30 legjobb PuTTY alternatíva az SSH ügyfelek számára

30 legjobb PuTTY alternatíva az SSH ügyfelek számára (1)

Gitt egy terminál emulátor. Ez lehetővé teszi, hogy bejelentkezzen egy másik számítógépbe, amely lehet ugyanabban a hálózatban, vagy amely elérhető az interneten keresztül. Az alapprogramnak nincs biztonsága, de megteheti kombinálja az SSH-val a hitelesítéshez és a titkosításhoz az internettel való kapcsolatok védelme érdekében. Az eszköz tartalmaz egy fájlátviteli lehetőséget is, amely biztonságos lehet a beillesztéssel SCP és SFTP. Az eredeti programot a következőre írták: ablakok, de most vannak olyan verziók is, amelyek futnak Linux és Unix.

30 legjobb PuTTY alternatíva az SSH ügyfelek számára

A program régi. Eredetileg 1999-ben adták ki. A rendszeres felhasználók támaszkodnak a programra annak viszonylag kifinomult felülete ellenére. Senki sem kérdőjelezi meg, hogy a nevet miért írják meg szabálytalanul, mint „PuTTY”. Senki sem kérdőjelezi meg, hogy mit jelent a betűszó - a név valójában nem jelent semmit.

A hálózati szoftverek minősége valóban haladt az elmúlt években, és most van néhány igazán jó ingyenes terminál emulátor, amely sokkal jobb, mint Gitt.

Rengeteg részletbe kerülünk az alábbiakban felsorolt ​​eszközök mindegyik eszközéről, de ha kevés az ideje, itt van a PuTTY legjobb alternatíváinak összefoglaló listája:

 1. Cica - A PuTTY villája, amely magában foglalja az SCP-t és Windows, Linux, Unix és Mac OS rendszereken fut.
 2. MobaXterm - Ez az eszköz ingyenes otthoni használatra, és fizetett professzionális verzióval rendelkezik. Windows rendszeren fut, de támogatja a Linux parancsokat.
 3. mRemoteNG - Ingyenes Windows szoftver, amely lehetővé teszi több munkamenet futtatását egy füles felületen.
 4. Bitvise SSH Client - Ingyenes segédprogram, amely Windows rendszeren fut és három terminálprotokollt, valamint SFTP-t tartalmaz.
 5. Xshell 6 - Ingyenes otthoni használatra, fizetett verzióval a vállalkozások számára, ez az eszköz telepíthető a Windows rendszerre, de képes kommunikálni az Unix és Linux gépekkel, és magában foglalja az SFTP-t.
 6. SuperPuTTY - Nagyon hasonló az eredeti PuTTY-hez, ez az eszköz ingyenesen használható, Windows rendszeren fut, SFTP és SCP segédprogramokat tartalmaz..
 7. PuTTYTray - Ingyenes, nyílt forráskódú segédprogram a Windows számára, amely tartalmazza az rlogin és a biztonságos SSH lehetőségeket.
 8. Mintty - A PuTTY 0.60 for Windows ingyenes xterm-kompatibilis példánya, amely nem rendelkezik fájlátviteli modulokkal.
 9. Cmder - A ConEmu terminál emulátor Windows megvalósítása Unix-szerű szkriptnyelvvel.
 10. ZOC - Fizetett terminál emulátor Windows és Mac OS-hez, rlogin és SSH csatlakozási lehetőségekkel és SCP segédprogrammal.
 11. FireCMD - Fizetett segédprogram tíz munkamenetű ingyenes próbaverzióval. Az eszköz füllel rendelkezik, és több nyitott munkamenetet is lehetővé tesz.
 12. ExtraPutty - A PuTTY 0.67 villája, ez a segédprogram védi a kapcsolatot 4096 bites RSA titkosítással, magában foglalja az FTP-t, az SFTP-t és az SCP-t, Windowson fut és ingyenesen használható.
 13. SmarTTY - Ingyenes SSH-alapú terminál emulátor Windows rendszerhez, füles felülettel több munkamenethez és egy SCP segédprogramhoz.
 14. terminálok - Ingyenes SSH-védett terminálemulátor a Windows számára, további hálózati felügyeleti eszközökkel.
 15. WinSSHTerm - SSH-védett terminálemulátor a Windows számára, ingyenes és fizetett verziókkal egyaránt.
 16. iTerm2 - Ez a terminálemulátor a Mac OS 10.10 vagy újabb verzióin fut. - osztott képernyő-felülettel rendelkezik több egyidejű munkamenethez.
 17. z / Alkalmazási kör - Fizetett segédprogram 30 napos ingyenes próbaverzióval, amely kifejezetten az Unixhez és az IBM AS / 400-hoz kapcsolódik a Windows, a Chromebook vagy a böngészők között..
 18. utca - Ingyenes PuTTY pótló Linux, amely nagyon kevés lemezt foglal el.
 19. WinSCP - Ingyenes Windows biztonságos fájlátviteli segédprogram, amely tartalmaz egy SSH-védett távoli elérési lehetőséget.
 20. SolarWinds Solar-PuTTY (INGYENES SZERSZÁM) - SSH segédprogram Windows rendszerhez, amely tartalmaz egy védett terminál emulátort, valamint SCP-t és SFTP-t.
 21. Konzol - Ingyenes, nyílt forráskódú segédprogram a Windows számára, amely tartalmazza a CMD, a PowerShell, a Cygwin és a PuTTY szolgáltatást.
 22. PromptPal - Fizetett titkosítatlan terminál emulátor Windows rendszerhez, 30 napos ingyenes próbaverzióval.
 23. RXVT-unicode - Egy kicsi ingyenes terminál emulátor a Linux számára, amely nem tartalmazza a titkosítást vagy a fájlátviteli segédprogramokat.
 24. ConEmu - Ingyenes, titkosítatlan terminál emulátor Windows-on, amely fülekkel ellátott felülettel rendelkezik több egyidejű kapcsolat kezelésére.
 25. OpenSSH - Nyílt forráskódú titkosított terminál emulátor SCP-vel és SFTP-vel, Windows, Mac OS, Linux és iOS számára.
 26. Hiper - Ingyenes nyílt forráskódú, bővíthető terminál emulátor Windows, Mac OS és Linux rendszerekhez.
 27. Guake terminál - Ingyenes nyílt forráskódú emulátor a Gnome operációs rendszerhez Linuxon, füllel ellátott felülettel több kapcsolatra.
 28. Royal TS - Fizetett emulátor Windows, Mac OS, Android és iOS számára, ingyenes próbaverzióval; A terminálszekciókat és az SFTP fájlátvitelt SSH védi.
 29. JuiceSSH - Egy ingyenes emulátor az Android számára, amelyet SSH és 256 bites AES titkosítás védett.
 30. Termius - SSH-védett terminál emulátor és SFTP rendszer Windows, Linux, iOS és Android számára, ingyenes és fizetős verziókkal.

