányának előrejelzésére. Ez hosszú távon hasznos funkció, mivel lehetővé teszi nem csak a jelenlegi hálózati környezet hibaelhárítását, hanem a jövőbeli fejlesztését is. Ilyen jellemzői miatt a Splunk kiemelkedik a tömegből.

A kiterjedt szolgáltatások és az alacsony árat kombinálva kiváló hálózati megfigyelési megoldássá teszik bármilyen méretű vállalkozást. Számos különböző árképzési lehetőség áll rendelkezésre a Splunk számára. Az első a Splunk Free, amely ingyenesen elérhető, és egyetlen felhasználót támogat, és napi 500 MB adatot tud nyújtani. Azoknak a szervezeteknek, amelyek valami lényegesebbet igényelnek, tanácsos lenne a Splunk Light használata, amely akár 5 felhasználót és 20 Gb adatot is képes támogatni naponta. Ha azonban skálázható megoldást szeretne, akkor keresse a Splunk Enterprise szolgáltatást, amely korlátlan felhasználók számára kínál valós idejű keresést és riasztásokat. A Splunk számára ingyenesen letölthető próbaverzió is letölthető itt.

27. Wireshark

Wireshark

Végül megvan Wireshark, talán a leghíresebb csomag-szippantó a világon. A legtöbb hálózati rendszergazdának vagy közvetlen tapasztalata van a Wireshark használatában, vagy közvetett ismerete van róla. Ez a nyílt forrású hálózati megfigyelő eszköz szinte 1000 különféle protokollt és támogat egy sor operációs rendszert mint például a Windows, a Mac OS, a Solaris, a UNIX és a Linux, hogy csak néhányat említsünk.

Mély csomag ellenőrzés nem csak több információt nyújt a hálózatáról, hanem a rosszindulatú támadások jeleinek azonosításában is segít. Ha a Wireshark azonosítja a rosszindulatú támadásokhoz hasonló csomag viselkedést, értesítést küld a felhasználónak a cselekvésről. Ez megkönnyíti a fenyegetésekre való reagálást, amikor azok felmerülnek. Noha ez nem nyújt teljes körű védelmet, lehetővé teszi a biztonsági eseményekre való gyors reagálást.

A Wireshark nem korlátozódik csupán az élő csomagok elemzésére. Használhatja a Wireshark szolgáltatást jelentéseket generál és exportálás CSV-ben, XML, vagy Utóirat. Ez lehetővé teszi a probléma útvonalának meghúzását a hálózaton, és célzott választ jelenthet. Noha a jelentéstétel nem olyan széles, mint sok más platformon a listán, professzionális szabványnak felel meg.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a Wireshark aktív felhasználói közösséggel rendelkezik, és rengeteg online forrás áll a termék használatának elmagyarázására. Ez enyhíti annak a tanulási görbének nagy részét, amely új termék használatakor fordul elő. A Wireshark otthoni felhasználóknak és nagyobb szervezeteknek egyaránt alkalmas. Kétségtelen, hogy a Wireshark leginkább az, hogy ingyenesen letölthető. Ha ingyenesen szeretné letölteni a Wireshark programot, kattintson ide a linkre.

About the author

Comments

 1. éges felügyeleti rendszer, amely figyeli a LAN-okat, wifi-t, virtualizációkat, WAN-okat és felhőalapú erőforrásokat. Az ingyenes próbaverzió lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kipróbálják a szoftvert, mielőtt megvásárolnák. A SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő rendkívül hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy valós idejű képet kapjanak a hálózatuk állapotáról és teljesítményéről. A SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő a legjobb választás azoknak, akik egy hatékony és megbízható hálózati megfigyelő eszközt keresnek.

 2. éges felügyeleti rendszer, amely figyeli a LAN-okat, wifi-t, virtualizációkat, WAN-okat és felhőalapú erőforrásokat. Az ingyenes próbaverzió lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kipróbálják a szoftvert, mielőtt megvásárolnák. A SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő rendkívül hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy valós idejű képet kapjanak a hálózatuk állapotáról és teljesítményéről. A SolarWinds hálózati teljesítményfigyelő a legjobb választás azoknak, akik egy hatékony és megbízható hálózati megfigyelő eszközt keresnek.

Comments are closed.