3 A legjobb eszközök a traceroute és a tracert számára

3 legjobb eszköz a traceroute és a tracert számára - nincs határ

A traceroute és a tracert eszközök szükségessége

A digitális hálózatok folyamatosan változó jelenség, ami azt jelenti, hogy a lehető leghatékonyabb működés érdekében állandó figyelést és újrakonfigurációt igényelnek. Ez azt jelenti, hogy az ilyen hálózatok karbantartásáért felelős adminisztrátoroknak olyan eszközökre van szükségük, amelyek megértetik a mai modern digitális autópályák bonyolult összekeverését, amely összekapcsolja az olyan apróhirdetéseket, amelyek elképesztően gyors adatátviteli forgalommal kommunikálnak. Másrészről a felhasználók arra számítanak, hogy megbízható és gyors kapcsolatokra számítanak, amikor egy hálózatba bejelentkeznek (helyi vagy egyéb).

Ez a két közös forgatókönyv olyan eszközök iránti igényt teremtett, amelyek elősegítik az összes érdekelt fél boldogságát. És sok ilyen eszköz között van egy, amely segíthet a kapcsolódási és késleltetési problémák azonosításában: a traceroute vagy a tracert parancs.

Megismerjük az alább bemutatott eszközöket, de ha csak idő áll összefoglalásra, itt van a miénk a traceroute és a tracert 3 legjobb eszközének felsorolása:

 1. SolarWinds Traceroute NG (INGYENES SZERSZÁM) Vital ingyenes eszköz a hálózati csatlakozással kapcsolatos problémák elhárításához. Analitikai képet nyújt a forrástól a célgazdagépekig.
 2. VisualRoute A GUI vizualizációk számára kedvelt (lásd a képernyőképeket az alábbiakban a mini áttekintésben), jó jelentéskészítést és még diagnosztikát is kínál.
 3. Path Analyzer Pro Egyszerű és hatékony eszköz mind a Mac, mind a Windows felhasználók számára, átfogó jelentésekkel.

Mi a traceroute vagy tracert??

A Traceroute és a tracert két parancs fut használt eszközök hálózati diagnosztika és segítséget nyújt a csatlakozási problémák megoldásában azáltal, hogy nyomon követi azokat az útvonalakat, amelyeket az adatcsomagok megtesznek, amikor az eredetüktől a célállomásukig utaznak.

A szintaxisok

Rajta ablakok A gép egy adminisztrátor használja a tracert parancs; míg a Linux vagy Mac operációs rendszer  az egyiket a „tracerouteParancs helyett. A parancsok szintaxisa:

tracert [-d] [-h maximum_hop] [-j host-lista] [-w időtúllépés] [-R] [-S srcaddr] [-4] [-6] target_name

traceroute [-46dFITUnreAV] [-f first_ttl] [-g kapu,…] [-i eszköz] [-m max_ttl] [-p port] [-s src_addr] [-q kitöltések] [-N adatlapok] [-t ] [-l flow_label] [-w waittimes] [-z sendwait] [-UL] [-D] [-P proto] [–sport = port] [-M módszer] [-O mod_options] [–mtu] [ –Back] host [packet_len]

Bár az eredeti eszközöket eredetileg a CLI-kből (parancssori interfészek) tervezték, a továbbiakban vannak még „flashier” verziók figyelemre méltó GUI-kkal (grafikus felhasználói felületek). Ebben a cikkben megvizsgáljuk három legjobb eszköz a traceroute és a tracert számára.

  Руководство по расшифровке SSL: как расшифровать SSL с помощью Wireshark

A traceroute és a tracert képernyőképei

Az alábbi képen a A tracert parancs egy Windows gépen fut és nyomon követi az elérési út adatcsomagokat, amelyeknek meg kell haladniuk, ha elérniük kell a www.yahoo.com tartományt.

Windows CMD prompt - traceroute tracertEgy Linux gépen ugyanaz CLI parancs a traceroute kulcsszó szintaxisa segítségével a google.com elérési útjának nyomon követése a következőképpen néz ki:

Linux CMD prompt - traceroute tracertAmint a két képről láthatjuk, a parancs végrehajtása után a program lekérdezést küld a hálózaton keresztül. Ezzel megtudhatja, mely útvonalakat lehet felhasználni adatcsomagok továbbítására az eredeti gép és a rendeltetési hely közötti hálózat között.