Az alábbi táblázat bemutatja az operációs rendszer kompatibilitását az SSH-ügyfelek kiemelt PuTTY alternatíváival:

ToolWindowsMac OSLinuxAndroidiOS
Cica Igen Nem Nem Nem Nem
MobaXterm Igen Nem Nem Nem Nem
mRemoteNG Igen Nem Nem Nem Nem
Bitvise SSH Client Igen Nem Nem Nem Nem
Xshell 6 Igen Nem Nem Nem Nem
SuperPuTTY Igen Nem Nem Nem Nem
PuttyTray Igen Nem Nem Nem Nem
mintty Igen Nem Nem Nem Nem
cmder Igen Nem Nem Nem Nem
ZOC Igen Igen Nem Nem Nem
FireCMD Igen Nem Nem Nem Nem
ExtraPutty Igen Nem Nem Nem Nem
SmarTTY Igen Nem Nem Nem Nem
terminálok Igen Nem Nem Nem Nem
WinSSHTerm Igen Nem Nem Nem Nem
iTerm2 Nem Igen Nem Nem Nem
z / Alkalmazási kör Igen Nem Nem Nem Nem
utca Nem Nem Igen Nem Nem
WinSCP Igen Nem Nem Nem Nem
Solar-PuTTY Igen Nem Nem Nem Nem
Konzol Igen Nem Nem Nem Nem
PromptPal Igen Nem Nem Nem Nem
rxvt-unicode Nem Nem Igen Nem Nem
ConEmu Igen Nem Nem Nem Nem
OpenSSH Igen Igen Igen Nem Igen
Hiper Igen Igen Igen Nem Nem
Guake terminál Nem Nem Igen Nem Nem
Royal TS Igen Igen Nem Igen Igen
JuiceSSH Nem Nem Nem Igen Nem
Termius Igen Igen Igen Igen Igen

A legjobb PuTTY alternatívák az SSH ügyfelek számára

Itt található további részletek a Gitt alternatívák SSH ügyfelek. Néhány szempont, amelyet figyelembe vettünk a lista megrendelésénél, a megbízhatóság, a könnyű használat, a könnyű telepítés, valamint a támogatás és a dokumentáció mélysége, az eszköz karbantartásának naprakészsége és a használat népszerűsége.

