3 A legjobb eszközök a traceroute és a tracert számára

3 legjobb eszköz a traceroute és a tracert számára - nincs határ

A traceroute és a tracert eszközök szükségessége

A digitális hálózatok folyamatosan változó jelenség, ami azt jelenti, hogy a lehető leghatékonyabb működés érdekében állandó figyelést és újrakonfigurációt igényelnek. Ez azt jelenti, hogy az ilyen hálózatok karbantartásáért felelős adminisztrátoroknak olyan eszközökre van szükségük, amelyek megértetik a mai modern digitális autópályák bonyolult összekeverését, amely összekapcsolja az olyan apróhirdetéseket, amelyek elképesztően gyors adatátviteli forgalommal kommunikálnak. Másrészről a felhasználók arra számítanak, hogy megbízható és gyors kapcsolatokra számítanak, amikor egy hálózatba bejelentkeznek (helyi vagy egyéb).

Ez a két közös forgatókönyv olyan eszközök iránti igényt teremtett, amelyek elősegítik az összes érdekelt fél boldogságát. És sok ilyen eszköz között van egy, amely segíthet a kapcsolódási és késleltetési problémák azonosításában: a traceroute vagy a tracert parancs.

Megismerjük az alább bemutatott eszközöket, de ha csak idő áll összefoglalásra, itt van a miénk a traceroute és a tracert 3 legjobb eszközének felsorolása:

 1. SolarWinds Traceroute NG (INGYENES SZERSZÁM) Vital ingyenes eszköz a hálózati csatlakozással kapcsolatos problémák elhárításához. Analitikai képet nyújt a forrástól a célgazdagépekig.
 2. VisualRoute A GUI vizualizációk számára kedvelt (lásd a képernyőképeket az alábbiakban a mini áttekintésben), jó jelentéskészítést és még diagnosztikát is kínál.
 3. Path Analyzer Pro Egyszerű és hatékony eszköz mind a Mac, mind a Windows felhasználók számára, átfogó jelentésekkel.

Mi a traceroute vagy tracert??

A Traceroute és a tracert két parancs fut használt eszközök hálózati diagnosztika és segítséget nyújt a csatlakozási problémák megoldásában azáltal, hogy nyomon követi azokat az útvonalakat, amelyeket az adatcsomagok megtesznek, amikor az eredetüktől a célállomásukig utaznak.

A szintaxisok

Rajta ablakok A gép egy adminisztrátor használja a tracert parancs; míg a Linux vagy Mac operációs rendszer  az egyiket a „tracerouteParancs helyett. A parancsok szintaxisa:

tracert [-d] [-h maximum_hop] [-j host-lista] [-w időtúllépés] [-R] [-S srcaddr] [-4] [-6] target_name

traceroute [-46dFITUnreAV] [-f first_ttl] [-g kapu,…] [-i eszköz] [-m max_ttl] [-p port] [-s src_addr] [-q kitöltések] [-N adatlapok] [-t ] [-l flow_label] [-w waittimes] [-z sendwait] [-UL] [-D] [-P proto] [–sport = port] [-M módszer] [-O mod_options] [–mtu] [ –Back] host [packet_len]

Bár az eredeti eszközöket eredetileg a CLI-kből (parancssori interfészek) tervezték, a továbbiakban vannak még „flashier” verziók figyelemre méltó GUI-kkal (grafikus felhasználói felületek). Ebben a cikkben megvizsgáljuk három legjobb eszköz a traceroute és a tracert számára.

A traceroute és a tracert képernyőképei

Az alábbi képen a A tracert parancs egy Windows gépen fut és nyomon követi az elérési út adatcsomagokat, amelyeknek meg kell haladniuk, ha elérniük kell a www.yahoo.com tartományt.

Windows CMD prompt - traceroute tracertEgy Linux gépen ugyanaz CLI parancs a traceroute kulcsszó szintaxisa segítségével a google.com elérési útjának nyomon követése a következőképpen néz ki:

Linux CMD prompt - traceroute tracertAmint a két képről láthatjuk, a parancs végrehajtása után a program lekérdezést küld a hálózaton keresztül. Ezzel megtudhatja, mely útvonalakat lehet felhasználni adatcsomagok továbbítására az eredeti gép és a rendeltetési hely közötti hálózat között.