Apróságok: A tracert parancs a ablakok Az operációs rendszer gépe ICMP (Internet Control Message Protocol) visszhang kérést küld, míg a nyomkövetési parancs egy Linux (vagy Mac) gépről az UDP (User Datagram Protocol) felhasználást használja. A válasz azonban: mindig visszatér az ICMP-ben, függetlenül attól, hogy mi a küldő host operációs rendszere.

Hogyan működik a tracert vagy a traceroute??

A traceroute / tracert működésének áttekintése céljából vessünk egy pillantást arra, hogy mi történik, amikor a tracert vagy a traceroute parancs elküldésre kerül:

 • A parancs küld egy csomagot a cél eszközhöz vagy hálózathoz, és megkezdi a visszaküldött jelentések figyelését csatlakoztatott közvetítő eszközök, például útválasztók és kapcsolók válaszai formájában.
 • A csomagok „ugrálnak” az egyik eszközről a másikra, és visszaküldik azokat a válaszokat, amelyek segítenek kiszámolni az oda-vissza időt (RTT-k). Az RTT az meghatározott a csomag elküldésére, majd a válasz visszatérésére adott válasz időtartamára, amely megerősíti, hogy elérte a rendeltetési helyét.

Csomagok és válaszok - traceroute tracert

 • Amikor a csomagok eltalálnak egy eszközt, és visszalépnek egy válaszra, az adminisztrátoroknak is kapnak egy kis információt, amely részletezi a választ IP cím és eszköz neve (ha van ilyen).
 • Minden alkalommal, amikor egy csomagot küldenek, hozzá kell rendelni egy TTL (ideje élni) értékelje ezt alapértelmezés szerint legfeljebb 30 komló (de szükség szerint megváltoztatható). Láthatjuk a TTL előnyeit, ha megnézzük, mi történik, amikor a csomag utazik vagy ugrik a hálózaton:

1. lépés: Az első csomag elküldésekor 1 TTL-t kapnak. Amikor eléri az első hálózati eszközt, a A TTL értéke 1-rel csökken (így 0 és így dobja el a csomagot), és egy válasz visszakerül a forráshoz. Ez a visszatérő üzenet lezár egy szállítási ciklust, amely lehetővé teszi az RTT kiszámítását. Ha a válaszoló eszköz volt a kívánt cél, akkor a folyamat a-val fejeződik be „Megoldva” üzenet. Ha nem…

2. lépés: Ezután egy második csomagot küldünk, amelynek TTL értéke 2. Áthalad az 1. lépésben azonosított eszközön (ahol elveszíti a TTL értékét), és továbbmegy a következő csatlakoztatott eszközön. Amikor eléri a második eszközt, eldob egy TTL-t (0-ra állítva), és a válasz visszakerül az eredeti gazdagéphez.

  A SolarWinds Network Performance Monitor (NPM) áttekintése

Lépés… n: A csomagok növekvő TTL-értékekkel mennek tovább (amíg el nem éri a maximális értéket) és a válaszok visszatérnek egy kicsit részletesebben a hálózatot, amely összeköti a kiindulási és a célállomást.

Lépés „legfeljebb nem. komló ”: Végül, amikor a maximális komlószámú csomagot elküldik, akkor a következő két tényező egyikére lehet számítani:

 1. Vagy a A célgazda elérte a hálózati útvonalat vagy,
 2. Az utolsó csomag elveszíti TTL értékét, leesik, és a karakterrel végződik „Elérte a komló maximális számát” hibaüzenet, amely azt jelzi, hogy a gazda nem érhető el.

Csomag TTL és ICMP idő - nyomkövetési útvonal

Kicsit többet a TTL-ről

A TTL érték meghatározza a közbenső útválasztók vagy más összekötő eszközök számát, amelyeken áthaladnak, amikor a csomag a célgazda felé halad. A traceroute / tracert parancs elindítja azokat a csomagokat, amelyek TTL értéke 1-től kezdődik, és fokozatosan növekszik minden egyes következő kimenő csomaggal.

Az A TTL-értékek minden alkalommal csökkennek, amikor a csomag ugrik egy eszközre. Minden olyan csomagot, amelynek TTL értéke eléri a nullát, eldobjuk és a “Túllépte az időt” ICMP hibaüzenet jön létre, és visszakerül az eredeti gazdagéphez.