  A 2023 legnépszerűbb szerverkezelő és -figyelő eszköz 2023-ig (ingyenes és fizetős)

1. KiTTY

Cica

Cica a PuTTY villája. Ez azt jelenti, hogy a Gitt másolatát másolja és módosította egy ideje, hogy kifejlessze ezt a különálló segédprogramot. A másolat készítése óta az eredeti programot felülvizsgálták és frissítették. Cica rendszeresen frissül, tehát ez az eszköz fokozatosan eltér az eredeti PuTTY funkcionalitásától. Cica csak a Windows számára érhető el, és ingyenesen használható. Bár a felület csak Windows rendszeren fut, bejelentkezhet a futó távoli számítógépekbe ablakok, Linux, Unix, és Mac operációs rendszer.

Készíthet szkripteket az automatikus bejelentkezéshez és a parancsok futtatásához a távoli számítógép parancssorában. Az interfész képes több egyidejű munkamenetet ábrázolni.

Az Cica interfész tartalmaz kettőt SCP megvalósítások. Ezek pscp és WinSCP. Az eszköz tartalmaz egy csevegő rendszert és egy szövegszerkesztőt.

2. MobaXterm

MobaXterm

MobaXterm otthoni használatra ingyenes, és van egy fizetett verzió a vállalkozások számára. Ez az eszköz fut ablakok, de támogat néhányat Unix / Linux parancsnyelv. Az interfész kezeli a távoli számítógépek bejelentkezési folyamatát, és integrál egy fájlátviteli rendszert. Többet is megnyithat SSH munkamenetek, amelyek mindegyikéhez az interfész fülein keresztül lehet hozzáférni. Az ingyenes verzió akár 12 egyidejű munkamenetet is lehetővé tesz, de a fizetett verzióra nincs munkameneti korlátozás.

A fájlátvitelt a SFTP protokoll és a terminál munkamenet az X szerver rendszert használja. Az eszköz kibővíthető plug-inekkel, amelyek lehetővé teszik a kapcsolatot más protokollokkal, például alagút val vel HTTPS és hozzá is adhatsz SSL.

3. mRemoteNG

mRemoteNG

Az mRemoteNG eszköz ingyenes, és a kód letölthető, mert ez egy nyílt forráskódú projekt. Ez a program az eredeti villája mRemote rendszer. A neve mRemote „multi-távoli” munkamenetet jelent. Tehát ez azt mondja, hogy ezzel az eszközzel több távoli terminál munkamenet is létrehozható. Mint a listában szereplő sok más eszköznél, a többszörös munkamenetekre fülekkel ellátott felületen keresztül is hozzáférhetünk.

Az eszköz fut ablakok és magában foglal egy sor kommunikációs rendszert. Ezek egy része nem biztonságos, ezért nem szabad távoli számítógépekhez az interneten keresztül hozzáférni. Ilyen nem biztonságos rendszerekre példa RDP és rlogint. Használhatja azonban SSH ezzel a felülettel és HTTPS. sajnálatos módon, mRemoteNG nem tartalmaz biztonságos fájlátviteli segédprogramot, azonban jól működik, mint egy ingyenes SSH-ügyfél.

4. Bitvise SSH kliens

Bitvise SSH Client

Bitvise SSH Client ingyenesen használható és fut ablakok. Az eszköz tartalmaz egy terminálfunkciót és egy fájlátviteli rendszert is. A terminál emulátor használja xterm, VT100, és bvterm protokollokat. A fájlátviteli segédprogram használja SFTP biztonságos módszerek. Mind a terminál emulátor, mind a fájlátviteli szolgáltatás védett SSH hitelesítési és titkosítási rendszerek.

A kapcsolatok proxyn keresztül átjárhatók, és a biztonság fokozása érdekében extraokat is hozzáadhatnak RSA vagy DSA Titkosítás. Kikötőszállítás az ügyfél felhasználói felületén keresztül is lehetséges. A parancssori változat lehetővé teszi a dinamikus port-továbbítást és az FTP-híd létrehozását is. Összességében ez egy nagyon praktikus Windows SSH-ügyfél.

5. Xshell 6

Xshell

Xshell ingyenes otthoni használatra, és van egy fizetett verzió a vállalkozások számára. Ez az eszköz fut ablakok, de képes kommunikálni Linux és Unix szervereket. A biztonsági opciók közül választhat SSH1 és SSH2. Van még egy rlogint választási lehetőség. Ez azonban nem tartalmazza a titkosítást, ezért jobb lenne, ha ragaszkodna az SSH munkamenet opcióihoz. Az eszköz képes terminált adni a távoli számítógépekhez, és titkosított formátumban tárolja a hitelesítő adatait a gyakran látogatott szerverek számára. Több kapcsolatot is megnyithat és válthat közöttük az interfész terminál ablakának tetején megjelenő fülek segítségével.