Apróságok: A tracert parancs a ablakok Az operációs rendszer gépe ICMP (Internet Control Message Protocol) visszhang kérést küld, míg a nyomkövetési parancs egy Linux (vagy Mac) gépről az UDP (User Datagram Protocol) felhasználást használja. A válasz azonban: mindig visszatér az ICMP-ben, függetlenül attól, hogy mi a küldő host operációs rendszere.

Hogyan működik a tracert vagy a traceroute??

A traceroute / tracert működésének áttekintése céljából vessünk egy pillantást arra, hogy mi történik, amikor a tracert vagy a traceroute parancs elküldésre kerül:

 • A parancs küld egy csomagot a cél eszközhöz vagy hálózathoz, és megkezdi a visszaküldött jelentések figyelését csatlakoztatott közvetítő eszközök, például útválasztók és kapcsolók válaszai formájában.
 • A csomagok „ugrálnak” az egyik eszközről a másikra, és visszaküldik azokat a válaszokat, amelyek segítenek kiszámolni az oda-vissza időt (RTT-k). Az RTT az meghatározott a csomag elküldésére, majd a válasz visszatérésére adott válasz időtartamára, amely megerősíti, hogy elérte a rendeltetési helyét.

Csomagok és válaszok - traceroute tracert

 • Amikor a csomagok eltalálnak egy eszközt, és visszalépnek egy válaszra, az adminisztrátoroknak is kapnak egy kis információt, amely részletezi a választ IP cím és eszköz neve (ha van ilyen).
 • Minden alkalommal, amikor egy csomagot küldenek, hozzá kell rendelni egy TTL (ideje élni) értékelje ezt alapértelmezés szerint legfeljebb 30 komló (de szükség szerint megváltoztatható). Láthatjuk a TTL előnyeit, ha megnézzük, mi történik, amikor a csomag utazik vagy ugrik a hálózaton:

1. lépés: Az első csomag elküldésekor 1 TTL-t kapnak. Amikor eléri az első hálózati eszközt, a A TTL értéke 1-rel csökken (így 0 és így dobja el a csomagot), és egy válasz visszakerül a forráshoz. Ez a visszatérő üzenet lezár egy szállítási ciklust, amely lehetővé teszi az RTT kiszámítását. Ha a válaszoló eszköz volt a kívánt cél, akkor a folyamat a-val fejeződik be „Megoldva” üzenet. Ha nem…

2. lépés: Ezután egy második csomagot küldünk, amelynek TTL értéke 2. Áthalad az 1. lépésben azonosított eszközön (ahol elveszíti a TTL értékét), és továbbmegy a következő csatlakoztatott eszközön. Amikor eléri a második eszközt, eldob egy TTL-t (0-ra állítva), és a válasz visszakerül az eredeti gazdagéphez.

Lépés… n: A csomagok növekvő TTL-értékekkel mennek tovább (amíg el nem éri a maximális értéket) és a válaszok visszatérnek egy kicsit részletesebben a hálózatot, amely összeköti a kiindulási és a célállomást.

Lépés „legfeljebb nem. komló ”: Végül, amikor a maximális komlószámú csomagot elküldik, akkor a következő két tényező egyikére lehet számítani:

 1. Vagy a A célgazda elérte a hálózati útvonalat vagy,
 2. Az utolsó csomag elveszíti TTL értékét, leesik, és a karakterrel végződik „Elérte a komló maximális számát” hibaüzenet, amely azt jelzi, hogy a gazda nem érhető el.

Csomag TTL és ICMP idő - nyomkövetési útvonal

Kicsit többet a TTL-ről

A TTL érték meghatározza a közbenső útválasztók vagy más összekötő eszközök számát, amelyeken áthaladnak, amikor a csomag a célgazda felé halad. A traceroute / tracert parancs elindítja azokat a csomagokat, amelyek TTL értéke 1-től kezdődik, és fokozatosan növekszik minden egyes következő kimenő csomaggal.