Ilyen módon az eszköz a csomagokat és a válaszüzeneteket felhasználva készíti az útválasztók azon listájának összeállítását, amelyeken az adatoknak át kell haladniuk, amíg a cél meg nem érkezik, és egy “ICMP visszhang” üzenet.

Hogyan segíti a traceroute vagy a tracert az adminisztrátorokat??

Miután a hálózati útvonalat feltérképezték, a hálózati rendszergazda egyszerűen megnézheti, követheti az egymást követő csomagok által megtett útvonalakat. Maguk is láthatják, hol van a probléma (a csomagok nem szállítása esetén), vagy hogy minden jól működik, ahogy kellene.

Ezután mindössze annyit kell tennie, hogy rögzítse a leválasztott útválasztókat, és megjavítsa azokat, amelyeknek magas a magasabb szintje késleltetés vagy csomagvesztési arány.

A 3 legjobb eszköz a traceroute és a tracert számára

Most, hogy van egy ötletünk arról, hogyan működnek, nézzük meg a három leghatékonyabb nyomkövető vagy nyomkövetési eszközt, amelyeket minden adminisztrátor használhat annak érdekében, hogy jól működő hálózattal rendelkezzenek.

1. SolarWinds Traceroute NG (INGYENES ESZKÖZ)

SolarWinds Traceroute NG (ingyenes eszköz) - traceroute tracert

A SolarWinds az egyik legnagyobb szereplő a hálózati teljesítményfigyelő piacon. Ők néhány lenyűgöző eszköz készítői, köztük a Traceroute NG – egy könnyen használható, mégis hatékony hálózati kapcsolat figyelő eszköz.

Traceroute NG – az eszköz, amely mindent tisztáz

Val vel Traceroute NG, az adminisztrátor hozzáférhet a pontos egyutas elemzés láthatóságához a CLI-n keresztül a forrástól a célgazdaig. Ez hatékonyan azonosítja a komlószámot, a megfelelő IP címeket, gazdaneveket, csomagvesztést és késleltetést.

SolarWinds Traceroute NG (Ingyenes eszköz) screenshot - traceroute tracertMás nagyszerű szolgáltatások, amelyeket az adminisztrátorok elvárhatnak Traceroute NG a következők:

 • Azt felismeri az útváltásokat és megfelelő értesítést ad
 • Az eszköz lehetővé teszi folyamatos szondázás amely iterációs számot ad a felhasználó számára
 • Mindkét IPv4 és IPv6 hálózatok támogatottak és elemezhető
 • Az út száma és a nyomkövetés Az információkat el lehet menteni .txt naplóba fájl
 • Ez könnyű másolni az adatokat az eszköz grafikus felhasználói felületéről a vágólapra
 • Az “kapcsoló” parancs lehetővé teszi az adminisztrátorok számára váltson a szonda típusára az ICMP és a TCP között
 • Ez lehetővé teszi az egyidejű működést fakitermelés (a naplózási paranccsal) valamint szondázás
 • DNS-keresés engedélyezhető vagy letiltható
  11 лучших инструментов и программ для обнаружения сетей

A SolarWinds Traceroute NG egy INGYENES SZERSZÁM és letölthető a Solarwinds.com webhelyről

SolarWinds Traceroute NGTöltsd le ingyen az ESZKÖZET a Solarwinds.com webhelyről

2. VisualRoute

VisualRoute - traceroute tracert

A keresett hálózati rendszergazdák számára egy izgalmas kis eszköz amelyek kiválóan képesek teljesíteni a bonyolultabb nyomkövetési eszközöket is, minden bizonnyal megtalálják a VisualRoute-ban. Ez a hálózati eszköz örömmel használható, mivel a felhasználói felület nagyon szórakoztatóvá teszi a munkát.

VisualRoute – jelentések és diagnosztika a legjobb

Az adminisztrátorok megszerezhetik elemzési eredmények és jelentések amelyek olyan tanácsokat adnak, mint:Ez az út általában jó áteresztőképességet kínál, a komló átlagban 68 ms-en belül reagál. Ugyanakkor a „[Network for 130.117.50.246]” hálózat 12-es komlója után az összes komló kissé lassabban reagál az átlagnál.”