A beépített fájlátviteli funkció Xshell használja a SFTP biztonságos rendszer.

6. SuperPuTTY

SuperPutty

SuperPuTTY az eredeti PuTTY nagyon szoros példánya. Valójában ez a PuTTY felületének pótlása, és megköveteli az eredeti program telepítését és működését. Ez egy rajongó által írt segédprogram, amely fut ablakok és ingyenesen használható.

Az SuperPuTTY interfész lehetővé teszi több munkamenetet, mindegyik kapcsolat füllapon futva. A program által kínált terminál protokollok SSH, Telnet, rlogint, és NYERS. Az SSH opció a jobb választás, mert magában foglalja a felhasználói hitelesítést és a titkosítást. A biztonságos fájlátviteli funkciók az alábbiakat követik SCP és SFTP mód.

7. PuTTYTray

PuTTYTray

PuTTYTray egy nyílt forráskódú projekt, amelynek kódja letölthető a GitHub webhelyről. A program Windows rendszeren fut, és ingyenesen használható. Ez az eszköz nagyon szorosan utánozza az eredeti példányt Gitt néhány hozzáadott extrával. Beállíthatja a programot a rendszer indításakor történő futtatáshoz, és minimalizálódik a tálcán, ha nem használja. Választhat a biztonságos eszköz használatáról SSH rendszer vagy nem védett rlogint.  PuTTYTray nem tartalmazza a fájlátviteli funkciót.

  12 лучших инструментов мониторинга производительности серверов и приложений

8. kislány

Mintty

Mintty egy xterm-kompatibilis terminál emulátor ablakok. A program használata ingyenes, és akkor is hozzáférhet a forráskódhoz, ha azt tervezi, hogy a szoftvert a saját terveihez igazítja. A program könnyű, és elkerüli a regisztrációs bejegyzések elvégzését azáltal, hogy a konfigurációját egy fájlban tárolja. Mintty a Kódexből alakult ki Gitt 0.60. Ebben az eszközben nincs fájlátviteli rendszer.

9. cmder

cmder

Cmder egy egyenes vonalú terminál emulátor a ablakok. A program fut ablakok és ez a ConEmu terminál emuláció program a Unix-szerű szkriptnyelv, amelyen működik ablakok. A terminálemulátornak nincs titkosítása, ezért csak a magánhálózatokban való kapcsolatokhoz lenne megfelelő. Az eszköznek nincs fájlátviteli rendszere sem.

10. ZOC

ZOC

ZOC egy terminál emulátor ablakok és Mac operációs rendszer. A szoftver ingyenesen használható, és bár nem futtatható Linux, csatlakozhat az operációs rendszert futtató számítógépekhez. A rendszer tartalmaz egy erőteljes szkriptnyelvet, amely segít automatizálni a folyamatokat, például az információgyűjtést a távoli rendszereken. A terminál emulátor beállítható a xterm, VT220, Wyse, QNX, TN3270, vagy TN5250 szabványoknak. Az interfész lehetővé teszi, hogy több munkamenet egyszerre legyen nyitva.

A kapcsolatok biztonságát a SSH. Nem védett csatlakozási módok, például rlogint privát hálózatokhoz is rendelkezésre állnak. ZOC széles körű fájlátviteli szabványokat kínál, beleértve Kermit, Xmodem, Ymodem, és Zmodem. Azonban az internetes fájlátvitelre valószínűleg a következő lehetőséget kell választania A ZOC SCP végrehajtás. Sajnos a ZOC nem ingyenes. A szoftvert egy cég terjeszti Európában és egy másik az USA-ban, így dönthet úgy, hogy euróban vagy amerikai dollárban fizet.

11. FireCMD

FireCMD

FireCMD egy másik fizetett alternatíva a Gitt. Az eszköz a Brainsoft terméke, és ingyenes próbaverzióval is beszerezheti. Az ingyenes próbaverzió tíz indításig tart. Tehát, ha hosszú ideig nyitva tartja a programot, akkor minél többet hozhat ki az ingyenes ajánlatból.

FireCMD rövid az eszköz valódi nevére, azaz Tűzoltóság. Az eszköz lehetővé teszi a terminálok egyidejű megnyitását a fülekkel ellátott oldalakon. Tartalmaz egy szövegszerkesztőt. Az eszközben nincs fájlátviteli lehetőség, de a felületen át másolhatja és beillesztheti.