Az A TTL-értékek minden alkalommal csökkennek, amikor a csomag ugrik egy eszközre. Minden olyan csomagot, amelynek TTL értéke eléri a nullát, eldobjuk és a “Túllépte az időt” ICMP hibaüzenet jön létre, és visszakerül az eredeti gazdagéphez.

Ilyen módon az eszköz a csomagokat és a válaszüzeneteket felhasználva készíti az útválasztók azon listájának összeállítását, amelyeken az adatoknak át kell haladniuk, amíg a cél meg nem érkezik, és egy “ICMP visszhang” üzenet.

Hogyan segíti a traceroute vagy a tracert az adminisztrátorokat??

Miután a hálózati útvonalat feltérképezték, a hálózati rendszergazda egyszerűen megnézheti, követheti az egymást követő csomagok által megtett útvonalakat. Maguk is láthatják, hol van a probléma (a csomagok nem szállítása esetén), vagy hogy minden jól működik, ahogy kellene.

Ezután mindössze annyit kell tennie, hogy rögzítse a leválasztott útválasztókat, és megjavítsa azokat, amelyeknek magas a magasabb szintje késleltetés vagy csomagvesztési arány.

A 3 legjobb eszköz a traceroute és a tracert számára

Most, hogy van egy ötletünk arról, hogyan működnek, nézzük meg a három leghatékonyabb nyomkövető vagy nyomkövetési eszközt, amelyeket minden adminisztrátor használhat annak érdekében, hogy jól működő hálózattal rendelkezzenek.

1. SolarWinds Traceroute NG (INGYENES ESZKÖZ)

SolarWinds Traceroute NG (ingyenes eszköz) - traceroute tracert

A SolarWinds az egyik legnagyobb szereplő a hálózati teljesítményfigyelő piacon. Ők néhány lenyűgöző eszköz készítői, köztük a Traceroute NG - egy könnyen használható, mégis hatékony hálózati kapcsolat figyelő eszköz.

Traceroute NG - az eszköz, amely mindent tisztáz

Val vel Traceroute NG, az adminisztrátor hozzáférhet a pontos egyutas elemzés láthatóságához a CLI-n keresztül a forrástól a célgazdaig. Ez hatékonyan azonosítja a komlószámot, a megfelelő IP címeket, gazdaneveket, csomagvesztést és késleltetést.

SolarWinds Traceroute NG (Ingyenes eszköz) screenshot - traceroute tracertMás nagyszerű szolgáltatások, amelyeket az adminisztrátorok elvárhatnak Traceroute NG a következők:

 • Azt felismeri az útváltásokat és megfelelő értesítést ad
 • Az eszköz lehetővé teszi folyamatos szondázás amely iterációs számot ad a felhasználó számára
 • Mindkét IPv4 és IPv6 hálózatok támogatottak és elemezhető
 • Az út száma és a nyomkövetés Az információkat el lehet menteni .txt naplóba fájl
 • Ez könnyű másolni az adatokat az eszköz grafikus felhasználói felületéről a vágólapra
 • Az "kapcsoló" parancs lehetővé teszi az adminisztrátorok számára váltson a szonda típusára az ICMP és a TCP között
 • Ez lehetővé teszi az egyidejű működést fakitermelés (a naplózási paranccsal) valamint szondázás
 • DNS-keresés engedélyezhető vagy letiltható

A SolarWinds Traceroute NG egy INGYENES SZERSZÁM és letölthető a Solarwinds.com webhelyről

SolarWinds Traceroute NGTöltsd le ingyen az ESZKÖZET a Solarwinds.com webhelyről

2. VisualRoute

VisualRoute - traceroute tracert

A keresett hálózati rendszergazdák számára egy izgalmas kis eszköz amelyek kiválóan képesek teljesíteni a bonyolultabb nyomkövetési eszközöket is, minden bizonnyal megtalálják a VisualRoute-ban. Ez a hálózati eszköz örömmel használható, mivel a felhasználói felület nagyon szórakoztatóvá teszi a munkát.