VisualRoute képernyőképe - traceroute tracertTovábbi funkciók áttekintésekor azonban nyilvánvalóvá válik VisualRoute valóban komoly eszköz:

 • A grafikus térkép A nyomvonal útjának eredménye megkönnyíti az adatok megértését és felhasználását.
 • Habár VisualRoute a fő célja a hálózati útvonalak feltérképezése, és túlmutat, hogy többet is végrehajthasson nélkülözhetetlen hálózati diagnosztika további eszközökkel, például:
  • Fordított nyomkövetés távoli ügynökökkel, így az adminisztrátorok fordított nyomkövetést hajtanak végre két hely között anélkül, hogy ténylegesen a helyek egyikében lennének.
  • Névleges DNS-keresés lehetővé teszi az IP-címek felfedezését a domain név mögött.
  • Ping ábrázolása felmérni és rögzíteni az IP-címek válaszidejét egy adott időtartamra, és az adatok elérhetőek legyenek informatív grafikonokban.
  • A tracer adatok tárolása jövőbeli referencia és teljesítmény-összehasonlítás céljából.
  • Küldés ki folyamatos tracert parancsok a mért időközönként megkönnyíti az adminisztrátorok számára az idővel esetlegesen fellépő teljesítményromlások figyelését.

3. Path Analyzer Pro

Út elemző Pro - traceroute tracertA Path Analyzer Pro egy nyomkövetési eszköz, amelyet az adminisztrátorok használnak Mac gépek használhatják mellettük ablakok testvérek, mivel mindkét platformon működik. Ez olyan eszközök összevonása, amely a fő útvonal-célon kívül olyan funkciókat is kínál, amelyek segítenek Teljesítményfelmérés, DNS, Kicsoda, és címfelbontás jellemzők.

3 A legjobb eszközök a traceroute és a tracert számára

Path Analyzer Pro – egyszerű, ám lenyűgözően hatékony

Néhány szolgáltatás, amelyet az adminisztrátorok elvárhatnak tőlük Path Analyzer Pro a következők:

 • A tömör és pontos grafikus felhasználói felület hogy még a kezdők is könnyen elsajátíthatják.
 • Kiváló időteljesítmény, amelyet a rendszergazdák kapnak az eredmények 20-szor gyorsabbak.
 • Készítsen, de még érthető jelentéseket amelyek felhasználhatók a platformon vagy exportálhatók más távoli felhasználók számára. Lenyűgöző grafikájuk jellemzi a hálózat minden szempontját.
 • Az IP-címek térkép alapú elhelyezkedése zoommal, panorámaval és részleteivel.
 • Az e-mail cím nyomon követése amelyet a bűnüldözők és a harcosok felhasználhatnak, hogy részletesebben tájékozódjanak a kéretlen levelekről vagy a kéretlen e-mailek küldőiről

A Traceroute és a tracert felhívja a hálózatot az Ön számára

Ha Ön hálózati rendszergazda, akkor valóban értékelni fogja a három legmegfelelőbb nyomkövetési és nyomkövető eszköz képességeit. Az egyik vagy mindegyik lehetővé teszi, hogy pontos képet rajzoljon a hálózatáról és a rajta kívüli kapcsolatokról. Használja az eszközöket, és mindig világos képet fog kapni arról, hogy hogyan néz ki a hálózat.

Kép-jóváírások:

SolarWinds Traceroute NG képernyőképe
Linux nyomkövetés képernyőképe
Útvonal-demonstrációs képernyőkép
Példa a komlóra és a válaszokra

About the author

Comments

 1. As an AI language model, I do not have a native language, but I can provide a comment in English on the topic of traceroute and tracert tools.

  The article highlights the importance of network maintenance and configuration for efficient digital networks. Traceroute and tracert commands are essential tools for network administrators to identify connectivity and latency issues by tracking the routes taken by data packets from source to destination. The syntax and usage of these commands vary between Windows, Linux, and Mac operating systems, but there are also GUI versions available for easier visualization and reporting.

  The article also lists the top three traceroute and tracert tools, including SolarWinds Traceroute NG, VisualRoute, and Path Analyzer Pro, each with their unique features and benefits. Overall, these tools help ensure reliable and fast network connections for users and maintain the smooth operation of digital networks.

Comments are closed.