FireCMD emlékszik az előző munkamenetére, amikor csatlakozik egy szerverhez, és navigál arra a könyvtárra, amelyben volt, amikor az utolsó munkamenetet bezárt az adott számítógépen. Az utolsó munkamenet parancselőzményeit is tárolja.

12. ExtraPutty

ExtraPuTTY

ExtraPuTTY egy villája Gitt 0.67 verzió. Csak fut ablakok, de ingyenes. A felület integrálódik 4096 bites kulcs RSA titkosítás. Ez nagyon erős, mert a hosszabb kulcsok megnehezítik a rejtjel feltörését, és egy 4096 bites kulcs nagyon hosszú.

Az interfész tartalmaz egy szkriptnyelvet, az úgynevezett lua 5.3. Hozzon létre billentyűparancsokat és automatikus bejelentkezési szkripteket is, hogy felgyorsítsa az eszközzel végzett munkát. A terminál emulátor futtatható a Xmodem, Ymodem, és Zmodem szabványok és a fájlátviteli lehetőségek tartalmazzák SCP és SFTP valamint FTP.

13. SmarTTY

SmarTTY

SmarTTY ingyenes és fut ablakok. Ez SSH-alapú A terminál emulátor a biztonságot is tartalmazza SCP fájlátviteli rendszer. Sok Gitt az alternatívák lapokat alkalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy több munkamenethez hozzáférjen az interfész ugyanazon panelen. azonban, SmarTTY szokatlan kialakítású. Ahelyett, hogy a füleket a kijelzőpanel teteje mentén elrendezné, az eszköz tervezői a lapok helyét a képernyő bal oldala és alsó széle mentén helyezték el. A fő terminál képernyőjétől balra egy indexpanel mutatja a számítógép könyvtárstruktúráját az éppen megjelenített munkamenetben. Ez a könyvtár-felfedező reagál, így a könyvtárikonra kattintva mozoghat a fájltárolóban.

SCP egy biztonságos fájlátviteli rendszer, de nincs sok funkciója - csak egy egyszerű másolat a műveletből, vagy másolás műveletből. SmarTTY növeli a használhatóságot SCP azáltal, hogy egész könyvtárakat egyszerre mozgathat. Ennek az eszköznek néhány további hasznos funkciója egy beágyazott fájlszerkesztő és egy hexadecimális terminál típus a portok forgalmának figyelésére.

14. Terminálok

terminálok

terminálok egy ingyenes, nyílt forráskódú Gitt helyettesítő, amely fut ablakok. A terminál emulátor biztonságát a SSH. Tehát ez egy nagyszerű lehetőség a teljes Secure Shell védelem megszerzésére az SSH munkamenet során. Az interfész lehetővé teszi több egyidejű kapcsolat megjelenítését a fülekkel ellátott elrendezésen keresztül. Választhat úgy, hogy az aktuális nyitott ablakot teljes képernyős módban jeleníti meg, úgy tűnik, mintha valóban közvetlenül a távoli számítógépen dolgozik. Egyéb terminálfunkciók közé tartozik a csatlakozási napló, a képernyőmegosztás és a képernyőfogó eszköz, amelyeket távoli SSH védett.

A konzol integrált hálózati elemző eszközöket tartalmaz, amelyek tartalmazzák: fütyülés és tracert. Vannak még DNS lekérdezési funkciók, portszkenner és Wake On LAN képességek.

15. WinSSHTerm

WinSSHTerm

WinSSHTerm, ahogy a neve is sugallja, a Windows SSH kliens és két verzióban érhető el: ingyenes és fizetős. A terminál emulátor védve van SSH. A képernyő a megjelenő ablakban található füleknek köszönhetően számos munkamenetet tartalmazhat, és egy új ablakban is megnyithatja a lapot. Az eszköz jelszóval védett, de megoszthatja másokkal az eszköz képernyőképeit. A biztonságos fájlátviteli segédprogramot a WinSCP (lásd lentebb). Az SCP munkamenet megnyílik a kapcsolaton belül az aktuális nyitott lapon, ami azt jelenti, hogy nem kell újra bejelentkeznie a fájlátviteli segédprogramban.

A felhasználók kedvelik ennek az eszköznek a gyorsbillentyűit és azt a tényt, hogy a végrehajtható fájlt USB-meghajtón lehet futtatni.