VisualRoute - jelentések és diagnosztika a legjobb

Az adminisztrátorok megszerezhetik elemzési eredmények és jelentések amelyek olyan tanácsokat adnak, mint:Ez az út általában jó áteresztőképességet kínál, a komló átlagban 68 ms-en belül reagál. Ugyanakkor a „[Network for 130.117.50.246]” hálózat 12-es komlója után az összes komló kissé lassabban reagál az átlagnál.”

VisualRoute képernyőképe - traceroute tracertTovábbi funkciók áttekintésekor azonban nyilvánvalóvá válik VisualRoute valóban komoly eszköz:

 • A grafikus térkép A nyomvonal útjának eredménye megkönnyíti az adatok megértését és felhasználását.
 • Habár VisualRoute a fő célja a hálózati útvonalak feltérképezése, és túlmutat, hogy többet is végrehajthasson nélkülözhetetlen hálózati diagnosztika további eszközökkel, például:
  • Fordított nyomkövetés távoli ügynökökkel, így az adminisztrátorok fordított nyomkövetést hajtanak végre két hely között anélkül, hogy ténylegesen a helyek egyikében lennének.
  • Névleges DNS-keresés lehetővé teszi az IP-címek felfedezését a domain név mögött.
  • Ping ábrázolása felmérni és rögzíteni az IP-címek válaszidejét egy adott időtartamra, és az adatok elérhetőek legyenek informatív grafikonokban.
  • A tracer adatok tárolása jövőbeli referencia és teljesítmény-összehasonlítás céljából.
  • Küldés ki folyamatos tracert parancsok a mért időközönként megkönnyíti az adminisztrátorok számára az idővel esetlegesen fellépő teljesítményromlások figyelését.

3. Path Analyzer Pro

Út elemző Pro - traceroute tracertA Path Analyzer Pro egy nyomkövetési eszköz, amelyet az adminisztrátorok használnak Mac gépek használhatják mellettük ablakok testvérek, mivel mindkét platformon működik. Ez olyan eszközök összevonása, amely a fő útvonal-célon kívül olyan funkciókat is kínál, amelyek segítenek Teljesítményfelmérés, DNS, Kicsoda, és címfelbontás jellemzők.

3 A legjobb eszközök a traceroute és a tracert számára

Path Analyzer Pro - egyszerű, ám lenyűgözően hatékony

Néhány szolgáltatás, amelyet az adminisztrátorok elvárhatnak tőlük Path Analyzer Pro a következők:

 • A tömör és pontos grafikus felhasználói felület hogy még a kezdők is könnyen elsajátíthatják.
 • Kiváló időteljesítmény, amelyet a rendszergazdák kapnak az eredmények 20-szor gyorsabbak.
 • Készítsen, de még érthető jelentéseket amelyek felhasználhatók a platformon vagy exportálhatók más távoli felhasználók számára. Lenyűgöző grafikájuk jellemzi a hálózat minden szempontját.
 • Az IP-címek térkép alapú elhelyezkedése zoommal, panorámaval és részleteivel.
 • Az e-mail cím nyomon követése amelyet a bűnüldözők és a harcosok felhasználhatnak, hogy részletesebben tájékozódjanak a kéretlen levelekről vagy a kéretlen e-mailek küldőiről

A Traceroute és a tracert felhívja a hálózatot az Ön számára

Ha Ön hálózati rendszergazda, akkor valóban értékelni fogja a három legmegfelelőbb nyomkövetési és nyomkövető eszköz képességeit. Az egyik vagy mindegyik lehetővé teszi, hogy pontos képet rajzoljon a hálózatáról és a rajta kívüli kapcsolatokról. Használja az eszközöket, és mindig világos képet fog kapni arról, hogy hogyan néz ki a hálózat.

Kép-jóváírások:

SolarWinds Traceroute NG képernyőképe
Linux nyomkövetés képernyőképe
Útvonal-demonstrációs képernyőkép
Példa a komlóra és a válaszokra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5

Adblock
detector