16. iTerm2

iTerm2

Az iTerm2 rendszer elérhető Mac. Pontosabban, a program futhat Mac operációs rendszer 10.10 és újabb. Ez az interfész megosztott képernyős módszerrel különféle terminálszekciókat mutat, lehetővé téve a munkamenetek egymás mellé rendezését. A zavar csökkentése érdekében az aktív panel teljes felbontásban jelenik meg, a többi pedig tompítva. Beállíthat gyorsbillentyűket az eszköz funkcióinak gyors navigálásához.

Az aktuális munkamenet-szöveggel egy keresési szövegmezővel lehet keresni, amely be van ágyazva a munkamenet ablakának felső keretébe. Az emulátor megjegyzi a munkamenet során kiadott korábbi parancsokat is, és egy új parancs beírásakor felugró lehetőséget kínál az automatikus kiegészítésre vonatkozó javaslatokkal. A felvételi funkció lehetővé teszi, hogy megnézze mindazt, ami az ülésen történt. Az interfész tartalmaz egy jelszókezelőt a hitelesítő adatok biztonságos tárolására az összes számítógéphez, amelybe rendszeresen távolról bejelentkezik. Az eszköz nem tartalmaz fájlátviteli segédprogramot.

  10 legjobb infrastruktúra-felügyeleti eszköz és szoftver

17. z / Hatály

zScope

Az z / terjedelem A terminál emulátor úgy van írva, hogy futni tudja ablakok, Chromebook, és webböngészők. Az eszköz a következőkre való összeköttetésekre specializálódott Unix és IBM AS / 400. Ez a segédprogram nem ingyenes, de egy 30 napos ingyenes próbaverzió alatt kaphatja meg. A kapcsolatokat a SSL / TLS Biztonság. A. Öt különféle kiadása van z / Alkalmazási kör és csak három integrálódik SSH.

Minden verzió füllel ellátott elrendezést használ, amely lehetővé teszi több egyidejű munkamenet megtekintését ugyanabban az ablakban. Csak a z / Alkalmazási kör tartalmaz egy fájlátviteli funkciót. A klasszikus kiadás felhasználói külön fizethetnek, hogy a fájlátviteli képességeket hozzáadják. A rendelkezésre álló segédprogram azonban az FTP, ami nem biztonságos.

18. st

utca

A fejlesztők a utca célja az volt, hogy saját terminál emulátor kódot állítsanak elő ahelyett, hogy támaszkodnának a hagyományos terminál protokollokra, például a xterm. Ennek a munkának az a motivációja, hogy úgy vélik, hogy a rendszeres terminál emulációs rendszerek túltervezettek és nem hatékonyak. A feltételezés az, hogy ST A szűk és hatékony kód sokkal kevesebb processzort és memóriát fog felhasználni, mint a szélesebb körben elosztott tűző emulátorok.

Ez egy nyílt forráskódú projekt és a Gitt helyettesítő szabadon használható. Azt írták, hogy folytassák Linux. Nincs mellékelve semmilyen fájlátviteli lehetőség utca.

19. WinSCP

WinSCP

WinSCP egy fájlátviteli segédprogram, amelynek a ablakok. A segédprogram ingyenesen használható, és eddig több mint 113 millió alkalommal töltötték le. SCP, amely az a protokoll, amelyen az eszköz alapul, nem tartalmaz semmilyen lehetőséget a parancsok kiadására a távoli számítógépen, tehát úgy gondolja, hogy ez nem lenne túl jó alap egy Gitt csere.

Ez egy nagyon népszerű eszköz, és nemcsak felajánlja SCP. Az eszköz magában foglalja FTP, SFTP, és WebDAV megvalósítások. Szerencsére a Gitt helyettesíti, az eszköz egy távoli parancsot is tartalmaz. Ez egy SSH-védett távoli hozzáférési rendszer.

20. SolarWinds Solar-PuTTY (INGYENES SZERSZÁM)

Solar-PuTTY

SolarWinds a világ egyik vezető hálózati szoftver szolgáltatója. A vállalat kiválóan fejleszti az infrastruktúra-felügyeleti eszközöket. A vállalat nagyon magas színvonalú eszközökkel jutott a piac csúcsához. Arra számíthat, hogy felső szintű dollárt fizet az ilyen szintű szoftverért. Néha azonban a felhasználói közösség szerencsés lesz, és SolarWinds úgy dönt, hogy ingyen kiad egy nagyon hasznos eszközt. Ez a helyzet a Solar-PuTTY hasznosság.

Ez a biztonságos terminálprogram Windows környezetben fut, és integrálja az SSH biztonságát. Mint az eredetinél Gitt, ezzel az eszközzel távolról bejelentkezhet egy számítógépre. Fájlok továbbítására is felhasználhatja. Solar-PuTTY integrálja SCP és SFTP a biztonságos fájlátvitel érdekében, és a klasszikus megvalósításával is rendelkezik Telnet rendszer.

A programfájl letölthető a SolarWinds weboldal. Ez nem telepítő, hanem maga az eszköz. Csak kattintson a fájlra az alkalmazás megnyitásához.

Több eszköz-munkamenetet nyithat meg egyszerre az eszközzel. Minden munkamenet megnyit egy új lapot a felületen. Az interfész tárolja a szerverhez tartozó hitelesítő adatait, amelyekbe rendszeresen bejelentkezik, és automatikusan bejelentkezik. A kezelőfelület lehetőséget ad arra, hogy az egyes munkamenetek színkóddal kódolja, így megkülönböztetheti őket. Arra is képes egy linket visszaállítani, és újra bejelentkezni, ha a kapcsolat megszakad.

SolarWinds Solar-PuTTYDownload 100% INGYENES eszköz

Több PuTTY helyettesítő

Számos olyan program működik, amely terminál emulátorként működik, és a távoli hozzáférés védelmére a leggyakoribb biztonsági módszer létezik SSH. Itt van még tíz terminál emulátor, amelyeket megnézhet.

21. Konzol

Konzol ingyenes, nyílt forráskódú, és számára készült ablakok. Fut CMD, PowerShell, cygwin, és Gitt, de nincs fájlátviteli segédprogram.

22. PromptPal

Promptpal azért készült ablakok, és nem ingyenes, de van egy 30 napos ingyenes próbaverziója. Nincs titkosítása és fájlátviteli segédprogramja.

23. rxvt-unicode

RXVT-unicode egy ingyenes, könnyű emulátor a Linux. Nincs titkosítása és fájlátviteli segédprogramja.

24. ConEmu

ConEmu egy ingyenes terminál emulátor a ablakok. Függesztett felülettel rendelkezik több egyidejű kapcsolathoz, de nincs titkosítása vagy fájlátviteli lehetősége.

25. OpenSSH

OpenSSH egy széles körben használt nyílt forráskódú ingyenes emulátor ablakok, Mac operációs rendszer, Linux, és iOS. Védi SSH és magában foglalja SCP és SFTP fájlátvitelhez.

26. Hyper

Hiper egy ingyenes, nyílt forráskódú emulátor, amelyet a ablakok, Mac operációs rendszer, és Linux. Bővíthető kiegészítőkkel, de nincs titkosítása vagy fájlátviteli lehetősége.

27. Guake terminál

Guake terminál egy ingyenes, nyílt forráskódú emulátor a törpe tovább Linux.  Függesztett felülettel rendelkezik több kapcsolat számára, de nincs titkosítása vagy fájlátviteli lehetősége.

28. Royal TS

Royal TS egy fizetett emulátor, ingyenes próbaverzióval. Fuss tovább ablakok, Mac operációs rendszer, Android, és iOS. Több füllel ellátott konzollal rendelkezik több munkamenethez, és rendelkezik SSH védelem és SFTP fájlátvitelhez.

29. JuiceSSH

JuiceSSH egy ingyenes emulátor a Android. Védi SSH és AES titkosítás egy 256 bites kulcsmal, de nincs fájlátviteli lehetősége.

30. Termius

Termius egy ingyenes és fizetett terminál emulátor ablakok, Linux, iOS, és Android. Megvan SSH védelem és SFTP A fájlátvitelhez a fizetős változat érhető el.

Terminál emulátor kiválasztása

A terminál emulátorok piaca nagyon jól ellátott. Mint látható a listánkról, a PuTTY alternatívák kategóriája a Windows számára túlzott. Bár ez a lehetőségek felsorolása nagyon hosszúnak tűnik, valójában sokkal több van odakint. Ne aggódjon attól, hogy lesz-e SSH-kiszolgáló, ha távoli SSH-munkamenetet próbál létrehozni, mert szinte minden operációs rendszer rendelkezik SSH-képességekkel.

Ne feledje, hogy ha az interneten keresztül csatlakozik, akkor csak a terminál emulátort kell választania, amelyet titkosítás védett. Ugyanez a tanács érvényes akkor is, amikor fájlokat továbbít az interneten keresztül - ne hagyatkozzon az FTP-n, használat SCP vagy SFTP.

Természetesen nem kell ragaszkodnia Gitt csak azért, mert megszoktad. Sok jobb rendszer létezik odakinn, és a legtöbbük ingyenes. Szinte az összes fizetett lehetőség ingyenes próbaverziót kínál. Tehát fedezze fel a következő alternatívákat Gitt és talál egy távoli elérési rendszert, amely veri Gitt és megnyeri a csodálatát.

Van kedvenc terminál emulátorod? Elhatározta, hogy kibír? Gitt? Hagy egy üzenetet a Hozzászólások alább, és ossza meg tapasztalatait.

Lásd még:
SFTP parancslap
SolarWinds az SFTP / SCP Server áttekintése
A 20 legjobb ingyenes SFTP és FTPS kiszolgáló Windows és Linux rendszerhez
Powershell csaló lap

About the author

Comments

 1. terminál emulátor Windows és Linux rendszerekhez, amely támogatja az SSH-t és a fájlátvitelt.

  Nagyon érdekes és hasznos információkat tartalmaz ez a cikk a PuTTY terminál emulátorról és annak alternatíváiról. A PuTTY egy régi, de megbízható program, amelyet sokan használnak a kifinomult felülete miatt. Azonban, ahogy az idő halad, egyre több ingyenes és fizetett alternatíva jelenik meg, amelyek sokkal több funkcióval és biztonsággal rendelkeznek. A cikk felsorolja a legjobb alternatívákat, amelyek között vannak olyanok, amelyek Windows, Linux és Mac OS rendszereken futnak, és támogatják az SSH-t és a fájlátvitelt. Összességében, ha valaki terminál emulátort keres, akkor érdemes áttekinteni ezeket az alternatívákat, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet az igényeinek.

 2. terminál emulátor Windows és Linux rendszerekhez, amely támogatja az SSH-t és a fájlátvitelt.

  Nagyon érdekes és hasznos információkat tartalmaz ez a cikk a PuTTY terminál emulátorról és annak alternatíváiról. A PuTTY egy régi, de megbízható program, amelyet sokan használnak a kifinomult felülete miatt. Azonban, ahogy az idő halad, egyre több ingyenes és fizetett alternatíva jelenik meg, amelyek sokkal több funkcióval és biztonsággal rendelkeznek. A cikkben felsorolt ​​alternatívák közül sokat kipróbáltam már, és nagyon elégedett vagyok velük. Azt javaslom, hogy mindenki próbálja ki ezeket az alternatívákat, és válassza ki a számára legmegfelelőbbet. Köszönöm a cikket!

 3. terminál emulátor Windows és Linux rendszerekhez, amely támogatja az SSH-t és az SCP-t.

  Nagyon érdekes és hasznos információkat tartalmaz ez a cikk a PuTTY terminál emulátorról és annak alternatíváiról. Az SSH használata nagyon fontos a biztonságos internetes kapcsolatokhoz, és az említett eszközök mindegyike támogatja ezt a protokollt. A fájlátviteli lehetőségek is nagyon fontosak, és az SCP és az SFTP biztonságos lehetőséget biztosítanak a fájlok átvitelére. Érdekes, hogy a PuTTY neve valójában nem jelent semmit, és hogy az eredeti program már régi, de még mindig sokan használják. Az alternatívák listája nagyon hasznos, és lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb eszközt az igényeinknek megfelelően. Köszönöm a cikket!

 4. terminál emulátor Windows és Linux rendszerekhez, amely támogatja az SSH-t és a fájlátvitelt.

  Nagyon érdekes és hasznos információkat tartalmaz ez a cikk a PuTTY terminál emulátorról és annak alternatíváiról. A PuTTY egy régi, de megbízható program, amelyet sokan használnak a kifinomult felülete miatt. Azonban, ahogy az idő halad, egyre több ingyenes és fizetett alternatíva jelenik meg, amelyek sokkal több funkcióval és biztonsággal rendelkeznek. A cikkben felsorolt ​​alternatívák közül sokat kipróbálhatunk, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet. Köszönöm a cikket!

 5. terminál emulátor Windows és Linux rendszerekhez, amely támogatja az SSH-t és a fájlátvitelt.

  Nagyon érdekes és hasznos információkat tartalmaz ez a cikk a PuTTY terminál emulátorról és annak alternatíváiról. A PuTTY egy régi, de megbízható program, amelyet sokan használnak a kifinomult felülete miatt. Azonban, ahogy az idő halad, egyre több ingyenes és fizetett alternatíva jelenik meg, amelyek sokkal több funkcióval és biztonsággal rendelkeznek. A cikkben felsorolt ​​alternatívák közül sokat kipróbáltam már, és nagyon elégedett vagyok velük. Azt javaslom, hogy mindenki próbálja ki ezeket az alternatívákat, és válassza ki a számára legmegfelelőbbet. Köszönöm a cikket!

Comments are closed.

Adblock
detector